Verdediger krijgt geel na tackle op supporter

Zaterdag, 19 juli 2008 om 18:44 • Laatste update: 19:12

Het gezicht van Radoslav Kovac sprak zaterdag boekdelen. De verdediger van Spartak Moskou kreeg in het laatste kwartier van de stadsderby tegen Lokomotiv Moskou een gele kaart omdat hij een toeschouwer, die het speelveld oprende en daarmee het spel onderbrak, met een tackle ten val bracht.

In de 73ste minuut rende een supporter van Lokomotiv het veld op. Kovac zette onmiddelijk de achtervolging in en bracht hem met een tackle ten val. Het spel kon daardoor vrijwel meteen hervat worden, maar scheidsrechter Igor Sacharov had geen begrip voor de actie van de Tsjech. De leidsman toonde de verdediger de gele kaart.

De supporter verliet onder begeleiding al hinkend het veld. Spartak Moskou heeft al aangekondigd de zaak bij de Russische voetbalbond te zullen aankaarten. Het duel eindigde overigens door een laat doelpunt van Spartak-speler Nikita Bazhenov in 2-2.


Gerelateerd

Meer sportnieuws

95 reacties

wel grappig alleen om geel te geven vind ik zwaar gestraft.

20 juli 2008 om 09:43

zwaar gestraft? Totale onzin natuurlijk :

19 juli 2008 om 19:40

staat ernaast als hij afgelopen is

lol ik vind dat dat moet kunne lache ik zou dat ook doen hoor

Kovac is een held. Lijkt een beetje op het Nederlands rechtsysteem dit, man. Begrijp me.

je mag tegenwoordig ook niks meer!

20 juli 2008 om 10:11

inderdaad. niet eens meer je doelpunt vieren met een tekst op je t-shirt. emotie lijkt wel verboden nu

Zo hoort het. Zouden meer spelers moeten doen, ipv altijd stom staan te kijken. Met gestrekt been vooruit van achteren neerhalen.

nouja zeg dan haal je een fan van je eigen team onderuit en krijg je ook nog geel belachelijk.

19 juli 2008 om 18:57

Speler van Spartak Moskou & Supporter van Lokomotiv Moskou

19 juli 2008 om 18:58

was supporter van tegenstander

19 juli 2008 om 18:59

Radoslav Kovac is verdediger van spartak en er was een supporter van Lokomotiv op het veld staat er. Verder vind ik dat je als speler zoiets niet kunt doen. Die supporter hoort inderdaad niet op het veld te lopen, maar dan hoef je hem niet zo neer te halen. Ik weet verder niet hoe hard die tackle is dus misschien is een gele kaart ook wel overdreven, maar als speler hoor je zulke dingen niet te doen.

19 juli 2008 om 21:33

Onzin, hij moet toch tegen gehouden worden en het liest zo snel mogelijk. Of een politieagent dat nou doet of een speler, het moet toch gebeuren. Ik vind het de grootste onzin dat je hier een kaart voor kan krijgen.

Maar als je dan toch een kaart krijgt, omdat de scheids vind dat de speler een supporter natrapt, moet je ook Rood geven, hij trapt die gast gewoon expres na.

19 juli 2008 om 23:48

Of een politieagent dat nou doet of een speler, het moet toch gebeuren.

vind ik niet. Een politieagent heeft de door wet gegeven autoriteit, macht en toestemming om die man (desnoods met geweld) van het veld te krijgen, een voetbalspeler heeft die autoriteit niet. Als die supporter hier een kwetsuur aan overgehouden had kon hij die speler zelfs aanklagen voor slagen en verwondingen.

Niettemin vind ik de gele kaart ook wel een rare en overdreven beslissing.

tjaa, dit vind ik egt zielig van de scheids, want meestal krijgt de Me die supporter dan niet te pakken, dus doet een speler het, en krijgt hij ook nog geel..? egt raar, mja scheids beslist

die kovac zou een lintje moeten krijgen ipv een kaart

Haha hoe verzin je het.. Denk je als speler eindelijk iets goed te doen krijg je alsnog geel xd

goed gedaan. hoop dat de noppen er vol instaan.

Whaha slaat nergens op van de scheids!
Mooie actie van die speler, doet het tenmiste beter dan die stewards!!

Dit deed me denken aan het incident van Eric Cantona die een enorme kungfu trap uitdeelde aan een supporter die nog gewoon op zn plaats zat en Cantona zat uitschelden
Dit hele incident kwam door het natrappen van Cantona zelf

Belachelijk.... je wil gewoon spelen... komt een klojo de wedstrijd verpesten....
dan probeer je hem onschadelijk te maken om verder te kunnen spelen...
zou precies hetzelfde doen... belachelijk dat hij daardoor geel krijgt...

19 juli 2008 om 21:00

inderdaag ja !
alle spelers zouden dit moeten doen als zo'n zieligaard het veld op komt !

Ik begrijp de gele kaart wel. Voor hetzelfde geld raakt de supporter gekwetst en beland hij in het ziekenhuis.
De speler moet zich bezig houden met voetballen en het werk van de stewards ook aan de stewards overlaten. De stewards komen toch ook nooit tijdens een wedstrijd de bal in de winkelhaak schieten.

19 juli 2008 om 21:50

Ik denk dat de stewards hem harder onder zouden halen dan Kovac. En je wilt als voetballer toch zo snel mogelijk weer doorgaan met voetballen?

Hehe geniaal , hij verdient een lintje

Ik heb het niet gezien en de beslissing valt aan te vechten, maar anderzijds: waarom zou Kovac het recht te hebben iemand te bezeren? Zelfs al is die iemand een supporter die op zijn beurt de wet overtreedt?

huh? Das wel gek oke het is nietbepaald normaal als je zo iemand keihard neer tackeld maar die persoon moet ook niet zomaar het veld op rennen.
Vind geel wel zwaar gestraft maar het is ook wel logisch want misschien breekt die supporter zijn been wel(of iets anders) en dan is het natuurlijk niet normaal.

die Russen en voetbal. zou het niet de drank zijn die de mens gek maakt daaro!

maar gele kaart is wel naar toebehoren, supporter is danwel geen speler maar tis gevaarlijk spel op het veld. En om in theorie te blijven is het zo dat het veld eenmaal het werkveld is..

haha wel grappig, een boete zou die niet moeten krijgen.

Hij mag nog blij zijn met geel. Een doorgebroken speler dus is het eigenlijk rood Maar ja, het moet idd niet veel gekker worden. In het voetbal is het toch zo dat de 1e overtreding bestraft wordt? Dus de supporter zat fout, hoewel de reactie van de speler onnodig was. Zulke dingen kan je beter aan de stewards overlaten.

Die kerel verdient een standbeeld, geen gele kaart. Wat een achterlijke scheids zeg dat ie die dwaas die t veld oploopt in bescherming neemt.

mooi is ook die speler die nummer 96 op z'n rug heeft Lol

Had die scheids ook gezopen..?..
wat n kolder, daar mag hij geen geel voor geven..
Rare jongens, die Russen...

Mooi rustig tikkie om die zatte kloothommel uit balans te brengen en vervolgens nog gaan vragen of alles goed gaat... En dan toch geel krijgen??????????*vt.

19 juli 2008 om 19:31

kijk goed man hij heeft nummer 15 achterop en nummer 10 vraagt of alles goed gaat uhm mensen is dat toevallig pavluvchenko die nummer 10 ??

19 juli 2008 om 19:53

Ja, dat is Pavluchenko. Ik wist niet dat hij aanvoerder is bij Spartak.

Ik vind het absoluut geen geel waard, die supporter komt de wedstrijd verpesten, dan haal je hem lekker neer... Zou precies hetzelfde doen.. Onvoorstelbaar dat hij geel krijgt voor deze actie.. Vind absoluut dat die kaart weg moet worden gepoetst..

Scheidsrechter een waarschuwing geven voor zulke onzinnige actie..

Komt hij goed weg, is een tackle van achter...

een beetje een schwalbe hehe

wel een wat vreemde actie van die scheids :s

Mooie nette tackle. Krijg je een gele kaart in plaats van schouderklopje, belachelijk.

Wel lachen maar ik neem aan dat ze die kaart in zullen trekken.

tja moelijk te zeggen wat ik als scheids zal doen! eene kant kan het frustratie zijn en dan is het niet goed maar anderen kant anders loopt die klojo nog steeds op het veld

Haha, de commentator is het helemaal eens met de gegeven gele kaart en vindt zelfs dat een rode kaart op zijn paats zou zijn geweest.

Het is natuurlijk verkeerd wat die supproter doet, maar om hem nou zo van achteren te tackelen? Deze man zou binnen no time sowieso wel ingerekend worden. Wel apart dat de scheids in deze situatie de speler geel geeft.

het slaat echt helemaal nergens op dat daar geel voor word gegeven die supporters moeten gewoon normaal doen en dan krijgt die ook ng geel als die hem zn verdiende loon geeft beleachelijk

Imo moeten spelers in zo'n geval het heft niet in eigen handen nemen, deze taak is weggelegd voor andere personen (stewards, politie...).

Indien een supporter het veld opkomt en een speler bedreigt lijkt het mij wél logisch dat de speler zich verdedigt (zie Graham Stack, bij Beveren destijds).

Daar kun je helemaal geen geel voor geven net zoals je geen rood kunt geven voor het slaan van een ballenjongen.

Die gele kaart wordt wel geseponeerd...kan niet anders! Volgens mij zijn alle Russische scheidsen aan de drank!

Goed gedaan zo moet dat hard aanpakken

haha die vind ik wel grappig eigelijk.. maar is volges mij egt geen geel waard... hooguit een waarschuwing ofso

Hoe kun je nou een gele kaart geven voor iets dat buiten de wedstrijd gebeurt? Alsnog wel grappig filmpje

Briljante tackle, maar wel gevaarlijk van achteren. Geel valt me nog mee.

nouja zeg dit slaat toch alles die supporter hoort daar neit en die speler wil graag verder spelen en dan was dit de snelste en makelijkste oplossing. dus ik vindt het terecht wat hij deed ik zal hem ook een een trap gegeven hebben. moeten ze maar gewoon op de tribune blijven zitten. en ik neem aan dat die kaart wel weggescholden wordt.

19 juli 2008 om 23:53

Tuurlijk hoort die supporter daar niet, maar wat heeft dat er mee te maken? Als iemand jouw tuin inloopt heb jij toch ook niet het recht om hem aan te vallen?
Die taak is weggelegd voor mensen die daarvoor zijn opgeleid en die daarvoor de autoriteit hebben, in dit geval stewards of politie.

Haha prachtig. Dom dat er een gele kaart werd getrokken.

Leuk, maar geel...rood voor de supporter is meer op zn plaats...

Tja, als je een speler uit je eigen team mept, laat staan de scheids dan krijg je ook een kaart. Spelers horen van andermans ledematen af te blijven. Two wrongs don't make a wright. Hij mag blij zijn als die vent (die ook een boete zal kunnen verwachten) hem niet aan klaagt wegens mishandeling. Beetje vreemd dat iedereen deze gele kaart vreemd vind.

19 juli 2008 om 20:46

Iedereen denkt tegenwoordig maar dat ze alles kunnen maken. Opdonderen met die lui. Jij wilt hem waarschijnlijk zelfs een schadevergoeding geven, echt ongelofelijk. Dat moedigt nog meer mensen aan om dit te doen. Ren het veld op en probeer de tegenstander een gele kaart aan te naaien door neergehaald te worden. Genoeg "supporters" zouden het er voor over hebben. Dat kan natuurlijk niet gebeuren. Je moet gewoon van het veld afblijven, klaar.

20 juli 2008 om 19:40

Een beetje laat maar ik zal het voor jou en al die anderen hier proberen uit te leggen. Zoals ik al zei, die vent verdient een sanctie. In Engeland is dat een stadionverbod voor het leven wat ik een goede straf vind (overigens kom je er bij Wimbledon af met een standje). Die speler zou hem moeten grijpen en overdragen aan de instanties. Een schop geven van achter in volle draf terwijl het overduidelijk is dat hij weldra gepakt zal worden valt gewoon onder de noemer excessief geweld gebruiken. Die speler zou de consequenties van zijn actie moeten bedenken. Raakt hij hem verkeerd of valt hij door de schop verkeerd en hij raakt invalide dan is de straf die hij van de speler krijgt voor zijn overtreding buitensporig hoog. En ja, dan zou een schadevergoeding volkomen terecht zijn. Kortom, een toeschouwer neer trappen is gewoon een wettelijke overtreding die volkomen los staat van de overtreding van die vent. Daarnaar verwijzen is gewoon een drogreden. Vandaar de mooie engelse term: two wrongs don't make a right. Zoek hem maar eens op op wiki, krijg je mooie voorbeelden.
Dat de scheids geel geeft is ook te verklaren. Niemand dient geschopt te worden op het veld (en daar buiten). De tegenstander niet, de scheids niet, je medespeler niet en ook de toeschouwers en ballenjongens niet. Ongeacht de overtreding die de ander zou hebben gemaakt. Als een speler iemand slaat en die ander slaat terug dan krijgen beiden rood en niet alleen degene die begon. Dat vindt iedereen normaal, maar een toeschouwer schoppen moet maar kunnen. Inderdaad, iedereen dent tegenwoordig maar dat ze alles kunnen maken.
En over aanmoedigen: ik ben voor de engelse straffen en deze malloten een levenslang stadionverbod te geven. Geen supporter die het er voor over zou hebben.

prachtig, hoe komt die scheids er bij om geel te geven?

geeel verdient hij niet ,

hij wil spelen maar de supporter verhinderd dat

Ik dacht dat een tackle van achteren rood was? serieus, die scheids is de weg kwijt. Niemand vond het erg wat die speler deed dus waarom als een held op sokken geel geven? Vind het eens tijd dat dit soort gasten die zonder enige reden het veld oprennen (net als die laag opgeleide streakers of die krakers die opkomen voor 'zielige' mensen) harder worden aangepakt. Wat mij betreft deed die speler het nog netjes!

haha echt koel maar waarom doet hij dit??
om hier geel voor te geven vind ik nergens op slaan... die mongool komt ook het veld oprennen dus het is gewoon zijn eigen schuld dat die gozer pijn had...

Waarom een kaart?? iemand moet hem tog neerhalen

Ja als je het veld oprent zonder dat je de consequenties ervan kent, dan ben je ook niet goed bezig. De tackle was opzicht een tackletje van niks, hij struikelt daarna toch ook een beetje over zijn eigen voeten, dus de pijn verder heeft hij ook aan zichzelf te danken. Gewoon een correcte tackle en die vent moet maar weten dat hij zulke acties niet moet doen.

het grappigste is nog dat de commentator niet verbaazd is met die kaart...het is natuurlijk een gele kaart zei tie....het zou ook zomaar rood kunnen zijn! haha. wat een gek

Hhaha..

Hoe kan je daar nou een gele kaart voor geven?!
Als je het bestraft moet het ook rood zijn ook..
beetje natrappen he!

Lol..

gewoon pootje haken... het kwam alleen volgens mij een beetje hard aan bij die supporter omdat kovac voetbalschoenen droeg... maar ik vind het nogal overdreven dat hij daarvoor geel kreeg. als de politiie harder had ingegrepen en met zijn allen op die supporter was gesprongen was het natuurlijk normaal geweest

haha gekke russen eerst die scheids nu dit die gele kaart is wel onterecht man, hij zorgt er alleen voor dat de wedstrijd sneller door kan gaan.ik denk dat die kaart wel ingetrokken word

verdiende kaart! iedereen hoeft zijn eigen job te doen dus kovac moet gewoon spelen en niet de held proberen uit te hangen.waarom zijn die stewards daar aanwezig??? om naar de wedstrijd te kijken zeker pfff....

Ongelooflijke reactie van de scheidsrechter hoor... misschien staat wel in de reglementen dat je voor een dergelijke actie geel moet krijgen (?) maar de scheids mag zich wel een beetje inleven bij de spelers! Niet alles moet volgens het boekje.

Wat een domme actie van de scheids.
Die kerel hoort van het veld te blijven.
Van mij mag hij een levenslang stadionverbod krijgen.
Tackle was trouwens van achteren dus rood

Wat een belachelijke gele kaart!!!
als die supporter door een Me-agent tegen de grond zou zijn gewerkt, zou die Me-er dan ook geel gekregen hebben?!
scheidsrechters doen er tegenwoordig ook alles aan om ook maar in de schijnwerpers te komen!


Aparte kaart maar weet niet of het kan. Maar als het kan krijg je straks van die mafkezen die spelers die al een kaart hebben gaan jennen om ze uit te dagen voor een tweede gele kaart.

Leuke competitie in Rusland; dronken scheidsrechters, spelers die supporters tackelen en een leidsman die daar een kaart voor trekt. Of zou die scheids ook een neut hebben genomen in de kleedkamer?

zo wat gebeurt daar gebeurt daar allemaal in rusland schitterend zoiets zouden we ook in de eredivisie moeten hebben zo nu en dan ik zie het al helemaal voor me luinge kats van de kaart en huntelaar die rood krijgt omdat hij een aantal supporters van het veld mept haha

Heel vieze tackle van achteren, hij verdient rood en 4 wedstrijden!
Nee joh Dit is gewoon stom van die scheids, die gast rent het veld op, en die speler wilt doorspelen, dan is dit niet de beste oplossing, maar om hier geel voor te geven?
Die scheids moet zich niet bemoeien met dingen buiten het voetbal, gewoon stom van die supporter en dan is dit zijn verdiende loon vind ik.

Een apart moment en zal wel als een historische actie de boeken in gaan.
Die fan krijgt zijn verdiende loon, er staan niets voor niets stoelen in een stadion zit er dan ook op! en de muren zijn er net om over heen te klimmen!
Lompe actie van de scheids

wat een belachelijke gele kaart zeg! wat maakt ut uit of een verdediger hem neerhaalt of die stewards moet tog iemand doen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spartak Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sochi91
5.Rostov82
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. SelikhovKeeper40
N. ChernovVerdediger40
R. LitvinovVerdediger40
D. DenisovMiddenvelder40
D. KhlusevichMiddenvelder40
C. MartinsMiddenvelder41
V. MosesMiddenvelder42
Voor de complete selectie: Clubpagina Spartak Moskou.

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren