Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dubbelslag én gemiste penalty Tannane op heerlijke avond in Waalwijk

NEC heeft zaterdag in een heerlijke en vermakelijke wedstrijd met 1-3 gewonnen van RKC Waalwijk. De uitblinkende Oussama Tannane tekende in de eerste helft voor twee doelpunten en faalde na rust vanaf elf meter. NEC gaat over RKC heen in de stand en staat nu achtste in de Eredivisie. De Waalwijkers hebben nog wel een duel tegoed, aangezien de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles van vorige week werd afgelast vanwege het slechte weer.

Bij RKC zaten Iliass Bel Hassani en Lars Nieuwpoort, die twee weken geleden nog begonnen tegen PSV (0-1 nederlaag) op de bank. Er waren daardoor basisplaatsen voor Shawn Adewoye en Yassin Oukili. Verder waren er geen wijzigingen bij de gastheren en moesten Michiel Kramer en Mats Seuntjens voorin voor gevaar zorgen. Bij NEC was er de terugkeer van Lasse Schöne, die twee weken geleden tegen Ajax (1-0 nederlaag) zijn enkel verzwikte en daardoor ontbrak thuis tegen FC Utrecht (2-2). Jordy Bruijn, die hem een week geleden verving, zat in Waalwijk op de bank. Philippe Sandler was wegens blessureleed niet inzetbaar en in het centrum van de verdediging vervangen door Joris Kramer. Trainer Rogier Meijer koos verder voor vertrouwde namen bij de bezoekende ploeg, met onder meer de bij Oranje teruggekeerde Jasper Cillessen.

Seuntjens had RKC een droomstart kunnen bezorgen toen hij alleen op Cillessen afging. De doelman bleef lang staan en wist zo redding te brengen op het schot van de aanvaller. Kort daarna greep Schöne naar zijn rechterenkel na een botsing met Adewoye. NEC leek na ruim tien minuten op voorsprong te komen, maar het was Etienne Vaessen die de koppende Landry Dimata met een fabelachtige redding van scoren hield. De voorsprong voor de Nijmegenaren kwam er na twintig minuten. Na een vlotte combinatie tekende Tannane voor de 0-1 na knap voorbereidend werk van Dimata. Het werd al snel 0-2 dankzij Elayis Tavsan, die Thierry Lutonda uitkapte en de bal in de verre hoek knalde. Het was vervolgens weer de beurt aan Tannane: zijn vrije trap ging dwars door de muur, over de muurligger en langs de kansloze Vaessen.

RKC voetbalde bij vlagen heel aardig en raakte via Seuntjens nog de lat. Desondanks leidde NEC halverwege comfortabel met 0-3. Twaalf seconden na rust leek de ploeg van Meijer een strafschop te krijgen na een overtreding in de zestien van RKC. Arbiter Dennis Higler besloot na een check van de VAR om die beslissing terug te draaien. Het geel voor protesteren voor Vaessen bleef wel staan. Kramer had daarna moeten scoren bij de tweede paal toen Iván Márquez over de bal maaide, maar de aanvaller leek te schrikken van de kans en kon de bal niet tot doelpunt verwerken. Na een uur spelen wist RKC dan eindelijk te scoren: uit een rebound tekende Vurnon Anita voor de eerste treffer van de gastheren.

De voor Kramer ingevallen Julen Lobete liet nog een gigantische kans op 2-3 onbenut en NEC kreeg aan de andere kant de mogelijkheid om de marge weer op drie te brengen. Adewoye ging op de voet staan bij Souffian El Karouani en Higler besloot op advies van de VAR om een strafschop te geven. De zwakke inzet in de rechterbenedenhoek van Tannane was echter een prooi voor Vaessen. Een inzet van dichtbij van Tavsan kwam in de slotfase nog tegen de binnenkant van de paal terecht en ver in blessuretijd raakte invaller Anthony Musaba de andere paal. RKC verdiende gezien de spelopvatting wellicht meer, maar moest desondanks een 1-3 nederlaag slikken tegen NEC.

19 maart 2023 om 00:11

Klopt, wordt hierboven duidelijk omschreven. Alleen met name die tweede goal van NEC en hoe proper die bal behandeling doet en een perfecte diepe bal speelt had nog wel wat duidelijker in de tekst gekund.

Je verliest hier door je eigen kansen niet af te maken. Totaal onnodig. Een gelijkspel was meer dan terecht geweest.

18 maart 2023 om 23:09

Meer dan terecht geweest? Grappenmaker, je mag blij zijn dat NEC er 'maar' 3 maakt en niet 6 of zelfs meer. Volledig terechte overwinning voor NEC.

18 maart 2023 om 23:14

Haha jij bent de joker van Nijmegen zeker? Ja mag blij zijn dat RKC de kansen totaal niet heeft afgemaakt. Je komt 2 keer 1 op 1 met Cilessen en je krijgt de bal er maar niet in. NEC Schiet 4 keer op goal eerst helft en 3 doelpunten. Laat me niet lachen man. Dit was ongekende efficiëntie van NEC en nalatigheid van RKC. Ga maar snel naar je bedje toe, armoedzaaier.

18 maart 2023 om 23:15

Ben ik het niet helemaal mee eens. Het is aan de fantastische keeper van NEC te danken dat het na een kwartier niet 2-0 voor RKC staat. RKC geeft het in 20 minuten volledig weg en NEC scoort uit 3 kansen 3 keer. Tweede helft ging het alle kanten op.

18 maart 2023 om 23:24

Haha en dan ben jij zeker prins carnaval? Verklaart ook meteen waarom je zulke onzin uitkraamt. Heb je de tweede helft met je ogen dicht gekeken? Als NEC alle kansen maakt en de penalty word je nog meer vernederd dan maar 1-3. En zo veel kansen heeft RKC echt niet gehad de eerste helft. Als ik jou zo hoor praten ben jij de enige armoedzaaier hier, en dat clubje van je erbij. Ik ga nog lang niet naar bed toe na deze lekkere overwinning, maar als ik dat doe zal ik heerlijk slapen! En jij niet zo te lezen zure vent hahaha. Maakt de overwinning alleen maar beter dus ga vooral door.

18 maart 2023 om 23:36

Rkc is een gezonde club dus armoedzaaiers zal wel meevallen. NEC heeft gewoon een kwartier efficiënt gevoetbald. En rkc net zoveel kansen of miss iets meer gemist. Dus als jij de wedstrijd hebt gezien laat je het woord vernederd weg en geniet van je overwinning.

18 maart 2023 om 23:41

Als iets totaal onnodig is, is dat altijd zuur ja, zou jij moeten weten van NEC in de beker tegen Feyenoord, onrealistische provoceerder die je bent. RKC is gewoon beter dan NEC en NEC heeft alle geluk met de keeper en de efficiëntie. Echt een wonder dat NEC hier 3 punten steelt.

18 maart 2023 om 23:49

In die wedstrijd werd NEC bestolen door de scheids, hier wordt RKC gewoon keihard op waarde afgetroefd. Volledig terechte overwinning, zoals ze in de ESPN studio ook zo vonden. Maar snap wel dat je na de 6-1 in Nijmegen nogal zuur bent dat je nu weer pijnlijk verliest.

18 maart 2023 om 23:17

Eerste helft staat het 0-3 waar het wellicht 2-4 had kunnen staan. De tweede helft mist NEC een pingel, redt Vaessen een bal en wordt je gered door de paal. RKC scoort, maar ik heb Cillessen geen redding zien hoeven maken de tweede helft. RKC zette (logischerwijs) meer druk naar voren, maar echt kansen kwamen er niet uit voort.

18 maart 2023 om 23:21

2-4? Komop zeg. NEC 4 schoten op goal, 3 doelpunten. RKC 5 schoten 3 op goal, 0 doelpunten. Over de gehele wedstrijd 15 voor RKC, 12 NEC. Het is aan je geweldige keeper te danken dat je de 3 punten steelt uit Waalwijk.

18 maart 2023 om 23:26

Het feit dat jij schoten als uitgangspunt neemt zegt ook genoeg. Tweede helft niet gezien? Dan mag je blij zijn dat je hier niet helemaal vernederd wordt in je eigen stadionnetje, grappenmaker.

En jullie mogen blij zijn dat cilessen paar mooie ballen pakt en jullie 3 goede goals maken uit 4 mogelijkheden want anders had je niet eens zoveel ruimte gehad om te counteren. Je wint gewoon terecht omdat je de kansen afmaakt, maar je kunt niet ontkennen dat rkc er ook 4 of 5 kan maken als we net zo efficiënt waren als in Heerenveen. Dan had het een andere wedstrijd geweest.

18 maart 2023 om 23:46

Alsof die keeper van jullie niet heel wat goede ballen bakt. Tuurlijk heeft RKC ook de kansen gehad, en was NEC in de eerste helft effectief. Maar over de hele wedstrijd gewoon de verdiende overwining. Verder respect voor RKC hoor, spelen attractief voetbal met een vrij beperkt budget. Maar Kotika gedraagt zich hier als iemand van 12, dus dan moet je wat tegengas verwachten.

Geweldige keeper? Die hebben we zeker! Maar hij heeft in de tweede helft geen enkele redding hoeven te verrichten. Dus ja, als je met schoten komt...4 van RKC op goal, 7 van NEC op goal.

18 maart 2023 om 23:54

Oh je mag ook tegen gas geven ben het ook niet helemaal met hem eens. Maar jij doet nu net alsof rkc een armoedig team is en helemaal weggespeeld is en daar ben ik het persoonlijk niet mee eens. Het had in mijn ogen ook een andere wedstrijd kunnen zijn als rkc iets meer gescoord had. Maar jullie hadden er ook 6 of meer kunnen maken. Pakt allemaal goed uit in een kwartier voor jullie. Geniet daarvan en succes nog dit jaar en hopen op een leuke strijd op play off ticket. En hopelijk kunnen we met ons beperkt budget meestrijden

19 maart 2023 om 00:04

O nee hoor, bedoel zeker niet dat RKC een armoedig team is. Hebben een leuk elftal, zeker als je naar het relatief beperkte budget kijkt. En spelen daarnaast aanvallend voetbal, dus niks dan respect voor dat. De wedstrijd had uiteindelijk nog zeker spannender kunnen worden, maar uiteindelijk gezien de kansen over de hele wedstrijd een terechte overwinning. Bedankt voor de sportieve reactie, jullie ook nog succes gewenst voor de rest van het seizoen! Het wordt nog een spannende strijd om dat ticket.

19 maart 2023 om 00:08

Nee, maar met jou kan je een normale discussie voeren. Kotika doet net alsof NEC helemaal is weggespeeld en daar ben ik het persoonlijk niet mee eens.
Als RKC de eerste had gemaakt dan hadden we inderdaad niet mogen klagen, maar een keeper staat er om zulke ballen eruit te houden. Daarna gewoon een hele goede fase van NEC. Tweede helft speelt RKC natuurlijk alles of niets en hoeft NEC niet meer zo nodig druk te geven. Staan dan gewoon heel stabiel, waardoor RKC meer balbezit heeft, maar eigenlijk ook niet echt heel gevaarlijk wordt.
Dus ja, denk dat er meer doelpunten hadden kunnen vallen en dat we het eerste kwartier geluk hadden, al houdt Vaessen na de eerste kans van Seuntjes er ook een hele knappe bal uit.

Succes nog en wie weet komen we elkaar in de playoffs weer tegen (als Utrecht zo blijft doorgaan).

19 maart 2023 om 07:09

@RKC82 RKC en NEC maakten er beiden gewoon een leuke pot van. In de eerste helft was bijna iedere bal op de doel raak voor NEC, in de tweede helft hadden we deze efficientie niet. Als RKC zijnde is het balen, want slecht speelden jullie absoluut niet en ik denk dat menig team bij een 0-3 achterstand de handdoek in de ring gooit. Een vermakelijke pot met een effectieve eerste helft van onze kant.

18 maart 2023 om 23:18

“ Je verliest hier door je eigen kansen niet af te maken.”

In het begin misschien, maar als NEC wat scherper is maken ze er gewoon 6 of 7. Jezus wat een ruimte en kansen nog gehad buiten de 3 goals.

Overigens speelde RKC helemaal geen slechte wedstrijd, maar ze werden na de 0-1 een kwartier alle kanten op gespeeld en dat kwamen ze niet meer te boven.

18 maart 2023 om 23:23

RKC heeft dit volledig aan zich eigen te danken. Je speelt de hele wedstrijd minimaal gelijkwaardig met NEC, maar je maakt je eigen kansen in de eerste en tweede helft niet af. Het is aan de geweldige keeper van NEC te danken dat ze niet achter kwamen. NEC steelt de drie punten uit Waalwijk.

18 maart 2023 om 23:27

Steelt de drie punten, hahaha. Jouw reacties worden alsmaar beter. Volledig verdiende overwinning van NEC, maar ga vooral door met dit soort reacties. De heerlijke overwinning wordt alleen maar beter zo.

18 maart 2023 om 23:32

Misschien beter om even tot 10 te tellen en iets met je frustratie te gaan doen want je begint nu een beetje stupide teksten uit te slaan. NEC steekt hier helemaal niks, volgens mij heb je echt totaal geen idee wat dat betekent want ook NEC heeft gewoon behoorlijke delen van de wedstrijd getracht kansen te creëren. Wat het ook in overvloed deed. Sowieso vind ik het moeilijk om van een gestolen overwinning te spreken als je na een halfuur met 3-0 voor staat.

18 maart 2023 om 23:34

Je zou wat meer respect verwachten van NEC supporters als je totaal wordt weggespeeld in de tweede helft en God en cilesssen mag bedanken op de blote knieën dat je nog lang met 0-3 voor staat. Maja realisme zit er niet in, in Nijmegen.

Hahaha jij wordt steeds grappiger op de late avond. Dan zit er in de studio van ESPN blijkbaar ook weinig realisme? Daar vonden ze de overwinning van NEC ook zeker verdiend. En denk dat je RKC en NEC door elkaar haalt, NEC speelde namelijk RKC weg tweede helft. 1-3, houdoe en bedankt!

18 maart 2023 om 23:44

Ja, gewoon doen alsof de ander gek is. Ten eerste is NEC niet weggespeeld in de tweede helft en heeft het zelf echt veel kansen gecreëerd. Ik zeg niet dat RKC slecht speelde ofzo en amper kansen bij elkaar heeft gevoetbald maar wat jij zegt is natuurlijk het andere uiterste. Maargoed, ik heb niet het idee dat het ook maar enigszins zin heeft om op jou te reageren want jij hebt geen plaat maar een appartementencomplex voor de kop.

Kotika, in de live chat dacht ik nog wel dat je een redelijk kerel ( als je dat bent) was. Maar naar al je reacties hier te lezen valt het me zwaar tegen.. jaa cilissen red 2x fantastisch ( daarom staat hij er ook) en de bal op de lat had wat geluk nodig om erin te vallen, 2e helft zakte nec wat terug wat wat kansjes gaf aan rkc maar meer als dat doelpuntje hebben jullie geen 100% kansen meer gehad in de 2e helft , terechte eindstand. Gestolen overwinning? Lijkt me niet? Wel leuke speler die seuntjes,. Prettige avond

Heerlijke pot , en een nog mooier resultaat !

Leuke wedstrijd gezien die geen moment verveelde. Beide ploegen hebben een aantal spelers die erg leuk voetbal spelen. Leuke pot om naar te kijken.

Rare wedstrijd gezien. Eigenlijk speel je een dramatische eerste helft, maar krijg je even grote kansen als NEC. 2 keer redt Cillessen geweldig 1 op 1, en Seuntjes knalt hem nog op de lat. Aan de andere kant krijgt NEC 4 kansen en maakt er 3. Tweede helft zat er meer in voor RKC maar kreeg NEC in de omschakeling ook kansen om het eerder te beslissen. Voor de neutrale kijker een schitterende wedstrijd denk ik.

18 maart 2023 om 23:16

Klopt volledig. Ongekende efficiëntie van NEC met natuurlijk een wereldkeeper die ze op de been heeft gehouden. Een gelijkspel was meer dan verdiend en terecht geweest.

19 maart 2023 om 00:30

Volgens mij kijk je wel heel erg door een geelblauwe bril. Voor de wedstrijd al zei je dat in principe RKC een stuk beter was dan NEC, dan heb je denk ik erg weinig gezien van NEC dit seizoen. NEC heeft door gebrek aan efficientie voorin veel onnodige punten laten liggen en daardoor veel onnodig gelijkgespeeld maar ze spelen gewoon prima dit seizoen en hadden eigenlijk hoger moeten staan dan 8e.

Tegen RKC thuis 6-1 en uit 1-3 gewonnen en waar je het vandaan haalt dat RKC in de 2e helft NEC wegspeelde is helemaal een raadsel. Veel kansen aan beide kanten in de 2e helft maar NEC heeft al in de 1e helft het verschil gemaakt en had in de 2e helft nog meer moeten scoren.

19 maart 2023 om 21:06

Het enige terechte is de overwinning voor NEC, die het gelukkig ook gekregen heeft! Fantastische pot van NEC.

Kramer kan zich beter op zijn eigen wedstrijd focussen in het vervolg.

Ik snap nu waarom mensen Cilessen niet mogen. Geweldige keeper, maar een misselijke kwal. Wat een onsympathiek ventje

Lekker belangrijk, ballen moet hij tegen houden en dat doet hij als de beste

19 maart 2023 om 07:04

Hij staat er ook niet om vriendjes te maken. Tijdrekken etc. ben ik zelf ook geen fan van en zie ik liever niet en verder vond ik het interview na afloop gewoon prima. Over Oranje blies ‘ie niet te hoog van te toren en over Kramer vraagt ‘ie zich vooral (al dan niet terecht) waarom ‘ie voor de derde of vierde keer zo op ‘m doorloopt, nadat dit hem gevraagd wordt. Helaas, zal ‘ie nooit van de stempel ‘vervelend’ afkomen, maar gelukkig voor ons lijkt ‘t hem vrij weinig te doen en keept ‘ie gewoon uitstekend

Heerlijke overwinning! RKC speelde de eerste helft nog goed mee, maar de tweede helft werd het kwaliteitsverschil wel zichtbaar. Uiteindelijk valt 1-3 dan ook nog reuze mee, het had ook zomaar nog ruimer kunnen uitvallen in het voordeel van NEC. Mooie pot gezien.

18 maart 2023 om 23:45

Onnodig verlies van RKC, helaas totaal verzaakt de eerste helft om zelf te scoren en dat doet NEC nu net wel. Tweede helft klapt RKC er overheen met een andere tactiek en moet Kramer binnen de 5 minuten al de 3-1 maken. Onverdiende nederlaag maar die zitten er soms helaas ook tussen!

19 maart 2023 om 21:05

Helaas heb jij zo te lezen aan de borrel gezeten vanaf minuut 1. Zoals de ESPN analisten ook al vonden, volledig terechte overwinning van een beter NEC. De score had zelfs nog groter kunnen uitvallen.

Oprecht een leuke, open wedstrijd gezien tussen twee ploegen die ook echt willen voetballen. Eerste helft vond ik RKC wat beter beginnen en mag je Cillessen bedanken dat hij twee keer goed redt, al kreeg Dimata tussendoor ook een hele dikke kans. Na de 0-1 een kwartier heel sterk gespeeld en RKC aan het lopen gekregen, is dan ook wel een keer lekker dat je dan ook doordrukt. Daarna wat teruggezakt maar ergens ook wel te begrijpen bij een 0-3 voorsprong en een tegenstander die moet. Na rust ging het eigenlijk op en neer en krijg je die 1-3 wat te snel tegen waardoor het ergens nog spannend bleef. Alhoewel RKC ook z’n momenten en kansen heeft gehad had moet je er daarna gewoon echt meer maken, ruimte en kansen zat. Anyhow, prima overwinning en nu eens kijken of we PSV het vuur aan de schenen kunnen leggen.