Reker klaart de lucht na vertrek Gomes

Woensdag, 2 juli 2008 om

Jan Reker heeft woensdagavond de supporters van PSV overtuigd dat hij het geforceerde vertrek van Heurelho Gomes tot een goed einde heeft gebracht. De populaire Braziliaanse doelman staat de komende vier jaar bij Tottenham Hotspur onder contract.

"De transfer heeft PSV het vastgelegde bedrag opgeleverd'', verzekerde de algemeen directeur de leden van de supportersvereniging, die hem hadden uitgenodigd voor een evaluatie van de tumultueuze weken na het behalen van het kampioenschap. Over bedragen deed het bestuurslid zoals gewoonlijk geen uitspraken.

Volgens Reker heeft de Premier League-club de afkoopsom betaald plus de vergoedingen die de zaakwaarnemers vroegen. Een arbitragezaak had om die reden geen enkele reden, antwoordde hij. Volgens diverse media heeft Tottenham echter echter negen miljoen euro betaald en níét de afkoopsom van veertien miljoen euro.Gerelateerd

89 reacties

Reker heeft juist gehandeld. Petje af voor die man!

2 juli 2008 om 23:43

Reker heeft zich ontdaan van iemand die zijn tekortkomingen kon blootleggen. Reker krijgt, let wel krijgt, gelijk omdat hij Gomes voor een acceptabel bedrag heeft verkocht. Blijft het feit dat hij liegt alsof het gedrukt staat.

3 juli 2008 om 00:50

In het begin dacht ik dat Gomes de waarheid sprak, maar als ie zelf al aangeeft dat ie alles op advies van Lemic naar buiten heeft gebracht begin ik sterk te twijfelen. Gomes wilde een vertrek forceren en heeft daarom op deze manier gehandeld, het mag duidelijk zijn dat er meerdere mensen niet met Reker door 1 deur konden. Zoals de visser en valckx, die hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om zich ook tegen Reker te keren. Ik weet niet hoe alles precies in elkaar steekt maar ik heb toch het idee dat Reker de zaken goed geregeld heeft. Wat Gomes heeft geflikt valt me zwaar tegen, hij heeft veel betekend voor Psv maar dit reken ik hem zwaar aan..gomes is verleden tijd, er komt een goede keeper voor terug en we moeten verder..cl voor de deur en proberen de vijfde titel op rij binnen te halen, nog nooit vertoond in Nederland..laat Psv de 1e zijn

3 juli 2008 om 08:33

Jammer dat door een opstapeling van (communicatieve) fouten enkele mensen die belangrijk waren voor Psv nu zijn vertrokken. Natuurlijk roept Reker dat Tottenham de gevraagde prijs heeft betaald. Hij moet wel. Mijn inziens is Reker nog steeds de schuldige rond al deze perikelen. Mediageil, een enorm ego, tja dan moet het wel een keer fout gaan!

3 juli 2008 om 15:10

kun jij het allemaal even samenvatten, want ik heb dit allemaal op de voet gevogd, en krijg het idee dat jij ergens een betrouwbaar contactje hebt!

2 juli 2008 om 23:52

piet de visser zei in studio sport dat gomes voor 9 miljoen vertrok.

Alleen weten we allemaal dat de visser vertrok bij psv, en dat die een conflict heeft met reker.

Mede hierdoor kon die mischien een foute bedrag hebben gezegt om de suporters een beetje tegen reker te krijgen.

3 juli 2008 om 00:21

Dan kun je net zo goed zeggen dat Reker een foutief bedrag noemt om de supporters aan zijn kant te krijgen.

De enige waarheid is dat wij de waarheid niet weten. Jammer, maar het leven gaat door. En Psv ook. Dus hopelijk is hiermee de kous af.

3 juli 2008 om 01:09

jaa dat klopt ook.

Maar ik wou er meer mee zeggen dat niet alles gelijk moet geloven wat iedereen maar roept.

3 juli 2008 om 10:13

Wat je zegt, het leven gaat door en we zullen de echte waarheid wel nooit kennen.

Ik snap alleen niet zo goed waarom Reker nu, na de transfer, alsnog hierover gaat uitwijden. Alsof hij persé zijn gelijk wil halen.
En ik vraag me af of dat zo slim is.

Ja, netjes afgehandeld door Reker. Bovendien nog 14 miljoen euro gevangen en voor amper 3 miljoen euro de eerste doelman van Zweden gehaald. Goede anticipatie.

volgens mij kan die reker liegen alsof het gedrukt staat maarja daar komen we toch nooit achter

Zeker goed gehandeld, die man heeft gelijk, hij is de voorzitter, en niet Gomes.

je hebt psv naar de kloten geholpen,je hebt psv veel schade gebracht.vertrek aub,
kijk maar wat gaat Psv volgende jaar doen,mischien 4ede of 5ede.
rot op reker

2 juli 2008 om 23:44

Wat betreft Gomes kan je Reker echt 0,0 aanrekenen.

Geen enkele speler staat hoger dan de club en dat vergat meneer Gomes eventjes.

3 juli 2008 om 00:09

het is niet alleen gomes die een meningsverscil met reker heeft/had

3 juli 2008 om 00:55

Je moet niet zo snel conclusies trekken, het seizoen is nog niet begonnen en je loopt al te roepen dat Psv kapot is. Psv is vorig jaar gewoon kampioen geworden en speelde Europees ook erg goed. Je weet niet wat er zich precies heeft afgespeeld binnen Psv, net zoals wij dat allemaal niet weten. Dus stop met het verspreiden van onzin. Er is een goede vervanger voor Gomes gekomen, als de selectie voor de rest intact blijft zitten we goed. Psv speelt altijd mee om de titel, ook komend seizoen..elk jaar schrijft men Psv af en je ziet wat het resultaat is..

3 juli 2008 om 08:43

De Rvc heeft Reker aangesteld !! Dus als zij hem zouden laten vallen moesten ze zelf ook opstappen. De Rvc is degene geweest die ermee in hadden gestemd dat Valckx een bonus kreeg van elke verkochte speler. Ik denk dat deze constructie tegen het verkeerde been van Reker is geweest, en dat ie daardoor van Valckx afwilde. Ik zeg niet dat het verhaal Lemic niet klopt, maar kom op zeg: Aissati ontevreden (niet Nacomen belofte Reker) Hiele weg (haalde uit naar Reker) Gomes weg (na het niet Nacomen van beloften door Reker) En zo heeft deze man veel belftes gemaakt die hij niet waar kon/kan maken. Natuurlijk, hij zal ook wel goede dingen doen. Maar ik denk dat ze deze man, inclusief de Rvc (die Tommie van de Leegte wilde hebben terwijl zijn familie in deze Rvc zit...hoezo belangenverstrengeling) moeten vertrekken. Dan een goede voorzitter (bijv van Raaij of Ploegsma) en zorgen dat Hiddink terugkomt. De Rvc heeft dit overigens voorheen niet gewild, daardoor vertrok Hiddink bij Psv. Nee, ik denk dat zolang deze mensen er zitten Psv geen gezonde club kan worden.
Ja natuurlijk doen ze mee voor het Kampioenschap, maar kijk eens wat er voor bedragen in de Cl worden verdiend, en wat voor opbrengsten er zijn door verkkop van spelers? En nog kunnen ze geen duurdere aankopen doen of een positief resultaat behalen. Dan is er structureel iets niet goed!

3 juli 2008 om 10:07

Reker is dan misschien niet de beste directeur die we hadden kunnen wensen, maar in dit geval heeft hij de club met het oog op de lange termijn geholpen.
Als die zaakwaarnemers - zonder enige verantwoordelijkheid te hebben - heel psv overnemen, dan krijg je over een aantal jaren grote problemen, die verregaande gevolgen kunnen hebben.

Wat reker heeft gedaan is op de korte termijn even balen, (en bovendien geloof ik ook niet dat hij altijd de waarheid verteld, noch dat hij handig opereert als algemeen directeur) maar aan het einde van de rit is dit toch het beste voor psv

3 juli 2008 om 12:19

Ach, al die inkomsten van de Cl worden gewoon goed besteedt, Daarom doet Psv mee en niet anders. Ik noem geen namen maar er zijn zat clubs die smijten met het geld maar geen zak presteren. Hoe de vork in de steel zit met Reker zal niemand precies weten, is gewoon afwachten.
En Hiddink hebben ze tot mijn grote spijt weggejaagd. Ze zijn niet accoord gegaan met nog een jaar waarin hij niet alleen maar met Psv bezig is. Teveel clausules. Daarbij heeft Hiddink nu teveel succes behaald en nog teveel vers in het geheugen staan om nu terug te keren. Al zou Reker op zijn blote knieen smeken om een terugkeer kan hij daar nog naar fluiten. En terecht.
We moeten roeien met de riemen die we hebben, maar Reker heeft uiteindelijk wel zijn gelijk gekregen over Gomes en een structureel probleem aangepakt. Vergeet niet dat veel Nederlandse spelers ook problemen hadden met Lemic.
En Aisatti kan je er tot in den treuren bijhalen, er is gewoon geen plek voor iedereen en iedere coach heeft spelers die hij teleur moet stellen. Niet een maar 3 coaches hebben de keus gemaakt hem niet standaard in de basis te zetten en dat zal vast zijn redenen hebben..

3 juli 2008 om 00:44

Dan nog hoort een speler dit niet te doen!! Zeker niet als je zaakwaarnemer dat zegt, want Gomes heeft gezegd dat Lemic hem verteld heeft wat hij moet zeggen. Dus Gomes is te dom om te begrijpen hij nou werkelijk teweeg heeft gebracht en Lemic wil er alleen maar geld uit halen.

3 juli 2008 om 00:59

Daar gaat het op dit moment niet over, in de zaak van Gomes heeft Reker voor zover ik nu weet correct gehandeld..een speler mag nooit dergelijke uitspraken doen, jij eruit of ik eruit..gewoon te belachelijk voor woorden. Vandaar dat ik ook niet opkeek van de verklaring dat het via Lemic is ontstaan..ze spelen gewoon een spel en ik krijg steeds meer het idee dat Reker bijna het slachtoffer is geworden van een complot. Allemaal vriendjes die elkaar te hulp schieten..gelukkig wist de Rvc wel beter

ja dat vind ik dus niet

voor de andere ploegen in de Eredivisie is het nu ook weer leuk om tegen Psv te spelen, hebben ze weer eens kans om vaker te scoren

Ik heb geen mening over Jan Reker.. ik weet het niet zo..

ik snap dat hij álles doet in het belang van Psv, maar ik denk da thij daarbij een beetje doorschiet..

Ik denk dat hij te zeer zijn best doet om de club (positief) te beinvloeden, althans, zo ziet hij het.

Grappig om te zien dat de meningen over Reker een stuk positiever zijn geworden de laatste tijd. Heeft dat te maken met de mening van dhr. Derksen over Reker? Of???

laatst heeft gomes toch toegegeven dat hij bepaalde uitspraken moest doen van meneer lemic! het bleek dat lemic gomes gebruikte als speelpop en dacht dat gomez nnu het meeste zou opleveren. Daarom heeft hij door gomes uitspraken te laten doen een breuk proberen te forceren.

reker heeft daarom prima gehandeld. iets wat ik op het begin totaal niet verwacht had.

Ik heb het niet zo met Reker. Gomes wilde een tijd geleden nog graag bij psv blijven, maar doordat Reker zijn afspraken niet nagekomen is, zijn wij als supporters onze held onnodig kwijtgeraakt. Misschien heeft Reker wel 'juist gehandeld' , maar als je weet dat je een topkeeper als gomes in huis hebt moet je daar toch veel voorzichtiger mee omgaan. Dit heeft Reker niet gedaan en daardoor is Gomes nu vertrokken. Een slechte zaak voor Psv.

3 juli 2008 om 12:28

Jeez, je hebt de aap toch uit de mouw zien komen ? Hoe kan je nu nog zeggen dat hij slecht gehandeld heeft ? Een keeper die zegt de algemeen directeur eruit of ik valt toch niet meer mee te praten ?
Als Reker was vertrokken was het einde zoek voor Psv.
Heb mijn gal gespuwd over Reker, maar dit meteen weer teruggenomen toen bleek hoe de vork in de steel zat. Hij heeft fouten gemaakt en deze zijn onder een vergrootglas komen te liggen.
Vergeet niet dat de opsomming van fouten via Gomes in de media kwam, en die wilde een breuk forceren. Begin dus ook zeer te twijfelen of die info allemaal nog wel klopt.

Als ik Reker zie en hoor praten krijg ik altijd het gevoel dat hij zich aan het verdedigen is. Altijd die discussie opzoeken en rond meppen. Zoals ik dit zo lees heeft hij dit goed opgelost, maar toch nog even benadrukken dat Psv de volle mep heeft ontvangen. De fans maakt dit niet veel uit denk ik, eerder dat er weer een perfect keeper onder de lat staat!

Ja, jongens ik als ras Psv' er baal hier ook van maar zo''n keeper kan je ook gewoon op een gegeven moment niet meer houden. En dat hij naar de spurs gaat vind ik eigenlijk een lachertje want die spelen Uefa cup volgend seizoen. Het gaat dus maar weer eens om 1 ding en dat is geld. Reker goed gehandeld en Gomes bedankt voor al die mooie momenten en het ga je goed snik snik

Ook hier geloof ik weer weinig van.
Alles wat Reker zegt hangt van leugens en bedrog aan elkaar.
Alles wat Psv minder dan 14 miljoen heeft ontvangen is gewoon te weing.
Het lijkt er dus ook op dat Psv 9 miljoen heeft ontvangen en de zaakwaarnemers de resterende 5.

Maar Reker kun je altijd op zijn woord vertrouwen..

3 juli 2008 om 08:32

Ja precies!
Juist daarom gaan bij mij alle alarmbellen rinkelen als hij nieuws naar buiten brengt waarin hij zichzelf schoonpraat.
En ach, grootste punt in dit hele verhaal blijft gewoon dat het voor Psv jammer is dat er een topspeler weggaat. Hoewel Gomes in dit geval niet te houden was. Niemand is groter dan de club......als Reker dit zich ook nog ooit eens gaat realiseren

buitenlandse spelers in de nederlandse competitie worden vaak omhoog geschreven door de nederlandse pers

gomes is zonder twijfel een uitstekende keeper.

Jammer voor Psv, Gomes was de beste keeper die dit seizoen onder de lat heeft gestaan in de eredivisie... beetje slordig hoe hij voor zo weinig word verkocht...

hoe zit het met lemic dan? Hij is toch ook voor een groot deel verantwoordelijk voor de chaos bij psv.

Ik denk ook dat Reker het goed aangepakt heeft. Dankzij de actie van Gomes kon hij nog maar 2 dingen doen en daardoor moest Gomes wel weg... En als je daar dan nog geld voor kan beuren dan heb je het naar mijn mening geweldig gedaan.
Reker mag van mij nog altijd aanblijven als Algemeen directeur, het is toch gebleken dat er nog steeds versterkingen naar Eindhoven komen ondanks het vertrek van een aantal personen.

Dan zal er wel 5 miljoen naar de makelaars zijn gegaan.

Dit gaat nog knagen, Gomes, je hebt je supporters een loer gedraaidt, daarom wens ik je geen sucses

Ik vind het zonde, ze hadden beter alles in het werk kunnen stellen om hem te behouden.
Voor wat betreft Reker; was er vorig jaar ook niet iets loos waarbij hij door anderen (dus buiten psv) beschuldigd werd van het niet Nacomen van afspraken of zit ik ernaast?

Vind het jammer hoe Gomes nu neergezet wordt ...zijn beleving van het voetbal vond ik leuk!
En psv-ers...vergeet niet dat hij jullie vaak uit de brand gekeept heeft ipv klakkeloos 1 kant van het verhaal te geloven...
Ik wens hem wel heel veel succes!

volgens mij heeft gomes helemaal niks te zeggen.
Toen lemic werd ontslagen was iedereen heel kwaad op reker. Maar het lijkt nu alsof lemic ervoor heeft gezorgd dat gomes weg wou. Voetballers uit zuid-amerika, afrika hebben niks te zeggen. Zoiets heet zaakwaarnemers ze gebruiken voetballers als een soort h**ren om er zelf veel geld aan te verdienen.

Iedereen die beweert dat Reker liegt zijn een stelletje meelopers met criminelen als Lemic en de Visser. Deze hebben die praatjes in de wereld gebracht omdat Reker hun privileges tot normale hoogte had teruggebracht.

3 juli 2008 om 07:30

Maar hoe weet jij dat dan? hoe weet iedereen hier zo precies hoe het is gegaan? zou het niet mogelijk zijn dat er 2 kanten aan dit verhaal zitten en de waarheid in het midden ligt?
Dat Lemic een twijfelachtige rol speelt hier, dat wil ik best geloven, maar dat doet niets af aan het feit hoe Gomes zich heeft ingezet voor psv, heb het idee dat iedereen daar al overheen is gestapt en dat is jammer.

Ik denk dat Gomes flink beinvloed is door zijn zaakwaarnemers, die willen alleen maar geld zien, daardoor heeft hij zich tegen Reker gekeerd.
Gomes heeft gezegd toen ie bijtekende in Eindhoven dat ie alleen voor prijzen wilden spelen, nou dat kan hij bij Tottenham wel vergeten.
Totttenham is een mooie club maar geen topclub, volgens mij hebben ze vorig seizoen na lange tijd weer een prijs gewonnen, dus echt om de prijzen spelen zal ervoor Gomes niet inzitten daar op White Hart Lane.

Gomes veel succes en bedankt voor 4 mooie jaren.

3 juli 2008 om 12:40

Je hebt helemaal gelijk, en Gomes zal het nog zwaar krijgen daar in Engeland..het kan zomaar zijn dat ie op een tweede plan terecht komt. In de eredivisie was ie zeker van zijn plaats, hij was enorm geliefd onder de supporters. Als ie in Engeland fouten gaat maken, en daarmee dus belangrijke punten verspeeld, zullen er consequenties volgen..hij zal nog wel eens aan die goede oude tijd bij Psv denken, toen ie elke wedstrijd werd toegezongen en de hemel werd ingeprezen. Hij heeft veel betekend maar of ik hem succes wil wensen, nee dat toch niet

Die Reker die blijft echt dubieus. Ik vertrouw hem iig voor geen cent. Ik neem nu ook aan dat die weer aan het liegen is, aangezien liegen bij deze man zijn enige skill is. Gomes is gewoon voor 9 miljoen vertrokken ook nog een hoog bedrag voor een keeper, 14 milj is nooit eerder betaald voor een keeper en nu dus ook niet. Die Reker moet echt de eer bij zichzelf laten en opstappen, naar mijn idee richt die psv ten gronde.
Als psv dit jaar geen kampioen wordt is het verschil dus wél Gomes en heeft Reker ongelijk gehad. Time will tell

de lucht klaart pas op als hij zelf ook oprot,fouten maken is menselijk als je er dan iets van leerd,maar fout op fout is onaccepttabel.jantje wie wil je nog meer weg hebben,ibby en issy heb je de contracten daarom mischien vergeten te laten tekenen.je bent de zwakste schakel u kunt gaan.

ik vind het genoemde bedrag laag voor zo'n keeper tottemham heeft nu wel mooi 1 van de beste keepers onder de lat staan ben benieuwd hoe gomes het gaat doen daar denk dat de spurs heel erg blij mogen zijn met zo'n keeper

Maar nu zitten er 2 goeie keepers bij Tothenham.
Robbinson en Gomes..
Als er een van die 2 op de bank komt ........

3 juli 2008 om 09:59

Robinson een goede keeper???
Doe gewoon, die grabbelaar haalt het niet bij Gomes

3 juli 2008 om 12:42

Gomes heeft veel laten zien in de eredivisie, maar of ie dat in een competitie als de premier leage ook kan is maar de vraag. Hij heeft veel kwaliteiten maar het is altijd afwachten

ik vind het wel leuk om te lezen dat nu gomes het heeft gedaan en dat reker nu de held is... ik denk dat als reker had opgerot het veel beter voor psv zou zijn geweest... want volgens mij zijn de meeste hier nu al weer vergeten dat door gomes 3 van de vier kampioenschappen zijn gehaald... let maar op mijn woorden... in het nieuwe seizoen zou je zien dat de verdediging helemaal niet zo goed is als wat of het leek... komt puur en alleen door gomes... ik vind het alleen weer zonde dat een speler als gomes de eredivisie heeft verlaten... dat komt de eredivisie namelijk niet ten goede... en dan omdat die reker het hele zooitje bij elkaar loopt te liegen en te bedriegen... echt walgelijk! en al die mensen hier trappen er alweer in! onbegrijpelijk... als gomes gewoon een nieuw avontuur zou willen beleven kon hij gewoon op een normale manier afscheid nemen... want ik weet zeker dat iedereen dat zou respecteren... en dan had gomes waarschijnlijk ook niet naar tottenham zijn gegaan maar naar een echte topclub... en dan had gomes ook niet vorig jaar gezegd dat hij nederlander wou worden als ie toch al wist dat hij weg wilde...

3 juli 2008 om 09:53

Gomes heeft het inderdaad goed gedaan bij Psv, maar om nu 3 van de 4 kampioenschappen op zijn conto te schrijven vind ik veel te ver gaan. Het is een teamprestatie geweest en daar was Gomes een onderdeel van!

3 juli 2008 om 10:05

Klopt helemaal. Gomes heeft wel degelijk punten gepakt voor Psv maar heeft ook de laatste 2 kampioenschappen in gevaar gebracht anders. Dat we vorig jaar Kampioen zijn geworden is door Psv icoon Cocu. Die maakte de vijfde. Gomes maakte de 2-1 door de vrije trap van Theo Jansen in het doel te frommelen. Tegen Twente dit jaar toen het Philipsstadion vol zat en zowat 40000 mensen in de binnenstad voor de schermen stond maakte hij ook een blunder. Het kampioenschap werd verschoven....gelukkig maar een week...

3 juli 2008 om 12:47

Als er topclubs waren die hem wilden was ie daar wel naartoe gegaan, maar er waren geen topclubs. Nu zit ie bij een club die vrijwel geen kans maakt om ooit kampioen te worden, met concurrenten als Man United, Arsenal en Chelsea. Als je naar het salaris kijkt is ie er op vooruit gegaan..maar op sportief gebied is ie er op achteruit gegaan. Geen Cl, veel minder kans op prijzen.
Gomes heeft er zelf voor gekozen om alles op deze manier naar buiten te brengen, hij hoeft zich als keeper niet te mengen in de zaken die hij naar buiten bracht. Jij weet ook niet wat er allemaal speelt en kan dus ook niet zeggen of Reker liegt of iets dergelijks. Gomes was belangrijk de afgelopen jaren, maar alleen met een keeper op het veld wordt je nog geen kampioen, het waren teamprestaties!

omdat gomes geforceerd weg wilde hebben ze zeer weinig geld aan hebben verdiend.. had wel zo rond de 20 mil kunnen zijn!

3 juli 2008 om 12:27

Er zat een clausule van 14 miljoen in zijn contract, dus 20 miljoen was het nooit geworden.

On: Denk dat het een geweldige aankoop is voor Tottenham, ben benieuwd hoe ze het volgend jaar gaan doen.

Het lijkt mij vrij duidelijk da Reker in ieder geval geen man van zijn woord is, er niet met die man samen te werken is en dat het een "likken naar boven, trappen naar beneden" figuur is. Het zijn niet alleen Gomes en Vaclkx die zeggen dat hij lult, maar ook de Visser, Hiele, Erwin Koeman, Ronald Koeman, deze mensen hebben onafhankelijk van elkaar hun zegje over Reker gedaan. Dat lijkt mij toch een stevige indicatie dat het probleem eerder bij Reker ligt dan bij anderen.
mocht het dit seizoen sportief wat minder gaan met Psv dan krijgt Reker de hele bak stront over zich uitgestort, net als Jaake bij Ajax en vd Herik bij Feyenoord hebben meegemaakt.

3 juli 2008 om 10:21

ja heb je mischien wel gelijk,, maar als psv tch kampioen word dan krijgt hij complimenten.. Als hij had gezegd gomes blifjt en ze wroden geen kampioen dan zeggen ze je had hem moeten laten gaan , hij is niet meer gemotiveerd , ik sta achter reker. reker heeft in het balng van psv gehandeld , R koeman moest gewoon zijn mond houden die koos vor het geld. de visser is gewoon een oude zeur die altijd zijn zin wilt hebben en moet E koeman heeft hij wel een fout begaan en niet netjes gehandeld. Maar toch reker det alles in het belang van psv

3 juli 2008 om 12:31

Gomes wilde gewoon weg, logisch en duidelijk. Hij heeft daarbij helemaal niet netjes gespeeld en zijn vertrek opgehangen aan het gedrag van Reker. Reker is natuurlijk niet de reden van zijn vertrek. Alles wat hij in dat interview heeft gezegd is vast grotendeels waar, maar ik vond dat er nou geen argument kwam waardoor hij zo ongelukkig was. Let's face it, wat heeft hij nou eigenlijk met Reker te maken? Gomes wilde weg, heeft op achterbakse wijze een onwerkbare situatie gecreerd en heeft zijn zin gekregen. Door Reker de zwarte Piet toe te spelen hoopte hij een wit voetje bij het publiek te halen.

Dat Gomes Psv een streek levert is voor mij wel duidelijk, alleen maakt dat zijn uitspraken niet minder waar. Ik geloof wel dat wat hij gezegd heeft grotendeels waar is. Aisatti is volgens mij wel oprecht genaaid door Reker, net als Hiele en Erwin Koeman. Ik denk dus dat je je echt kan afvragen of Reker nou wel in het belang van Psv handelt. Wat ik wel kan waarderen is dat hij optreed tegen gasten als Lemic, al vraag ik me wel af hoe het zover heeft kunnen komen in Eendhoven

Robinson zal nu zeker weten dat hij beter op een vertrek kan aansturen. Want tegenover Gomes heeft hij geen schijn van kans. Hij kan natuurlijk wel de concurrentie aangaan, maar als je denkt dat je een goede keeper bent en je club haalt een andere keeper die als een topper beschouwd wordt dan weet je al waar je aan toe bent.
Robinson die natuurlijk niet altijd even sterk heeft gekeept, heeft de laatste jaren toch vaak genoeg bewezen dat ie ten opzichte van het matige Engelse keepersgilde een van de betere is. En ik denk dat Engeland die schaarse goede keepers moet koesteren. Als hij op een vertrek aan zal sturen (die kans zit er natuurlijk wel in) denk ik dat Robinson in de Premier League zeer zeker een mooie nieuwe club zal vinden.

Achteraf gezien heeft Reker van meet af aan gelijk gehad in deze zaak. Lemic en co waren bezig om hem eruit te werken en ik vind het knap dat hij is gebleven. Nu alle rotte appels eruit zijn kan de rust wederkeren bij Psv. Ze hebben met Isaksson een goede vervanger aangetrokken. Gomes krijgt overigens waarschijnlijk geen ereronde. En terecht lijkt mij. De supporters van Psv hebben hem 4 jaar lang door dik en dun gesteund en hij heeft de club gewoon als stront behandeld. Cocu en Alex krijgen nog wel hun verdiende afscheid.

3 juli 2008 om 11:26

de grootste rotte appel zit er nog steeds...

3 juli 2008 om 12:48

Daar ga jij van uit..maar je weet net zoals wij maar de helft of nog minder van wat er allemaal speelt binnen Psv

we gaan er natuurlijk wel veel op achteruit.. maar isakson heeft ervaring en ik denk niet dat stevens zo maar wat verzind. Over reker.. natuurlijk waren we eerst negatiever over hem.. als je zo artikel leest , zegt bijna iedereen reker weg in plaats van gomes. maar dat is dan uit emotie.. reker heeft alles gedaan in het belang van psv , hoe hij denkt dat psvv beter word of het goed is of niet. Valkx en gomes hebben in dit conflict alleen aan eigen zak gedacht. Gomes is gewoon nep, wel een goede keeper , maar nep als je eerst roept ik blijft tot 2013 en ik wil nederlander worden en de week later wil je opeens weg en geef je niks meer om de supporters verdien je geen afscheid. Ik geef reker een compliment voor het aantrekken van amrabat,maza,brechet,isakson,manco. en waarschijnlijk pieters.

Gomes was net als Alves bezeten door het boeven netwerk er omheen. Die Lemic is ook een grote boef! Eindelijk eruit getrapt! Ten koste van Gomes? Dan maar! Alles beter dan die zakkenvullers binnen de club!

Forza Reker!

Denk dat de bij veel mensen impopulaire Reker goed werk verricht heeft voor de langere termijn.hij zal absoluut ook niet altijd even brandschoon zijn,zie oa beloftes aan Erwin Koeman.maar als Reker constateerd dat er een zaakwaarnemer tussen de spelers loopt die veelste veel miljoienen aan deze spelers en de club verdient,vind ik het niet meer dan normaal dat deze persoon verwijdert word.rodriquez was 4 miljoen via Lemic,en 3.2 miljoen toen Reker zelf een kijkje ging nemen in Mexico.hup,8ton voor Lemiic en consorten.dat Valkxs en de Visser ook tegen Reker ingaan is alleen maar dat ze meer belang bij Lemic hebben(kamp Lemic) dan bij Reker.ik snap daarom nog steeds niet waarom er Psvers tegen Reker zijn.had Reker die Lemic maar moeten aan laten klooien?puik werk van Reker,nu hopen dat het middel niet erger is dan de kwaal.

Natuurlijk zegt jann Reker dat hij het tot een goed einde heeft gebracht. En misschien is dat ook wel zo. Maar hij had het beter niet zo ver moeten laten komen met zijn autoritaire gedrag van hem. Valcx weg piet de visser weg. En dan zeggen ik heb het tot een goed einde gebracht.

Ik hoop dat hiermee al dat gerotzooi van de laatste weken helemaal afgelopen want ik werd er een beetje ziek van, al dat gezeik in die media van beide partijen die elkaar zwart probeerde te maken. Ik hoop dat het nu goed is opgelost en ik heb er veel vetrouwen in volgend seizoen. We hebben een verdediging die goed staat met brechet-marcellis-mazza-salcido. We hebben ook een goede coach in Huub Stevens.

Gomes het ga je goed bij Tottenham!

ben benieuwd wat gomes gaat doen bij de spurs ik gun hem nog heel veel goede keepers jaren! dat zeker geweldige man die gomes! ben benieuwd wat psv allemaal met het geld gaat doen hoop stiekem toch nog wel op een goede aankoop!

3 juli 2008 om 11:21

deze man weet niet wat clubliefde is. Hij is inderdaad een geweldige keeper, maar hij heeft mij, en vele andere psv supporters zwaar teleurgesteld de laatste weken

Als Gomes in de rust toch eventueel een ereronde loopt moet heel oost de tribune verlaten.

Goed gehandeld Reker.

Daarbij heeft Psv een topkeeper als vervanger gehaald.

Ook goed dat het ze binnen de club alles kalm en overzichtelijk hebben opgelost.
Hulde

Denk dat Gomes een betere club had kunnen krijgen dan Tottenham met alle respect maar goed, door zijn uitspraken was het onmogelijk hem te behouden voor Psv. Het kan in geen enkele organisatie zo zijn dat een 'simpele' werknemer even gaat zeggen dat een van de directieleden op moet stappen. Psv heeft hierin juist gehandeld.
Nou heb ik wel mijn twijfels bij Reker, er komen wel erg veel rare verhalen over hem naar buiten en daarom sta ik er niet van te kijken als zijn langste tijd er ook op zit.

Reker heeft goed gehandeld, punt !!
Er komt weer structuur en sfeer.
Ook Koeman heeft aangegeven last te hebben gehad van lemic en consorten.
Waarom was Westerhof ineens weg....?
Reker heeft ballen getoond en deze kwestie keihard aangepakt, en Stevens zal er ook wel wat te zeggen hebben.
Maar Reker heeft niemand uit zijn huidige management beschadigd, en dat is klasse.
Reker is niet mediageil maar heeft gewoon het beste voor met Psv.
Hebben jullie toevallig sportzomer gezien met de Visser.....?
Die stond ook voor lul toen van Gelder en Borst hem neervloerde.
Psv is weer gezond, sjapoo

he he
kan psv eindelijk weer een keer Geen kampioen worden
die gomez beetje te goed!
blij dat ie weg is

Psv had er beter aan gedaan om Reker te laten vertrekken, het gaat uiteindelijk om de kwaliteit in het veld, en niet van de staff. Enne ik denk niet dat ze er genoeg geld voor hebben gekregen als het 9 Mil is had t minimaal t dubbele moeten zijn.

waarom krijgt gomes geen afscheid omdat de ego van jan reker is gekrenkt. Voetbal zit nu eenmaal zo in elkaar.gomes heeft 4 fantastische jaren bij ons gekeept en mede dankzij hem 4x kampioen. Elke sportman wil zo hoog mogelijk voetballen en hij zal zijn redenen wel hebben gehad om het zo te moeten doen jammer maar helaas.mensen moeten niet zo achter de kudde aanlopen en niet na elk verhaal weer van mening veranderen. Gomes kan van mij wel een afscheid krijgen simpel omdat hij zich altijd voor 100 heeft ingezet voor psv en hij een van de beste keepers is die wij ooit hebben gehad. Gomes het ga je goed.

3 juli 2008 om 16:32

Wat dacht je ervan om dat er waarschijnlijk dan een deel gaat fluiten? Goede zet van Reker, niemand heeft er iets aan!

mooi zo enid goed al goed

Ik weet niet of Reker de volledige waarheid spreekt, maar de media vertrouw ik zeker niet op hun woord. Bovendien heeft de media nooit alle achtergrond en 'inside' informatie die er ook bij spelen.
Maar de Spurs betalen nu de makelaars kosten. Zou Psv die anders betaald moeten hebben?

De Jan Reker soap.............
Alles wijst erop dat de bestuurlijke ellende bij Psv nog lang niet ten einde is gekomen dank zij de impulsen van het grootste ongeleide projectiel wat ooit een management functie bij een betaald voetbal organisatie heeft bekleed.
Even de feiten op een rijtje van 1 jaar Reker-management....
1. Reker wordt per 1 juli 2007 benoemd door de Rvc als Algemeen Directeur. Na jarenlange, genante sollicitatie van Reker zelf heeft de Rvc de ideale stropop gevonden om het vertrek van Timmer te compenseren om maximale invloed op de bedrijsvoering te kunnen uitoefenen, naast datgene waar ze eigenlijk voor verantwoordelijk zijn, de financiele eindcontrole.
2. Juli 2007: Reker slaagt er niet in Cocu voor Psv te behouden en contracteert een ontevreden mislukkeling van Ajax, Perez. Valckx wordt aan alle kanten gepasseerd in zijn functie door Reker wat verder het hele seizoen zal plaatsvinden
3. Aug 2007 : Reker-soap rond verkoop Kone en aantrekken Koevermans en leugentjes mbt aantrekken Jovanovic die nu weer in de belangstelling staat
4. Sept. 2007 : Psv diskwalificeert zichzelf uit de beker en Reker slachtoffert een administratieve medewerker terwijl acheraf bleek dat ook hij de waarschuwende mail van de Knvb ontvangen had
5. Okt. 2007 : Begin van de Reker - Aisatti soap, waarbij Reker aantoonbaar de nieuwsmedia zit voor te liegen over de Aisatti contractduur en clausules
6. Okt-nov 2007 : Reker - Koeman soap, waar bij Reker zich enorm misrekent in de vervanging door Jol en Wouters tegen zijn zin in benoemt. Helemaal
genant zijn de telefonische inbraken van Reker in het Sportstudio programma van Jack van Gelder en Reker zich laat kennen als een enorme bluffer zonder inhoud. Bovendien wordt hij door Munsterman van Twente fors afgetroefd in een poging Rutten te contracteren
7. Nov. 2007 : Reker contracteert de 3de hooftrainer in 2007, Vergoossen en valt Wouters openlijk af.
8. Dec. 2007 : Genante mediadiscussie tussen Ronald Koeman en Reker over het zogenaamd aantrekken van spelers door Valencia. Acheraf blijkt Reker weer eens forse l..verhalen in de pers opgehangen te hebben
9. Jan. 2008 : Perez vertrekt weer en Reker meldt dat er geen versterkingen komen ondanks de beloften aan de Technische Staf en spelersgroep
10. Feb. 2008 : Reker laat nog een eigenschap zien, die van volstrekte onbetrouwbaarheid. Hij steekt Hiele een mes in de rug. Bovendien wordt Tenius als opvolger gecontracteerd en wordt twee maanden later slinks het contract ontbonden
11. Maart 2008 : Reker - Erwin Koeman soap, waarbij Reker zich andermaal als een onbetrouwbaar persoon laaat kennen en gedane toezeggingen weer niet Nacomt
12. April 2008 : Hoogepunt van Rekers bestuurlijk functioneren. De Gomez-de Visser-valckx affaire waar bij Reker verklaart dat iedereen liegt en hij alleen de waarheid spreekt
13. Mei 2008 : Farfan - Mendez soap mbt hun wegblijven. Reker speelt dit weer door naar Vergoossen en verdomd weer verantwoordelijkheid te nemen. Bovendien slaagt Reker er niet in het contract van Aissati open te breken vanwege niet nagekomen beloftes
14. Juni 2008 : Hiele doet een boekje open over Reker en toont aan dat hij een notoire leugenaar is. Tevens slaat Reker er niet in om Philips tot een hoger sponsorbedrag te bewegen
15. Juli 2008 : Reker hangt het zoveelste l..verhaal op. Ditmaal mbt het transferbedrag van Gomes. Het heeft er alle schijn van dat Psv 5 miljoen heeft laten lopen.
-
Kortom, de geschiedenis wijst uit dat Reker verantwoordelijk is voor een ongelooflijk aantal gevallen mismanagement, en hij zich alleen heeft laten kennen als een mediageile, egotrippende en leugenachtige persoonlijkheid die zichzelf belangrijker vindt dan wie dan ook. Van de ene kant niet zo verwonderlijk omdat Reker nooit een management functie bekleed heeft, noch daarvoor enige opleiding heeft genoten.
Ook bij de werknemers van Psv ziet men Reker liever gaan dan komen. Zijn bemoeizucht met alles en nog wat is even berucht als onrustzaaiend. Wat Reker totaal ongeschikt maakt voor de functie die hij uitoefent zijn een tweetal management aspecten die hij totaal niet beheerst, namelijk delegeren en controleren.
-
Opvallend zijn een aantal paralellen bij de twee enige topclubs in Nederland, Psv en Ajax en wel dat ze uit alle macht proberen in eigen voeten te schieten. Ajax stelt een beginnend hoofdcoach aan met een ongeevenaarde machtspositie zodat daarop geen controle, noch tegengas mogelijk is, de Rvc van Psv stelt zich vierkant achter een bestuurder op die niet alleen een ongekend brevet van onvermogen heeft afgegeven maar ook nog een voortdurende bron van onrust is. Onverantwoord en opportunistisch bedrijfsmanagement zonder visie......
-
Normaliter zouden Psv en Ajax de afstand met de rest jaarlijks moeten en kunnen vergroten. Met dit soort figuren wordt de afstand alleen maar kleiner, ondanks de begroting die de rest met factoren overstijgt. Het zou zomaar kunnen dat seizoen 2008-2009 het seizoen wordt van de "kroonprinsen" en "outsiders", zoals bijvoorbeeld Feyenoord, Az, Twente en Heerenveen.
2008 gaf al een voorteken. Niet Ajax maar Twente speelt voorronde Cl.
2009 zou wel eens een andere kampioen kunnen opleveren dan normaal verwacht mag worden. En dat met dank aan het verregaand bestuurlijk amateurisme bij onze Nederlandse topclubs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4852
2.Ajax4652
3.Feyenoord3615
5.Vitesse266
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren