Wilshere is jongste Europese Gunner ooit

Dinsdag, 25 november 2008 om

Jack Wilshere is hard op weg om alle records van Arsenal te breken. Met zijn invalbeurt dinsdagavond in het Champions League-duel met Dinamo Kiev (1-0) is de middenvelder de jongste debutant namens de Londenaren op Europees niveau.

De pas zestienjarige Wilshere, die op 1 januari 2009 zijn verjaardag viert, was zeventien minuten voor tijd de vervanger van Carlos Vela. Met zestien jaar en 329 dagen pakt de middenvelder het record af van Theo Walcott, die met zeventien jaar en 129 dagen tegen Dinamo Zagreb zijn debuut op het Europese podium maakte.

Het record in het hoogste Europese bekertoernooi staat op naam van Celestine Babayaro. De verdediger beleefde veertien jaar geleden namens Anderlecht met zestien jaar en 87 dagen zijn eerste Europese minuten. Overigens moest de Nigeriaan in zijn debuutwedstrijd tegen Steaua Boekarest al voor rust met rood van het veld.

Wilshere heeft al een record achter zijn naam staan. Twee maanden geleden maakte de tiener met zestien jaar en 256 dagen zijn competitiedebuut tegen Blackburn Rovers: een clubrecord. Tien dagen later werd hij in het Carling Cup-duel met Wigan Athletic, waarin hij scoorde, tot Man of the Match uitgeroepen. Hij was echter te jong om na afloop van het duel de bijbehorende champagne in ontvangst te nemen.Gerelateerd

39 reacties

Op 16 jaar en dan al op dat niveau opereren. Dat is niet mis.

Mooi voetballertje is het

*hij was echter te jong om na afloop van het duel de bijbehorende champagne in ontvangst te nemen*

kreeg die wel bloemen?haha

"tien dagen later werd hij in het Carling Cup-duel met Wigan Athletic, waarin hij scoorde, tot Man of the Match uitgeroepen. Hij was echter te jong om na afloop van het duel de bijbehorende champagne in ontvangst te nemen."

lol....dat zijn dan de dingen die erbij komen kijken, als je zo een jong persoon in je elftal hebt zitten!

Maar vandaag zag je toch wel dat hij fysiek te kort komt, en dat is logisch gezien zijn leeftijd. Hij kan wel goed voetballen, maar zal toch echt wat moeten wachten.

26 november 2008 om 10:14

Klopt, en dat is logisch gezien zijn leeftijd. Wat je wel heel goed kon zien tijdens de Carling Cup wedstrijden is dat ondanks dat hij fysiek niet al te sterk is, hij nooit de duels ontwijkt en met z'n lichaam goed in balans blijft, waardoor hij aan de bal vaak nog duels weet te winnen.

Wilshere is een hele intelligente speler en zorgt altijd voor spektakel, als hij geen rare blessures oploopt wordt het een absolute wereldster!

Jack Wilshere

26 november 2008 om 13:17

In de Emirates Cup deze zomer viel hij ook al in tegen Real Madrid. Binnen 1 minuut zette hij Sergio Ramos zonder enige moeite opzij (toch niet de minste) en gaf gelijk de assist op Adebayor. Hij mag dan wel klein zijn, maar stevig is hij zeker.
On: Wilshere is een speler voor de toekomst, weer een goede referentie voor het scoutingsysteem van Arsenal.

26 november 2008 om 22:14

dat heeft weinig met scouting te maken.

overal haalt arsenal laf alle goede jonge spelers weg, daar komt er 1 van de 100 door en ze krijgen alle lof...

26 november 2008 om 16:40

Ja duh moet iedereen wel wachten als je 16 ben en al op dat niveau spelen is al meer dan goed.
Maar of hij een top-voetballer wordt weet ik nog niet

Zal idd niet zo snel een vaste basisspeler zijn maar zit wel toekomst in.. Geeft aan hoe Wnger in elkaar zit.. Oogje voor talent en is er een grote fan van..
Zal die trouwens met de fiets of bus naar trainen gaan..??

off: als je ooit in londen geweest ben zal je tot de conclusie gekomen zijn dat fietsen er praktisch zelfmoord is. wat dacht je van metro.

on: het gaat extreme vormen aannemen bij arsenal. ik moet nog zien wat het gaat worden daar.

26 november 2008 om 09:17

ik ben benieuwd naar de volgende wedstrijd dan kan je pas iets zeggen over de weg terug

26 november 2008 om 13:38

ik ben in Londen geweest, en je wil niet weten hoeveel fietser daar zijn,
maar wel allemaal met helm op,
het is dus mogelijk maar je moet opletten.

on:
ik ben 5 maand ouder als die gast, echt jong hoor,
vraag me af of je dan de druk aan kan, als ie dat kan
dan kan die wel verder komen

Genieten die jongen.. natuurlijk nog fysiek niet zo sterk, maar wel het lef om continue een mooie steekpass te proberen.. Gouden linker poot!

Groot talent, pas 16 en kan nog ver komen. Leuk voor die jongen dat hij mog invallen in de Cl.

hopen dat ie net zo goed word als Theo Walcott dan komt ie er wel.

is toch ongelovelijk prachtig van wenger dat hij met al die jonkies speelt

26 november 2008 om 10:07

Na al deze positieve reacties van Arsenal fans vraag ik me af wat de verwachtingen van dit Arsenal zijn. Wat is het doel van het aantrekken en opleiden van al die fantastische jonge talenten? Er wordt nu al jaren achter elkaar gezegd dat dit het jaar wordt dat er prijzen gepakt gaan worden. Maar ook dit jaar zijn ze weer kansloos voor de titel en Champions League. Wellicht is het misschien toch verstandiger om net als concurrenten Chelsea en Manchester eens een keer de knip te trekken voor een grote voetballer die er al staat ipv een groot talent.

26 november 2008 om 10:45

Het doel van het aantrekken heb je vorig jaar kunnen zien, toen stomme pech betekende dat de prijzen in rook opgingen. Helaas heeft Wenger vervolgens niet goed gehandeld door in eerste instantie Hleb en Flamini te laten gaan en ze vervolgens ook niet te vervangen. Nu is duidelijk te zien dat een rommelige mix is geworden, maar het sterkste elftal van vorig jaar was een van de beste van Europa. Ik geloof wel in Wenger's beleid, maar hij moet wel inzien dat gasten als Song en Denilson er (nog) niet klaar voor zijn om een rol te spelen in deze ploeg en dat in ieder geval een goeie speler moet worden aangetrokken om Fabregas aan te vullen.

Almunia
Sagna
Toure
Gallas
Clichy
Hleb
Fabregas
Flamini
Rosicky
Adebayor
Eduardo
26 november 2008 om 12:01

Ik schat eerlijk gezegd van Persie hoger in dan Eduardo
maar wat is eigenlijk het gemiddelde leeftijd van Arsenal?
stel Arsenal speelt tegen Milan dan zit er echt een ongeloofelijk groot verschil tussen!

26 november 2008 om 13:23

Dat mag best, maar de combinatie Eduardo-adebayor heeft vorig jaar gemiddeld drie goals per wedstrijd gemaakt. Ze vullen elkaar perfect aan en met Eduardo weet je zeker dat als hij een kans krijgt, er twee inschiet. Van Persie heeft individueel meer kwaliteiten, maar met Eduardo in de ploeg loopt de boel veel soepeler. Van Persie heeft echter meer individuele kwaliteiten, dus die kan een wedstrijd in z'n eentje beslissen. Ik zou zelf echter voor Eduardo kiezen, want dan gaat het collectief beter.

In de Cl-wedstrijd van vorig jaar was het verschil gemiddeld 10 jaar, als ik me dat goed herinner.

deze speler heeft echt nog een hele lange carriere voor hem!!
stond trouwens nog zo'n jonge voetballer in het veld. Ramsey. hoe jong is hij dan.
dacht dat die ook rond de 17 is.

26 november 2008 om 10:04

26 december word Ramsey 18 ja. Ook een enorm talent. Erg leuke deze jonge jongens te zien doorbreken! Ze zullen er niet meteen staan natuurlijk, maar mogen alvast ruiken aan het grote werk!

bojan was ook 16
en messi volgens mij ook bij een duel van 04/05

Dit is dus een van de vele redenen dat ik het leuk vind om naar arsenal te kijken. Ze spelen leuk en aanvallend voetbal, en hebben het lef en vertrouwen om spelers de kans te geven zich te ontwikkelen op dit niveau.

Ik verlang naar een tijd wanneer Ajax weer het lef heeft om een keer zo een move te maken. Als ik kijk naar de jeugd van Ajax dan denk ik dat er niet heel veel spelers zijn van 16 jaar die het aan kunnen. Maar ik noem bijvoorbeeld een rodney Sneijder. Ik kan niet wachten tot deze jongeman zich een keer kan laten gelden op een redelijk niveau. Ik heb het gevoel, als ik kijk naar het voetbal van rodney dat zijn style van spelen, lichaamlijk enz. hij niet veel afwijkt ook qua kwaliteit dan bijv. wesley sneijder op 20 jarige leeftijd of kijkend nu naar wilshere.

26 november 2008 om 10:11

Rodney gaat inderdaad beter worden als zijn broer. Die jongenz it al zo ver in zijn ontwikkeling.

Toch denk ik dat hij topniveau nog niet aankan.

Die jonge gozertjes doen het goed, kijk naar welbeck bij manchester en dat godelijke doelpunt laatst!

Speciale voetballer en een rust om hem te zien voetballen. Zo jong maar ook zo volwassen en zelfverzekerd aan de bal. Kwam hij er eerder in dan was Arsenal verzekerd van 2 doelpunten meer want hij kan Vela goed vinden met zijn steek passen.

Ik hoop dat hij kans krijgt tegen Chelsea maar ik betwijfel het gezien Wenger te bang is

26 november 2008 om 10:42

De jongen is 16, om dan een wedstrijd tegen Chelsea te spelen kan fysiek onverantwoord zijn. Wellicht dat hij een invalbeurt krijgt, maar volgens Wenger zijn Nasri, Sagna en Adebayor 50/50 voor zondag en dat zal zijn kansen aanzienlijk verminderen.

Het is altijd leuk om jeugdspelers, zeker als deze echt eigen kweek zijn, te zien doorbreken. Arsenal heeft nu eindelijk een paar van deze spelers, waar het merendeel van de jeugd toch echt overal op jonge leeftijd is weggekaapt. Maar goed, ook dat is een bepaald beleid waar je het eens of niet mee eens kunt zijn.

De charme van Arsenal is dat zij aantrekkelijk voetbal spelen. Vooral in Nederland spreekt dat aan, want zo zit onze voetbalcultuur ook in elkaar. Liefst jonge gasten, leuk voetbal, en dan is het resultaat wat ondergeschikt. Nu is dat juist het grote probleem bij Arsenal: ze winnen relatief veel te weinig prijzen. Ook is er momenteel een chronisch gebrek aan ervaren krachten, spelers waar jongens als Van Persie, Walcott, Fabregas en Clichy (om maar wat te noemen) nog tegenop kijken. Deze spelers hebben feitelijk nog niets bereikt waar het gaat om het winnen van prijzen (fabregas wel Ek-kampioen met Spanje, al was zijn rol die van invaller) en missen nog het zelf afgedwongen leiderschap. En dan bedoel ik niet een aanvoerdersband.

Als Arsenal niet de juiste mix houdt, zal het altijd een leuk elftal met jonge spelers blijven die uiteindelijk niets wint. En of de Arsenalfan daar blij van wordt, vraag ik mij af (ik weet het al, want er is momenteel veel kritiek op het beleid van Wenger. Al kan dat ingegeven zijn door de recente zwakke prestaties en onrust in de groep).

Van mij mag Wenger nog lang bij Arsenal blijven en zijn huidige beleid doorvoeren. Arsenal zal hoe jammer ook wat het aantrekkelijke voetbal aangaat, als 1e de top 4 in Engeland verlaten. En dan maar zien of die opgeleide spelers bij Arsenal ook bij de club blijven ...

26 november 2008 om 13:43

Het chronische gebrek aan ervaring is een momentopname en is iets wat pas dit seizoen min of meer tot uiting komt. Vorig jaar had Arsenal hoe dan ook prijzen moeten winnen en het stomste wat Wenger vorig jaar al dan niet bewust heeft gedaan is de Cups weggooien. Er stond vorig jaar een ijzersterk elftal in een ijzersterke mix van leeftijden. Lehmann, Almunia, Gilberto en Gallas de dertigers; Rosicky, Hleb, Eduardo, Van Persie, Adebayor, Toure en Sagna de mid-twintigers en dan een zooi jongelingen erbij. Vergelijk dat met dit jaar en er is niet al te veel veranderd. Een ploeg met Almunia, Silvestre, Toure, Gallas, Fabregas, Rosicky, Sagna, Van Persie en Adebayor kun je niet onervaren noemen.

Het gebrek dit seizoen is puur op kwaliteit gebaseerd en juist dat is iets wat we in Nederland helemaal verkeerd inschatten. Het is te jong, te weinig ervaring, geen leiderschap etc. gaat in mijn boekje niet meer op en dat weiger ik langer te geloven. Denilson, Song, Diaby, Bendtner, Silvestre en Almunia zouden nooit of te nimmer in de buurt komen van het eerste team van het Arsenal in de gloriedagen. Nu zijn het basiskrachten en dat heeft weinig tot niets met leeftijd te maken, puur aan een gebrek aan beter. Dat is Wenger's schuld en valt gewoon in de categorie falend beleid. Hij heeft nu 4 transitional years gekregen, vorig jaar had de bekroning moeten worden en nu is alles weer terug bij af. De ploeg van vorig jaar had slechts een of twee hele kleine veranderingen nodig, namelijk een goede centrale verdediger en een winger.

In plaats daarvan is de kern van de ploeg vertrokken en mogen we ons nu kapot ergeren aan Denilson, die afgelopen zaterdag beter een City shirt had kunnen aantrekken; Diaby, die geen positie heeft; en Song, die veel en veels te weinig kwaliteiten heeft voor Arsenal. Ik weiger het leeftijd/volwassenheid/ervaring argument nog langer te accepteren, er zijn zat oude koppen in de selectie. Het is een puur gebrek aan kwaliteit, aan Wenger om dat zo snel mogelijk te fixen. Ongetwijfeld heeft Arsenal een gouden toekomst, maar nu moet hij ervoor zorgen dat de schade beperkt blijft en hopen op een cup.

Aangaande de eigen kweek, de reserves en met name de -18 (die koploper is) zit stampvol zelfopgeleid talent met af en toe een buitenlandse aanvulling. Met het juiste beleid komt het wel goed en zelfs als de 6+5 regel over een paar jaar wordt ingevoerd maak ik me in de verste verte geen zorgen.

Hij deed het niet slecht gister! Hij heeft een goed oog voor de steekpassen een goed overzicht! Als deze jongen met beide voetjes op de grond blijft kan hij een grote meerwaarde voor arsenal worden!

Het wordt allemaal steeds mooier in de voetballerij. Die leeftijden slaan nergens meer op. Er komt verschrikkelijk veel op zo'n jongen af (pers, trainingen, geld, coaches) en (zoals algemeen bekend) is de voetbalwereld snoeihard. Nu speelt hij aardig en wordt hij geroemd. Zodra er een balletje van zn voet stuiterd, wordt hij afgebrand. Daarnaast is er de kans dat een verdediger van formaat 'flipt' omdat hij door een 'broekie' voorbij wordt gespeeld. Een schouderduw/tackel/aanslag zorgt bij dergelijke jongelingen voor Veel schade omdat ze hier nog niet fysiek klaar voor zijn. Ik vind dat de Fifa de arbowetgeving ook maar eens mag bekijken en ook een soort leeftijdsgrens in moet stellen!
*kindsterren in de muziekwereld mogen ook maar een beperkt aantal interviews, optredens e.d. doen.

Op je 14 ben je zga klaar voor het grote werk en op je 29e wordt je alweer afgeschreven. Het is nu maar wachten totdat de nieuwe aankoop van Roma zijn opwachting maakt in het eerste (9 jarige speler)!

26 november 2008 om 13:50

Er komt helemaal niet verschrikkelijk veel op die jongen af, want Wenger houdt hem keurig in de luwte. Ik heb nog geen interview gelezen of gezien, hij heeft een keurig scholierencontract, geen zaakwaarnemers en traint nog niet eens 100% mee met het eerste. Hij speelt 80% van zijn wedstrijden bij de reserves, waar hij niet eens aanvoerder is. Wenger kon niet anders, want door de blessures was er gewoon niemand anders beschikbaar, letterlijk. Hij kan moeilijk Pat Rice, Primorac of Bould vragen om weer even voetbalschoenen aan te trekken en in te vallen tegen Kyiv.

Er heeft overigens nog niks over Wilshere in de media gestaan, uitgezonderd een lijstje met de grootste 10 talenten van Engeland (waarvan 4 zijn opgeleid door Arsenal) in The Guardian. Wilshere is een bescheiden jongen die de voetjes op de grond houdt en als hij een keer minder speelt wordt hij dus echt niet afgebrand, de Engelse media is krom, maar niet zo beroerd dat ze van een 16 jarige wonderen gaan verwachten. Zelfs als ze dat dan zouden doen, snapt Wilshere zelf ook wel dat het geen hol uitmaakt wat ze over hem schrijven. Hij is gezegend met talent en heeft de juiste manager, die ondanks de hype begrijpt dat deze jongen met fluwelen handschoentjes behandelt moet worden en hij wordt dan ook terecht zeer voorzichtig gebracht. Nogmaals, dat hij gisteren inviel had meer met de penibele blessure situatie te maken dan dat Wenger dacht dat Wilshere zo goed was, dat hij wel moest spelen.

Hij deed het goed voor een 16 jarige speler gisteren Paar intelligente passen gestrooit. Eindelijk heeft Arsenal heel wat spelers uit eigen kweek. oa Wilshere, G. Hoyte, Simpson, Gibbs, Lansbury en Randall. Hopelijk blijven zij uitstekend ontwikkelen en werken ze zich tot basisspelers van Arsenal. Wilshere heeft het meest potentie om sterspeler te worden van Arsenal in de toekomst.

Jack Wilshere

26 november 2008 om 15:32

Ze hebben er inderdaad heel wat talentvolle jongens rondlopen, maar die jongens hebben allemaal nog niets bewezen van de namen die je nu opsomt. Als ze binnen dit en een paar jaar in de A-ploeg basis spelen dan kan je zeggen dat ze echt goed waren, maar ik vind het nu nog net iets te vroeg.
Talenten zijn er genoeg maar ze moeten doorbreken en dat gebeurt vaak niet. Ik vind dat heel spijtig. Als Barçafan ben ik dan ook supertrots op ' mijn ' club dat ze zoveel eigen jeugd laten spelen. Dat is een traditie aan het worden in Barcelona blijkbaar.

Wilshere is nog maar eens een jongen die doorbreekt en nu hoop ik dat hij ook veel kan spelen. Hij moet natuurlijk nog veel groeien, maar als hij al man of the match is geweest, heeft hij grote kansen om het te maken. Probleem van Arsenal is dat ze teveel talenten hebben. In de toekomst levert dat zeker veel prijzen op, maar de fans zitten nu wel nog steeds op prijzen te wachten. Bij veel andere clubs is het net omgekeerd. Maar ik ben voorstander van de manier van werken bij Arsenal.
Ik hoop dus dat heel je lijstje van talenten doorbreekt en echte toppers worden, dan werpt deze tactiek nog veel vruchten af.

26 november 2008 om 16:07

Idd. Daarom hoop ik ook dat merendeel van de talenten wel gaat halen en basisspelers worden bij Arsenal. Maar tot nu toe zie ik Wilshere de enige uit eigen kweek het meest potentie heeft om tot basisspeler van Arsenal te halen. Daarom laat Wenger ook vaak de jonkies spelen in de Carling Cup om ervaring op te doen. Presteren ze uitstekend, dan krijgen ze als beloning speelminuten in de competitie of F A Cup. In dit geval heeft Gavin Hoyte, Ramsey, Wilshere en Vela speelminuten gekregen van Wenger in belangrijke wedstrijden.

Deed Aissati ook, maar waar staat hij nu? (weliswaar niet toen hij 16 was, maar ik meen 17 ?)

26 november 2008 om 20:24

17 ja dat klopt toen moest hij tegen ac milan tegen iemand van 36 jaar oud

wahaha die is wel heel mooi, te jong voor de champagne. Tjonge jonge...arsenal gaat ook met allemaal jonkies, ze zullen wel goed zijn wanneer ze 25/26 zijn. Arsenal spelers zijn dicht op elkaars leeftijden dus wanneer ze samen de 25/26 hebben gehaald zullen ze vast goeie teamgeest hebben, tenminste dat verwacht je en...zullen ze wel allemaal bij elkaar blijven?? dat zal de toekomst uitwijzen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6041
4.Chelsea4721
5.Arsenal4416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren