'Heerenveen wil af van Sollied'

Maandag, 24 november 2008 om 21:55 • Laatste update: 06:58

De 6-0 oorwassing die SC Heerenveen zaterdag werd toegebracht door FC Twente, kost trainer Trond Sollied mogelijk de kop. Volgens Voetbal International beslist de clubleiding van de noorderlingen uiterlijk woensdag of de Noor het veld moet ruimen.De...

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

151 reacties

Ik denk dat als Foppe intresse toont als trainer, Sollied snel weggestuurd word.

24 november 2008 om 22:09

Ongelovelijk, heerenveen heeft al een goede trainer onder contract die perfect past bij Heerenveen...........jan de Jonge als ze niet uitkijken daar in Friesland, pikt Fc Groningen deze in mocht Ron Jans vertrekken........ Betreft die Solid, past voor geen meter bij die Friezen.

24 november 2008 om 22:16

1. Jan de Jonge is pas sinds een paar maanden terug bij sc Heerenveen na een afwezigheid van ruim 3 jaar
2. Jan de Jonge is niet geinteresseerd in de rivalen van Heerenveen. Heeft een aanbod van Cambuur afgeslagen omdat hij dat niet kon maken tegenover de fans.

Ongelovelijk, dat jij een compliment krijgt voor die reactie...

25 november 2008 om 08:33

Foppe zit natuurlijk te assen op deze functie bij Herenveen. Deze ijdel opa heeft nu nis te doen en staat niet in de belangstelling van de media. Dus zou me niet verbazen als Sollied de laan uit wordt gestuurd en Foppe het overneemt!

25 november 2008 om 12:20

De jonge heeft dat zelf gezegt bij voetbal insite dus dan zalhet wel waar zijn lijkt.mij

24 november 2008 om 22:23

Ik zie liever Jan de Jonge dan Foppe de Haan die irriteert mij met zijn Foppe Foundation en dergelijke

24 november 2008 om 22:30

ik zie nergens dat hij zegt al jaren hij zegt gewooon heeft al een goede trainer onder contract staan dus jou reactie slaat nergens op?

Ik zou sollied nog even houden vind het wel erg vroeg om hem nu al de laan uit te sturen.

24 november 2008 om 22:31

Welke Friezen?

24 november 2008 om 22:56

Haha idd. Dat zegt ook wel iets over de kwaliteit van de moderators hier. Betreft kennis dan.
On: Volgens mij is H'veen voor het seizoen door bijna iedereen gewaarschuwd dat H'veen gewoon een Nederlandse coach moet nemen die de clubcultuur kent. Maargoed, die fout moet dan eerst gemaakt worden lijkt het. Foppe is natuurlijk de ideale (tijdelijke) vervanger!

24 november 2008 om 23:13

@ Ohwohwohw, die complimenten kunnen gegeven worden door iedereen die een groen balkje heeft, niet alleen door moderators.

On: Ik vind het eigenlijk niets voor Heereveen om een coach zo snel de deur uit te doen, het mooie van Twente, Heereveen, Groningen is toch dat coaches en spelers daar gewoon een kans krijgen van het bestuur, het publiek en de pers. Bij Trond Sollied heb ik al een tijd een raar gevoel, sinds die keer dat Sibon bij Studio Voetbal zat en over hem vertelde, dat hij niet met de spelers praatte en gewoon keek en observeerde en dan de opstelling voorlegde zonder uitleg. Ik houd sowieso niet van dat soort coaches en het past ook voor geen meter bij Heereveen, die juist altijd de vaderlijke types als coach had.

24 november 2008 om 23:20

Jan de Jonge is helemaal niet door Cambuur benaderd, is de media wat het suggereert.

On: Sollied mooi laten zitten, na zo weinig wedstrijden en voor de winterstop je trainer wegsturen heeft geen zin, zelfs bij ons is dat niet gebeurd (koolhof zat hier al een jaar)
Beetje overdreven om na 2 oorwassingen je trainer de laan uit te sturen, of het moet toch rommelen achter de schermen

kom zeg! geef die man zn tijd. heeft goeie succesen geboekt bij andere clubs, kan die ook bij heereveen..

24 november 2008 om 22:19

Inderdaad !! Volledig mee eens !!
Geef deze man de tijd om zijn visie uit te dragen op de groep!
Hij heeft een beste lijst aan prestaties op zijn Cv dus hij kan het echt wel! Op een aantal spelers na heeft Heerenveen ook niet meer de selectie die tot 2jr geleden nog wel had!
Vooral de verdediging !! Daar kan Sollied toch weinig aan doen!

foppe zit zeker hier achter,kan niet anders

24 november 2008 om 22:23

Whahaha ja het is gewoon 1 grote conspiracy tussen Foppe en Riemer vd Velden

Zou wel een érg overdreven reactie zijn.
Ik kan me herinneren dat zowel Gertjan Verbeek als Foppe de Haan zelf slechtere seizoensstarten hebben gehad met Heerenveen. Dus Heerenveen: Geef Sollied nog wat meer tijd.

Dit zou echt te belachelijk voor woorden zijn. Trond Sollied heeft het overal goed gedaan, heeft met veel clubs prijzen gewonnen en is met Heerenveen ook helemaal niet zo slecht gestart. De mooie overwinning op Ajax als hoogtepunt natuurlijk. Daarnaast wist hij tegen Milan een competitief elftal neer te zetten en gaat het in de competitie redelijk. Ik vind het belachelijk om iemand te ontslaan als hij een keer 2 wedstrijden (wolfsburg en Twente) dik verliest.

Overigens vind ik het nog dommer om dat op zo'n moment te doen. Psv ruikt komend weekend bloed, terwijl die goed te doen zouden zijn op dit moment. De winterstop is 5 weken weg, regel dat lekker in Januari zou ik zeggen.

Dit vind ik echt wat te voorbarig!
Tuurlijk is 6-0 een enorme klap, maar kom op, dit overkomt elke club wel eens.
Zo heeft Ajax bij heerenveen bijvoorbeeld zo'n oorwassing gehad!

En daarbij, het is inderdaad een schande dat ze van Ac Milan en in mindere mate van Wolfsburg verloren! Kom nou.. Houd hoop!
Trek de portomonee aan spelers, geld zat!! En niet aan de dure afkoopsom!
Hoe lang is zn contract? Nog 2 jaar hierna? Nou trek je wallet maar!

Neem de tijd.. Trek leering uit de les "van Gaal". Het tij kan weer keren!beetje erg
je moet de rust bewaren en de trainer de tijd geven
Kijk naar Feyenoord die krabbelt er ook weer bovenop

25 november 2008 om 09:43

ja maar dat is gertjan die heeft altijd een slechte seizoenstart.
maar sollied had gezegt dat hij heerenveen naar de top zal brengen nou daar zie ik ook nog niet veel

Verassend. Vooraf had ik Heereveen als kampioen getipt met Sollied. Maar tot nu toe speelt Heereveen dramatisch, misschien past het systeem dat Sollied gebruikt niet.

Ik zou het als heerenveenfan belachelijk vinden dat ze deze man ontslaan. Meneer Yme Kuiper wou zelf een andere richting uit. Sollied is een andere trainer dan Verbeek en de Haan, met andere tactieken en een ander systeem. Nou dan heeft Yme toch wat hij hebben wil. En dat het niet loopt, dat komt omdat er geen samenspel is in het team, er spelers zijn die niet goed met elkaar kunnen communiceren, en dat er geen scorende spits is. Ik als heerenveenfan kan maar één persoon verwijten. Dat is meneer Kuiper zelf, die heeft er voor gezorgd dat er een nieuwe trainer + assistenten moesten komen en hij is ook verantwoordleijk voor de aanschaf van nieuwe spelers. Dus Yme van mij mag jij je spullen pakken!

24 november 2008 om 22:09

Ik snap dat je dit Yme Kuiper verwijt, maar om dan maar te roepen dat die eruit moet is ook onzin. Die heeft heel wat meer voor Heerenveen betekend dan hij in een half seizoen kan kapot maken.

24 november 2008 om 22:14

Yme Kuiper heeft er voor gezorgd dat je makkelijke aan een stadionverbod dan aan kopje koffie

24 november 2008 om 22:15

Als Sollied ontslagen wordt, is dit de beslissing van Yme Kuiper. Yme zelf heeft gezegd dat hij een andere richting uit wil met Heerenveen en niet op de wijze van Verbeek verder wou. Hij zorgt er voor dat Sollied bij Heerenveen komt. Het is een andere soort trainer, die op een hele andere wijze bezig is met alles. Ik zelf had wel verwacht dat het aan het begin moeizaam zou gaan verlopen, gezien er veel veranderingen zouden komen. Andere opstelling, andere manier van trainen, andere speelwijze. Dat heeft aanpassing nodig. Zie maar aan de spelers van Feyenoord, die hebben veel moeite met die vele krachttraining die Verbeek nou geeft. Het is een besluit van Yme zelf geweest een andere richting uit te gaan, ondanks dat het goed liep met Heerenveen. Dus ik vind hem verantwoordelijk voor de slechte prestaties

24 november 2008 om 23:11

Yme is een jurist. Laat hem die functie dan ook alsjeblieft uitvoeren. Hij moet niks te maken hebben met de technische zaken bij een Bvo. Die man kan voor geen meter met mensen omgaan en de club heeft er zeker geen baat bij dat deze prutser nu in de directie zit.

24 november 2008 om 23:49

Dat hij jurist is (of is geweest) dat doet eigenlijk niet ter zake. Dan kun je nog steeds een geweldige voorzitter zijn. Alleen zijn beslissingen die hij neemt pakken niet goed uit. En mocht het daadwerkelijk zo ver komen dat Sollied ontslagen wordt, dan zegt hij daarmee voor mij eigenlijk, dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt om Sollied trainer te maken. Ook zijn beslissingen om supporters aan te pakken waarbij het echt om kinderachtige situaties gaat. Al met al, denk ik dat Heerenveen met hem niet verder komt!!

Tja, lijkt er op alsof ze Foppe terug willen, want anders ga je als sub-topper je coach niet zo vroeg wegsturen. Als ze laatste stonden ok, maar zó slecht is het ook weer niet!

Door wie is Sollied aangenomen? Hij weg, dan toch ook de verantwoordelijken voor zijn aanstelling weg? Het valt me wel erg vaak op dat trainers weg worden gestuurd en dat diegenen die de trainer aan hebben gesteld kunnen blijven zitten.

Ik geloof er helemaal niks van
Heerenveen is totaal niet de club die een trainer makkelijk ontslaat, en alsof we ooit een goede seizoensstart hebben gehad...
Onze seizoensstart is altijd dramatisch, en dit wijkt er weinig van af. Het komt nog wel, geef Trond vertrouwen..

ik vind het niet verrassend! trond sollied zie je bijna niet op het trainingsveld verschijnen, en geeft de spelers erg veel ruimte (soms te veel ruimte). weinig structuur! maar hij heeft wel ontzettend veel prijzen gewonnen, en dat zal niet zomaar gebeuren. het zal wel een toptrainer zijn, maar momenteel komt hij niet bij heerenveen uit z'n verf.

de aanpak van sollied werkt niet bij deze spelersgroep nu niet en nooit niet deze man is veel te soft.straftaining na de oorwassing nee straftraining is voor militairen.iedereen mag bellen in de kleedkamer.als je te laat komt o geen probleem.deze spelers hebben disipline nodig anders wordt het niets.kijk eens naar het materiaal wat heerenveen heeft daar is menige club jaloers op,maar er komt niets uit.ik kan me wel vinden in deze beslissing je moet nooit te lang wachten anders kost het je nog meer punten.

Zijn ze zeker die 5-2 tegen ajax al vergeten in Heerenveen? Ik geloof hier niets van, Heerenveen is helemaal geen club om met trainers te gaan rommelen. Het is daar altijd de rust zelve.

24 november 2008 om 22:40

En jij bent zeker die 2-3 tegen Vitesse vergeten!
Het is niet altijd de rust zelfve bij Heerenveen, allleen ze hebben een goede Pr. Ze doen mensen dat geloven.

24 november 2008 om 22:56

2-3, waar heb je het over? Je volgt Heerenveen zo precies, maar hier laat je toch een steekje vallen.

Suc6magnet, 5-2? Dat staat niet in verhouding tot die zeperds.

Ik zou het bijzonder vreemd vinden mocht Sollied ontslagen worden. Verbeek werd weggestuurd, Sollied werd met veel tam tam binnen gehaald en nu zou de Noor al weer moeten vertrekken?

Ik had verwacht dat de waan van de dag minder zou regeren in Heerenveen. Heerenveen presteert niet geweldig, maar er zijn toch duidelijk wel aanknopingspunten zichtbaar voor verbetering.

Het enige verschil met eerder Foppe de Haan en Gertjan Verbeek is dat Sollied slechts kan uitbrengen dat hij 'onkoochelt' is en tegen Twente zelfs helemaal niets meer wist te melden. Het lijjkt erop dat er op geen enkele manier verbetering in zit. Het aantal tegengoals gaat alleen maar omhoog. Ga dan veranderen in de manier van trainen, je spelers bepaalde vrijheden geven, trainen op fysiek, en stap af van zoneverdediging zoals hij het graag ziet. Als de jongens dat in een 3e van de competitie nog niet doorhebben laat ze dan lekker in de mandekking gaan verdedigen!
Normaal ben ik ook niet iemand van ontsla de trainer maar want dan komt het allemaal goed. Hiervan zijn voldoende voorbeelden. Maar één ding staat als een paal boven water: Zoals het nu gaat komt het ook niet goed. Ik denk na een ontslag van Trond Sollied: Foppe maakt het seizoen af. Volgend jaar ruilt hij van funktie met Jan de Jonge.

24 november 2008 om 22:18

Heerenveen speelt net als Ajax en Psv veel te wisselvallig soms is het briljant, soms is het billenknijpen. Als Sollied er voor zorgt dat het evenwicht naar het briljante verschuift kunnen er de komende jaren mooie dingen gebeuren. Hem nu ontslaan is te vroeg.

25 november 2008 om 09:39

Heerenveen speelt verre van briljant. Sterker nog, ze spelen gewoon er matig. Tegen Ajax hadden ze een postieve uitschieter maar daar was Ajax dan ook stevig mede-schuldig aan. Voor de rest kan je alleen maar stellen dat Heerenveen niet op het niveau zit van een sub-topper.

Heerenveen was/is voor mij de club waar je kan zien hoe je de rust in de tent houdt. Sollied ontslaan zou in mijn ogen ook een grote fout zijn. Laat die man zijn werk doen, elke club heeft mindere perioden. Kijk naar Az; vorig seizoen dramatisch en dit seizoen de best voetballende club van Nederland.

24 november 2008 om 22:23

Ik vind dat er een beetje overdreven wordt gereageerd. Na 1 grote nederlaag je trainer in twijfel trekken...
Heerenveen staat nou niet bekend om zijn fantastische seizoenstarts. Ik vind dat ze Sollied de tijd moeten geven. Ze hebben hem gehaald vanwege bepaalde kwaliteiten. Geef hem dan ook de kans die bij Heerenveen te ontwikkelen, en dan aan het einde van het seizoen evalueren, of hij heeft gebracht wat er werd verwacht

Ik verwachtte in het begin van het seizoen echt veel van hem.. maar hij is mijn verwachtingen niet na gekomen, beetje matig trainer zelfs.. ik begrijp t ook wel, nieuwe competitie voor hem, nieuwe taal.. Hij moet er wel aan wennen denk

hopen dat hij nog wel blijft en Heerenveen weer terug op de rails krijgt!

Had ik eerlijk gezegt niet verwacht, Gun die man gewoon even tijd.
Ik heb er alle vertrouwen in dat Trond Sollied Heerenveen in de top 5 brengt.

tegen Twente had Heerenveen een totale off day, dat kan een keer gebeuren.

Ondertussen genieten wij van Gertjan Verbeek

24 november 2008 om 22:15

Verbeek een beste vent, altijd aanvallen maar ik had soms het idee dat ie taktisch net te kort schoot. had hoge verwachtingen van Sollied.

Intussen weet ik beter en mis ik Gertjan

Arme Trond ze hebben je laten vallen. Breuer Dingsdag Vdb Jongapin niet geheel toevallig stapvrienden

Dit vind ik echt sneu als dit echt gebeurt. Geef een trainer eens de kans om in iedergeval tot en met de winsterstop te laten zien wat hij kan... Okee tegen Twente was het niet oke. Van Gaal werd toch ook niet weggestuurd vorig jaar? Verbeek hoeft toch ook niet op te stappen na 9 wedstrijdronden?

Wanbeleid, ze hadden Verbeek niet moeten laten gaan aangezien hij succes behaalde met Heerenveen. Dat ze nu na 1/3e seizoen al van Sollied af willen is de schuld van de leiding!

Dat geneuzel over Verbeek ook altijd. Prima trainer hoor, maar ik sta nog volledig achter zijn vertrek. Jaren klagen supporters steen en been over saaie moeizame wedstrijden, traint een half jaar goed en het is ineens Hosanna. Ik heb het idee dat een paar Heerenveen supporters maar een beetje met de wind meewaaien.

Maar goed, geef Sollied sowieso tot het eind van het seizoen. Defensief is Heerenveen nooit sterk geweest.

24 november 2008 om 22:22

Nou Vincent,

een wissel als in Groningen laatste minuten aanvaller erbij zie ik deze man niet doen. Elyounousi voor Grindheim dan weer wel.

Bij Verbeek leek het veel simpeler, Verbeek had deze jongens een passende straf gegeven na Twente debacle

24 november 2008 om 22:56

Akkoord, maar dat weet je vantevoren. Verbeek hamert veel meer op discipline, Sollied meer op eigen verantwoordelijkheid.

Maar Verbeek wisselde altijd voorspelbaar: aanvaller voor aanvaller en Poulsen voor Beerens. Zat geen verassing in. Heel statisch.

Voordat iedereen meteen begint te mekkeren over slecht beleid bla bla bla. Dit is Een Gerucht en totaal niet onderbouwd door Vi. Eerst maar eens afwachten wat er gebeurt en dan oordelen of er sprake is van wanbeleid of niet!!

Tsjaa dat heeft het bestuur aan zichzelf te wijten hadden ze Verbeek maar moeten behouden. Ik zou het erg vinden voor Sollied maar als de resultaten tegenvallen worden de trainers altijd er op aangepakt. In mijn ogen hoeven ze geen tussenpaus aan te stellen, laten ze Jan de Jonge toch gewoon aanstellen, een prachtkerel met als assistent misschien Foppe? En ik zeg dit niet omdat ik fan ben van de Graafschap, ik vind Heerenveen een prachtclub en zie Jan daar echt de scepter zwaaien, de perfecte opvolger in mijn ogen: heeft verstand van de club, historie en kent de regio ook zeer goed.

Ze hadden beter Verbeek moeten houden, anders kunnen ze nog langs Ernie Brandts

Ik vind het ook voorbarig, dus dan komt bij mij meteen de vraag: zit er niet wat meer achter? Ik denk het wel, ik denk dat er iets is voorgevallen, dat Sollied gewoon niet zo goed ligt bij het bestuur, of misschien valt zijn manier van werken (veel meer de teugels laten vieren dan bijvoorbeeld Verbeek) toch niet helemaal in goede aarde. Wat dan knap stom is van het bestuur, want dat wisten ze vantevoren.

Afijn, het lijkt mij dus erg stug als nota bene het bestuur van zo'n geduldige club als Heerenveen een trainer na drie maanden op straat zet alleen omdat er een paar matige wedstrijden zijn gespeeld.

de harde hand moet regeren en dat kan sollied niet.als ik breuer op de tv zie na een nederlaag van 6-0 met een lichte grijns op zijn gezicht en dat hij daarna ook nog op stap gaat vind ik ronduit beschamend en de trainer vind het allemaal goed.als je met 6-0 verliest dan moet je doodziek zijn en niet naar de kroeg gaan.ik was zelf in enschede en heb me kapot geschaamt voor de blamage.en dan nog niet eens je supporters bedanken die met je mee gereisd zijn om je aan te moedigen.bij verbeek was dat niet gebeurd dan kwam je niet van het veld af zonder dat je de supporters bedankt had bij winst of verlies.

24 november 2008 om 22:42

Ik vind het ook beschamend die grijns van Breuer op televisie. Ook ben ik het met je eens dat het beschamend is dat ze daarna nog in de kroeg te vinden zijn. Maar ik vind het wel iets dat het die desbetreffende spelers aan te rekenen valt. Kom op zeg die Breuer is 28 en geen puber meer. Ik vind niet dat Trond zich als papa hoeft te gedragen over een vent van 28.

Ah, onrust in het dorpje
Wel apart als het bericht waar is.
Heeft Heerenveen wel eens eerder een coach ontslaan?

24 november 2008 om 22:33

Ja ontslagen wel ja,

Korbach
Gritter

24 november 2008 om 23:42

Zoveel, net voor actie'67 was Heerenveen bijna failliet. In die tijd gingen ze er met bosjes uit.

Weg met die gozer, kan dr niks van!

24 november 2008 om 22:37

ja kan er niks van.... kerel heeft meer prijzen dan verbeek gewonnen... Beetje kansloze opmerking. Ik blijf erbij dat je hem de tijd moet gunnen.

Ik zou het ronduit schandalig vinden!

Rapporteur, ik ook! Ik wist niet wat ik las....heb dan ook het gevoel dat het niet waar is.

Ik zal Sollied niet missen. Hij presteert gewoon ondermaats en laat op geen enkele manier blijken in staat te zijn dit te wijzigen. Snel ingrijpen wat mij betreft. Liever Jan de Jonge dan Foppe, maar goed.

De snor heeft informatie en iedereen gaat er maar weer vanuit dat dit waar is.
Wacht nou maar eerst af of Hereveen echt af wil van Solied. Kan me niet voorstellen dat Kuiper die Solied heeft aangesteld nu niet meer verder wilt met Solied. Hereveen doet het op dit moment toch niet slecht of wel. In de uefa cup is het heel normaal dat je tegen Milan en Wolsburg verliest. In de competitie staan ze netjes in de linker rijtje. Met nog zoveel wedstrijden te gaan is er alles mogelijk. Vooral in onze mickey mouse competitie kan Hereveen volgende week gewoon weer bij top 5 komen als ze winnen.

Kan me nogmaals niet voorstellen dat het bestuur van Hereveen overweegt om Solied op non actief te stellen. Ik denk dat dit gewoon een fabeltje is van bromsnor. Hij moet ook elke week informatie hebben om te overleven als journalist.

Geef die man z'n tijd. Het gaat niet allemaal fantastisch maar dat kan inderdaad nog veranderen. In de voetbalwereld is alles mogelijk.
Natuurlijk snap ik de frustratie na een 6-0 nederlaag. Een 5-2 overwinning op die Amsterdammers is alweer vergeten?
Ik ben benieuwd wat de toekomst voor H'veen en Sollied gaat brengen.

Het ligt niet aan hem. Bij Rosenborg , brugge en olympiakos heeft hij telkens successen behaald. Zijn spelersmateriaal is gewoon te zwak om aan de top mee te draaien in de eredivisie, laat staan de uefacup.

24 november 2008 om 22:47

Te zwak? De enige transfer die uiteindelijk nadelig is geweest, is het vertrek van Sulejmani.

24 november 2008 om 23:01

Ben ik met je eens.
En dan moet je ook nog bedenken dat Sulejmani ook wedstrijden helemaal niet te zien was. Tegen Sparta bijv.

24 november 2008 om 23:55

Ik denk dat het niet zo zeer aan de selectie ligt, maar puur op basis van hoe er nu gespeeld en getraind wordt. Vorig seizoen 4-4-2. Nu wordt er 4-3-3 gespeeld. Er is een andere manier van training. Eerst veel krachttraining(onder verbeek) en nu alleen nog maar voetballen en conditie op peil houden op het veld. Ook als ik bijvoorbeeld op mijn werk een andere methode moet gaan gebruiken en dit moet gaan toepassen met mijn collega's zal ik moeite hebben om dit direct aan te passen. Ik vind dat ze Sollied nog even de tijd moeten geven!!

Voor mij niet verbazinwekkend. Ik zei al vanaf het moment van zijn aanstelling dat ik er weinig vertrouwen in had. Kan me nog een felle discussie herrinneren op deze site met een Heerenveen supporter over Sollied, die er heilig van overtuigd was dat de beste man het goed zou gaan doen. Nu vind ik het persoonlijk ook nog wel erg vroeg om al conclusies te trekken. Maar de resultaten spreken niet in zijn voordeel! Heerenveen draait erg wisselvallig en Sollied heeft naar mijn mening een instelling die niet bij Heerenveen past. Als je de verdediging van Heerenveen bekijkt is die nog lekker dan een vergiet. Dat is best wel vreemd aangezien dat toch altijd een sterk punt is geweest de afgelopen jaren! Ik vrees dat deze man niet lang meer zal verblijven en dan gaat mijn voorspelling misschien nog wel vroeger uitkomen, als hij voor de kerst nog weg gaat...de wedstrijd tegen Psv zal alleszeggend zijn vrees ik.

Nogal apart als je het mij vraagt. Zo snel ontslaan. Eerst wilde iedereen hem hebben. Doet heerenveen het zo slecht dan. Behalve Fc Twente uit dan .

24 november 2008 om 23:09

de verdediging is een gatenkaas..na volendam en sparta de meest gepaseerde verdediging..nou kreeg heereenveen altijd wel veel goals tegen,maar alves en later sulemani verbloemden dat mankement enigzins..nu is er in mijn ogen niet zo,n topspits dus is het wel enigszins te verklaren dat heerenveen zo slecht staat te verdedigen..het middenveld is top en de aanval is ook redelijk..maar de verdediging is echt een zorgenkindje.

Duidelijk een indianenverhaal van derksen,, Zou niet heerenveens zijn om dit snel te doen....

Tja, het is inderdaad wel vroeg, maar beter te vroeg dan te laat! Als hij daadwerkelijk word ontslagen, zal Foppe de Haan het voor het hele lopende seizoen overnemen. Stond er niet duidelijk in Voetbalzone! Maar als het echt waar is dat Sollied tot woensdag heeft, zie ik het somber voor hem in. Maar ik zie ze thuis niet verliezen van Psv, dus als ie tot zaterdag heeft kan hij het nog redden.

Vind ik niet vreemd. Ik vind hem ook niet echt overtuigend overkomen als trainer. Zo stil en straalt niets uit.

24 november 2008 om 23:03

Hij is inderdaad een beetje stil. Maar ik denk dat hij verder een sympathieke man is hoor. Echt geen verkeerd mens. Er komt niet zoveel overtuiging idd van af. Tja, het zal mij een worst wezen als hij zijn team maar aan de praat krijgt.


@johny7: Vitesse thuis: ploeg liet totaal niks zien. 0-2
Roda uit: Ploeg leek het allemaal wel best te vinden. 2-2
Heracles thuis: Ze vonden het ook allemaal wel best 2-2
Feyenoord uit tweede helft: geen voet aan de grond gekregen 2-2
Wolfsburg uit: één groot drama 1-5
Twente uit: dat ligt nog vers in het geheugen. 0-6

Het voetbal is bij tijden niet om aan te zien. Niet dat dat onder Verbeek een groot feest was maar nog altijd beter dan wat we tot nu toe gezien hebben. Op de wedstrijd tegen Ajax na dan.

Het zou me enigszins verbazen mocht de club besluiten om hem weg te sturen. Heerenveen heeft toch altijd vertrouwen uitgestraald naar de trainer. Maar als een trainer niet meer uit de investeringen die gedaan zijn kan halen dan wat er tot nu toe gebeurd kan ik me er prima in vinden.

Wat ik echter belangrijker vind is dat ze die Yme Kuiper eens uit de directie knikkeren. Wie heeft het in hemelsnaam in zijn kop gekregen om een jurist op zo'n positie te zetten.

Ok het draait niet lekker, maar om nu al gelijk een trainer de laan uit te sturen. Ik bedoel Feyenoord staat er niet beter voor en daar wordt echt niet gesproken over een eventueel ontslag van Verbeek. Kijk het eerst rustig aan, dit is echt een paniek actie en ik geloof er ook niet veel van. Kijk hoe ze ajax van de mat speelde en er zijn nog wel andere wedstrijden. Het is een nieuwe trainer met een aangepast elftal die nog niet helemaal op elkaar is ingespeeld. Ik zou ten eerste dit nieuws niet eens naar buiten willen brengen en ten tweede iig totaan de winterstop kijken hoe het gaat. Het is een goede trainer, kan niet in een keer alles fout doen lijkt me.

Ik begrijp er niks van. Vooraf had ik Heerenveen bij de beste 3 verwacht.

Als je Sollied's carrière bekijkt, heeft hij het wel altijd moeilijk gehad om een 'depressie' om te gooien tot een 'recessie' qua resultaten.

Heeft hij problemen met één van de spelers?

Heereveen Heereveen.. Elke club heeft wel eens dat het minder gaat. En zo slecht is het niet eens, soms wordt er best leuk gevoetbalt. Wanneer Heereveen Sollied ontslaat gaat het imago compleet naar de gort. Iets waar te trots op mogen zijn, maar als ze nu Sollied ontslaan zijn het niet meer nuchtere Friezen maar bestuursleden die elk seizoen op zoek zijn naar succes.. Terwijl een club als Heereveen het juist goed kon om een heel nieuw team op te bouwen. En het volgende seizoen te knallen en spelers verkopen voor veel geld. Daarom geloof ik hier ook weinig van.

Het is niet te geloven, hoeveel fans van andere clubs problemen mee hebben, dat Heerenveen de trainer ontslaat. Wat hebben die fans van andere clubs er eigenlijk mee te maken? Weten die wel wat er speelt, of kijken ze alleen de samenvattingen, en kunnen ze dan al oordelen?

Toevallig weet ik dat er in de spelersgroep mensen zijn, die het niet zo goed kunnen vinden met Sollied. Ik ga geen namen noemen, dat is namelijk niet nodig. Sollied laat door middel van zijn wisselbeleid zien, dat Hij de baas is. Het praten gaat ook niet, hij kan de mensen niet goed verstaan, en dan krijg je communicatie problemen.

Het bestuur gaat daarop in, en geloof me, als alleen het resultaat wat tegen zou vallen, dan zou er van ontslaan geen sprake zijn, je moet kijken naar het totale plaatje, daarom kun je als buitenstaander, ook moeilijk een mening hebben. Behalve: mee eens, of oneens...

En iedere club maakt fouten, en het toont pas aan dat je verder wil, als je die fouten hersteld, liever vroeg, dan Te laat...

24 november 2008 om 23:52

Er zijn spelers die het niet zo goed kunnen vinden met Sollied? Daar is toch niks gek aan. Is bij Ajax iedereen gek op Ajax, of bij Psv iedereen op Stevens? Welnee, het omgekeerde zou verbazingwekkend zijn. Er zijn overal wel ontevreden bankzitters.
Sollied is echter wel een vakman en moet normaal gesproken meer tijd krijgen om Heerenveen op de rails te krijgen.
Het lijkt me dat Heerenveen zo ontzettend graag wil groeien tot een topclub dat ze enkele stappen overslaan. Een kruipende baby die meteen rechtop wil lopen valt ook op z'n gezicht.

Het is trouwens niet omdat iemand niet meteen die hard Heerenveen-supporter is dat hij er geen mening mag over hebben.

25 november 2008 om 00:05

Dat er volgens jou spelers zijn die het niet goed kunnen hebben met Sollied, kan misschien wel waar zijn. Maar heeft de spelersgroep het voor het zeggen wie er de coach is? Jijj kan als speler toch moeilijk eisen dat jij een andere trainer wilt omdat het niet goed loopt. De spelers worden betaald om te voetballen, te trainen en zich in te zetten. En wanneer er conflicten zijn (die zijn er overal in het bedrijfsleven) dan moet die speler dat uitspreken met de coach en niet aan jou rondbazuien, dat er het één en ander mis is. Dus ik kan dat ook zien als een fout van die spelers waar jij het over hebt!!

25 november 2008 om 00:55

@schfan1986:

Je vraagt: 'wat hebben die fans van andere clubs er eigenlijk mee te maken'?

Dat is eenvoudig: hoge bomen vangen veel wind. Als een club zich zo nadrukkelijk profileert als Heerenveen, dan heeft op zeker moment iedereen er een mening over.

De supporters van de traditionele top drie maken dit in elk topic mee.

25 november 2008 om 10:47

Wat hebben fans van andere clubs hiermee te maken?!

Als je van mening bent dat clubs zich niet met andere clubs mogen bemoeien, vind je vast dat alle fora op voetbalzone net zo goed gesloten kunnen worden en men gewoon terug gaat naar de clubsites en daar lekker tegen elkaar gaat vertellen hoe geweldig die club wel niet is?! Wat een onzin!

Als je stukje zo lees, weet je niets meer dan ik!! Dus je zet jezelf aardig voor lul.

Een trainer voor de winterstop al de laan uitsturen pakt in 90% van de gevallen nooit goed uit. Een nieuwe trainer zorgt voor een nieuwe aanpak en daar moet op worden aangepast door de spelers en dan weet je bij voorbaat al dat het seizoen is weggegooid.

Ik snap niet dat deze man aangenomen is, hij is zonder meer geschikt maar past toch niet echt bij Heerenveen.
Heerenveen is een club waar discipline hoog in het vaandel staat, Sollied gaat ervan uit dat de spelers zelf discipline kunnen opbrengen.
Dit kan je bij voetballers denk ik niet verwachten, andere sporters geven alles voor hun sport, maar in het voetbal heb je heel wat onprofessionele spelers.

25 november 2008 om 00:30

iedereen heeft het over discipline dat, dat juist hoog is bij heerenveen en dat Sollied daar niet zoveel aan doet.
Dat is de reden dat ze deze trainer hebben gehaald, ik denk dat het bestuur dacht.
Oke er is genoeg discipline spelers kunnen dat zelf nu aan, na al die jaren en daarom kiezen we juist nu zo'n trainer.
Want de spelers zijn nuchter genoeg.
Ik denk dat er daarom niet zoveel discipline meer nodig is bij de spelers, dat is er al Genoeg !

Wordt veel te snel afgerekend. Is zeker geen slechte coach en een misstap kan iedere club eens overkomen. Sollied is een tactische coach die op termijn zeker zal renderen. Kijk naar zijn palmares, heeft al het één en het ander bereikt.

ik zou hem toch ze tijd gunnen vind hem wel geschikt ik denk dat hij echt wel meester brein is in tactiek en ik denk dat hij de spelers wel heel goed kan stimuleren
en gun de spelers ook tijd elke trainer nieuwe werkwijzes is ff wennen

Het is trouwens geen indianenverhaal, ik had al van iemand gehoord dat de directie een bijeenkomst hierover had gehad voordat het op vi stond. Nu klink ik misschien als iemand die de boel op wil stoken, maar het is echt waar: de ouders van mijn vriendin kennen veel 'hoge' mensen bij Heerenveen. Ik blijf er bij dat er wat meer aan de hand is dan alleen slechte resultaten...

lachwekkend dit Verbeek was niet goed genoeg dus Sollied kwam voor Verbeek omdat ze in Heerenveen kampioen willen worden. Volgens mij is er paniek in Heerenveen . Foppe neemt het straks over en dan blijkt dat dat ook niet werkt want het is nooit goed van een trainer om 2 keer dezelfde club te coachen, want supporters kijken altijd terug naar het verleden en dan gaat een club icoon naar de piep. Lachwekkend dit, geef die Sollied toch wat meer tijd.

Vitesse draaide ooit eens perfect onder Henk ten Cate, maar Europa moest veroverd worden en daar kwam Artur Jorge onder wie de teleurgang werd ingezet.

Ook Heerenveen moest zich ook op het internationale toneel laten gelden (dat je ook in Europa kan overwinteren weten ze daar namelijk nog niet) en daarvoor moest die saaie Verbeek weg. Wat men nodig had was een trainer met internationale uitstraling en kennis van de Scandinavische taal was gezien de spreiding van de nationaliteiten binnen de selectie natuurlijk een pré (dan hoef je niet zoals Stevens een cursus te volgen om met je spelers te kunnen cominiceren).

Waar de vermeende 'friese nuchterheid' aanvankelijk als oorzaak voor de successen aangewezen kan worden, zien we hier dat hoogmoed daadwerkelijk voor de val komt. Het werkt niet, de chemie is er niet en de vonk tussen Sollied en de rest van de staf slaat niet over.

Als ze slim zijn, doen ze Sollied snel weg en bewandelen ze voortaan weer de paden waarop ze groot zijn geworden. Gewoon weer een nuchtere Nederlander met een eigen stijl de touwtjes in handen geven, dat hoort bij de club.

25 november 2008 om 15:18

Beter kun je het niet zeggen!
En daarom zie ik Twente dalijk ook de mist in gaan met Mr.mclaren.. Ik heb het hier al eerder gezegt, de subtop is dichter bij de top gekomen, maar om dan ook nog de stap te maken naar een echte topclub is bijna onmogelijk.. Die clubs hebben jarenlang als 'underdog' kunnen verassen.. Maar zodra de naam underdog wegvalt en men buitenlandse trainers aangaat stellen zakt alles weer in elkaar.. Het heeft weer een paar jaartjes geduurd maar de top zal echt weer verder uit gaan lopen nou.. En ik roep niet te hard want Feyenoord is er ook nog lang niet.. Maar bij Feyenoord hebben ze warschijnlijk op een of andere manier toch de kwaliteiten om wel met die 'topclub-druk' om te gaan(ook al zien we dit al jaren niet).. En wie of wat die kwaliteiten dan mogelijk maken is voor mij nog steeds een groot raadsel, maar dat het aanwezig is bij clubs als Feyenoord Ajax of Psv lijkt me wel duidlijk..

Die vent heeft niet eens zen koffers kunnen uitpakken en nou moet ie alweer ....

Ik begrijp hier helemaal niks van! Met de Haan in de eerste plaats en Verbeek in de 2e plaats heeft Heerenveen een decennia lang kunnen werken, en geef toe in de loop van die seizoenen ging het ook niet altijd je van het! Het is gewoon on Heerenveens om nog voor de winterstop je conclusies over een trainer te trekken! Qua resultaten in het verleden is Sollied goed, qua spelersgroep is Heerenveen zeker in staat de eerste 5 te halen en uit en thuis is Heerenveen een wereld van verschil. Dat is altijd al zo geweest! Laat Yme Kuiper aub gewoon het seizoen afwachten! thnx!

Triest om zo'n trainer nu al te ontslaan, ze kunnen daar bij het bestuur beter naar zichzelf kijken: tal van aanvallers gekocht, maar verdedigend is het bar slecht. Zorg eerst eens voor fatsoenlijke verdedigers en beoordeel dan de trainer.

Ik weet er toevallig meer over, na deze week is hij weg en de nieuwe trainer wordt pedro entiago

Wanneer gaan we hier in Nederland weer eens de trainer de Tijd geven.... Begint erg op Spanje te lijken hier. Een mindere periode of een minder jaar en meteen de laan uit sturen. Alsof dat de oplossing voor alles is. Az is het grote voorbeeld. Daar lag het niet aan de trainer. Ze hadden gewoon een minder jaar....

correctie ajaxdude.......nec is het grote voorbeeld in winterstop gedeeltelijk laatste staan en been gewoon een contract verlenging geven!

Tja, eerst had Heerenveen jaren een trainer onder contract. en nu willen ze de nieuwe trainer al na 11 wedstrijden de laan uit sturen. Waarom moest Verbeek eigenlijk weg??? aflopend contract? deze man past iig totaal niet bij Heerenveen, dat dacht ik ook al aan het begin van het seizoen. toen wachtte ik het nog af, want ik dacht dat het misschien wel heel goed zou gaan. echt geweldig gaat het niet. ze moeten een trainer halen die meer bij de club past, zoals ajax met Van Basten. Maar deze trainer moeten ze echt meer kans geven. is echt niet normaal als ze hem woensdag al wegsturen. zoals ajaxdude al zegt, Az had ook een minder jaar maar de trainer bleef zitten, omdat de trainer niet ineens heel slecht was ofsow. ik zeg, laat hem zitten tot het eind van het seizoen, en kijk dan of je beter een coach kan halen die beter bij de club past.

Bij Heerenveen moeten ze gewoon verstandig blijven, Sollied z'n werk laten doen en zorgen voor een aantal goede aankopen in de winter (ingelsten, Wendt, Hansson) en aan het einde van het seizoen afrekenen.

25 november 2008 om 10:05

idd want volgens mij is het geld geen probleem bij h'veen

Zo zo, ik had dit niet verwacht, waarom zouden ze hem ontslaan? Ze staan keurig 9de het seizoen is pas 12 of 13 speelronden oud en dan al ontslaan? Geef die man z'n tijd en maakt hij van Heerenveen een geweldig team dus nu al ontslaan lijkt me een beetje onlogisch.

blijf het toch apart vinden, gert jan verbeek niet verlengen... en nu maar afwachten of trond solied de kerst haalt.. het lijkt er op dat er ook in hereveen mis managemant bestaat...

De waan van de dag regeert dus ook in Friesland. Dit zijn de 1e tekenen van verval. Jarenlang gedegen beleid heeft Heerenveen gebracht waar het nu is. De Haan mocht bouwen, Verbeek kon het verder perfectioneren, en nu moet Sollied het in wijder (lees: Europees) verband sterker maken. Maar daar heeft Sollied, net als De Haan en Verbeek, tijd voor nodig. Tijd die, dacht ik tenminste, in Heerenveen aan een trainer wordt gegund. Maar helaas.

En dan hier de reacties van m.n. Heerenveen-fans die menen dat Sollied niet bij Heerenveen past. En dat weten jullie na 4 maanden? Knap hoor. Nee, Heerenveen moet De Haan terughalen. Dat is dus 2 stappen terug. De Haan zal nooit meer kunnen brengen wat hij destijds bracht. Andere tijden, andere normen, andere spelers, etc. Ik vrees dat Heerenveen, als het Sollied ontslaat en De Haan terug haalt, de komende 2 jaar geen rol van betekenis zal spelen als het gaat om Europees voetbal. En als De Haan nu echt verstandig is en hart heeft voor de club, dan wijst hij het vorostel af en zorgt dat Sollied iig dit seizoen afmaakt. Maar het zal mij niet verbazen als Ons Foppe al langer achter de schermen bezig is met de val van Sollied voor te bereiden. De Haan is namelijk niet te vertrouwen.

25 november 2008 om 10:06

hoe weet je dat laatste zo zeker? dat de haan niet te vertrouwen is..

Feyenoord heeft ook ooit interesse gehad in Sollied, ik denk dat ze nu blij zijn met Verbeek. Ik denk dat Foppe gauw aan de slag gaat daar.

Nou nou Heerenveen, als dit waar is verlies je toch redelijk gezicht... Eerst met bombari mededelen dat de wegen met Verbeek scheiden omdat je een andere weg in wild slaan, dan haal je Sollied binnen als de nieuwe "koning van het nieuwe frisse Heerenveenspel" en dan 16 gespeelde wedstrijden schuiven we hem maar weer aan de kant om dan vervolgens Foppe weer aan te stellen Geloof er eigenlijk niks van, want met alle respect maar met Foppe vervalt Heerenveen weer in de oude gewoontes, Foppe maakt het seizoen af en wie komt er dan? Verbeek weer terug? Of zal Hiddink zijn belofte aan zijn goede vriend Riemer inwilgen?
Ach, na wat Foppe & ook Verbeek bij de club hebben bereikt, zal een volgende trainer het altijd moeilijk krijgen, vooral als ie niet vanuit een "heerenveen cultuur" komt, plubliek in H.veen is nogal nostalgisch aangelegt. Daarbij kon Sollied na de 5-2 op ajax niet meer stuk & Heereveen de juiste keus gemaakt maar nu naar twente, Vitess, Milan & Wolfsburg (beide geen schande om van te verliezen!) moet ie weg....

Vind dit bericht van de Vi eerder een poging tot paniek zaaien bij de Friezen, dan op waarheid berust, sommige spelers (o.a. Breuer, Vdb, Dingsdag, Jong a Pin, Sibon) spelen dit seizoen gewoon ver onder hun kunnen en als natte kranten en heel toevallig spreken die zich steeds uit dat het door de nieuwe manier van spelen & trainen komt, lijkt me eerder & beter dat Heerenveen van die jongens afscheid gaat nemen, die zijn op dit moment ook verantwoordelijk voor de slechte resultaten....

De neuzen staan niet dezelfde kant op, er is anarchie en spelers zijn aan het muiten geslagen. Er zijn spelers bij die in het uitgaansleven vaker scoren dan op het veld.

mensen als Breuer en al die andere minkukels gaan maar mooit ergens anders spelen. ik wil ze niet meer zien. Ze hebben Sollied laten vallen.

Dit zou ik van een club als Heerenveen niet verwachten. Ik denk ook niet dat ze Sollied moeten vervangen door de Haan. Deze man heeft prachtige tijden meegemaakt bij Heerenveen maar is nu niet de juiste man. Ik denk eerder aan Co Adriaanse. Een toptrainer en ambitieus!!!

25 november 2008 om 08:57

Ik ben een groot fan van van Co, hoe die Az altijd liet spelen fantastisch.

Mag van mij dus

wat kan die trainer daar aandoen hij speelt toch niet hij geeft ze een opdracht en als ze die niet nakomen dan gebuurt dat

Hoezo feankenner op op 24 november 22.16 uur,

Jan de Jonge is wel zijn loopbaan als voetballer bij Groningen begonnen hoor en denk dat hij er heel goed over na zou denken als Groningen bij hem aan zou kloppen als Ron Jans zou vertrekken.
Ik zie zijn goal (3-0) tegen Feyenoord voor de beker in 1983 nog voor me en hoe hij daarna op de knieen over het gras naar ons toe gleed op de goal te vieren. Heb er zelfs nog beeldmateriaal van. Tja, toen was het nog uniek om van Feyenoord te winnen.
ik heb de keus van Heerenveen trouwens ook nooit begrepen om Sollied aan te stellen als trainer.

Je verliest met 6-0 en de coach mag weg? En dan zeuren dat wij 7 min wegblijven. En alsof het met foppe ineenkeer super word. Hou toch op man

Ik zou het jammer vinden voor Sollied. En ik vind ook niet dat hij na een 6-0 nederlaag meteen weg moet. Ik dacht toch dat sc-heerenveen niet zo'n club was, maar goed.

Maar als echte Heerenveen fan zou ik wel blij zijn als Foppe terugkeerd!

Ik hoop dat bovenstaand bericht niet waar is. Als de friese nuchterheid doorslag geeft dan blijft sollied. Wel lijkt me dat Sollied zijn zoneverdediging niet echt werkt. In de winterstop misschien een sterke verdediger (soort Hansson/stam) halen? Wellicht dat er nog wat rondloopt bij Kalmar. haha

Sollied is een zeer geode trainer met een hele andere aanpak dan een Verbeek, De Haan etc. Hij heeft meer dan andere trainers in de huidige competitie zijn sporen verdient. Hij heeft tijd nodig om het team draaiend te krijgen.
Het zou niks voor Heerenveen zijn om zijn trainer weg te sturen. De verdediging is het zorgenkindje, laat Heerenveen daar in investeren.

Zal het weer zo'n bericht zijn ala Alfonso Alves, toen Vi exclusief wist dat hij naar Az ging, maar heel lelijk de deksel op hun neus kregen. Ik hoop het.

ik hoop dat foppe trainer word en jan de jonge assistend.
we songen zaterdag avond ook al Foppe Foppe Foppe.

25 november 2008 om 10:05

Nou das niet helemaal waar!! We hebben helemaal niet om foppe gezongen hoor!!!!!!!!!

we zongen juist gert jan verbeek!!!!!!!!
ben je er wel geweest??

Ik hoop persoonlijk niet dat Sollied wordt ontslagen, is nog te vroeg om dit te doen. Wacht eerst de winterstop maar even af......

25 november 2008 om 11:03

Haha blijkbaar niet dus!

hij kan wel een goede trainer zijn maar dat laat hij bij heerenveen dot nu toe nog niet zien.
heerenveen heeft dit seizoen op een 1 of 2 wedstrijden na nog nooit goed gepresteerd.
geen overtuigend voetbal.
sollied heeft elke keer een andere basis elf waar niemand wat van snapt.
en kwaliteit is er genoeg alleen komt het er niet uit.
dus dan ligt het aan de trainer.

Ik zou hem nog even laten zitten, ik weet namenlijk nog een idem dito situatie bij fc groningen 2 seizoenen geleden. toen speelde ze ook wisselvallig en verloren zelfs met 7-1(1), toevalig ook uit bij fc twente.

de harde kern van groningen wilde bij de eerstvolgende thuiswedstrijd niet bij de wedstrijd zijn vanwege de teleurstellende prestatie(s). maar het bestuur heeft destijds ron jans gewoon aangehouden en je ziet waar groningen nu staat....

dus ik zou als ik h'veen was nog ff wachten, mochten ze met de kerst nog steeds geen indruk maken dan zou ik inderdaad op zoek gaan naar een andere coach. bijvoorbeeld jan de jonge

ik vind het zo jammer dat De Jonge niet samen met verbeek naar feyenoord is gekomen. zou een geweldige assistent zijn geweest, zeker om dat die 2 heel goed bevriend zijn

Geef deze man wat meer krediet, heeft in het verleden aangetoond zeker een goede trainer te zijn. Ik vind dat je deze man pas in zijn 2de seizoen echt kan beoordelen, er zal na de winterstop zeker vooruitgang in zitten.

Ik mag toch hopen dat dit dikke onzin is... als we nu op basis van 1 wedstrijd een trainer gaan ontslaan blijft er geen enkele trainer bij z'n club.. want zo slecht gaat het niet.. staan 4punten achter op groningen.. bij winst sta je wellicht weer 5e.. mooie plaatst lijkt mij voor heerenveen.....verder hebben ze al mooi voetbal laten zien dit seizoen.. winst tegen ajax.. gelijk tegen Feyenoord en az.. toch niet verkeerd of wel soms...
Verder heeft de trainer laten zien wat hij kan in het verleden ( bied geen garantie natuurlijk maar toch) .. een trainer nu ontslaan slaat nergens op.

Wanneer gaat men toch eens nuchter denken.... (zou je in friesland toch wel moge verwachten) ..... en realiseren dat niet iedereen op 1 kan staan en dat successen van anderen ten koste gaan van... veel clubs hebben het over investeren en meedoen in de top/subtop.. als iedereen daar zo over denkt betekend niet dat we geen 2e rijtje meer hebben... je ziet dat Nac / Az / Twente en Groningen zich staande houden momenteel in de kop van de comp.. houd dus in dat het bijvoorbeeld met een Heerenveen wat minder gaat..maar dat kun je ook van psv ajax en Feyenoord zeggen..
Seizoen duurt nog lang leute ! kan over 3 a 5 week er alweer heel anders uitzien.
Rustig en nuchter blijven nadenken... geschreeuw van iedereen

Waaom moest indertijd Gertjan Verbeek eigenlijk weg? Hij heeft het toch wel redelijk gedaan?
Trond Sollied heeft met Brugge ook mooie dingen laten zien (volgens mij heeft hij toen ook nog een keer van Ajax gewonnen in de Cl). Geef deze man een beetje vertrouwen.
Verder vind ik het ook niet zo'n goed idee om Foppe weer terug te laten keren. De druk zal inmens zijn en hij kan eigenlijk alleen maar falen. Wat me stoort aan Foppe is dat hij niet al te slim omgaat in de media.

kontrakt v.verbeek werd niet verlengd door negatief advies van opa haan terwijl hij goed presteerde met heereveen opdat moment durfde hij het zelf niet over te nemen,omdat hij de prestatie van verbeek niet kon verbeteren.en nu staan ze op 9 en een flinke tik van twente en dan komt opa weer te voorschijn.komt allemaal goed met deze trainer even geduld heereveen en laat de oren niet teveel naar deze opa hangen.

Niet te overhaaste beslissen lijkt mij de beste optie voor Heerenveen.
In mijn ogen hebben ze een super selectie met mega mogelijkheden, enkel door de trage en slecht verlopen start komt het niet naar boven.
Zo gauw er vertrouwen in de ploeg terug komt wordt dit een serieuze suptopper!

In de plaats dat het bestuur van Heerenveen zich gaat druk maken over een nieuwe trainer, kunnen ze beter in de winterstop versterkingen gaan aantrekken wat betreft de verdediging, want dat is echt dramatisch bij Heerenveen. Niet alleen dit seizoen ook vorig seizoen al. Wanneer ze een betere verdediging hebben kunnen ze makkelijk meedraaien om de titel

ik vind het belachelijk dat de trainer misschien nu al zijn biezen mag pakken. Ik bedoel de hele competitie ligt nog open

Zelf ben ik van mening dat een buitenlandse trainer aanstellen vraagt om moeilijkheden... Natuurlijk heeft oa Frank Rijkaard het tegendeel bewezen, maar Nederland staat er om bekend dat zij goede trainers heeft dus waarom haal je dan iemand uit het buitenland??

Er wordt gesuggereerd dat Foppe de Haan weer terug zou komen... Trekt Heereveen bij hem wel de portemonnee open voor goede verdedigers? Dan kan dat toch ook bij Sollied??

Buitenlandse voetballers mogen zich 2 jaar aanpassen aan hun nieuwe werkplek en land en Trond Sollied zou dit niet mogen?? Ik denk dat juist een trainer zich aan moet kunnen passen; dus geef hem nog de tijd en haal versterkingen!

Sollied heeft tijd nodig, daarom denk ik dat er meer aan de hand is. Verbeek startte vorig jaar ongeveer hetzelfde.

Hij heeft nog wat meer tijd nodig denk ik.
Zorgt alleen maar voor onrust als ze hem nu al wegsturen.
Bovendien is alles waarschijnlijk weer goed als Heerenveen komend weekend wint van Psv.

En terecht, het gaat nu niet bepaald goed met Heereveen.

vooraf kon je dit al aanzien komen (andere cultuur)maar om hem nu eruit te werken is weer niet slim laat hem dan tenminste het seizoen afmaken,heerenveen heeft zoveel centjes en zijn te gierig om te investeren in een goede keeper.toch blijft heerenveen wel een kanshebber voor de plaatsen 7 t/m 4 maar kampioenskandidaat maken ze dus niet waar wat ze in het begin van het seizoen riepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.AZ237
11.NEC19-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger151
T. HalilovićMiddenvelder153
J. VeermanMiddenvelder153
H. VeermanAanvaller155
B. NygrenAanvaller120
N. MadsenMiddenvelder110
F. StevanovićAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren