‘Grote zorgen om gezondheid van ’compleet verwoeste‘ Dani Alves in cel’

Zaterdag, 18 maart 2023 om 16:59Sam Vreeswijk • Laatste update: 17:09

Het lijkt niet goed te gaan met Dani Alves. De Braziliaanse rechtsback zit in een gevangenis in Barcelona omdat hij beschuldigd wordt van verkrachting. Deze week maakte zijn vrouw Joana Sanz bekend van Alves te willen scheiden, een beslissing die er volgens de Spaanse tv-zender Cuatro voor zou hebben gezorgd dat Alves ‘compleet verwoest en heel angstig’ is. Daarnaast zou hij in hongerstaking zijn.

Via een open brief op haar eigen sociale media maakte Sanz enkele dagen geleden bekend van Alves te willen scheiden. De verdediger zou die beslissing niet hebben zien aankomen, wat ertoe geleid heeft dat hij compleet verwoest is. Het feit dat Alves sinds kort geen celgenoot meer heeft, zorgt ervoor dat hij zich nog eenzamer voelt. “Hij wil de hele dag in zijn cel zitten en er zijn dagen waarop hij helemaal niets eet”, meldt Cuatro onder meer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Joana Sanz (@joanasanz)

Alves en Sanz waren sinds 2017 getrouwd. Volgens Cuatro was Sanz min of meer de enige persoon die de Braziliaan in Spanje nog had, daar de rest van zijn familie in zijn geboorteland woont. “Zij was zijn anker in het land waar hij gevangen zit”, aldus de tv-zender. Niet alleen de beslissing om te scheiden, maar ook de manier waarop zijn vrouw het bekendmaakte zorgde voor een schok bij Alves. “Het doet hem vooral pijn dat ze het publiceerde.”

Alves wordt ervan beschuldigd afgelopen december een vrouw te hebben verkracht in het toilet van een nachtclub in Barcelona. De verdediger wijzigde al vier keer zijn verklaring. Vorige maand bekende Alves volgens Marca een 23-jarige vrouw te hebben gepenetreerd in de nachtclub. Alle voorgaande verklaringen waren volgens Marca om ontrouw te verbergen in het huwelijk met Sanz. Zij bezocht Alves onlangs nog in de gevangenis.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door vernon)

Damn, die gaat een zware tijd tegemoet. Het gevangenisleven is voor de meeste niet weggelegd, en als je rijk en beroemd bent, is de val nog harder. Plus zijn vrouw die weg gaat.

Ik snap ook nooit zo goed dat mensen die risico nemen. Ja, als je een arme nobody bent die niks te verliezen heeft, dan snap ik dat je een misdrijf wil plegen. Maar voetballers hebben zo veel te verliezen.

18 maart 2023 om 17:09
0

In de gevangenis kan je in Nederland in ieder geval een prima tijd hebben met geld? Je moet er natuurlijk wel voor bescherming betalen maar dan als nog.

18 maart 2023 om 17:14
0

Dat is natuurlijk niet wat Vernon bedoelt. Hoe goed of slecht je het hebt materieel gezien in een gevangenis is in een gevangenis in een gemiddeld Europees land slechts bijzaak. Het gaat erom dat je opgesloten zit en geen vrijheid meer hebt om je eigen bestaan in te richten, plus dat je in voorarrest heel weinig idee hebt hoelang zoiets gaat voortduren of wat er gaat gebeuren en je voor de uitkomst daarvan compleet afhankelijk van andere mensen bent.

Als je je hele leven voetballer bent geweest, geld als water hebt en op zo'n leeftijd relatief zelf kunt kiezen waar je nog even wilt gaan voetballen en wat je überhaupt wil doen is dat een gigantische klap natuurlijk

18 maart 2023 om 17:14
0

@sociamasia

Dit speel niet in Nederland dus nogal irrelevant. Maar ook in de Nederlandse bak kun je kapot gaan.

18 maart 2023 om 17:20
0

Exact. Van een leven waar iedereen jaloers op is, naar stuk gaan in de bak. Ik geef het je te doen.

18 maart 2023 om 17:10
0

Waar hij er nu voor beschuldigd wordt is natuurlijk ook geen misdrijf wat je maandenlang voorbereidt, het is gewoon een ontzettend domme opwelling geweest. Zo'n Promes die zich met allerlei louche figuren inlaat, dat is echt iets waarvan je denkt waarom blijf je zoiets structureel doen als je zo'n baan en publiciteit hebt.

Dit is echter waarschijnlijk gewoon een dronken bui geweest waarin hij te ver gegaan is in een club. Ik wil de daad zelf op geen enkele manier goedpraten hoor, maar ik denk niet dat Alves op dat moment nagedacht heeft over de risico's die hij nam.

18 maart 2023 om 17:15
0

True, dat zou heel goed kunnen. Dan is zijn morele kompas nog wel aardig van slag geweest trouwens, maar dat is een ander verhaal.

18 maart 2023 om 17:18
0

Dat is precies het probleem. Dit soort gasten denken maar alles te kunnen maken zonder gevolgen omdat geld en status hebben. Zo een ‘ontzettend domme opwelling’ zou mij niet overkomen omdat ik wel over de gevolgen na zou denken. Mits hij de vrouw daadwerkelijk verkracht heeft mag ie van mij jaren lang vast blijven.

18 maart 2023 om 17:22
0

Skes, klopt. Ze zeggen ook altijd dat verkrachting niet om sex gaat (dat kan elke topvoetballer overal krijgen) maar om macht. He wants what he cant have. Dat zijn ze niet gewend.

Overigens heeft ie blijkbaar dit toegegeven: "vorige maand bekende Alves volgens Marca een 23-jarige vrouw te hebben gepenetreerd in de nachtclub". Dat betekent nog niet per se verkrachting, maar als die vrouw dat wel zegt dan zijn de problemen groot. En er waren getuigen.

18 maart 2023 om 17:34
0

@skes14:

Misschien is 'ontzettend domme opwelling' te voorzichtig geformuleerd, maar het is dan ook bedoeld als reactie op Vernon, niet per se direct op het artikel en daar wilde ik uitlichten dat hij op dat moment echt geen risico-analyse voor zichzelf gemaakt heeft.

18 maart 2023 om 17:14
0

Dus je snapt het wel wanneer je een arme nobody bent dat je iemand wil verkrachten? Want dat is waar we het hier over hebben hè. Ik zie helemaal niet wat een rijk persoon meer te verliezen heeft dan een minder rijk persoon in deze situatie.

Als het om misdaden gaat waar je financieel beter van wordt ben ik het met je eens.

18 maart 2023 om 17:17
0

Moeilijk he, lezen. Ik snap dat als je een arme nobody bent, dat je dan een misdrijf wil plegen. DAT is wat ik zei. Geen verkrachting, want daar schiet een nobody ook niks mee op. Dus inderdaad, je laatste zin is waar het om gaat.

Een rijk, gezond en beroemd persoon als onze voetballer hier heeft een tof leven. Dat heeft hij direct te verliezen. Een arme nobody is de kans veel groter dat hij geen tof leven heeft, die wil brood op de plank voor zijn gezien. Die heeft veel minder te verliezen en veel meer te winnen.

18 maart 2023 om 17:22
0

In beide gevallen verlies je je vrijheid. Je hebt indd wel aanzienlijk meer te winnen.

18 maart 2023 om 17:25
0

Klopt maar "vrijheid" is voor mensen in armoede een heel ander begrip dan voor rijke voetballers.

18 maart 2023 om 17:55
0

ALS je betrapt en veroordeeld wordt. Voor iemand die niets te verliezen heeft soms de gok waard.

Eigen schuld! Lekker voor je!

Twee dingen die ik niet snap in deze publicatie:

1) Moeten we nu medelijden krijgen met Alves? Indien schuldig is het toch gewoon terecht dat hij in de cel zit? Nu komt het over alsof hij het slachtoffer is.

2) Waarom zou je via een Instagram post met de wereld willen delen dat je gaat scheiden? Dan ben je ook gewoon extreem aandachtsgeil. Brr... van je echtscheiding een momentje in de spotlights maken.

18 maart 2023 om 17:24
0

1) Nee. Hij is nog niet schuldig bevonden maar voorlopig voel ik geen enkel medelijden. Ja, met dat meisje.

2) Wellicht omdat zij door 10.000 lui daarnaar gevraagd wordt. "blijf je bij hem?". Iedereen wil dat weten en veel mensen vragen het gewoon. Dan kun je het ff publiceren en ben je van dat gezeik af.

18 maart 2023 om 17:54
0

Alsof je 10.000 mensen online niet heel simpel kan negeren? De mensen die haar dat in het dagelijkse leven vragen zullen familie en vrienden zijn en die breng je meestal sowieso op de hoogte. Ik heb er ook geen begrip voor hoor.

18 maart 2023 om 18:04
0

En ze loopt over straat, en er zijn journalisten die niet opgeven tot ze het antwoord hebben, etc. Dus nog even los van de vraag of ze een online leven wil (ik doelde ook niet per se op online), komen die vragen uit alle hoeken en gaten, tot je antwoord geeft. Het enige kwalijk zou vinden is als ze haar echtgenoot niet eerst persoonlijk heeft geinformeerd. Voor de rest snap ik het volkomen. Je wil gewoon af van al die roofdieren die je stalken tot je antwoord geeft.

Ach arme jongen..... als hij onterecht vastzit. Anders geen medelijden mee...

Als blijkt dat hij niets heeft misdaan (juridisch gezien dan) en hij zit nu al enkele weken onterecht in de cel dan is dat wel vreselijk. Dan hoort die dame in kwestie minstens even lang de cel in te draaien maar helaas worden valse beschuldigingen nooit bestraft, dat terzijde. Als blijkt dat ie gedaan heeft waar ie van beschuldigd wordt dan verdiend ie nog veel erger imo.

Dat gezegd zijnde is hij sowieso een malloot en zit hij hoe dan ook verkeerd met zijn gedrag. Dat zijn vrouw van hem gaat scheiden kan ik dus ook absoluut geen medeleven voor opbrengen. Ik vraag me wel of af dat nou allemaal zo via social media moet.

18 maart 2023 om 18:06
0

Je kan pas iemand wekenlang de cel in sturen als de bewijzen sterk zijn. De rechter moet zich nog uitspreken, maar weken in de cel zitten gebeurt niet zomaar.

18 maart 2023 om 19:38
0

Er moeten genoeg bewijzen zijn om een rechtszaak aan te spannen. Dat betekent bij lange na niet dat je ook daadwerkelijk schuldig bent. Zodra er wordt besloten dat er een rechtszaak kan begonnen worden worden de beschuldigden in situaties als deze in hechtenis genomen om hen het vluchten te belemmeren. Meer dan de helft van die mensen wordt nooit veroordeeld en heeft in essentie dus onschuldig wekenlang in de gevangenis gezeten. Nee het gebeurt niet zomaar maar dat praat het ook niet goed.

19 maart 2023 om 10:05
0

Dat klopt, als hij het niet gedaan blijkt te hebben, is dat vreselijk.

Maar vergeet niet, als we jouw cijfers nemen, dat als meer dan de helft van die mensen niet veroordeeld wordt, er daar ook nog steeds een hoop bij zitten die het wel gedaan hebben, maar waar het niet bewezen kan worden. Wel de misdaad gepleegd, niet veroordeeld. We zullen alleen nooit weten welke dat zijn.

Zat gister even een recap te kijken van Bra-Nl op het wk 2010. Bizar robinho en alves in de basis. Robinho veroordeeld en alves verdacht van verkrachting.

19 maart 2023 om 10:07
0

Was Promes er toen al bij ;-)

Het is ook wel bizar ja, maar ja voetballers zijn niet per se verstandiger dan normale mensen.

Overigens heeft ook Ronaldinho in de gevangenis gezeten.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Brazilië

FIFA ranking: 1
193 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4535
3.Uruguay280
4.Ecuador268
5.Peru24-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
RodrygoAanvaller50
WevertonKeeper10
MycaelKeeper
EdersonKeeper10
Robert RenanVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brazilië.

236 fans
Verdediger, 39 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Pumas UNAM 13 0 3 0
2021/2022 Barcelona 14 1 2 1
2021/2022 Barcelona 0 0 0 0
2021 São Paulo 6 0 0 0
2021 São Paulo 9 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Grote zorgen om gezondheid van ’compleet verwoeste‘ Dani Alves in cel’

Het lijkt niet goed te gaan met Dani Alves. De Braziliaanse rechtsback zit in een gevangenis in Barcelona omdat hij beschuldigd wordt van verkrachting. Deze week maakte zijn vrouw Joana Sanz...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 maart
Feyenoord houdt de verrichtingen van ex-jeugdspeler Emil Hansson nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren