Feyenoord stopt samenwerking met Excelsior

Zaterdag, 20 december 2008 om 11:15

Feyenoord maakt na dit seizoen een einde aan het samenwerkingsverband met stadsgenoot Excelsior. De leiding van de stadionclub heeft dit de club uit de Jupiler League eerder deze week per brief laten weten.

De Rotterdamse clubs werkten sinds medio jaren negentig officieel samen. Door de samenwerking, die vooral bestond uit het verhuren van jonge Feyenoord-talenten aan Excelsior, konden spelers als Thomas Buffel, Jarda Simr, Salomon Kalou, Gill Swerts en Danny Buijs op een lager niveau ervaring opdoen. Er zijn inmiddels verschillende Eredivisieclubs die hebben laten weten graag met Excelsior te willen samenwerken.

Bij Excelsior is men teleurgesteld over het besluit en vindt men de beslissing van de Kuipbewoners onverstandig. “Ik blijf volhouden dat de samenwerking Feyenoord nooit geld heeft gekost. Zij betaalden ons wel, maar daar tegenover stonden de inkomsten van de transfers van Royston Drenthe, die hier is opgeleid, en een aantal andere spelers", zegt algemeen directeur Simon Kelder aan RTV Rijnmond.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door IllSkillz)

Dit betekend dus dat Mulder en Altheer terugkomen in de zomer? Of al in de winterstop? We zouden ze allebei goed kunnen gebruiken!

20 december 2008 om 11:47

Nee die zijn toch gewoon verhuurd? Samenwerkingsverband of niet ze hebben die spelers gewoon verhuurd en daarvoor is een apart contract nodig. Het lijkt me erg dom van Feyenoord om dit te doen, volgens mij heb je geen last van een samenwerkingsverband als grotere club zijnde, tenzij je financieel bij moet dragen, dat zal Feyenoord niet hoeven doen, daar de eigen financiele situatie al schrijdend is.

Verder halen ze talenten van Excelsior, waarom zouden ze dat terug willen draaien? Ik snap er niks van, zonder excelsior hadden Bruins en Slory gewoon elders in Nl gespeeld... Die doen het nu misschien niet zo goed, maar dat komt gewoon omdat het met Feyenoord niet goed gaat. Waren ze naar een team gegaan dat wel goed draait dan was dat waarschijnlijk anders geweest!

Overigens vond ik wel echt belachelijk dat die samenwerking bestond, 2 clubs uit dezelfde competitie behoren niet samen te werken!! Nu speelt Excelsior nu in de Jupiler League en dan zou het wel kunnen, maar ze promoveren/degraderen regelmatig en spelen ze wel in dezelfde competitie dan ontstaat er mijn inziens oneerlijke concurrentie. Concurrende bedrijven mogen in het bedrijfsleven ook niet zo maar samenwerken.

20 december 2008 om 13:21

Waarom zouden ze niet samen mogen werken? Ze worden er allebei beter van, maar ze benadelen toch geen andere clubs? Samenwerken betekend niet dat Feyenoord ze wat geld geeft en Excelsior ze vervolgens laat winnen ofzo...

dit is niet goed voor Feyenoord want ze hebben bij Excelsior al een aantal goede spelers weggeplukt.. Bruins en Slory zijn er al 2 van en dat zijn toch ook niet de minste..

20 december 2008 om 11:23

Feyenoord heeft de samenwerking beeindigt dus ik neem aan dat ze er goede redenen voor hebben! Hoop ik...

20 december 2008 om 11:45

Mwah, dit bestuur heeft geen goede redenen.. Feyenoord heeft enorm veel te danken aan Excelsior: Thomas Buffel, Jarda Simr, Salomon Kalou, Gill Swerts, Danny Buijs, Luigi Bruins, Andewele Slory etc.

Misschien werd het bedrag dat Feyenoord moest betalen aan Excelsior te hoog, door de financiële situatie.. Excelsior bedankt voor vele mooie dingen!

20 december 2008 om 12:50

Ja de financiele malaise is de reden. Zo probeert de directie naar buiten de brengen dat ze de financiele situatie aanpakken. Binnekort komt er vast wel weer bericht dat het beter gaat met Feyenoord op financieel vlak.

Toch ben ik ervoor dat ze de samenwerkingsverband hadden moeten houden, erg dom dit.

20 december 2008 om 15:38

Sorry, maar van al die namen die je noemt, Thomas Buffel, Jarda Simr, Salomon Kalou, Gill Swerts, Danny Buijs, Luigi Bruins, en Andewele Slory, zijn alleen Buffel en Kalou goed genoeg gebleken.
Alleen werden ze verkocht en niet veel winst opg emaakt en gingen ze niet als grote meneer weg.
Bruins heeft heelv eel talent, maar komt er tot op heden totaal niet uit.

Als het alleen maar kosten met zich mee brengt en de opbrengsten en/of voordelen zijn veel minder vind ik het een logische keuze.

Ook ik vraag me af of dit verstandig voor Feyenoord is. Volgens mij hebben zij de vruchten van de samenwerking ook geplukt. En was het absoluut niet zo dat alleen Excelsior profiteerde van de samenwerking. Veel spelers die bij Excelsior zijn opgeleid zijn daar veel beter weer weg gekomen.

20 december 2008 om 11:33

Ik vraag me ook af: waarom? Veel goede spelers van Excelsior naar Feyenoord gekomen.

Hier snap ik niks van. Kan me niet voorstellen dat dit voor Feyenoord zo'n grote kostenpost is, dat ze hierdoor de samenwerking moeten stoppen...

20 december 2008 om 12:00

schijnbaar wel. Elke euro is op dit moment van belang bij feyenoord.

Ik ben hier echt heel blij mee! Eindelijk gaan we weer echt op eigen benen staan. De afgelopen tijd hebben gebouwd aan een stabiele club en nu zijn we klaar om zelf verder te gaan en weer meer een eigen gezicht te krijgen!

Een mogelijke andere samenwerking zal veel meer op basis van gelijkwaardigheid zijn, ik verwacht Nac of Az, met beide clubs heeft Excelsior een zeer goed contact op bestuurlijk niveau.

20 december 2008 om 12:28

Ik weet wel dat Az iets met Telstar heeft, dus dat denk ik niet.

20 december 2008 om 14:14

Mooie ontwikkeling voor een talent: Telstar -> Excelsior -> Az...

20 december 2008 om 17:15

Excelsior is toch een stapje hoger dan Telstar, daarnaast gaat de samenwerking met Telstar even wat verder i.v.m. de jeugdopleidingen van beide clubs.

Prachtig nieuws dit!!! Mooist denkbare kerstcadeau!!! Eindelijk een einde aan die samenwerking. Goed, we hebben veel voordelen ervan gehad (connolly, Buffel etc.), maar helemaal op eigen benen staan is mij meer waard. We kunnen nu echt 100% op eigen benen staan, nooit meer gezeik met/over die samenwerking (gezeur over 'feyenoord 2' is nu eindelijk definitief voorbij; we hoeven talenten als Bruins en enkele jeugdspelers niet meer voor een vriendenprijsje aan Feyenoord te verkopen). We zullen financieël en kwalitatief misschien iets moeten inleveren de komende jaren, maar er staat inmiddels een solide, gezonde en stevige basis (gezonde financiën, zeer goede eigen jeugd en goed imago) om daarna zelf weer de weg omhoog in te slaan en op eigen kracht minimaal een topper in de Jupiler League te worden. Wel zal Excelsior de komende jaren spelers moeten blijven huren vermoed ik om een goede selectie te krijgen, maar als hier en daar, bij verschillende clubs twee à drie spelers huurt is daar niks mis mee en is dat veel beter dan veel spelers van een en dezelfde club te huren. Nu hoeven we eindelijk niet meer aan banden met een andere club gebonden te zijn. Ik denk niet dat een samenwerking met een andere club noodzakelijk is.

enerzijds logisch, de talenten die we een paar jaar terug hadden, sno, davids, biseswar, tiendalli en zozijn er nog talloze te noemen, waren te min voor feyenoord, maar we stuurden ze niet naar excelsior, heb ik persoonlijk nooit begrepen.

we hebben daar uit de jeugd wel van persie, bruins, etc. weggeplukt en dus eigenlijk niet fair!

maar we zitten financieel in zwaar weer en verhuren aan excelsior is doorbetalen van salaris om hun te ontzien, maar zo kapitaalkrachtig is feyenoord niet meer!

ik denk op de korte termijn een kleine besparing, maar langere termijn eenredelijk groot verlies, excelsior heeft altijd wel 1 of 2 pareltjes in de zoveel jaar lopen!

voor de verhuur van spelers denk ik dat je beter een club onder subtoppers, maar ver boven degredatiegrens moet hebben, noem een utrecht, roda, dat soort ploegen!

Ik denk dat het geen bal uitmaakt, het heeft Feyenoord alleen maar geld gekost.
Spelers hoeven per definitie niet alléén maar aan Excelsior te worden verhuurd.

Ik ben het met Spray eens, spelers moet je inderdaad laten rijpen, bij clubs als Roda, Utrecht, Vitesse enz.

Het mes snijdt derhalve aan 2 kanten; "zuid" houdt de centjes in de knip en Excelsior is van de bemoeienis van Feyenoord af, wat men op de tribune in Kralingen al langer wil.
Tevens vind ik dat zgn samenwerkingen binnen het betaalde voetbal sowiezo dubieus zijn, er is altijd wel één keer ergens sprake van belangenvestrengeling.

Het blijft in mijn ogen het meest unieke in Nederland, Rotterdam voetbalstad nummer één, met een zelfstandig Excelsior, Sparta en Feyenoord!!!

Dus vandaag ben ik eens een redelijk optimist na dit besluit van ons idiote bestuur onder leiding van Gudde/ Bosz.............

Ik denk niet dat Feyenoord op het moment het nodig heeft om een satelietclub te hebben.

Feyenoord hoefd zelf geen satalietclub meer te hebben want de helft van de basis van feyenoord is onder de 20 dus dan doen ze al ervaring op
mischien is het een goed idee om een profclub uit engeland aan te nemen zoals arsenal chelsea liverpool dan laten die talenten naar feyenoord gaan en word feyenoord weer beter.

zo dom bij exclesior komen veel talenten door tot de top en die gaan dan meestal naar feyenoord ik hoop dat ze er een goede reden voor hebben want ik vind het heel erg dom van ze!

Vind het geen vreemde beslissing, je wilt je naaste concurrenten toch niet sterker maken terwijl je zelf alles op alles moet zetten om nog een beetje resultaat te behalen

Spray ik wist niet dat Van Persie ven Exclesior kwamen tot op heden zijn er meer spelers van Feyenoord daar heen gegaan als andersom ,alleen Buffel en Kalou zijn terug gekomen

20 december 2008 om 14:16

Van Persie is als 16-jarige pas naar Feyenoord gekomen dankzij de samenwerking, evenals Drenthe en Boutahar bijvoorbeeld.

Weet nou niet wat ik hier van moet denken. Natuurlijk heeft Excelsior een paar keer leuke talenten gehad (een Bruins, een Slory), maar in mijn ogen heeft Excelsior geen geweldige toekomstperspectief, ze blijven randje eerste divisie/eredivsie, en verder komen ze ook niet

Feyenoord doet weer een stapje terug. Nu gaan de talenten niet eerst naar Excelsior, maar staan ze bij Verbeek meteen in het eerste elftal. Want dat is wat er gaat gebeuren. Feyenoord heeft geen geld voor tranfers, waardoor talenten eerder een kans krijgen bij geval van nood.

20 december 2008 om 14:27

Ik denk niet dat dat kwaad kan, zo wennen ze aan de druk, en blijven ze betrokken bij de club.

Wat ongelofelijk dom vind ik dit zeg! Het was echt perfect, jonge talentjes gaan naar Excelsior, daar kunnen ze zich rustig ontwikkelen, en heel vaak konden ze uiteindelijk de stap naar Feyenoord maken.
Kalou is toch zeker geen kleine speler. Die heeft zich daar ook rustig kunnen ontwikkelen zonder allemaal pers en camera's.
Als Bosz nog meer supporters tegen zich wil krijgen, dat moet die dit soortdingen gaan doen. Ik had wel vertrouwen in hem, maar dit zet me toch aan het denken.

20 december 2008 om 15:49

Kalou is absoluut niet beter geworden in dat halfjaartje bij Excelsior, hij voelde zich altijd te groot voor de club en stelde zich enorm arrogant op. Wij hadden er vrijwel niks aan ondanks dat zijn voetbalkwaliteiten beter waren dan die van de rest van de selectie bij elkaar.

Boutahar, Bruins, Drenthe, Slory en Van Persie waren overigens allemaal Excelsiorspelers die Feyenoord ook makkelijk naar De Kuip kon halen, dat gaat Feyenoord nu missen.

Laat Excelsior maar hun talenten verkopen aan een ander....kijken of er dan ook nog zoveel geld verdient wordt....denk het namelijk niet.
Zoveel goeds is er de laatste jaren niet vandaan gekomen hoor, ik denk dat het Feyenoord op dit moment meer kost dan oplevert.
Ik ga er tenminste wel vanuit dat grote vriend Bosz nog wel een beetje kan rekenen, dat kan hij tenslotte ook zo goed bij zijn contractbesprekingen of zou hij bij een verdere samenwerking ook dáár een bonus voor willen hebben?!?!?!?!

20 december 2008 om 16:29

Excelsior heeft geen rooie cent gehad voor Van Persie, Boutahar en Drenthe. Zonder samenwerking hadden we heel wat meer voor deze heeren binnengehaald...

20 december 2008 om 16:49

De meeste waren al gewoon eigendom van ons..

20 december 2008 om 17:41

Die 3 waren juist eigendom van Excelsior en zijn gratis en voor niks naar Feyenoord gegaan...

volgens mij vergeten jullie een paar goeie oa El Hamdaoui wel bij az,en vergeet van persie niet he

Overigens is de samenwerkingsverband gestopt omdat Feyenoord meer flexibiliteit wilt in het verhuren van spelers..

domme beslissing van feyenoord, nu net als ze al zo diep in de put zitten denk ik niet dat ze ooit op deze manier stappen omhoog zullen maken

Die samenwerking kost gewoon geld, en het geld is op. Die Gudde krijgt het maar niet voor elkaar om sponsors te strikken, en als er weer wat geld vrij is haalt Bosz weer een miskoop. Alles word afgebroken op dit moment,.

heb liever dat Bosz zijn contract beindigt dan al deze flauwekul om deze mooie samenwerking te beeindigen!!

Misschien wil Excelsior over 10 jaar wel van Feyenoord een satellietclub maken, wanneer we telkens 10e worden in de Jupiler League...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren