Ajax-fans laten zich van slechte kant zien op laatste training voor Klassieker

Zaterdag, 18 maart 2023 om 19:38 • Laatste update: 19:44

Supporters van Ajax hebben zich zaterdag van hun slechtste kant laten zien. De fans zongen op de laatste training voor de Klassieker zeer onsmakelijke liederen over Feyenoord en Rotterdam. Meermaals was het 'bommen op Rotterdam' op sportpark De Toekomst te horen, waarmee de Ajacieden refereren aan het grootschalige bombardement op de havenstad in de Tweede Wereldoorlog.

Dezelfde tekst was tijdens de uitwedstrijd bij sc Heerenveen (2-4) ook al te horen. De zege werd toen overschaduwd door spreekkoren uit het uitvak. Op de persconferentie werd Heitinga door Mike Verweij van De Telegraaf gevraagd naar die liederen. "Het is me ontgaan, maar het is natuurlijk niet goed als dat zo is. Als jij zegt dat het gebeurd is, dan geloof ik je. We zijn blij met de overwinning, maar dit soort spreekkoren hoor je natuurlijk liever niet."

@voetbalnieuwsvn Wat vind jij van dit spreekkoor? ?? #ajax #feyenoord #vj #vjp #fy #voetbal #voetbalnieuws #eredivisie #klassieker ? Aesthetic - Tollan Kim

Honderden fans van Ajax bezochten zaterdag de de laatste training voor de kraker van zondag tegen Feyenoord. Met gezang en vuurwerk staken zij de ploeg van trainer John Heitinga een hart onder de riem. Datzelfde gebeurde op Varkenoord, waar de aanhang van Feyenoord de selectie van Arne Slot aanmoedigde. Lutsharel Geertruida zorgde op het trainingscomplex voor blijdschap. De verdediger kwam tijdens de afsluitende training voorafgaand aan de Klassieker met een shirt het veld op om bekend te maken dat hij zijn contract tot medio 2025 heeft verlengd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Is dit nou serieus nieuwswaardig?

18 maart 2023 om 19:46

Ja, want het laat mooi zien waarom er nooit uitfans mee gaan.

18 maart 2023 om 19:55

En waarom het ook nooit meer toegelaten moet worden. Het wordt met de dag erger namelijk.

18 maart 2023 om 20:06

Ik mag toch hopen dat het zingen van liedjes, hoe achterlijk triest deze ook zijn, niet de reden is dat er geen uitfans mee mogen. Opwachten van spelers bussen, afspreken om te vechten etc oké, maar het zingen van liedjes? Dan worden we wel een heel treurig landje.

18 maart 2023 om 20:10

En maar janken omdat ze niet naar Rotterdam mogen. Wat een trieste lui zeg.

18 maart 2023 om 20:15

Nee, maar het laat wel de belachelijk overtrokken vijandigheid van deze groepen zien en laten dit nou ook de mensen zijn die ook graag met elkaar op de vuist gaan.

18 maart 2023 om 22:12

Ja en mochten ze op de vuist gaan geef ik vz en alle andere media helemaal gelijk als ze dit als nieuws presenteren, maar het zingen van liedjes? Moeten we voortaan ieder liedje dat mogelijk beledigend is naar iemand of een groep mensen toe dan maar verbieden? Dan gaat heel Fleetwood Mac in de schuldsanering en kunnen figuren als Taylor Swift, Adele en Ariana grande om maar een paar namen te noemen ook direct een uitkering aanvragen. Nogmaals, heb je het over vechten, helemaal gelijk, opwachten van spelers bussen, helemaal gelijk, een pop maken en die opknopen, helemaal gelijk, maar liedjes? Nergens in de wereld waar een voetbalcultuur heerst zou dit nieuws zijn, alleen in Nederland.

18 maart 2023 om 22:29

Hahah hier ben ik het helemaal mee eens. Ik gaf in een reactie al eerder aan dat ik de ophef niet echt begreep over de liedjes die gezongen worden. Maar deze reacties werden verwijderd in gebrek aan onderbouwing. Voetbalzone plaatst dus wel een artikel over hoe verschrikkelijk het wel niet is , maar verwijderen je reactie als je er niet in mee gaat.

Maar morgen komt er ongetwijfeld een artikel over spreekkoren in Rotterdam ,of het armbandje van Tadic / kokcu

18 maart 2023 om 22:34

Ik moet echt vaker Taylor Swift luisteren geloof ik.

18 maart 2023 om 22:51

Blacktought. Als je dat soort liedjes kan zingen, dan is je grens tussen een beetje zingen en geweld toch heel klein? Beetje normaal persoon die ook maar een beetje na kan denken komt tot de conclusie dat dat soort teksten gewoon kansloos zijn. Zelfde als zingen dat alle joden aan een bepaalde gas mogen gaan. Als je dat soort teksten überhaupt al over je stembanden kan krijgen, durf je ook wel je vuistje te gebruiken. Beter voorkomen ipv genezen denk ik dan.

19 maart 2023 om 08:28

Je hoort natuurlijk verschillende supporters praten. Dus er is wel degelijk een groep die dat wel wilt en er is een groep die het niet kan schelen en zingen dus ditbsoort domme liederen.

Je moet deb1 niet met dit soort figuren vergelijken. Je kan zelf toch ook wel nadenken neem ik aan🤦🏾‍♂️

18 maart 2023 om 20:06

Ja joh, laten we misdragingen van supporters maar gewoon nooit meer benoemen. Dan bestaat het niet toch?

18 maart 2023 om 22:08

VZ doet mee aan het vuurtje op stoken. Hopen dat het fout gaat dan kunnen ze weer clicks als een malle genereren. Ontopic: hier valt weinig over te zeggen. Het laat zien dat uitfans in een klassieker officier voltooid verleden tijd is. Met het verstrijken van de jaren dat het IQ bij deze gasten.

18 maart 2023 om 23:00

Ik snap het ook niet. Het zijn een stel kanslozen die dit al jaren zingen. Helaas wordt de samenleving steeds strenger richting anderen en kan niks meer. Laat ik voorop stellen dat ik het kansloos vind, maar geen aandacht geven gaat het beste

Ook geen thuis fans de volgende keer.

Lees je net zo'n leuk artikel dat Gimenez en Alvarez gewoon maten zijn en denk je, ah joh, misschien kunnen we ooit normaal tegen elkaar doen, maar meh.

18 maart 2023 om 19:50

Spelers onderling is ook niet het probleem natuurlijk, het zijn de hersenloze supporters die alles kapot maken.

18 maart 2023 om 19:54

Nou ja, sommige spelers genaamd Michiel doen er ook wel aan mee. Of zo'n Guidetti bijvoorbeeld met die overdreven zieltjeswinnerij. Of Jantje Vertonghen aan de andere kant. Het zijn toch rolmodellen voor jonge fans.

18 maart 2023 om 20:00

Inderdaad Migi, te triest voor woorden. Ik vrees dat we nooit meer een authentieke klassieker krijgen, echt te walgelijk voor woorden. Die tokkies kan je niet uitroeien zonder een strenge voetbalwet.

18 maart 2023 om 20:23

Ach, Kramer reageert vrij eerlijk op iets wat hij arrogant vindt. Is ook enigszins uit z'n verband gerukt hoor. Daar gaat het ook vooral mis, want de reactie van Kramer was op woorden van Heitinga die ook al uit z'n verband waren gerukt. Zo krijg je een situatie waarin iedereen hapt op sensatiezucht en ontstaat er allemaal gezeik terwijl er niets aan de hand is

18 maart 2023 om 20:40

Ach in hetzelfde programma zegt Michiel duidelijk dat hij iets tegen Ajax heeft. Ook niet bijster intelligent

18 maart 2023 om 22:02

Eerlijk reageren maakt je opmerking nog niet mega dom.

18 maart 2023 om 23:01

Die supporters doen dit al honderd jaar zo. Daarmee keur ik het niet goed, maar de samenleving is veel te woke geworden door hier allemaal aandacht aan te besteden.

18 maart 2023 om 23:14

Al 100 jaar zingen over de bommen over Rotterdam? Goede vooruitziende blik hadden zij😉

19 maart 2023 om 06:07

@Ducktaildo, Toen deden ze het als soort waarschuwing, maar niemand wou naar ze luisteren

19 maart 2023 om 08:04

Afkeuren dat mensen zingen over een gruwelijk bombardement uit WO 2 is niet woke. Zeggen mensen nog wel eens facepalm?

18 maart 2023 om 19:51

Over Timber en Timber maar te zwijgen 😉

18 maart 2023 om 19:52

Verschil tussen de spelers en supporters he. Individu met iets te verliezen of een groep met weinig te verliezen.

18 maart 2023 om 20:23

Helaas zijn de voetballers zelf niet de maatstaf voor de rest van de bevolking. Ik bedoel, er spelen 2 (tweeling)broers tegen elkaar in de Klassieker. En volgens mij zijn er al jaar en dag verschillende Ajax en Feyenoord spelers (goed) bevriend die bij elkaar op de bank ook een potje Fifa doen. Maar goed, dit bewijst eens te meer dat Ajax en Feyenoord "supporters" onder 1 dak gewoon geen optie is.

Natuurlijk schandalig dat zulke liederen nog steeds uit volle borst worden meegezongen, maar we weten natuurlijk wel het gemiddelde IQ van deze fans.

Benieuwd of Johnny het weer zo volmondig veroordeelt als zijn “je hoort dat natuurlijk liever niet” van vorige week.

18 maart 2023 om 20:09

Heitinga heeft helemaal niets te maken met wat deze "nepsupporters" zingen. Hij mag het natuurlijk wat meer veroordelen, maar het is niet aan hem om hier verder nog iets mee te doen.

18 maart 2023 om 20:20

Heitinga heeft anders een goeie band met de harde kern hoor. Niet voor niets heeft hij ze uitgenodigd voor de mini klassieker. Hij kan er echt een prima rol in spelen om het misschien te voorkomen.

18 maart 2023 om 20:32

@Redisthecolour

Als er iemand is die die gasten juist wel zou kunnen aanspreken is het Hooligan Johnny. Je weet wel, de man die deze gasten hoogstpersoonlijk uitnodigde voor de mini-Klassieker waar de familie van de spelers werden aangevallen.

18 maart 2023 om 21:05

Dat helpt hooguit 1 keer, hij kan het IQ van die gasten niet omhoog halen hoor. In het heetst van de strijd vervallen ze weer in dezelfde slechte gewoontes.

18 maart 2023 om 22:09

En precies het “hij mag het wat meer veroordelen” was mijn punt inderdaad.

18 maart 2023 om 22:20

Toch vind ik het niet zijn verantwoordelijkheid om dit meer te veroordelen.

18 maart 2023 om 22:24

Zijn verantwoordelijkheid misschien niet. Het is wel het minste dat hij kan doen. Maar hij zal het nooit doen, dat is een zekerheidje.

18 maart 2023 om 23:15

Arsenal890. In het huidige jargon noemen wij dat een 'bruggenbouwer'.

Triest triest triest. Schaam me kapot voor deze IQ loze mafkezen.

En dan zit Johnny te zeuren dat er in de beker wedstrijd geen uit supporters bij mogen zijn, maar nu zal die wel weer stil zijn, net als tijdens de training, trek dan ook je mond open en veroordeel het. Slappeling.

19 maart 2023 om 10:55

Breek de training af en stap van her veld af inderdaad.
Tegen Heerenveen heb je zogenaamd niets gehoord en veroordeel je het achteraf, maar nu heeft hij het zeker gehoord en speelt dove-mannetje.

Ironisch blijft toch echt dat ze het grootschalige bombardement kwam in dezelfde oorlog waar miljoenen Joden zijn omgekomen, die werden vermoord, vergast door dezelfde mensen die verantwoordelijk waren op het bombardement op Rotterdam. Hoe kan je jezelf nou Jood noemen, en vervolgens het bombardement toejuichen?

18 maart 2023 om 20:16

Omdat de domheid overheerst bij dit soort gekken.

18 maart 2023 om 20:24

Het een heeft helemaal niets met het andere te maken in de ogen van voetbal-nitwits ...

18 maart 2023 om 22:10

Het heeft er idd helemaal niks mee te maken.

Ajax is ruim 100 jaar geleden groot geworden toen de joodse gemeenschap veel geld gaf. Rond die tijd moesten de uitsupporters altijd met de paardentram dwars door de joodse wijk naar het Ajaxstadion "de Meer". Al heel snel kreeg Ajax de bijnaam "jodenclub".en werden de supporters van Ajax "joden" genoemd. Met de opkomst van het hooliganisme in NL, kwamen ook de fascistische liederen. De een nog grover dan de ander. Zo kwam Utrecht met een liedje over 11 vergeten Joden en Feyenoord met hamas hamas. Ook spandoeken met hakenkruizen en jodensterren zag je in stadions. Allemaal liedjes en symbolen die verwijzen naar de gruwelijkheden uit de 2e wereldoorlog om de tegenstander te kwetsen en de supporters uit te lokken tot confrontaties. Ajacieden omarmden vervolgens al die jodenhaat en begonnen de benaming "joden" als geuzennaam te gebruiken icm vele Israelische vlaggen.

Mmmm, denk toch dat je bij nader inzien wel gelijk hebt Njfromvol.

18 maart 2023 om 22:32

een stapje verder ... het fascisme was in aanvang niet antisemitisch, hoewel het antisemitische behoorlijk breed verspreid was binnen Europa (en daar buiten) in die tijd

18 maart 2023 om 23:00

Ik bedoel ook antisemitische liederen. Ik wil fascisme en antisemitisme nog wel eens over 1 kam scheren. Mijn fout.

18 maart 2023 om 23:13

Ach ... fascisme is tegenwoordig een modewoord om mee te schelden, maar als je doorvraagt, weet bijna niemand wat het inhoudt ...

Dit zijn de randdebielen van onze maatschappij helaas en noemen zich Ajax supporters , het is te triest voor woorden .

Gaat over meer bomen in Rotterdam, centrum kan best wat extra groen gebruiken daar.

18 maart 2023 om 21:12

Vind de liedjes die Feyenoorders weleens zingen dan wel weer erg onsmakelijk. Onbegrijpelijk dat ze de Joodse gemeenschap weer aan het gas willen hebben. Een warmtepomp lijkt me een beter idee.

Waar ik dus met nog meer afgrijzen naar kijk is het item op het 20.00 uur journaal dat Feyenoord voor het eerst in tijden de favoriet is tijdens de klassieker en dan allemaal optimistische Feyenoordfans laat zien.

Wordt weer een deceptie dit. Kan bijna niet anders.

Voetbalzone is bezig met stemmingmakerij van de laagste soort. Er was amper wat aan de het was een feest met wat rookbommetjes. Dit bericht zal wel verwijderd worden want een tegengeluid daar zijn bij VZ vier van gediend.

18 maart 2023 om 20:54

Schandalig idd dat ze camerabeelden met geluid laten zien.

18 maart 2023 om 21:03

Ja janta je hebt gelijk, vz heeft wat tegen ajax 😀

18 maart 2023 om 22:15

Nou ja VZ kan ervoor kiezen om niet mee te doen aan het vuurtje op te stoken. Dat geldt beide kanten op. Maar VZ heeft vaker laten zien dat ze clicks boven moraal stellen. Of dat nu goedkope titels zijn over nouri, of gokreclames, of verkrachting en zelfs over zelfmoord hebben ze in het verleden niet zo heel moeilijk gedaan. Het zal wel weer verwijderd worden, maar erg volwassen is het plaatsen van deze content niet. Maar dat is maar mijn gedachte.

18 maart 2023 om 22:32

"gebrek aan onderbouwing"

Terwijl dit wordt gezongen zie je dat de spelersgroep klapt voor deze idioten. Waarom lopen ze niet gewoon met z'n allen van het trainingsveld. Of als er kwetsende spreekkoren zijn tijdens een wedstrijd gewoon stoppen met voetballen. Anders gaat dit nooit stoppen.

De GGZ heeft ook nog heel veel werk zo te zien om deze figuren te genezen.

Bij Feyenoord op de training zal vandaag ongetwijfeld ook zoiets zijn gebeurd.

Verschil is dat Slot niet tussen de hooligans staat en Heitinga heeft persoonlijk contact met de idioten van de F Side

18 maart 2023 om 22:11

Ja waarom lopen de Feyenoord spelers anders niet van het veld af als hun aanvoerder de one love aanvoerdersband weigert te dragen.

makkelijk scoren dit hoor... Kijk wat zij doen, en de ander gaat weer reageren en zo gaat het door... Geen uitfans meer lijkt me een goede maatregel tenzij het in de beker gaat om fans die van een amateurclub zijn. Kan de politie de mankracht inzetten om trekkers/klimaatactivisten van de weg te halen, mensen beschermen die willen demonstreren maar bijna gelyncht worden door rechts extremisten, kindermisbruik aanpakken etc. Lijkt mij belangrijker dan dat.

Dit wordt al sinds de jaren 90 gezongen en nu is het pas nieuws...geeft wel aan dat er wat veranderd is in 30 jaar. Geeft ook aan dat de jongens weinig creatief zijn.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.Ajax5544
3.PSV5336
4.AZ5322
5.FC Twente4722
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TimberVerdediger261
D. TadićAanvaller268
D. KlaassenMiddenvelder257
M. KudusMiddenvelder2511
B. BrobbeyAanvaller2511
E. ÁlvarezMiddenvelder243
K. TaylorMiddenvelder247
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 maart
Newcastle United houdt de situatie van Edson Álvarez bij Ajax in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren