Huntelaar berust in ongewone situatie

Dinsdag, 11 november 2008 om 09:00 • Laatste update: 16:56

De ernst van de blessure van Klaas Jan-Huntelaar zorgde maandag voor een zwarte rand op de ruime zege van een dag eerder tegen Sparta Rotterdam. De aanvalsleider van Ajax mist naar alle waarschijnlijkheid negen wedstrijden, waaronder de topduels tegen PSV, AZ en Hamburger SV. Het laatste treffen in het kader van de UEFA Cup.

Voor Huntelaar ging het mis tijdens een duel met Spartaan Krisztián Vermes. De linkerenkel van de aanvoerder klapte dubbel en al vrij snel was duidelijk dat hij niet verder kon spelen. Nader onderzoek wees maandag uit dat de voorste enkelband volledig is afgescheurd en dat hij zeker zes weken moet revalideren.

"Dit wordt pas de eerste keer dat ik een wekenlange revalidatie ga meemaken", zo citeert AD/Sportwereld de spits die in vijf jaar slechts drie competitieduels en twee interlands door blessures miste. "Omdat het nieuw is, zou ik nu ook niet weten wat ik moet verwachten. Een enkelblessure heb ik eerder gehad bij Heerenveen. Toen kon ik na een weekje ijzen en behandelen weer spelen. Dit wordt in elk geval anders."

Huntelaar beslist de komende dagen of hij zijn enkel met rust en therapie laat genezen of dat hij zich laat opereren. "Ik ga er advies over inwinnen en dan kiezen we de verstandigste oplossing. Ik baal ervan dat ik niet kan spelen, er komen prachtige wedstrijden. Ik wil uiteraard zo snel mogelijk terugkeren, maar ik ga geen onverantwoorde dingen doen. Mijn gezondheid is het belangrijkste."

Behalve wedstrijden met Ajax mist de spits ook de oefeninterland van het Nederlands elftal, volgende week woensdag in de Amsterdam ArenA tegen Zweden. Zaakwaarnemer Arnold Oosterveer sluit uit dat zijn cliënt, met oog op de nakende transferperiode in januari, zijn laatste duel voor Ajax heeft gespeeld. "Daar hebben we dus echt nog geen seconde bij stil gestaan. Dat lijkt me ook niet aan de orde."Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties

Vervelend. Maar hij was al niet in vorm. Ik verwacht dat Sno er zal staan. Goede en balvast, kan suarez op ''10'' staan als bewegelijke voetballer.
Denk dat we psv dan nog kunnen hebben, Hamburg maakt niet veel uit zolang je slavia maar wel hebt thuis.

11 november 2008 om 10:04

Wat is dat toch voor gezeik over zijn vorm? Huntelaar was wel in vorm, vond weliswaar minder het net, maar speelde zeer goede wedstrijden en heeft gewoon al 9x gescoord!! Achterlijjk gedoe...

11 november 2008 om 10:15

Nou ik zie hem toch kansen missen die vorige jaren 100% doelpunten waren. Hij voetbald nu meer mee, dat is waar. Maar ik heb liever dat hij er gewoon 30in schiet en minder mee voetbald. Ik zie hem soms naar het middenveld zakken om een bal op te halen. Dat is toch niet echt de bedoeling lijkt mij.

11 november 2008 om 10:32

Toen hij er 30 inschoot werden we ook geen kampioen omdat je naast de goals gewoon met 1 speler minder speelde.
Dit jaar doet hij veel meer mee met team, zeker niet slecht voor zijn ontwikkeling..

11 november 2008 om 10:38

Klopt, maar ik ben wel bang dat hierdoor zijn marktwaarde naar beneden gaat. Omdat clubs toch snel geneigd zijn om te kijken of iemand scoort, of niet.

Ik denk dat dit jaar heel spannend gaat worden wie er kampioen wordt, maar dat een meevoetballende Huntelaar dat verschil niet maakt. Heb liever zijn doelpunten.

11 november 2008 om 11:24

De reden dat ie mee loopt te voetballen is omdat ie simpelweg geen voorzetten krijgt. 1 of 2 goede voorzetten per wedstrijd is niet genoeg. Hij had Sarpong naast zich waar ie niks maar dan ook niks aan had. Hij had toen geen nummer 10 achter zich hij had Suarez naast zich die in de eerste weken weer lekker ego liep te voetballen. Logisch dat je dan amper scoort. Als je geen steun hebt achter je moet je wel naar het middenveld zakken. Die linies lagen te ver uit elkaar. En als je dan eens iemand achter je hebt staan staat daar een Siem de Jong die al weken slecht speelt dan heb je er nog niks aan. Maar dat zien de mensen niet he. Die kijken alleen naar de doelpunten. Met Kennedy zag je meteen weer die voorzetten die we zo gemist hebben. Hij had wel oog voor Huntelaar en dan zie je dat ie ze er gewoon maakt. Doordat hij zo weinig ballen krijgt valt het erg op als ie eens mist. Maar hij heeft vorig seizoen ook genoeg gemist hoor maar toen viel het niet zo op door de vele doelpunten die hij wel maakte. Hij had toen veel meer steun vanaf de zijkanten en van de nr 10.

11 november 2008 om 12:04

Kennedy heeft geen bal goed gegeven tegen Zilina. Man man, die komt geen man voorbij en zijn voorzetten zijn ook niets. Geen schim van de voetballer die hij bij Twente was. Heb zelf nog liever rommedahl. Maar die is geblesseerd.

11 november 2008 om 12:15

Ik ben in ieder geval wel blij dat Huntelaar scoorde uit perfect op maat voorzet van Kennedy afgelopen zondag!!! Suarez verliest 80 keer de bal en daar wordt niks van gezegd maar die komt ook niet elke wedstrijd zn man zomaar voorbij. Het gaat ook niet om je man voorbij komen. Als die bal maar goed naar een medespeler gaat en dat zit goed bij Kennedy. Rommedahl heeft al helemaal geen voorzet. Die kan alleen hard lopen en dan kijkt hij niet eens waar hij de bal heenschiet. Kennedy is geen basisspeler voor Ajax maar op dit moment is hij de beste keus. Hij krijgt die bal wel voor. En of hij nou 2 keer een mindere voorzet geeft maakt geen flikker uit want hij geeft tenminste een voorzet in tegenstelling tot vele andere spelers die maar blijven pingelen. Ik zie liever spelers die zichzelf als aangever voor de spits zien dan spelers die zelf zonodig moeten pingelen en dan de bal weer verliezen zodat Huntelaar weer niet in stelling wordt gebracht. Reken er maar op dat Huntelaar blij was dat er eindelijk iemand naast hem stond die weer een voorzet kon geven. En die voorzetten zijn Prima!!!!! Als er 1 geen goede voorzet heeft is het Rommedahl wel.....

11 november 2008 om 15:58

ik ben met je eens ajaxdude
en dat huntaal lang tijd droog stond was ook een van de oorzaken hij krijgt niet goeie ballen van zijn medespelers.
dus van mij blijft kennedy op rechtsvoor hij is zeker beter dn leanoardo en rommedhal.

11 november 2008 om 16:52

Ik denk dat Kennedy de beste voorzet heeft van alle ajax spelers.
Hij heeft het alleen nog niet zo laten zien bij Ajax, hopenlijk kan hij het nu eindelijk waar maken bij Ajax. Bij Twente kon hij dat ook goed, dus zou niet weten waarom hij zijn oude niveau niet meer zou kunnen halen.

dit is zwaaaaaaar kut:s:s
das egt balen
nu zijn we egt 1 van de goeie mannen kwijt:s

Nononsence
snop is een middenvbelder. die zet je niet in de spits.
we hebben ook andere spitsen.
dus die opstelling is sowieso dom
want sno kan daar niet spelen.

11 november 2008 om 09:23

Sno maakte anders de laatste wedstrijd een prima goal + assist op die positie. Bij de beloftes speelde hij ook in de spits en trapte hij er ook 2 in. Bij gebrek aan beter is het best wel een optie om hem in de spits te zetten. Ik zou toch kiezen voor Suarez in de spits tegen Psv.

11 november 2008 om 09:26

Dan mis je creativiteit. Zoals ik zei ik verwacht met een sterke jongen(sno) die de bal kan vasthouden en Suarez erachter een betere combinatie.

11 november 2008 om 12:02

was suarez bij groningen niet ook cntrumspits???

11 november 2008 om 10:13

@loooyke:

Jij ziet het wel heel zwart-wit heh? Sno kan op meerdere posities spelen, centraal achterin, centraal op het middenveld en in de spits. Ik vind hem trouwens in de spits nog de beste indruk maken. En die opstelling waar jij het over hebt is juist prima en zo zal Marco ook spelen. Niet "dom" dus.

11 november 2008 om 10:17

ik neem aan dat je mijn opstelling van hierboven bedoeld? Ik deel je mening dat hij het zwart-wit bekijkt. Het is duidelijk dat Sno op meerdere plekken uit de voeten kan, maar met de blessures op dit moment zal van basten hem waarschijnlijk gewoon in de spits zetten met Suarez op 10. Gewoon zoals hij Tegen Sparta speelde alleen met Sno ipv Kjh.

wat een opstelling sno en emanuelson voorin jah dat zou egt een sprookje zijn 9 wedstrijden dat is een flinke blesure.. wete ze in A'dam ook es hoe dat is ..

11 november 2008 om 09:26

Hbhbhb ik weet niet of je het gevolgd hebt maar de vorige wedstrijd speelde Ajax ook zo. En het is ook niet voor het eerst dat Urby en Sno in de aanval spelen. Maargoed.. geloof jij maar in je eigen sprookjes

11 november 2008 om 09:39

Jij hebt duidelijk de laatste tijd niet echt opgelet. Bij ajax waren er de laatste tijd toch zeker wel wat serieuze blessures. Voetballers die erger gemist werden dan huis-tuin en keuken voetballers als lucius en landzaat bij feyenoord die geblesseerd waren..

11 november 2008 om 09:58

@ looyke, sno is begonnen als spits.. Ook bij jong oranje stond hij altijd in de spits tot er namen als huntelaar en babel bij kwamen.
Afgelopen wedstrijd viel hij ik in... in de spits!

Enne Hbhbhb volgens mij weten ze in amsterdam heel goed hoe het is geblesseerde spelers te hebben.. Ze zitten namelijk al een aantal maanden met een blessure gevalletje of 10 !!

Klaas zorg dat je maar weer snel helemaal hersteld.
zal mij benieuwen of de medische staf nu niet weer spelers te vroeg groen licht geeft. Het schijnt dat ze bij Ajax ondertussen druk bezig zijn om Evander Sno om te bouwen van middenvelder naar aanvaller. Lijkt me een juiste zet aangezien we op het middenveld ons "dood" ergeren aan zijn trage handelingssnelheid, voorin komt dat beter tot zijn recht aangezien een spits een bal hoort vast te kunnen houden. Zo is Sno dus de ideale invaller bij een achterstand (of gelijke stand) kan hij fungeren als targetman, bij een voorsporng kan hij de bal makkelijk bij zich houden om zo tijd te winnen. Kan alleen niet beoordelen of Sno snelheid heeft zodat hij ook voor diepgang kan kiezen. Dat zal de komende duels duidelijk worden. Zo snel kan het gaan je bent bijna afgeserveerd door een groot gedeelte van het publiek vervolgens moet je een paar weken later de kar trekken maar ja zo zit de voetbalwereld nou eenmaal in elkaar. Ik heb er vertrouwen in dat er deze week gewoon 6 punten naar Amsterdam gaan. Volendam mag met alle respect die ze verdienen geen probleem zijn ondanks de vele blessures en nu is het hopen dat we ook tegen Psv eens gaan winnen. Was het niet jaren zo dat Ajax het spel maakte goed speelde en ondanks dat ten onder ging. Zal mij benieuwen of we net zo durven te voetballen als tegen Twente( lees niet voetballen maar wel met de punten naar huis gaan). Of gaan we weer vol op de aanval en lopen weer tegen een messcherpe counter aan. Ik heb er in ieder geval super veel zin in.

11 november 2008 om 09:35

Ik zou me eerst maar druk maken over de bekerwedstrijd, tenminste, ik neem aan dat je als Ajacied niet alleen voor de titel maar ook voor de beker en de Uefa Cup wil gaan.

11 november 2008 om 10:19

Met alle respect, maar ik dacht dat we Volendam thuis hebben? Dat mag toch geen probleem zijn.

11 november 2008 om 11:22

Volendam uit hoor..

On: Het is echt balen dat ie geblesseerd is, het is nog maar te bezien of je dit op kan vallen. De optie Sno in de spits is weliswaar een optie, maar mijn inziens niet de eerste op dit moment. De wedstrijden die hij gespeeld heeft in de spits werd hij ook slecht verdedigd, behalve tegen Twente misschien, maar dat was een hele andere wedstrijd met een hele andere opstelling van Ajax dan normaal.. Tegen Heracles en Sparta deed ie het als invaller prima. Ik vind ook dat je hem als invaller moet gebruiken en niet als een spits in de basis. Ik vind dat dat in eerste instantie zijn positie niet is(ondanks dat ie het aardig doet), daarnaast moet je je opstelling ook aan gaan passen omdat je met Sno in de spits wilt gaan spelen de komende 9 wedstrijden. Mijn inziens kan je dan beter je huidige opstelling in tact houden en een vervanger voor Huntelaar (bodul!) op de centrale spits positie zetten. Zo voorkom je dat meerdere spelers in een andere rol moeten gaan voetballen, terwijl je dan meer terug moet wisselen als Huntelaar weer fit is. Nee voor 1 of 2 wedstrijdjes kan je je opstelling enigszins aanpassen en in een ander systeem gaan spelen, maar over een periode van 9 wedstrijden kan je volgens mij beter je eigen systeem hanteren en een speler zoeken die daar wel in past. Want naast de spitsenpositie is het ook zaak dat de rest van het team aan elkaar gaat wennen, steeds in andere systemen voetballre is daarbij niet bevordelijk. Sno is geheel ander type voetballer dan Huntelaar, in plaats van scoren houdt ie de bal vast en kaatst ie, het scorend vermogen zal in dat geval nog steeds van een ander moeten komen. Bodul doet het tot nu toe goed doet en is normaliter ook de beoogde opvolger van Huntelaar/cvitanich. Dan moet je hem ook opstellen als Huntelaar en Cvitanich geblesseerd zijn. Jong Ajax is toch voor jongens die tegen het eerste elftal aanzitten, indien nodig moet je die ook wel durven gebruiken!!

11 november 2008 om 11:15

Nou ik niet dan maar verliezen van Psv om een geblesseerde speler te vroeg in te brengen is niet echt slim. Grappig genoeg hebben zelfs als het grootse gedeelte van onze standaard aanval gebleseerd is en een paar invallers nog genoeg kwaliteit in de spits en daar om heen. Urby en Sno/de Jong zijn prima aanvaller met Suarez aan de andere kant en een sterk opkomend middenveld moeten we Psv van de mat kunnen spelen.

11 november 2008 om 19:24

Exact. Jullie hebben genoeg kwaliteit op de bank zitten. Niet leuk deze blessure, maar zeker nog geen ramp voor Ajax. Tegen Psv heb je sowieso op dit moment niet je beste team nodig, bovendien veel onrust daar. De andere geblesseerden eerst 100% beter laten worden, anders krijg je hetzelfde gelazer als bij Feyenoord. Wat heb je eraan als de terugkerende speler meteen weer in de lappenmand gaat.

Tegen volendam ben ik wel benieuwd naar die jongen uit jong ajax, bodul

die speelt niet zegt van basten

Sno(de harker) kan niet voetballen. Zijn handelingssnelheid ligt op het niveua van een 5e klasser. Nee ik denk dat Marco met een talent komt. Wie dat zal zijn weet ik nog niet, maar het is wel een moment waarop ineens iemand er staat waar zo'n beetje heel nederland nog weinig van weet.

siem de jong speelde in de jeugd ook in de spits, ook bij jong ajax nog.. lijkt me nog een betere optie dan sno, maar alles is een betere optie dan sno!

11 november 2008 om 10:29

Dit is misschien nog wel de beste optie die ik lees. Ik begrijp ook niet hoe je er over na kan denken om Sno in de spits te zetten.

11 november 2008 om 14:15

Heeft 2 keer prima gewerkt, zo komen ze er op. Daarnaast heeft ie dat bij Jong Ajax wel eens gespeeld en ook bij Foppe de Haan heeft hij als breekijzer prima gefunctioneerd. ik vind alleen dat het een breekijzer moet blijven dus geen basisspeler! Nu gewoon voor Bodul gaan, als dat niet gaat weet je dat je Sno nog achter de hand hebt..

gewoon sno in de punt en suarez erom heen laten zwerven..niks aan de hand voor de hoofdstedelingen.

jullie denken toch niet dat van basten in een belangrijke wedstrijd een jeugdspeler voor de leeuwen gooit als die ook suarez en sno heeft.

sno kan prima in de spits, alleen dient hij zich de befaamde ''spitsen trucjes'' even aan te leren, het is wel een korte tijd, maar met spitsen als van basten en bergkamp moet dit toch wel lukken!

11 november 2008 om 10:27

Ik durf er bijna geld op te zetten dat van basten met deze opstelling gaat spelen. Zelf gaf ik hierboven deze opstelling ook aan. Tegen Volendam zal die jonge jongen Bodul misschien een invalbeurt maken, maar denk toch dat hij gewoon met Sno gaat voetballen net als afgelopen week nadat Huntelaar uitviel.

Voor de andere mensen hier; Sno staat er niet om een mannetje voorbij te lopen en om een omhaal te maken etc.
Bal vasthouden, meegeven aan de links en rechtsbuiten en zorgen dat hij en Suarez dan voor de goal staan. Beetje logisch nadenken over zo'n voetballer mag ook wel.

Sno aub niet in de spits. Afgelopen zondag was meer geluk dan wijsheid en hij is gewoon veel te traag en statisch. Vooral in een topper. Tegen Volendam zou misschien nog kunnen

zeer klote voor die jonge, wil toch waarschijnlijk wel weg na dit seizoen, wil laten zien dat hij weer veel geld waard is, scoort minder dit seizoen en nu ook is nog geblesseerd. Ik hoop dat hij snel hersteld en naar een mooie europese top club gaat.

Dit gaat Ajax veel punten kosten. Zoveel klasse geblesseerd op dit moment, dat kan helaas niet meer ongestraft blijven. Te beginnen met morgen tegen Volendam. Door onderschatting gaat Ajax er gewoon uitgekegeld worden, immers Ajax zal zich moeiteloos aanpassen aan het dramatische niveau van Volendam.
wb vervanging Huntelaar doet Sno het prima. Het is makkelijk om kritiek te hebben op deze jongen, maar het is zijn positie niet en het is daardoor zeer moeilijk in te vullen.

9 wedstrijden zonder onze aanvoerder / spits van Nl-team :s

hij was al langere tijd in mindere vorm, maar dan nog gaan we dit dus heel erg missen.

Volendam moet sowieso gepakt kunnen worden zonder the hunter, dus dat is dan al 1 belangrijke wedstrijd minder.

zondag tegen psv misschien met een echte 4-4-2 gaan spelen ipv 4-3-3, met voorin suarez en misschien leonardo, 2 beweeglijke aanvallers.

het is helemaal geen gek idee om psv op z'n psv's te pakken.
afgelopen 4(!) thuiswedstrijden wist ajax niet te winnen van psv, deze traditie dient dus om verschillende redenen te worden doorbroken.
en mijns inziens moet nu even het resultaatvoetbal zoals tegen Twente bovenaan staan, zeker gezien het gemis van de nodige spelers.

Wij ajaxieden zien 020 maar al te graag psv van de mat spelen zondag, maar ik verwacht niet dat dit het geval zal zijn, het is altijd een wedstrijd op zich, en zeker psv is enorm gebrand om in te lopen op hun concurrentie, ondanks dat ze niet lekker draaien.
Arrogant dominant alleen maar aanvallers opstellen en het spel willen maken mag dus best even herzien worden. Ok, je speelt thuis, dus er wordt zeker wat van je verwacht als team. Maar ik zie dit keer veeeele malen liever resultaat dan weer dat haastige gezoek naar de aanval en weer verliezen.

Laten we psv dus maar pakken op z'n psv's!
7 punten los van de Einhovenaren lijkt me van het grootste belang

Dat was dus zijn laatste wedstrijd voor Ajax, die oosterveer kan wel zeggen daar gaan we niet vanuit maar wil ajax nog een beetje geld voor m vangen dan zal hij nu moeten gaan, van de zomer word het alleen maar minder omdat hij dan weg moet want anders loopt hij een jaar later transfervrij de deur uit en daar is Klaas zelf op uit..

11 november 2008 om 19:30

Geblesseerd verkopen ?
Dan levert hij echt te weinig op, denk ik.
Hij mag wel uitkijken dat een nieuw doorbrekend talent zich niet in de kijker speelt en hij straks echte concurentie krijgt na deze Minimaal zes weken !

Balen voor Klaas-jan, echter Suarez is op dit moment de man bij Ajax. Zolang Suarez heel blijft, maakt Ajax gewoon kans op het kampioenschap.

Het goede nieuws is dat die nu waarschijnlijk ongeacht de prestaties van Ajax op Europees niveau niet zal vertrekken in de winterstop!

11 november 2008 om 13:38

Of juist wel maar dan voor een aanzienlijk minder bedrag..

De bij de fans zo geliefde Sno...

Ik vrees een slechte periode voor Ajax.

Tegen Psv gewoon 4-3-3 spelen, met aan ze zijkanten de snelle Leonardo en Suarez en in de spits de balvaste Sno.

Zoals Huntelaar dit seizoen voetbald, lijkt het mij dat ze hem echt niet super gaan missen in Amsterdam! Vind Leonardo sowieso al veel beter!

Ik denk dat het wel mee gaat vallen met het punten verliezen. Psv is ook niet top op het moment. Denk dat de komende wedstrijden Az toch het moeilijkst wordt.

De wedstrijd tegen Twente heeft al aangetoond dat San Marco door deze omstandigheid gedwongen er niet voor schroomt om met 10 man achter de bal te gaan spelen.
Persoonlijk had ik dan ook liever een Ajax op volle sterkte op bezoek gehad in Alkmaar. Want dan zou Az - Ajax een voetbalgevecht zijn geworden. Nu lijkt het erop dat het een tactisch steekspel gaat worden. Oninteressant voor de neutrale voetballiefhebber en voor de supporters alleen maar interessant voor het eindresultaat.

Wat mischien ook nog de vervanger van huntelaar zou kunnen zijn is
bodul
die speelt in jong ajax
hij is snel kan goed koppen en is best wel lang en fysiek
ik ben er wel gecharmeert van
wel bale van huntelaar in de 1ste helft speelde hij na lange tijd heel erg goed

ik vond bakicoglu tege zelina slecht spele
maar tege sparta speelde hij best redelijk
ik hoop dat we weer die ouwe bakicoglu van fc twente terugkrijge
daar gaf hij kapot veel assist
en wat ook weer lekker is is dat suljemani weer bijna helemaal fit is
kijk ik vind urby een goeie voetballer
maar die wedstrijden die suljemani heeft gespeeld voor ajax waren best wel goed
die jonge heeft tenminste snelheid en een aktie
dat kan je niet altijd van urby zeggen

Meteen gespeculeer over laatste wedstrijd gespeeld en zo... Eigenlijk zou Ajax nu met hem om de tafel moeten gaan en een verlenging van 1 jaar afdwingen met een verbetered salaris en een gelimiteerde transfersom van 20 miljoen.
Is voor hem zelf beter want dan kan ie weer rustig op krachten komen. Voor je het weet is er weer een Nederlandse topspits met een verrotte enkel...

huntelaar is altijd een gemis hij speelt de laatste tijd ook niet goed maar werkt zich wel de pestpokke als ajax weer met een echte 10 kan gaan spele en met sulejmani en suarez op de vleugels dan hebbe ze de gevaarlijkste aanval van heel de eredivisie aissati er achter..die kan de pasjes geven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren