Amrabat: 'Marokko was misschien beter geweest'

Dinsdag, 21 oktober 2008 om

Nordin Amrabat hoopt in de toekomst zijn individuele actie nog meer te kunnen gebruiken. De aanvaller van PSV wisselde in zijn eerste maanden in Eindhoven goede momenten af met mindere, maar denkt dat een verandering van speelstijl zijn eigen spel zal verbeteren. “Ik vind eerlijk gezegd dat we met PSV wat te afwachtend spelen”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

De 21-jarige dribbelaar werd aan het begin van dit seizoen overgenomen van VVV-Venlo. Met de Limburgers streed hij een jaar lang tegen degradatie, en moest hij vaak al op eigen helft de actie inzetten. Bij PSV dacht hij meer in de buurt van de vijandelijke goal te gaan spelen, maar vooralsnog valt dat nog wat tegen.

“Ik vind eerlijk gezegd dat we met PSV wat te afwachtend spelen. Zo is ons spel van nature nu eenmaal een beetje. 'We maken er een paar en laten ons dan terugzakken'. Dat valt me wel wat tegen. Bij VVV hadden we lak aan de tegenstander”, aldus Amrabat, die geen blad voor de mond wenst te nemen. “Agressief, bam erop. Dat past ook bij mijn spel.”

Volgens de jeugdinternational ligt dat echter niet aan trainer Huub Stevens. “De trainer hamert er steeds op: Aansluiten, erop knallen. Dat is niet des PSV's maar er wordt wel aan gewerkt. We zijn bezig met een cultuuromslag al gaat dat niet zo 1-2-3”, beseft hij. “Dat kost tijd. Ik hoop dat het straks gaat lopen.”

In het vraaggesprek komt de zoon van Marokkaanse ouders ook ter sprake over de keuze tussen zijn geboorteland en het land waar zijn hart eigenlijk ligt: Marokko. “Ik heb ooit met Jong Oranje een kwalificatiewedstrijd gespeeld in Tilburg. Daardoor kan ik nu geen keuze meer maken tussen Nederland en Marokko. Dat vind ik jammer want mijn gevoel voor Marokko is ook gewoon goed.”

”Ik zeg eerlijk: Als ik nú nog moest kiezen, werd het Marokko”, geeft hij toe. “Er is op mijn plek zo ontzettend veel concurrentie in het Nederlands elftal. Als Afellay niet eens speelt, wie ben ik dan? Daarom was het misschien beter geweest als ik voor Marokko was gaan spelen. Maar goed, het is nu eenmaal zo, het heeft geen zin om er lang bij stil te staan.”Gerelateerd

134 reacties

Als Dirk Kuyt er kan komen is er ook hoop voor Nordin Amrabat. Gewon hard werken, talent heeft hij wel.

21 oktober 2008 om 22:59

Daar zeg je wat, als zo'n beperkte voetballer als Kuyt het tot international kan schoppen....dan kan Amrabat het ook

21 oktober 2008 om 23:19

Pff, krijgen we dat weer. Kuijt een beperkte voetballer.. Misschien is jou kijk op voetbal wat beperkt, aangezien Kuijt toch een steeds belangrijkere rol bij Liverpool vervult.

22 oktober 2008 om 11:47

Kuyt is juiste een harde werker een bespaart het vuikle werk voor verdediger terwijl Amrabat zijn man laat lopen . Aan de andere kant is Amrabat technisch weer beter dan Kuyt dus , Het mes scheert aan twee kanten .

21 oktober 2008 om 23:23

Maar het harde werken van Dirk Kuijt is denk ik uniek. Hij maakt er gewoon een echte kwaliteit van, terwijl Amrabat meer een speler is die gewoon niet wegdeinst voor de duels. Beetje type Nicky Hofs op dat gebied.

21 oktober 2008 om 23:27

nou dan kan zelfs een speler van een 6e klasser bij liverpool komen toch? als je maar hard werkt als ik naar jou moet luisteren.

22 oktober 2008 om 09:19

als dirk kuyt het kan kan hij het ook! wat is dat voor redenering!?
nog iemand, dirk kuyt beperkte voetballer!Tsjaa, Nl heeft nou eenmaal genoeg goede aanvallers maar in de toekomst kan nog van alles veranderen, dus Nordin blijf je best doen en komt wel goed.

Ik hou wel van zijn woorden, hij zegt altijd gewoon wat hij denkt en zo hoort het toch.
Niet dat Diplomatieke gelul gewoon zeggen waar het op staat.
Of je het er dan mee eens bent is een 2e..

Denk inderdaad dat hij niet veel kans maakt, echter op de lange termijn is het misschien wel belangrijk dat we naast Babel en Robben nóg een speler hebben die diepgang in zijn spel heeft en echt een actie kan maken op de zijkanten.

Vond het wel mooi vorig jaar dat van Geel zei Suarez is onze Amrabat. en gelijk had hij

21 oktober 2008 om 22:05

1amsterdam, Ik wil even erbij voegen Babel en Robben zijn alle twee voor de linkerkant. En dit supertalent genaamd Amrabat is voor de rechterkant, en daar zitten we schaars met goede voetballers.

Oke je hebt Kuijt voor die kant maar Amrabat zou wat meer voetbal kunnen brengen. Ga niet lullen we hebben van Persie daar ook. Want van persie moet je gebruiken op zijn favo positie dat is achter de spitsen.

21 oktober 2008 om 22:40

Zeker weten ik denk dat Ambrabat over 4,5 jaar heel belangrijk kan gaan worden.

21 oktober 2008 om 23:27

Babel kan ook op rechts maar dan kan hij niet zo fijn uithalen op doel met zn rechter op links geeft hij een voorzet en draait hij niet lekker naar binnen voor zn linker. Hij speelt daarom het liefst op links maar Kán op rechts.

Als hij zich blijft doorontwikkelen dan kan hij op termijn een interessante speler worden voor Oranje. Misschien niet als basisspeler, maar een brede selectie is altijd handig.

Beetje jammer, nu wel voor Marokko willen spelen omdat je voor het Nederlands elftal te veel concurrentie hebt? Ik denk dat de Marokanen alleen maar spelers in hun team willen die echt voor Marokko willen spelen, en niet toevallig voor Marokko willen spelen omdat daar meer kans is op een basisplaats. Je kiest voor het land omdat je daar trots op bent als je het mij vraagt, niet waar je de meeste kans hebt om te spelen.

21 oktober 2008 om 21:56

Denk dat daar ook juist het probleem ligt. Als ik dit zo lees, denk ik dat het hart Marokko zegt, en het gevoel Nederland. Hij heeft waarschijnlijk voor Nl gekozen, omdat hij hier meer kans heeft om een grote prijs mee te pakken. Zijn hart en Trots zegt echter Marokko. Lijkt me hoe dan ook geen makkelijke beslissing.

22 oktober 2008 om 09:08

Beetje hypocriet om Amrabat aan te vallen op het feit dat ie nu voor Marokkko zou kiezen daar de grote concurrentie bi Oranje.
Als een nederlands talent een grote club laat lopen omdat hij denkt daar veel op de bank/tribune te moeten zitten, hebben de meeste daar respect voor. Dit komt in principe op hetzelfde neer; hij wil gewoon voetballen

22 oktober 2008 om 11:49

Tsja daar heeft hij ook conccurrentie hoor van spelers als Chamkh , El Hamdoaui , Jaziri , Sairi en eventuuel Aisatti .

Amrabat moet gewoon geduld hebben. Hij wil wat te snel.

safi nu is t te laat vriend.. maarja die marokkaanse bond hadden hem veel eerder moeten bellen, luie zwemels

21 oktober 2008 om 22:25

Ja ik ben helemaal me tje eens Als Amrabat naar marokko zou gaan dan had marokko een heel sterke aanval.

Psv afwachtend spelen!??! nee toch???
Stevens voetbalt toch 20 meter naar voren? Lekker veel doelpunten maken met dat geweldige aanvalsduo in het centrum en achterin alles compleet dicht getimmerd door een fantastische sluitpost en niet te vergeten Brechet als rotsvaste leider in de verdediging, samen met 'het Mazza mes'... nee, ik snap niet waar Amrabat het over heeft...

ik hoop nu maar dat iedereen snapt wat sarcasme is... feit is wel dat wil Psv langer genieten van spelers als Amrabat, maar ook Afellay (die nu al in de Vi aangeeft niet zeker te zijn of hij het seizoen bij Psv wel afmaakt) dan zal het Snel versterkingen moeten halen waardoor deze spelers tot hun recht komen en niet -zoals nu het geval- als waterdragers moeten fungeren!

22 oktober 2008 om 07:57

'volgens de jeugdinternational ligt dat echter niet aan trainer Huub Stevens. “de trainer hamert er steeds op: Aansluiten, erop knallen. Dat is niet des Psv's maar er wordt wel aan gewerkt. We zijn bezig met een cultuuromslag al gaat dat niet zo 1-2-3”, beseft hij. “dat kost tijd. Ik hoop dat het straks gaat lopen.”

Als Amrabat zich blijft ontwikkelen dan komt ie er wel bij hoor. Robben, Van Persie, Sneijder, van der Vaart en Babel zijn toch vaak geblesseerd. Afellay is ook niet al te fysiek sterk geloof ik. Maar goed als elke Marokkaan nou gewoon voor Marokko kiest hebben die gasten ook wel een aardig elftal dacht ik zo. Heb alleen geen flauw idee wat voor verdedigers daar rondlopen.

Maar goed hij is nu ook Nederlander (geboren ook neem ik aan?) en dan lijkt het ook logischer om voor Nl te spelen. Ik denk dat over 20 jaar er niet eens echt een discussie meer is of wel? Speelt ook mee dat het professioneel gezien beter is om voor een Europees land uit te komen dan Afrikaans interlands gezien.

“ik vind eerlijk gezegd dat we met Psv wat te afwachtend spelen. Zo is ons spel van nature nu eenmaal een beetje. 'we maken er een paar en laten ons dan terugzakken'. Dat valt me wel wat tegen.........?????????.
Heeft meneer Amrabat geen Tv? Mijn neefje van 6 kan uitleggen hoe Psv al jaren voetbalt. Neem aan dat meneer een gesprek heeft gehad alvorens hij zn contract tekende. Komt ie nu met; "dat valt me wel wat tegen" haha. Zie je maar dat sommige niet nadenken wat voor team bij ze past en waar ze zich prettig bij voelen. Erg jammer want had graag meer zoals vorig seizoen van hem gezien. Trek hier je les uit voor de toekomst Nordin als je weer een keuze voor een club maakt.

22 oktober 2008 om 07:54

Hij vertelt ook dat Stevens graag aanvallender wil spelen. Met wie zal hij dat gesprek gehad hebben denk je?

wat denkt hij ons als tweede keus zien en als er teveel concurentie is bij nederland bij ons terugkrabbelen oprotten met hem ik hoef hem niet te zien in het marokkaanse shirt wil geen landverraders zien alleen spelers die door het vuur willen gaan voor het marokkaanse elftal niet zulke gasten als amrabat of dirar die bondscoach van marokko is op zn hoofd gevallen als ik hem zou ik die dirar zeker 3 jaar niet meer opgeroepen hebben om ons als tweede keuze te zien in plaats daarvan roept hij die dirar direct op

22 oktober 2008 om 18:02

Twee keuzes, een het land waar je bent geboren en getogen, het land dat jou brood heeft gegeven en de mogelijkheid om te kunnen voetballen zoals nu. Of het land waar het draait om ikke ikke ikke (voornamelijk de rijke) en rest kan stikken. Ik spreek veel Marokkanen en ook nogeens de wat oudere generatie die juist daarginds zijn geboren, maar positief zijn ze alleen over de 4 weken die ze daar spenderen, meer niet hoor. En hoe durf je over amrabat te zeggen dat hij niets is, alleen omdat hij niet voor Marokko kiest, een beetje oppervlakkig en triest.

Als alle marokkaanse spelers voor marokko hadden gekozen hadden we geen aardige elftal maar eenhele goede elftal dacht ik zo Bouhlarouz Affelay Fellaini Rami Kaboul Taarabt El Younoussi plus Sektioui Alloudi Chamakh El Hamdoui Dirar El Zhar Erbate Basser Rabeh Zaza Fergrouch Amsif El Ahmadi Benjelloun Zemmama etc waren we zeker de beste van afrika geweest

Al die spelers hadden voor Marokko gekozen als dat land ze wat biedt, wat moeten ze met een stelletje zakkevullers en dieven bij die bond? precies...niets.

Appie ik denk niet dat hij terugkrabbelt maar ik denk dat ik wel kan begrijpen hoe moeilijk zo een keuze is. En wat ga je in die situatie ook allemaal laten meewegen is volgens mij een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen maar die tegelijkertijd ook zeer moeilijk is.
Ik vind hem dan ook absoluut geen landverrader want het is sowieso nooit goed. Bij wijze van spreke is hij daar Hollander en hier Marokkaan.

wat een onzin man je kiest toch niet voor marokko voor om de bond etc maar om je hart nederlanders begrijpen dat niet

21 oktober 2008 om 22:54

Marokanen kiezen dus blijkbaar met hun hart? Vandaar dat ze met hun hart hebben gekozen voor Nederland zeker?

Wat bedoel je met Nederlanders begrijpen dat niet?

22 oktober 2008 om 12:28

Wil je dat het Nederlands elftal meer multicultureel eruit moet zien?
Als het een ruitje word ingegooid is het ineens een marokaan he

Amrabat is toch niet goed genoeg dus veel succes met hem wij hebben met Boussoufa Sektioui Dirar Alloudi Chamakh Benjelloun El Zhar spelers die beter zijn dan menneertje Amrabat maar het was voor Menneertje amrabat indd wel verstandig geweest om voor marokko te kiezen alleen hebben ze daar ook een topaanaval dus of menneertje Amrabat hier nu suggereert vind ik een beetje vaag en wat betreft Menneertje El Hamdoui die zal moeten spelen voor marokko anders is het dag interlandcarriere hij mag niet meer kiezen hij heeft al een keertje een aanvraag gedaan om voor een ander land en volgens de Fifa mag dat niet twee keer ik vind El Hamdoui beter dan mennertje Amrabat maar moet er nog wel bij zeggen veel succes bij de tribune Amrabat want daar ga je zitten om nederland te volgen Van Persie Robben Huntelaar Babel Kuyt Vennegoor of Hesselink etc zijn klasses beter dan Amrabat

21 oktober 2008 om 23:04

En meneertje El Hamdaoui hoeft dus niet (zoals je eerder uitte) met zn hart te kiezen?
Begrijp je stelling niet hoor? Iedereen maakt zijn keuze (als die dat heeft) nog altijd zelf en ieder van hen met een eigen rede. Zoals Nordin zegt: "maar goed, het is nu eenmaal zo, het heeft geen zin om er lang bij stil te staan.”

22 oktober 2008 om 15:47

6 van de bovengenoemde spelers kunnen 2 directe concurrent worden!
anderen zijn niet eens voor die positie..

Wat heeft dat met de bond te maken als het slecht is dan is gelijk de bond gaat het goed dan is bond weer goed dan is Marokko weer de beste waarom hoorde ik niks in 2004 toen we de finale haalde en waarom niks met jong Marokko dus hou die bond maar uit je hoofd de trainer zal moeten selecteren de bond had Amrabat geselecteerd maar die was niet meer tevreden dat ie een fax kreeg. Nou pech dan zeg ik dan want ik denk niet dat Aissati en El-hamdoui de zelfde fout ook maken dus die zijn binnen hopelijk

@simon_says je hebt Spelers die wel een hart hebben zoals Boussoufa bijvoorbeeld die wou voor geen ander land als marokko spelen Aissati gaat ook voor marokko spelen let maar op meestal zijn het de berberen zoals affelau amrabat etc maar een arabier zou zeker niet voor nederland spelen maar dat terzijde

21 oktober 2008 om 23:01

Aisatti is ook een berber, dus wat je zegt slaat op niets! El Hamdaoui is ook een berber en heeft allang al voor Marokko gekozen alleen voelt hij zich "belazert" door enkele mensen maar dat is nu al bijna opgelost.

22 oktober 2008 om 00:57

ow ik "begrijp" het nu. Je hebt dus blijkbaar in jouw beleving enkel een hart als je voor het marokaans elftal kiest. Volgens mij heeft elke speler een hart, en wie ben jij om de keuzes te veroordelen met "hebben geen hart"?? Het niveau van je uitspraken is me helemaal duidelijk!!

Ja, nu is het te laat he! Marokko gaf jou een kans maar je wilde te lang wachten en dan krijg je dit, enkele spelers kunnen het nog redden zoals Taarabt van Tottenham, Rami van Lille en Aisatti (maar we gaan al vanuit dat hij voor Marokko kiest omdat hij dit zo vaak aangegeven heeft). Dus Marokkaanse voetballers kunnen hiervan leren, let niet alleen op bekendheid, bij Marokko zul je succesvoller worden aangezien je kunt spelen. En vaak ook omdat je steeds toernooien speelt zoals de African nations Cup en het wk aangezien Marokko een grote kans heeft zich te kwalificeren! Maar goed, jammer voor Amrabat!

Ik denk dat bij Marokko ook geen kans maakt om in de selectie te komen. te veel betere aanvallers zoals Chamakh (bordeaux) / Sektioui (fc Porto), Alloudi (el Ain) / Chihi (fc Koln) / Bousoufa (anderlecht) / El Zhar ( liverpool) / El Hamdaoui (az Alkmaar) / Zerka (nancy) / Dirar (club Brugge) / Baha (malaga) / Hadji (nancy) / Zemmama (hibernian) / Benjelloul (charleroi) / Ahanfouf (msv Duisburg) / Aboucherouane (al Ittahad, Ksa) enz...

22 oktober 2008 om 02:28

Veel van die namen ken ik niet, maar ze spelen bij niet al te grote clubs zie ik. Als Amrabat zich doorontwikkelt, zal hij toch best beter zijn dan een speler van pak weg Charleroi?

22 oktober 2008 om 12:30

Oh dus namen maken het ploeg sterker?
Twijfelachtig begrijp ik die reactie niet zeroh Nederland doet het nu momenteel ook niet geweldig met een moeiteloze score tegen dwerglanden terwijl ze ook sterke namen hebben.

er is nog hoop ik had gehoord dat de marokkaanse bondscoach ene paar europese spelers gaat bekijken El Hamdoui Taarabt Rami Aissati etc .

maar nogmaals als hij het wel kon ik hoef hem niet te zien ons als tweede keus zien dan hoef ik jou niet te zien in het marokkaanse elftal want je hebt dara niks te zoeken liever een zerka van ancy dan dit soort spelers die dneken dat ze wat zijn

Die corrupte bond is nooit geinteresserd geweest in spelers die in een andere competitie spelen dan in Frankrijk, is een bekende feit dus je kan die jongens uit Nl en Belgie niet de schuld geven.

Het is dus duidelijk......amrabat diskwalificeert zichzelf nu voor zowel Nederland alswel reeds eerder Marokko.

Een speler moet niet alleen kiezen op gevoel òf alleen kiezen op wat zijn hart ingeeft. Dat zijn zwakke keuzes.
Je kiest mèt je hart en gevoel voor een land en anders moet je niet kiezen, want dan krijg je naderhand zoiets als nu met Amrabat, dat ie spijt heeft van zijn keuze en achteraf liever voor Marokko had gekozen.

Daarnaast denk ik ook dat een keuze voor Nederland ook verder gaat dan alleen een keuze van òf gevoel òf je hart volgen. Het moge duidelijk zijn, dat voor een carriere als voetballer het interessanter is gelieëerd te zijn aan een Nederlands Elftal en de vaak (in het verleden althans) tot de verbeelding sprekende wedstrijden/resultaten.
Vaak tellen die namelijk wel mee in afwegingen van topclubs om te gaan voor een speler. Resultaten van Marokko in dit opzicht spreken lang niet zo tot de verbeelding als die van een Nederlands Elftal. Het Nederlands Elftal is dus een veel mooiere etalage om je te presenteren aan de rest van de wereld dan een Marokkaans Elftal.
Op deze manier kleeft er dus aan een keuze voor Nederland ook een commercieel meer aantrekkelijke kant.
Je ziet het ook wel bij sommige spelers van Surinaamse roots/afkomst. Met als hoogtepunt het uitbundig de Europese titel (gewonnen met Jongoranje) vieren met Surinaams vlagvertoon. Als daar je hart ligt (in dat geval Suriname), dan waarom ga je dan niet voetballen voor Surinaams Elftal?. Juist.....omdat dat dus minder kans bied om jezelf in de kijker internationaal te spelen. En dat is....voor mijn gevoel een onjuiste keus. Als je kiest voor een land, dan doe je dat met gevoel, hart en verstand. En niet met maar 1 van die onderdelen. Dan kies je niet en wordt je dan toch gevraagd, dan bedank je heel vriendelijk.

22 oktober 2008 om 12:32

ja maar over surinaamse roots gesproken zal het surinaamse elftal nooit kans maken op het wk als de sterren voor Suriname hadden gekozen zal toch leuker als we zien op het Wk bijvoorbeeld.

Kuyt heeft mentaliteit, Amrabatje absoluut niet en daarom hoor je over 2 jaar niets meer van hem, jammer maar je mist niks

22 oktober 2008 om 00:44

Dat is dus ook nergens op gebaseerd...
Amrabat, die zich binnen drie jaar opwerkt van afwashulpje in een restaurant tot uitblinker bij Psv, zou geen mentaliteit hebben?

Toch wel jammer, dat hij bij Marokko alleen wil spelen omdat er in Oranje te veel concurrentie is en niet omdat hij voor zijn vaderlandliefde speelt.

22 oktober 2008 om 00:49

Amrabat is geboren in Naarden en heeft de Nederlandse nationaliteit.
Zijn vaderland is dus Nederland en niet Marokko.

22 oktober 2008 om 01:21

Zijn vader is Marokkaans die is geboren in Marokko en niet in Nederland heeft mischien wel de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit maar de vader is een Mocro en Amrabat een Nederlandse Marokkaan

22 oktober 2008 om 01:46

Nee Cheffie, dat maakt Amrabat tot een Nederlander van Marokkaanse komaf, niet tot een Nederlandse Marokkaan.
daarvoor zou hij zelf twee nationaliteiten moeten hebben.

22 oktober 2008 om 12:33

Orwell maar het maakt wel een Marokkaan als het een negatief persoon is?
Frustrerend hoor.

22 oktober 2008 om 14:01

@morocco,de negatieve Marokaan staat in de regel zelf ook niet positief tegenover het Nederlandschap.we kunnen wel zeggen dat het Nederlanders zijn die de straten van Ede Gouda Amsterdam Utrecht onveilig maken,maar vraag hen eens voor wie ze zijn als Nederland tegen Marokko speelt voor wie ze zijn.vraag eens wat ze op nummer 1 hebben staan,het Nederlander zijn of het Marokaan zijn?

Als het echt zo is wat Amrabat hier beweerd dan is hij gewoon dom. Hij komt er nu pas achter dat de concurrentie heel hoog is op zijn positie bij het Nederlands elftal en had beter voor Marokko kunnen uitkomen? Sorry hoor maar hij had dat toch ook wel voor die kwalificatie wedstrijd kunnen bedenken, heel dom gedacht door een toch wel nuchtere jongen....

eey marokkaanse landgenoten , jullie zetten elkaar voorschut met die nuttenloze berber, arabier discussie, kom met feiten en argumenten over het onderwerp amrabat

amrabat houd van marokko , maar voelt zich ook verbonden met nederland,
vind dat hij wat langer over deze keuze dan had moeten na denken

21 oktober 2008 om 23:33

Nog langer????????.
Als je prof-voetballer wordt òf wilt worden. En je bent goed. Dat weet je veelal al in de jeugd als dan ook interesse komt van de Knvb met het verzoek om voor een vertegenwoordigend elftal te komen spelen.
Eigenlijk dan al komt het naar voren, dat je uiteindelijk een keuze moet gaan maken. En dan pas jaren later volgt de definitieve keuze-moment wanneer je daadwerkelijk kwalificatie voor Jongoranje en al helemaal voor Oranje zelf zou moeten gaan spelen. Als je vlak voor zo een moment nog iets van twijfel hebt over wat je moet doen....dan doe je mijns inziens echt iets verkeerd. Ja....zelfs iets verkeerd als je pas 19-20 of 21 bent. Je kiest niet alleen met je hart, gevoel maar ook verstand. En pas als alle drie hetzelfde antwoord geven dan kies je. En je keuze moment is niet vandaag nadat je pas gisteren op de hoogte bent gesteld van dit keuze-moment......nee, je weet als je op nationaal hoog niveau speelt veelal sinds een jaar of 15-16 dat je uiteindelijk Moet kiezen. En ben je dan een jaar of 20-21 en kan je nog niet kiezen....dan beter kies je helemaal niets, totdat je het wel zeker weet. En als dit betekent dat je dan niet mee kunt doen aan een interland, nou dan is het maar zo.
Er zijn wel ergere dingen in de wereld als het moeten missen van een interland, hoe belangrijk dan ook. Maar je kiest èn met je hart èn met je verstand èn met je gevoel. En niet met slechts 1 van die onderdelen.

eey die nederlanders hier weten niet dat hij ook bij marokko niet aan de bak zou kunnen mischien als hij wat eerder had gekozen wel maar nu zker niet El Hamdoui Chamakh Benjelloun Dirar El Zhar Boussoufa Chihi Sektioui Alloudi stuk voor stuk allemaal beter dan amrabat

Heerlijke mentaliteit heeft die Amrabat zeg, hij is piep jong, komt net kijken, speelde 3 jaar geleden nog bij de amateurs.....en nu gaat hij zielig doen dat hij niet in het Nederlands elftal speelt..en dat er voor in de toekomst zoveel concurrentie is. Hij zal moeten beseffen dat je jaren moet knokken en je bewijzen om in dat elftal te komen.

Als die uberhaubt een beetje nadacht dan besefte hij dat hij samen met Beerens de ideale man op rechtsbuiten voor de toekomst is! (hij speelt liever op links maar bij oranje willen we mensen die buitenom gaan en voorgeven ipv binnendoor en zelf schieten) Als hij gewoon hard bikkelt heeft hij een aardige kans om over 3 jaar een vaste waarde in Oranje te zijn..ipv voor Marokko te gaan spelen waar je niet eens gewaardeerd word omdat ze je als een berber of een landverrader/westeuropees zien..want zo schijnt het er daar aan toe te gaan.

En inderdaad, als Kuyt er kan komen kan iedereen er komen, die is er alleen vanwege zn mentaliteit dus iemand die wel talent heeft als Amrabat moet er ook kunnen komen.

22 oktober 2008 om 00:35

Huh? Jij leest ook dingen die Amrabat totaal niet gezegd heeft...
Vertel maar eens waar hij "zielig doet" dat hij niet in Oranje speelt. Hij zegt alleen dat er enorm veel concurrentie is. Meer niet. Niks geen geklaag.

Waarderen ze je in nederland wel dan als Amrabat bijvoorbeeld in de finale een 100 kans krijgt en hij gaat er niet in dan is het weer die Kutmarokkaan die het heeft verknalt toch en als Amrabat wat steelt is het ook opeens weer een marokkaan in plaats van nederlander zo gaat het hier toch en dat wat je zegt wat vroeger zo nu is dat niet meer zo maar dat terzijde en als Amrabat slecht speelt is het ook weer die kutmarokkaan toch Seedorf mocht ook lekker drie minuten meedoen terwijl hij zeker was dan sommige middenvelders en zo kan ik de hele dag verdergaan hier word je ook niet gewaardeerd hoor.

seedorf bijvoorbeeld zou een soort van god zijn in marokko hier mag hij 4 minuten meedoen en daar waarderen ze je echt meer dan in nederland als nederland ene keer slecht speel dan bakken ze er allemaal niks van toch

22 oktober 2008 om 00:26

Appie, wat wil jij nou gaan vertellen? Je klad hier alles vol met berichtjes, maar ik snap je punt niet echt!

Iedereen die in het Nederlands Elftal speelt is een Nederlander! Of het nou Seedorf (suriname), Affelay (marokko) of van Bronckhorst (molukken) is! Van Bronckhorst is nota bene aanvoerder van het Nederlands Elftal!

Ik vind het de grootste bullsh*t dat als hij een kans mist hij gelijk een k*tmarokkaan is en als hij er één inschiet een geweldige Nederlander! Zo zie jij dat misschien maar dat is illusie!

Dat valt heus wel mee appie, want Nederland is gewend aan multiculturele voetballers. Gasten als Davids, Seedorf, Kluivert zijn in oranje ook massaal gewaardeerd. Toen Kluivert zn pennalty in 2000 tegen Italie miste was het echt niet opeens een kut Surinamer hoor.

Ik heb van de zomer dat filmpje nog gezien van Boulahrouz, waar zijn familie vandaan komt, hoe die erover dachten, en hoe blij ze zijn dat hij voor nederland speelde, en hoe ze in Casablanca enzo over de berbers uit de bergen dachten, en dat zijn vrijwel al de marokkanen die hier wonen. Dan krijg je in Nederland toch een stuk meer respect hoor.

Kijk hoe geliefd een Boulahrouz is, iedereen houd van hem , en andere marokkanen kunnen dat hier ook bereiken.

Hij kan toch nog steeds voor Marokko kiezen? Of ligt dat aan mij?
Je bent toch pas verbonden aan een land wanneer je na je 21ste een a-interland hebt gespeeld? (dus niet jong oranje) ?

hij heeft ene officiele wedstrijd voor jong oranje gespeeld dus kan niet meer terug hetzelfde verhaal als Dirar die ook nog dacht voor belgie te kunnen spelen maar niet door had dat dat niet meer kon omdat hij toendertijd een officiele wedstrijd had gespeeld voor jong marokko tegen Botwana

wel raar dat Amrabat nu pas door heeft dat er veel concurrentie is bij nederland ik bedoel dat ziet iedereen toch als zelfs Robben Van Persie niet altijd zeker zijn voor een basisplek wat gaat hij daar dan niet klaarmaken

22 oktober 2008 om 00:40

Tsja, ik denk dat Amrabat nog niet echt met zijn kop bij het grote Oranje zat toen hij zijn keuze moest maken. Hij speelde toen bij Vvv en ik denk dat hij nog niet echt in de gaten had dat hij echt ver kon komen.

22 oktober 2008 om 13:32

ik denk eerder dat hij er nu mee komt omdat hij stiekem gewoon niet voor marokko wilt voetballen!
en kan nu de smoes gebruiken, ik kan niet meer kiezen..

als hij zich elke wedstrijd 100% inzet en zich goed ontwikkeld, waarom zou hij geen kans maken..

Het is schokkend om bepaalde reacties hier te lezen. En dan zie ik ook wel vrij snel wie zelf een voetballer is of alleen een voetballiefhebber. Deze jongen is gewoon realistisch en graag wil je als profvoetballer ooit een international worden. Dat is toch logisch? Hij heeft de luxe gehad om uit 2 landen te kiezen, Marokko (wat door zijn aderen stroomt) of Nederland (het land waar hij vast ook wel van houd en ook woont).

Hou dan ook aub op met domme opmerkingen als landverrader want dat is een term die zeer ongepast en onjuist is. Deze jongen spreekt duidelijke woorden en is totaal niet arrogant. Hij staat met beide benen op de grond. Dat zegt hij al met zijn vergelijking met Affelay. Ik sta volledig achter zijn bericht en ben het helemaal met hem eens.

Deze jongen is dan ook niet 30 jaar. Hij is jong en ambiteus houd daar ook rekening mee. En over dat systeem dat het hem tegenvalt tja daar valt weinig over te zeggen. Hij speelt bij de landskampioen en dan mag je vind ik ook wel meer verwachten ja. Ik zou dan ook denken gewoon vol aanvallen en iedere tegenstander verpletteren. Dus de zelfde Vvv-instelling.

Nordin komt er wel. Spelers als hij die behendig en creatief zijn moet ieder land of dat nou Marokko, Nederland of welk land dan ook is gewoon hebben. Voor zulke spelers bezoek je stadions. Robben heeft snelheid maar een paar schaartjes er door heen maakt het ook een stuk spannender en leuker als toeschouwer. Hij komt er wel.

22 oktober 2008 om 00:26

kijk eindelijk eens iemand die begrijpt wat nordin bedoeld, helemaal niks meer aan toe te voegen.

Begrijp ook niet dat zijn eigen volk hem landverader noemt, echt stelletje kleine kinderen zonder enige verstand van voetbal.

Hij komt over van vvv en is een van de betere spelers samen met affelay, hoop dat ze nog veel laten zien samen, ze zullen alleen een nieuwe spits in de winter moeten halen dan komt het denk ik wel goed met psv.

22 oktober 2008 om 00:38

Het is wel zo dat hij na 1 jaar bij Psv, gelijk al begint over een plek bij Oranje. Hij had van te voren kunnen weten dat je met het middenveld + aanval van het Nederlands elftal, hard moet werken voor een plek. Nu heeft hij spijt dat hij niet voor Marokko heeft gekozen, complete onzin.

22 oktober 2008 om 00:36

Je hebt helemaal gelijk Bertos, een groen randje van mij!

Ik zou ook verwachten dat als je bij de landskampioen gaat spelen, dat je dan in ieder geval de tegenstander wilt overrompelen vanaf het begin en het kwaliteitsverschil laten zien t.o.v. de tegenstander..

Zijn bericht is zeker niet arrogant, zie inderdaad wat hij over Affelay zegt.. Met andere woorden: Affelay is in Amrabats ogen gewoon nog een paar klasses beter dan hijzelf!

Ik moet zeggen dat hij nu nog veel domme overtredingen maakt, maar zijn been in ieder geval niet terug trekt en enorm veel werk verzet op het veld! Hij komt er wel en ik zie in hem voor toekomst een uitstekende buitenspeler voor het Nederlands Elftal!

Die Amrabat komt indd net kijken en meteen een grote maand twee jaar geleden had niemand van deze gozer gehoord

22 oktober 2008 om 00:42

Niks mis met een beetje gezond zelfvertrouwen. Hij is zelfbewust, niet arrogant.
Laat die jongen toch lekker met boven het maaiveld uitstekend zonder hem de kop af te maaien...

Amrabat heeft genoeg talent hij komt er wel inschallah,:bal

Nordin je bent pas 21! Je komt er wel alleen heb geduld!

Ik vind trouwens wel dat Psv er in de Eredivisie wat meer op zou kunnen knallen. Zo verdedigend spelen werkt misschien in Europa, maar tegen Sparta, Volendam, Nac etc. etc. kan je wel gewoon aanvallend voetbal laten zien hoor. Dat is iets wat Guus Hiddink en zelfs Koeman wel begrepen, maar Sef Vergoossen en deze Stevens totaal niet doen.

Ik denk dat Amrabat er wel komt! Hij moet nog veel leren (oa iets minder onbezonnen in komen zetten bij tackles...)
Het is zo dat er veel concurrentie is maar hij heeft erg veel talent. Ik zie hem over een paar jaar wel aan de rechterkant spelen, misschien als wisselspeler, maar toch.

amrabat heeft al een verkeerde keus gemaakt toen hij bij psv ging spelen hij had beter naar heerenveen kunnen gaan dat was de ideale club geweest om de volgende stap te maken.daar is geen druk en had hij zijn kwaliteiten nog beter kunnen ontwikkelen.hij heeft gewoon een te grote stap genomen van vvv naar psv.nu zal ik wel weeer commentaar krijgen maar dit is mijn mening.kijk naar aisatti hoe goed hij voetbalde bij twente en kijk nu weer eens hoe hij presteert bij ajax.

We hebben allemaal super talenten en toch breken ze niet echt door. Hij is 21 en dan zijn echte talenten al doorgebroken.toen Psv een overeenkomst had met Amrabat dacht ik ook dat het een talent was, maar een week later speelde Vvv tegen den haag en stond Amrabat tegen Janmaat en is hij er in 90 minuten nog geen seconde aan te pas gekomen. Talent vind ik een groot woord dat waren volgens mij spelers als, Bergkamp, Rooney , V.nistelrooy,zlatan , Ronaldo,romario e.d en wat wij talenten noemen zijn spelers van boven gemiddeld. Ik vind dat elke Marrokaan die twijfelt voor Marocco moet kiezen.

22 oktober 2008 om 09:17

Vooral met je laatste zi ben ik het eens.

Elke keer hoor je bij zulke spelers, dat ze twijfelen. Nou je moet voor 110% voor Oranje kiezen en niet vanwege het gemak ofzo. Boulah en Afellay waren tenminste duidelijk. Aissati is er nog niet uit, nou dan is het simpel, trek dan t.z.t. maar een rood shirt aan !

Wat Amrabat betreft, een leuke jonge technische voetballer, maar hij zal door moeten groeien, want anders blijft het maar een zaalvoetballer !

22 oktober 2008 om 10:23

Haagsepsv, ik snap wat je bedoelt. Amrabat is vorig jaar bij Talpa/rtl enorm gehypet en als er ook maar 1 actie lukte werd het volop in beeld gebracht: 'daar gaat ie weer, wat een geweldige voetballer!'. Hij kan natuurlijk ook niet onaardig voetballen maar is er nog lang niet. Alleen als je het hebt over talenten, is van Nistelrooy juist een voorbeeld dat je ook iets later nog kan doorbreken. Voordat hij bij een topclub zat was ie ook de twintig al gepasseerd (eerst Den Bosch, toen Heerenveen, toen pas Psv). Ook bij Zlatan en Bergkamp kwam het er pas echt uit na hun twintigste. Dus het kan nog wel.

@haagsepsv: Dan zul je weinig Marokkanen overhouden in het Nederlands elftal. Want elke speler zal wel twijfelen bij zo een keuze. Je hart ligt bij Marokko maar je sportieve wensen liggen bij Nederland omdat een Ek mooier is dan een Afrika Cup voor velen. Ik vind trouwens dat elke Marokkaan die twijfelt voor Nederland moet uitkomen. Waarom zouden wij Marokkaanse fans genoegen moeten nemen met een speler die Marokko als tweede keuze ziet? Daarnaast vind ik dat Amrabat hier Marokko te kort doet. Alsof hij bij Marokko wel een basisplek zou krijgen?

Ps:
Mensen die zeggen dat Boulahrouz door heel Nederland wordt gedragen en dat ze hem graag zien moeten niet alles zo fleurig en fijn zien. Ik kan me nog genoeg rascistische reacties herinneren na de uitschakeling op het Ek..

Zaza
Chretien
Rabeh
Erbate
El Kaddouri
Safri
El Ahmadi
Dirar
El Hamdaoui
Sektioui
Chamakh
22 oktober 2008 om 15:56

Mensen die rasistische opmerkingen hebben gemaakt na het ek zijn dan volslagen idioten.

Is het nou echt zo dat als je 1 keer keus heb gemaakt geen mogelijk meer is om voor een ander land uit te komen!
is volgens mij weleens vaker gebeurd met spelers toch..?


22 oktober 2008 om 10:17

Ja Cashy. Na je 21e moet je binnen 1jaar aangeven dat je wil wijzigen van voetbalnationaliteit. Als je dat niet doet dan staat het vast. Amrabat kan dus niet meer kiezen.

22 oktober 2008 om 13:24

dan begrijp ik het even niet..
na je 21e binnen 1 jaar is dus voor je 22e..
is amrabat niet nog 21 jaar..

Jammer voor deze jongen. Maar hij komt er wel, mits die goed naar zn trainer luistert. Het Nederlands elftal wordt wel een moeilijk verhaal voor hem maar zeker niet onmogelijk. Hij is toch het ype speler als robben. babel en van persie. Creatief, snel en explosief. Ik denk dat het ook frustraties zijn, als er interlands gespeeld moeten worden dan blijven de 'mindere' spelers achter en dat voelt gewoon erg kut! En met je hart spelen doen weinig mensen tegenwoordig, het gaat vrijwel altijd om geld. Voetballerij is gewoon ook werk, netals iedereen. Als jij ergens anders veel meer kan verdienen dan ben je weg, zo gaat dat nou eenmaal. Jij gaat toch ook niet bij je werkgever blijven werken omdat je met hart voor de zaak wilt blijven werken terwijl je ergens anders veel meer kunt verdienen? Zo gaat dat nou eenmaal ook in de voetballerij. En daarnaast wordt de keuze van zo'n jonge gozer beinvloed door allerlei andere partijen (zaakwaarnemers, trainers, sponsors etc). Het ligt ingewikkelder dan je denkt.

Geduld is een schone zaak...

22 oktober 2008 om 10:20

Nou Zztop, in dat geval moet je dan voor Marokko kiezen omdat je bij Marokko meer krijgt qua geld dan Nederland. Bij Nederland krijg je de helft van wat je bij Marokko krijgt. Daarnaast zit je ook nog eens met belasting die er bij Marokko niet afgaat. Ook nog eens extra bonussen. De spelers die de finale van de Afrika Cup in 2004 speelden krijgen bijvoorbeeld tien jaar lang extra 1000euro op hun bankrekening gestort. Dus kom niet met dat je voor een beter betaalde werkgever moet spelen want dan is Nederland dat niet in vergelijking met Marokko.

Hoewel ik het vreemd vind om bij emotionele keuzes voor welk land je speelt in een adem praat over kans op speelminuten kan ik wel begrijpen dat Amrabat zichzelf niet veel bij Oranje aan de bak ziet komen. Ik begrijp alleen niet waarom hij niet meer mag switchen. Hij heeft nog geen A-interland gemaakt en bovendien zijn er meerdere spelers in de geschiedenis die voor twee landen zijn uitgekomen. Ook hoeft hij het niet op leeftijd te gooien. Onlangs maakte de 30-jarige Spaanse Arsenalkeeper Almunia, die nog nooit een interland voor Spanje speelde, bekend graag een Engels paspoort te willen om voor Engeland uit te mogen komen...

Zijn frustratie over het gebrek aan aanvallend spel bij Psv is eveneens te begrijpen. Die voelt de gemiddelde fan waarschijnlijk ook. En Stevens valt in deze inderdaad niets te verwijten, want ik vind het al heel wat als een Psv-trainer zégt dat hij offensiever aan de wedstrijd wil verschijnen. Feit is gewoon dat Psv een gebrek aan stootkracht heeft. Met Afellay, Dszudszák, Amrabat en ook Reimond Manco en Stef Nijland heeft Psv genoeg flexibele aanvallende middenvelders die met het spel voor zich op een positie achter de spits(en) van grote waarde kunnen zijn of worden. Maar zolang er B-materiaal als Lazovic en Koevermans in de spits staan, die niet kunnen kaatsen noch garant staan voor min. 20 goals per seizoen komen al je aanvallende plannen op hun gat te liggen. Bovendien moet het achterin eerst op de regel komen. Erik Pieters moet nog wennen en de alternatieven achter hem zijn bagger. Dat geldt ook voor de rechtsbackpositie, wat met Jan Kromkamp al jaren een zorgenkindje is in Eindhoven. Ten aanzien van het komende transferluik en/of de transferperiode in de zomer moet de club in ieder geval drie prioriteten hebben:

1. Een spits die garant staat voor veel goals, van het kaliber 9 zoals Jan Reker dat noemt.

2. Terugkeer van Boudewijn Zenden, die met zijn routine en leiderscapaciteiten naast Simons een controlerend blok moet vormen

3. Een verdediger van aantoonbare klasse die in het basisteam voor stabiliteit in de laatste linie kan zorgen.

22 oktober 2008 om 10:40

@gomes1psv: Almunia heeft waarschijnlijk nooit een officieel duel gespeeld voor Jong Spanje. Daar ligt het verschil. Amrabat wel voor Jong Oranje tegen Jong Zwitserland voor de Ek-kwalificatie in Mei dit jaar.

22 oktober 2008 om 11:45

Maar werd Quincy Owusu Abeji ook niet eens voor Ghana opgeroepen ondanks zijn duels voor Jong Oranje?

Hij viel me afgelopen zaterdag zwaar tegen. Hij kwam er niet aan te pas tegen Mtiliga en Feher. Werkte hard maar daar bleef het bij.
Over het algemeen heeft hij veel dreiging. Wellicht dat hij zijn krachten beter moet verdelen over een wedstrijd.

22 oktober 2008 om 12:52

Elk speler zal niet altijd geweldig spelen soms zit alles tegen kwa kwaliteit en snelheid heeft Nourdin zeker.

Amrabat is Zwaar overschat, hij doet maar wat hij heeft geen goede voorzet,hij is egoistisch, maakt altijd smerige overtredingen, heeft een schot van een knul van 14, is niet snel.. Ik snap niet waarom er zoveel mensen zijn die Amrarat goed vinden, maar goed.. mensen zullen wel op me reageren en vragen of ik wel eens voetbal kijk, ja.. dat doe ik.

22 oktober 2008 om 11:49

Nou nou nou... dat vind ik wel heel erg overdreven allemaal. Amrabat is wel degelijk snel. Hij heeft een goede actie en kan daarmee een man passeren. Zijn techniek is prima en dat scoren komt wel. Als pluspunt vergeleken met zijn leeftijdsgenoten vind zijn fysieke kracht en de manier waarop hij die gebruikt. Hij is sterk als een beer en wie de omvang van zijn bovenbenen ziet, begrijpt waarom hij wel degelijk een goed schot kan produceren. De hoeveelheid overtredingen - die helemaal niet 'altijd' smerig zijn - moet hij alleen omlaag brengen, is een puntje om aan te werken.

Je moet verder niet vergeten dat Amrabat 2 seizoenen geleden nog op amateurniveau voetbalde. Sindsdien is het heel hard gegaan met de aanvaller en dan mag je niet verwachten dat hij speelt zoals pakweg Afellay. Ik vind het al bewonderenswaardig dat hij ondanks zijn razendsnelle opmars naar de top al een basisplek bij Psv heeft.

Dit probleem ontstaat er altijd aangezien Nederlandse Marokkaanen voetballers in Nederland die bij een amateurclub spelen steeds hoger ontwikkelen en steeds een niveau hoger gaan naar de ultieme top in Nederland zoals het geval met Nourdin Amrabat.
Vele Nederlandse Marokkaanen kiezen niet alleen voor het Nederlandse elftal door de prestaties en de prijzen die ze kunnen halen, ze willen niet voor het Marokkaanse elftal komen doordat het fysiekheid als het gaat om Afrikaans voetbal de Nederlandse Marokkaanen niet aan kunnen.
Ik ben zelf een voetballer die bij een amateurclub speelt maar als een goeie niveau heb om naar een hoger niveau te kunnen stijgen en word benaderd tussen Knvb en Frmf (marokko) lijkt me de keuze heel duidelijk dat is gewoon Marokko aangezien mijn ouders ook uit Marokko komen en het gevoel geven om een echte marokkaan te zijn.
Het is frustrerend ook voor de Marokkaanen die in Nederland geboren zijn ze moeten wennen aan twee culturen het nederlandse en het Marokkaanse dat is bepaald niet makkelijk waardoor een keuze maken ook frustrerend moeilijk zal zijn.

Amrabat is wel een Goeie Voetballer maar in Oranje gaat een beetje te ver ,mis over een paar jaar zit hij op de bank maar een echte vaste kracht zal hij niet worden
Je hebt babel,robben,sneijder,vandervaart,vanpersie,huntel.
voor in die speelt hij er niet uit
Hij had beter voor marroko kunnen kiezen

22 oktober 2008 om 13:05

Rick6 op een gegeven moment raken de topspelers die jij opnoemt uit vorm dan lijkt het me wel handig om een sterk Nourdin als vervanger te hebben neem ik aan?

Sommige mensen zeiken hier wel dat hij bij Marokko meer aan spelen toe zou komen, maar als je het Marokkaans elftal ook echt kent dan weet je dat hij daar eigenlijk ook op de bank zou komen. Marokko heeft spelers als Sektioui, El Zhar, Dirar, Zemmama, Alloudi, Hadji en Boussoufa die op dit moment op zijn positie allemaal beter dan Amrabat zijn. Grappig om te zien dat mensen hier denken dat een talentje van Psv meteen in de basis zou spelen bij Marokko.

Nog een reden om het dubbele paspoort af te schaffen, dan kunnen ze namelijk ook niet kiezen, en ben je van dit getreuzel af.

Met alle respect voor Amrabat want ik vind het een goede gozer. , ondanks dat ik het niet eens ben met zijn keuze. En ik denk ook wel dat hij het kan gaan redden want vind het een goede voetballer. Maar wat hij nu zegt vind ik wel denigerend richting Marokko. Voor Marokko kiezen omdat je bang bent dat je het bij Nederland qua concurrentie niet gaat redden. In mijn ogen is Marokko geen voetballand dat je op die manier moet gebruiken. En of hij zeker zou zijn van een basisplek bij Marokko is ook maar de vraag als ik zo kijk naar wie ze hebben en wie ze erbij willen halen. Ik zie de aanval van Marokko namelijk als volgt:

-------dirar------------el Hamdaoui-------------sektioui
-------------------------chamakh-----------------

Daarnaast zou hij nog moeten concurreren met Nabil el Zhar, Mbark Boussoufa, Soufian Alloudi, Marouane Zemmama, Benjelloun, Youssef Hadji en eventueel Aissati als die erbij komt. We weten allemaal dat je een Hadji niet zomaar uit de basis speelt gezien zijn contacten. En de rest doet niet onder voor Amrabat. Dus ik vind het jammer dat hij dit soort dingen zegt in de pers. Ik denk eerlijk gezegd dat hij hiermee zichzelf in de kijkers wil spelen bij van Marwijk.

enorm overschatte speler die jongen. kan leuk voetballen hoor maar ik zie hem nu niet een echte topper worden. en als ie slim is kiest ie gewoon voor marokko want voor oranje komt ie gewoon te kort. daar lopen meer dan genoeg grotere en betere talenten dan amrabat.

Ik snap die Marokkanen sowieso niet dat ze voor Nederland spelen! Hoe kun je nu voor Nederland spelen wanneer je nix voelt als je het Volkslied hoort als je niet meezingt! Liefde voor je vaderland is blijkbaar ver te zoeken bij sommige jongens! Waarom spelen Boulahrouz en Affelay voor Nederland alleen maar omdat het beter voor hun carriere is voor de rest nix! Kijk hoe ze bij het Volkslied erbij staan! Als alle spelers voor Marokko zouden spelen zou Marokko een heel goed elftal kunnen hebben! Zou toch veel mooier zijn!

22 oktober 2008 om 16:05

weer zo iemand!
ten eerste zijn het geen marokanen!
ten tweede: hoeveel nederlandse voetballers zingen het volkslied mee..:s 3?
ten derde: heeft de keuze weinig te maken met de liefde voor de vaderland!

ik ben het helemaal met amrabat eens als hij voor marokko had gekozen hadde n ze zo gaan spelen van links naar rechts:el hamdoui chamack amrabat el hamdoui die draait nu ook goed dan hadden we nu zeker een goed elftal maar goed als je het weer kan veranderen gelijk doen wat nederland heeft veel te veel concurentie

Nordin je bent nog jong...als je je blijft ontwikkelen maak je zeker wel een kans in het Nl elftal. Dus gewoon hard blijven werken!

veel en veel te overschatte voetballer, deze jongen zakt vanzelf wel weer naar een mindere team, leuke voetballer voor volendam rkc sparta

22 oktober 2008 om 19:13

Zakken naar een minder team ik neem aan dat je een grap maakt een speler met goeie inzicht in de aanval hoort toch het niveau bij Psv.

ja ik denk dat psv zeker wel te afwachtend voetbald helaas.

Bij elke voetbalelftal heb je een concurent

Soccer81 @ Als het dus kiezen is tussen je vaderland of je carriere = kiesen tussen vaderlandsliefde en geld dus kies je voor Nederland doe je het dus voor het geld redeneer dan verder en geld gaat voor vaderlandsliefde. Dan zou ik nu van een marrokaan op voetbalzone willen horen of hij toch ook omdat hij in nederland woond en wat met nederland heeft als zijnde tweede vaderland voor oranje zou kiezen?
grt
Henry

22 oktober 2008 om 21:07

Ik zelf ben een voetballer en probeer zo hard m'n best te doen om naar een hoger niveau te kunnen stijgen zoals elk voetballer dat een droom wil najagen.
Ik kies voor Marokko om eerlijk te zijn natuurlijk heb ik hier m'n kansen gekregen ben Nederland heel erg dankbaar voor maar helaas voel ik meer voor het land waar mijn ouders vandaan komen doordat ik thuis bij m'n familie meer in de Marokkaanse cultuur leven dat is mijn reden waarom ik voor Marokko kies.
Ik ga niet kiezen voor Nederland vanwege mijn loopbaan of meer kansen om prijzen te kunnen winnen vind ik onzin ik heb meer vaderlandse liefde en in m'n hart blijf ik een Marokaan.

Amrabat moet gewoon geduld hebben. Hij is in potentie de beste speler van de eredivie. Vergeet niet dat hij nog geen drie jaar geleden bij een hoofdklasser speelde en nu in de Cl. Toen Robben net bij Psv begon was hij ook nog niet zo goed. Ik denk dat Amrabat over langere termijn een sensatie wordt in Nederland en naar een grote Europese topclub gaat. Hij heeft namelijk alles; talent, mentaliteit, lef, intelligent, fysiek sterk. Dat Foppe hem niet opstelde zegt meer over Foppe dan Amrabat.

morocco210 @ dat is een eerlijk en begrijpelijk antwoord, ook al zou ik (terwijl ik van huis uit een Nederlander ben ) dat niet met Nederland hebben , maar dat komt omdat ik als persoon voor hele andere dingen sta als hetgeen waar Nederland voor staat..

die stuur ik special voor Nourdin Amrabet
het is helemaa niet te laat om te kiezen tussen Marokko en Nederland
ik hoop dat je voor Nederland gaan spellen
als je voor marokko kiest dan ga je spijt van krijgen omdat marokko nu een moeilijk Wkq2010
jij hebt alles om een topspits te worden jammer dat Guus Hidink weg is van Psv
anders was het sneller voor jou om the best player of year te worden in Nederland
ik ben trots op jou

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4246
2.Ajax4042
3.Feyenoord3517
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 13 december
Barcelona gaat een bod uitbrengen op Álvaro Morata, die zichzelf bij de Catalanen heeft aangeboden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren