Mak Brazilië verliest van Venezuela

Zaterdag, 7 juni 2008 om

Venezuela heeft in een oefenduel met Brazilië voor een grote stunt gezorgd. Het vriendschappelijke onderonsje tussen de twee Zuid-Amerikaanse landen in het Amerikaanse Foxborough ging met 2-0 gewonnen dankzij treffers van Giancarlo Maldonado en Ronald Vargas.

Voor Venezuela was het de eerste keer in 17 ontmoetingen dat er eindelijk eens werd gewonnen van het op voetbalgebied superieure buurland. In de voorgaande confrontaties waren het de De Goddelijke Kanaries die met groot gemak de zeges wisten op te eisen.

Met de WK-kwalificatiecampagne voor de deur is het optimisme in Venezuela dan ook groot. “We kunnen nu met de borst vooruit lopen, het hele land achter ons krijgen en dromen over onze kansen. Nu gaan ze op straat met een shirt van Venezuela lopen in plaats van die van Brazilianen,” sprak bondscoach Cesar Farias.

Venezuela behoort tot één van de weinige Zuid-Amerikaanse landen die nog nooit acte de présence gaven op een mondiaal eindtoernooi. Ook dit zullen de kansen echter weer uitzonderlijk klein zijn, weet ook de Braziliaanse bondscoach Dunga. “Dit is een goed leermoment voor ons, al win ik liever. Wij zullen er straks staan.”Gerelateerd

94 reacties
7 juni 2008 om 10:21

Het stond juist in het artikel: Venezuela behoort tot één van de weinige Zuid-amerikaanse landen. Suriname, Frans Guyana en Guyana hebben zich ook nooit gekwalificeerd.

7 juni 2008 om 13:34

Die landen zitten ook niet in de Zuid-amerikaanse kwalificatiepoule. Zij spelen eerst een kwalificatietoernooi om bij Noord-amerika mee te mogen doen..

7 juni 2008 om 10:52

Suriname mag pas net en frans guyana is denk niog kolonie dus gaat niet, en guyana is zop klein

7 juni 2008 om 11:07

Trinidad en Tobago is ook heel klein.
verder is het 'maar' een oefenwedstrijd, dus ik denk dat de Brazilianen niet erg gemotiveerd waren. Weet iemand trouwens wie er meededen bij Brazilië?

Schandalig jah van Brazilië. Maar het is "maar" een vriendschappelijke wedstrijd. Maar toch met zoveel sterren in je elftal...

7 juni 2008 om 09:54

neejoh er speelden veelmeer brasilliaaanse voetballers die elf in brasillie spelen maar wel een hele mooie aktie van adriano met een hakkie bijna in het doel enn een omhal verder was het een veel te kleine voetbalvelt en ook veel te glat om op te spelen. en de keeper van roma doni is echt slecht de enige 2 kansen op doel van venenzuela gingen er zo in.dunga liet dit keer de spelers spelen die vaak niet spelden.

7 juni 2008 om 09:54

dus met zoveel sterren kan je nooit verliezen? real/barcelona verliezen ook van kleine clubs

wat een afgang heb hem gezien stelde echt niks voor

Dit is echt een schande Dunga. Hoe kan dit tegen Venezuela, waar ik geen enkele heel goede speler van ken. Terwijl het het Braziliaanse team sterren zijn en spelers met uitzonderlijke kwaliteiten. Maar dat was hetzelfde als met Frankrijk tegen Paraguay, maar ik schat Paraguay hoger in dan Venezuela en toen domineerde Frankrijk ook de hele wedstrijd en het was een gelijkspel. Nogmaals een schande voor heel Brazilie

"ditt is echt slecht van brazilië..

tegelykertyd goed van venuzuela

gefeliciteerd

brazilie mag zich schamen hoor..
gefeliciteerd Venezuela

Dit is verrassend zeg, had het niet verwacht.

brazilie speeld niet met hun normale team dunga had nieuwe spelers getest

zoow dit valt me tegen van brazilie, erg slecht, tellen oefenawedstrijden trouwens ook mee op de wereld Uefa ranglijst mee? weet iemand dat?

verder compliment voor Venezuela

7 juni 2008 om 09:55

Ja, die tellen gewoon mee.

tjonge jonge maar ik vind brazilie de laatste jaren ook wel slecht hoor .. Gefeliciteerd venezuela

7 juni 2008 om 10:11

Als ze er moeten staat, staan ze er 9 van de 10 keer wel. In de oefenpotjes speelt ook meestal niet de gehele basisteam.

7 juni 2008 om 10:35

Brazilië begon met Doni, Daniel Alves, Luisão, Henrique, Gilberto, Gilberto Silva (capitão), Anderson, Elano, Robinho, Alexandre Pato, Adriano.

diego, Daniel Alves en Maicon begonnen op de bank. Het blijft toch een enorme sterke opstelling en met zo'n voorlijn mag je nooit verliezen van Venezuela.

tegen Argentinië zullen ze er natuurlijk jammer genoeg wel weer staan.

7 juni 2008 om 12:44

als ze met zo een ploeg niet kunnen winnen...
daniel Alves is begeerd door heel europa omwille van zijn kwaliteiten, Gilberto Silva is een gouwe ouwe, hij kan zijn mannetje ook nog wel staan, Anderson het grote talent van Man utd, Elano een supermiddenvelder bij Man city, Robinho, ja spreekt voor zich & dan nog Pato & Adriano id spits, als dit geen beesten ploeg is, dan weet ik het ook niet....

7 juni 2008 om 12:31

Daniel Alves in de basis en ook op de bank?

7 juni 2008 om 23:06

ik wou net zeggen.
mischhien zag hij 2 dani alves

7 juni 2008 om 13:48

Foutje, Diego Alves zat op de bank.

Voor Brazilië maar een gewoon oefenpot, voor Venezuela werd deze wedstrijd serieuser genomen denk ik

Slecht dit van Brazillie.. Deden alle goede spelers wel mee? Als dit het geval is kunnen ze beter nog even hun best doen voordat ze niet eens geplaatst worden voor het Wk. Alhoewel, daar plaats je je vrij makkelijk voor het Wk altijd volgens mij

Ja zulke dingen kunnen eenmaal gebeuren je kan gewoon wellis verliezen tegen een minder ploeg die niet zo ervaard heeft in een goeie toernooi.

Ze kunnen best voor een stuntje gaan zorgen denk ik, en dan op het Wk 2010 verschijnen, ik hoop het voor ze, de kans is wel klein, maar het kan.

dit is misschien niet best nee, maar ik denk toch wel dat ze goed gaan presteren, maar dan moeten ze niet de vedettes uithangen

Ze kunnen niet alles winnen hè.

De Brazilianen zullen de boel wel teveel onderschat hebben. Te makkelijk gedacht en uiteindelijk ga je erdoor onderuit

Haha.. Net goed, dan komen ze (misschien) terug met hun voetjes op de grond..
het probleem bij Brazilië is dat ze terug moeten leren samenspelen als team! dan komt de rest vanzelf wel weer.

Ach.. kan een keer gebeuren. Niet teveel waarde aan hechten lijkt mij.

Deden Kaka en Dinho ook mee?

vlak de kleintjes niet uit die kunnen echt wel stunten hoor

c_norris, nee die deden niet mee nee daarom,

maldonado van fenerbahce??

7 juni 2008 om 11:01

Nee, die speelt voor Chili..

Brazilie mag daar eigenlijk alleen tegen argentinie puntverlies lijden, de rest is echt slachtvoer voor de brazilianen.

Netjes van Venezuela
maar Brazilie kan zich echt schamen.

Toch nog een behoorlijk sterk Bresil aan de aftrap. Ach ja, einde seizoen, je weet hoe t gaat. Een tot op t bot gemotiveerd venezuela tegen een slap Bresil. Ik heb sowiezo niet zoveel meer met Bresil, ze zijn erg zwak de laatste jaren.

knap van Venezuela, raar van brazilie.

brazilie is ook niet zo goed. het enigste wat ze hebben zijn goede spelers maar geen teamgeest! ze hebben allemaal egoirtische trekjes

Jammer dat het maar vriendschappelijk was, toen ik de titel las dacht ik eerst dat het om het Wk-kwalificatie ging.

Als je zo ongemotiveerd bent speel dan niet. Wel leuk voor venezuela.

zo he, dat is inderdaad niet echt goed van Brazilië! Maar ik heb elk jaar, en dat zullen sommigen onder jullie ook herkennen, dat Brazilië echt niet goed is voor grote toernooien en dat ze dan op het moment dat ze er moeten ook echt staan! Maar nu heeft Brazilië natuurlijk ook geen toernooi, dus we zullen zien hoe ze het doen in de kwalificatiereeks!

ik neem toch wel aan dat Brazilië zich kwalificeert!

Komt wel goed met brazilie.. Als ze er moeten staan staan ze er gewoon (behalve wk 06 ) Iedereen kan wel eens struikelen, de resultaten van Dunga tot nu toe zijn zeker niet slecht. Al kan het spel zelf wel beter natuurlijk, maar hij bouwt aan een vrij nieuw team vergeleken met twee jaar terug. Het is trouwens algemeen geweten dat Brazilie een puur tornooiploegje is en dat de voorbereiding altijd wel stroef verloopt!

7 juni 2008 om 11:02

Inderdaad Brazilie is bij toernooien een goed gemotiveerde ploeg die zeker stunt en elke wk aanwezig is.
oefenwedstrijden zeggen namelijk niks het is alleen om meer met elkaar gewend te raken, omdat er veel nieuwe spelers komen bij het braziliaanse elftal.

Wie weet of Bobo nog heeft gespeeld?

Brazilië speelde in een omgegooid elftal. Als ze moeten presteren zullen ze dat zeker weer gaan doen.

7 juni 2008 om 11:25

dat denk ik ook,
met spelers als Kaka' en Robinho die zoizo niet mee deden van wegen de olypische spelen, dan mis je wel wat.

Dit vindt ik heel zielig voor Brazlie maar ook heel slecht!
met zon mooi team!
en dan verliezen!

maarja! Hopen dat ze de volgende keer veel beter spelen!

hahaha en terecht ! het 110 vechten wint van het arrogate kwallen team!!!

Dit was niet het Brazilië dat iedereen kent. Maar het was wel goed van Venezuela.

zwak van Brazilië. Elke wedstrijd moet je er staan en gaan voor de overwinning, geen idee wat er rond ging in hun hoofd...

Ach jah, ik begin steeds meer te denken dat die brazilianen voetballers zijn zonder hart, alleen met een neus voor t doel. itt de venozolanen.

Jammer dat dit geen Wk-kwalificatieduel was, ik had die Venezuelanen echt gegund, jammer want nu is het niet meer dan een statistiek

Toch maf met zulke goede spelers, er zal toch wel geen hele goede sfeer zitten in die kleedkamers daar, of de mentaliteit daar staan brazilianen natuurlijk ook niet bekend om

Krijg je met een coach als dunga die niet met spelers om kan gaan

dat is slecht van brazil eerst maar 3-2 van canada winnen en nu 2-0 verliezen van venuzuela dat is echt slecht.

trouwens jammer dat farfan niet scoort

speelde brazilie met een b elftal

de maker van het tweede doelpunt : Ronald Vargas is een aanwinst van Club Brugge. Ik ben alvast benieuwd

Ik snap niet wat sommige nou zeuren op Brazilie. Nederland verloor toch ook van Wit-rusland..

Ik heb er geen andere voor als wanprestatie met de spelers die hun hebben kan 11 sterke opstellingen met 11 verschillende spelers .

Brazilie heeft een zeer sterk elftal, dat van iedereen eigenlijk wel moet winnen. Maar je kunt inderdaad altijd wel een keertje verliezen, als ze maar alles hebben gegeven om wel te winnen.

pfff had toch wel beter verwaacht

Hm, verrassende uitslag

had toch wel meer verwacht als ik de opstelling zo bekijk. Maar het zal wel aan motivatie gelegen hebben. Ik vraag me ook af of deze spelers, vooral het middenveld dan al vaak samengespeeld hebben.

eigenlijk best slecht van Brazilie. Maar het was maar een oefenwedstrijd en ja tegen venuzuela ben je nou niet echt gemotiveerd. Ook stond er bij brazillie een b team in het veld en alleen robinho speelde mee. Dus was ook nog eens een minder team tegen een land waar je niet genoeg gemotiveerd voor bent snap ik best dat brazillie verliest. Maar wel schandalig dat zon groot land tegen venuzuela verliest mag eigenlijk niet. ook niet met een b team.

Zoon uitslag had ik niet verwacht

eerder 3-1 ofzo voor Brazilie

Brazielie heeft de laatste tijd volges my ook mr slechte resultate..

Ik vind het prachtig voor Venezuela , wel slecht van Brazile. Ik denk dat ze gewoon de tegenstander hadden onderschat. Maar deden wel hun best denk ik, want ze wilden toch wel laten zien dat ze goed waren, en later in de basis komen tegen goeie tegenstanders?

Nou, dit zegt niks brazilie haalt het Wk toch wel en venezuela niet!

20 schoten op die van Brazilië 0 goals ,3 van Venzuela 2 goals ,,, echt slecht van Brazilië

Goed gedaan Venuzuela, Slecht Brazilië.. Vooral nu ik die statistieken zie van Denishow

Vargas net op tijd gekocht door club brugge

Sjonge jonge, Brazilie. waar gaat dit heen. Wat een drama uitslag. Om je kapot te schamen

nou, nou!
dit is een behoorlijke nederlaag.
het gaat bepaald niet naar de goede richting!
maar ik heb er geen problemen mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Joao MirandaVerdediger60
Dani AlvesVerdediger61
WillianMiddenvelder62
Filipe LuisVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brazilië.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren