Wenger laat topspelers niet gaan

Vrijdag, 6 juni 2008 om

Sir Alex Ferguson is niet de enige coach die tureluurs wordt van de vermeende interesse vanuit het buitenland voor een van zijn sterspelers. Ook Arsène Wenger wordt moe van de constante stroom aan geruchten die de hoofden van zijn spelers op hol zouden kunnen doen slaan.

De Franse oefenmeester peinst er echter niet over om Cesc Fàbregas of Emmanuel Adebayor te laten gaan. Beide spelers werden de afgelopen dagen nadrukkelijk gelinkt aan Europese topclubs als Barcelona en AC Milan, maar Wenger is er van overtuigd dat het tweetal volgend seizoen gewoon in Londen te bewonderen is.

“Fabregas speelt bij Arsenal volgend seizoen”, aldus Wenger tegenover Sky Sports. “Dat is duidelijk en daar twijfel ik ook absoluut niet over. En als AC Milan geïnteresseerd is in Adebayor, dan moeten ze maar even bellen. Ze krijgen dan het antwoord dat ze verdienen.”Gerelateerd

64 reacties

Hij is tenminste duidelijk..!

Ze hebben ook meerdere keren aangegeven te willen blijven. Natuurlijk zegt dat niet alles in de voetbalwereld... Maar goed heb er wel vertrouwen in dat ze blijven! Arsenal heeft natuurlijk een goed elftal, met 1 of 2 gerichte aankopen gaan ze volgend jaar gewoon mee doen voor de titel!

Arsenal moet toch een andere weg in slaan als je het mij vraagt hoor. Waar clubs als Chelsea en Real met geld smijten, houdt Arsenal de hand op de knip. Opzich is dat verstandig, maar je moet je eigen spelers wel verbeterde contracten geven, als die prestaties ernaar zijn. Nu kan een Adebayor bijvoorbeeld veel meer verdienen bij Milan, en Cesc kan veel meer gaan verdienen bij Barça...als Arsenal nog een tijdje zo door gaat, vrees ik dat alle sterren na één goed seizoen weer weg zijn.

6 juni 2008 om 21:09

Daar moet ik je wel gelijk in geven, het salarisplafon moet daar wel omhoog! Dat ze in ieder geval de toppers kunnen behouden!

6 juni 2008 om 21:12

Je kan niet uitgeven wat je niet hebt.

ben blij om dit te horen, want elke dag die geruchten in de kranten lezen maakt me tureluurs.

6 juni 2008 om 21:14

Nou er zit echt wel geld daar hoor...dat kan je me niet wijs maken!

6 juni 2008 om 21:52

ik geloof dat ik ergens had gelezen dat wenger een transferbudget van €30 miljoen heeft. Dat is weinig als je het vergelijkt met het feit dat Chelsea al €20,5 miljoen heeft uitgegeven en het nog maar het begin van de transferperiode is. Ook zijn de mogelijke doelwitten van Arsenal (o.a. Veloso voor 25 miljoen) ontzettend duur waardoor Wenger of maar 1 of 2 redelijk gekwalificeerde spelers kan halen of het weer van de talenten moet hebben. Enige optie om dus meer geld te genereren is zijn huidige spelers te verkopen. Het is voor Wenger dus kiezen of delen.

6 juni 2008 om 21:33

Er bestaat ook nog zoiets als schulden afbetalen voor het nieuwe stadion.

bovendien is Arsenal in vergelijking met de rest van de top 4 minder kapitaalkrachtig. Pas op lange termijn kan Arsenal veel geld uitgeven, de laatste paar jaar is men begonnen met de academy opzetten en over een jaar of 5 kan men de vruchten van het huidige beleid gaan plukken.

arsenal is een van de meest waardevolle clubs ter wereld, niet een van de rijkste.

6 juni 2008 om 21:17

ze hebben ontzettend veel geld, het is alleen hun manier van de spelers tevreden houden, door ze allemaal een gelijk salaris te bieden, waar ik op zich weinig op tegen heb,

6 juni 2008 om 21:33

Je hebt gelijk, daar is ook weinig op tegen, maar op termijn ga je enorm verliezen op de clubs als Real en Chelsea, die wel ontzettend hoge salarissen bieden. Als je goed speelt, en dat deed Arsenal afgelopen jaar, dan komt er belangstelling voor je spelers. Als je spelers elders aan de slag kunnen gaan, en 2 á 3 keer zoveel meer kunnen verdienen, zullen ze dit vaak niet nalaten hoor.

6 juni 2008 om 21:55

Arsenal kan geen astronomische salarissen bieden, dat is een feit en daar is momenteel geen geld voor. Kijk naar Leeds, die begonnen te overdrijven en moesten leningen afsluiten, sterspelers verkopen en dat is een en al ellende.

wat betreft dat laatste ben ik het met je eens, en daarom wordt het tijd dat de Academy players als Randall en Gibbs de plekken gaan overnemen van middelmaat als Eboue. Dat zijn geboren Arsenal fans die graag voor de club willen spelen en het niet zo veel kunnen schelen of ze 10k meer of minder verdienen.

Owjee, monseur Wenger is weer eens boos. Gewoon dikke volle pot vragen,
in geld, geen spelerswissels, dan haken clubs vanzelf af...

Real Madrid en Ac milan blijven in dat soort dingen echt vervelende clubs, ik denk als Arsenal niemand laat gaan en paar aankopen doet zoals Nasri dan maakt Arsenal volgens seizoen een behoorlijke kans op wat prijzen. Indien Van Persie ook weer fit zal zijn!!

Hmm das juist de bedoeling toch? , zorgen dat de media er achter aan gaat , de trainers er gek van worden.. zie C.ronaldo , hij zegt nu ineens ook 'ik zou graag voor Real Madrid willen spelen'

6 juni 2008 om 21:13

Ronaldo heeft altijd al aangegeven dat hij ooit eens in de Primera Division wilde spelen. Daarvan ging zijn voorkeur uit naar Real, dus zo verrassend vind ik die uitspraak van hem niet.

Allebei passen erg goed in Arsenal, beide topspelers.

6 juni 2008 om 21:11

Het was Ronaldo's droom altijd al, dat heeft niks te maken met dat Ferguson er gek van wordt

2 topspelers die niet weg moeten gaan.ik vind hun 2 de belangrijkste spelers bij Arsenal.

toch raar dat veel topspeler naar een paar jaar in de Engelse competitie gespeelt te hebben er weer snel weg willen.... Spanje is toch veel mooier.....

6 juni 2008 om 21:54

Hoezo raar? Valt wel mee. Ronaldo wil net zo goed blijven bij Man U, net zoals Fabregas net zo graag blijft bij Arsenal. En dat de La Liga mooier is? Nee, ik denk van niet.

Tja Arsenal heeft toch een klapje opgelopen met het vertrek van Flameni. Hopelijk gaan ze inzien dat ze voor de echte toppers meer geld moeten betalen om ze te behouden. Het geld hebben ze er wel voor.
fabregas en Adebayor zijn zulke zeer belangrijke spelers voor de toekomst van Arsenal.

De beste spelers van Arsenal. Mooie opstelling volgend seizoen:

Almunia
Eboué
Kolo Touré
Gallas
Clichy
Yaya Touré
Fábregas
Rosícky
Nasri
Adebayor
Van Persie
6 juni 2008 om 21:26

Vind niet zo een goeie opstelling. Sagna op de bank voor Eboué?? En Barça laat Y. Touré niet gaan hoor. Moet je de mijne even checken.

on-topic: Ben blij dat Wenger nu duidelijk is dat er na Flamini (en waarschijnelijk Hleb) geen spelers meer mogen vertrekken en zeker niet de sterspelers oa Cesc en Adebayor. En hun streven is Arsenal financieel gezonde club van te maken en tegelijk ook goeie spelers behouden. En dat zal heel moeilijk worden, en zeker als iedereen geld smijt en hoge salarissen aanbiedt.

Almunia
Sagna
Touré
Gallas
Clichy
Walcott
Fábregas
Denilson
Nasri
v.Persie
Adebayor
6 juni 2008 om 21:22

Ik zou fabianski in de goal zetten in plaats van almunia..

als trainer zal ik er ook niet goed van worden al die speculaties!
maar goed laat nu eerst het ek maar komen... daarna worden de transfers wel duidelijk gemaakt denk ik..

6 juni 2008 om 21:22

Eboue ipv Sagna
kijk je weleens naar Arsenal??
sagna is de onbetwiste rechtsback.

en arsenal speelt niet met iemand achter de spitsen.

Je moet ook eerlijk zijn
arsenal heeft 3/4 spelers van Wereldklasse
de rest is talent of goed

Tja, Wenger en Ferguson halen toch ook spelers??
ze zijn het gewoon niet gewend dat spelers bij hun weg lopen.
de trainer van "fc Bal op het dak" wel en die hoor je dus ook niet zo snel zeuren.

6 juni 2008 om 21:30

Het verschil is dat ze bijv. Real Madrid constant blijven bieden (ik noem het meer zeuren) totdat ze hun zin krijgen. En dat zou ik heel irritant vinden als iemand dat doet bij mij om hun zin te krijgen. Wenger en Ferguson deden meestal volgens de regels en gedragen zich professioneel tegenover de anderen. Je hoor toch ook niet van hun dat ze constant zitten zeggen dat ze die ene speler willen halen en constant blijven bieden op die speler??

Ik hoop dat beide spelers bij Arsenal blijven. Zijn top spelers die het verdienen om volgend seizoen kampioen te worden met Arsenal.

Inderdaad zou echt heel dom zijn van Wenger als die sowieso Fabregas laat gaan. Emmanuel Syeji Adebayor is niet zo erg als die weg gaat. Daar heeft meneer Wenger wel weer een ander franstalig talentje voor(benzema, Gomis,samassa(zeer goede spits vind ik), Henri Saivet, Sessegnon of eventueel Florent Sinama-pongolle of misschien Loïc Rémy(heeft wel net een contract bij Olympique Nice getekend, maar voor een zak met duiten komt ie wel naar de 'gunners' toe hoor xd

zo zouden ze moeten spelen monster team

ik had gehoord dat viera wel terug wou en gomes jahh nieuwe clubbie nodig

gomes
sagna
toure
gallas
clichy
hleb/r v
c.fabregas
nasri
viera
r v p/br
adebayor

Laat Adeb. gaan en haal in zijn plaats Benzema... Dan doe je nog goeie zaken!

maar laat zeker Cesc niet Gaan!

Arsenal gaat volgend jaar stralen!
met Nasri erbij!

Adebayor mag weg. En dan Benzema en/of Hunterlaar halen

Erg jammer dat Van Persie eigenlijk helemaal niet genoemd wordt. Logisch ook, dramatisch seizoen achter de rug maar dat is nu juist zo jammer. Cristiano Ronaldo is nu, op zijn leeftijd, de beste speler ter wereld. Van Persie is nog altijd een ster in wording. Eerlijk gezegd verwacht ik dat Van Persie op korte termijn een nieuwe blessure oploopt. Misschien een idee voor hem ook naar die man te gaan die Robben ook zo goed geholpen heeft?

verder kan Wenger natuurlijk zeggen dat hij niemand laat gaan maar uiteindelijk geeft geld toch weer de doorslag natuurlijk.

tezz ze mogen toch zeker naar een ander ploeg gaan
wenger heeft toch nasri binnnengehaald
adebayor wegdoen voor ben arfa
en zo blijf je bij je talenten e wengertje

Logisch, maar als er een groot bedrag word geboden zijn ze beiden weg hoor..

Ze moeten gewoon blijven. Cesc in ieder geval wel, Adebayor is wel te vervangen maar zie ook hem graag er volgend jaar nog bij. Ben blij dat Arsenal, als de enige Engelse topclub zonder "eigenaar" het nog steeds goed doet en niet op de toer van Chelsea, Manchester City, Liverpool & Manchester United gaat.
alleen nog een leuke keeper & een vervanger voor Flamini (nasri is tog aanvallender) en het komt helemaal goed

Goede zet van Arsenal! Het zou goed voor het voetbal zijn mocht deze leuk voetballende ploeg eens een (europese) prijs zou pakken! Als je jezelf zulke doelen stelt zal je het toch met topspelers moeten doen. Groeten van een Manchester United fan.

Eens! blijf van de Epl spelers af. tis de beste competitie van de wereld, het blijft de beste competitie van de Wereld!

6 juni 2008 om 23:19

Logisch met al die buitenlanders die het niveau daar opkrikken

ze hebben nu ook nog die vela terug , adeba zou we mogen voor een flinke som , dan haal je daar ben arfa voor of nasri whatever , of een goeie spits uit Franse competitie; altijd wel iets voor Wenger ,

ot: Ze moeten idd wel eens ophouden ook met hele tijd bieden zoals bij ronaldo , daar zou iedereen ziek van worden

Altijd direct en duidelijk

Hier kan sir alex een voorbeeld aan nemen

gewoon meteen keihard nee en niet eerst afwachten wat de spelers willen

7 juni 2008 om 12:06

ik weet niet of je laatste weken heb opgelet maar ferguson zei meteen nee. maar hij wou ook weten wat ronaldo wilt omdat hij zo mysterieus doet

kijk deze man heeft ballen gewoon zeggen waar het op staat!

salaris plafonds zuigen ass...had ik niet van arsenal verwacht dat ze die regel hadden.

Zo mag ik het horen, niemand vertrekt. Adebayor, Cesc, Rosicky, Vpersie in een team is geweldig. Hopen dat eduardo snel terug komt, hij is mijn lievelings speler bij Pes 2008.

anyway, de wereld moet eens snappen dat Arsenal geen doorverkoop club is. Ik vind zelf dat arsenal wenger's oog op talenten benadeelt door die lage lonen, zo ontdekt wenger talenten voor andere topclubs die wel een hoog salaris geven. Zonde.

Hleb is bijna zo goed als zeker van Barcelona. Dit is nu het verschil tussen Madrid en Barça; als Wenger nee zegt; dan gaat Barça niet zagen. Man United zegt nee voor Madrid omwille vn Cristiano Ronaldo; en de volgende ochtend staat er weer gezever in de kranten. Fabrégas én Adébayor zijn te bélangrijk voor Arsenal.

Oh ben mijn opstelling vergeten, dit elftal gaat het maken (zonder blessures).

Almunia
Sagna
Toure
Gallas
Clichy
Nasri
Fabregas
gilberto
Rosicky
Van persie
Adebayor
7 juni 2008 om 06:07

Ik zat te kijken. Wat doe je Als Da Silva weer terug is? Terugkijkend op vorige seizoen is alles mis gegaan na de blessure van Da Sliva.. Daarvoor waren de resultaten voldoende..

6 juni 2008 om 23:48

kben het totaal met je eens alleen gilberto heeft het niet meer ik denk dat ze alleen voor die positie een vervanger nodig hebben

Hleb mag van mij weg, is een prachtige dribbelaar en goede inzicht.. alleen niet te productief genoeg voor het middenveld. Ik wil daar liever Rosicky en nasri zien die gewoon vaak genoeg scoren als middenvelder. Zo komt er minder druk op de schouders vande spitsen.

Ik vind Fabregas echt een goede speler voor Arsenal. Echter zal ik het ook mooi vinden dat hij als Spanjaard naar Barcelona gaat. Hij heeft zijn jeugd dacht ik daar genoten en moet daar nu terug keren.
adebayor vindt ik wel bij een Italiaanse ploeg passen. Ik denk dat hij wel goed voor As Roma is, hij als diepe spits met Totti daar achter, met nog eens 4 middenvelders daarachter met oa De Rossi, geweldige speler.

dan is hij echt de mist in gegaan toen hij flamini verkocht is echt een goeie jonge getalenteerde speler die je niet zomaar kan verkopen maarjah als mijn favo speler fabregas maar blijft

7 juni 2008 om 11:45

precies, maar Flamini vind ik niet zo'n denderende speler, hij is goed, maar niet super, volgend seizoen heeft wenger wel weer een nieuwe franse voetballer die daar kan voetballen.
ook Denilson zou ik een keer willen zien voetballen op het grasveld van het fly emerates stadion.

ik vind dat wenger groot gelijk heeft.
clubs moeten afblijven van de vedette's van andere clubs,
vooral grote clubs laten niet snel hun grote spelers gaan,
want zeg nou zelf arsenal heeft genoeg geld,
hun zijn niet genootzaakt om Adebayor te verkopen,
adebayor is een topspits die vorig seizoen heel erg in bloei was,
dat valt niet te ontkennen,
'k zie hem volgend jaar ook wel spelen bij Arsenal,

net als dat ik Ronaldo volgend seizoen weer zien spelen bij United

Adebayor en Fabregas moet Arsenal zeker behouden.
mijn beste opstelling ziet er zo uit
misschien kan Gilberto nog vervangen worden door Denilson of een aankoop, en als keeper lijkt Gomes of Frey me goed. Gomes lijkt me logischer, omdat Frey niet weghoeft en duurder is.

Aankoop
Sagna
Toure
Gallas
Clichy
Fabregas
Gilberto
Rosicky
V. Persie
Nasri
Adebayor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool4530
4.Chelsea3721
5.Arsenal3414
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren