Gamende managers Ebbsfleet breken clubrecord

Donderdag, 29 januari 2009 om

De managers van Ebbsfleet United hebben voor een historische dag in de clubgeschiedenis gezorgd. De Engelse laagvlieger kon donderdagmiddag melding maken van de komst van Brentford-verdediger Darius Charles, die het afgelopen jaar al op huurbasis uitkwam voor Ebbsfleet. De betaalde transfersom van ongeveer 25.000 euro betekent een clubrecord.

Ebbsfleet United is een bijzonder project dat nu enkele maanden loopt. Bijzonder aan de club, die uitkomt in de Conference National, is dat de supporters het voor het zeggen hebben. Voor een jaarlijks bedrag kunnen fans via de website van MyFootballClub stemmen over alle belangrijke beslissingen die moeten worden genomen. Zo stemmen de betalende bezoekers over de opstelling en het aan- en verkoopbeleid.

De afgelopen 48 uur konden de deelnemers van dit project stemmen op de mogelijke transfer van de 21-jarige Charles, die op huurbasis al vele minuten had gemaakt voor Ebbsfleet. Drieduizend ‘managers’ lieten hun stem horen en omdat het merendeel (91%) vond dat de transfer doorgang moest vinden sloot het bestuur de deal. Brentford ontvangt 25.000 euro voor de jonge mandekker.

Met Charles aan boord hopen de gamende managers snel de weg omhoog te kunnen vinden met Ebbsfleet. De club uit Kent is momenteel een middenmoter in de Conference National en promotie lijkt dit seizoen uitgesloten. Het geld waarmee de transfersom werd betaald kwam overigens uit de eerdere verkoop van John Akinde, die in de zomer al van de fans te horen kreeg dat hij kon vertrekken naar Bristol City.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door limbo28)

Haha leuk initiatief!

Haha vet, heb ik nog nooit van gehoord. Misschien een idee voor Jan Reker?

origineel wel mooi dat ze nu de beslissingen zo nemen

mogen ze ook bij feyenoord gaan toepassen wat mij betreft

29 januari 2009 om 15:10

Sluit ik me bij aan.
Kijk veel supporters zouden als ze veel centen hadden hun cluppie wel sponsoren maar omdat ze dat niet hebben kunnen ze dat ook niet.
Stel nou dat je 5000 supporters hebt die dan zeg maar 1 redelijk sponsor zijn heeft de club er wat aan maar ook de supporters die met ideeen kunnen komen wat spelers betreft.

29 januari 2009 om 15:37

Heel goed idee. Zelf meebepalen welke spelers weg moeten. Dat is gewoon geniaal.!!!

29 januari 2009 om 16:16

Wel een tof idee en commercieel lijkt het mij ook wel aantrekkelijk. Sponsoren kunnen lekker reclame op zo'n site, vanwaar die betalende bezoekers hun stem kunnen laten gelden, gooien.

Ik ben zelf ook een van de managers van ebbsfleet. Het is erg leuk om te doen en het kost je 35 pond per jaar, ongeveer 40 euro als ik het nu omreken. En dan kun je dus alles beslissen wat in een manager game ook kan, maar dan in het echt.

Helaas heb ik nog geen mogelijkheid gevonden om eens een zaterdag te gaan kijken, maar dat gebeurd nog wel in de toekomst.

29 januari 2009 om 15:26

Het is maar een stem, en 1 stem heeft niet super veel invloed. Niet dat ik het geen leuk initaitief vind hoor. Je staat stukken dichter bij. Als eeen 1e divisieclub in nederland (zeg eindhoven!) dit principe zou gebruiken, zou ik zonder twijfel mee doen

29 januari 2009 om 16:39

Het is juist goed dat 1 stem niet teveel invloed heeft Anders kon 1 mafkees alles kapotmaken. Nu is het gewoon zo dat het overgrote deel van de fans hun zin krijgt.

29 januari 2009 om 16:58

Wel lastig als ze wat hoger komen ooit, als er van die transfers geregeld worden die n beetje geheim gehouden moeten worden enzo.

Vet idee, alleen ik denk dat ze het toch nooit gaan halen (die promotie), veel mensen denken dat ze verstand hebben van voetbal, maar zo makkelijk is het allemaal niet.

Zeker leuk. Hopen dat er ooit zo'n club komt die in de hoogste divisie speelt. zou echt leuk zijn.
In Duitsland is er trouwens ook zo'n club: Fortuna Köln

wel een vet leuk idee. maar hoe kom je er in godsnaam op??

29 januari 2009 om 16:17

Het gaat om management beslissingen, niet om de opstelling.

29 januari 2009 om 16:27

je kunt als ''manager'' ook de opstelling bepalen
de spelers met de meeste stemmen komen in de
basisopstelling

Hier heb ik nog nooit van gehoort maar wat een prachtige volksclub moet dat dan wel niet zijn. Lijkt me wel lachen om aan zoiets mee te werken.

dat is ja grappig,
dat we daar nog niet echt wat eerder van gehoord hebben.
maar nu kunnen supporters dus niet kwaad worden op alles en iedereen maar opzichzelf

Op een laag niveau zoals hier is het een leuk initiatief en vernieuwend. Alleen natuurlijk totaal niet waterdicht. Stel ze promoveren wellicht ooit een of twee keer, dan is het makkelijk om de boel te saboteren. Voor een beetje geld haal je dan spelers waar de rest het niet mee eens is of je laat spelers gaan die het eigenlijk kunnen gaan maken. Maar bij een club als Ebbsfleet is dat natuurlijk nu niet het geval.

29 januari 2009 om 16:28

Valt wel mee hoe makkelijk het te saboteren is, je moet dus echt een meerderheid aan stemmen hebben dus dat kost je al bergen geld. Daarbij komt dat, hoe hoger de club komt, hoe meer mensen zich zullen aanmelden (omdat het nou eenmaal altijd zo is dat hoe beter het met een club gaat, hoe meer aanhangers deze verwerft) en dus zal je een nóg groter aantal stemmen moeten regelen.

mooi iniatief ... toen konje voor ik meen 50 euro al lid zijn van die club

Tja, het idee is leuk, maar de aandacht ervoor is al aardig aan het verslappen. Ze hebben 30.000+ betalende leden, maar slechts 10% ervan heeft zijn stem uitgebracht. Het is dus maar de vraag hoeveel van de leden hun jaarlidmaatschap zullen verlengen.

29 januari 2009 om 23:20

dit komt omdat men binnen 2 dagen moest stemmen voor de transfer. en natuurlijk is niet iedereen lid om actief mee te doen.

Wel is het leuk dat je samen met 30.000 anderen alles in de club bepaald, dus ook de opstelling!!!

Enigste nadeel is dat ze zo laag spelen. zo is het moeilijk te beoordelen welk niveau de spelers hebben en welke nieuwe spelers je moet kopen.

lol, geweldig
lijkt me echt cool om aan mee te doen!

Als nederlandse Ebblsfleet manager kan ik iedereen aanraden om hieraan deel te nemen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ebbsfleet United

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Internazionale is niet de enige club met belangstelling voor Dries Mertens. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren