Emanuelson: ‘Soms zag ik het niet meer zitten'

Dinsdag, 16 september 2008 om 11:18 • Laatste update: 11:32

Na enkele seizoenen van middelmaat hoopt Urby Emanuelson dat het aankomende jaar er weer één gaat worden van hosanna. In een vraaggesprek op de officiële website van Ajax blikt de 22-jarige verdediger/middenvelder met een opmerkelijk open blik terug...

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties

tjah leuk verhaaltje, maar ik heb toch zeer sterk mijn twijfels bij Emanuelson. Hij komt zo dromerig over op mij, net of het hem allemaal niet interesseert. Maar ja hij heeft af en toe leuke acties en hij heeft gewoon een goede techniek. Doch hou ik mijn ernstige twjifels bij hem. Denk persoonlijk hoe jammer dat ook is, dat deze jongen het niet gaat redden,

16 september 2008 om 11:29

Dat die zo overkwam is niet zo gek als je net gelezen hebt wat die zei.. Hij zat gewoon flink in een dal en dat straal je ook uit, je gaat je er ook naar gedragen.

Laten we hopen voor hem en Ajax dat die het beter gaat doen.

16 september 2008 om 13:10

Over Emanuelson heb ik geen twijfels zolang hij op het middeveld speelt , Verdedigend is hij te zwak .

16 september 2008 om 15:12

Op de Os speelde die toch ook als middenvelder? Leed continue balverlies. Hij oogt te laks...en houdt de bal te lang bij zich.

erg eerlijk van hem, hij is nog steeds niet echt uit zijbn dip vind ik, nog veel slordige passes en acties. Maar wie weet herstelt hij zich nog wel, wat hij in het verleden liet zien was veelbelovend.

16 september 2008 om 12:03

Op de Olympische spelen en in de voorbereiding daarop zag ik echt de oude Emanuelsson, hij speelde uitstekend op het middenveld. Dus ik hoop dat San Marco hem daar vooral gaat gebruiken want daar liggen zijn talenten.

Ik heb trouwens nooit begrepen waarom mensen het ineens nodig vonden om hem helemaal af te kraken. Het is duidelijk dat deze jongen nog erg jong is maar hij heeft al veel meegemaakt heeft en hij heeft ontegenzeggelijk veel talent. Zoals elk talent die bij Ajax is doorgebroken de laatste jaren: hij komt er wel weer bovenop!

16 september 2008 om 17:25

Het afkraken hoort bij de Nederlandse mentaliteit he.
't is top of het is waardeloos, er tussenin bestaat niks.

Maar ik ben met je eens dat hij genoeg kwaliteit heeft, en ik heb er ook vertrouwen in dat hij zichzelf kan herpakken.
Kijk naar Heitinga, die heeft ook een hele periode in een dip gezeten en die is sterker dan ooit terug gekomen.

In dat kader snap ik dan ook niet dat Az bijvoorbeeld Donk heeft laten gaan. Spelers worden veel te snel af geschreven als het even wat minder gaat.

Prachtig stukje van zelfreflectie. Dit onderstreept maar weer eens dat ook deze spelers niet alleen maar voetballen voor een dikke zak met geld!

Laten we het hopen, hij kan inderdaad veel beter . Afgelopen zondag vond ik hem voor het eerst weer eens de oude en was ie een van de betere van het veld.

16 september 2008 om 11:53

Inderdaad, wou het zelf al gaan zeggen!
Zondag was hij ook rustig aan de bal en wilde hij weer vooruit voetballen met zekerheid!

ik begrijp emanuelson wel in het begin toen we hem pas leerde kennen lukte alles bij hem een man uitspelen met gemak iemand voorbij rennen met gemak alles en nu tja lukt even niet das vervelend maar ja ach ik hoop voor hem dat ie weer erboven op komt kan een nuttige speler zijn dan.

urby heeft een noncholante houding maar is een prima voetballer zolang hij zich 100 % inzet en werkt voo het team.. hoop dat het goed komt met hem dit jaar maar heb er wel vertrouwen in.. urby gaat weer vlammen

16 september 2008 om 11:48

Ja idd. Als Urby zich daadwerkelijk voor 100% inzet, is ie op meerdere posities een erg goede voetballer. Heeft ie niet die 100% inzet, dan is ie op elke positie niet goed genoeg voor Ajax1..
Maar met zoveel voor profvoetbal gunstige en goede eigenschappen heeft ie natuurlijk een enorme potentie. Da's ook de reden waarom Basten wel gecharmeerd is van hem, die kijkt ook altijd naar potentie en aanwezig talent. En hij heeft er veel voor over om dat talent eruit te laten komen bij met name de jonge spelers. En jong is Urby natuurlijk nog altijd..

Ken weinig mensen op de nederlandse velden met een betere (functionele) techniek, maar hij moet die techniek wel op de juiste momenten gebruiken en afwisselen met geconcentreerd verdedigen. Hoe hij behandeld werd door iedereen en voornamelijk door ajacieden als een stuk grof vuil vind ik schandalig... hoe kan je je eigen spelers nou zo afbranden? Ik hoop voor hem dat hij uit z'n dip komt, tegen Roda vond ik hem lekker spelen en als hij in vorm raakt en zich ontwikkeld is hij voor elke eredivisieclub een hele goede speler.

16 september 2008 om 12:57

Zelf heb ik veel kritiek op hem gehad, net als ongeveer iedereen. Maar ik heb hem nooit behandeld als een stuk vuil. Het is vast een prima gozer en hij mag best naast me zitten op de tribune, maar ik zie hem liever niet op het veld. Behalve als hij zijn vorm weer terugvindt, en dan bedoel ik niet 1 wedstrijdje (hij was vorig jaar 1 wedstrijd erg goed, toen hij geblesseerd raakte) want hij zakt steeds weer terug. En we kunnen niet eeuwig blijven zeggen dat hij nog jong is. Hij speelde zondag prima, maar Vertonghen was op alle fronten nog beter. En Gabri en Lindgren zijn ook veel belangrijker voor het team. Dus ik zou het niet meer dan logisch vinden als hij op de bank belandt.

ik weet niet hoe het zit met de vorm van Silva, maar hij moet eigenlijk altijd spelen. En ik vind dat je van der Wiel ook niet op de bank kan houden. Dus dan is deze opstelling, iets defensiever helaas, tegen Feyenoord wel goed denk ik. Maar zo heb je waarschijnlijk wel het middenveld in handen.
tegen Borac moet het aanvallender, met Sulejmani en Suarez echt breed op de flanken en De Jong wellicht op 10.

Stekelenburg
Silva
Oleguer
Van der Wiel
Vermaelen
Gabri
Lindgren
Vertonghen
Sulejmani
Suarez
Huntelaar
16 september 2008 om 16:19

hmmm.. vink geen goede opstelling. Ik zie liever deze opstelling aantreden tegen Feyenoord. Waarom zou je zo verdedigend gaan spelen als je ziet dat het tegen Willem 2 ook al fout af liep.. Ik vind dit de sterkst mogelijke opstelling die Ajax heeft en met jou opstelling speel je maar met 3 aanvallend denkende mensen, en of suarez nou zo goed is in de spits weet ik niet..

On: Ik denk dat Urby toch gewoon te kort komt voor het basis elftal van Ajax en ik zou hem dan ook een plaats op de bank geven. Ik hoop natuurlijk voor hem en voor Ajax dat hij uit die dip komt en goed gaat spelen maar ik zie het somber in.

Stekelenburg
Silva
Oleguer
Vermaelen
Vertongen
Gabri
Lindgren
Suarez
Aissati
Sulejmani
Huntelaar
16 september 2008 om 17:07

:clownik vind het opzich een goede opstelling maar zo is het wel heel aanvallend... Feyenoord heeft goede spitsen voorin lopen en ik denk dat we het anders verliezen op het middenveld. en Aisatti, tja, wat moet ik daarover zeggen, ik vind hem niet echt basiswaardig. hij kan het wel aan, maar hij moet zich eerst nog bewijzen.
En om dan al direct in de basis te spelen tegen Feyenoord, ik denk zo..

Overigens komt Urby inderdaad te kort voor Ajax... strik er omheen en dan in de winterstop weg... al kan hij aardig uit de voeten op het middenveld, waar ik hem nu dus heb staan

steek
Silva
Oleguer
Vermaelen
Verthongen
Gabri
Lindgren
Urby
Suarez
Mickey
KJH

Tsja, goeie zelfreflectie dat wel. Maar hij moet het nu toch echt gaan laten zien. Het is nog steeds in potentie een goede voetballer, maar dat dromerige en nonchalante voetbal moet eruit.
Vond hem trouwens wel aardig spelen in Jong Oranje. Daar ging hij voorop in de strijd, en speelde hij sober en degelijk op het middenveld. Hopen dat het nu ook beter gaat bij Ajax, en dat hij weer met zelfvertrouwen aan de wedstrijden begint.
Hij zal alleen nog wel moeten oefenen op de lange bal, die zijn namelijk vaak niet goed. Hij passt teveel met de wreef waardoor je van die afzwaaiers krijgt bij Urby. Valt me vaak op.

Vond hem afgelopen zondag wel aardig spelen! Het is gewoon geen back, daar is die verdedigend niet goed genoeg voor. In potentie een erg goede speler, hopen dat ie de lijn van zondag door kan trekken!

Goedzo Urby, prachtig verwoord. Ik hoop voor jou dat je een paar hele goeie seizoenen gaat draaien. Zoals ik jou zondag zag spelen dat deed me goed, je was sterk en nergens bang voor in tegenstelling tot vorig seizoen. Urby blijf zo spelen, dan kom je dr wel!!

Mooi gesproken, ik hoop ook echt dat hij dit seizoen goed gaat draaien, als je het interview leest valt mij in ieder geval op dat hij een stuk volwassener overkomt..
Wat hij ook zegt: "ik was de nieuwe Maxwell, Johnny was de nieuwe Chivu, Ryan de nieuwe Kluivert, Hedwiges de nieuwe Rijkaard. Maar wij waren of zijn dat natuurlijk geen van allen. Wij moeten nog alles laten zien.” wanneer ze dit over hun heen krijgen zijn het nog 'jongetjes' die ervan dromen zo goed te worden. Wanneer het tegenzit kunnen ze er gelijk niks meer van (heitinga is daar ook een goed voorbeeld van) en daar moet je wel mee om kunnen gaan. Ik denk dat dat gewoon een stukje volwassenheid is. Je ziet het ook aan Affelay is volwassener, weet wanneer hij iets wel en niet kan doen. Dat stukje volwassenheid is precies wat Emanuelson miste, dus hoop dat hij het dit seizoen kan waarmaken!

16 september 2008 om 11:56

Denk wel dat het met Afellay anders is, die stond niet meteen onder druk, maar kon zich rustig ontwikkelen onder de vleugels van oudere spelers. Bij ajax stond er vaak opvallend veel druk op hun jonge spelers, dat is misschien ook wel het nadeel voor Ajax, je kunt nog wel 10 grote talenten hebben, als driekwart zowat aan de druk bezwijkt schiet het niet op, aantal voormalig ajax talenten hebben in het buitenland wel laten zien dat ze het kunnen, denk aan De Jong, Babel,
Ik hoop dat er voortaan wat meer ervaren spelers bij Ajax de druk kunnen wegnemen tot die talenten het aankunnen. Als je op je 19 jaar al beslissend "moet" zijn van het publiek, dan wordt het alleen maar moeilijker om te slagen.

Als je in een dip als speler zit.. Moet je juist simpel spelen.. Een paar wedstrijden jezelf wegcijferen in het belang van de team.. De bal afpakken en naar een middenvelder.. Simpel.. Naarmate dat een tijdje lang goed gaat, speel je vanzelf wel weer met meer durf.. Deze gasten gaan nieuwe trucjes uit de doos halen wanneer ze in een dip zitten.. Niet slim..

Ja, kom op, Urby.
Laat weer eens zien hoe goed je bent..
Ik weet zeker dat et er weer uit komt!

Vorig seizoen las ik ook een zelfde soort bericht van Emanuelson. Het jaar ervoor onder ten Cate werd niet helemaal wat het had moeten worden dus zou 2007/2008 in het jaar staan van Emanuelson. Hoewel ik Urby een uitstekend talent vind, hij is immers nog jong, zal hij zakelijker moeten gaan spelen. Vaak zoekt hij een complexe oplossing, wat leidt tot balverlies. Daarnaast zal hij moeten werken aan zijn verdediging. Als linksback fungeerde hij niet goed, doordat hij steeds werd afgetroeft door zijn directe tegenstander. Op het middenveld laat hij steeds zijn man over hem heenkomen, waardoor er gaten vallen wat het spel van Ajax niet ten goede komt. Als hij aan deze zwaktes weet te werken, dan wordt het geheid een topspeler.

wat echt klopt aan dit verhaaltje is die Verdomde Vergelijkingen, zoals hij zegt. daar moet iedereen maar mee stoppen er bestaat geen nieuwe er bestaat alleen een andere vergelijkende speler maar zeker niet de nieuwe 'rijkaard' etc.
voorderest heb ik er zeker alle vertrouwen in dat hij zal groeien tot een degelijke speler van een club als arsenal

16 september 2008 om 12:29

Ik denk ook niet dat mensen dat zo letterlijk moeten nemen. Het is gewoon een compliment voor de goeie dingen die je laat zien. over 20 jaar zeggen ze tegen andere spelers weer dat is de nieuwe huntelaar en de nieuwe suarez.

hij kan zeker wel goed voetballen, maar bij Ajax heb je heel veel media en druk op je, had hem dan liever zien vertrekken, zou veel beter zijn voor zijn ontwikkeling denk ik ook, volgend jaar dan maar en er dit jaar het beste van maken! hopelijk speelt hij zo goed dat hij van meerwaarde voor het Nl elftal kan zijn!

Afgelopen zondag heb ik bij gehouden, speciaal voor de mensen die continu roepen dat Urby geen back is, hoeveel duels hij in een 1 tegen 1 situatie heeft verloren. Beste mensen dit is wel geteld één keer geweest en daarvoor kreeg hij een gele kaart. Ieder ander duel kwam de tegenstander niet langs hem! Urby is een linksback die hoort in een rijtje van Evra, Cole, Lahm, etc. stuk voor stuk voetballers die vanuit de verdediging een aanval goed kunnen opzetten en verdedigend geen stam of maldini zijn, maar wel hun mannetje staan!

16 september 2008 om 13:03

Op de backpositie gaat het niet alleen om duels. Vooral positioneel kun je goed zien dat Urby op die positie niet gewend is. En verdedigend zijn vooral Evra en Cole een heel stuk sterker dan Emanuelson.
Waar Urby zelf voor waarschuwt, nl jonge spelers vergelijken met grootheden uit het verleden/heden, daar maak jij je nu juist weer schuldig aan.

16 september 2008 om 18:53

Absoluut niet! Volgens mij kan jij niet lezen. Ik vergelijk hun niet met elkaar ik schaar ze onder hetzelfde type linksback. Je hoort mij niet zeggen dat hij de nieuwe Evra is, dus kom niet met dit soort uitspraken als het niet gegrond is. Positioneel is Urby juist zeer sterk op linksback en heel onwennig om het middenveld. Hij kan niet goed met de ruimtes omgaan als hij moet verdedigen, daarom heeft hij een middenvelder voor zich nodig die ervoor zorgt dat de afstand tussen hem en deze middenvelder klein is en een aanvaller dus niet veel ruimte heeft om op te komen. Als middenvelder loop je hier continu tegen aan, omdat het juist jouw rol is om gaten te dichten.

Werd veel te vroeg bij het Nederlands elftal gehaadld door v.basten zonder dat hij maar ook iets had gepresteerd. Deze speler bleek uiteindelijk toch maar een middelmatige linksback en meer oop niet. Nu is hij er niet meer bij en doen Gio en De Cler het vele malen beter op die positie.

16 september 2008 om 12:44

Maar je moet toegeven dat een emanuelson in vorm veel meer aan een elftal toevoegt dan De Cler en misschien ook wel dan Gio. Over 3 jaar als hij volwassener geworden is en uit deze dip is lijkt het me een prima linksback voor Nederland, die tenminste aanvallend wat klaar kan spelen en een goeie techniek heeft.

mooi stuk !!!

hoop ook echt dat hij weer goed gaat voetballen. hij heeft alles in huis om de echte top te halen snel wendbaar technisch en een redelijke voorzet en schot .
lekker linksback laten en verthongen op het middenveld dan staat ajax en stuk beter.

opkomende backs en centraal staat er een stevig blok met vermaelen oleguer en daarvoor verthongen . gabri/lindgren of sno . en voorin opties genoeg

maar ik heb iig nog steeds vertrouwen in urby maar wel als back waar hij zijn snelheid kan gebruiken en hij is trouwens sneller en technischer dan de meeste directe tegenstanders . dus daar ben ik niet zo bang voor een linksback hoeft ook geen top verdediger te zijn als hij maar goed wordt ondersteund door verdediging en middenveld

Getuigd wel van zelfkennis deze reactie van Urby, waarvoor hulde. Toch vind ik hem niet echt een constante speler. Hij heeft briljante momenten, maar ook vele mindere.
Ik constateer meestal dat als het elftal goed speelt, hij ook een goede wedstrijd speelt. Maar als het eens wat minder gaat, dan laat hij het ook vaak afweten en lukt er bij hem ook niets meer. Ik ben wel benieuwd hoe hij zich dit jaar gaat ontwikkelen, maar echt overtuigd dat hij een topper gaat worden ben ik niet.

Soms zagen we het ook niet meer in jou zitten.
Als je leert verdedigen word je gewoon de linksback van het Nl elftal.

vd wiel was niet eerste keus voor mij maar nadat ik zondag bij ajax was vind ik hem zeker een sterke back ! Dan geen emanuelson want ik heb steeds vertrouwen in hem maar in de wedstrijd denk ik Verkoop Hem. En de aanval lijkt me duidelijk !!

Stekelenburg
vd wiel
olequer
vermealen
vertonghen
gabri
aissati
lindgren
sulejmani
huntelaar
suarez

Matige beperkte voetballer net als Sarpong, v/d Wiel, Vermaelen.
Ajax neemt de laatste jaren sowieso al genoegen met ondermaatse voetballers als dit.
Emanuelson leuk verhaaltje jongen, maar jij kan gewoon niet beter.
Tijd dat Ajax weer spelers haalt van "ajax-niveau".

Leuk dat v.basten, Sarpong weer opstelde ipv de voor miljoenen gehaalde Cvitanich. Ook de voorkeur geven aan spelers zoals Sno, die totaal niets te zoeken heeft bij Ajax.

Ach ja, soms snap ik het ook niet meer, maar bij v.basten zal ik het nooit snappen.

Eerlijk, volwassen verhaal. Ik vind Urby zeker geen slechte voetballer, maar zijn grote probleem is dat hij een beetje type Vanenburg is, dwz een voetballer waarvoor nog een linie moet worden uitgeboden. Voor de linksback vind ik hem verdedigend te kwetsbaar, mn tegen sterke tegenstanders. Ik hou mijn hart vast bij het idee dat Urby op Amrabat moet staan, om maar wat te noemen. Voor het middenveld heeft ie te weinig fysiek en voor de linksbuiten heeft ie te weinig passeer actie. Zeker dus wel een goede voetballer, maar eigenlijk meer een zaalvoetballer, want waar stel je hem op? Tegen Roda pakt ie ook weer een onnodige kaart in de 1e helft. Maar ik denk dat Mvb hem vaak zal opstellen dit seizoen, en vaak op linksback, omdat Mvb van een snelle opbouw van achteruit houdt en daar is Urby erg goed voor, maar nogmaals, verdedigend ...

16 september 2008 om 18:56

Precies wat je aangeeft. Het is maar net de keuze van de trainer hoe hij zijn opstelling vormgeeft. Een team bestaat uit elf posities en niet alleen uit een linksback positie. Als Van Basten ervoor kiest om een positioneel sterke middenvelder neer te zetten voor een linksback Urby kan hij echt wel prima op die positie uit de voeten!

nou, ik zie et nooit zitten als furby in het velt staat en staat er ook nog als een zoutzak in het veld als of het hem niks intreseert.

Goed dat hij dit even meld.. maar dan verwacht ik nu wel een beter/goed seizoen van hem.. heb er wel vertrouwen in eigenlijk, als middenvelder vind ik hem niet eens zo slecht.. en ik denk dat hij ook nog wel eens een goeie vleugelaanvaller kan worden mits hij nog wat aan z'n acties/startsnelheid/handelingssnelheid doet.

Ik ben het best met pottter eens...
Leuk verhaaltje...
Maar goed dat hij dit meld.
Ik ben het ook helemaal met Arendinho eens:ik verwacht dan zekers een beter of een goed seizoen van hem ...
en Emanuelson... doe wat meer aan je acties

Ik hoop dat het allemaal weer goed komt en weer goed gaat spelen!
Hij kan zeker wel een goede worden en een goede speler worden voor ajax!

Z'n vader was wel veel beter vroeger. Laat hem wat wedstrijden (5) achter elkaar spelen zien we wel of ie terug is.

Urby is een aardige gozer. Heel aardig zelfs, echter dat is niet wat een voetballer nodig heeft om goede voetballer te zijn/worden.
Het is al genoeg aangehaald hier op het forum, hij is dromerig, weinig geconcentreerd en daardoor vaak te laat met anticiperen op wat er gebeurt op het veld. Daarnaast is hij fysiek ook regelmatig de mindere van zijn tegenstanders. Nou is dat fysieke niet eens het grootste probleem, want ook kan je daar aan werken, maar wanneer je dan in zulke situatie's komt, dat je misschien 1-op-1 het fysiek zou moeten afleggen, dan verwacht je wel wat meer gogme om daar andere dingen tegenover te stellen.

Maar goed. Je kan er lang of kort over praten, dit wordt wel het seizoen, dat Urby moet aanpikken, want doet ie het niet, dan vrees ik voor hem dat anderen, sommige zelfs jongere spelers hem voorbij streven. En dat zou pas echt jammer zijn voor hem, want dan kan je genoegelijk aannemen, dat zijn rol bij Ajax uitgespeeld is. Dus het wordt een belangrijk seizoen voor hem......dit jaar moet het voor Urby gaan gebeuren. Anders is het over!.

Dat er veel kritiek op Urby kwam is logisch; hij speelt bij een van de grootste clubs ter wereld en hij speelde wekelijks niet echt groots, terwijl iedereen wist dat hij het wel kon. Van wat ik op de Olympics en de eerste 2 wedstrijden zag is Urby weer helemaal back. Net als elke Ajax-jongen zal ook hij het maken. Dit jaar is het jaar van zijn defintieve doorbraak.

Ik vind het nog steeds een speler die niet bij een club als Ajax hoort, verdedigend te zwak. Het 1e jaar ofzo deed hij het aardig maar de afgelopen jaren waren minder, maar dat heeft hij zelf dus ook opgemerkt. Het gekke is dan dat ze bij het Nl-elftal hem dan wel steeds bleven oproepen marjaa.

Wie zondag heeft gekeken heeft kunnen zien dat Urbi meer dan behoorlijk speelde.
Hij had goede intercepties en had dreiging naar voren, het lukte allemaal en dat is weleens anders bij hem.
Zoals hij speelt moet het gevoel goed zijn en moet er vertrouwen zijn zodat hij balvast is. Zet hij zijn spel van zondag door dan groeit zijn vertrouwen en zullen de meningen van velen hierboven snel bijgesteld worden

ben zeker niet kapot van emanuelson als voetballer, maar respect voor zijn openhartigheid

Mooie woorden van Urby, vind hem op linksmid wel talentvol alleen op de backpositie wil ik hem niet zien. Is alleen nog niet constant, hopen dat ie zo blijft spelen als tegen Roda en niet meer terugvalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren