Bayern vreest voor enkels Ribéry

Maandag, 27 augustus 2007 om

Het seizoen had voor het vernieuwde Bayern München niet beter kunnen beginnen. Der Rekordmeister staat niet alleen bovenaan in de Bundesliga: de ploeg laat ook nog eens zeer fraai voetbal zien. Toch is Bayern-manager Uli Hoeness ontevreden: "Dit kan zo niet langer doorgaan."De teammanager doelt op de vele overtredingen die Bayern tegen krijgt. Vooral sterspeler Franck Ribéry moet het ontgelden. Tegenstanders weten zich vaak geen raad met de dribbelende Fransman en gaan volgens Hoeness bewust op zoek naar Ribery's enkels. "Ze proberen bewust de gezondheid van de speler in gevaar te brengen. Das ist Wahnsinn!"

In Kicker laat Hoeness weten zich zorgen te maken. "Ribéry wordt constant op de hakken gelopen. Als dit zo door gaat, dan zullen er snel kruisbandblessures volgen. Ze moeten de bal spelen en niet de enkels van de tegenstanders kapot trappen. Dit kan zo niet langer doorgaan. Dat heb ik meneer Hecking ook duidelijk gemaakt."

'Meneer Hecking' is Hannover-trainer Dieter Hecking, die afgelopen weekend in een felle discussie raakte met Hoeness. Deze was woedend van de bank gesprongen toen Altin Lala Ribéry ongenadig hard naar de grond werkte. Lala kreeg slechts geel voor het vergrijp en mocht op het veld blijven staan.

"Onbegrijpelijk", vond Hoeness. Hecking snapt echter niet waar de teammanager van Bayern zich druk over maakt. "Ik begrijp dat hij zijn spelers wil beschermen, maar ik snap niet dat hij hier nu zo'n ophef over maakt. Voor dit soort beslissingen hebben we een scheidsrechters in het veld lopen. Daar hebben we Bayern München niet voor nodig."63 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren