Ljajic en Tosic mogen zich Mancunians noemen

Vrijdag, 2 januari 2009 om

Aan de geruchtenstroom rond Zoran Tosic en Adem Ljajic is een einde gekomen. Manchester United maakt vrijdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de club overeenstemming heeft bereikt met Partizan Belgrado over de komst van beide talenten. Over de transfersom doet de Engelse topclub geen mededelingen.

Het is onduidelijk waarom de transfers zoveel tijd in beslag hebben genomen. Enkele maanden geleden gaf de regerend landskampioen al aan een akkoord te hebben bereikt. Volgens diverse Britse tabloids waren met name de persoonlijke voorwaarden van Tosic (foto, rechts) een obstakel, terwijl Partizan Ljajic graag nog een half jaar wilde houden.

Aan die laatste voorwaarde hebben de Engelsen voldaan. De pas zeventienjarige middenvelder maakt het seizoen af in Servië en voegt zich komende zomer bij de selectie van manager Sir Alex Ferguson. De 21-jarige Tosic, buitenspeler, daarentegen zal volgende week al aansluiten en krijgt het shirt met rugnummer veertien.

Tosic heeft reeds twaalf interlands achter zijn naam staan en wordt beschouwd als één van de meest talentvolle buitenspelers van Europa. Zijn komst kan nadelige gevolgen hebben voor Nani, die in tegenstelling tot zijn landgenoot Cristiano Ronaldo toentertijd nog steeds met aanpassingsproblemen kampt. Met Tosic heeft Ferguson in principe de opvolger van de 35-jarige Ryan Giggs gecontracteerd.Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door lebron23)

Mooi dat de transfers eindelijk zijn afgerond. Nu is het nog maar afwachten hoe deze jonge jongens zich gaan ontwikkelen bij de grootmacht Manu. Ik ben vooral bang dat Ljajic het enorm moeilijk gaat krijgen. Wellicht dat hij nog verhuurd kan worden aan een club in de Pl?

Leuk voor hun opnieuw 2 grote talenten en inderdaad misschien wel het einde van de overschatte Nani, miskopen zie je niet vaak bij United maar dit vond ik er wel een misschien dat die nog kansen krijgt, maar ze hebben nu al Ronaldo, Giggs, Park, Tosic, Nani en Hargreaves kan daar ook spelen dacht ik.

Over de transfersom stond net nog in de wandelgangen 17 miljoen voor Tosic.
Daar hoor je niemand over, maar als Chelsea deze speler voor dat bedrag zou kopen zou je horen belachelijk voor een 21 jarige, daar heb je die lelijke geldsmijtende club weer etc. Niet dat ik het erg vind van dat bedrag wat dat heb je tegenwoordig nodig om je concurrenten af te schrikken.

2 januari 2009 om 13:51

Beide spelers kosten 17 miljoen euro bij elkaar...

2 januari 2009 om 13:54

Lees de wandelgangen opnieuw zou ik zeggen en pas je bericht aan. Jij hebt altijd van die pro united reacties dus. maarja niet dat ik er om maan dat ze dat er voor betalen als ze ook echt van waarde zijn wie ben ik dan om te klagen, als ze zich goed ontwikkelen kan hun bedrag bij een eventuele doorverkoop nog hoger zijn dus

2 januari 2009 om 13:58

De wandelgangen staan vol met geruchten, geroddel en andere onzin. Het zijn gewoon dingen die in kranten worden gezegd, maar of die kranten betrouwbaar zijn valt te betwijfelen. Op de Bbc en Sky Sports, die betrouwbaarder zijn dan de meeste Engelse kranten, staat gewoon dat er 17 miljoen euro werd uitgegeven. Maar er staat niet bij of dat het bedrag alleen maar aan Tosic werd uitgegeven. En ik neem aan dat Ljajic niet transfervij is vertrokken, zeker niet.

2 januari 2009 om 13:59

Op Vi stond dat ze voor Tosic 9 miljoen hadden betaald.

2 januari 2009 om 13:59

17 miljoen pond ja dus meer als 20 miljoen euro, dat kan dus toch 17 miljoen voor tosic zijn en 3 of meer voor ljajic

2 januari 2009 om 14:01

Gast, de pond is gedaald en bijna net zoveel waard als de euro. Op de Bbc site staat 16,3 miljoen Pond. Ik heb dat al omgerekend en dat bedrag in mijn post hierboven al neergezet.

2 januari 2009 om 14:03

dan is het toch nog veel vind je niet voor ljalic zal zeker minder als de helft worden betaal aangezien die pas 17 is, alhoewel bij Rooney(!). dus schat ik Tosic zeker nog rond de 12/13 miljoen.
En voor mij is de discussie nu gesloten

2 januari 2009 om 14:08

je hebt helemaal gelijk lamer, 16,3miljoen pond, omgerekent 16,9miljoen euro. ik denk 10voor tosic en 7voor ljajic ongeveer,, weet iemand wanneer tosic gaat debuteren? en wanneer partizan speelt zodat ik kan kijken naar ljajic?

2 januari 2009 om 16:56

jah maarjah man utd is natuurlijk een gevestigde topclub en chelsea is een gemaakte topclub. dat vindt ik het verschil dat manutd het wel mag uitgeven nee geintje.

ik vind 17 mil helemaal geen gek bedrag ajax betaalde ook 16 mil voor suljemani en hoe oud is die 20 meen ik toch?

maarjah ik ken deze spelers eerlijk gezegd helemaal niet maar ga ze nu wel in de gaten houden

eindelijk maar toch, deze jongens hebben een enorme potentie, vooral tosic
maar lijkt me dat deze jongens beiden verhuurd gaan worden?

Ljajic zal in de jeugd beginnen en dan via de reserves naar de top lijkt me.ligt natuurlyk aan hoe goed ze zijn en hoe ze zich zullen aanpassen..

Ik ken ze allebei niet, maar als ik de verhalen hoor moet vooral Tosic een groot talent zijn?!
Kijken of ze het redden bij United!

Prima aankopen voor Man. United, hopen dat ze kampioen worden ipv Chelsea. Zou leuk zijn ook voor vd sar om een prijs te pakken want ik weet niet of de Cl naar United gaat... ik hoop Arsenal of Barça.

Slimme versterkingen in eerste instantie voor de breedte langzaam brengen slimme zet van Man Utd

Maar eens kijken of deze spelers de engelse competitie aankunnen.. Ik vraag het me af:clown

Fantastische transfer !! bewijst dat Partizan Goed opleiding is voor talenten
Tosic gaat het hopelijk waarmaken fantastisch speler !!
En Volgens mij word ljajic volgend jaar weer vehuurt aan partizan maar weet neit zeker
En waarom het zo lang duurde kwam door dat tosic niet 1ste keer uitkwam en dat man utd druk progamma had

2 januari 2009 om 14:11

het lijkt me dat jij partizan volgt he? kanje me iets meer vertellen over de speelstijl en kwaliteiten van die 2 spelers? opzich gun ik het partizan dat ze ljajic volgend jaar nog 1 jaar huren, hij moet wel héél geweldig zijn wilt ie op zijn 18de een basisplek krijgen bij united but you never know..

2 januari 2009 om 14:38

Jah ik volg partizan Bijna altijd
Jah over Tosic Kan ik meer vertellen dan over ljajic want die heeft nog niet heel veel gespeelt Maar je kan wel aan hem(ljajic) zien dat hij heel goed kan voetballen want als je op je 16 debuteert in champions leugue voorronde is niet niks maar zijn speelstijl is snel heeft een hele goed trap en zijn positie is aanvallend/link/rechts middenveld en ik vind hem ook in zijn speelstijl veel op kaka lijken !
En tosic is een echte Winger eigenlijk zoekt altijd mannetje op doet veel truckjes en is heel snel maar werk ook altijd 90 minuten lang en klaagt nooit waar trainer hem zet en heeft echt een prachtige trap (ik zet wel een vrijtrap erbij om te kijken hoe zij ze neemt) Maar tosic is een soort ronaldo eigenlijk alleen is hij fysiek niet zo sterk maar dat kan hij bij man utd met kracht training verbeteren. Ik hoop dat je nu beetje meer weet over hun

http://www.youtube.com/watch?v=qgpr.

2 januari 2009 om 16:52

dankjewel, vooral de zin ´maar werk ook altijd 90 minuten lang en klaagt nooit waar trainer hem zet´ doet me goed, dit is iets wat ik minder vind van bijv. nani, waarom hij nog niet 100% is doorgebroken. kan me voorstellen dat je als servier erg trots bent op je land qua voetbal, komen echt geweldige voetballers vandaan! thanks voor de info ook

2 januari 2009 om 17:22

jah ik ben zekrwel trots dat er zoveel ode spelers an he komen zijn maar nu nog proberen om daar ook de lijn oor te trekken
geen dank

aah hopelijk word hij even goed als Andrei Kanchelsea op links en die speelde ook met nr 14
een zeer goede aankoop voor de toekomst

het gebeurt niet vaak, maar ik ben jaloers.

Huh ik zag hier iemand zeggen dat Nani een miskoop is van Manchester United zijn de mensen dat hier mee eens dan? Ik vind het best een goeie voetballer! Tosic trouwens fantastische speler die ook al indruk maakte met het Ek onder 21 waar die wel een van de betere spelers was een echte balvaste dribbelaar

2 januari 2009 om 14:52

Nee ik ben het er niet mee eens. Nani is een fantastisch talent maar presteert vooralsnog heel wisselvallig. Maar in sommige wedstrijden (bv. tegen Arsenal en de Fa cup) zie je wel dat hij heel veel kwaliteit heeft. Hij moet er nu voor zorgen dat hij zijn kansen pakt en constanter gaat presteren. Dan kan hij heel belangrijk worden voor United.

Ontopic: Ik ken eigenlijk niets van de voetballers, maar de scouts doen hun werk de laatste jaren erg goed, dus ik wacht met vertrouwen af wat het gaat worden.

2 januari 2009 om 16:28

Jah hij waswel er goed op ek-21 maar er waren 2 echte topprs Jankovic en ivanovic !! Tosic was zelfs van het begin wissel hij kreeg kans doordat krasic hamstringblesure opliep.

En aankomende Ek zal vast naar ons gaan !!!
Denk dat deze opstelling aardig is jammer dat kuzmanovic niet mag spelen voor onze jonge team
maar kacar,tosic,smiljanic,obradovic,sulejmani,babovic zijn toch wel hele goede spelers die ook niet bij de minste clubs spelen
En die pejcinovic is een hele grote talent vooal nl clubs moete hem gaan scouten want is een hele goede speler kan ook linksback spelen en speelt momenteel niet bij een grote club dus kost niet zoveel denk ik .

brkic
savic
tomovic
pejcinovic
obradovic
smiljanic
fejsa
Babovic
kacar
zoran tosic
sulejmani

Mooi !!
De spelers in het voormalig joegoslavie beginnen steeds meer op te komen.
wil niet zeggen dat er al 1 op de top is maar veel hebben te potentie om er te komen
ik noem maar en modric, kranjcar, pranjic,ibsevic, en nu Ljajic en tosic en nog vele andere
aaah wat ben ik blij nu kijk ik met nog meer plezier naar het voetbal want het is altijd leuk als je en speler ziet spelen van je land
Echt mooi !!!

2 januari 2009 om 15:39

vergeet Jovanovic niet!

Ik ken ze allebai niet, maar ze zullen allebei wel goed zijn zeker. Ik vertrouw op ferguson.

2 januari 2009 om 19:33

Speelde een behoorlijke wedstrijd tegen Standard, trapte nog op de lat.

mooi dat man utd 2 potentiele talenen heeft gehaald, ik heb vooral veel vertrouwen in tosic.

vd sar
rafael
ferdinand
vidic
evra
ronaldo
carrick
scholes
tosic
rooney
berbatov

de opvolger van Gigs? dat word dan een zware erfenis voor hem! hopelijk kan hij er mee omgaan en net zo'n mooie carriere als Gigs hebben. maarjah eerst zien en dan geloven he! die Ljajic komt er ook wel, het verbaast mij dat nog geen andere clubs hun hebben ondekt. wel weer een goede zet van Manchester United, ook goed dat ze het zolang stil hebben gehouden voor de media. normaal hoor je al ver van tevoren dat er interesse is, maar nu niet, dus Manchester heeft weinig tot geen concurrentie gehad!

hierbrink62 er was genoeg intresse in deze spelers hoor !!
clubs zoals arsenal,man city en real madrid wilde ljajic maar die wilde alleen naar man utd omdat hij daar ook een week stage ofso was en in servie is man utd toch grootste club van engeland he en daar kan chelsea en de rest nooit wat aan veranderen .

hopen dat ze door breken, dat is altijd afwachten.
United heeft wel weer snel gehandeld met deze talenten.

Ik heb Tosic één keer zien spelen, maar weet verder weinig af van beide spelers. Het zullen wel toptalenten zijn, want anders legt Ferguson niet zoveel geld voor ze neer. Wens ze dus maar veel succes bij Manchester United.

Persoonlijk vindt ik Nani ook nog te wisselvallig, maar Manchester United heeft, wanneer de talenten die ze hebben hun potentie waarmaken, het middenveld van de toekomst al klaar met Tosic-anderson-ljajic-nani. Ze zijn goed bezig daar.

Nou ben eens benieuwd of dit wa wordt. Als ik aan Serven denk komt bij mij het beeld van harde verdedigers naar boven. Maar dit zal wel wat worden. Tosic was tegen Standard vrij aardig. Man u heef dus genoeg talent: Rafael, Anderson, Nani, Tosic en Welbeck

ljajic blijft tot januari 2010 bij partizan verhuurd

2 januari 2009 om 18:44

Nee, hij komt deze zomer.

eerlijk,
ik weet niet hoe blij we hiermee moeten zijn.

we beginnen nu wel behoorlijk op Arsenal te lijken,
Ryan gaat weg, en wat komt er terug? een jonkie uit het oosten.
die andere van 17 jaar heb ik ook nog nooit van gehoort, leuk voor hem dat hij op die leeftijd al naar de grootste club van de wereld gaat verkassen,
maar waar gaat dit heen,
ik vind dit kinderhandel.
en ik heb hier een hekel aan, Barca is trots op wat ze deed, met bojan,
Arsenal staat bekend om haar kleuterklas,
en nu beginnen wij ookal in de kinderhandel, vorig jaar werd een 4 jarige speler van australie voor 1 miljoen gehaalt door United.
en een voetballer van 3 die 2,5 miljoen moest kosten, en nog af en toe de bal met zijn handen vast houd. (engelse speler, kwam des tijds ook nog op nieuws)

Als voetbalfan vind ik dit een schande.
als beste club van de wereld mogen we wel het goede voorbeeld geven.
triest dit.
hoe kan je hier nou blij mee zijn?

2 januari 2009 om 19:31

Idd, deze mening deel ik volledig.
Kijk maar naar Atletico Madrid. Ze contracteren de kleinzoon van Maradonna, de zoon van Agüero, nog voor hij geboren is!!!
Wat moet men daarvan denken? De jongen wordt geen goeie voetballer, dat kan je nu al zeggen. De druk wordt zo hoog, dat kan zo'n jonge gast niet aan.
Waar moet dit in gosnaam naartoe? Horen we straks in het nieuws dat Ac Milan de zoon vn Ronaldinho gaat contracteren, nog voor hij verwekt is, zelfs nog voor Ronaldinho een vriendin heeft?

2 januari 2009 om 21:50

4-jarige voor 1m gekocht? Waar haal je die onzin toch?
Er is inderdaad eens een bericht geweest over toen 9-jarige Rhain Davis die naar United kwam, maar dat was helemaal geen transfer. Die jongen was gewoon een uitgeweken Brit die na een aantal jaar Australie terug kwam wonen in Engeland en was gewoon toegelaten om in de Academy te beginnen als hij wou. Daar is helemaal geen geld of contract mee gemoeid. De enige reden dat die transfer in het nieuws kwam is omdat hij toegelaten is nadat zijn grootvader een dvd van hem naar de club had gezonden (en ook filmpjes op Youtube had gezet).

Overigens vind ik een 17-jarige kopen helemaal geen kinderhandel. Komaan, doe toch eens normaal. Zolang beide partijen tevreden zijn zien ik sowieso geen reden tot klagen, ook al is de speler 15 of 16. Maar kom, dat is een andere discussie. Hij komt overigens pas naar Old Trafford wanneer hij bijna 18 is, dus het probleem stelt zich al helemaal niet vind ik.

De Balkan brengt de laatste tijd gigantisch veel jonge talenten op: Pjanic, Modric, Rakitic,...
En nu ook deze twee.

3 januari 2009 om 16:28

Wat te denken van Sulejmani( Ajax), Kuzmanovic, Jovetic(fiorinetina) allemaal nog onder de 20.

@king Eric,

komop, kijk jij niet verder dan Manutd.com en Vz?
ooit van een Tv gehoort?
die 2 jarige brit kwam op het nieuws op Rtl 4 destijds,
en die andere die volgens jou 9 is en nog een brit ook is,
is totale onzin van jou, die ouders kregen van Manchester United een huis toe gewezen in de buurt van het glorieuze stadion, en een brit was het zeker niet.

en volgens jou valt een 15 jarige jonge wel onder kinder handel, zelfs een 16 jarige jongen, maar als je nog steeds voor de wet een kind bent op je 17e dus, dan val je niet meer onder kinderhandel?
als je dit leest moet je je toch schamen?
dit is gewoon kinderhandel waar United zich mee bezig houd,
die 21 jarige Tosic is goed, van mij part vas hij 18 dan nog is het geen kind,
geweldig, maar die andere Liyic ofzo komt toch niet bij United aan de bak.

3 januari 2009 om 16:27

Ljajic word vooralsnog uitgeleend aan partizan. Dus tegen de tijd dat hij zich bij Manchester voegt heeft hij de leeftijd van 18, dan ben je volgens de wet toch al volwassen.

En bovendien word hij door enkele meesterscouts gezien als een toekomstig wereldvoetballer, zijn nickname is dan ook Kleine-kaka.
Dat verklaart ook waarom elk topteam in Europa achter hem aan zat.
Als Manchester hem niet gheaald had dan had Real of Arsenal dat vast gedaan.
Daarom is hij al vastgelegd maar word hij nog uitgeleend aan Partizan.
Dus als je de schuld bij Man united wilt leggen kan je beter naar het hele transfersysteem en de evolutie van voetbal als sport naar commercie bekijken.

5 januari 2009 om 00:08

wat een wereld reactie van jou zeg.
Hij doet alsof hij een of andere filosoof is, die denkt dat wanneer je supertalenten zoals ljajic contracteert je bezig bent met kinderhandel. volgens mij als hij een contract van man utd voorgeschotelt kreeg had hij al getekent voor hij een pen in z'n handen had.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea4723
5.Arsenal4114
7.Watford320
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren