'FC Twente ziet Gspurning als vervanger van Boschker'

Woensdag, 25 maart 2009 om

Michael Gspurning staat in de belangstelling van FC Twente, zo meldt het weekblad Voetbal International. Ondanks het feit dat Sander Boschker onlangs zijn contract bij de Enschedeërs met twee seizoenen verlengde, ziet de club in de sluitpost van Xanthi een ideale stand-in voor de 38-jarige eerste doelman.

Gspurning (27) staat nog tot volgend jaar zomer onder contract bij de nummer zeven van Griekenland, en kan door een clausule in zijn contract tegen een bedrag van één miljoen euro vertrekken. De eenmalig Oostenrijks international, 1.95 meter lang, incasseerde tot dusver in de Superleague slechts zestien treffers.

Na Boschker is Nikolai Michailov momenteel de tweede keeper in dienst van FC Twente. De Bulgaar wordt gehuurd van Liverpool en heeft een verbintenis tot en met volgend seizoen in Enschede. Of de Tukkers daarna gebruik zullen maken van de optie tot koop is nog onbekend. Michailov stond dit seizoen drie keer tussen de palen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door twentevakp)

persoonlijk zal ik dan voor Michailov gaan.
weet niet hoeveel hij moet kosten maar is volgens mij een betere keeper en kent Fct nu ook

25 maart 2009 om 16:55

Ik ben erg benieuwd waar en wanneer jij Gspurning hebt zien keepen......

25 maart 2009 om 19:08

@vakpole:
Je reactie is denk ik juist, maar wel ben ik het met Mistermj eens dat Michailov niet voor niets wordt gehuurd. Als liverpool hem niet terug wil zou ik mooi voor hem kiezen.

Wat ik persoonlijk wel heel erg jammer vind, is dat het geen Nederland is. Haal toch een Velthuizen/vorm/vermeer!!
Dan maar wat dieper in de buidel tasten, maar dan heb je wel een Nederlander op doel die de defensie aanstuurd. Denk dat dat ook de grootste kracht van twente is: Defensie van Stam / Wisgerhof / Douglas / Braafheid en op doel Boschker. Dan tellen we er wel 4!!

26 maart 2009 om 01:17

Door een jaar lang te werken in griekenland en meerdere wedstrijden bezocht heb.
maar kan je reactie begrijpen, is een niet bekende keeper.

25 maart 2009 om 20:09

michaiov gaat rond de 2 miljoen kosten en die gspuring gaat 1 miljoen kosten.
ik zelf zou voor veldhuizen gaan of een andere nederlander. dit omdat ik vind dat nederland momenteel te veel buitenlandse keepers heeft. het is voor het nederlandse voetbal belangrijk een goede keeper te hebben,

Michailov is een groot talent maar of hij er gelijk staat is nog maar de vraag. En financieele eisen zullen ook hoger zijn dan gemiddeld aangezien hij dan overkomt van Liverpool. Toch zou ik met oog op de toekomst kiezen voor Michailov en hem dan steeds meer minuten gunen en Boschker steeds minder....

25 maart 2009 om 16:07

Michailov groot talent

Dat kan wel maar wat die heeft laten zien tegen de Fcg!
Was alles behalve (goed en indrukwekkend)
Denk dat die jonge het niet red heeft geen inzet en denkt al dat die er is,
Vond hem ook matig/slecht bij de goal van Berg,

Boschker: Zei in Vi dat die het waarschynlijk niet redt(hij kan top keepen) maar heeft een Inzet van 0.0

Ontopic: Nog nooit van deze persoon gehoort,
Maar als Twente hem scout zou het wel een goede zijn,
De Beste Scouts: zitten toch in het noord/oosten(twente,heerenveen,groningen)

25 maart 2009 om 16:27

Twente? groningen en heerenveen hebben een prima scoutingbeleid maar bij twente valt dat wel mee.

25 maart 2009 om 16:38

Ik vind Twente anders misschien nog wel een beter scoutingsapparaat hebben dan Heerenveen en Groningen hebben. Wie heeft nu Elia van de Adobank gehaald? Arnautovic uit de 2e divisie in Oostenrijk, Wilkshire 3e divisie Engeland, Douglas 2e divisie Brazilie, N Kufo van de Hanover96 bank en Engelaar die op het punt stond om in de vergetelheid te raken?
En dan heb ik het nog niet over Majstrovic, Bakaracuooeu (ofzoiets) enz.... En ook deze keeper lijkt me een goede zet voor Twente, het klinkt in ieder geval heel goed en ook aan de lengte zal het niet liggen hoewel Issakson natuurlijk ook erg lang is

25 maart 2009 om 16:40

Arnautovic is inderdaad zeer slecht.
Rendla heeft ook absoluut geen potentie.
Laten we daarnaast ook maar niet over Kastrati hebben.

Overigens spreek je jezelf tegen. Je geeft aan dat Groningen een goede scouten heeft. Deze mening vorm je waarschijnlijk over de "grote" spelers die het de afgelopen tijd uit het buitenland heeft aangetrokken. Het leuke daaraan is dat Roy Beukenkamp voor deze jongens als Silva en Suarez heeft gezorgd. Nog leuker daaraan is dat Roy Beukenkamp vanaf 1 juli in dienst treedt voor Fc Twente

25 maart 2009 om 16:49

Henk Veldmate is de man die in Zuid amerika scout voor Fc Groningen. Beukenkamp was de man die vooral in de eerste divisie en af en toe in scandinavie zat.
Die Keeper van Xhanti lijkt me geen verkeerde, al zegt lenge (195) ook niet alles. Lange keepers zijn vaak wat trager.

25 maart 2009 om 18:09

Knap dat jij weet wat Roy heeft gedaan? Bijna niks namelijk...
Roy heeft welgeteld 1 speler naar Groningen gehaald. Luciano namelijk. Voor de rest hebben anderen het gedaan.

Roy kon het niet zo goed vinden met de rest van de scouting.. dus tja

Silva is door Veldmate gescout en Nijland himself heeft voor Suarez gezorgd (ging als tijddoding naar wedstrijd van dat elftal en was zo onder de indruk dat hij de andere geplande wedstrijd niet meer wilde bekijken. Hij kwam voor een andere spits die hem dus niet meer interesseerde na het zien van Suarez)

25 maart 2009 om 18:15

Ajax wilde toen dertijd ook Elia toen die bij Ado speelde ...
dus zo geweldig hoefde je daar niet voor te scouten ...

25 maart 2009 om 19:28

@nieuweling, ik ben het met je eens. hoewel de scouting van heerenveen zeer goed is gebleken, is die van Fc Twente in sommige opzichten veel beter. Fc Twente heeft met Elia, Kufo, Arnautovic, douglas, wisgerhof, stam, mihailov in dit team stuk voor stuk jongens die gewoon goed zijn gescout. met name Elia, Kufo, Arnautovic en douglas die voor zo goed als niets de overstap maakten naar Fc twente en uitgroeiden tot toppers!

dit zijn een paar zeer recente voorbeelden. eigenlijk het hele team op boscker en brama na is goed samengesteld door Fc Twente.

daarnaast heb ik met heerenveen soms het gevoel dat ze kopen om te kopen. ze hebben nu bijvoorbeeld 4 uitstekende spitsen weggeplukt uit scandinavie en op de bank gezet. om die grote talenten maar niet te laten lopen lijkt het.

en nog iets waar de scouting van Fc Twente het beter mee doet dan die van Heerenveen: Fc Twente probeert altijd in eerste instantie een team vol met nederlanders te scouten. dat maakt het soms moeilijker en soms duurder, maar daarin slaagt Fc Twente ruimschoots. bij Heerenveen verschijnen soms 10 buitenlanders aan de aftrap. bij Fc Twente altijd 7.

ik vind dat Fc Twente beter scout in het teambelang. niet alleen om een speler te halen die ze later voor veel geld kunnen verkopen.
de selectie van Fc Twente is al het hele seizoen heel evenwichtig en complementair aan elkaar gebleken. terwijl het bij heerenveen door communicatieve en persoonlijke fouten vaak los zand achterin was.

25 maart 2009 om 19:34

nou morfe0. de daadkracht van een scouting om een talentvolle speler ook uiteindelijk vast te leggen is van een enorm belang. daarom hebben bijvoorbeeld Heerenveen en twente ook een goede scouting. omdat ze talent herkennen, en zo'n veelbelovend talent waar meerdere clubs achteraanzitten ook daadwerkelijk kunnen vastleggen. het zegt toch wel wat dat Fc Twente een talent als Elia voor de neus van Ajax heeft kunnen wegkapen. hetzelfde geldt voor Heerenveen die grote talenten heeft kunnen vastleggen ondanks de interesse van veel grotere en rijkere clubs.

iedere club kan wel achter een groot talent aanzitten, maar hem ook daadwerkelijk vastleggen is een ander verhaal.

25 maart 2009 om 19:41

@freekc1, Fc Twente en Fc Groningen hebben allebei de mogelijkheid zelf een team ''te kopen''. Groningen dan in iets mindere mate dan Fc Twente. maar Fc Twente is al jaren beter dan Fc Groningen. dat komt voor een groot deel door het scoutingsapparaat van beide clubs. dus twente heeft gewoon beter ingekocht dan Fc Groningen.

en zeg nou niet dat Fc Goningen minder geld te besteden had, want Elia, Arnautovic, Kufo, Perez, Braafheid en Douglas hebben samen nog niet eens 3 miljoen gekost toen Fc Twente ze haalde.

conclusie: Fc Twente heeft gewoon een betere scouting dan Fc Groningen. alhoewel ik die van Groningen ook erg goed vind, en ik het knap vind dat ze zich met een gemiddelde begroting in de eredivisie zich zo profileren.

25 maart 2009 om 19:52

Hoe kun je dit nu zeggen? Bij Heerenveen is het juist, omdat ze altijd een goed team is, maar bij Groningen. Als ze een goed scoutingbeleid hadden, dan stonden ze nu hoger. Ze laten het elk jaar weer afweten. Fc Twente heeft met Elia, Arnautovic, Douglas, Brama en Tioté grote talenten. Jammer dat je dat dan weer niet opnoemt...

25 maart 2009 om 19:53

Twentet, je bedoelt dit cynisch/sarcastisch?

Ik heb Michailov aan het werk gezien en ben er niet zo kapot van.......... Of deze Gspurning wat is weet ik niet, maar heb wel vertrouwen in het scouting apparaat van onze Fc

De mentaliteit van Michailov schijnt nogal te wensen over te laten, nog los van het feit of Liverpool hem voor 1 miljoen zou willen laten gaan. Twente lijkt in elk geval in één van die twee stellingen weinig vertrouwen te hebben.
Ze zijn dus duidelijk op zoek naar een opvolger voor Boschker. Wel wat vroeg trouwens nadat Sander net voor twee jaar heeft bijgetekent. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat Boschker of Gspurning twee jaar op de bank wil gaat zitten

Als we Boschker mogen geloven heeft die Michailov niet het heilige vuur om het te maken. Talent heeft hij anders kom je ook als buitenlander niet in de jeugd van Liverpool. Zal me dus niets verbazen als ze afscheid van hem zullen nemen.

Of we trouwens dit gerucht serieus moeten nemen betwijfel ik. Boschker heeft net verlengd en Michailov ligt nog tot volgend jaar zomer vast. Dat zou dus betekenen dat ze drie keepers in diens nemen die flink wat geld gaan kosten. En dan hebben ze ook nog die Cees Paauwe... Naja wemogen er dus vanuit gaan dat Paauwe vertrekt na dit seizoen. De rest zal even afwachten zijn wat men wil.

25 maart 2009 om 17:26

Ik denk dat we er hier ook rekening mee moeten houden dat Boschker mss wel bang is voor zn eigen hachie en daarom allerlei dingen roept over Michailov. Ik vond het schandalig dat je op tv zoiets roept over een collega waar je elke dag mee werkt en dan ook nog doodleuk zegt dat je hem (michailov) dit zelf persoonlijk nog nooit hebt gezegd. Als je dan zo'n grote vent bent om dit op tv te zeggen, had hij ook het lef moeten hebben om Michailov dit in een eerder stadium persoonlijk te vertellen. Bah, slappe hap.

25 maart 2009 om 20:03

inderdaad!

goed gezegd Zlatan65

Is ook niks beter dan een gold'digger, het zou me niet verbazen als hij naar de Az bank gaat volgend seizoen

Zijn naam doet ook de ronde bij Galatasaray. Kalli heeft afgelopen week op de tribune gezeten voor deze keeper en nog zo n speler, en hij heeft zijn naam genoteerd voor stand in voor De Sanctis mocht hij dit zomer weer terug gaan naar Sevilla.

ik vind die Mihaylov niet zo bijzonder.. jonge speler nog, dus kan nog groeien, en de zoon van een legende. Maar deze doelman zou ik niet zo snel in een Europees duel opstellen

25 maart 2009 om 16:53

Dat is anders precies wat Twente heeft gedaan (tegen Arsenal) en ondanks de 4 tegendoelpunten maakte hij niet eens zo'n slechte indruk.

Bij Twente is men zeer gecharmeerd van Mihaylov, vorig jaar heeft men al met Liverpool gesproken over een transfer, probleem is de vraagprijs die ergens om en nabij de 5 miljoen schijnt te liggen.

Goed dat twente al naar een nieuwe keeper zoekt. Boschker word oud en volgend seizoen wordt wss zijn laatste als vaste basiskeeper. michailov heeft wel het talent, alleen hij heeft de instelling niet om een vaste keeper te worden bij twente en bovendien kost hij ook heel veel geld, maar hij is wel een talentje. Ik heb nog nooit gehoord van deze keeper, maar 16 tegendoelpunten zijn niet echt veel en als hij lang blijft en heeft talent, dan mag hij van mij komen en dat ook nog voor 1 miljoen, wat voor een speler die wss minimaal 5 jaar blijft niet echt heel veel.


Tormann

Geburtsdatum Grösse
02.05.1981 195 cm

Geburtsort Gewicht
Graz 92 kg

Nationalität Homepage
Österreich ---

Nationalteamspieler von Länderspiele / Tore
Österreich 1 / 0

Debüt im Nationalteam
19.11.2008 gegen Türkei - Resultat: 2:4

Beschreibung
Als bester Tormann der Red Zac Ersteliga (dsv Leoben) spielte er im U21 Nationalteam und konnte den Hallencupsieg 2002 feiern. In Voitsberg hat Gspurning auch seine Schulbildung absolviert. Er beendete die Handelsakademie mit der Matura.

Als Spieler des Sv Pasching feierte Michael Gspurning ausgerechnet gegen die Austria sein Debüt in der Bundesliga. Am 27.10.2004 kam er, nachdem Tormann Pepi Schicklgruber in der 60. Spielminute Rot gesehen hatte, ins Spiel. Er konnte sein Tor sauber halten und Pasching siegte in Wien mit 2:1.

Vereine:
Ask Voitsberg, Fk Austria Wien, Dsv Leoben (6/2001-2004), Sv Pasching (sommer 2004 - Herbst 2006), Xanthi (ab Jänner 2007)

Ik ken deze keeper niet dus ik kan er verder niet over oordelen, maar met Mikhailov heb je een prima vervanger voor Boschker denk ik.
Mikhailov kan nog veel leren, en misschien kan hij volgend seizoen of dat seizoen erop steeds wat meer wedstrijden gaan keepen en de rol van Boschker overnemen.
Ik denk zeker dat hij het niveau aankan.

Michailov vind ik nou niet echt een betrouwbare indruk maken, en zijn instelling schijnt ook niet erg best te zijn. De transfersom van michailov is ook een paar miljoen euro en dat zal twente niet ophoesten. Twente heeft altijd een neus gehad voor goede keepers, ze zullen nu ook wel weten wie ze halen.

Ben benieuwd. Het had me ook niets verbaasd als Fc Twente Vorm of Velthuizen zou kopen...

1 Boschker weg ....? (jaren trouw en nou weg ik denk dat hij het niet doet
2 Michailov is een prima keeper maar moet en kan nog veel leren.

Opstellling volgend seizoen

n'kufo vennegoor of hesselink arnautovic
perez tiote brama
braafheid douglas wisgerhof stam
gomes/boschker/gspurning/michalov

25 maart 2009 om 17:34

N'kufo als linkerspits? dat gaat niet werken denk ik
Ik denk dat er ook nog wel wat bij spelers bij Twente gaan vertrekken, ze presteren dit jaar prima en dan zie je altijd dat de beste spelers worden weggekocht door de grotere clubs in het buitenland.

25 maart 2009 om 18:36

braafheid elia en douglas gaan weg. Marko blijft nog 1 jaar. Dat heb ik begrepen. Voor douglas hebben we rajkovic achter de hand(mits ze hem nog een jaar kunnen huren) en er zxal heus wel een hele goede nieuwe verdediger worden gehaald. Voor elia hebben we al die aussie en voor braafheid? Tsja dat weet ik zo gauw niet.
Kotm bij dat in de jeugd een paar hele goede lopen + het feit dat je voor deze 3 spelers toch gauw over de 20 miljoen vangt. Dus je kan ook eens 1 keer gek doen en echt een hele dure topper halen.en er zal zeker weten een goede stand inn voor kufo komen want die kapt t jaar er op er mee. Ach met twente zit t wel goed en gaat t alleen maar beter worden.

25 maart 2009 om 19:09

Gomes gaat never nooit naar Twente. Die zie ik alleen naar Psv terugkeren, maar zelfs dat is een utopie. Daarnaast heeft N'kufo niks te zoeken als vleugelspits en wordt Arnautovic waarschijnlijk verkocht.

25 maart 2009 om 20:13

Doe niet arrogant, Gomes komt nooit naar ons, sterker nog hij lacht ons uit als we komen. Ik hoop dat deze Gdpurning wat kan, In Joop we trust net als de scouting van Fct

mij persoonlijke voorkeur gaat uit naar michailov heeft terminste nog loekomst en dat hij de afgelopen 2 wedstrijden niet zo heel goed was kan gebeuren ik kan mij nof de wedstrijd tegen arsenal herrineren in london toen keepte hij ge woon heel goeed ondanks dat 4-0 is geworden als hij er niet stond was het wel meer geworden

Ik was, en ga er nog steeds, eigenlijk vanuit gegaan dat Velthuizen de stap zou maken. Met Boschker als ervaren tweede man.

Qua Cv lijkt Gspurning me geen topper, maar dat dachten we ook niet van Engelaar en Kufo. Mihaylov zag er bij de goal van berg erg slecht uit, maar lijkt me in potentie een echte topper - jammer dat je dan hoord dat de mentaliteit ontbreekt.

Ik ben bennieuwd of deze Oostenrijker iets is. Ik ben niet echt onder de indruk van Michailov. Boschker vind ik een prima doelman, maar die raakt op leeftijd. Het is normaal dat ze een nieuwe doelman zoeken. Zelf dacht ik dat ze voor Vorm, Krul of Velthuizen zouden gaan, maar voorlopig houden ze het dus bij Gspurning. Als je de clubs zo ziet raak ik niet echt onder de indruk, maar de scouting van Twente heeft de laatste jaren altijd wel redelijke spelers voort gebracht.

Tuurlijk wil twente, keepers als vorm, velthuizen of krul hebben, maar deze zijn nu onbetaalbaar geworden. Dus je zult in het buitenland moeten gaan zoeken, waar ze nog betaalbaar zijn. Michailov voelt zich niet thuis in twente, en wil zo snel mogelijk naar liverpool toe. Ze hebben in liverpool miljoenen voor hem betaald en die gooien ze niet zo snel weg. Dus waarom een keeper van een ander opleiden, als je een keeper zelf kunt kopen.

25 maart 2009 om 19:49

met het geld van de spelers die deze zomer eventueel vertrekken, kunnen we vorm, velthuizen en krul alledrie kopen denk ik! want elia zal denk ik goed zijn voor 7 miljoen, braafheid 3 miljoen, en douglas 6-10 miljoen.

natuurlijk ligt de prioriteit bij het vertrek van zulke spelers op andere posities dan die van keeper. (ook aangezien boscker volgend seizoen nog gewoon een jaartje doorgaat )
maar dit is even als voorbeeld genomen dat er bij Fc Twente gelukkig voldoende financiele middelen zijn om grote (nederlandse) talenten als Vorm. Velthuizen en Krul aan te trekken. mijn persoonlijke voorkeur gaat overigens uit naar Vorm. en als goedkoper alternatief Krul.

25 maart 2009 om 20:12

Wil je echt zoveel geld uitgeven voor een nederlands keeper, dit zal munsterman echt niet doen. We kunnen misschien wel veel geld in het laatje krijgen, maar de helft van de transfersommen gaat naar de gemeente enschede. Voor de aflossing van de schuld. En we moeten den haag ook nog 20 procent van de transfersom betalen. Dus zoveel geld houden we echt niet over. Een miljoen voor oostenrijkse keeper is goedkoper dan een nederlandse keeper.

Ik vind die Michailov een verschrikkelijke keeper
sowieso overschat hij zichzelf al verschrikkelijk!!
Grijpt er continu naast.
Nee, doe voor mij Pauwe maar..
Is 32, kan dus nog wel even door en vind ik altijd erg betrouwbaar overgekomen, de wedstrijden die ik van hem gezien heb in het 1e

Nachtmerrie voor de commentatoren. Maar niet doen dus. Sowieso vind ik Michailov een betere keeper.

eerst maanden lezen hoe geweldige jeugdopleiding ze wel niet hebben (waar het uit blijkt weet niemand) en nu zijn ze weer het beste in de scouting. Ongelooflijk wat een zelfoverschatting daar in het oosten zeg en maar wijzen naar andere clubs maar goed het is een oostenrijker die keeper van Xanthi, tja zal een wereldtopper zijn al 27 jaar dus beetje laat gescout?????

michailov valt me tegen. k dacht dat het wel wat zou zijn, omdat hij toch bij liverpool weg komt. hij is heel onzeker, en maakt toch wel veel fouten in die paar wedstrijden dat ik hem zag keepen. ik denk dat twente toch naar n andere moet kijken, ben benieuwd of die griek wat is. maar twente heeft nog eventjes de tijd om te zoeken, totdat boschker weg is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. ZekhniniAanvaller121
K. NakamuraAanvaller114
Q. MenigAanvaller50
J. DrommelKeeper140
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger110
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Everton wil snel handelen na het ontslag van manager Marco Silva. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren