Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Brazilië
Brazilië
vs
Zwitserland
Zwitserland

'PSV verantwoordelijk voor blessures Ronaldo'

Vrijdag, 15 februari 2008 om 19:43 • Laatste update: 20:22

De Braziliaanse voetbalbond (CBF) heeft Bernardo Santi, coördinator dopingzaken, op staande voet ontslagen. De arts, die verantwoordelijk is voor de dopingcontroles van de nationale ploeg, verklaarde in het dagblad Folha de Sao Paolo dat PSV de hoofdverantwoordelijke is voor het aanhoudende blessureleed van Ronaldo. De CBF was niet gediend van de ongenuanceerde uitspraken en onthief Santi onmiddelijk uit zijn functie.

De 31-jarige spits van AC Milan kampte na een stormachtige ontwikkeling bij PSV voortdurend met fysieke ongemakken, volgens Santi het gevolg van onverantwoordelijk gebruik van groeihormonen tijdens Ronaldo’s periode in Eindhoven. De toen 17-jarige aanvaller zou anabolen steroïden toegediend hebben gekregen die ervoor zorgden dat de spieren in zijn knieën onevenredig hard meegroeiden met zijn botstructuur.

“Ik heb met collega’s in Holland gepraat die mensen kenden bij PSV”, vertelde Santi. “Ze gaven hem supplementen om zijn groei te bevorderen, omdat hij erg klein was. Bij die supplementen zaten ook anabole stereoïden die hem sneller deden groeien.” Volgens de Braziliaanse arts ligt hierin de grondslag voor de knieblessures die waarschijnlijk het einde betekenen voor Il Fenomeno.

Ook oud-international Socrates is dezelfde mening toebedeeld. De Braziliaanse ex-vedette bekritiseerde de marktexploitatie van jonge topsporters. “Er is een verschil tussen Ronaldo’s spierweefsel en de pezen in zijn knie. We hebben Ronaldo allemaal te hard en te snel zien groeien aan het begin van zijn carrière. Dat heeft zijn knieeen voor altijd beschadigd”, aldus Socrates.

“Het is het gevolg van spiergroei waar zijn spieren niet op berekend waren”, vervolgd Santi. “Hij maakte in rap tempo spierweefsel aan, op een leeftijd verre van volwassenheid. De rekening voor die onnatuurlijke aanwas krijgt een speler pas op de lange termijn gepresenteerd, na tien, vijftien of twintig jaar”.

De onfortuinlijke topspits van weleer kampte in 2000 met exact dezelfde kwetsuur. Ronaldo zal naar alle waarschijnlijkheid negen maanden nodig hebben om te revalideren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

187 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1693 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli4125
2.AC Milan3314
3.Juventus3117
4.Lazio3015
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Rafael LeãoAanvaller146
O. GiroudAanvaller135
Junior MessiasAanvaller112
D. OrigiAanvaller101
A. RebićAanvaller103
M. MaignanKeeper70
A. MiranteKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren