Wielaert: 'Ajax is de grootste club van Nederland'

Dinsdag, 13 januari 2009 om

Rob Wielaert is trots op zijn overgang van FC Twente naar Ajax. De dertigjarige verdediger tekende dinsdag zijn contract. "Dit voelt heel erg goed”, aldus de nieuwe aanwinst. Met de instemming van FC Twente was de overgang van Wielaert naar Ajax maandag zo goed als zeker geworden. Voor een bedrag van 3,15 miljoen euro staakte de Enschedese club het verzet onder leiding van preses Joop Munsterman.

"Het geeft een heel goed gevoel dat Ajax is blijven knokken om mij binnen te halen”, vertelt Wielaert op de officiële website na het zetten van zijn handtekening. "Ik ben ook blij dat ik nu een beladen periode kan afsluiten en dat ik weet waar ik aan toe ben. Vanaf nu kan ik me helemaal concentreren op Ajax." Na onder meer een medische keuring kon hij zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2011.

Wielaert traint woensdag voor het eerst mee met de selectie van Marco van Basten. "Het is jammer dat ik niet mee kon met Ajax naar Portugal, want dat was een mooie gelegenheid om elkaar een beetje te leren kennen", vindt Wielaert. "Maar ik heb zin om morgen aan de slag te gaan.” De Amsterdamse club heeft overigens een eenzijdige optie de verbintenis met één voetbaljaargang te verlengen.

Als het moet is Wielaert aanstaande zondag inzetbaar in Nijmegen tegen NEC. "Ik ben fit, maar of ik speel is natuurlijk aan de trainer. Wielaert verwacht dit seizoen en de komende seizoenen veel moois mee te maken in Amsterdam. "Ajax is de grootste club van Nederland. Ik hoop hier toch wel een paar prijzen te gaan winnen.”Gerelateerd

269 reacties (laatste reactie door Peckman)

Makkelijk praten achteraf als je toch getekent heb maar toch succes Wielaert bij Ajax!

13 januari 2009 om 19:17

Hoe kan je nou de grootste club van Nederland zijn als je al 4 jaar niks gewonnen hebt ? Weer grote bluf spraak maar aan het einde van de rit komen ze steeds tekort

13 januari 2009 om 19:22

Grootste, niet beste. Begrijpend lezen is moeilijk bij een voetbal-artikel, niet?

13 januari 2009 om 19:26

dan is Feyenoord nog groter qua aanhang

13 januari 2009 om 19:31

Uiteraard zegt een Ajax-speler dat, maar dat is toch totaal niet de strekking van dit artikel? Hij heeft een stap omhoog gemaakt en is daar blij mee, daar gaat het om. Wat mij betreft is het hem van harte gegund. Het is ook weer niet achterlijk om te zeggen dat Ajax de grootste club van Nederland is, toch? Het is niet zo dat hij bij Rbc tekent en zegt dat dat de grootste club is ofzo..

13 januari 2009 om 19:33

Qua supporters in binnen en buitenland heeft Ajax zeker meer dan Feyenoord.

13 januari 2009 om 19:56

iedereen weet dat ajax op dit moment absoluut de beste selectie heeft, en een goede jeugdopleiding! Vind je het gek dat je niks meer wint als je eigen spelers, zoals van der vaart, sneijder, heitinga, huntelaar, babel, weg worden gekocht door de grote clubs. Ik beloof je; met die spelers zou ajax nu de champions league kunnen winnen. Alleen ze worden meteen weggeplukt. En we weten nu al dat suarez, emanuelson, enzovoorts komende zomer zullen vertrekken. Toch heeft ajax nog steeds de beste selectie van de eredivisie.

13 januari 2009 om 20:08

Tuurlijk is Ajax wel de grootste club van Nederland, daar valt niets aan te doen. Wanneer je kijkt naar wat Ajax heeft betekent voor het vaderlandse voetbal en dat vergelijkt met andere Nederlandse clubs stellen die niets tot weinig voor.

Wanneer je in het buitenland komt met de vraag wat is de beste club van Nederland dan zal minimaal 95 Ajax zeggen. Ook wanneer je ze vraagt om enkele oudspelers van Ajax op te noemen kan iedereen er zo een paar opnoemen i.t.t. Feyenoord en in mindere mate Psv.

De uitstaling in Europa en daarbuiten is nog steeds zo groot als midden jaren '90 en begin jaren '70. Alleen het succes van Ajax is nu veel minder maar de status zeker niet.

ps: Robbie is van de mooiste club van Nederland naar de grootste club van Nederland gegaan.

13 januari 2009 om 20:22

nou dat denk ik niet, feyenoord heeft echt de meeste supporters.. dus feyenoord is de grootste club van nederland

13 januari 2009 om 20:29

Ja, geloof je het zelf? Als ze zo veel supporters hebben, waarom zit de Kuip dan altijd half leeg? In de Arena zitten er bij eredivisie wedstrijden minimaal 48.000 mensen. En in het buitenland is Ajax ook bekender, en heeft ook meer fans. Qua prijzen, begroting, fans en prestige is Ajax gewoon het grootst, en dat zal altijd zo blijven.

13 januari 2009 om 20:33

haha, de kuip half leeg, dus jij wou zeggen dat er 26.000 mensen bij een thuiswedstrijd zitten?? en ajax let maar is goed op, verkoopt ook kaarten aan alle andere clubkaarthouders van een eredivisieclub, behalve van feyenoord,utrecht en de tegestander of oranje kaart. dus als je een clubkaart van nec hebt, kun je een kaartje kopen, waarom doen ze dat dan?/ als de arena zooo vol zit?? haha

13 januari 2009 om 20:34

@spelregel86 :
Respect voor je sportieve post. Sowieso vond ik de discussie tussen Ajax en Twente supporters op redelijk sportief niveau. Natuurlijk werden de standpunten goed verdedigd maar het was minder agressief dan in de Groningen vs Ajax topics. Twente vind wel weer een goede vervanger want de subtop heeft de scouting meer dan voldoende op orde, daar kan Ajax nog wat van leren.

13 januari 2009 om 20:46

vorige keer riep ie dat psv de grootste club was bla bla bla, het is een gewoonte om dat te zeggen als je bij een club speeld, niet te zwaar tillen, wel leuk voor hem maar ik betwijfel of ie er beter van wordt ( kwa voetballen) hij paste goed bij twente, dit betekend niet dat ie past bij ajax.. wens hem wel succes

13 januari 2009 om 20:59

Ajax is de grootste 4 Ec1 1 Ec2 1 Uefacup 29 Landskampioenschappen moet ik verder gaan.

13 januari 2009 om 20:59

off: dat wegkopen hoort bij het voetbal.. bij psv worden toch ook altijd de beste spelers weggekocht?? dus zo kan elke club wel redeneren en zeggen dan hadden we dit en dat gewonnen..

on: je hoort vaker spelers roepen die ergens tekenen van; droom die uitkomt, grootste club, beste club.. Maar ach het is Wielaert gegund.. succes en hoop dat je wat eige doelpuntjes maakt tege psv (a) hehe

13 januari 2009 om 21:02

Dit gaat natuurlijk weer nergens over! Ik denk dat Ajax en Feijnoord qua aanhang gewoon even groot zijn in Nederland. De verschillen zullen in iedergeval niet dermate groot zijn dat je de ene club wat dat betreft groter kan noemen dan de ander. Dat er nu misschien minder toeschouwers zitten bij Feijnoord heeft natuurlijk alles met de prestaties te maken. Gaat het goed, dan zullen ook in de kuip weer alle plaatsen bezet zijn. Echter is mijn mening dat Ajax buiten Nederland toch zeker wel het populairste is en daar meer aanhangers heeft. Dat maakt ook duidelijk dat de naam Ajax gewoon groter is in de rest van de wereld. Daarnaast heeft Ajax ook veel meer bereikt en betekent voor het Nederlands voetbal en is de begroting ook een stuk hoger. Dus als je reëel en eerlijk bent is en alles naast elkaar legt is Ajax toch echt de grootste club van Nederland....

13 januari 2009 om 21:09

@ spelregel86: Ik ben het, op je laatste reactie na, helemaal met je eens. Het is ook zinloos daar een discussie over te voeren. Kijk naar de transfers van spelers die bij Ajax speelden. Babel, Sneijder, Huntelaar, Heitinga, Zlatan, Chivu, Maxwell noem maar op. Allemaal naar de absolute top. En zo is het altijd gegaan als je kijkt naar Davids, Kluivert, Seedorf etc etc. Er is geen club in Nederland die zoveel spelers naar de écht grote clubs in Europa heeft gebracht en dat waarschijnlijk ook zal blijven doen. Waarom? Status en aanzien in de rest van de wereld...

13 januari 2009 om 21:11

Mooi gezegd!! Objectief bekeken door iemand die teleurgesteld is door het vertrek van een speler, maar wel zeer juist!!

13 januari 2009 om 21:27

Ajax: Meeste fans, grootste stadion, beste en breedste selectie, grootste historie, grootste budget, beste jeugdopleiding, mooiste shirt(volgens een poll in de Vi) en beste ploeg over 2008.. Dus ik zie wel waarom Wieleart dat zegt.
Ik hoop dat hij kan brengen wat iedere ajacied hoopt, niet alleen voor de competitie, maar vooral ook in Europa. Want de verdediging van Ajax is voor de competitie wel goed genoeg, maar Europees in mijn ogen te zwak. Misschien kan de komst van deze ervaren verdediger Ajax helpen wat verder te komen in de Uefa Cup.

13 januari 2009 om 21:35

volgens mij is ajax al jaren niet meer tot de beste opleiding uitgeroepen.. dat de speler bij de top spelen, betekend niet dat ze het ook halen.. zijn er maar echt een paar waarvan je de namen blijft horen.. psv heeft ook vele spelrs naar de top gebracht ,maar ook hetzlefde verhaal als ajax , het betekend niet dat ze het daar dan ook halen..

13 januari 2009 om 21:53

Dus je wil zeggen dat in de Arena de meerderheid uit Maastricht komt?

13 januari 2009 om 22:00

Ajax heeft jammer genoeg meer fans dan feyenoord, 4,3 om 3,5 miljoen.
Maar de beste club van de laatste 10 jaar is psv dus wat zeggen fans over een club?!?

13 januari 2009 om 22:02

Grunole wil denk ik zeggen dat het moeilijk is voor iedereen om serieus te nemen dat Ajax de grootste club van Nederland is, omdat ze recent geen prijzen gewonnen hebben. Ik vind dat zelf namelijk ook.

13 januari 2009 om 22:09

@martijn
dit is een grapje toch?

ajax is het grootste qua jeugdopleiding, heeft momenteel ook de sterkste selectie maar ze presteren nou niet optimaal.
feyenoord heeft gewoon de beste supporters en zeker ook de grootste achterban.

13 januari 2009 om 22:11

Grapjas, of ga je alle aziaten met een klerenkast vol voetbalshirts meerkenen?
Als je het mij vraagt verschillen ze elkaar niet veel.

13 januari 2009 om 22:18

Ajax totaal gezien de grootste. Grootste prijzen, grootste voetballers voortgebracht, een van de grootste stadions en boven alles: de Grootste mond.

Wel typisch dat ze na Huntelaar weer iemand met een psv verleden hebben gekocht. Voor ajax te hopen dat de jeugdopleiding weer iets laat zien.

13 januari 2009 om 22:36

@ iedereen die vind dat "fans" het beslissen of je de grootste club van Nederland bent of niet. ik ben het er ook mee eens dat ajax qua betekenis voor het voetbal in de historie veel voor nederland heeft betekent, dat eerst.
maar er is een verschil met de aanhang hoe groot je aanhang ook is, de daadwerkelijk echte harde kern is vele malen kleiner.
de wijze woorden van een schalke supporter; je hebt publiek en je hebt supporters. reken maar uit

13 januari 2009 om 22:45

Waar basseer jij je op dat Feyenoord de grootste club is. Op het ledenaantal. Want dan is het makkelijk te verklaren namelijk, Om lid te worden bij Ajax kost dat 15 euro. En bij Feyenoord is dat gratis. Dus ja dan zijn we weer Nederlanders en word je sneller lid wanneer iets gratis is. Is dat slim van Feyenoord. Nee. Want als ze nou van iedereen die lid is ook 15 euro zouden vragen zouden ze wellicht op jaar basis zeker een paar miljoen erbij hebben.
Tweede feit is dat de verkoop van merchandising. Ajax is verantwoordelijk voor 70% van de landelijke verkoop. Het is ongelovelijk maar waar. Ik weet het ook. Want ik zit in die handel.
En wat is groot. Als je kijkt wat een voetballers Ajax opleid of voorbrengt de afgelopen 30 jaar. Dan kan daar geem club in heel Nederland aan tippen. Misschien europees een paar. Als we kijken naar History. Ja dan is Ajax ook daar de grootste.
Kort samengevat. Ik denk dat Ajax de grootste is en altijd zal blijven.
Verder ben ik het met je eens Ramodinho dat de kuip bijna elke thuiswedsrijd wel vol zit. Net als de Arena.

13 januari 2009 om 22:59

@nick1986: Objectiviteit komt niet voor in jouw woordenboekie zeker

13 januari 2009 om 23:04

Klopt, maarja, de supportersvereniging van Ajax is natuurlijk wel groter, als je het over echte cijfers hebt.
In een onafhankelijk onderzoek van de vi een half jaar geleden was de uitkomst ook dat Ajax de meeste fans heeft.
Maarja, een eindeloze discussie voor sommigen die niet naar de feiten willen kijken...

13 januari 2009 om 23:25

Feyenoord heeft in de jaren '60 en begin jaren '70 het Nederlandse voetbal op de kaart gezet in Europa. Feyenoord was de eerste club die de Europa Cup 1, de Wereldbeker en de Uefa-cup won. Het Legioen deed Europa en heel Nl versteld staan door met 2 afgeladen schepen naar Portugal te varen. Er stonden een half miljoen mensen langs de nieuwe Waterweg om ze uit te zwaaien. Het Legioen ging met 14.000! mensen naar Gladbach. Bij het laatste kampioenschap stonden er ook 300.000 mensen in en om de Coolsingel. Feyenoord heeft gewoonweg het grootste en mooiste Legioen van Nederland. Oh ja en wij waren de laatste club die een Europese prijs pakten

13 januari 2009 om 23:29

Dit is correct. Alleen is wat jij zegt gebasseerd op het aantal leden van de fanclub. Naar mijn weten kan je niet lid worden van Ajax. Daar moet je gevraagd voor worden. En van Feyenoord kan iedereen dat worden. Daarom is Feyenoord de grootste club van Nederland en niet Ajax

13 januari 2009 om 23:43

Ga je nu niet heel ver terug naar het verleden. De eerste zijn niet altijd de beste he. Hardlopers zijn doodlopers. Ja 300.000 man op de coolsingel. Ja ze hebben er dan ook heel lang op moeten wachten he. En 300.000 man. Kunnen die er wel op joh. Ik denk dat je erg overdrijft hoor. Ik ben er wel eens geweest maar 300.000 man!

13 januari 2009 om 23:58

@jakobjan1908:

De prijzen spreken juist in het nadeel van Feyenoord als je het over de grootste club hebt. Ajax en Psv hebben meer landstitels en Ajax heeft meer Europese titels. Ajax heeft sowieso de meeste prijzen, dat lijkt mij de grootste graadmeter voor 'de grootste club'.

Maar dat is niet alles: meeste supporters, beste opleiding, grootste naam, het rijkst, grootste sponsoring (zegt iets over interesse in Ajax van de gemiddelde mens) grootste spelers, beste selectie, meeste punten in 2008 (voor de mensen die zeggen dat Ajax niets presteert tov Psv de laatste tijd). Ajax is gewoon duidelijk de grootste...

14 januari 2009 om 00:42

btje jammer wat je nu zegt. zelfs met Chivu, Ibra, Grygera en Litmanen daarbij zouden ze de Cl nog niet eens winnen. maar dan zouden ze wel meedoen in Europa. wat nu totaal niet het geval is.

14 januari 2009 om 00:45

@ spionkop leg jij mij dan eens uit hoe je veel jeugdspelers in je elftal kan hebben als ze allemaal na een paar jaar in het eerste al weer weggaan. ajax heeft zat jeugdspelers voortgebracht van topniveau meer dan welke nederlandse club dan ook. dus jou reactie is echt klinklare onzin. denk aan vermaelen vertonghen heitinga sneijder vd vaart babel emanuelson maduro etc etc etc en wat maakt het uit dat ajax een speler koopt die 10 jaar geleden in de jeugd van psv heeft gespeeld. waar slaan die nutteloze opmerkingen van jou op.

14 januari 2009 om 00:48

Het is met Feyenoorder altijd, wij waren de eerste. Graag wijs ik jou er op dat Ajax het eerst in de finale stond van de Europacup 1 (niet gewonnen) en jullie moeten maar eens leren dat Ajax een grotere club is en ja, veel meer supporters heeft. Ik kan natuurlijk in de cijfers gaan, het is tenslotte mijn werk omdat te weten. Ajax is ook veel hype gevoeliger dan welke andere club in Nederland. Ze krijgen niet voor niets de grootste sponsor contracten en zijn als club/ naam het meeste waard 230 Miljoen om precies te zijn. Ps. Ajax heeft ook de grootste supportersclub van Nederland, bijna 43.000 meer dan Feyenoord.

Hehè, ben het zeker met hem eens!

haha Wielaert zit nog in de roze wolken, ajax is goed,maar om nou te zeggen dat ze de beste van nederland zijn? op dit moment vind ik geen een nederlandse club er echt ver bovenuit steken,mischien qua spel Az

13 januari 2009 om 19:04

Hij basseerd ( en vele anderen ) het toch ook niet op het spel. Het gaat om veel meer dan het goede spel. Status, uitstraling, financiele plaatje, stadion, achterban, historie, elk jaar kans op kampioenschap/cl etc.

13 januari 2009 om 19:21

@afcarnhem
als het om Status, uitstraling, financiele plaatje, stadion, achterban, historie. Dan had feyenoord nu toch ook veel hoger moeten staan met het mooieste stadion en het legioen? nee, ik ben het eens met ek2008 het gaat om spel en ook wel om geld. want suporters zijn leuk maar een club kan wel heel veel suporters, een mooie historie en een mooi stadion hebben toch kun je dan 12de staan(ik doel op mijn clupie). Lijkt me een goeie overstap van wielaert maar dan moet ie wel goed spelen anders worden de supporters weer booos...

13 januari 2009 om 19:25

Qua status acht ik Ajax hoger dan Feyenoord. Uitstraling valt over te twisten, maar iedereen zijn eigen gedachtes. Financiel staat Ajax er 2 keer beter voor dan Feyenoord, dat moet jij toch weten. Stadion is groter. Achterban is van Feyenoord misschien wel trouwer, maar het zijn er niet meer ofzo. Historie is in dit geval ook voor Ajax. Dan heb ik het nog niet over scouting, jeugdopleiding etc. ( al doet Feyenoord het dit seizoen prima qua jeugd!).

En precies zoals je het zegt, met de supporters, historie, stadion etc hoort Feyenoord daar niet te staan.

hopelijk voer ik nu geen clubdiscussie aan, want iedereen heeft zijn eigen mening en visie over een/je club

13 januari 2009 om 19:49

Je kunt altijd wel een criterium vinden waarop de ene of de andere club "groter" is.

Zowel Feyenoord als Ajax zijn grote clubs, naar mijn mening. Momenteel niet het beste, maar dat is een ander verhaal.

Ik gun Wielaert het van harte om naar 1 van de traditionele clubs van Nederland te gaan. Helaas vind ik het moment immens lelijk. Maar goed, dat heeft te maken met de transfer window waar ik het absoluut niet mee eens ben.

Succes Robbie.

13 januari 2009 om 19:52

Je kan de Arena wel een betonblok vinden, maar dan nog blijft hier groter. Ook is hij veel multifunctioneler, en is het nieuwer dan de Kuip. En zoals je idd al zegt, het beste is een ander verhaal.

13 januari 2009 om 19:04

Wielaert heeft het over de grootste club van Nederland, niet over de beste.

13 januari 2009 om 19:04

hij zegt tog ook niet dt ze de beste zyn, maar de grootste

13 januari 2009 om 19:07

Als je de hele geschiedenis bekijkt van de eredivisie, heeft hij weldegelijk een punt. Maar over de afgelopen 10 jaren oordelen kom je toch echt uit bij Psv. Dus zo zie je maar weer, behaalde resultaten in het verleden brengen geen garantie in de toekomst.

13 januari 2009 om 19:09

En daar ga je weer de fout in. Met goed voetbal, en prijzen ben je nog niet meteen de grootste club van Nederland

13 januari 2009 om 19:13

hmm beste? lees goed, er staat Grootste, en dat is het duidelijk, stadion het grootst, prijzenkast het meest. etc

13 januari 2009 om 19:10

Hij zegt ook grootste en niet beste!

Trek de lijn door Robbie..

13 januari 2009 om 19:58

de Grootste club, dat wil zeggen: met de rijkste historie, met het meeste geld, met de beste selectie. Qua voetbal is az inderdaad beter dan ajax, maar je gaat mij niet zeggen dat az de grootste club van nl is...

Zou wel mooi zijn als hij in de laatste competitie duel samen kampioen wordt. tegen Fc Twente.
Komop Wielart laat zien wat je waart bent.

Niet om een eindeloze clubdiscussie op te starten, maar ik ben het met 'm eens, haha.

Nee maar, on topic: Hij zou best wel eens zondag kunnen starten, ik ben benieuwd.

Succes zondag Vadocz, moge de beste winnen!

je word toch moe van zo gasten, allemaal slijmen over een club! volgens mijn is die nog trots maar binnekort zou dat wel kunnen veranderen! wielaert komt naar een grote club kom je met die uitspraken!

13 januari 2009 om 19:09

Tja, als hij meteen bij zijn presentatie zou zeggen: 'wat is Ajax toch een *** club', dan zou hij meteen weer mogen vertrekken. Nee even serieus, elke speler die bij een nieuwe club komt is nog in een wolk en het is nogal logisch dat je dat team dan ook 'prijst'.

De grootste hoeft niet te betekenen de beste. Een vrachtwagen is ook groot maar valt in het niet bij een (relatief) kleine ferrari. Zo moet je Ajax zien, Groot maar Leeg.
Ik denk dat Ajax hem zal tegenvallen. Wielaert is een Brabantse gemoedelijke jongen.. zal zich niet prettig volen bij het zakelijke Ajax

13 januari 2009 om 19:16

ik denkt dat je flink mis zit! ik zou zegge luister naar mensen als huntelaar, stam of heitinga die ajax betitelen als een warme en mooie club waar ze zich thuis voelden!

on: blij dat wielaert er is, als weet ik niet of we hem nou zo per se nodig hadden! maar we zullen zien of hij ons versterkt!

13 januari 2009 om 19:09

Degene die aan het eind van de competitie met de schaal in zijn handen staat is de beste club van Nederland. Het is een beetje vroeg om te zeggen dat az dat is, want ajax staat maar 3 punten achter ze en ajax krijgt ze nog in de arena.
Ik denk dat Wielaert wel een aanvullende verdediger is.
Nu kunnen deze mensen centraal spelen: Wielaert, Oleguer, Vertonghen, Vermaelen, Van der Wiel.
Deze mensen kunnen rechtsback: Vdwiel, Silva, Oleguer
Linksback: Vermaelen, Vertonghen, Urby

Nja, de praatjes van een ajacied heeft ie al.

13 januari 2009 om 19:24

Club met de meeste fans:

Nederland
1. Ajax - 4,3 miljoen (26%)
2. Feyenoord - 3,8 miljoen (23%)
3. Psv - 2,1 miljoen (13%)

En dan hebben we het nog niet eens over de prijzen,stadion,transfergelden,aanzien.

Ajax is gewoon de grootste club van nederland en daar heeft wielaert gewoon gelijk mee. Maar dat was een inkoppertje voor hem

13 januari 2009 om 19:45

waar heb jij deze informatie vandaan?

ik denk wel dat die drie clubs de meeste aanhang hebben en fans..maar dat kan je niet in zulke cijfers uitdrukken...de fans komen en gaan...je hebt ook veel mensen die zeggen ..mja nou ik ben dan voor psv...ow waarom nou ik kijk wel graag voetbal en psv doet het goed....dat zijn meer gewoon mensen die graag sport kijken....
en die cijfers..ik weet niet waar je ze vandaan hebt maar ze zijn zeer ongelooflwaardig..vooral omdat je erachter de procenten hebt gezet...ik dus zie dat zo dik 10 miljoen mensen van nederland voetbalfans zijn!! ...nou als je weet dat nederland zo 16 miljoen inwoners heeft.dan is dat al heel veel...
in nederland zijn veel voetballiefhebbers maar niet 16 miljoen!! bij lange na niet!! ...ik denk dat als je 10 miljoen voetbalfans in nederland hebt ..dat je dan al heel veel hebt...dus ben erg benieuwd waar je deze informatie vandaan hebt..of dat je het zelf even snel hebt verzonnen.

verder ontopic!! .....voor wiealaert is dit mooi alleen denk dat het geen goede aankoop is van ajax....wielaert is niet het type verdediger wat ajax nodig heeft...nu moeten ze nog steeds een vervanger voor oleguer vinden...
verder is wielaert wel een goede verdediger die het niveau van ajax wel aankan ..maar of ajax er echt heel veel sterker van word..dat betwijfel ik...vond hem bij twente wel op zijn plek.

13 januari 2009 om 20:09

Vorig jaar oktober.

" het Us Census Bureau heeft dit uitgezocht met behulp van lokale onderzoeksbureaus. Het aantal fans is gebaseerd op fans uit het land van afkomst, buitenlandse fans zijn dus niet meegerekend"

"de percentages erachter geven aan hoeveel procent van de voetballiefhebbers kiest voor die club. In Engeland zijn de fans met 6,9 beter verdeeld over de verschillende teams terwijl in Argentinië ruim 40 voor Boca Juniors kiest."

Pb voor de site

13 januari 2009 om 21:46

nou ik vraag me af hoe ze dan zo onderzoek hebben gedaan en zo onderzoek ik kan je het nu al vertellen..klopt natuurlijk nooit...er zijn niet 16 miljoen voetbalfans!! ....de procenten zal misschien wel kunnen kloppen...maar het aantal...dat lijkt me echt stug

14 januari 2009 om 00:56

eeuh misschien was er ook een optie dat je kon stemmen dat je voor Geen club bent. nadenken is ook een vak he

13 januari 2009 om 19:25

Qua uitstraling naar het buitenland toe, qua grootte en qua naam is Ajax Hands down de grootste club van Nederland. Dat zeg ik niet omdat ik Ajax supporter ben maar omdat het gewoon een feit is. Qua sfeer en qua stadion ligt Feyenoord weer een straatlengte voor op Ajax dat wel.

13 januari 2009 om 20:02

maar qua historie is ajax weer de beste

trouwens, qua goed voetbal is Az de beste

13 januari 2009 om 21:44

qua uitstraling naar buitenland toe... dan denken ze aan manchester of real madrigd echt niet meer aan ajax, dat is weer 10 jaar geleden dat ze daar aan dachten.. ook ajax is in het buitenland helemaal niks meer..

13 januari 2009 om 22:01

daarom verkopen ze ook steeds spelers aan de echte topclubs, die spelers vallen niet zomaar op hoor... in amsterdam valt wat te halen en dat weet de europeese top ook.

Ik als ajax-supporter weet niet echt wat ik hiervan moet vinden..
Natuurlijk kan de verdediging wel wat beter, maar of hij nou een echte verbetering is t.o.v. Oleguer? Ook vind ik het anders als hij 10 jaar jonger was, nu kan hij niet meer groeien ofzo.. Het lijkt mij een beter idee als ze alleen die jonge Rus hadden genomen..

13 januari 2009 om 19:19

die rus loopt nog 2 weken extra stage bij ajax (op proef) en daarna zal ajax beslissen of ze hem willen of niet!
die speler word in rusland gezien als 1 van de grootste omkomende talenten!
is fysiek sterk, en kan voelballend ook goed mee, en kan centraal en linksback spelen!
bron: ajax.nl

Hij zegt grootste mensen..niet beste of mooiste, Grootste

ik denk niet dat wielaert snel zijn draai zal vinden bij ajax. dat is altijd bij verdedigers die moeten eerst goed ingespeeld zijn met hun medespelers dan worden ze pas echt goed! kijk maar naar gomes die was goed bij psv omdat dat vertrouwd voelde denk ik maar bij tottenham is hij bijna niks meer van wat hij bij psv was. dus ik denk niet dat wielaert snel zijn oude niveau bij ajax ook haalt van wat hij bij twente liet zien.

Die Munsterman heeft hem echt niet laten gaan omdat hij zo blij is met die 3.15 miljoen.3 miljoen voor je aanvoerder?
Hij wou gewoon geen arbitragezaak en al die ellende en geen ongemotiveerde speler.
Wielaert,je bent de juiste persoon bij de juiste club.

13 januari 2009 om 19:34

Hoe kun je nu zeggen dat Wieleart de juiste persoon bij de juiste club is. Hij zal het eerst moeten bewijzen. En de juiste club... dat is volkomen meningsgebonden. Kun je dus ook niet zeggen. Voor de 1 wel, voor de ander niet.

Voor Twente was Wielaert een hele bruikbare speler, zo niet de belangrijkste.

ot: 'de grootste club van Nederland'. Dat zegt me niks. Ajax is al jaren niet meer kampioen geworden, en als ik de Twente supporters nog hoor zingen in de Arena zegt dat genoeg over de beleving van het voetbal en de wedstrijd bij de supporters.

Afijn, ik wens Wieleart het beste toe!

De groeten uit Enschede.

13 januari 2009 om 19:40

"@swong....dit staat er op de site van Twente!
Fc Twente betreurt het vertrek van Wielaert naar Ajax. Volgens voorzitter Joop Munsterman moest de club hem dit keer laten gaan. "afgelopen zomer meldde Ajax zich al voor Wielaert. Destijds konden we hem nog voor de club behouden. Het is de vraag of een speler zich voor de tweede keer over zo'n teleurstelling heen kan zetten. Dit heeft ons doen besluiten met zijn overgang in te stemmen." Munsterman heeft veel waardering voor de rol van Wielaert bij de Enschedeërs. ''hij heeft zich bij Fc Twente de laatste tweeënhalf jaar kunnen ontwikkelen tot een belangrijke speler en is van grote waarde geweest voor het elftal.'' (officiële website Fc Twente)

Dus dan mag jij al je ideeën loslaten, waarom Twente hem heeft verkocht. Wat er staat is een feit, dat ie is verkocht is een feit en dat Ajax de grootste van Nederland is is ook een feit. Jij mag dan alle facetten nagaan, waarom een ander groter is op dit moment. Oooh, weet wel dat wij al drie jongens uit de jeugd voor bij elkaar al voor 52 Miljoen verkocht hebben...dan noem ik alleen Babel, Sneijder en Heitinga. Welke club in Nederland kan daar over meepraten hier in Nederland.

voor mij heeft Psv het het best gedaan in de afgelopen 4 jaar. Als wij weer eens kampioen worden spelen we met drie sterren op onze shirt, met ander woorden de status wordt groter. Hoeveel moet Az, Psv en zelfs Feijenoord winnen om met 3 sterren op hun shirt te spelen? Het klinkt arrogant maar het is wel zo, want zo kan ik ook praten dat Real, Milan/juve, Manchester/liverpool en Bayern de grootste clubs zijn van hun land. Liverpool is in geen jaren meer kampioen geworden, maar je gaat mij niet vertellen doordat ze dat niet meer behaald hebben, dat ze nu ineens een kleine clubje zijn. Zij horen tot de grootste in de wereld, net als Ajax. Als je in Nederland groot wilt worden, om eventueel te gaan naar een Topclub in Europa...dan ga je naar Ajax of Psv.

13 januari 2009 om 21:53

over de sterren , ja ze zullen eerder de 3 halen maar worden ook weer snel ingehaald , kijk naar de afgelopen 15 jaar hoeveel keer ze kampioen zijn geworden... die 2 sterren rijzen van de jaren 70 en 80 en half jaren 90, psv heeft het de beter gedaan de afgelopen 15 jaar, met behaalde kampioen schappen.. Liverpool hoort voor mij net onder de grens van de grote, het is een net niet.

voor de grootste club.. ik denk dat iedere suporter hem of haar club de grootste vind en dat hoort ook. feyenoord doet het de laatste jaren slecht maar voor nederland blijft het een grote club net zoals psv en ajax en heeft ok veel te maken met de history.. az doet het goed maar is (nog) geen topclub, met het laaste ben ik het mee eens, als je een sprong naar een topclub wilt maken dan is psv of ajax de beste gok omdat daar als eerste naar gekeken wordt.

welk rugnummer gaat wieleart spelen?
Goede aankoop van ajax

Bah wat een naar mannetje beetje respectloos naar zijn oude club(s). Lekker de bank warm houden bij Ajax want ik neem toch aan dat ze hem niet als versterking van de basis zien.

13 januari 2009 om 20:17

Ben blij dat ie er is. Is altijd beter als een onzekere Oleguer die voor mij tot nu toe een miskoop is gebleken. Laten we hopen dat t er nog uitkomt

Waarom zeggen nou zoveel mensen Ajax is niet de grootste van Nederland???? Az staat bovenaan en Twente staat er maar net onder.... Nou het gaat helemaal niet alleen over de prestaties op dit moment, het gaat over supporters, financien, verleden,jeugopleiding enz. enz dat zijn zaken die een club groot maken en daarmee loopt Ajax op elk gebied voor.
overigens las ik in de Vi dat Ajax de enigste club is die met de verkoop van merchendise de enigste club is die kan aanklampen aan de top van Europa, ook weer een teken dat Ajax een heel stuk verder is dan de rest.

mensen laten we eerlijk wezen in bepaalde facetten heeft hij gewoon gelijk dat ajax de grootste club van nederland is. Maar je kan zoiets ook weer onderverdelen in grootste stadion, grootste supportersschare, grootste historie, beste prestaties, beste jeugdopleiding, beste scouting enz, enz. Dan moet je kijken welke club over het algemeen het hoogste scoort op al die facetten die bepalen hoe groot een club is. In wielaerts opinie is dat ajax.

Goeie aankoop van Ajax. Wie gaat Marco van Basten nu eruit halen voor hem? hij heeft 2 opties. Welke rugnummer krijgt hij trouwens?

wat zou ie voor rugnummer krijgen? ik geloof dat 13 en 17 vrij zijn op t moment

13 januari 2009 om 19:43

ja 17 is idd van ogararu, anders wordt het zo'n hoog nummer, staat zo lelijk

jammer dat wielaert niet mee mag spelen in de Uefa Cup..

Het is niets meer dan een feit dat Ajax de grootste club van Nl is; de meeste titels, meeste aanzien in zowel binnen en buitenland, veruit de meeste goede Nederlandse spelers komen bij Ajax vandaan, maatschappelijk veel meer betrokken dan vrijwel elke andere Nederlandse club, meeste geld van sponsoring etc. Alleen over de supportersaanhang zou je kunnen twisten, al is het gemiddelde niveau van de supporters zeker hoger dan die van de aartsrivaal, dus dat zou elkaar compenseren. Ergo, Ajax is de grootste!

Lees net iemand die zegt dat hij respectloos is naar zijn oude club. Hij zegt niets negatiefs over Twente, integendeel.

wat een rare keuze van ,ajax om wilaert te contracteren .als hij een tegen een moet spelen. is hij heel erg kwetsbaar .hij kon bij psv het niveau niet aan. ik snap ajax niet .dat ze zo een risico nemen .om met geld te smijten voor deze matige speler die bij ,psv is afgekeurt

13 januari 2009 om 19:28

@ badmaster

Misschien is het wel een fout van Psv geweest? Niet om Psv nou aan te vallen, maar het zou zo kunnen zijn dat Psv het niet in hem zag zitten, maar dit er uiteindelijk wel uit kwam. Fouten zijn menselijk. Ajax heeft misschien ook wel een fout begaan met Oleguer, niemand die het weet, want hij kan dat natuurlijk nog veranderen. Maar je weet van te voren dus nooit of een speler het gaat maken ja of nee. Dat moet nog maar blijken!

Ik vind het overigens wel een goede keuze van Ajax. Dat hij bij Psv wordt afgekeurd zegt niet zo veel. Hij heeft een goede opbouw met leidinggevende kwaliteiten. Hij is bovendien redelijk ervaren en is Nederlands. Voor maar 3 miljoen op te halen bij Twente. Dus met zoveel geld heeft Ajax niet gesmeten!

13 januari 2009 om 19:29

Huntelaar kon het ook niet aan bij Psv toch?? Kijk nu eens..... Er zijn wel vaker spelers afgekeurd en later toch nog bij topclubs terrecht gekomen. Dat zegt helemaal niks.

13 januari 2009 om 22:00

huntelaar had gewoon andere goede spelers voor zich, hij is niet afgekeurd maar mog weg daar psv toendertijd zeer goede spitsen had. huntelaar is via een omweg groot geworden en ik vind dat dat juist moet kunnen om deze gasten de kans te geven om groot te worden. .. over wielaard.. ik weet niet wat ik er van moet denken, het is leuk voor deze speler maar of ie het gaat redden , we zullen zien. spelr moet gewoon een kans krijgen om hoger op te komen en de kans krijgen om zich te bewijzen, welke speler dan ook.. is hetzelfde voor assati, bij psv staat er een andere goede speler op zijn plaats, hij mag het nu bij ajax proberen, red ie het niet dan jammer, red ie het niet dan gaat ie misschien hetzelfde doen als huntelaar ook via een omweg... geef de spelers toch gewoon een kans wij ook met zijn allen zullen voor beter en meer geld kiezen in onze huidige baan

13 januari 2009 om 19:29

Het zou een nog groter risico zijn om hem niet te kopen.
Zoals Wielaert op het moment voetbalt is hij zeker die miljoenen wel waard.
Ajax zit echt niet zo heel ruim met verdedigers dus ik ben blij dat hij er bij is gekomen.

13 januari 2009 om 19:31

Mag ik één klein, simpel voorbeeldje noemen, badmaster? Klaas-jan Huntelaar. Bleek het niveau van Psv niet aan te kunnen, werd voor 9 miljoen aangetrokken en de rest is bij ons allen bekend. De afkeuring bij Psv is een zinloos argument. Wielaert is een degelijke speler, dat heeft Ajax nodig achterin: rust en opbouwend vermogen.

13 januari 2009 om 19:31

Hoeveel jaar geleden is dat? Juist ja! Ik denk dat als Psv de kans kreeg om hem over te nemen, heb zeker had gegrepen.

14 januari 2009 om 08:22

badmaster,

Hoezo is dat raar in z,n tijd bij Psv was Wielaert niet zo goed als ie bij Twente was en Ajax heeft ervaren verdedigers nodig. En Huntelaar heeft toch ook bij Psv gespeeld dus ik zie het probleem niet.

Goede aankoop van Ajax, jammer dat Wielaert niet mee mag doen in de Uefa Cup.

Ik denk dat Van der Wiel een goede keus is, hij moet Oleguer vervangen.

Op het moment voetbalt Twente gewoon mooier en beter dan Ajax. En moet trouwens zeggen dat Twente ook een heel wat beter beleid heeft. Wielaert voor 3,5 miljoen verkopen, en Wisgerhof voor 1 miljoen kopen.

13 januari 2009 om 19:32

3.15 miljoen was het toch. Als Twente de contracten eens wat beter had bestudeerd hadden ze er ook wel 5 voor kunnen krijgen.

13 januari 2009 om 19:36

3.15 is meer dan genoeg voor Wielaert als je Wisgerhof voor 1 koopt.

Tja, Ajax de grootste club of niet, we zullen het nooit eens worden met elkaar, ik vind ook dat Ajax de grootste is, zal wel komen omdat ik voor Ajax ben.
Ik snap trouwens écht niet wat Ajax in Wielaert ziet, als is het maar een reserve.

Wielaert is vooral opbouwend een zeer sterke speler, maar ik denk dat Ajax met Vertonghen een zelfde soort speler in het team heeft.
Een echte breker, type Douglas, was naar mijn zeggen logischer geweest, want zo'n type verdediger mist Ajax!

Robbie, succes in Amsterdam!

13 januari 2009 om 22:03

moet zeggen dat dit een van de meest zinnige en sportieve reactie is over dit topic ;-)

ten op zichte van oleguer is wielaert een verbetering alleen op europees gebied zal hij geen hoogvlieger wezen die ajax daar nodig heeft. Maar ja hij kan toch niet meedoen dit seizoen in de uefa cup dus zal waarschijnlijk silva spelen.

13 januari 2009 om 19:35

nu geef ik dit nie graag toe, maar t klopt toch wat hij zegt!? wie is t anders? alleen een psv of feyenoord zouden t kunnen zijn...de rest....misschien over 100 jaar als een club meer dan 10 titels heeft weten te winnen

Leuk dat die gelukkig is maar ander keus heeft die niet. Hij is wel een goede versterking voor de verdegiging waar wel eens problemen ontstaan bij 0-0 standen of vroeg in de wedstrijd valt me vaak op dat de verdediging van ajax even na 20 mins of later pas een verdediging denkt alle ploegen worden er ook gevaarlijk tegen zwakke verdediging in het beginfase blijft een probleem maar als ze nu ook met wilaert erbij hun kopjes vanaf het begin bijhouden komt het wel goed met de verdediging!

Wielaert zegt geen negatieve dingen over Twente.. Dat is ook z'n bedoeling... Als je zo'spelletje moet spelen terwijl hij eerder beloofd had aan Munsterman dat hij bleef..
Ik wens hem veel succes bij Ajax. Ik zie je volgende jaar wel in Grolsch Veste weer terug als speler van Ajax..

13 januari 2009 om 21:58

Dus als Arsenal of Manu kwam, dan zou hij ook niet mogen? Sorry, maar als ik bij een succes bedrijf werk als manager en met 2 jaar verlengd en een mega bedrijf komt langs en vraagt mij om daar manager te worden, wat ga je dan doen? Laat me raden, jij blijft!!! Tja, ik zou het wel weten...ik werk toch liever voor Mercedes, dan voor Peugout. Maar goed, de soap is voorbij...en wij zijn blij.

13 januari 2009 om 23:10

Ik zou liever voor een voetbal(cult)club voetballen dan voor een N.v. Neemt niet weg dat die Nv een enorm voetbalverleden heeft en daar nog steeds vruchten van plukt qua uitstraling en grootsheid.

ach met zo'n salaris zou ik het ook zeggen. Wat een standaard opmerking van een speler blehhhhhhh. altijd dat gekwijl. de 1 vind het de grootste club een ander die bijv naar sint jansklooster 4 gaat vind dat het zo'n geweldige aanhang heeft enz enz.

Leuk is anders, om die foto te zien dat hij bij Blind zo leuk aan tafel zit.
Had hem graag bij Twente nog gezien. Kan hij naar mijn mening net zoveel bereiken.
Ik gun hem het beste, hem persoonlijk dan, heb het niet zo met Ajax.
Dit heeft hij verdiend, en hij gaat het ver schoppen in het centrum bij Ajax, wie er uit moet, zou het niet weten.

ajax is de grootste club qua aanhang, daarna komt feyenoord. maar who gives a fuck? het gaat om de prestaties! en dan zijn ze niet zo groot!

13 januari 2009 om 19:41

Ook met prestaties/prijzen is Ajax de beste, tis niet anders.

De beste club van nederland
al 4 jaar geen kampion
Geen Cl voetbal.
4x op rij, dat is de beste club van nederland.
Al 4 jaar is psv de beste
qua geshiedenis ajax
maar afgelopen 4 jaar; P S V Eindhoven

13 januari 2009 om 19:41

staat toch grootste en niet beste....of ben ik nou blind?

13 januari 2009 om 19:54

Inderdaad zoefff. Wat een verschrikkelijke zinloze clubdiscussies veroorzaken mensen weer door de tekst verkeerd te lezen.
Wielaert heeft gewoon gelijk, Ajax is en blijft de grootste club van Nederland, dus niet de beste R10_legend. En wat verwachten sommige mensen dan wat Wielaert zou zeggen, wat een verschrikkelijke club is Ajax toch ?

Wielaert zegt dit alleen om de ajax-fans blij te maken
Ja ajax wás de grootste club
en qua prijzen,verleden,stadion nog steeds
maar we zijn in het heden

Iedere speler is lovend over een club waarbij hij gaat spelen. Dat is logisch, nooit iemand horen zeggen dat het een enorme kloteclub is, nadat hij de overgang heeft gemaakt.

Ajax kan wel de grootste club van Nederland zijn qua financien, spelers, jeugdopleiding, staf enzo maar Feyenoord heeft toch de fantatiekste aanhang.

grootste club qua finacien enzovoort is Ajax.
Meeste aanhang qua supporters is Feyenoord.

13 januari 2009 om 19:50

sja het is maar net hoe je het bekijkt maar als je nou eens naar alle facetten kijkt dan moet je kijken welke club het beste scoort op al die facetten.

Inderdaad ajax mag dan wel de grootste zijn,ze zijn zeker niet de beste.en daar gaat het toch om.

13 januari 2009 om 19:51

ook al ben ik ajax supporter moet je gewoon toegeven dat ajax de grootste club van nederland is qua stadion historie geld en prijzen.
Az is op dit moment misschien wel de beste club van nederland. maar de grootste blijft ajax .

weet iemand welk nummer die heeft? ;d

Leuke speler voor de Eredivisie, bovendien beter dan Oleguer. Hij is een aanwinst in de strijd om het kampioenschap.
Ik betwijfel echter of ie Cl niveau heeft, en dat is toch waar Ajax (van Basten) naar toe wil.

Goed gesproken, Rob! Hij voelt zich duidelijk vereerd om voor Ajax te spelen, dat doet me goed!

Toch grappig dat de grootste club van Nederland al 5 jaar geen kampioen is geworden...

Ik denk dat Wielaert wel een basisspeler zal worden bij ajax want die Oleguer is natuurlijk wel behroolijk door de mand gevallen. Ik verwacht een centrum Wielaert/vermaelen wat in mijn ogen dan wel 1 van de sterkere centrumdefensies in de Nederlandse competitie is. Toch jammer, ik had Twente na de winterstop zich nog wel zien mengen in de titelstrijd met wielaert als aanvoerder.

Feyenoord heeft dan misschien wel trouwere supporters, maar in Uefa-cup wedstrijden wordt niet echt aan het imago en status van de club gewerkt. Daarom denk ik ook dat Ajax de grootste club van het land is. Toch zal er snel een kampioenschap binnen gehaald moeten worden, want je kan wel de grootse (willen) zijn maar zonder prijzen wordt je als club zijnde steeds kleiner en kleiner.

Het is eigenlijk zielig dat iedereen een zin, en tevens de titel, van Wielaert eruit haalt om te discussieren in dit topic. Je moet het allemaal in een breder perspectief bekijken. Als Wielaert bij Psv had getekend was dat de beste club van de laatste jaren. Bij Feyenoord had hij waarschijnlijk gezegd dat het de mooiste club was. Je moet wat zeggen bij zo'n presentatiepraatje, en als je dan meteen kan scoren bij de supporters, kun je dat maar beter doen ook, wordt je meteen geaccepteerd en heb je krediet.
Het belangrijkste voor zo'n speler van 30 jaar zijn twee dingen die Ajax van Twente onderscheiden: 1. Geld cashen voor de laatste keer en 2. grotere kans op prijzen in de herfst van z'n carriere. Als we na deze twee aspecten kijken, dan zal Ajax voor spelers de komende jaren/decennia (een van) de grootste club(s) van Nederland blijven. Voor supporters is het anders, je bent heel je leven fan van een club (als het goed is) en dat zal altijd jouw grootste club blijven.
Ik hoop in ieder geval dat hij met z'n ervaring erbij kan toe dragen dat Ajax kampioen wordt, hoge ogen gooit in de Uefa Cup en het belangrijkste, dat het spel vanuit achteruit nog beter wordt. Dat laatste onderscheid misschien nog wel het meeste de ene van de andere club

hij is blij om bij ajax te spelen en met zo'n opmerking dan maak je direct vrienden dus begrijpelijk.
en hij zal wel starten in de basis hij is fit en kan spelen.

Het spel wat jij met Ploegsma en Blind gespeeld hebt was op zijn zachts gezegd erg achterbaks en met minachting voor je werkgever en steunend publiek!!!

13 januari 2009 om 20:07

Amen, niets aan toe te voegen!

Landstitel:
Ajax 29
Psv 21(weet ik niet zeker)
Feyenoord 14
Knvb-beker:
Ajax 17
Feyenoord 11
Psv 8(weet ik weer niet zeker)
Supercup:
Psv 8
Ajax 7
Feyenoord 2
Uefa Cup:
Feyenoord 2
Ajax 1
Psv 1
Europacup Ii:
Ajax 1
Psv 0
Feyenoord 0
Europacup I:
Ajax 4
Psv 1
Feyenoord 1
Weredlbeker clubteams:
Ajax 2
Feyenoord 1
Psv 0
Europese supercup:
Ajax 3
Psv 0
Feyenoord 0

13 januari 2009 om 20:05

De cijfers spreken voor zich, het kan zijn dat het de afgelopen 4 jaar
even net niet is geweest maar Ajax komt er zeker weer aan.

13 januari 2009 om 20:08

Dit vind ik echt een fantastische reactie. Bijna net zo mooi als de uitzendingen van Ajax Tv op Eredivisie Live waarin dagelijks met weemoed wordt teruggeblikt op de succesvolle jaren uit een grijs verleden. De meeste bezoekers van deze site zijn gezien hun taalgebruik niet ouder dan 16 jaar en hebben dus helemaal niets meegemaakt van die successen. Het blijft lastig om in het heden te leven.

Ot: De concurrentie hoeft hier in ieder geval geen seconde wakker van te liggen. Elia was beroerder geweest hoewel ik dat ook nog had moeten zien.

13 januari 2009 om 20:10

Mag ik vragen wat je komt doen met deze doelloze statistieken?
Het gaat niet om wie er meer heeft gewonnen, al die kinderachtige reactie's hier zeg sjongejonge....

On:
Ontzettend leuk voor Wielaert dat hij nog naar Ajax kan, ik snap ook wel dat hij trots is en daarom dit zegt, dat je dan zulke reacties krijg is dan jammer maargoed,
Overgins vind ik hem een goede voetballer, Ajax kan wel zo'n type speler als Wielaert gebruiken.
Veel succes!

13 januari 2009 om 20:13

Ik weet dat deze statistische gegevens je als feyenoord-fan pijn in je hart doen, maar ik wil alleen maar even reageren op de reacties van een aantal hier die zeggen dat Ajax niet de grootste club van het land is, en hoe kun je dat beter tegenspreken dan met statistieken? Dat kan jij kinderachtig vinden, maarja.. sommige feiten zijn dat misshien wel ook.

ajax is de grootste club van nederland en dat weet je goed. ze zijn ook het rijkst en daarom kunnen ze veel kopen. en zoveel kopen ze nog niet eens. had je feyenoord vorig jaar eens moeten zien.
jij zegt dat feyenoord de grootste is omdat ze de meeste supporters hebben ? alleen rondom rotterdam heeft feyenoord de meeste supporters, ajax heeft de meeste, maar dat maakt allemaal niet uit. de meeste supporters maken je nog niet de grootste club. en op dit moment is az de beste club. en niet psv. dus arjenrobben.. wat jij zegt is allemaal grote onzin.

Als hij naar de groootste club wil mot hij naar feyenoord gaan dus wielaert zeg verkeerde dingen. als hij naar beste club wil gaan dan moet hij naar Psv dus wieleart zegt weer verkeerde dingen. Als hij naar de teokomstige beste club en de beste club van nu is dat Az.. dus wieleart zegt alleen maar onzin. dat is gewoon zo dat weer iedereen. ajax is niet grootste club feyenoord, niet beste geen kampioen psv en ook geen koploper Az. hoe k an wiellaart dan zeggen grootste club? vreemd.

13 januari 2009 om 20:18

Als Wielaert voetbalt zoals jij hier post is het een zware miskoop. Man, man, man .... Het zit je dwars he? Ik heb geen idee waar jouw frustratie vandaan komt maar erg gezond komt het niet over. Natuurlijk kan je van mening verschillen of Ajax de grootste club is van Nederland maar dat Wielaert dat nu zo beleeft is toch logisch?

Ik denk dat Wielaert bij Ajax de rol gaat vervullen die Blind in de jaren 90 (je weet wel, toen we wel eens een prijsje pakten) speelde; geen super verdediger maar aanjager en inschuivend. Blij dat deze gozer voor een goede prijs de gelederen komt versterken. Misschien dat we dit jaar nog geen kampioen worden maar het biedt wel perspectief voor komende jarfen.

Lekker belangrijk wie de grootste, beste of wat dan ook is. Het gaat toch om het resultaat. Wat mij betreft is Ajax (ff als voorbeeld he) 10 keer groter als Az. Zolang Az kampioen wordt heb ik daar geen moeite mee.

Ik wens Wielaart het beste en ben al lang blij dat deze soap is afgelopen. Hoe wel ik nog steeds van mening ben dat als Ajax echt Europees wil mee gaan doen, ze toch met betere spelers op de proppen zullen moeten komen (met alle resepct voor Wielaart).

Als je kijkt naar de historie is ajax het beste, als je kijkt naar het geld en het stadion is ajax het grootst. dus ajax is gewoon de grootste club van nederland en ook de bekendste buiten nederland. dit wil niet zeggen de Beste van nederland

13 januari 2009 om 20:24

Daar moet ik je dan helaas gelijk ingeven;-)
Was er 'gezellig' bij tijdens Ajax-psv (zoals vrijwel ieder jaar) en de sfeer vanuit de ajax-vakken was voor de allereerste keer goed en zelfs overweldigend te noemen. Dat had ik daar nog nooit meegemaakt. De onzin over wie de grootste club is, blijft altijd gezever, aangezien je niet bij je aanstelling gaat roepen dat ajax ook maar zozo is...
Wielaert doet er naar mijn mening geen goed aan om naar ajax te verkassen, behalve dan wellicht het salaris wat er ernstig op vooruit zal gaan. De tijd zal het leren, wel erg prettig dat die jongen heel veel zin heeft te gaan ballen voor zijn nieuwe werkgever.
Even nog off topic: Als psv'er moet ik zeggen dat qua sfeer Twente toch echt wel de grootste is in Nederland, daar is het altijd prachtig! Zonder ellende, mag ook wel eens worden gezegd.

@arjenrobben.. jongen kijk eens goed naar de reactie van magid.. en dan naar die eerste van mij die boven die van jou staat. dan weet je mss beter waar je over praat.

ajax is de grootste club en zo is het gewoon dus ga niet zeggen dat feyenoord het is omdat ze meer supporters hebben, daar ben je nog niet eens zeker van en al zou het zo zijn, dan is het nog niet de grootste club. zoals ik al zei: kijk naar de reactie van magid en je ziet het.

13 januari 2009 om 20:35

Financieel heeft Ajax misschien (nog) wel veel geld, maar als je het een beedje volgt weet je ook dat ajax ondanks alle verkopen al jaren inteerd op het eigen vermogen. (met andere woorden sinds het uitgeven van de aandelen is het eigen vermogen alleen maar gedaald.) Ajax heeft dan wel veel geld, maar ze doen er weinig goeds mee. Hoeveel landstitels sinds het uitgeven van de aandelen ? Hoevaak de Cl ? Wie heeft / huurt het mooiste stadion ?

En wat zegt een groot stadion als het zelden vol zit.

Als je goed bent met getallen dan weet je ook dat Heerenveen en de Graafschap het hoogste aantal supporters in het verzorgingsgebied heeft zitten. Hoe groot is Amsterdam ? 5x zo groot als enschede en 13 x zo groot als doetinchem, er zitten alleen nog geen 2x (twente) of 4x (graafschap) zoveel toeschouwers. Dus gezien het potentieel doet ajax het (heel) slecht.

Wat loopt iedereen toch moeilijk te doen over iets wat gewoon een feit is.
Waarom zitten bij Ajax zoveel buitenlandse scouts op de tribune? Waarom is Ajax al sinds sint juttemis hofleverancier van Oranje?
Ajax is qua uitstraling in binnen en buitenland gewoon groot, net als Psv en Feyenoord.
Als jij op vakantie bent in laten we zeggen Spanje, en je loopt daar met het shirtje van Fc Twente is er op een groep Hollanders na niemand weet wie of wat Fc Twente is?

Alle argumenten over het zwakke presteren de laatste jaren kan je van tafel vegen, Ajax zal altijd aanzien houden, zeg toch wel weer genoeg dat de Topics die over Ajax gaan vaak vol met meningen staan?

Qua club heeft ie niet echt een hele stap omhoog gemaakt, qua historie van de club wel. Twente speelt beter en zakelijker voetbal dan Ajax, en misschien is Twente op dit moment (niet qua materiaal) beter dan Ajax. Ajax heeft hele goede voetballers ertussen zitten, en met Wielaert erbij is de verdediging alleen maar beter geworden.

Als ik Van Basten was zou de opstelling er als volgt uit zien:

Vermeer
Van der Wiel
Wielaert
Vertonghen
Vermaelen
Gabri
Emanuelson
Lindgren
Suárez
Cvitanich
Sulejmani

Laat ik me aan een voorspellng wagen: Twente koopt Wisgerhof (zoals goed als rond blijkt nu) Wielaert loopt hooguit twee jaar te ballen in Amsterdam en wordt door tegenvallende resultaten al snel afgeschreven. Wisgerhof ontwikkeld zich bij Twente, zoals velen dit doen (niet voor niets heeft ajax belangstelling voor zon beetje een kwart van de twente selectie) Ajax heeft medio seizoen 2010/2011 weer een klote start, waardoor ze genoodzaakt zijn om de zeurende supporters tegemoet te komen. Op dat moment zal Ajax weer een leider nodig hebben en die vinden in de persoon van Peter Wisgerhof.

Off topic: Met Peter Wisgerhof en evt. Peter niemeyer als stand-in wordt twente er niet slechter op. Niks minder dan de combi Wielaert en de afgeschreven Olequer

13 januari 2009 om 20:35

Vergeet de kwart selectie van Groningen niet.

Ajax is een hele grote club in Nederland en heeft heel veel betekend voor het Nederlanse voetbal. Toch heeft Ajax al een tijdje weinig tot niks gepresteerd.
Op dit moment vind ik Psv de grootste club qua prestaties. Psv draait alleen op dit moment niet best maar heeft wel de laatste 4 jaar de titel gepakt. In Nederland heb je toch aardig wat grote clubs. Ajax, Feyenoord en Psv hebben toch een aardig verleden. Voor Wielaert is het natuurlijk verstandig om te zeggen dat Ajax de grootste en mooiste club is omdat de supporters dat graag willen horen.

Ik gun het Wielaert zeer en ik hoop dat hij er tegen Nec staat. Dan zullen we proberen om Robbie aan alle kanten voorbij te gaan

Bespaar me de slijmpraktijken. Dit zal elke nieuwe speler zeggen bij één van de topploegen in Nederland of welk land dan ook. Laat je voeten maar spreken Robbie. Laat maar zien dat je dat geld waard bent... Hoop dat je die jonkies wat kan leren en kan laten zien dat je dit niveau aan kan. Zou prachtig mooi zijn. Oleguer is ook nog niet weg natuurlijk. Die man moet wennen aan een nieuwe omgeving en taal. Heb ik ook nog steeds alle vertrouwen in..

Ajax is inderdaad veruit de grootste club van Nederland. Dat zal de komende decennia niet veranderen. Psv mag je op grond van de laatste 5 jaar veruit de best noemen (iets wat hopelijk wel gaat veranderen in de komende decennia). Twente, Heerenveen en Groningen komen eraan en het zal niet lang duren of 1 van hen wordt kampioen. Alleen groot wordt je niet door een keer kampioen te worden, dat moet groeien. Wielaert is gevallen voor de uitstraling en dat is iets wat de huidige subtop niet kan realiseren, dat gaat heel veel tijd kosten.

Goh wat verrassend, een discussie wie de grootste club is.
Mij interesseert het geen moer wie de grootste is.
Ik vind Ajax het mooiste van allemaal, een ander vind Feyenoord het mooiste, boeien.

Uit verschilende onderzoeken waaronder onderzoeken van vi elsevier en us sensus bureau blijkt dat de meeste mensen in nederland voor ajax zijn. ook kan je dat aan kleinere dingen zien zoals hyves kijk maar is hoeveel mensen bij de ajax hyves staan of feyenoord hyve. maar het doet mij geen donder wie de meeste fans hebben want je wint er niks mee. maar kom niet met zinloos geroep zonder fijten van dat is de grootse club want er is geen 1 persoon die iedereen vraagt wat hun favoriete club is

Hahaha altijd die discussie over wie de meeste supporters in Nl heeft(ajax/feyenoord-discussie!), hou daar eens mee op, 1 ding is zeker en dat is dat de verschillen niet zo heel groot zullen zijn, de capaciteit van de Arena en De Kuip geven het goed weer, het zit qua supporters dicht bijelkaar. Wel heeft Wielaert 100% gelijk. Ajax is de grootste club(in het algehele element) van Nederland, maar daarom is het ook jammer dat Psv nu stokt, Psv is 4 keer achter elkaar kampioen geworden, als ze dat verlengen naar 7/8 keer is het gewoon de nieuwe Olympique Lyon, dan mag Olympique Marseille en haar supporters(ter vergelijking met Ajax) wel steeds de titel ''van de grootste club in Frankrijk eisen, maar op een gegeven moment moeten ze gewoon blijven presteren, anders zijn ze toch met hun mooie historie verleden tijd en kent iedereen buiten Europa Lyon beter! Moraal van dit verhaal is dat Ajax de titel ''de grootste club van Nl'' moet blijven aantonen door prijzen te blijven winnen, anders raakt het achterop in het buitenland op in dit geval Psv. Sparta Praag(grootste club van Tsjechie) heb ik bijvoorbeeld ook al lang niet meer in de Cl mogen aanschouwen, daar deelt tegenwoordig Slavia de dekens uit

13 januari 2009 om 21:52

Volkomen met je eens. Ook Anderlecht, Club Brugge, Spartak Moskou, Austria en Rapid Wien, Saint Etienne, Psg, Dundee United, Nottingham Forest, Aberdeen, Ifg Göteborg, Parma, Honved, Steaua Boekarest.... ze hebben allemaal Europese succesen geboekt maar kunnen daar niet op blijven teren....

@hysteria: Ik kan me in een groot gedeelte van je verhaal vinden. Maar Wielaert is toch echt wel gevallen voor de cijfers. Wat ik me overigens op zijn leeftijd ook nog wel kan voorstellen. De uistraling van ajax wordt op dit moment alleen gevormd door het financiele klimaat wat er heerst. Bij ajax is het de laatste jaren verre van rustig. In alle lagen van de club en op allerlei gebied. Met een beetje gezond verstand kun je wat dat aangaat niet over een goede uitstraling spreken. Die is op dit moment alleen gebasseerd op het verleden.

Ik denk dat toch Nac de grootste club van Nederland is. Nac = Nooit Ophouden Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda is daardoor de grootste clubnaam van Europa.

Hiermee wil ik een beetje cynisch aangeven dat je zowat elke club de grootste kan noemen. Ik ben een Psv-supporter in hart en nieren, maar ook ik moet toegeven dat Ajax en Feyenoord gewoon grotere clubs zijn. En ja, Robbie Wielaert heeft gelijk. Ajax is echt de grootste club van Nederland, gekeken naar het gemiddelde van alles. Daar kun je lang over discussieren maar ik denk dat iedereen diep van binnen dit wel weet.

14 januari 2009 om 00:45

@hansthemaster, waren er maar meer van jou type, en dat meen ik echt!!! Respect

het is net de tros, de grootste familie van nederland

Wat een discussie zeg, iedereen die roept dat zijn club de grootste is, het lijkt wel of er een stel jongens in de kleedkamer aan het vergelijken zijn van wie de grootste heeft. Sorrie voor de vergelijking, maar het is zo. Je club is zo groot als men er zelf over denkt. Een supporter van Fc Utrecht of Mvv vind zijn club alles. Misschien dat de prijzenkast niet zo vol staat bij deze clubs maar wat maakt het uit, je houd van je clubbie. Dat Wiellaert dit zegt spreekt voor zich, het is gewoon een matige speler, die nu in zijn ogen een stapje hoger gaat. Is niets mis mee. Ik wens hem in ieder geval veel succes, want dat zal hij zeker nodig hebben.

13 januari 2009 om 21:31

De 'grootste' is iets anders dan iets 'vinden' (mooier vinden)

Die supporters van utrecht en mvv 'vinden' die club het mooiste. Maar zodra je alle feiten op tafel gaat leggen kom je tot de conclusie dat ajax de grootste is.

Net zoals die jongens in de kleedkamer zullen zien wie de grootste heeft:clown (om jou voorbeeld maar even te gebruiken)

Wanneer is een club de grootste?
Qua resultaten uit het verleden is het wel de grootste club van Nederland (als je het bedrijf Ajax nog een club mag noemen)
Als je kijkt naar de grootste aanhang, dan is dat Ajax niet.
Als je kijkt naar de beste sfeer is het Ajax zeker niet.
Als je kijkt naar het grootste stadion dan is het Ajax niet. (misschien 20 plaatsen meer, maar vraag 100 mensen wat het stadion van Nederland is en je weet van 90 mensen het antwoord al)
Als je kijkt naar de resultaten van de laatste 10 jaar dan is Ajax ook niet de grootste club.
Dus als je in het verleden leeft is Ajax zeker nog wel de grootste club, maar leven we niet in het heden?

13 januari 2009 om 21:20

toch zegt Wielaert hier helemaal niet verkeerd. Ajax is inderdaad de grootste club en die titel geldt vooral in het buitenland. Een beetje in de stijl van grote clubs als Panathinaikos, Benfica, Rode Ster Belgrado etc. Wel een tikkeltje gedateerd en niet altijd in de lijn met internationale prestaties maar nog steeds een grote club. Ik vind het prima zolang Az er maar boven blijft staan

13 januari 2009 om 21:47

Sja daar heb je er weer zo een . kom eens met feiten dan inplaats van dit zinloze gekok. de grootse aanhang van nederland niet? zeker wel daar zijn genoeg onderzoeken naar gedaan. de beste sfeer? vroeger (jaar geleden nog) was de sfeer echt dramitisch dit seizoen daarintegen is door de verhuizing van het sfeervak een enorm sfeervolle zuidkant. mischien niet het sfeervolste maar sfeervoller dan de meeste clubs dit seizoen waaonder feyenoord (ookal snap ik dat wel vanwege de resultaten)

13 januari 2009 om 21:49

Punt 1. Ajax heeft een iets grotere aanhang dan feyenoord. (niet zo veel verschil)

Punt 2. heb je het over de sfeer, maar sfeer zegt niet iets over de grootte van een club. Dat is iets persoonlijks welke sfeer je beter vind.

punt 3. klopt ook niet want in de arena kunnen de meeste mensen. (hoe klein of groot het verschil ook mag zijn).


Als je naar het totaal plaatje kijkt van de club, waar wielaert op doelt. Kan je zien dat ajax de grootste club is.

Als iemand vraagt hoe groot jou huis is, ga je toch ook niet vragen of die het wil weten van toen die in aanbouw was...

14 januari 2009 om 00:43

Van jou standpunten klopt dus geen ruk:

De grootste aanhang is dus wel van Ajax. Dit is meerdere malen onderzocht, en is dus hard bewijs.
De beste sfeer heb je gelijk in. Die heeft Ajax niet.
Het grootste stadion heeft Ajax wél.
Waarom zou je kijken naar de resultaten van de laatste tien jaar? Doe je dat bijvoorbeeld van de laatste 15 jaar, dan is Ajax weer succesvoller (cl 1995). Maar het meest relevant is om te kijken naar de resultaten aller tijden.
Dus in het verleden én het heden is Afc Ajax de grootste club van Nederland. Geen discussie mogelijk. (eigenlijk, zucht)

Over dat gelul dat Ajax alleen maar een mooi verleden heeft.
Je verleden maakt je tot wat je nu bent, kijk maar is in de spiegel

Maar goed,eindeloze en nutteloze discussie.
Ik hoop dat Robbie het goed doet bij Ajax, de mooiste club van Nederland

off: Ik ben zo bang dat als Wielaert gaat floppen bij Ajax, dat hij dan op de bank komt en wordt verwaarloosd en niet meer terug kan naar Twente, omdat hij dan misschien een slechte naam heeft bij de club en/of de supporters.

On: Ik vind het een vreemde aankoop van Ajax, maar gelukkig was hij niet heel duur.
Ajax heeft nog geen echte verdediger nodig; Oleguer kan het wel, maar moet gewoon even harder aangepakt worden op het dekken van zijn man.
Stuur scouts op verdedigers af, want zulke haast heeft het nog niet!

Ik vind dit een egte rare keuze.. Uefa spelen opgeven voor Ajax. En dan 7/8 maanden wachten om weer europees te spelen. Want met twente kan je ver komen.

[van te voren zeg ik dit: ik ben neutraal met nederlandse clubs]

Wat wil Wielaert hiermee zeggen? beetje ophef zorgen ofzo? 'beste club van Nederland' ehh...dat kan je echt niet zomaar zeggen, dat is netzoiets als zeggen dat Inter Milan de beste is van Italie, terwijl dat misschien op papier wel zo kan zijn, maar op het veld misschien ook weer niet.

Tegelijkertijd moet ik ook zeggen dat Ajax de laatste 4 jaar niet veels heeft gehaald, alleen hebben ze hun 'betere' vorm in die jaren wel in dit seizoen. Al met al spelen ze ook weer niet super, de vorm ligt er nog niet precies op en bijv. concurrent Az draait toch beter mee. Tja....wielaert, ik vind je gewoon een slijmbal, eerst tekenen en dan alvast een signaal brengen van 'ja de fans heb ik te pakken'

14 januari 2009 om 01:01

Jongen Lezen. Hij zecht Niks over beste hij zecht iets over grootste en dat is echt een heel groot verschil.

"ik vind echt dat je dat hand van Van Basten kunt zien bij zijn aankopen. Niet alles is raak, maar bij alle spelers zit er een visie achter (behalve Sno). Wielaert is een ervaren verdediger die de leiding neemt, coacht, scherp is in de duels. Natuurlijk heeft hij niet het europese topniveau en dat weet hij zelf heel goed. In de eerste wedstrijd tegen Arsenal van Twente kwam hij tekort. Maar hij compenseert dat met intiligentie en coaching. En Ajax is dringend opzoek naar een ervaren leider.

Bovendien, haal je nu de sterkhouder van Twente. Zo verzwak je een directe concurent. Dat zou Ajax vaker moeten doen, net als Bayern, gewoon spelers kopen om de concurenten te verzwakken en klein te houden. Ajax had deze zomer Demy de Zeeuw moeten kopen, niet zozeer omdat we nog een defensieve middenvelder nodig hebben maar wel omdat Az dit seizoen dan veel minder sterk zou zijn geweest."

Wel even grappig bovenstaande te lezen op het Ajax forum...

13 januari 2009 om 21:26

Waarop de reactie is: dat is geen beleid maar wanbeleid. Beetje kansloos om heel selectief berichten van het An hier te posten. Als je stemming wil maken, verzin dan zelf wat. De discussie hier is al uitgelopen tot een wellis-nietes spelletje. Iets inhoudelijks zou je zieren, Opa.

welke rugnummer krijg hij volgensmij is alleen rugnummer 9 vrij

heb je gelijk in; de discussie wie is/ heeft de grootste etc., dreigde een beetje in te zakken dus ik dacht ik doe een duit in het zakje. I rest my case... laat de competitie maar weer beginnen...

*de kuip zit altijd maar met 45 000 man vol vanwegen veiligheids risico's

*80-90% van alle nederlanders zal zeggen dat de kuip de beste sfeer heeft

* Ajax heeft de grootste en beste geschiedinis

* psv presteerd de laatste 10 jaar uitstekend

* Feyenoord heeft een hondstrouw en sfeervol publiek

* az staat nu eerste

* fc Groningen en sc Heerenveen groeien snel

* ajax heeft het meeste geld

* Feyenoord vertrouwd op z'n eigen jeugd

on topic

ik denk zelf dat wielaert het niet gaat halen het niveau van ajax licht hoger en er word meer van je verwacht en dat breekt spelers op de eerste 5 wedstrijden doen ze het meestal goed en daarna zakt het langzaam weg en komen ze op de bank te zitten
( en hij is al 30 jaar oud dus zal hooguit nog 5 jaar mee doen )

13 januari 2009 om 23:19

Nou wordt nou maar niet al te blij dat 80/90 procent zeggen dat er in de Kuip de beste sfeer hangt.
Het is alom bekend dat de sfeer in de kuip redelijk meevalt.
Het is net als in Engeland, er worden nauwelijks liedjes gezongen, altijd hetzelfde, maar die paar keer dat het gezongen wordt gaat het keihard.
Nee er zijn genoeg clubs met veel meer en continue sfeer dan in de Kuip!

13 januari 2009 om 23:37

Off topic: Ben jij ooit in Engeland of in de kuip geweest. De sfeer is altijd geweldig en natuurlijk als het minder gaat is de sfeer ook niet het beste. Er worden juist veel verschilende nummers gezongen.

Aangezien ik ook genoeg in andere stadions ben geweest kan ik het volgende zeggen over de grote 3 qua Sfeer.

1. Feyenoord
dan heel lang niets
2. Psv
3. Ajax

Dus in dat opzicht is Feyenoord ook weer de grootste club. Altijd achter de club staan. Dat is in Amsterdam wel eens anders. Toch is Ajax wel qua history en status de grootste. Niet qua leden van de club en sfeer.

Ach,

leuke uitspraak van Rob...maar niet meer dan normaal...
Ik begrijp al die ophef niet zo.wie de grootste club van ned is,doet er niet toe...als hij dat vind is dat toch best,net zoals een ander ook een mening mag hebben...

Ik denk dat Ajax wel een beetje coaching achterin kan gebruiken.voor ned is hij voldoende...voor europa moet ik het nog zien...maar ik zie dit als een noodverband...ook vooral voor de titel race...en daarom is de zet wel slim...marco doet nog veel waar ik vraagtekens bij heb...maar gelukkig lijkt er wat lijn in het spel te komen.

We zullen zien wie kampioen wordt...en meer dan welkom Rob kan ik eigenlijk niet zeggen.hopend dat Ajax haar 30e schaal aan het eind van dit seizoen in de lucht mag houden.

13 januari 2009 om 21:44

Ach man...stel je niet aan...voor mij is Ajax ook de grootste en mooiste...voor jou een andere club...so what?mag hij dat niet zeggen?

Ajax is de meest populaire club onder spelers in de ere div...

13 januari 2009 om 21:55

Mijn dag wordt vele malen beter na zulke uitspraken, vooral als ik zie van wie ze afkomstig zijn =)
Ben benieuwd naar die gozer, hoe hij het gaat doen, heb hem nooit gevolgd.

En toch is Psv de laatste jaren veel en veel beter voor mij is altijd nog Psv de grootste club van Nl

13 januari 2009 om 22:23

Dat is ook het mooie van voetbal; de echte liefde voor een club is niet naar objectieve maatstaven te meten.

Hij is duidelijk opgetogen en trots op zijn transfer naar Ajax! Nou hopen dat hij het gaat maken. Aan zijn instelling en motivatie zal het niet gaan liggen. Wat een sympathieke, aardige gast met veel gevoel is dat zeg!

Welkom Robbie!

Wel vermakelijk die 'welke club is beter dan de ander' discussie.

Dat ligt natuurlijk persoonlijk. Voor de een zal Go Ahead Eagles de mooiste en grootste club ter wereld zijn, voor de ander Feyenoord. Lekker belangrijk.

wat een gezeur eigelijk allemaal, wie de grootste is of niet, elke club heeft haar hiostory en toekomst, de ene heeft het 15 jaar beter gedaan de andere heeft het daarvoor beter gedaan..hallo..... het gaat over wieleart..waarom zoveel comode over hem? die jong is over de 30, ik vind het een geweldige kand voor hem om dit mee te maken, Ik wens hem veel succes

Als Oleguer net zo goed het doel verdedigde als zijn politieke standpunten, was er ook niet zoveel commotie geweest

vervolgens was Twente nog de 'grootste club'

13 januari 2009 om 23:02

Haha.... het is dat ik geen complimentjes kan geven.
Dan zou Ajax volgend jaar de wereldbeker winnen

On: Zoals velen zeggen, gebasseerd op de resultaten uit het verleden heeft Wielaert gelijk

makkelijk om te zeggen als je het bij psv niet hebt gemaakt xd!

Dankje just_me dat wilde ik net seggen.
Is deze soap eindelijk klaar krijgen we het gezeik of hij nou bij de grootste of beste club van Nl speelt. whahah wel grappig..

en Naskomplex huntelaar hd het tog ook niet gered bij Psv en die jongen speelt nu ook bij Real Madrid. Net zoals Elia weg moest bij Ajax. ooit gehoord van spelers die zich ontwikkelen in de loop van de tijd?!

Qua supporters zal het niet veel schelen tussen ajax en Feyenoord. Dat de Kuip volgens sommigen hier elke wedstrijd half leeg is heeft meer met veiligheids-regels te maken dan met mensen die naar de Kuip toe komen. Feyenoord heeft nog steeds een geweldige achterban, zo niet de grootste van Nl. Ook al zijn de prestaties even wat minder: Mensen blijven naar de Kuip komen, en dat kan niet van iedere club gezegd worden!

Bedankt Robbie! Voor alles! Deze transfer heb je verdiend! Als Twente supporter had ik liever gezien dat je pas aan het eind van het seizoen zou vertrekken, want we zullen je zeker missen. Het draait nu zo goed: volgende ronde Uefa Cup en we doen volop bovenin mee in de competitie. Maar een transfer naar de grootste club van Nederland is natuurlijk niet verkeerd. En je wou het zo graag. Bedankt Robbie, bedankt!
Nu maar hopen dat Twente een goeie vervanger weet te vinden. Wisgerhof zou ik het liefst naar Enschede zien komen. Ik hoop dat Twente de draad gewoon weer oppakt en ondanks het vertrek van Wielaert gewoon weer lekker gaat voetballen.

Het is nu één en al lof naar Ajax toe. En dan moest je hem eind vorig seizoen is horen zingen: ''helemaal niks in Amsterdaaaam''. Dan kan dit toch absoluut niet geloofwaardig overkomen...

Het is nu één en al lof naar Ajax toe. En dan moest je hem eind vorig seizoen is horen zingen: ''helemaal niks in Amsterdaaaam''. Dan kan dit toch absoluut niet geloofwaardig overkomen...


Toen speelde die bij Fc Twente pipoo. Toen was een transfer nog helemaal niet aan de orde. Die jongen was blij hij ging met zijn club voorronde champ. league spelen en dan ga jij nu zijn emoties derbijbetrekken met deze transfer naar ajax.

Tsja...

Niet geloofwaardig wat Wielaert hier roept. Laat de man blij zijn, dat hij met zijn beperkte kwaliteiten, de overstap naar Ajax nog kan maken. Het beste houdt de man zijn mond. Iedereen heeft het over de manier waarop de transfer tot stand is gekomen; ik kijk liever naar wat moet Ajax in vredesnaam met Wielaert? Ajax heeft achterin een stel koekenbakkers staan. Wielaert met zijn 30 jaren is absoluut nie tde man die hier het niveau dusdanig gaat opkrikken dat Ajax mee kan doen om de prijzen. Ajax speelt de laatste jaren al niet meer voor prijzen, vandaar dat het roepen van Neerlands grootste club dom is en ongepast, of Wielaert moet zoals veel Ajacieden de historie belangrijker vinden dan de toekomst(amsterdamse Arrogantie).

13 januari 2009 om 23:16

He joh, ik begrijp het sentiment achter jouw post, maar stick to the facts.

Ajax heeft niet achterin een stel koekenbakkers staan. Dat kan je gewoon niet met droge ogen beweren. Vertonghen en Vermaelen zijn op Eredivisie-niveau dit seizoen niet geevenaard tot nu toe. Oleguer is een meer dan adequate mandekker. Van der Wiel is een groot talent. Silva is super-supersub. Iedere andere topploeg in Nederland, of iedere ploeg die op dit moment top presteert zou jaloers moeten zijn op dergelijke verdedigers in de selectie. Want ik heb Aldeweireld en Emanuelson nog niet genoemd. Laat staan Daley Blind ie prima "op 4" zou kunnen.

Wielaert is niet gehaald omdat hij exceptiomele kwaliteiten heeft maar omdat zijn kwaliteiten aanvullend zijn op wat er nu bij Ajax rondloopt. Hij vult de verdedigende linie perfect aan. Ik vind de volharding die Ajax getoond heeft bij het halen van wielaert het eerste bewijs van doortastendheid van het duo Blind en Van Basten.

Dat dat Twente, Nec en mogelijk Heracles niet uitkomt; so be it. Het betaald voetbal is nou eenmaal niet het terrein van liefdadigheid

13 januari 2009 om 23:23

Niet geevenaard tot nu toe? Je reactie bevat veel gegronde en relevante informatie maar het feit dat je durft te beweren dat Ajax topverdedigers heeft gaat mij te ver. Van Der Wiel is een verdediger met Emanuelson achtige trekjes, goed in de opbouw maar verdedigend absoluut Ajax en zelfs subtop onwaardig. Ollequer is een grote miskoop, heeft nog geen wedstrijd kunnen overtuigen. Vermaelen een ordinaire schopper die zich verdedigend redelijk staande houd maar bij ook maar iets tegenstand al vaak genoeg gekraakt heeft dit seizeon. Ik denk dat Ajax juist jaloers is op een verdediging zoals dat van Az of Twente, en dan niet gekeken naar de individu maar puur naar het geheel. De Ajax verdediging is Ajax onwaardig en zal dit met het aantrekken van Rob Wielaert absoluut blijven.

13 januari 2009 om 23:39

Om te beginnen noem ik geen enkele verdediger een topverdediger. Ik spiegel steeds aan nationaal niveau, en da's nou eenmaal niet top.

Als het gaat om Van der Wiel ben ik het vooralsnog helemaal met je eens. Ik vind het echter een talent en hij verdient daarom in mijn ogen de tijd en een kans. Ik denk zelf dat hij beter is als Emanuelson die ik niet echt hoog heb zitten (vergeleken met de rest) maar de tijd moet dat dus leren.

Dat Oleguer een miskoop is kan ik me niet voorstellen. Ik begrijp dat het voor iemand met een ander hart dan een Ajax-hart aantrekkelijk is om te veronderstellen maar ik (met Ajax-hart) leef nog in de veronderstelling dat de man toch echt voldoende toegerust moet zijn voor zijn taak en slechts een vormcrisis doormaakt. Ik sluit overignes niet uit dat hij een miskoop is in de zin dat de balans in de selectie (door de komst van Sulejmani en het vertrek van Huntelaar) dusdanig vernaderd is dat we een ander soort verdediger nodig hebben.

Tot zover kan ik je dus volgen.

Dat je Vermaelen een ordinaire schopper noemt, is iets dat we in Amsterdam een gotspe noemen. Vermaelen is niets ontziend maar zeker geen schopper. Ik heb hem de afgelopen drie jaar zien uitgroeien tot iemand die de lijnen kan uitzetten, een lange bal in de benen heeft en verdedigend en aanvallend goed kan koppen. Dat hij niet sympathiek overkomt is geen reden om zijn voetbalkwaliteiten te bagataliseren. Fraser, Spelbos of Stevens zagen er ook niet lief uit.

Een verdediging Ajax onwaardig noemen kan alleen als je erbij vertelt waaraan je de dat relateert. Natuurlijk is het geen linie mat Reiziger, Blind, Rijkaard en De Boer. Maar afgezet tegen wat we de laatste tien jaar hebben gezien, vind ik het op dit moment top. Geen Europese top nog, maar nationaal gezien zie ik geen betere verdediging. Daar blijf ik bij.

"wielaert verwacht dit seizoen en de komende seizoenen veel moois mee te maken in Amsterdam" Dat zal dan waarschijnlijk op de bank of tribune gebeuren , want geef hem paar wedstrijden voor hij daar beland.

In het jaar dat ik ben geboren won Psv de Uefa cup ,1977. Daarna in de jaren 80 was Psv oppermachtig. In de jaren 90 deden ze het ook heel goed, terwijl Ajax het ook super deed. In het nieuwe millenium is Psv wederom oppermachtig geweest, behalve dit seizoen dan.

Ik kijk gewoon naar de jaren dat ik heb meegemaakt en dan is Psv veruit de grootste club geweest en is.

goh wat doen we weer lekker moeilijk over een speler die ajax de grootste club vind
elke club heeft iets unieks en iedereen is voor een andere club dus verdoe je tijd niet met (wat is de grootste club in nederland) wees gewoon trots op je eigen clubbie en reageer op echte voetbalzaken

in mijn ogen toont dit hele verhaal dat Munsterman gewoon een vuil spelletje speelde.
Moeilijk doen en Ajax in discrediet brengen, maar zodra hij zijn advocaten had gesproken en hoorde dat hij geen poot had om op te staan toch maar gauw akkoord gaan met de normale transfersom... Beetje triest om over de rug van je aanvoerder je achterban op te stoken.

Ajax heeft zich gewoon keurig gedragen in deze kwestie, en Munsterman heeft laten zien zich als een Calimero te gedragen.

En voor iedereen die denkt dat Ajax niet de grootste club van Nl is: ga maar s ergens in het buitenland vragen welke club ze kennen. De club van Johan, Marco, Dennis.... Noem maar op. Daarnaast; kijk maar eens hoeveel ex-ajacieden de eredivisie bevolken! Volgens mij minimaal 20%, en ik denk dat geen club daarbij in de buurt komt.

En als jullie dan nog niet geloven hoe belangrijk Ajax voor het Nl voetbal is nodig ik jullie allen eens uit om de prijzenkast te komen bekijken. Ja, wij hebben een originele Europacup 1. Die krijg je alleen als je m 3x achter elkaar wint. Sorry hoor, maar laten we nou niet doen alsof Ajax dankzij de laatste 5 jaar topclub-af is. Dan zou ik eerder dat vizier op onze Rotterdamse vrienden richten. Tot mijn spijt overigens; ik zou liever zien dat ze daar aan de Maas hun broek omhoog konden houden..

Sorry als ik hier een verzuurde reactie verstuur, maar ik vind het echt ongelooflijk dat er de laatste tijd zo'n anti-ajax sfeer ontstaat, onder het mom van "jullie zijn arrogant". Wat een gelul zeg! Kom dan met concrete voorbeelden!

Jongens je kan toch onmogelijk zeggen dat Ajax Niet de grootste club van Nl is. Op supporters aantallen na (ongeveer het zelfde) is Ajax groter in Alles! Stadion, geld, Historie. Zeker weten dat het Feyenoord was die als eerste Nl club Nl op de de europesche voetbalkaart zetten. Maar Ajax heeft het uitgebouwd en zoals ook al honderd keer is gezegd: Aanzien van Ajax spelers is toch een factor 10 keer zo groot als van een andere Nl club. Kijk alleen al naar de bedragen die Ajax voor haar spelers krijgt in een goed jaar is dat meer dan Psv en Feyenoord bij elkaar!
Andere goede graadmeter is deze site: De ajax topics word sowieso het meest op gereageerd. Met soms wel duizenden per week. (als er veel transfer nieuws is) De pers schrijft het meest over Ajax er is het meeste video aandacht voor Ajax etc..

Het spijt me dat sommige fans van andere clubs het niet kunnen slikken maar Ajax is toch eigenlijk de afgelopen 50 jaar de grootste club van Nl geweest. Dat doet overigens niks af aan al die andere mooie clubs!!

Robbie, bedankt voor alle mooie tijden bij de Fct!
Maar ik begrijp nog steeds niet waarom je nu weg wilde, want:
1) je kunt nu geen europees voetbal meer spelen
2) je speelt geen Knvb bekervoetbal meer
3) je bent niet verzekerd van een basisplaats, terwijl je die bij Fct onvoorwaardelijk had.
Dus mijns inziens had je de club Twente en de supporters en al die mensen hier op Voetbalzone die hun hoofd op hol lieten slaan op deze Wielaert topics, een hoop tijd bespaard als je gewoon aanstaande zomer was gegaan. Dan had je het met Munsterman op een akkoordje kunnen gooien dat je tot en met de zomer bleef.

Nu nog hopen dat we een goede vervanger vinden.. ik hoop stiekem op de terugkeer van Peter Niemeyer, maar ook de eventuele komst van Wisgerhof of Wuytens kan mijn goedkeuring wegdragen. Maar met deze opstelling moet het tegen Vitesse (ook zonder de geblesseerde Douglas) wel lukken denk ik.

Hoe dan ook, bedankt voor bewezen diensten Robbie!
wielaert

Boschker
Stam
Rajkovic
Braafheid
Heubach
Brama
Perez
Janssen
Arnautovic
N`Kufo
Elia

Tja Robbie heeft wel gewoon gelijk. Ik viind het wel ongelooflijk dat er mense bij zijn die zegge dat psv de grootste club is in nederland...de laatste jaren bleken ze iets beter te zijn geweest maar psv is veel te bescheiden om groot te zijn en zullen dat ook nooit worden....maar wel respect voor deze club want het heeft vaak wel een erg sterk team En dan feyenoord , die hebbe zeker 1 van de mooiste ploegen in deze competitie met een geweldig aanhang maar niet bij machte om aan de aanzien of kwaliteit van ajax te tippen om de grootste zijn...kortom nogmaals welkom robbie bij de grootste club van nederland!!

sterke aanwinst voor in de verdediging! welkom robbie!

Wat een Nar die Wielaert. Ajax de grootste club, tsja wat moet ie anders zeggen? Beste Robbie Feyenoord is de grootste van Nederland, helaas niet de beste (meer) echter 'k heb goede hoop dat onze tijd wel weer komt. Overigens geen success gewenst.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4246
2.Ajax4042
3.Feyenoord3517
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 12 december
Juventus is van plan om concreet actie te ondernemen om Paul Pogba over te nemen van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren