Boeve op non-actief bij FC Omniworld

Woensdag, 28 januari 2009 om

FC Omniworld heeft gebroken met trainer Peter Boeve. De oud-Ajacied is woensdag op non-actief gesteld bij de Eerstedivisieclub. Het bestuur maakt later op de dag bekend hoe de club, hekkensluiter van de Jupiler League, het seizoen afmaakt.

FC Omniworld zal de financiële zaken met Boeve conform de KNVB-regels afwikkelen. De 51-jarige trainer en voormalig international, die eerder dit seizoen aangaf aan zijn laatste seizoen bezig te zijn, is daarmee akkoord gegaan. Hij was bezig aan zijn tweede contractjaar bij de club uit Almere.

Boeve hoopte afscheid te nemen met een periodetitel. De coach uit Staverden was eerder assistent-trainer bij Ajax en Willem en stond bij RKC Waalwijk (1997 - oktober 1998) en FC Zwolle (2002 - 26 september 2003) op zijn eigen benen.Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door micbez)

Ik vraag me af, wat Fc Omniworld verwacht van een trainer met zulk spelersmateriaal???

Idd hij deed het nog best wel netjes, want Omniworld hoort helemaal niet thuis in de Jupiler League. Dan moeten eindhoven en Fortuna er onder lijden! Eerst maar eens Omniworld(met alle respect!)

28 januari 2009 om 15:09

Mja sportief gezien ben ik het met je eens, maar financieel niet, Fc Omniworld houd z'n hoofd nog boven water en Fortuna en Eindehoven niet.

28 januari 2009 om 15:10

Ja maar financieel zit Omniworld ook niet ver boven de streep..integendeel. Dus ook dat blijft maar de vraag of ze zichzelf kunnen handhaven financieel gezien

28 januari 2009 om 15:39

Fc Eindhoven zat inderdaad in zwaar weer en is door de Knvb destijds terecht in categorie 1 geplaatst. Inmiddels hebben ze de zaakjes financieel Wel op orde, alleen worden ze door de Knvb kunstmatig in categorie 1 gehouden. Een kwijtschelding van een sponsor wordt als transferresultaat gezien en niet als inkomsten sponsoring (en daardoor lopen ze licentiepunten mis). Verder staan de gemeente Eindhven en Psv garant voor resp. een deal met de lichtmasten en kwijtschelding schuld. Met de verkoop (geen subsidie) van die lichtmasten gaat een huursverhoging gepaard en daar heeft Fce een sponsor voor, nl Starline Zwembaden uit Valkenswaard.
Met de verkopen Koç en Caracciolo plus groeiend aantal kleinere sponsors zouden ze plus staan. De Knvb houdt het tegen met een oordeel waarbij Fce in categorie 1 blijft met behoud van licentie. Competitie voor de Knvb is gered en Fce blijft langer in onzekerheid. Sponsors gaan nu twijfelen, spelers ook en de jeugdopleiding loopt kwalitatief leeg (vorig jaar na de 'brief' ingezet.
Dat een club nu nog de kracht heeft om voor het gelijk te vechten: Sjappoo!

Fc Omniworld is een ploeg die nooit toegelaten had mogen worden nu de Knvb inkrimpingsplannen heeft. Dan maar via een promotiedegradatieregeling toetreding zoeken. Ze hebben een financiele valse start gemaakt waar ze nu mee kampen.

28 januari 2009 om 16:16

Een reden waarom Omniworld betaald voetbal is gaan spelen is dat Flevoland een club in het betaald voetbal ambieert. Eerlijk ben ook geen fan van Omniworld. Maar goed zelf dacht ik dat ze aan Boeve best een goede had.

Off: Als je langs het stadion over een van de dreven rijdt, zie je op de brug: Omniworld Hooligans staan...... Heeft Omniworld nu al zo'n grote achterban? Dat ze ook al holigans hebben??

Let maar op die maakt de rest van het seizoen af bij onze Fc.
Die geruchten gingen namelijk al, nadat Fc Omniworld bij ons afgelopen vrijdag had verloren is Peter Boeve niet mee terug gereisd met de rest. Hij had een gesprek met Fred v/d Hoorn om tijdelijk onze Fc te gaan lijden.

28 januari 2009 om 15:41

Te lijden? Ik hoop, voor jou, te leiden ;-)

F.c.omniworld met blij zijn dat ze met z,n acomodatie en spelersgroep een trainer hadden.
Het stadion van F.c.eindhoven is 10x beter , en dat is al niks.
Peter je verdiend beter !! Ga lekker naar F.c.d.b. en volgend jaar met die club in de ere-divisie

Jongens beetje respect voor mijn cluppie asjeblieft
Ik weet ook wel dat het niet geniaal is allemaal maar er is zeker potentie als je alleen al kijkt naar jongens als Amrabat, (in mindere mate) Assaidi (en in nog mindere mate Matusiwa) elk jaar zijn er iig spelers die er boven uitsteken en doorgroeien bij een andere club. Daarnaast toonde het bekerduel met Nac (0-1 90+2) aan dat het stadion uitverkocht kan zijn en er goed gestreden kan worden.

Ik snap dit ontslag zelf niet zo goed aangezien er weinig geld is, kan me dan ook niet voorstellen dat Boeve veel geld meekrijgt, zo dom zijn anders.
naar Den Bosch lijkt me dan ook logisch.

ik ga de man iig missen
twee quotes:
"een aap valt alleen uit de boom als er banaan onder ligt"
"ja, ik kan ook wel naar Qatar gaan om daar een kameel door de benen te spelen".

Ben het compleet met speedy 14 eens dat Omniworld weinig heeft te zoeken in het betaalde voetbal. laat ik maar zeggen dat ze totaal niet van toegevoegde waarde zijn! Dat de Knvb alsmaar van alle kanten probeert Fortuna en Eindhoven eruit te krijgen snap ik niet want beide hebben een lange geschiedenis en zijn traditierijke clubs in het betaalde voetbal maar ja de Knvb wil natuurlijk geloofwaardig (en ook schijnheilig) blijven omdat ze Omniworld graag toelieten tot de profs en dus daar niet aan willen komen!

Met alle respect voor Omniworld, veel toekomst zie voor ik de club met een hoofdklasse accomodatie en te weinig achterban niet in het betaalde voetbal!

28 januari 2009 om 15:35

Helemaal waar, leeg stadion, nauwelijks goede spelers ( af en toe een uitzondering maar die hadden ook bij een andere club kunnen gescout worden) en de rest van de competitie speelt alleen maar meer wedstrijden. Niks toevoegends dus.

28 januari 2009 om 15:55

grappig dat er dan toch elke wedstrijd een flink aantal bezoekers zijn. De beker wedstrijd tegen Nac was het zelfs uitverkocht. Zo'n nieuwe club moet groeien. Er zitten nu al fanatiekere supporters dan bij Fortuan o.i.d.

En ik zou spelers van het kaliber Nordin Amrabat toch echt geen slechte spelers willen noemen. Omni is nog erg nieuw maar om nou te zeggen dat ze een verschrikkelijk slecht seizoen draaien is overdreven.

Als ik kijk naar de eredivisie waar Fc Volendam echt telkens een pak slaag krijgt verliest Omniworld vaak nipt.

28 januari 2009 om 15:36

Je kunt niet in een paar jaar een achterban kweken, dit moet groeien. Er wonen genoeg mensen in Flevoland, dus zij verdienen ook een profvoetbalclub.
Overigens heeft Omniworld best een aardige selectie, Boeve heeft het gewoon slecht gedaan

28 januari 2009 om 15:46

Fc Eindhoven en Fortuna zijn niet met elkaar te vergelijken. De problemen in Sittard zijn van een andere orde en structureler. Daar is meer nodig om het tij te keren. Hoewel ik het niet hoop, lijkt een fusie een reele mogelijkheid om betaald voetbal in Zuid-limburg te waarborgen. Niet alleen vanwege Fortuna, maar zeker ook vanwege Roda Jc. Mocht de fusie er komen, dan kon Mvv het ook wel eens moeilijk gaan krijgen.

Fc Eindhoven heeft door veel te bezuinigen en in de marge te spelen een miljoenenschuld bijna op eigen kracht weggewerkt. Na de brief van de Knvb in maart vorig jaar en de twee ton die Reker ineens terugwilde bleek er nog 550.000 tekort te zijn en begon de tijd te dringen. Terwijl de Knvb er de druk op legde.
Met toezeggingen Vdl, Psv en gemeente en transferinkomsten kan Fce uit de schulden komen. Helaas werkt de Knvb tegen...

28 januari 2009 om 15:52

Had ik het daar over dan??
Nee toch>? ik vergelijk die 2 met Omniworld kwa historie enz

28 januari 2009 om 16:01

Überhaupt een willekeurige club gaan vergelijken met Fc Omniworld wat pas een paar jaar bestaat lijkt me wat overbodig.

28 januari 2009 om 16:25

een lange historie is mooi, maar vind ik niet de reden om een club er bv in te houden. al is het bij Fc Eindhoven wel sneu mocht aan het eind van het seizoen de boel gekilled worden. Ze bestaan in november 100 jaar.

Feit blijft wel dat het rar is dat de Knvb Agovv Apeldoorn en Fc Omniworld toelaat om enkele jaren later te gaan verkondigen dat er teveel clubs zijn. Als je nieuwe clubs er bij wil, maak dan die promotie/degradatieregeling

//en stond bij Rkc Waalwijk (1997 - oktober 1998) en Fc Zwolle (2002 - 26 september 2003) op zijn eigen benen.\\
Bij die andere clubs stond hij hoogstwaarschijnlijk ook op zijn eigen benen, misschien niet op 'eigen benen'. Lastig hoor die Nederlandse uitdrukkingen en gezegdes.

fc Omniworld heeft gewoon geen recht van bestaan.
In het verleden en heden altijd denigrerend gedaan naar clubs uit de regio.
Halen de zogenaamde talenten overal vandaan, zelf totaal geen opleiding, geen doorstroming.
Bij iedere thuiswedstrijd zitten gemiddeld 1000 mensen waarvan er 500 gratis kaartjes van scholen ed zijn, om het stadion nog een beetje te vullen.
Helaas het was leuk geprobeerd maar niet gelukt, er zal ook nooit een grote sponsor in de regio zijn die er wat geld in wil steken.
We hadden het graag anders gezien, maar door een gebrek aan goede trainers , zowel bij de jeugd als bij de profs, een goede jeugdopleiding, ( zelf opleiden en niet alleen maar halen van spelers ) en een goede communicatie naar de andere clubs in de regio, is het helaas einde oefening.
En waarom nu peter Boeve op non actief stellen ?
Wie gaat er nu voor de groep ?
Komt Henk Wisman eerder naar Almere ?
Het blijft trekken aan een dood paard, hoe zonde ook voor Almere.

Wat een leuke dingen zijn hier te lezen, het is wel duidelijk dat deze mensen de Jl niet volgen.
Even voor de duidelijkheid:
1e seizoen Bvo: 19e plaats
2e seizoen Bvo: 16e plaats
3e seizoen Bvo: 13e plaats

Hoezo trekken aan een dood paard? Hoezo geen toekomst? Hoezo geen mogelijke achterban? Deze club komt uit in één van de toekomstige grootste steden van Nederland? En dan wil een lulhassen mij hier gaan vertellen dat er geen toekomst in zit.
Pinto, leuk bericht met je 1000 bezoekers waarvan 500 vrij kaarten. Jammer dat je niet echt op de hoogte bent, vorig jaar bijvoorbeeld waren er alleen al 1100 seizoenkaart houders. Dus als je geen verstand van zake hebt, reageer dan lekker ook gewoon niet jongen.

Peedy14, ook jij hebt inhoudelijk geen enkel nuttig bericht gepost. Je grijpt alleen maar dingen uit de lucht, en er is niets gebasseerd op waarheden. Blijf dus maar lekker bezig met je eigen clubje, als je niet oppast moet je volgend jaar nog naar het Mfs en dat is als je Feyenoorder bent geen pretje. Alhoewel ik er vanuit ga je dat een klein jochie bent die niet eens wedstrijd bezoekt, in tegenstelling tot de 80 man die Omniworld mee had in het uitvak in den Bosch. En dan durven sommige mensen nog kritiek te uiten ook, op achterbannen terwijl ze zelf 3/4 wedstrijden per jaar bezoeken. Houd dan gewoon lekker je mondje dicht

28 januari 2009 om 16:39

Je vergeet nog:

4e seizien Bvo: 20e plaats ;-)

28 januari 2009 om 20:42

Het vierde seizoen is nog bezig, en ze staan niet hopeloos achteraan.

Ik ben het volkomen met Andresiniesta eens.

28 januari 2009 om 20:53

En vergeet niet dat regio Almere eigenlijk net pas bestaat en een heel eigen sportcultuur heeft. ik was van de week bij de verkiezing van sporter/ster/ club van het jaar 2008 van Flevoland en een deel van de winnaars komen van vrij moderne sporten af. Want in deze regio loopt wat talent rond! Als het goed is waren of zijn er voor de voetbalclub Omniworld plannnen voor ene multi functioneel stadion. Alleen het Top sport centrum is er net bij gekomen en ik weet dus niet hoe dit afgelopen is. Want in hoeverre is het Fanny Blankers Koen sport complex hun vaste thuis basis? Ik vind persoonlijk te gek voor woorden dat er geen betaalde voetbalclub is in een stad met meer dan 200 000 inwoners. Dus deze club heeft absoluut bestaans recht. geef de club alleen tijd. Niks komt vanzelf!

goede keuze, omniworld heeft betere spelers en kan echt wel hoger staan dan dit.

@arie 13, klopt er is een mooie nieuwe topsporthal, maar zowel omniworld basketbal als omniworld volleybal zijn al failliet geloof ik. dus wie daar nu in gaat spelen is een vraagteken?

@andresiniesta, chapeau .
Bovenstaande reacties weten totaal niet waar ze het over hebben.
Ben seizoenskaarthouder van het 1e uur en ondanks dat de prestaties nog niet stabiel zijn, vind ik Fco zeker een aanwinst voor het betaald voetbal. Een stad als Almere heeft dat zeker nodig, en omdat het nog een relatief jonge stad is moet het nog groeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.TOP Oss2713
5.FC Twente2612
8.NEC22-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Mike GrimKeeper00
Roy PistoorKeeper00
Chiel KramerKeeper00
Damon MiraniVerdediger00
Jorni CampsVerdediger00
Van BuurenVerdediger00
Calvin Mac-IntoshVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 november
Manchester United keert mogelijk in januari terug bij Internazionale voor Ivan Perisic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren