Ebbsfleet-droom definitief werkelijkheid

Woensdag, 20 februari 2008 om

Ruim 28.000 supporters van over de hele wereld hebben dinsdag definitief bezit genomen van Ebbsfleet United. Voor een ingelegd bedrag van 46 euro mogen de fans nu invloed uitoefenen op allerlei zaken, van de basisopstelling tot aan transfers, van de club die uitkomt in de Blue Square Premier League, de vijfde Engelse divisie.

De overname is te danken aan de website van MyFootballClub die zich de afgelopen maanden bezighield met de zoektocht naar een geschikte club voor een overname. Voor een bedrag van ruim negen ton hebben de supporters nu driekwart van de aandelen van Ebbsfleet in hun handen. Het resterende bedrag, een slordige drie ton, wordt bewaard voor mogelijke investeringen.

“Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een website een voetbalclub overneemt”, vertelt MyFC-woordvoerder Will Brooks. “Dit zal waarschijnlijk in de toekomst nog wel vaker gebeuren. Tien maanden geleden wist niemand van ons bestaan af. Nu zijn meer dan 28.000 personen van over de hele wereld in het bezit van een voetbalclub.”

Volgens Brooks kan Ebbsfleet, dat jaarlijks 50.000 euro verlies draait, er alleen maar op vooruit gaan. Zo hebben zich verschillende sponsors zich al aangemeld en besloot de huidige sponsor, Eurostar, een treinstation in Ebbsfleet te laten bouwen voor de hoge snelheidslijn tussen Londen, Parijs en Brussel.

Brooks meent dat de ‘diversiteit van Ebbsfleet’ uiteindelijk de doorslag heeft gegeven. “Het belangrijkste is dat de supporters geen winst maken en dat alle winst in de club wordt gestoken. De deelnemers kunnen bij deze club als het ware het gras ruiken. De spelers verdienen nog geen honderd euro in de week en je kan met hun na afloop van de wedstrijd een drankje nuttigen aan de bar.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ebbsfleet United

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Internazionale is niet de enige club met belangstelling voor Dries Mertens. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren