Geertruida krijgt de ArenA stil: Feyenoord vlak voor tijd op 2-3

Zondag, 19 maart 2023 om 16:17Tom Rofekamp • Laatste update: 16:44

Sebastian Szymanski heeft Feyenoord vlak na de thee weer op gelijke hoogte gebracht in De Klassieker. De Rotterdammers gingen met een 2-1 achterstand de rust in, na treffers van Edson Álvarez en Dusan Tadic. Santiago Giménez had namens Feyenoord al na vijf minuten de score geopend.Gerelateerd

Meer sportnieuws

119 reacties (laatste reactie door vernon)

Prachtige aanval hoor. Feyenoord gaat terecht de kampioen worden! Genieten

19 maart 2023 om 14:49

Zeker genieten 1-1!

19 maart 2023 om 16:35

Ja, erg genoten 2-3!

19 maart 2023 om 15:23

De terechte winnaar, staat aan het eind van het seizoen bovenaan. PSV logica iets dat Dumfries zelfs in de winterstop had en we weten allemaal hoe dat is afgelopen 😂🤣🤣😂Je kan nooit zeggen wie er terecht kampioen wordt zo een 10 wedstrijdjes van te voren en al helemaal niet als er nog wedstrijden gespeeld moeten worden waar je de punten nog hard nodig hebt.

19 maart 2023 om 16:30

Ik hoop het! Oh mijn god. Zo niet verwacht dit maar wat extreem lekker dit! De eerste helft was ruk maar daarna was Feyenoord voetballend zoveel beter. Echt, die ontlading bij die goal hier thuis, niet normaal. Super lekker dit!!!!!

19 maart 2023 om 16:51

De eerste helft was Feyenoord toch ook prima? Veel strijd, hard maar fair, komt ook die eerste goal uit. Bikkelelen op het middenveld en dan scoren uit de aanval.

19 maart 2023 om 16:31

Wat een week !!

Mooie goal wel. Goed dat er een topic voor elke goal komt!

Nou.. die hartman had twee keer geel moeten hebben en Idrissi hadden ze ook direct rood kunnen trekken. Feyenoord mag echt niet mopperen met de scheids en dat is niet de eerste keer dit seizoen

19 maart 2023 om 15:16

Ja, direct rood? Wijndal met een natrap beweging had ook wel wat mogen hebben. Zojuist krijgt Taylor als eerste geel van Ajax. Zit niet zo te zeiken man

19 maart 2023 om 15:20

Natrappen? Denk eerder gefrustreerd lostrekken van zijn been. Moet ie hem maar niet vasthouden

19 maart 2023 om 15:21

Hij heeft gewoon gelijk toch? Feyenoord mag niet mopperen met de kaarten, ook Wiefer niet.

Ik zie Feyenoord nog wel terugkomen overigens maar het zijn cruciale beslissingen van een scheidsrechter door de 2e kaart niet te geven aan Hartman.

19 maart 2023 om 15:23

Die 2e is nooit een directe gele kaart, enkel als het bij een counter was. Dit was op het midden van het veld met rugdekking. Maakt hij hem 3 keer zo, dan wordt het een optelsom en terecht rood.

19 maart 2023 om 15:28

Even later krijgt Taylor hem wel voor een soortgelijk vergrijp..

19 maart 2023 om 15:32

Kan je roepen dat die niet moet zeiken maat hij heeft helemaal gelijk. Dus zeik niet zo man

19 maart 2023 om 15:33

@Martyn7 heb je ook gezien dat Wijndal zich met zijn voet losrukte omdat Trauner zijn enkel vasthield?

19 maart 2023 om 15:59

Hou op man, zet gewoon een blok anders kudus weg op rechts.. gewoon geel

19 maart 2023 om 15:32

Prem_93 Klopt idd. Feijenoord komt goed weg en Hartman had gewoon rood moeten hebben.

19 maart 2023 om 16:15

Hou op, Idrissi was een dikke gele, maar de intentie was gewoon op de bal, maar Wijndal zet zijn voet ertussen. Dat is geen rood. Hartman had gekund, maar zoals werd uitgelegd paste dat niet in de geest van de wedstrijd waar veel werd toegestaan en hard werd gespeeld. En ook genoeg momenten dat Ajax niet te klagen had.

19 maart 2023 om 17:04

Onzin de eerste gele kaart sloeg nergens op hij raakt hem niet eens. De tweede overtreding had hij wel geel voor mogen geven. Maar zeker geen 2x geel

19 maart 2023 om 17:26

Tja je moet wat als je ajax fan bent. Nu zeiken op scheids. Ajax heeft VAR en scheids al zovaak mee gehad. Dus dimmen met die zogenaamde rode kaarten

20 maart 2023 om 07:27

Niet zo doen, Feyenoord heeft gewoon dik verdiend gewonnen.

Feyenoord had al met 10 man moeten staan , misschien had Idrissi er ook al uit gemoeten. Wat een klojo die Makkelie.

19 maart 2023 om 15:28

Voor het gemak het natrappen van Wijndal vergeten?

19 maart 2023 om 15:30

Je bedoelt het lostrekken van zijn voet? Even langs de Pearl?

Denk dat Hartman vooral blij mag zijn met de scheids, misschien even een bloemetje sturen morgen

Wellenreuther zag niet echt gelukkig uit. Bijlow mag van mij wel op bank blijven. Dit mag Ajax niet meer weggeven. Verwacht minimaal nog een goal van Berghuis. Die speelt echt een sterke pot!

Wat een geluk fey minimaal 2x rood moeten hebben

20 maart 2023 om 07:28

Geluk?? Gewoon 2 klasse beter. En dat gezeik over rood is zo kinderachtig

Ongelofelijk dat Hartman geen 2e geel kreeg en Idrissi was ook echt op het randje.. Verder Ajax verdiend op voorsprong!

Moet zeggen dat Sanchez goed verdedigd vandaag, lekker fel en nauwkeurige tackles. Bij Bassey is het echt je hart vasthouden als hij de bal ontvangt onder druk. Hopelijk is hij wat rustiger en nauwkeuriger in de 2e helft.

19 maart 2023 om 15:26

Bassey zal toch wel gewisseld worden denk ik?

19 maart 2023 om 15:30

Probleem is, voor wie...

19 maart 2023 om 15:33

Inderdaad. Hato is ook een heel groot risico, maar wat Bassey nu laat zien.. Ik zou het aandurven. Maar ja hoop dat Bassey nu wat rustiger speelt. Organisatie omgooien met andere CV is ook niet wat je wil.

Deze Hartman heeft echt geluk, je kan het gewoon zien dat die dit soort wedstrijden helemaal niet gewend is. Als hij een vervelende snelle speler als Concencao tegen hem had staan had hij sowieso al rood gepakt want hij zal hem continue opzoeken. Daarbij heeft Ajax echt een fout gemaakt met Bassey, ik snap ook niet op wat Ajax hem heeft gescout want ook qua opleiding komt hij toch niet uit een jeugdopleiding waar je moet kunnen voetballen? Dus het zit sowieso niet in ze aard, dusja heel vreemd op wat ze hem gescout hebben dan…

Feyenoord verliest het kampioenschap omdat ze geen betere doelman konden vinden dan Wellenreuter, vrijwel elk doelpunt sinds hij er in staat zou noppert 9 van de 10 keer hebben

Wanner gaan we kaplan zien

19 maart 2023 om 15:40

Wss pas richting einde seizoen heeft in de voorbereiding zware blessure opgelopen, kruisband dacht ik 7-9 maanden er uit

Oefff...2 maal rood niet gegeven. Wel lang nadenken over geel van Idrissi..... volgens mij dacht hij zelf ook eigenlijk aan rood maar hij durft gewoon niet. Kijken wie van de 2 gaat winnen, het zou zomaar ook een "grote" uitslag kunnen worden.

Makkelie komt uit Rotterdam en dan kan je in mijn ogen niet neutraal zijn dus hoef ik niet verder wat te zeggen.

19 maart 2023 om 15:44

Makkelie komt uit Dordrecht.

Die eerste kaart van Hartman was er geen. Dus niet allemaal zeiken.

Mensen die zeggen feyenoord had met 10 man moeten staan weten echt niet wat een klassieker inhoudt anders moet er in elke klassieker paar rode kaarten vallen en dan is het geen klassieker meer en daarbij heeft die speler een waarschuwing gekregen van de ref.

Zo moet ik het zien ajax direct bij de keel grijpen en hoog druk zetten niet afwachten en bal naar voren geven zoals in de 1ste helft alleen zo kun je ajax pijn doen en dat is wat past bij feyenoord onder slot ik als belg hoop voor feyenoord dat die wint.

Feyenoord krijgt altijd veel blessuretijd mee. Toch?

Gefeliciteerd fey met de titel, wat een slappe 2 e helft van ajax ongelooflijk,

Mede mogelijk gemaakt door de knvb het word steeds duidelijker en vooral makkeli dit jaar
Belachelijke vertoning

19 maart 2023 om 16:27

Kudus kreeg niks net voor ezact hetzelfde. Hou je mond en accepteer dat je ploeg waardeloos was de tweede helft.

Gefeliciteerd Feyenoord, kampioenschap hiermee relatief veilig gesteld.

Makkelie nooit meer een klassieker laten fluiten, kan de druk niet aan.

Ondanks dat je 11 tegen 11 gewoon moet winnen in zo'n pot als Ajax, had het uiteraard 11 tegen 9 moeten staan aan het begin van de tweede helft.

Gefeliciteerd Feyenoord en Makkelie met de overwinning.

Mijn naam is Steven Berghuis en ik ging naar Ajax om CL te spelen. Ik juich overdreven hard voor elke goal tegen Feyenoord, maar eigenlijk ben ik een heel sneu onzeker mannetje met een veelte grote neus.

Nou kom maar op met het standaard commentaar....iedere tegenstander waar Feyenoord van wint..stelde achteraf niets voor!

Even los van de discutabele rol van de scheidsrechter. Ik vond Feyenoord gewoon beter en de verdiende winnaar. Gefeliciteerd Feyenoorders.

Toch jammer dat weer een scheidsrechter en var zoveel invloed hebben. Hartman natuurlijk twee keer geel moeten hebben, zeker als je ziet dat een Sanchez voor hetzelfde vergrijp wel geel kreeg. En Idrissi had door de var rood moeten krijgen. Feyenoord iets teveel gekregen was meer een 2-2 wedstrijd maar die worden nu wel de kampioen. Net als hun vorige keer dat ze kampioen werden hebben ze met recht het geluk van de kampioen omdat alles hun kant weer op valt.

Lekker Feyenoord! Wellicht met wat controverse, maar punten binnen. Heitinga pakt ook alleen punten tegen de kleine clubs, Ajax is amper een stap verder. Met het programma voor de boeg, heeft Feyenoord een heel goede uitgangspositie.

Feyenoord kampioen, dat is nu toch wel zeker. Kunnen hun vizier gaan richten op de Europa league.

Prachtig! Feyenoord toch heer en meester in de tweede helft. Dit gaan ze nooit meer weggeven. Op naar Coolsingel ......

De verdediging van Ajax blijft buitengewoon zwak, er is geen enkele organisatie. Niet bij balbezit en al helemaal niet bij balverlies. Het positiespel was vooral in de 2e helft armoedig. In de voorhoede is ter te weinig diepgang, worden te weinig vuile meters gemaakt. Het veldspel was vooral in de 2e helft te voorspelbaar. Knappe prestatie van Feyenoord zeker gezien ze nog n wedstrijd afgelopen donderdagavond hebben gespeeld

Maar 1 wedstrijd verloren in de competitie en nu al 2 x tegen Ajax, PSV, Twente en AZ gespeeld. Dit gaat echt de goede kant op!

De gouden zet bij Ajax begon bij het aanstellen van Overmars. je ziet nu de impact die die man had. Heeft de club toch voor een seizoen tussen de Europese top gedrukt. Sinds zijn vertrek gaat het bergafwaarts en worden de miljoenen verkwanseld die de club heeft verdiend in die jaren. Het is duidelijk dat hij moest vertrekken natuurlijk, maar zijn opvolgers hebben niet het netwerk en de handelskwaliteiten van Overmars. Ik zie op dit moment ook geen spelers in de selectie die veel waarde vertegenwoordigen. Bergwijn en Bassey zijn duidelijk niet hun transferwaarde waard gebleken en je moet nu een keuze gaan maken welke spelers je uit gaat zwaaien en waar je mee verder wilt. Ik heb echt geen flauw idee, want ik zie niemand met exceptionele kwaliteiten behalve misschien Kudus. Feyenoord doet het heel goed en heeft dan misschien toch de beste selectie van Nederland.

Eerste helft Ajax beter
Tweede helft Feyenoord beter
Je kan discussiëren over de twee niet geven rode kaarten; Idrissi en Harrtman, Maar dat heeft geen zin

Ajax kampioen ben ik niet bang.voor Ajax laat niet veel meer liggen
Feyenoord heeft nog lastige wedstrijden waar veel punten op word veloren

Dik maar dan ook dikverdiend, complete 2e helft gedomineerd in de Arena!
Zijn echt goed bezig, Slot heeft de club ballen gegeven en voetbal met vertrouwen gebracht!

Amsterdamse Conference League ploeg zijn we. Met een beetje pech winnen AZ en PSV vanavond en wipt AZ over ons heen en staat PSV gelijk in punten maar iets lager in doelsaldo.

Prima reactie van Tadic

Supporter Heitinga heeft geen idee wat er tweede helft gebeurd is. Waar berghuis duidelijk uitlegt waarom Feyenoord de tweede helft zich er onderuit voetbalde, komt Heitinga met opmerkingen als 'we hadden even veel spelers op het veld' en 'duels winnen'. Tactisch gewoon overklast door Slot.

Terechte overwinning voor Feyenoord. Als PSV fan alles behalve ajax. Volop gebluf vooraf maar goed als ze even de bek houden nu.

Ja tegenstanders van Feyenoord 4x rode kaart bleek later onterecht.feyenoord had nu 2x rood moeten hebben. Niet gekregen ja knfb he

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.Ajax5544
3.PSV5336
4.AZ5322
5.FC Twente4722
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
DaniloAanvaller268
P. WålemarkAanvaller152
J. BijlowKeeper190
O. MarcianoKeeper00
T. TroostKeeper00
L. GeertruidaVerdediger233
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
21 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Feyenoord 24 8 2 0
2022/2023 Cruz Azul 5 5 0 0
2021/2022 Cruz Azul 35 7 6 1
2020/2021 Cruz Azul 36 6 5 0
2019/2020 Cruz Azul 12 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Lozano voorkomt nederlaag voor Mexico na knullig eigen doelpunt Álvarez

Een knullig eigen doelpunt van Edson Álvarez tegen Jamaica is Mexico zondagnacht niet fataal geworden: 2-2. De 25-jarige Ajacied was in de 32ste minuut verantwoordelijk voor de 1-2 van Jamaica, door...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 maart
Newcastle United houdt de situatie van Edson Álvarez bij Ajax in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren