Toivonen minstens tot medio 2012 PSV'er

Donderdag, 15 januari 2009 om 11:16 • Laatste update: 11:16

PSV is met Ola Toivonen een contract voor 3,5 jaar overeengekomen, zo bevestigt de landskampioen op haar website. De Eindhovenaren hebben tevens een optie voor nog twee extra seizoenen in zijn overeenkomst laten opnemen. Woensdag bereikte de club met Malmö FF al een akkoord over de transfersom (om en nabij de 4 miljoen euro).

De 22-jarige aanvaller ondergaat donderdagochtend de medische keuring in het Philips Stadion. Als alles naar wens is verlopen zal de Zweed donderdagmiddag al bij de training van Huub Stevens kunnen aansluiten.

Toivonen wordt gezien als een talent die binnen afzienbare tijd ook een vaste plek in het nationale elftal van Zweden zal afdwingen. De 1.90 meter langer speler heeft inmiddels twee A-interlands op zijn naam staan. Hij is na doelman Andreas Isaksson de tweede Zweed in het keurkorps van Stevens.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door Toeschouwer)

Hopen dat het een aanwinst is voor de Nederlandse Eredivisie!

15 januari 2009 om 15:23

Als hij net zo 'goed' is als die andere Zweed daar dan heb ik niet veel vertrouwen

heb hoge verwachtingen van deze speler, hopenlijk kan hij Psv naar een hoger niveau brengen

15 januari 2009 om 11:32

Op dit moment denk ik nog niet aangezien Psv aangegeven heeft hem gehaald te hebben als talent en niet als redder.

15 januari 2009 om 11:51

waar ik op zich blij mee ben... niet meteen de druk huizenhoog opbouwen

Tzal mij benieuwen. Stel hem gelijk maar op zondag,als het mogelijk is tenminste. Lazo in de spits en Koef maar als eventuele pinchitter

1.90 ook nog....zie je neit vaak van die grote en sterke creatieve spelers. Nu nog ervoor zorgen dat brechet niet meer centraal achterin wordt opgesteld dan kan de opmars beginnen!

15 januari 2009 om 11:26

Inderdaad, Brechet moet linksback spelen, Pieters naar de tribune verwijzen en Salcido en Maza achterin centraal. Marcellis op rechts.

On topic: goede speler, hoop dat ie langs Koevermans in of achter de spits gaat spelen. Hopelijk kan hij zondag al meedoen uit tegen Roda Jc.

15 januari 2009 om 11:43

Psv moet Pieters niet langer misbruiken als linksback. Als linker centrale verdediger is hij vele malen sterker. Laat hem maar het duo vormen met Marcellis.

15 januari 2009 om 14:53

Ik vind dat brechet het de laatste weken goed doet, moest eerst even wennen maar nu vind ik hem wel goed

Ik ben erg benieuwd hoe hij zich gaat houden in de Nederlandse Competitie. Zweedse voetballers aarden over het algemeen erg goed in Nederland dus heb best hoge verwachtingen van deze man.

ja en dan hebben ze eindelijk een nieuwe speler maar vooral gaat het erom dat het een aanvaller is en nu maar hopen dat hij het goed gaat doen maar daar heb ik alle vertrouwen in

Eindelijk, kijken hoe het zich ontwikkelt! ben benieuwt

en nu nog de 3de zweed marcus berg + verdediger (harde bikkel)
ik ben echt benieuw naar wat deze jongen kan, ik verwacht er wel veel van, maar met berg erbij een een aankoop in de verdediging dan heeft psv een heel leuk team als je kijkt naar mijn 4312 opstelling

isaak
culina
marcellis
aankoop
pieters
bakkal
simons
affelay
toivonen
lazo/amr
berg
15 januari 2009 om 11:34

Culina als rechtsback is idd prima...hij doet het echt verbazingwekkend goed. Tegen Twente ook, Elia kon geen potten breken.

15 januari 2009 om 11:37

Waar is koevermans dan ?
Ik bedoel ik vind Koevermans beter dan lazovic .
En als je al 3 spitsen heb hoef je toch niet berg voor 15 mil te halen ?

En waltorius , Culina is al weg , volg jij het nieuws wel ? !
Dus begrijp niet dat je hem rechtsback zet.15 januari 2009 om 11:42

die gaat pas Na dit seizoen weg, volg Jij het nieuws wel?

on: blij dat hij heeft getekend, ben benieuwd of stevens hem zondag al laat mee doen, al denk ik eerder dat hij hem misschien laat invallen voor een half uur..

15 januari 2009 om 11:46

Leuk, beter laat ie hem gelijk meedoen. Het team van de eerste seizoenshelft komt (mentaal) te kort, dus een krachtig scandinavisch talent kan direct in de basis beginnen. Anders krijg je weer dat gepiel: Amrabat die 500 jaar wacht voordat ie zn man probeert te passeren...lazovic die iedere keer een teen te kort komt en Afellay die 5 man passeert en dan gaat voor de verkeerde oplossing. En dan is het de tegenstander die 1 kans creëert, scoort en wint.....

15 januari 2009 om 12:03

koevermans heeft teveel acties nodig om een goal te maken, voor hem de keuze bank of aufwiedersnitzel, berg is op bijna alle fronten beter dan koef, berg is ook nog jong
lazovic heeft nog een eigen actie, kan af en toe een doelpuntje make alleen moet hij weer in vorm komen, die vorm krijgt hij niet om naast koevermans te spele, en alleen lazovic vind ik geen optie. zeker niet dit seizoen. als lazovic zijn vitesse vorm kan combinere met de berg in top vorm, een lange aanjager erachter, beetje creativiteit erom heen die psv al genoeg in huis
dan zie ik psv gelijkwaardig aan ajax en az

Hopen dat Toivonen en Afellay goed samen kunnen spelen! Zou een leuk duo zijn denk ik!

Ik ben benieuwd, Psv is de laatste jaren weinig gelukkig geweest met Scandinaviers, al zal het ook heel erg te maken hebben met de Zuidamerikaans gerichte scouting van de "piet de Visser jaren ".
Feit is wel dat een aanvallende middenvelder met veel scorend vermogen, lengte en mogelijkheden in de spits eigenlijk nooit een miskoop zou moeten worden.
Als hij maar de juiste handelingssnelheid heeft komt het wel goed denk ik, hij zal zich sneller aanpassen dan Reis, Salcido en Mendez.
Veel Succes

Toivonen dekt zichzelf al in door te zeggen ben vooral een teamspeler. Straalt niet meteen uit waarvoor hij eerst voor aangezien werd n.l. doelpuntenmaker. Midden-
velder genoeg zou je zeggen of is dit alvast de vervanger voor Affelay?

Nou wordt dringen voorin bij Psv .....

15 januari 2009 om 12:00

Koevermans moet maar genoegen nemen met een rol als invaller. Hij wordt met de dag stijver en luier....zelfs als Lazovic niet presteert dan hoeft ie er van mij niet in...dan liever een variant met alle aanvallende middenvelders...

hij krijgt rugnummer 7! ben erg benieuwd

Word gezien als een van de grootste talenten van Zweden. Ben benieuwd of hij zijn naam als talent bij Psv om kan zetten tot goede prestaties.

Heb ook best wel verwachtingen van hem, had hem ook wel bij Ajax willen zien als 2de spits achter Cvitanisch maar goed!

hoop dat hij het goed gaat doen bij Psv!

off. zweden heeft een leuke voorhoede:

zlatan - Toivonen

waltorius :

Nu nog berg

Berg wil niet weg bij groningen dus
Ik zou die dan niet in je team doen

15 januari 2009 om 13:01

mischien nu dan wel he

15 januari 2009 om 13:08

Berg is stijf man, dan zou ik eerder voor Arnautovic gaan...die is nog jonger en goedkoper ook...

Nogal een kromme titel. Waar is dat "minstens" op gebaseerd? Een contract zegt tegenwoordig niets meer. Hoop dat hij is wat Psv van hem verwacht anders is het een dure miskoop. Ik ken Toivonen zelf niet maar volgens mij was de voorhoede met Lazovic en Koevermans goed genoeg bezet aangezien ze meestal toch maar met 1 spits spelen.

we gaan nu met 3 spitsen spelen kampioenen

15 januari 2009 om 14:23

Geen Toivonen?
Zou zelf als volgt spelen. Zie hieronder. Kan best zijn dat ik iemand over het hoofd zie, so let me know

Isaksson
Culina
Marcellis
Pieters
Salcido/
Simons
Bakkal
Amrabat
Toivonen
Affelay
Lazo/Koe

eindelijk is het dan zover. hij is nu definitief van Psv, hopelijk gaat hij nu ook laten zien waarom hij gehaald is en komt Psv er bovenop, ikzelf denk dat daar meer dan 1 speler voor nodig is om Psv erbovenop te helpen. maar wie weet brengt hij de sfeer in de ploeg weer omhoog en zien we een fris en dominant Psv. Stevens moet offensiefer gaan spelen vind ik! hij moet niet alleen offensief gebruik maken van de kwaliteiten van Affelay. Amrabat is er ook nog en met Toivonen erbij lijkt het mij heel goed mogelijk om offensiever te spelen. Nijland zal op termijn ook beter tot zijn recht komen in zo'n systeem lijkt mij.

Heb hem nog nooit zien spelen maar ben zeer blij met deze aankoop hoop dat hij Psv weer omhoog gaat helpen!

Trouwens hij gaat spelen met rugnummer 7

Psv speelt bagger omdat ze spelers neerzetten op verkeerde posities. 4231 met Dzsudszak en Amrabat op de vleugels vooral tegenover een verdedigend team zal nooit werken. Een man passeren in de kleine ruimte en een mooie voorzet geven zie je ze nooit doen. Elke verdediger weet wat Dzsudszak gaat doen als hij de bal heeft, zoekt altijd ze linker op en probeert een voorzet te geven. Amrabat maakt altijd 2/3 acties teveel en geeft de bal uiteindelijk terug of verliest hem. Terwijl vooral Amrabat van deze twee het in zich heeft om van waarde te kunnen zijn voor het team.

Ik zou aanvallend gezien toch wat meer druk naar voren willen zien en dan het liefst in een systeem wat meer mogelijkheden biedt voor de spelers die ze hebben. Als je een tweede spits hebt en een aanvallende mid erachter die het spel snel weet te verdelen krijgen de spelers vaak genoeg ruimte om tot een goede voorzet te komen.

Met een tweede spits zal een van de centrale verdedigers van de tegenstander minder snel de back ondersteunen. De controleur dekt de aanvallende mid vaak kort dus zullen de vleugelspelers moeten helpen wat automatisch leidt tot minder gevaarlijke counters.

Als Psv dit systeem zou spelen tegen een team wat gelijkwaardig of minder is zou het de resultaten en het voetbal ten goede doen.


Isaksson
Culina
Marcellis
Brechet
Salcido
Amrabat
Afellay
Bakkal
Simons
Toivonen
Lazovic

mooi
veel weet ik niet over deze man ik heb hem misschien 1 keer zien spelen maar als psv er ver voor wil gaan moet het wel een goede zijn ook als ik die reacties hier moet geloven doet Psv zeker goed

hele goeie aankoop van Psv! ben bang dat onze hongaar op links nu wel kan fluiten naar zijn basisplaats! toivonen heeft vandaag op Psv Tv aangegeven dat die het liefst als diepe spits speelt dus dat zou beteken geen lazo en koef meer maar ik zou zelf graag zien dat lazo in de spits blijft en daar achter of omheen amrabat afellay en toivonen alledrie in een vrije rol zolang alle posities maar bezet blijven! k zie toivonen graag om de spits heen omdat hij zelf zegt graag combinatie voetbal te spelen en dan past die volgens mij heel goed bij lazovic

isaksson
kromkamp
marcellis
brechet
salcido
simons
bakkal
amrabat
toivonen
afellay
lazovic

ben erg gecharmeerd van deze speler. doet me beetje denken aan jari litmanen. zeer goeie aankoop

lijkt mij een zeer goeie zet! laten we hopen dat dit ook wat gaat worden.

isaksson
culina
marcellis
brechet
pieters
bakkal
simons
afellay
toivonen
amrabat
lazovic

De mensen die zegen dat het een aanvallende middevelder is hebben het mis want hij zegt zelf dat hij het liefst als diepe spits speelt. en die zocht psv juist het is eigenlijk bijna het zelfde profiel als ibra. groot sterk een heeft nog een actie!

@robinpsv+jantjuhpsv

Ik snap echt niet dat jullie isaksson blijven opstellen. Die vent kan niks!! Als je ooit een bal ziet die hij klemvast heeft is dat al een wonder. En kromkamp op rechtsback? Verkoop die gast gewoon! Ik snap niet wat liverpool in hem gezien heeft. Brechet doet het laatste tijd wel aardig maar nog steeds niet geweldig. Bakkal verdedigende middelvelder?? Laat simons daar staan. Met het belgische team speelt hij zelfs achterin dus ik zou hem eerder als verdedigende middelvelder daar neerzetten. Op de linksback positie moeten ze een keer een goede aankoop doen die wat ervaren is totdat Pieters het over kan nemen. Zie mijn opstelling!

on: Ik weet niet zo zeker of het nou wel echt een topper is want als hij dat Echt was dan hadden wel andere topclubs in Europa hem gescout! Maar wie weet, misschien word het wel een goeie! Hoop het wel voor Psv! Wordt weer eens tijd!

Cassio
Salcido
Marcellis
Maza
AANKOOP
Bakkal
Afellay
Amrabat
SImons
Toivonen
Lazovic

Ben erg benieuwd naar deze speler, dacht eigenlijk dat het een Fin was gezien zijn naam.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.
Noot: Er is al een nieuwe topic over Toivonen.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
BrumaAanvaller135
Y. VertessenAanvaller133
E. ZahaviAanvaller124
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper140
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren