FC Twente walst over Heerenveen heen

Zaterdag, 22 november 2008 om

Dat de defensie van SC Heerenveen een zorgenkindje is was al bekend, maar FC Twente wilde dit maar wat graag nog eens benadrukken. De Tukkers schoten liefst zestien keer op doel en zagen zes van die pogingen doel treffen (6-0). Blaise N’Kufo was met drie treffers de grote man.

De Zwitser beleefde een fijne avond in het Grolsch Veste. Heerenveen had vooral in de eerste helft niets in te brengen tegen het ontketende FC Twente, dat met fraai aanvalsspel diverse kansen creëerde. Halverwege was de wedstrijd al gespeeld. FC Twente stond toen op een 4-0 voorsprong en bouwde deze in het tweede bedrijf uit.

Heerenveen-manager Trond Sollied moet zich groen en geel geërgerd hebben. De oefenmeester liet al vaker doorschemeren dat hij niet tevreden is over zijn defensie en kon ook zaterdagavond onmogelijk vrolijk zijn. Vooral bij de eerste twee treffers was het schrikbarend hoe vrij de aanvallers van FC Twente stonden. Eerst scoorde N’Kufo op aangeven van Perez; even later waren de rollen omgedraaid en was de Deen de afmaker.

De bezoekers stelden hier niets tegenover. Heerenveen had geen antwoord op het spel van FC Twente en moest zich beperken tot verdedigen, wat de Friezen niet goed afging. N’Kufo maakte na een steekpass zijn tweede treffer van de avond, waarna Perez vlak voor rust een vrije trap in de kruising draaide. Marko Arnautovic en opnieuw N’Kufo maakten er na de thee 6-0 van. Het was aan Kenny Steppe te danken dat die score niet nóg hoger uitviel.

Het zou echter allemaal nog erger worden voor de bezoekers. Mika Väyrynen haalde het einde van de wedstrijd niet, daar hij bij een ingooi de bal op de rug van Perez gooide en daarvoor bestraft werd met zijn tweede gele kaart. De middenvelder kan een schorsing tegemoet zien na de flauwe prent en lijkt hierdoor de eerstvolgende wedstrijd tegen zijn voormalig werkgever PSV te moeten gaan missen. FC Twente treft volgende week ADO Den Haag.Gerelateerd

228 reacties

pijnlijke nederlaag, heerenveen is compleet weggespeeld, en eindelijk eens een perez die weer redelijk speelt.

ben trouwens erg benieuwd hoelang N'kufo nog te behouden is voor twente, aangezien hij toch behoorlijk compleet is als spits en een gevreesde tegenstander voor veel verdedigers.

22 november 2008 om 21:48

Nou, omdat Nkufo nu pas, na weken in de basis gestaan te hebben, het net weer weet te vinden? Een spits kan nog zo gevreesd zijn door de tegenstander, als hij ze niet in het netje legt, dan val je niet op. Een spits wordt afgerekend op zijn goals.

22 november 2008 om 22:30

N'kufo had er wel 6 minimaal moeten maken, misschien daarom. Maar ben het wel met je eens dat N'kufo een belangrijke speler voor Twente is wanneer hij in vorm is.

23 november 2008 om 10:19

nkufo.. ? ik denk niet dat heel veel clubs hem nog willen aangezien hij al in de 30 is.. (ver in de 30) volgens mij 33 of 34 jaar..

22 november 2008 om 23:45

Vergeet Elia niet.. Zoals al weken maakt hij z'n tegenstanders helemaal gek. Maar wat hij vandaag met die Janmaat deed ging gewoon te ver.
Ik zeg : Elia in Oranje!

iemand?

23 november 2008 om 01:18

Elia is goed bezig en ik ben het met je eens wat betreft Elia in Oranje, alleen denk ik dat het eerst Oranje B moet zijn. Langzamerhand wordt dan wel duidelijk of hij om een basisplaats moet vechten met Robben, Van Persie, Afellay of Van der Vaart

23 november 2008 om 02:00

tegen tiendallie had hij op dat ene moment niet echt veel te vertellen hoor..

23 november 2008 om 09:44

@ Tripler, Ben ik niet met je eens, wat betreft Elia in Oranje.

Elia is bij Twente echt opgebloeid, en zeker voor elke verdediger in Nederland, een gevreesde tegenstander geworden. Alleen worden spelers in Nederland, vaak na 1 of 2 goede periodes, gelijk met Oranje in verband gebracht, en in het geval van Elia, gaat mij dat persoonlijk te ver.

Hij heeft nou eenmaal de pech, dat we op die posities overbevolkt zijn. Onze voorhoede is met jongens als: V.persie, Kuyt, Robben, Babel, V.d Vaart en Sneijder gewoon al over vol. Elia kan een grote jongen worden, maar heeft het niveau van deze genoemde spelers nog niet.

On

Goede wedstrijd van Twente kant, alles liep gewoon goed vandaag. Maar aan de andere kant, natuurlijk een verschrikkelijke off--day voor Heerenveen.

23 november 2008 om 18:14

Maar de vraag is: Kan hij dat ook op topniveau? Ik bedoel: Sc Heerenveen is een goede club maar maakt hij die acties ook tegen een land als bijvoorbeeld Duitsland ( Lahm ) , Frankrijk ( Sagnol ) , italie ( Zambrotta ) of Engeland ( Neville ) ?

23 november 2008 om 00:05

N'kufo gaat niet weg bij Twente. De beste man is 34, dus is niet gek veel meer waard, terwijl hij voor Twente van onschatbare waarde is. Komt bij dat ie het bij al zijn andere clubs nooit zo liet zien. N'kufo en Twente is een gouden huwelijk en dat beseffen beiden.

23 november 2008 om 00:17

N'kufo heeft al meerdere malen aangegeven in de winterstop te vertrekken.

23 november 2008 om 10:25

Waarschijnlijk blijft n kufo nog wel een tijdje want zo jong is hij niet meer en de meeste clubs willen talentjes binnen halen

On: Ik kan al bijna een buscombi naar leeuwarden bestellen als het zo door gaat

23 november 2008 om 12:34

@ tukkertjuh: Nee, dat waren spelers van het eerste en tweede elftal van mijn amateurclubje

23 november 2008 om 14:02

ow oke ze gedroegen zich wel zo die broer van ene jasper zat wel naast me de jasper die alles aankondigde

24 november 2008 om 16:09

hij gaat naar in de winterstop weg zonder probleemen naar zo club in bij mexico daar kan hij veel meer verdienen dat vond twente geen probleem

23 november 2008 om 01:15

Ja? wat is je bron? n'kufo wil helemaal niet weg.
on: wat een wedstrijd zeg. Heerenveen is volgens mij 3 minuten van de 90 minuten aan de bal geweest. Leek nergens op. Genoten van deze wedstrijd.

oohja, ik wil ook nog ff zeggen dat het Heerenveen publiek erg sportief is. Deden zelfs mee met de Wave, die ik voor het eerst heb gezien bij Twente dit seizoen.

23 november 2008 om 02:10

haha klopt die wave begon door een paar studenten voor me

23 november 2008 om 12:12

Dan ben ik toch echt benieuwd waar je dat gelezen en/of gehoord hebt, want ik kan me geen enkele uitspraak van hem herinneren.

23 november 2008 om 12:37

Nog nooit gehoord, dus ik neem je bericht ook helemaal niet serieus. Hij heeft bijgetekend met de reden dat hij hier nog jaren wil spelen, waarom zou hij dan ineens weg willen. Kun je misschien ook even vermelden waar je dit bericht vandaan hebt?

dit had ik echt niet verwacht! heel netjes van Fc twente. Je kan nu wel zeggen dat Feyenoord het vorige week goed heeft gedaan door er 1 punt uit te slepen!

22 november 2008 om 21:45

elke wedstrijd is anders. sparta versleg volendam met 4-0.
volendam versloeg ajax met 1-0. verslaat sparta ajax dan met 5-0? nee.
soms kan een team een off-day hebben of juist een hele goede dag.
het ligt voor het grootste deel aan hoe een tegenstander speelt en of je team dat wel ligt. je kan dit heerenveen niet vergelijken met vorige week.

22 november 2008 om 22:22

achteraf gezien liep twente vorige week niet zo goed , dus eigelijk kan je beter niets zeggen

23 november 2008 om 17:09

gelijk weer met dat negatieve gedoe reichting feyenoord.. maar feyenoord heeft het tegen twente goed gedaan met alle omstandigheden van dien...
kijk iedereen kan wel zeggen twente speelde niet goed, maar bij voetbal is 1 ding erg belangrijk: je tegenstander niet laten voetballen dus wat heeft feyenoord daar niet goed aan gedaan??
okee feyenoord was niet geweldig maar kijk wat ze achter de rug hebben.. noujah ik zeg niet met zekerheid dat et al achter de rug is maar ze komen uit een diep dal en ik vind dat sommige mensen iets te oppervlakkig reageren van feyenoord deed et niet goed, twente was gewoon slecht
On: geweldige uitslag voor twente, voor heereveen erg dramatisch voor het zelfvertrouwen... hopen dat ze gewoon doen de komende wedstrijden wat ze kunnen en dat is voetballen

heereveen heeft gewoon slecht verdedigd en twente moest ook eingelijk veel meer goals maken

Geweldig! Wat een wedstrijd!

Zo ontzettend dik verdiende overwinning. Dankzij Steppe bleef met "maar" bij 6-0. Grote complimenten naar Twente. En maar hopen dat mijn cluppie dik gaat investeren in verdedigers en een goalgetter. Ook fijn voor N'kufo om weer lekker te scoren

(wel sneu van dei Braamhaar zeg, de tweede geel van Vayrinen)

22 november 2008 om 21:59

sneu??? , triest!!!

22 november 2008 om 22:32

Ja inderdaad, die 2e gele kaart had hij wel al eerder kunnen hebben op die overtreding op braafheid. Maar om die actie een gele kaart te geven is gewoon zielig. Hopelijk word die gele kaart geseponeerd doordat hij het verkeerd inschatte omdat hij met de rug ernaar toe stond.

22 november 2008 om 23:22

Volgens de letteren van de wet was het '' het misleiden van de scheidsrechter '' zoals Braamhaar zei en daarop staat een gele kaart.....
Hieruit blijkt nogmaals heel erg duidelijk dat de spelleiders volgens de letters der wet en geen gevoel hebben vanhet spel..........uilenberg bedankt voor deze onbenullige fluitisten.........

Fc Twente Gefeliciteerd met deze Dik verdiende overwinning, maar had er maar meer gemaakt zodat Heerenveen deze clown van een Sollied kan ontslaan..............voor de kerst is hij allang vertrokken.....

23 november 2008 om 08:43

Idd, je kunt ook fluiten in de geest van de wedstrijd.

Geweldig van Twente!! Maar Heerenveen speelde wel ongelovelijk zwak!

Ik schaam me dood

Weg met Yme, Sollied, Jong a Pin en de rest van de rotzooi

oh ja gefeliciteerd Tukkerrs

22 november 2008 om 21:45

Beetje voorbarige opmerking!
Ik snap best dat je als supporter zeer teleurgesteld bent na zo'n avond, maar om dan meteen Yme en Sollied de laan uit te sturen, gaat wel erg ver, en heeft in mijn ogen helemaal niks met vanavond te maken.

Heerenveen heeft ook behoorlijk wat goede wedstrijden gespeeld en bij vlagen waren ze in een aantal wedstrijden superieur.

22 november 2008 om 23:32

Voorbarig of niet, de verdediging van Heerenveen is wel onthutsend zwak. Dat is niet alleen iets van deze wedstrijd maar zelfs voor deze wedstrijd hadden alleen Sparta en Volendam meer doelpunten tegen, het zit dus in de verdediging helemaal niet goed. Ze spelen vaak mooi voetbal en zeer aanvallend maar met deze verdediging ga je ook heel veel punten laten liggen. Aan de andere kant moet je je ook bedenken dat Heerenveen ondanks zoveel tegen doelpunten nog steeds zo hoog staat, bedenk je dan eens hoe hoog ze zouden staan met een solide verdediging.
Medelijden had ik vandaag wel met Steppe, vooral het laatste doelpunt is illustratief voor de onkunde van de verdediging en de inzet die Steppe had. Deze keeper is vandaag volledig in de steek gelaten door zijn verdediging.

22 november 2008 om 21:55

Kan gebeuren Fries, iedere ploeg heeft wel eens een mindere periode zo ook Heerenveen. Ik weet zeker dat ze er boveop komen en zeker meedoen om Uefacup plaatsen

22 november 2008 om 22:40

En na de 5-2 op Ajax werden jullie nog kampioen...

Ga nou niet na 1 wedstrijd oordelen!

22 november 2008 om 23:25

oordelen op één wedstrijd......, na de overwinning op Ajax is het alleen maar bergafwaarts gegaan........., een blinde ziet zoiets, behalve Sollied, weg ermee.......

22 november 2008 om 22:54

jammer jonge. en bedankt.

maar echt respect voor de friese supporters.

22 november 2008 om 23:24

Sorry, maar ik riep een paar weken terug al dat deze Sollied snel vervangen moet worden, ooit eens een geduchte tegenstander is momenteel het lachertje van de eredivisie.

Sollied nokke en zeer snel...............

helaas heb ik niet kunnen kijken...
maar ik kan haast niet wachten op de samenvattingen volgens mij is alles vandaag een keer wel op zijn plek gevallen. de laatste weken was het toch vaak net niet.

Heerenveen begint wat hard op een tanden te bijten dit komt hard aan voor de friezen ongelofelijk een fatale uithaal met 6-0.
Mooi dat Blaise N'kufo een hattrick kon maken die gozer doet het geweldig ook bij het nationale ploeg.
De tukkers kunnen vanavond zeker feestje vieren.

heerlijke pot! schotenverhouding op doel: 16-0!!! forza twente! het had zelfs wel 9-0 kunnen zijn (met een knipoog naar hafc). Mijn weekend is prima!

Hoe heeft Ajax van Heereveen kunnen verliezen. Echt ongelovelijk met zo een verdediging.

22 november 2008 om 21:45

Omdat ajax toen veel blessures had

22 november 2008 om 21:47

Hahaha ja en het was regenachtig

22 november 2008 om 21:56

Ja hoor, excuses gelden niet!

22 november 2008 om 22:27

Klopt , Wij hádden toen mooi-weer-voetballers

23 november 2008 om 10:13

heerenveen heeft gewoon een redelijk tot goed elftal wat gisteren een Off-day had, en twente speelde alle frustratie van de laatste wedstrijden van zich af.

22 november 2008 om 21:48

wat een onzin om die wedstrijd hier mee te vergelijken. Dat was een wedstrijd waarin ze wel speelden met inzet. Verdedigend wat toen ook goed.

Wat een heerlijke wedstrijd om te zien, perez was subliem. N'kufo ook geweldig, 3 goals en 2 assists. 6-0, en Steppe de beste man van Heerenveen zegt genoeg. Ook geen kans wegegeven door de verdediging van Twente, wat heb ik vanavond genoten van Fc Twente.

Prima van Twente, maar of je hier nou trots op moet zijn. Het leek wel een demonstratiepartij. Wel sneu van die scheids bij Vayrynen

wie had dit verw8??? ik in ieder geval niet. Heereveen is volledig afgebluft. weggespeelt. met name de eerste helft. Waar was Heerenveen? Ze waren echt ongelovelijk zwak, en dan zeg ik niets nieuws

Eindelijk waren Perez en N'kufo eens in vorm. die lieten zien prima, nog steeds te kunnen voetballen. al kregen ze weinig tegenstand, ze hebben het wel prima gedaan. wat een topprestatie. ik heb hier gewoon geen woorden voor. Heerenveen wegspelen, met 6-0!!! dat is knap.

fantastische wedstrijd zeer goed gespeeld van Twente mijn complimenten.

Ik hoop dat de ogen van Yme opengaan, er moet verandering optreden.

Maar onze directeur houdt zich meer bezig met brieven schrijven omdat een paar mensen over joden en homo hadden gezongen. Ik ben geen successuporter maar Yme en zijn bruinhemden van Feanfan hebben mij doen besluiten niet meer naar uitwedstrijden te gaan.

22 november 2008 om 22:30

Ja ze proberen Nieuw Noord weg te schuiven. Nieuw Noord geeft juist altijd sfeer. Neem nou Heerenveen - Utrecht , het was 75 minuten stil tot de actie van Nn was afgelopen. En daarna een geweldige sfeer ( ik vond de manier waarop Nn de actie uitvoerdde niet echt goed ze hadden het ook anders kunnen doen ) Yme ga a.u.b weg en laat Riemer terugkeren.

22 november 2008 om 23:29

Wie is er verantwoordelijk voor deze wanprestatie............. de trainer toch.........
Yme Kuiper leidt het bedrijf Heerenveen en Sollied is de trainer van het bedrijf Heerenveen en verantwoordelijk voor de prestatie's..........., dus duidelijk wie eruit moet.........sollied.
Als jij niet functioneerd bij jou bedrijf, wie gaat er dan uit, je baas, je chef of jijzelf...........

23 november 2008 om 00:31

Yme is verantwoordelijk dat er een goede selectie staat. Deze is nu overduidelijk niet in balans, de aanval en het middenveld is goed, maar de verdediging is lang niet sterk genoeg voor de ambities van Heerenveen, en dat moet Yme zich aanrekenen.

Weg met Sollied en die prutsers van Heerenveen verdedigers. Kunnen ze hun inkomen niet innemen, want ze spelen nog slechter dan amateurs. Yme doe je ogen eens open en haal eens spelers van al die miljoenen! Maar nee, yme heeft het te druk met Nn.

22 november 2008 om 21:48

Beetje overdreven reactie vindt je niet? Ik ben het met je eens dat de miljoenen moeten gaan rollen, maar ik denk dat je Sollied (nog) weinig aan kunt rekeken! Denk je dat die man niet zijn best doet om Heerenveen goed aan het voetballen te krijgen/?

22 november 2008 om 21:49

Sollied heeft met zijn taktiek Kenneth Perez bewust vrijgelaten dat is een brevet van onvermogen

22 november 2008 om 21:52

Jij weet met wat voor instructies de spelers het veld in zijn gestuurd? Die man heeft Club Brugge, Olympiakos en Rosenborg kampioen gemaakt en is met diverse kleinere clubs tot goede prestaties gekomen. Brevet van onkunde?

22 november 2008 om 21:56

Je ziet toch zelf op tv dat Kenneth Perez voortdurend vrijliep en geen vaste bewaker had.

Sollied zegt: Wie waaaren ien kleinen bietje ongeloekig

22 november 2008 om 21:59

inderdaad, die antwoorden van Sollied sloegen weer nergens op. Nu kwam het weer door de interlands. Ja, ja. Wat is het de volgende keer? Hij kan wel goed gespeeld hebben met club Brugge, maar dat heeft niks met Heerenveen te maken. Hier laat hij een slecht wissel beleid zien.

22 november 2008 om 22:06

Heerenveen moet een schoonmaak actie beginnen. Eerst die Yme eruit dan die slechte verdedigers en Sollied mag van mij ook wel weg. Foppe kom terug please. Of Verbeek maar die zit nu al bij Feyenoord. Dit is echt dramatisch we zijn weggespeeld. 6-0 gvd dat mag niet. Onze verdediging is zo slecht dat we één van de meeste tegengoals van de Eredivisie hebben gekregen.

Op zich zie ik Heerenveen een dezer jaren wel kampioen worden, maar dan moeten ze we; investeren in een goed el;tal en niet een paar goede aanvallende talenten.

Misschien verstandig voor Heerenveen om spelers als Breuer, Dingsdag, Popov en die 2 keepers te lozen en een paar ervaren krachten te halen. om wat namen te noemen; Ooijer en Babos bijvoorbeeld.

22 november 2008 om 21:49

Steppe was wel goed vanavond. Ben het met je eens dat er betere verdedigers moeten komen, of iig een echte leider.

En een goalgetter niet te vergeten

22 november 2008 om 22:21

Antwoord van alles : Nieuw bestuur !!! En een heel nieuw elftal behalve de strijders als Pranjic en Grindheim. Je moet vechten voor je club !!! Sc-heerenveen scoord wel maar krijgt oooh zoveel tegen. Verdediging is zo slecht. Zag het al eerder maar dit is toch wel het toppunt. Yme Yme waar heb je de miljoenen nou weer aan uitggegeven ? En ja ook als het begint te lopen blijf ik bij mening dat dit een verkeerd of eigenlijk een zeer slecht besuur is. Maar ik blijf altijd mijn club steunen.

Komop Friezen super Friezen , komop Friezen super Friezen.

22 november 2008 om 22:40

Je doet net alsof Heerenveen 100e miljoenen heeft.
Een Heel Nieuw Elftal???
Elyanoussi , Beerens , zijn toch ook leuke spelers?
Ik help je nog ff herinneren , heerenveen is Geen topclub dus gedraag je daar dan ook niet naar.

23 november 2008 om 00:33

Misschien kunnen ze beter de buidel trekken voor een toptrainer die heeft bewezen 'matige' spelers goed te laten spelen. Dat zou dus ook een hoop geld kunnen besparen met het oog op nieuwe spelers aantrekken.

twente heeft totaal over heereveen heen gewalst! wat een klasse verschil en ben benieuwd hoelang elia nog te houden is. Bij deze mijn diepe respect voor de fans uit friesland !! gaaf dat ze gewoon met de twente fans meezongen en meespringden! Zo kan het ook Klasse !

haha die rode kaart, dat mag gewoon wat Varynen deed, echt een blunder van Braamhaar.

22 november 2008 om 21:51

meneer braamhaar heeft alles opgeteld wat varynen deed. hij had al een paar keer eerder zijn 2e geel kunnen krijgen. dus volkome terrecht

22 november 2008 om 21:55

het mag niet en er staat geel voor, maar je bent wel erg droevig om dat bij zo'n stand en in laatste minuut te doen en daarna gaan lopen staan wijzen met dat vingertje van ik heb dat ff goed gedaan. echt walgelijk van braamhaar.

Geweldige wedstrijd van Twente ik heb er van genoten

23 november 2008 om 00:38

Indien een tegenstander de inwerper
ongeoorloofd misleidt of hindert:
• ontvangt hij een waarschuwing wegens
onsportief gedrag en wordt hem de gele
kaart getoond.

dat staat in de spelregels....maar volgens Braamhaar was het de inwerper die aan het misleiden was. Daarover staat niets in de regelementen (volgens Knvb.nl, dus was de actie van Vayrynen gewoon toegestaan (het voldeed aan alle criteria van een goede inworp))..
Braamhaar kent de spelregels dus blijkbaar niet.

23 november 2008 om 02:20

ik heb de beelden goed gezien en ik vind het ook triest. volges mij mag je toch gewoon ingooien ook al gooi je hem naar een tegenstander dan is het toch correct want je speeld hem niet naar jezelf

dan is ie er en dan is ie er weer niet, nou vandaag was N'kufo er zeker! fantastische wedstrijd, Heerenveen en Twente zijn allebei potentiële toppers, maar Twente laat hier toch wel ff zien dat zij op dit moment wat beter zijn! hopelijk kunnen ze deze vorm doorzetten en ook nog wat punten in de Uefa Cup halen!

wat heb ik onzetend genoten van deze wedstrijd dit was echt super van twente en zwak van heerenveen. het had wel 10 of 11 -0 kunnen worden als ze alle kansen benut hadden. maar goed 6-0 is super! en die rode kaart van heerenveen is volkome terrecht denk dat er veel mensen zeggen dat hij die niet had moeten geven. maar ik neem aan dat meneer braamhaar gewoon de overtredeningen opgeteld heeft en daarom tot een rode kaart is gekomen. okee het is op een lullige moment gebeurd het was namelijk niet nodig. maar goed 1+1 is 2.

maar goed ben heel blij met deze winst had het namelijk niet verwacht.

22 november 2008 om 21:53

Dus als het spel bezig is en iemand schiet een bal op iemand ze hoofd, mag de scheids het spel stilleggen om een optel som te maken.

22 november 2008 om 22:05

Idd, hoe vaak benut een club alle haar kansen?

23 november 2008 om 12:02

Daarom bleef het ook maar bij 6-0. 16 schoten op doel zegt genoeg...

Ik schaam mij diep, heel diep.
Hopelijk doet het bestuur van Heerenveen dat ook en schoppen ze die prutser van een Sollied er zo snel mogelijk uit!
Al die miljoenenverkopen en dan dit op de been brengen?
Begin mij af te vragen of die miljoenen niet in de verkeerde zakken terecht zijn gekomen!

22 november 2008 om 21:53

Ja bij Landsbanki en Kaupthing daar hebben ze het gestort vanwege 5.2 rente ( hoop het niet, maar zou me niks verbazen omdat er nooit een keer geinvesteerd wordt. )

22 november 2008 om 22:04

echt?

22 november 2008 om 22:05

serieus??

deze competitie is raar iedereen kan van iedereen winnen, dat maakt het ok leuk elke wedstrijd is dan weer leuk om te kijken.
ik had dit echt niet verwacht 6-0, khad wel verwacht dat twente zou winnen met 2-1 ofzo maar 6-0....
Ben benieuwd of N'kufo door kan gaan met scoren, meestal als er eentje in ligt gaan er wel meer in.

Complimenetn voor Twente, dik verdiend. Had eigenlijk 10-0 moeten zijn.

Heerenveen is wel duidelijk; dit wordt sinds jaren een kleurloos seizoen waar je helemaal nergens om meedoet. Ik zeg: rechterijtje.

Bij deze wil ik sollied bedanken voor zijn diensten.

Wat een wanprestatie. Gelieve wil de zuinige Yme Kuiper zijn miljoenen overschot inversteren in Goede verdedigers.

Na de winterstop gaat Heerenveen een giga inhaal race maken naar de top. Mark my words..

Helaas dus dik verloren Als echte fan zeg ik: schouders er onder en op naar de volgende wedstrijd. Dan maar een keer nergens om mee doen, kan gebeuren

22 november 2008 om 21:57

Kan gebeuren. maar mag niet gebeuren.

Beetje de feanfan mentaliteit, bij een topsportcultuur mag je ook wat eisen van je spelers.

Wat raken er veel mensen opeens in paniek, ze hebben dik verloren zowat. Ajax verloor met 5-2 van heerenveen. Dat is slecht maar daarna zijn ze beter gaan voetballen en pakken meer punten(staan nu bovenaan). Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Moet dit het zogenaamde nieuwe Heerenveen zijn. Met veel bombarie gehaalde namen begin dit seizoen. For Christ Sake, Trond neem je rotzooi mee naar Belgie, en Yme, kom van al die miljoenen af en investeer het waar het hoord, op het veld. Wat een vernedering!
Twente, perfect gespeeld, en alle zwakke punten van Heerenveen bloot gelegd. (en laat ik die maar niet opnoemen, want dan heb je nog niet genoeg aan een rol plee papier) Tukkers proficiat!

22 november 2008 om 22:04

Inderdaad. Zonet in het interview mij weer dood geërgerd aan de heer Sollied. Was een offday, en het komt door de interlands. Hebben ze dan elke wedstrijd mijnheer Sollied? Hoeveel tegen doelpunten moet er nog komen? Straftraining komt er ook niet. Nee we gaan het allemaal maar snel vergeten. Tuurlijk, dan komt het wel goed.

22 november 2008 om 22:35

Ik zit nu trouwens naar de eerste helft te kijken. Ik vind Twente Heerenveen niet van het veld tikken of zo. Ze zijn het eerste halfuur gelijkwaardig als je het objectief bekijkt.
De voorsprong kwam eigenlijk geheel onverwacht. Toch een andere wedstrijd zie ik nu dan ik op de radio hoorde.
Jammer, maar om nu alles de schuld te gaan geven gaat me te ver.
We hebben een prima bestuur en komen er wel weer, zeker na een paar goede aankopen in de winterstop waar ze nu mee bezig zijn!

23 november 2008 om 12:12

Voorsprong kwam onverwacht? Nou ik ben dan misschien niet helemaal objectief...maar volgens mij had Twente al een paar dotten van kansen voor de 1-0.
Van Heerenveen kan ik mij maar 1 schot richting doel herinneren..ging nog ruim naast ook...maar zal me vast af en toe wat zijn ontgaan.

Ik wil Janmaat wel complementeren. Heeft een zeer zware avond gehad maar heeft zich het snot voor de ogen gelopen. Jongens als Breuer en Bak en vooral Svec waren de boosdoeners. en het goede spel van Twente.

Janmaat heeft als rookie zijnde geen enkele steun gehad van zijn pseude vedette medeverdigers

22 november 2008 om 22:06

Ben ik het niet mee eens. Als je de 1e goal van N'kufo zag mocht hij 3 seconden stil staan om te kiezen waar ie wilde scoren. Janmaat stond op de rechtsback positie al bijna omgedraaid toen kufo de bal kreeg van oh er wordt weer gescoord. Hij liep dus al bijna weg terwijl ie naar mijn mening als je echt een tegengoal wilt voorkomen er heen sprint en er alles aan doet om het te voorkomen.
Natuurlijk ligt het niet aan Janmaat dit verlies, maar om hem nou, omdat ie zo jong is, te complimenteren vind ik niet terrecht. Hij heeft net zo slecht gespeeld.

22 november 2008 om 22:11

Hij heeft alle hoeken van het veld gezien door Elia. Sjonge hij speelde slecht hoor. En die Jong A Pin vreselijk man. Die Breuer maakt vaak verkeerde keuze's en Svec zat gewoon te slapen. Pranjic ergerde zich dood aan de mede spelers en terecht. Ook al speelde Pranjic slecht zoals heel het elftal hij gaf wel strijd. Weg met dit bestuur. Miljoenen uitgegeven maar we spelen dit seizoen niet goed hoor. Alleen tegen Ajax speelde we goed. Az was redelijk rest was matig tot slecht. Vanavond zelfs dramatisch. En dan volgende week Psv thuis. Nou ik ben zeer benieuwd !

23 november 2008 om 17:03

Janmaat goed gespeelt? Laat me niet lachen. Hij werd volledig uit de wedstrijd gespeelt door Elia. De commentator zei ook dat hij en toeschouwer was van elia.

Mooi werk. Twente zeer goede ploeg. In mijn ogen sowieso sterker dan bijvoorbeeld Fc groningen. Slechts 6(!) doelpunten tegen. Knap hoor. Voorheen ook moeite met scoren zelf maar dat is gecompenseerd in deze wedstrijd.

Mooi dat Heerenveen ook eens wat verder wegzakt. Oersaaie club, zeker in vergelijking met Fc Twente.

22 november 2008 om 22:19

Hoe kom jij erop dat Fc Twente maar 6 doelpunten tegen heeft? Volgens mij horen dat er toch 12 te zijn. En waarom vind jij Sc Heereveen een oersaaie club dan?

22 november 2008 om 22:42

Haha oersaaie club, dat hoor je niet vaak over Heerenveen. Maar ieder zijn mening. Het is nog altijd de meest populaire club las ik vandaag nog, dus veel steun zul je niet hebben.
Jammer van het verlies, maar uiteindelijk zullen we in de top 5 eindigen denk ik.

23 november 2008 om 00:01

Met Groningen, Nac, Az, Ajax, Psv, Feyenoord en Twente allemaal in de top 5 zeker. Als je al die clubs op een rijtje zet, dan zie ik Heerenveen van de acht toch echt als een van de minste, momenteel. Als zij binnen de eerste vijf eindigen, moeten die overige ploegen veel grote misstappen gaan maken.

23 november 2008 om 02:31

oersaai ? dat vind ik niet vooral de uitsupp. vandaag waren geweldig en lieten merken niet te vreden waren . en ik ben het wel eens met ze dat ze zelf zingen tegenover hun spelers ze krijgen voetbal les dat vind ik alleen maar goed 90min je ploeg aan moedigen in die kou en niks als bedankje krijgen na de wedstrijd 3 a 4 spelers hooguit maa de supp deden volop met de twente supp . mej dus oersaai? neej Top

23 november 2008 om 12:16

Zou je dat ook hebben gezegd wanneer Heerenveen met 1-2 had gewonnen? Buiten deze wedstrijd om vind ik Heerenveen een betere ploeg dan Feyenoord. Daar hadden we ook dik van moeten winnen...maar laat je gewoon na. Heerenveen had de pech dat alle frustratie tegen hun werden weggespeeld over de afgelopen weken. Alleen van Az werd terecht van verloren.

Moest ff goed kijken toen ik de uitslag zag..
Lekker gedaan van die tukkers..

Heerlijke wetsrijd, hereveen kan de sterren van de hemel spelen. Maar soms ook gewoon helemaal weggespeelt worden. Als ze meer continuteit krijgen kunnen ze beter meedraaien bovenin

zozo

heerenveen is toch een subtopper en dan 6-0 van winnen!

goed hoor!

22 november 2008 om 22:26

Ja we zijn ook een subtopper. Maar met dit voetbal verdienen we het niet eens om in het linkerrijtje te spelen. Sorry hoor maar dit kan echt niet. Dit seizoen heb ik van Heerenveen niet het voetbal gezien van vorig seizoen. Ik heb me bedenkingen bij Sollied. Maar het is niet allen Sollied zijn schuld. We hebben in de verdediging simpelweg geen kwaliteit zitten.

Twente gefeliciteerd met deze overwinning.

jezus miena...

Ik schaam me Kapot!!!!!

Ongelofelijk, solied moet nu Snellll dingen gaan veranderen in de verdedeging omdat dit zo tegendoelpunten op levert!

Felicitaties aan alle Tukkers.....

Goed gedaan, overduidelijk veel beter. Jammer dat ze later wat gas terugnamen, 10-0 had zeker niet gek geweest, dat staat nog mooier dan 6-0, al is dat natuurlijk ook al een geweldige uitslag. N'kufo ook eindelijk weer super vandaag. Ze kunnen uitkijken naar de uitwedstrijd tegen Ado, kijken of het dan ook wat moois weet klaar te maken!

Wat verschrikkelijk voor Heerenveen. Had gehoopt dat het tenminste gelijk zou worden. Ik ga met argusogen naar de wedstrijd kijken dadelijk.

Waarom zijn er dit jaar zoveel miljoenen uitgegeven aan deze spelers ? Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk ? We hebben zoveel goals tegen waardoor komt dit ?

Antwoord : wanbeleid !!!!
Riemer kom terug en koop weer goede voetballers die in-ieder-geval strijd leveren!!! En Foppe moet Sollied vervangen. De verdediging is een geitenkaas. Ik schaam me kapot.

23 november 2008 om 12:08

geitenkaas........

Volgens mij is het gatenkaas haha

23 november 2008 om 15:33

Ik denk dat hij Cruijff citeert.

Tja dat is wel mooi voor fc twente wat is heerenveen slecht geworden is helemaal niets meer.

beetje overdreven reacties allemaal, sollied moet blijven of is iedereen de wedstrijd tegen ajax al vergeten? plus heerenveen staat nog in het linkerrijtje dus niks aan de hand iedereen speelt weleens heel slegt daarbij een topdag van twente en dan kom je op deze stand. wanbeleid van yme??? goeie aankoop met elm kan ik geen wanbeleid noemen

Het Friese publiek verdient wel een compliment. Toch grappig om te zien hoe deze supporters enthousiast mee deden met de wave in het stadion. Daarbij wint Heerenveen het altijd van Groningen wanneer het aankomt op ludieke en sfeeracties rondom de derby van het Noorden. Als Groningen supporter mag het best wel eens gezegd worden, dat ook hier het Heerenveen publiek gewaardeerd wordt. Het zal niks veranderen aan het slechte gevoel wat jullie nu hebben, wij kunnen ons erin meeleven aangezien wij 2 seizoenen geleden daar ook met 7-1 de boot in gingen.

22 november 2008 om 22:44

Het was volgens mij 7-1 waarop jullie antwoorden met pas in de 7e minuut jullie vak in te gaan in de daaropvolgende thuiswedstrijd!! Maar goed, ik blijf Heerenveen en Groningen samen met Twente de leukste clubs van de Eredivisie vinden door het vaak leuke voetbal en publiek.

Deze stand had ik zelfs niet eens durven dromen, had gisteren nog in een reactie gezet dat ik niet echt vertrouwde op een overwinning. Maar de Heerenveen verdediging liet het echt afweten, dan kan je wel één van de beste middenvelders hebben van de eredivisie, maar hij kan het ook niet alleen.

22 november 2008 om 23:13

Praat alsjeblieft voor jezelf. met je wij wij wij. Ik heb een ontzettende hekel (ben niet de enige) aan fries publiek. Enneh , sfeeracties wint hveen van groningen? Misschien in hveen, omdat supporters alleen maar banners mee mogen in het uitvak. maar in de euroborg? + Twente uit/ thuis? Nee hoor. Maarja , aangezien je hier een goeie reputatie hebt, zal iedereen wel geloven dat groningers fries publiek waarderen.

23 november 2008 om 03:53

Dan blijf je toch lekker met je haat zitten? Vooral je energie op een effectieve manier blijven gebruiken. De enige keer dat ik het woordje "wij" in mijn stukje tekst gebruik is bij mijn referentie naar de 7-1 nederlaag 2 seizoenen geleden. Ik gebruik het dus in de context van "verliezen doe je samen", iets wat jou waarschijnlijk onbekend is, omdat jij toen 1 van degenen geweest zal zijn die met die 7 minuten actie heeft meegedaan.

Ik weet heus wel dat er supporters binnen de Fc zitten die alle Heerenveen mensen niet kunnen uitstaan. Op dezelfde manier kun jij je heeeeeel misschien ook voorstellen dat er net zo goed Groningen supporters zijn die de vriendelijke en gemoedelijke sfeer die altijd rondom het Heerenveen publiek hangt ook waarderen.

Elke club heeft altijd meerdere soorten supporters. Bij veel mensen zijn die Ajacieden die altijd bluffen en een grote mond hebben heel bekend. Vaak wordt er vergeten dat juist de mensen met de grootste mond de meeste aandacht krijgen, terwijl het hier in de realiteit om een minderheid gaat. Zo zijn er dus ook veel Ajacieden (echt waar!) die realistisch, nuchter en zelfkritisch zijn. Waarom jij de noodzaak hebt om jezelf zo sterk af te zetten tegen andere supprters van andere clubs is jouw zaak zolang je het maar niet voor de anderen verziekt zoals bv plaats vond met dat idiote toiletrollengebeuren.

Wat betreft de sfeeracties heb ik in de eerste plaats niets gezegd over de rivaliteit tussen Twente en Groningen, dus daar ga ik dan ook niet op in en in de tweede plaats verwijs ik je naar een reactie een stukje lager waar ik reageer op een andere medesupporter die op zijn teentjes is getrapt.

23 november 2008 om 15:20

[rood] Tot zover deze offtopic discussie over de rivaliteit tussen Groningen en Heerenveen. Graag terug naar de wedstrijd Twente-heerenveen. [/rood]

Heel netjes gespeeld van Fc Twente.
! Ik vind wel dat er wel meer goals konnen komen !

toch vreemde competitie tot zover, Heerenveen wint thuis met 5-2 van Ajax en Ajax wint uit met 0-2 van Twente en Twente wint thuis met 6-0 van Heerenveen, Voetbal blijft onvoorspelbaar.

22 november 2008 om 22:40

En Utrecht wint met 3-0 van twente en verliest met 3-2 van Heereveen.

Zo he.... wat een drama! Steppe heeft weer bewezen wel een goede keeper te zijn...

kan me hier alleen wel ergeren aan het feit dat sommige hveen supporters hier posten dat sollied en yme wel kunnen oprotten... Slaat allemaal nergens op...
Wij heerenveen fans staan er om bekend niet te snel te stressen en dan komt het allemaal wel goed... Zelfs Feijenoord kan in dit siezoen nog kampioen worden... vage competitie...

22 november 2008 om 22:59

Mee eens, gewoon rustig blijven. Als we aan het eind van het seizoen 4e staan hoor je niemand meer over deze zwaren tijden.

soooooo hee wat een uitslag zeg whaaaaat die n'kufo is fet belangerijk voor twente die man scoort effe een hattrick tegen een van de beste clubs van nl ( op dit moment) mooie uitslag maar herenveen zal er nie blij mee zijn dek ik

Kwart voor 8, 22 december 2008 stapt Fc Twente het veld op. Onder het luid gezang van Vak-p en het inmiddels traditionele "you'll Bever Walk Alone" zien de Twente supporters de 11 gekozen keurmannen van Steve Maclaren nog even snel alle frustratie van zich afschudden. Alle frustratie en schroom ligt langs de krijtkijn voor de spelerstunnel. Steve Mclaren beschikt over een fitte selectie. Ik verbaas me over het feit dat van de reserve bank van Twente inmiddels ook een Ere-divisie waardig elftal is samen te stellen.

De wedstrijd begint, Het regent kansen. de eerste 20 minuten lijken een voorbode op nog erger dan tegen Ajax en Feyenoord. Het regent kansen, niet zomaar kansen, maar 100% kansen...... pas in de 23ste minuut is het raak. Eindelijk........ Twente staat op als een ontwakende reus en walst in de restanten van de eerste helft over Heerenveen heen. Met 4-0 gaat Twente de rust in. En vlak na rust mist N'kufo eerst nog een 100% kans, maar in de 47ste minuut is het alwéér raak. Twente zet in 47 minuten voetbal 5-0 op het bord. Als je er niet bij bent (geweest) zou je het gewoon niet geloven.

na weken van gif en verguizing staat ook 'kufo op. Wat hadden wij als supporters het mis, en wat hadden Steve Mclaren en Erik ten Hag en de rest van de technische staf gelijk. Het was achteraf alleen praten, trainen, motiveren, en loslaten. Alles leek vanavond op zijn plaats te vallen. De wederopstanding van N'kufo, van Perez, de brutaliteit en speelsheid van Arnautovics. 6-0 is de eindstand en Elia heeft niet eens gescoord. Als er 9-0 op het bord had gestaan had niemand, werkelijk niemand daar iets op af kunnen dingen. Alle frustratie van de onnodige verliespunten tegen Ajax en Feyenoord, de o zo verdiende maar niet gekregen gelijkmaker tegen Manchester, alles leek te kloppen. Vanavond kwam alles samen.

Ook wil ik even mijn respect betuigen voor het Heerenveen publiek. In de 80ste minuut doen ze gewoon mee met de wave, die we zelden zien in de Grolsch Veste. Zelfs een polonaise heb ik gezien. Zelden een uitpubliek gezien wat ondanks de 6-0 achter de ploeg blijft staan en mee doet met het genieten van het voetbal. Ik weet hoe dat is om kilometers te reizen en een pak slaag te krijgen. Ik beste herinner me Grasshoper uit in 2001. We kregen klappie, klappie, maar vierden 's avonds toch feest, en waarom? Gewoon, omdat we er toch waren en er op het verlies niets af te dingen viel. Mijn respect dus voor de mee gereisde supporters van Heerenveen.

Ik heb genoten, heerlijk en eindelijk. Twente speelde zoals het de Play-off speelde vorig seizoen. Eindelijk weer lef, vertrouwen, flair, brutaal en plezier. De supporters op de tribune spreken al over Schalke op 3 december. twente is klaar voor Schalke.

22 november 2008 om 22:55

november vriend geen december

22 november 2008 om 23:05

Sorry, dat bedoelde je....

kan het niet aanpassen, op een of andere manier werkt dat niet meer.......

22 november 2008 om 23:06

Gijsbert bedoeld dat het vandaag 22 november is, jij hebt in je verslag december staan

was prachtig ben er net weer de heerenveen supporters gingen zingen: wij krijgen voetbal les, wij krijgen voetbal les

dat was prachtig joh

en zoveel kansen die er inmoesten maar er niet in gingen maarja tog goed gevoetbald Come On Twente!

Om dit allemaal op het bestuur te schuiven gaat uiteraard veel te ver, al moet Sollied nu wel resultaten gaan boeken want de hoeveelheid tegengoals die we krijgen is niet normaal meer. Het loopt al tegen de 30!! Vorig jaar hadden we aan het eind van het seizoen 48.. Ben blij dat ik thuis ben gebleven, ik heb de hele wedstrijd thuis gezien en kon mijn agressie nauwelijks binnen houden.. Dit is gewoon triest, ik wist dat we het zwaar zouden krijgen maar 6 goals tegen en zelf nauwelijks iets creëeren is buitengewoon zwak.
Ik had gehoopt dat het team (verdediging) zich achter de oren zou krabben na het debacle in Wolfsburg, zich zou terugknokken en laten zien dat ze vechten!! Niets van dit alles is waar, 8 tegendoelpunten in de laatste 2 wedstrijden en dan moeten we Steppe nog de credits geven.. Maar ik ben een realist en een optimist dus ik blijf zeggen dat we na de winterstop loskomen met Elm, teruggekeerde Roorda en 1 of 2 nieuwe verdedigers.
Twente nog gefelicteerd en bedankt voor de sfeer, evenals mijn collegasupporters die bleven meedoen ook al werden ze in de steek gelaten

Forza Heerenveen Forza Nn

Schandalig!!!!
dit kan en mag toch niet gebeuren.rs

Een keer echt investeren in spelers is geen overbodige luxe.
Met al die spelers uit scandinavie ga je het echt niet redden!! Ze voetballen in een iniminimouse competitie!!
Nu hebben ze weer belangstelling voor de 26-jarige Ingelsten van kalmar.
Samen met die elm.......ik moet het eerst nog maar eens zien, zal ook wel weer 2 jaar duren voordat ze fatsoenlijk mee kunnen draaien op Nl niveau.
Ze waren in ieder geval niet in staat om feyenoord weg te zetten en die waren en zijn toch niet in topvorm of vergis ik mij nu?

yme Dagobert..........tast toch een keer echt in de buidel in plaats als krent op het geld te zitten!

Zo 6-0 winnen van heerenveen! , ik had verwacht dat Heerenveen zou winnen , onze clubjes uit het Noorden doet het de laatste tijd zo goed , zelfs Ac Milan strafde ze niet zo hard af.

ook nog even de lof voor de heerenveensupporters...
zij deden in het stadion mooi mee ondanks die achterstand . twente heeft de doelpunten van de vorige 3 wedstrijden vandaag wel laten vallen ... is hoopgevend voor de volgende wedstrijden ... Maar was twente zoooo goed of heerenveen zoooo slecht ????
Heer en meester Perrez

Kijk alleen naar hoe alle doelpunten tot stand komen......
Zelfs met v/d Sar op doel had het ook 6-0 geweest.
Nimmer stond er een verdediger bij een aanvaller van Fc Twente op het moment van scoren of in scoringspositie te komen, zeer maar ook zeer zwak verdedigend, allemaal ook vanaf het middenveld.
En de 2e gele kaart is dom, maar ook een scheidsrechter had bij zo'n stand en in de 90 minuut beter moeten nadenken, kun je ook zien dat ze het spel niet meer aanvoelen en alleen naar de letteren der wet de fluit hanteren.........sneu en jammer voor het voetbal en dan ook nog klagen dat ze niet geselecteerd zijn voor het Wk 2010.............

Heeft iemand heerenveen gezien, ik heb ze deze wedstrijd niet gezien namelijk? Wat een afstraffing, damn. Mooie pot en perez is weer helemaal terug en n'kufo ook. Dit had gewoon een 10-0 wedstrijd kunnen worden, heerenveen heeft niets van zich laten zien en dat terwijl ze juist in zulke wedstrijden tegen hun direct concurent het hadden moeten laten zien. Twente is los en heerenveen moet nog veel doen.

Wat is die Perez toch een geweldige- en ondergewaardeerde voetballer.

je kan het op meerdere manieren zien..
- twente speelde perfect en heerenveen had er geen antwoord op
- heerenveen verdedigde dramatisch, dus logisch dat de kansen voor twente kwamen maar dit ligt niet zo zeer aan de aanvallende acties van twente, maar ook aan de verdediging van heerenveen natuurlijk.
- heerenveen is normaal even goed maar was vandaag drama
- twente hoorde te winnen maar het is wel verassend als je kijkt naar de laatste weken..

in mijn ogen gelden alle opties. no offence btw
twente speelde grandioos. maar dat er zoveel doelpunten vielen en kansen waren (16 schoten) ligt ook aan de matige verdediging.
verder waren de goals nog redelijk mooi ook, vooral die van Perez, Zeker met N kufo man of the match.

enigszins hoop ik dat twente de lijn doorzet nu.. maar hoop ook dat heerenveen de draad weer op pakt.. het zijn tenslotte mooie clubs! zeg ik als ajacied..

overigens is het mooi hoe arnautovich nu zowat een basisplaats heeft itt vorig seizoen. en hij doet het nog aardig ook. heeft snelheid is tecnisch en fysiek sterk. dat hij die open kans miste ja.. fout van n kufo, fout van hem, of gewoon pech.. denk het laatste. maar staat wel op de goede plek elke keer. het zal geen grote worden denk ik maar ook geen verkeerde!

nogmaals. no offence.. zeg niet dat het zo is, voordat er rellen uitbreken op voetbalzone.. enkel mijn mening!

Waar blijft vandenbussche ? Is deze keeper gepasseerd of is hij geblesseerd ?

het zou een hoop schelen in de defensie dat hij er dit seizoen nog wat van kan maken.

23 november 2008 om 10:31

niet geblesseerd maar volkomen terecht gepasseerd, die steppe heeft ervoor gezorgt dat het geen 10-0 of erger werd

Zo. Dat was genieten vanavond. De pluspunten:
- Kufo krijgt hopelijk weer wat zelfvertrouwen
- Perez laat eindelijk zien waarom die gehaald is.
- Dit is het middenveld wat zolang mogelijk moet blijven staan
- We moeten, ongeacht de tegenstander, vooruit voetballen.
- Doelsaldo weer wat opgekrikt

Ik zou het nooit doen maar vond het wel grappig dat de heerenveen supporters zich zo gedroegen.

Héél spijtig voor Steppe natuurlijk. Dan speelt ie eens goed, krijgt ie er nog 6 om de oren Echt zwak verdedigd van Heerenveen, of gewoon meesterlijk uitgespeeld door Twente. Prachtige Perez gezien!

23 november 2008 om 00:20

Inderdaad, de doelman keepte zeer goed, alleen een doelman tegen 11 aanvallers is vragen om problemen. Ze stonden erbij en keken ernaar leek het wel bij Heerenveen in de verdediging.

Wat een afgang voor mijn club. Niet te geloven. Ik had het al gezegd: Sollied is de verkeerde man op de juiste plek, of de juiste man op de verkeerde plek. Hij wil altijd maar 4-3-3 voetballen, met opkomende backs. Niet meer van deze tijd!
Thuis gaat het wel, dan is de tegenstander toch wat behoudener, en dus kom je minder vaak in de problemen, uit daarentegen roep je het onheil over je af.

Zoneverdediging, nog zoiets: Niet te doen, met de spelersmateriaal die we hebben, dan moet je namelijk communicatief vaardig zijn, elkaar kunnen corrigeren, en dat zijn weinig spelers, vooral als je nagaat dat de meeste een andere taal spreken.

Ontsla Sollied, neem een Nl trainer (foppe weer terug, als hij nog wil), dan komt het goed. Ik heb een hekel aan de mensen die zeggen: Wij zijn Friezen, en staan erom bekend niet in paniek te raken. Als je weet dat een van je banden versleten is, van je auto, dan ga je toch ook meteen een andere band kopen, voor je op vakantie gaat? Of roep je dan ook: We rijden er 4500 km mee, dan kijken we wel of we veilig aankomen...

Natuurlijk, je kunt eens een slechte dag hebben, met 0-2 tegen Vitesse, 4-2 tegen Nac, 5-1 tegen Wolfsburg en nu 6-0 tegen Twente, dat hebben we in het tijdperk Verbeek nog nooit meegemaakt..

Het lijkt soms wel de financiele crisis: Iedere week denk je: Het kan niet slechter, en toch gebeurt het...

24 november 2008 om 02:28

Ik wil niet zeuren maar Fc Twente speelde ook 4-3-3 tegen herenveeen
en speelt dat systeem al jaren.

wat moet dit een geweldige wedstrijd zijn geweest.

Laaiend ben ik... dit is schandalig. Met zulk spelersmateriaal...dit op het veld brengen?
Tegen Twente hoor je een spannende pot op het veld te brengen.
Met zulke spelers hoor je toch echt iets anders af te leveren. En weet je wat het is? volgende week thuis tegen Psv staan ze er gewoon weer. De technische staf moet eens goed achter de oren krabbelen.

Voor deze wedstrijd had ik gedacht dit word een gelijkspel of een kleine overwinning voor Heerenveen of Fc Twente maar dit had ik nooit gedacht (6-0) en dan hadden N'kufo en Arnautovic de score nog meer uit kunnen breide want de defensie van Heerenveen was enorm zwak en wat speelde Perez ge-wel-dig slimme passjes in huis en ook nog betrokken bij een paar treffers..

Was er weer bij en wat heb ik genoten. In het P-vak was het echt een gekkenhuis. Geweldig avond gehad. Ik was best gespannen en had een gelijkspel verwacht, maar wat we te zien kregen had ik niet verwacht. 6 - 0!!! 3x N'kufo. Geweldig!!! Twente moet zo doorgaan en weer voor het Europeese voetbal gaan! Geweldig dit!

@ron jansie, ik vraag me af hoelang jij de ludieke acties tussen heerenveen en groningen volgt? Kijk eens op De trots vh noorden dan zul je zien wat voor acties er allemaal zijn geweest.en geloof me,grunn heeft erg veel mooie acties gemaakt maar zijn de laatste jaren hiermee opgehouden omdat zowat alles al eens gedaan is.van viaduct groen wit verfen tot aan grenspost op de snelweg,verkeersborden bewerkt,abe groen wit gespoten,naaimachine bij lurling in de tuin,noem maar op!

23 november 2008 om 03:30

Op je eerste vraag is het antwoord de laatste vijf jaar. Daarmee is de rest van jouw tekst ook meteen de verklaring voor mijn conclusie. Allemaal mooi dat dat vroeger is gedaan en ik heb het ff gecheckt op de door jouw aangeraden site, maaruh zitten wij niet altijd met zijn allen te zeggen dat het verleden geen basis is om dingen in het heden te claimen? Ik verwijs hiermee naar de ellenlange discussie over het wel of niet zijn van een topclub in Nederland. Toegegeven, voorheen waren de acties erg entertainend, maar een serieuze actiegroep van supporters stopt niet onder het mom van "alles is al eens gedaan". Dat doet de supportersvereniging van Heerenveen ook niet ofwel?

De enige van Heerenveen die een voldoende verdiend, is die jonge doelman Kenny Steppe. Deze jongen stond zo machteloos. Het leek wel alsof hij de enige Heerenvener was op het veld. Maakt een prachtige redding op 5-0, 2 verdedigers blijven lekker staan, en kijken toe hoe Twente 6-0 maakt....onbegrijpelijk..

Eindelijk is de reus wakker geworden en opgestaan. Het spel dat we met tot dusver met vlagen hebben gezien (bijv. Arsenal 1e helft) werd nu 90 minuten getoond. Geweldig genoten van o.a. Perez, Elia, Arnautovic en Jansen.
Complimenten een de Heerenveen fans voor hun uitermate sportieve gedrag. Ongekend in Nederland.

Heerenveen heeft een goed elftal met goede individuele spelers, maar die verdediging is echt dramatisch. Ik wil wel eens weten hoeveel tegentreffers Heerenveen heeft geslikt met de Europese wedstrijden erbij.

In ieder geval al 28 tegentreffers in 12 wedstrijden, alleen Volendam heeft er meer tegen. Dat zegt eigelijk wel genoeg denk ik.

In Europees verband kreeg Heerenveen in vier wedstrijden ook al elf (!) doelpunten tegen:

Vitória Setúbal Fc Sc Heerenveen 1:1
Sc Heerenveen Vitória Setúbal 5:2
Sc Heerenveen Ac Milan 1:3
Vfl Wolfsburg Sc Heerenveen 5:1

Het lijkt me dus duidelijk tijd dat Heereveen het geld wat ze aan transfers hebben verdiend de laatste paar jaren eens serieus in de defensie moeten steken. Heerenveen heeft dit seizoen ook pas één keer de nul kunnen houden.

6-0 is wel een dikke uitslag. Nkufu blijft maar een gekke spits. ene keer speelt die heel goed en ene keer zie je hem niet in de wedstrijd. maar is wel een goeie spits. gefeliciteerd Fc twente fans

Hé Hé, eidelijk eens fatsoenlijk op ons bek gegaan. Twente bedankt... Hopelijk worden we dan eens wakker.

Sollied weg. Nee
Yme weg Nee
Foppe en/of Verbeek terug Nee
Kalm en realistisch blijven Ja

Hoe nu verder????

Dit seizoen is nog steeds niet verloren. Az was ook degradatie kandidaat na 4 wedstrijden. Wij staan er in verhouding nog steeds beter voor op dit moment.

Dat we te veel doelpunten tegen krijgen staat als een paal boven water. Deze defensie presteerd naar behoren en ook op het niveau waar het behoord. Maar dit is niet de ambitie van Heerenveen en zeker niet van het publiek wat er elke twee weken op de tribune zit.

Het bestuur is nu wel aan zet. En niet in de winterstop. Dan is het te laat. Versterking in de defensie moet er komen. Niet op het middenveld en ook niet in de aanval. Dat is zeker voor de nederlandse competitie op niveau. ( Europees doen we toch al niet meer mee.)

Onze sluitpost "steppe" verdient alle lof omdat die in deze mindere tijd recht overeind blijft staan. Dan blijven er 4 posities over waar naar gekeken moet worden. Alle 4 weg. Tuurlijk niet... De match daar gaat het om. Wat we dit seizoen hebben gezien is het niet. Dat is zeker....

Sollied gaat het oplossen en het bestuur geeft hem de middelen. Probleem opgelost en het wordt een mooi seizoen.

En we speelden nog lang en gelukkig.....


wat een mooie pot! Nu kwam de echte kracht van Fct boven..
groeten aan de raaf!!

23 november 2008 om 02:08

ehmm...theo heeft mooie vrije trappen genomen die op het laatst makelijk werden gegeven door de heer bossen..als meneer braafheid volledig terecht rood had gekregen in de 70ste minuut had er waarschijnlijk nog geeneens een punt voor jullie ingezeten..niet te arrogant worden he..

23 november 2008 om 08:38

ehmmm..nou vooruit, ik zal even op je ingaan, want waarschijnlijk wacht je erop.
- Theo heeft maar enkele vrije trappen genomen en de mooisten kwamen gisteravond van Perez...
- In de 70 ste minuut stond het al 5-0 mienjonge..

Verder heeft 19sander85 natuurlijk helemaal gelijk. De echte kracht van Twente komt naar boven als ze kunnen 'voetballen'. Heerenveen verdient alle lof dat ze dat ook wilden en uitgingen van eigen kracht. Ajax, feyenoord en Az durfden het niet en groeven zich zo snel mogelijk in, laf voetbal. Nee meer respect voor Heerenveen .het kan een keer misgaan, maar die herpakken zich wel weer.

Dus...niet praten over arrogantie als je a. de wedstrijd niet gezien hebt b. als dat wel zo is, volledig (bewust) onzin gaat verkondigen.

23 november 2008 om 09:25

dus jij zegt..hulde heerenveen..jullie gaan er tenminste voor..dat is wel leuk voor de supporters maar een team als heerenveen wat toch al geen beste verdediging heeft moet in uitwedstrijden veel safer spelen..dat jij mn cluppie Az en de hoofdstedelingen laf noemt is een beetje raar..uit bij twente is t altijd lastig dus waarom zouden we alles opengooien..toch??..en ik hoor je niet over braafheid

jesus man..alle heereveen supporters die moord en brand schreeuwen dat de trainer weg moet..wat een mooi weer supporters zijn jullie zeg..kan gebeuren hoor..als je zo dom reageerd ben je wat mij betreft iemand zonder enig gevoel voor je club..de steun is er wel bij goede partijen maar als ze zoals vanavond met 6-0 verliezen mag iedereen behalve grindheim en pranjic weg..pffff..jullie moeten je schamen en nu juist je club steunen..

Het moet niet gekker worden. Heerenveen verliest uit een keer dik van Fctwente en er wordt gereageerd door Heerenveen supporters alsof dit de vreemdste zaak van de wereld is. Heerenveen heeft altijd al vrij matig gepresteerd in uitwedstrijden tegen top en subtop. Dus dat twente hier wint is niet zo gek. Dat het zo dik gaat ben ik ook niet verbaasd over. Het aantal tegendoelpunten voor deze wedstrijd zegt genoeg.

Wel snap ik zon opstelling niet. Beerens, Elyanoussi en Sibon hebben verdedigend geen waarde. Sibon is waardevol rond de 16. In een uitwedstrijd tegen twente heb je weinig aan hem. Zo zijn er wel meer zaken dus echt verrast ben ik niet

Zoals meerderen al hebben genoemd na H'veen-ajax was iedereen echt te enthousiast over Heerenveen. Datwas overdreven net als reacties op deze wedstrijd ook overdreven zijn. heerenveebn staat 7e en dat is helemaal niet gek. Met een brede subtop als in Nl dan doe je mee op de 7e plek niet zeuren en gewoon je club steunen.

Men heeft het erover dat in deze competitie alles kan gebeuren en zoals ik eerder al heb gezegd is dat dikke onzin. Mijn worden vinden zijn gelijk in het feit dat Ajax, az en psv gewoon bovenaan staan en de subtop clubs in de subtop staan en potentiele degradanten onderin.maar ja veel mensen lijken te denken dat er ook een prijs te winnen is na 4-6-8 of 10 wedstrijden

Met onze verdediging valt geen eer te behalen, zeker niet bij Twente-uit.
Ook de spitspositie is niet ingevuld. Sibon is helemaal uit vorm, hij scoort niet en voegt voetballend weinig meer toe. Gelukkig halen ze waarschijnlijk Ingelsten (zweeds topscorer).

Ook in de verdediging is kwaliteit nodig namelijk een linker centrale verdediger en een linksback. Breuer, Dingsdag (toe aan nieuwe uitdaging), Jong a Pin enzo moet je verkopen, die passen niet bij de ambities van Heerenveen.

Steppe
Janmaat
Bak Nielsen
Aankoop
Aankoop
Grindheim
Svec/Vay
Vayrynen*str
Beerens
Aankoop
Pranjic

Waar is Heerenveen mee bezig zeg! Al heel het seizoen draait het niet, de goals vliegen hun om de oren. Komt het door de trainer?? Of ligt het ergens anders aan....

Heerenveen bewees zich afgelopen jaren als een uitstekende subtopper, daar lijkt niks meer van over......................

Het was genieten van Twente en was Perez geblesseerd ofzo dat hij zo weinig speelde de laatste tijd? Maar in elk geval was deze wedstrijd een lust voor het oog!

Over Heerenveen ja vorig jaar was hun verdediging ook al een zorgenkindje maar dit seizoen is het wel erg lek. Ook wat mij opvalt is dat op Pranjic en Beerens na er eigenlijk niemand bij Heerenveen opstaat dit seizoen. Vorig jaar kwamen uit het niets ineens Bradley en Sulejmani. Dit jaar moet het heel erg van Pranjic en Beerens komen er zijn geen nieuwe doorbraken die het laten zien tot nu toe. Is Riemer z'n talentenbron op? Of kan Sollied geen talenten handelen? Heerenveen supporters ik ben benieuwd naar jullie mening. Of missen jullie nu Verbeek want conditioneel loopt Heerenveen wel vaker en te veel achter de tegenstander aan inplaats van dat de tegenstander achter hun aan moet lopen.

tukkers van harte gefeliciteerd met de overwinning.er hadden er alleen nog meer in gemoeten.ik hoop dat yme kuiper zijn beurs nu eens open trekt,want die pult haast uit van de miljoenen wij hebben geld maar geen voetbal.en wat is het triest gesteld met onze sheidsrechters ik ga er vanuit dat de rode kaart geseponeerd wordt,want dit gaat werkelijk nergens meer over.

23 november 2008 om 09:07

De rode kaart wordt niet geseponeerd, dat zou een doorn in het oog zijnvan Uilenberg en zijn mannetjes die fluiten volgens de letteren der wet en niet in de geest van de wedstrijd.

23 november 2008 om 12:19

Leuk geprobeerd, maar een rode kaart als gevolg van 2x geel kan niet worden geseponeerd. Eenvoudig omdat een gele kaart niet kan worden teruggedraaid.

Geweldige wedstrijd van Twente, het zorgenkindje van Heerenveen is duidelijk, oh oh oh wat een open huis achterin, enigste klein puntje van kritiek is dat er misschien nog wel meer moest worden gescoord, maar ja 6-0 niks te klagen natuurlijk

Gefeliciteerd Twente ! Wat een uitslag zeg !

Geweldige wedstrijd!
Heb echt genoten gisteravond in de Grolsch Veste!
Wat een wedstrijd!
Perez met zijn briljante passes en Elia met zijn wonderbaarlijke dribbels.
Ben ook blij dat Kufo eindelijk weer eens weet te scoren.

Prima partij van Twente.
Heerenveen totaal gedeklasseerd.
En Heerenveen had geen offday, Twente was gewoon ijzersterk!

23 november 2008 om 10:58

Nou, je kijkt wel door een erg rode bril als je wilt beweren dat Heerenveen gisteren niet liep te schutteren. Tuurlijk, Twente kon lekker voetballen, maar ik geloof niet dat Twente het dit seizoen nog een keer zo makkelijk gemaakt gaat worden, want de verdediging van Heerenveen stapelde fout op fout.

Wat een wedstrijd Heerenveen kwam er helemaal niet aan te pas zelfs de voorhoede vandaag niet. Overigens heeft Steppe goed gekeept hij heeft 6 goals tegen gekregen waar die niks aan kan doen, dat kwam door de verdediging die waardeloos is.

Gefeliciteerd Fc Twente

Gr een Sc Heerenveen fan

het kon zelfs 8-0 worde maar 6-0 is ook goed en kennet perez speelde egt goed beter als hersi op het middeveld.
ik irriteer me egt aan elia hij denkt hij is messi ofzo hele tiijd die tiki tak.,,,,,
wat is dat man speel gewoon normaal, hij dnket hijhefet de top al gehaald:s

23 november 2008 om 10:36

Waar heb jij het in godsnaam over?
Elia speelt gewoon briljant, speelt elke verdediger helemaal zoek.

23 november 2008 om 10:41

ik erger me totaal niet aan elia elke wedstrijd zo makkelijk je man voorbijkomen daar droomt elke club van om zo'n speler in huis te hebben

Kun je zien dat Hereveen nog niet klaar is om de top in te komen stormen de 1ne dag spelen ze de sterren van de hemel en de andere dag bakken zie er echt helemaal niks van.
Maar compliment voor Twente en voor n'kufo wat speelde die goed, nu hopen dat hij de vorm vast kan houden

23 november 2008 om 10:59

Nkufo speelde niet zo heel veel anders dan normaal, maar hij onderscheidde zich gisteren opeens wel door doelpunten en assists.

Wat een geweldige wedstrijd weer gisteren in de Grolsch Veste. De sfeer was net zo als atijd weer goed. Verder wil ik ook nog het Hereveen publiek bedanken. Zij hebben met respect mee gedaan met Fctwente, om het sfeer nog mooier te maken. De wafe ging 5 keer rond en de Hereveen suporters deden mee. Verder was het ook een groot feest in het Hereveen uitvak. Als de spelers het af laten weten dan moeten de suporters hier niet de dupe van worden. Daarom deden ze gewoon mee met het Fctwente publiek.

De wedstrijd dan maar. Eigenlijk is het helemaal niet zo verassend dat we met 6-0 winnen. De laatste jaren winnen we eigenlijk alleen maar met zulke grote cijfers van Hereveen thuis. Hereveen wil voetballen en als je dat doet in Enschede dan vraag je om problemen. Verder had het eigenlijk dubbele cijfers moeten worden. Wat had Fctwente kansen zeg. Stuk voor stuk 100 procent kansen die er gewoon in moeten.

Al met al drie punten erbij wat het belangrijkste is. De kansen die ze kregen gingen er nu wel in. Tegen Feyenoord en Ajax had je ook gemakkelijk moeten winnen maar daar gaan de legio kansen er niet in en tegen Hereveen wel. Verder bied dit alleen maar perspectief naar de toekomst. Dit heb ik ook voor de wedstrijd tegen Hereveen gezegd, als je zoveel kansen crieerd dan gaan ze op een gegeven moment toch vallen.

Nu na weken 3 wedstrijden in de week te hebben gespeeld een week rust en dan de wedstrijd van het jaar thuis tegen Shalke 04. De wedstrijd is al weken uitverkocht. Hopen dat Shalke 04 donderdag wint van Man city, dan kunnen ze de wedstrijd tegen Fctwente misschien wel laten schieten.

geniaal!! wat een sfeer,
Kufo stond er weer...
top
en die supporters van heerenveen ; respect hoor dat jullie gewoon gezellig meededen..

als twente zo blijft spelen dan worden ze kampioen denk wat was dit geweldig zeg!!!!!
heerenveen scout altijd wel goed met spitsen maar een goede verdediger nadat hansson weg is gegaan kwam er niet echt beetje jammer

23 november 2008 om 11:21

De top 5 zeker wel maar kampioen weet ik niet, heerenveen speelde ook onzettend slecht.. moet ze eerst volgende week weer zien.

Na wat ik gezien heb waren dubbele cijfers ook niet onterecht geweest. Twente was gewoon superieur. Daar kan zelfs ik als Groningen supporter van genieten. Maar wat een sneue actie van Braamhaar om rood te trekken voor Mika Väyrynen, blijkt toch maar weer dat die Braamhaar een erg zielig figuur is die alleen zijn macht op het voetbalveld kan laten zien. Ik meende op tv zelfs afkeurende reacties van de Twente aanhang te horen.

goed gedaan van twente. kanp dat je hereveen met 6-0 wegvaagt. Goede prestatie.

Ik heb ervan genoten van Fc Twente gisteren in het stadion! Toevallig zag ik een obelix-vlag gisteren! Wel apart zeg! Maar Hereenveen was gewoon heel slecht vandaag. En twente was heel erg goed. Dan krijg je een uitslagen zoals 6-0. De sfeer was fantantisch. Ik moet ook zeggen dat ik respect heb voor supporters van Heerenveen. Ze deden gezellig mee aan de wave..

Een zeer knappe prestatie van Twente. Maar ik verwacht dit seizoen niet nog zo een grote thuisoverwinning meer voor Twente. heerenveen ging namelijk naar Enschede om te voetballen. Op die manier werden de ruimtes te groot waardoor Twente makkelijk kon combineren en dus ook een ruime en mooie overwinning pakken. Ze hebben het overigens heel goed uitgespeelt, en het had wel meer dan 6-0 mogen worden.

Maar een speler als Elia bijvoorbeeld kan in zo een wedstrijd vooral uitblinken doordat Janmaat geen rugdekking krijgt. Omdat de ruimtes zo groot waren stond er namelijk altijd een middenvelder vrij waardoor er een centrale verdediger doorschoof. Dat had dan weer tot gevolg dat er geen rugdekking was en dat er heel gemakkelijk zoveel kansen en doelpunten vallen. De aanvallers hebben het dan erg makkelijk want elke aanvaller dribbelt het liefst op verdedigers af om daarna een actie te maken en dat te bekronen met een assist of doelpunt.

Maar Sollied heeft veel te laat ingegrepen, hij had bij de 2-0 al moeten zien dat het zo niet goed ging komen. En als je dan ziet dat ze de 2e helft gewoon hetzelfde blijven spelen vind ik dat onbegrijpelijk.

Ik lees weleens reacties van mensen die zeggen: De Heerenveensupporters die nu ineens gaan roepen dat de trainer wegmoet, dat zijn nepsupporters, en dat soort dingen. Maar mag ik hun eraan herinneren dat die supporters wel Iedere wedstrijd zien van hun club, en niet alleen de samenvatting zoals jullie?

En dat ze, net als ik trouwens, ook gewoon inzien dat dat zonegedoe niks is voor spelers van Heerenveen? En dat ze ook inzien dat Sollied stug blijft volhouden aan Zijn tactiek omdat hij daar vroeger succes mee heeft gehad? En dat ze dan ook inzien dat de coach zijn tactiek moet bepalen aan de hand van de spelers, en niet aan de hand van zijn eigen gevoel?

En een 6-0 nederlaag "kan" niet meer, als je topsport wil bedrijven, dat is zo duidelijk als het maar zijn kan...

6-0 wat een afgang zeg, ik begreep niet waarom Sollied breuer eruit haalde. Bak-nielsen speelde echt een slecte wedstrijd, hij had een aandeel in de 1e 4 tegendoelpunten. Het was echt dramatisch, 0 Doelpogingen dat zegt genoeg en elyounousie op het middenveld is ook geen succes, narsingh viel nog wel lekker in opzich

ik ben ook naar enschede geweest en tsja wat moet je als je club vernederd wordt weggaan heeft ook geen zin en dan moet je er maar het beste van maken en je dag niet laten verpesten door onze lamzakken.het was de terugweg in de bus nog gezelliger de polonaise in de bus.je kunt de stoeltjes er wel aftrappen,maar daar schiet je ook niets mee op.always look on the brichgt side of life.volgende week beter hoop ik.fc twente ik heb genoten van jullie voetbal enne volgende keer bij ons houden we de punten in eigen huis.

heel erg knap van fc twente.
ik had het zeker niet verwacht .
toch ook wel weer leuk voor n'kufo dat hij oook weer gescoort heeft.
hopen dat hij dat voortkan zetten naar nog meer doelpunten

trouwens wat vinden jullie van de tweede gele kaart van mika.graag reacties ik vind het namelijk belachelijk en volgens de regels kun je hiervoor ook geen geel geven.braamhaar voelde de wedstrijd totaal niet aan wie geeft nou in de 88e minuut iemand zijn 2e gele en dus rode kaart in een wedstrijd die al lang gespeeld is.ik denk dat heerenveen deze dwaling wel kan aanvechten.

23 november 2008 om 12:25

frlrulzz, zoals ik hier boven al aangaf. Wat een sneue actie van Braamhaar om rood te trekken voor Mika Väyrynen, blijkt toch maar weer dat die Braamhaar een erg zielig figuur is die alleen zijn macht op het voetbalveld kan laten zien. Ik meende op tv zelfs afkeurende reacties van de Twente aanhang te horen.

23 november 2008 om 12:42

Het was een in- en intrieste rode kaart. Sloeg helemaal nergens op en totaal onnodig. Ik vond het wel een originele actie trouwens en verre van onsportief. De Twente-supporters konden hier ook wel om lachen en kreeg zelfs applaus toen ie van het veld liep (een postief applaus wel te verstaan)

23 november 2008 om 12:56

Ik persoonlijk vind het een belachelijke actie van Dhr. Braamhaar, maar je zit wel fout aangezien er wel geel voor staat volgens de officiele regelementen.

Ot: Ik heb echt genoten van de wedstrijd!

23 november 2008 om 15:43

Volgens de regels kun je er zeker geel voor geven. Hij gooide de bal bewust tegen Perez aan. Echter in de geest van de wedstrijd die hartstikke sportief was, en wetende dat Vayrinen al geel had, had hij hem natuurlijk niet moeten geven. Was zwaar kinderachtig.
Maar wat heb ik verder genoten gister. Van Perez en Janssen met hun geniale steekpassjes, van Nkufo die altijd hard werkt maar dit seizoen nog moeilijk het net kon vinden, van Elia die janmaat compleet degradeerde, van Brama die een topseizoen heeft, van Arnautovic die gister een geniale dag had in mijn ogen dan ondanks de 2 grote kansen die ie miste. En van de verdediging die alle duels wonnen. De allermooiste actie voor mij van de wedstrijd was nog wel die vrije trap van Perez. Terwijl iedereen dacht dat ie die bal voor zou slingeren gaf ie ineens een steekpass op Elia. Kippenvel op de tribune. De spelers van Heerenveen waren slecht bezig gister, maar het friese publiek verdiend absoluut een grote pluim.

ongelovelijke overwinning eindelijk scoort Kufo ook weer eens. Ook goeie binnekomst van Perez terug in de basis

Nadat ze van Ajax hebben gewonnen, heeft Heerenveen nauwelijks iets gepresteerd. Teveel gegeven tegen een club waar je uiteindelijk toch niet van kan winnen. Clubs als Heerenveen en Volendam e.d. kunnen zich beter concentreren op hun directe concurrenten. Daarnaast schoppen ze ook nog iedereen het veld uit, omdat ze normaal voetballend gewoon tekort komen.
Nu geven ze alles tegen de toppers om vervolgens weken lang niets te presteren.
Ik begrijp nit dat het bestuur van dergelijke verenigingen er niets aan doet!

haha prachtig! wie had dit gedacht?
Heerenveen voetbalt soms geweldig en soms hebben ze echt een totale off-day.
Met zulke wisselende prestaties wordt je geen kampioen..

Als de Twente motor draait, draait die goed.
geweldige uitslag voor Twente.

Wat een vernedering voor Heerenveen. En wat een doelpunten.
Felicitas Twente.

ik heb met name de 1ste helft genoten van twente en bij flagen in de 2de helft ook!
wil je het rugnummer van elia weten...vraagt het aan janmaat haha.
perez speelde ook superieur!
moet ook zeggen dat heerenveen kinderlijk stond te verdedigen onbegrijpeljk!
had wel 10-0 kunnen zijn!
mooi om te zien dat n,kufo ook weer weet wat scoren is!
als fc groningen sup[orter heb ik gister van het spel van twente kunnen genieten,complimenten.

Je kunt wel zeggen dat het een belachelijke actie van de scheidsrechter is. Maar wat dacht je van meneer Väyrynen. Je staat met 6-0 achter, je krijgt in de laatste minuut een ingooi (die volgens mij niet eens voor Heerenveen was) op je eigen helft bij de cornervlag. En wat doet meneer de duurbetaalde prof? Hij gooit de bal opzettelijk tegen Perez aan. Hoe dom kun je zijn? Voor zo'n trieste actie verdien je gewoon een gele kaart. 89 minuten een wanprestatie leveren en dan ook nog zeuren dat je d'r met rood vanaf moet...

Weinig verrassend, Verlies vooraf ingecalculeerd en gezien onze vorm in uitpotten was het wachten op weer zo'n uitslag. Sollied weg, misschien is dat wel de oplossing. Hij is namelijk Te Goed voor onze beperkte spelers. Verder felicitaties aan de Tukkers, heb de laatste jaren vaak genoten van jullie spel en ik hoop dat jullie de komende jaren zo lekker doorgaan (zucht, deden wij het maar zo goed, ook qua spel). Alleen maar leuk voor de competitie. Ohja, die actie van Vayrinen was een dolletje, niks serieus. Braamhaar kan niet in de geest van de wedstrijd fluiten. Perez vond de actie van Vayrinen ook geniaal. Balletje ingooien tegen de rug van de tegenstander zodat je zelf meteen verder kunt spelen. Maar sb1980 heeft geen humor, net als Braamhaar.

Wat slecht van Heerenveen.. Twente was niet eens zo goed.. maar H'veen was echt zoo slecht.. had dit zeker niet gedacht! Wat me opviel is dat ze bij Heerenveen alleen maar oog voor de bal hadden.. en dat Bak Nilssen als zijn tegenstander de bal had, hij meteen voor het goal ging.. ipv druk op de tegenstander te zetten.. en die met die oranje schoentjes (kon niet erachterkomen wie) vond ik ook slecht.. heeft geen verdedigende actie gedaan.. alleen maar oog voor de bal

23 november 2008 om 14:06

Twente niet eens zo goed? Kerel, heb jij de wedstrijd wel gezien? Twente speelde zijn beste voetbal van het jaar!

Ik hoop dat ze deze lijn kunnen doortrekken. Als ze dat doen komt het wel goed met dit seizoen en kunnen ze wel weer heel hoog eindigen. Je ziet dus dat 't middenvelt bij Twente heel belangrijk is voor de aansluiting met de aanvallers. Als dat niet gebeurd word er ook weinig gescoord.

Wat een geweldige wedstrijd, alles zat erin. Passie,strijdlust, mooie doelpunten, een geweldige sfeer in het stadion. Ge-wel-dig!
Twente speelde gewoon een erg sterke wedstrijd, alhoewel Heerenveen toch ookwel erg veel fouten maakte.. Het mooiste vond ik nog dat de Heerenveen supporters supersportief waren, en niet spottende liedjes over twente gingen zingen uit frustratie, maar gewoon de sfeer nog beter maken! De wave, meezingen met twente, bij de ere ronde van twente applaudisere nvoor twente.. Ge wel dig! Jammer dat Mika een geheel onterechte rode kaart kreeg, en dat bijna alle spelers van heerenveen wegliepen, zonder hun zeer sportieve publiek te bedanken..!

Wat een geweldige avond. Ondanks de 6-0 had het best meer mogen zijn.
Geweldig hoe het Heerenveen publiek reageerde. Respect !!

Ook ik heb genoten gisteravond!! Ik wil nog even wat op merken; Iedereen geeft zijn complimenten voor n'kufo, Perez en Elia, overigens terrrecht. Maar ik wil toch ook even zeggen dat we een geweldige achterhoede hebben, die behalve goed verdedigen ook zeer goed kunnen op bouwen. Met name Ronnie Stam is al die miljoenen zeker waard, iedere wedstrijd constant geweldig!!! En natuurlijk is het duo Wiellaart/douglas ook geweldig!!!
Als het 3 december netzo gaat als gisteren zie ik Fredje nog wel huilen van heimwee...

Super wedstrijd van twente hopelijk kunnen ze de lijn doorzetten tegen schalke.

maar naast alle complumenten voor de friesse supporter

blijft het natuurlijk wel belachelijk dat de uitspeelende ploeg als ze in friesland spelen ook blijven staan voior hun "volkslied" . Dit wordt voor friesse als normaal beschouwd maar natuurlijk is er maar 1 volkslied waar je voor moet blijven staan in nederland. Dat de friesen hier anders over denken oke .

24 november 2008 om 12:04

Super wedstrijd ? hou op man. Je moet niet denken dat twente zo vrij tegen schalke kan spelen. Dat goeie spel van twente kwam voornamelijk door de vrijheid die de friezen jullie gaven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente3211
5.TOP Oss308
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie

In de wandelgangen

Woensdag 12 december
Juventus is van plan om concreet actie te ondernemen om Paul Pogba over te nemen van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren