Harde kern van PSG is klaar met Lionel Messi en kondigt pijnlijke actie aan

Zaterdag, 18 maart 2023 om 14:10Noel Korteweg

De harde kern van Paris Saint-Germain gaat Lionel Messi zondag voorafgaand aan het thuisduel met Stade Rennes uitfluiten. Dat heeft een lid van de Collectif Ultras PSG tegen RMC Sport gezegd. De zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar wordt door een deel van de supporters persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor de uitschakeling in de Champions League tegen Bayern München.

De wedstrijd tegen Rennes is het eerste thuisduel van PSG sinds de uitschakeling tegen Bayern in de achtste finales van de Champions League. Een deel van de supporters is nu klaar met Messi. “Zijn salaris is veel te hoog voor wat hij op het veld presteert”, wordt het lid van de harde kern geciteerd door RMC. Jérôme Rothen, die zelf 180 wedstrijden voor PSG speelde tijdens zijn spelerscarrière, vindt dat de supporters in zekere zin gelijk hebben.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Mogen we hem niet uitfluiten omdat het Messi is? Alleen maar omdat hij Messi heet? Een speler mag dus gewoon rondlopen alsof het hem geen reet interesseert en een supporter moet dan voor hem applaudisseren?”, vraagt de analist van RMC zich hardop af. “Wat een onzin, zeg. Natuurlijk kan Messi worden uitgefloten. Het is een speler zoals alle anderen.” Rothen snapt de onvrede over het spel van de Argentijn bij PSG. “Er zijn steeds meer supporters, inclusief ik, die ontevreden zijn over wat hij heeft laten zien sinds hij hier (bij PSG, red.) getekend heeft.”

PSG nam Messi in de zomer van 2021 transfervrij over van Barcelona met het doel om eindelijk eens de Champions League te winnen. De wereldkampioen kende in zijn eerste seizoen in Parijs de nodige aanpassingsproblemen, maar voelt zich naar eigen zeggen steeds meer op zijn gemak in Frankrijk. De teller staat dit seizoen tot dusver op achttien treffers en zeventien assists na 31 duels. Messi heeft nog een contract tot het einde van het seizoen bij PSG.Gerelateerd

Meer sportnieuws

140 reacties (laatste reactie door swaap)

Ik denk dat PSG het beste de selectie opnieuw kan gaan samenstellen. Ramos, Neymar, Messi, Mbappe laten gaan of verkopen en opnieuw gaan bouwen aan een CL-waardige selectie. Voor Messi geldt inmiddels toch een beetje wat voor Ronaldo ook geldt. Welke club is nu nog bereid fors te investeren (qua salaris) voor een speler die logischerwijs op zijn retour is?

18 maart 2023 om 14:19
0

Ik zou als Psg zijnde spelers als Nkunku terug halen die hebben tenminste wat club liefde. Grote probleem bij Psg is toch wel het gebrek aan passie.

18 maart 2023 om 14:21
0

Nkunku heeft al getekend voor Chelsea.

18 maart 2023 om 14:28
0

Messi heeft enkele maanden geleden nog de allerbeste verdedigers ter wereld gedold en zijn land Wereldkampioen gemaakt. Bovendien overlegt hij nog steeds krankzinnige statistieken (18 goals en 17 assists in 31 duels pff). De vergelijking met Ronaldo gaat echt niet op.

18 maart 2023 om 14:32
0

@suarez maar het lijkt er wel meer en meer op dat Messi alleen nog zijn best doet als ie zin heeft, zoals op het WK.

18 maart 2023 om 14:34
0

Met 8 penalty’s werd hij wereldkampioen ja

18 maart 2023 om 14:35
0

Daarmee ben ik het deels wel mee eens.

18 maart 2023 om 14:36
0

Want die briljante steekpass op Molina was een penalty? Of die weergaloze solo waarbij hij Gvardiol kapot maakte. Of zijn zeer belangrijke afstandschot tegen Mexico. Of die masterclass tegen Australië waarin hij belachelijk goed speelde en Lautaro in 15 minuten de kans op een hattrick bood... Grow up Arsenal890. Zelfs in die finale strooide hij er op los met mooie passjes.

18 maart 2023 om 14:43
0

Messi speelde een goed WK. Maar 4 van zijn 7 goals waren penalty's. Veel penalty's waren niet eens terecht. Zijn statistieken waren wel ietwat geflatteerd.

18 maart 2023 om 14:45
0

Messi had 3 assists. Dat doet ook tekort hoeveel impact hij had op het spel. Tegen Australië mist Lautaro drie grote kansen op aangeven van Messi. Tegen Frankrijk miste hij er weer een, en tegen Polen lieten spelers als Acuna, wederom Lautaro en Di Maria kansen liggen na geweldige openingen van Messi.

18 maart 2023 om 14:48
0

@Suarez, jammer dat dit weer nodig is om het WK er bij te halen. Mijn punt is simpelweg dat je als club inmiddels niet meer moet willen om fors te investeren in Messi. Hij kost je een fortuin aan salaris en je moet het hele team eigenlijk om hem heen bouwen. Dat doet toch geen afbreuk aan zijn prestaties op het WK?

18 maart 2023 om 14:50
0

Suarez, kom nou. De hele wereld gunde Messi een WK, maar hij was niet zo weergaloos hoor. Het was echt een teamprestatie, waarbij iedereen voor elkaar knokte. Di Maria was bijvoorbeeld enkele wedstrijden ook fantastisch.

On: snap de fans wel, maar het is niet terecht. Messi kost natuurlijk een hoop en heeft gewoon de inhoud niet meer om 90 minuten te knallen.

18 maart 2023 om 14:52
0

Daar hebben wij dan een andere mening over. Elke prestatie is een teamprestatie, ook dit Argentinië was een geweldig collectief. Maar binnen dat collectief excelleerde Messi aanvallend en droeg hij het elftal met zijn spel (op dat aanvallende vlak, defensief werd alles voor hem dichtgelopen natuurlijk). Binnen elk winnend collectief excelleren enkele individuen, en bij Argentinië was Messi de grote patron en speelden in zijn kielzog spelers als Enzo, De Paul, Alvarez en Otamendi echt een heel sterk toernooi.

18 maart 2023 om 15:17
0

De allerbeste verdedigers ter wereld gedold? Komop zeg, ik dacht dat je objectief was?
Messi zal altijd goeie statistieken hebben, iig in Frankrijk. Maar men is kritisch op hem omdat hij slecht is/was in belangrijke wedstrijden. Ook in Barcelona werd hij volledig terecht bekritiseerd na de uitschakeling tegen Roma en Liverpool bijv. En toen had hij betere statistieken.
Messi moet lekker naar het buitenland gaan joh.

18 maart 2023 om 15:28
0

Dat hebben de penalty s gedaan die bij Ronaldo nooit tellen volgens Messi fans. En hij is 3 jaar jonger. Cijfers zijn leuk maar loopt er bij alsof t hem geen flikker interesseert. Dan kun je hem idd niet met Ronaldo vergelijken die nogsteeds vecht in een kut competitie. Messi en Ronaldo. Allebei geweldig. Maar bij psg is het nu Mbappe en ik vind verratti en zonder Mbappe is het helemaal niks. Zonder Messi zit nauwelijks verschil in.

18 maart 2023 om 15:38
0

Die statistieken stellen niet veel voor alsnje voor een team als psg speelt in de franse competitie. Dat zien we telkens weer in de cl.

18 maart 2023 om 16:09
0

@blink; voor mij persoonlijk is Gvardiol een van de beste verdedigers ter wereld. En ja, die is gedold. Hoe hij Ake een panna gaf en zo een defensie opensneed... Tja. In de finale tegen Frankrijk waren wereldklasse-spelers als Upamecano en Hernandez zijn directe tegenstanders maar strooide hij er op los.

18 maart 2023 om 16:11
0

Och daar is niet zo slimmyshady weer.

18 maart 2023 om 16:11
0

Als je iemand anders zielig en raar noemt, wat zegt dat dan over jezelf?

18 maart 2023 om 16:20
0

“Messi moet lekker na buitenland gaan” Hij zit toch al in buitenland?

18 maart 2023 om 16:24
0

@arsenal890.

Waarom onwaarheden vertellen?
Ten eerste scoorde Messi zeven keer op het Wk.
Dus hoe kan hij dan acht penalty's hebben gescoord?
Van zijn zeven goals waren er vier penalty's dus nooit acht.

Ik ben oprecht geã¯nteresseerd waarom u onwaarheden verspreid?
Ik heb altijd het idee dat mensen dat doen wanneer ze geen argument kunnen bedenken tijdens een discussie.
Maar u kunt het vast beter uitleggen omdat u het doet, zelf heb ik nog nooit onwaarheden verspreid.

18 maart 2023 om 16:31
0

“Messi moet lekker na buitenland gaan” Hij zit toch al in buitenland?

18 maart 2023 om 19:04
0

Onieboy: Haal Messi eens weg, waar was Argentinië geëindigd in de Wk? Di Maria was even blesseert tijdens het wk

18 maart 2023 om 19:22
0

Wat een hoop onzin verkondig jij zeg ook over dat mbappe beter is. Hier een feit mbappe in de cl 8 wedstrijden gespeeld 7 goals 2 assist.Messi 7 wedstrijden gespeeld 4 goals 5 assists evenveel doelpuntbijdrage in 1 wedstrijd minder. Als mbappe de bal op neymar had afgelegd tegen juventus was psg 1e en mpesten ze tegen brugge en psg- benfica 1-1 wie deed er niet mee juist ja messi psg kon toen niet eens een kans creeren messi werd zo erg gemist mbappe scoorde uit een penalty hahah nu jij weer mbappe is de rreden dat psg tegen bayern moest dit cl seizoen is mbappe grotere fail dan messi dus stop maar

18 maart 2023 om 20:33
0

Ironie he? Als hij ze niet had gemaakt was het hij is niet clutch etc. Man man man man. Mbappe had er notabene 2 in de finale.

18 maart 2023 om 20:37
0

Je weet dat ze toch dingen blijven verzinnen. Oud zeer.

18 maart 2023 om 14:39
0

Wordt inderdaad tijd om door te selecteren. Ik snap sowieso niet waarom PSG niet gaat voor de grootste Franse talenten en speler. Zo veel goeie Fransen, maar er spelen er maar weinig bij PSG.

18 maart 2023 om 15:50
0

Mbappe zou ik wel behouden als ik PSG was. Een mooi team maken met een kern van franse spelers. Nu heeft PSG met Mbappe, Neymar en Messi 3 kapiteins op 1 schip. Als Mbappe straks de leider is, dan zie ik hem net zo opstaan als bij Frankrijk.

18 maart 2023 om 15:56
0

Het is ergens ook wel ironisch dat de supporters ongeveer dezelfde mentale weerbaarheid hebben als de ploeg waarvoor ze wekelijks op de tribune staan. Ergens in hun achterhoofd moet de achterban zich toch ook realiseren dat het merendeel van de selectie een duidelijke beslissing heeft gemaakt door in een competitie te gaan spelen waar ze niet iedere week tot het uiterste hoeven te gaan? Verwacht de achterban dat de selectie op een magische manier de 'knop omzet' in de Champions League? En zal de conclusie anders zijn als je nu opnieuw spelers gaat proberen te overtuigen om in de Ligue 1 te gaan spelen? Nee. Spelers met de mentaliteit die ze zoeken zullen gewoon weer kiezen voor de uitdaging in een grotere competitie. En eigenlijk verdienen die supporters het ook niet om Lionel Messi in hun shirt te zien spelen als ze zich op zo'n verwende manier gedragen.

Zo sneu om een speler verantwoordelijk te houden voor het collectief falen van het team. Ze waren allemaal slecht ook mbappe bijvoorbeeld. Maar die durven ze niet uit te fluiten.

18 maart 2023 om 14:33
0

Vind het al heel wat dat je het een team noemt, want door zoveel grote vedetten op te stellen is daar eigenlijk al niets van over.

18 maart 2023 om 14:39
0

Ze hebben Mbappe een jaar geleden nog uitgefloten Dory.

18 maart 2023 om 14:59
0

Mbappe heeft meer laten zien in die 10 min in de eerste ontmoeting dan Messi in 2 wedstrijden liet zien tegen Bayern.

18 maart 2023 om 15:49
0

Jammer dat het die 90 minuten die daarop volgde helemaal niks was.

18 maart 2023 om 17:11
0

In de tweede pot vond ik Messi anders een stuk beter dan Mbappe, beide waren slecht daar niet van

18 maart 2023 om 20:11
0

De uitwedstrijd was eigenlijk verschrikkelijk slecht van de hele ploeg uit Parijs.

18 maart 2023 om 20:38
0

Plus Mbappe is nog superfris in de benen vanwege zijn leeftijd.

18 treffers en 17 assists, maar laten we hem maar uitfluiten omdat hij niet zo goed meer is als een paar jaar geleden. Ja ik ben het er mee eens dat het er uitziet alsof hem het allemaal niet zoveel meer interesseert maar dan is hij nog steeds bepalender dan een eventuele vervanger.

18 maart 2023 om 14:31
0

Veel in de ligue 1. Voor een speler van het kaliber Messi toch een te kleine competitie. Ik denk dat ze hem uitfluiten op basis van arbeidsethos en drive. Ze willen bij PSG de Messi van Argentinië zien met het mes tussen de tanden.

18 maart 2023 om 15:09
0

Alsof zlatan bij psg zoveel werk verzette op hoge leeftijd, die werd toch ook niet uitgefloten? Messi heeft nooit veel werk verzet omdat dat ten koste gaat van zijn uitzonderlijke kwaliteiten. Het team erachter moet werk verzetten, zeker nu hij ouder is. Het zou dom zijn om messi te laten jagen.

18 maart 2023 om 22:43
0

Ik was op 8 maart 2015 bij Barça-Vallecano en dan let je uiteraard extra op Messi.
Hij heeft die hele wedstrijd weinig tot niets laten zien qua ethos en drive maar scoorde er wel 3.

Dus dat hij weinig energie uitstraalt is niet iets van de laatste weken.

18 maart 2023 om 14:32
0

Mbappe liet in München nog minder zien dan Messi en voegt verdedigend echt niet meer toe dan Messi. Die zou je dan ook moeten uit fluiten, wat natuurlijk krankzinnig zou zijn.

18 maart 2023 om 14:53
0

Mwah, Mbappe verricht echt veel meer werk. Kijk eens een keer hoeveel loopacties hij inzet, absurd. Messi is natuurlijk wat ouder en kan dat niet meer, dus die wacht op de bal. En Messi is natuurlijk een grootverdiener en een grote naam, dus verwacht je meer van hem.

18 maart 2023 om 14:37
0

Je mist het punt... Het is niet dat hij niet meer beter kan, het is dat hij niet meer beter wil. Helemaal geen inzet. Natuurlijk zit dat de fans dwars. Ik begrijp Messi hoor, daar niet van.

18 maart 2023 om 15:05
0

Eens hoor. Maar ergens ook wel gek als je weet dat Messi al jaren over het veld sjokt bij balbezit tegenstander dus om daar nu dan een punt van te maken. Hij is nu ook wel een beetje de dupe van zijn eigen bizarre statistieken in het verleden. Als een onbekendere aanvaller zulke statistieken zou hebben zouden ze het voor lief nemen als hij in de omschakeling niet zo actief mee zou doen. Het probleem is misschien ook wel dat Neymar en Mbappe ook niet heel actief omschakelen en dat kan natuurlijk niet. Maar je zou toch zeggen tegen PSG supporters dat ze er nog een beetje van moeten genieten dat zo'n speler daar speelt.

18 maart 2023 om 15:50
0

Dat klopt, dat haal ik hieronder ook aan. Sowieso absurd om 1 speler verantwoordelijk te houden voor die uitschakeling.

18 maart 2023 om 16:04
0

18 treffers en 17 assists tegen thuibezorgd fietsers ja maar wanneer het er op neerkomt is ie spoorloos in de Champions league bijvoorbeeld.

18 maart 2023 om 16:22
0

Thuisbezorgd fietsers. Dit is gwn de hoogste League van Frankrijk terwijl je zelf niet verder bent gekomen dan de A4 van je plaatselijke club man.

18 maart 2023 om 18:02
0

Nee hoor meneer ik ben een professioneel in FIFA dus een beetje respect mag wel

18 maart 2023 om 16:21
0

Waarbij Mbappe en Neymar ook nog eens de penalty’s nemen.

18 maart 2023 om 18:05
0

Hoeveel treffers en assists tegen topclubs daar gaat het om er staan in grote wedstrijden.

Sinds zijn vertrek uit Barcelona geeft Messi alleen energie uit voor een shirt en dat is de lichtblauw/witte.

Ik denk dat de oplossing voor dit probleem is dat de scheidsrechters voortaan veel meer penalty’s moeten toekennen aan PSG (vooral in de CL).

18 maart 2023 om 14:27
0

Wat ben jij toch een ongekend trieste persoonlijkheid op dit forum. Werkelijk in ieder Messi gerelateerd artikel kom je dit soort opmerkingen rondslingeren.

18 maart 2023 om 20:41
0

Te triest voor woorden. Maar ik begrijp ze wel ze spreken vanuit pijn. Je hoeft geen beroeps psycholoog om dat in te zien.

18 maart 2023 om 14:30
0

Messi heeft meer non penalty goals dan ronaldo in zijn carriere en dat in minder wedstrijden ook nog

18 maart 2023 om 14:36
0

En Ronaldo heeft 2.5 zoveel doelpunten in de kwartfinale, halve finale en finale van de CL op het moment waar het er echt toe doet.

18 maart 2023 om 14:41
0

De finales onderling nog even erbij pakken? Of de halve finales onderling? Nog even stiekem het woordje finale erbij plakken, mooi man.

18 maart 2023 om 14:42
0

En Messi is meer dan alleen een doelpuntenmaker, maar ook een spelmaker die impact heeft op het team. Het is ook niet raar dat Real zonder Ronaldo alsnog de Champions League wint en ver komt, terwijl Barcelona afgezakt is naar de Europa League en zelfs daar wanprestaties levert. En voordat je komt met het argument dat Real twee keer geëlimineerd werd in de achtste finale de eerste twee jaren zonder Ronaldo, Barcelona zakte dus nog veel dieper en die argumentatie betekent ook dat Barca dan de komende drie jaar zou moeten gaan meedoen om de eindwinst van de CL, zoals Real al doet. Zie ik niet gebeuren...

18 maart 2023 om 15:09
0

En 0 doelpunten en assists in de knock-out fase van het WK. Momenten waar het er echt toe doet.

18 maart 2023 om 20:43
0

Alleen slechte dagen opnoemen toch. Eigenhandig prime Manchester, prime Real en prime Bayern eruit gehaald in finales/halve finales. Met epische solos. I weet zulke wonden genezen niet😋

18 maart 2023 om 14:35
0

Welke penalty doel je op dan? City krijgt veel meer onterechte penaltys mee. Of wat te denken van Chelsea laatst.

18 maart 2023 om 15:14
0

De penalty’s bij Argentinië.

18 maart 2023 om 15:23
0

Je bent vrij om te voelen wat je wilt. Wat jou ook maar gelukkig maakt.

18 maart 2023 om 15:27
0

We zijn inmiddels 3 maanden verder en RealXIIImadrid haalt de penalty's van Argentinië weer is aan. Zoek professionele hulp.

18 maart 2023 om 15:35
0

Als jij om die reden het nodig acht om mensen te adviseren om proffesionele hulp te zoeken, dan is het maar goed dat jij geen huisarts bent geworden. De wachtrijen zouden enorm zijn bij de psychologen/psychiaters.

18 maart 2023 om 20:45
0

Hahahaha echt he. Ik heb al kerst decoratie staan voor kerst 23’. Zo ver zitten we al🤪

18 maart 2023 om 16:12
0

Messi neemt niet eens de penalty's, Maar het doet je nog steeds pijn dat Messi wereldkampioen is geworden en dat je daar niks meer aan kunt veranderen behalve door te roepen dat het doorgestoken kaart is of dat ze teveel penalty's hebben meegekregen. Allemaal terechte penalty's op die tegen Polen na misschien, waar haast nooit een penalty voor wordt gegeven iets wat ik ook apart vindt, want in de WK finale in 2014 werd Higuain ook ala Batiston door Neuer echt de vernieling in getrapt en krijgt dan een vrije trap tegen -.-

18 maart 2023 om 16:20
0

Denk dat denken niet jouw sterkste punt is, misschien toch een ander sport proberen?

18 maart 2023 om 16:27
0

Want denken is ook een sport..

18 maart 2023 om 18:54
0

Doet nog steeds pijn Messi Wk winst. Let it go haha

Loopt geen meter te veel meer die messi. Vond het echt genant hoe weinig energie hij er in stopte tegen bayern. Wil alleen iets doen als hij de bal heeft. Je gaat nooit een ploeg als Bayern onder druk krijgen met spelers die niet hard willen werken. PSG moet gewoon al die volgevreten vedettes wegdoen en verder gaan met jonge hongerige spelers. Al willen de echte jonge toptalenten natuurlijk niet in de Uber eats league spelen.

18 maart 2023 om 14:30
0

Het is niet alsof Mbappe meer meeverdedigd. Uiteindelijk is twee van zulke spelers hebben gewoon dodelijk.

18 maart 2023 om 14:33
0

Maar Mbappe levert tenminste met geweldige cijfers en is de absolute vedette van het team. Dat kan jie van Messi en Neymar (helft van tijd toch geblesseerd) veel minder zeggen vind ik. Bij Mbappe proef ik ook veel meer affiniteit met de ploeg.

18 maart 2023 om 14:34
0

90 procent vd wedstrijden inderdaad niet maar in de topwedstrijden, voornamelijk de CL dan, zie je weer een andere Mbappe. Eentje die wel hard werkt omdat ie zo graag wat wil betekenen in dat toernooi.

Messi natuurlijk niet, die heeft al zowat evenveel CL bekers op zijn naam als Mbappe L1 bekers heeft. Dus net zoals Mbappe niets meer om de competitie lijkt te geven geeft Messi ook om de CL niet bijzonder veel meer.

18 maart 2023 om 14:40
0

Messi heeft 18 goals en 17 assists in 31 duels. Zijn dat geen geweldige cijfers? Ook gewoon G/A's genoteerd tegen Benfica, Juventus, Lyon en Marseille.

18 maart 2023 om 14:45
0

Tegen Bayern 2x onzichtbaar. Dat zijn gewoon momenten waarin je moet presteren. Zelfd geld ook voor Neymar. Top spelen in de Ligue 1, maar op het belangrijkste moment(en) in de CL is het toch vaak magertjes. En laten we wel wezen PSG heeft een elftal waarin ze zoveel sterker zijn de rest. Het zegt toch al genoeg dat de grootste concurrent Marseille laatste werd in hun CL poule achter Frankfurt en Sporting. Of Monaco dat gewoon door een PSV wordt uitgeschakeld in de voorrondes.

18 maart 2023 om 14:47
0

Mbappe was toch ook onzichtbaar tegen München? Had een goeie invalbeurt thuis, zonder rendement, maar was uit nog onzichtbaarder dan Messi.

18 maart 2023 om 14:51
0

Klopt, maar Mbappe doet echt wel wat meer dan Messi hoor. Zeker in de CL is hij super gemotiveerd. Ik zou momenteel als PSG zijnde 10 keer liever een jonge hongerige speler als Oshimen of Vlahovic voorin lopen dan Messi.

18 maart 2023 om 14:53
0

Mbappe kantelde thuis die wedstrijd in zijn eentje en heeft 7 goals in 8 wedstrijden gemaakt. Vorig jaar was hij ook 2x de grote man tegen Madrid. En niet Neymar of Messi. De wedstrijd in Munchen was de eerste keer in een grote CL pot dat Mbappe echt compleet verzaakte.

18 maart 2023 om 14:56
0

Bedoel je de eerste keer ooit of de eerste keer in het MNM-tijdperk? Met dat laatste ben ik het eens, hij levert over het algemeen wel altijd de laatste jaren. Bizarre speler ook natuurlijk.

18 maart 2023 om 14:59
0

MNM tijdperk en vond het op het WK ook de grote meneer bij Frankrijk. Messi was dat ook op het WK, maar ik vind hem bij PSG gewoon tegenvallen in de topwedstrijden. Toegegeven dat ik dan specifiek op de wedstrijden tegen Bayern en Real bedoel, geen Marseille ofzo.

18 maart 2023 om 16:22
0

Derkaiser123

Je hebt helemaal gelijk man, Mbappe is potverdorrie 24 en in zijn beste jaren als voetballer, je mag van hem toch wel wat meer verwachten, Messi heeft net het Wk gewonnen en vind het allemaal wel best, dat jij hem dan bekritiseerd vind ik prima, maar bekritiseer Mbappe op diezelfde manier, de man is in zijn prime, toen Messi in zijn prime was zagen we toch totaal iets anders, (toen kwam het ook voor dat hij wedstrijden verloor in de CL tegen top teams, dit is Bayern ook). Maar een Messi op die leeftijd had er voor gezorgd dat ze in ieder geval tot scoren waren gekomen of zelf 2 of 3x gescoord in die 2 wedstrijden, iets wat overigens ook had gekund had 2 uistekende kansen in die 2 wedstrijden, eentje zat Alphonso Davis er goed tussen en in de eerste wedstrijd geloof ik Pavard.

18 maart 2023 om 19:08
0

Maar eindstand mbappe heeft nog geen CL gewonnen. Word wel eens tijd speler van zijn kaliber

18 maart 2023 om 22:36
0

Messi heeft betere cijfers dan mbappe wat zeg jij ahhahaha

Waar hallen die fans het lef vandaan,10 jaar geleden stelde ze niks voor,nu hebben 3 van de 4 grootste namem van de wereld in hun team,ze zien de grootste sterren wekelijks en ja de cl win je niet zomaar dat is een feit,wees blij dat je messi kunt zien en zijn statistieken zijn goed,alleen fans verwachten prime messi...die bestaat niet meer

18 maart 2023 om 14:39
0

Neen, fans verwachten dat de spelers voor het shirt en de club werken.

Ik denk dat men er gewoon aan moet wennen dat Messi een andere rol is gaan vertolken, de beste man is ook gewoon ouder geworden en zal het allemaal wat rustiger aan moeten doen als hij nog een tijdje wilt blijven voetballen. Zijn spel ziet er misschien wat gezapig uit maar zijn statistieken zijn niet verkeerd en hij lijkt zich er meer op te focussen andere spelers in stelling te brengen. Ik zou als PSG supporter alleen maar trots en blij zijn dat misschien wel één van de beste spelers ooit het shirt van mijn club zou dragen.

Als ik messi was zou ik lekker weg gaan bij die zieke club met een grote rat als directeur.
Denken alleen met een hoop geld kampioen en cl te winnen nou kampioen in frankrijk worden stelt ook weinig voor en je ziet het ieder jaar in de cl dat het niks is en allemaal hopeloze lui voor geld niet meer en minder.
Misschien moeten ze dat franse arrogante mannetje eens uit fluiten die verdient het meeste en is ook niet alles dusja

18 maart 2023 om 15:35
0

Walgelijke club idd. Jammer dat spelers als Messi en ook Ramos daar zitten. Zulke legends die bij zo'n zure club zitten met vreemde fans. Aan alles is het een trieste club dat enkel vol zit met geld uit jeweetwel.Begrijpelijk met Messi is Paris er achteruit opgegaan, 2 keer vroege uitschakeling in de CL, heeft Paris niets opgeleverd. Beste was dat ze om Mbappã© ene team hadden gebouwd en Messi al half jaar terug hadden geloosd. hij zet zich niet in voor Paris het boeit hem niet, zit daar zijn zakken te vullen.

zei het laatste nog als ik Paris fan zou zijn zou ik allang en breed klaar zijn met messi die gene meter te vele wilt lopen en er kantjes vanaf loopt en wel voor zijn land die passie toont en zich wil inzetten

18 maart 2023 om 14:32
0

Het jaar voor messi werd lille kampioen en won lille de supercup van psg,ze zijn er dus op vooruit gegaan met messi..

18 maart 2023 om 14:32
0

En voor Messi haalden ze de finale van de CL en halve finale. Met Messi er al 2x uit in de 1/8ste finales.

18 maart 2023 om 16:25
0

@derkaiser

Klopt, het beste zou zijn als die weggaat en terug gaat naar Barcelona.
Hij won overigens wel de gouden bal en het WK toen hij in dienst was van PSG Iets wat toch aan toont waar zijn prioriteiten liggen. Hij verdiend overigens ook een afscheid in Spanje zoals Iniesta dat ook heeft gekregen.

18 maart 2023 om 14:34
0

Het seizoen voordat Messi kwam werden ze geen kampioen van Frankrijk. Ze kwamen in Europa wel verder, maar die weerstand is onvergelijkbaar (een dramatisch Barca en Atalanta versus Bayern en Real).

18 maart 2023 om 14:36
0

Ze kwamen in de CL finale en PSG heeft vorig jaar niet gewonnen van Real mede omdat meneer Messi een penalty mistte.

18 maart 2023 om 14:39
0

Die finale is nog een jaar eerder. Toen je ook nog de beschikking had over spelers als Thiago Silva en Di Maria. Het jaar voordat Messi kwam werden ze 2e in Frankrijk.

18 maart 2023 om 14:44
0Hoezo kun je niet objectief zijn en je staat Messi te verdedigen met een flut argument, ze zijn niet kampioen worden zijn daarvoor alleen maar kampioen geworden is geen uitdaging, enige prestige is CL winnen, sta eens in de schoenen van Paris fans, heeft Messi te weinig gebracht over het algemeen. En het feit dat hij er met de pet naar gooit zelfs in de wedstrijden tegen bayern oogt die niet gemotiveerd gaat hij niet door het vuur gaat, moet voor Paris fan gefrustreerd zijn dat hij dat bij zijn land wel toont

18 maart 2023 om 14:48
0
Finale en halve finale inderdaad. Dat jaar dat ze halve finale kwamen wonnen ze gewoon van Barca en Bayern in de knock-out ronde. Zonder jouw grote vriend. En dat Lille kampioen werd is een grote schande. PSG had met hun elftal met ogen dicht nog kampioen moeten worden. Knap van Lille overigens daar niet van. Maar die jongens hadden spelers als Jose Fonte achterin staan.18 maart 2023 om 14:49
0

Ik ben juist objectief. Jij zegt dat ze er op achteruit zijn gegaan. Feit: voordat Messi kwam wonnen ze de titel niet, daarna wel. Europees is het een feit dat het met de komst van Messi bergafwaarts is gegaan. Maar in beide gevallen zijn nuances op zijn plaats. Aan de ene kant kan je niet zeggen dat Messi het heeft gedaan bij Paris op het allerhoogste niveau, maar om nou te zeggen dat ze er op achteruit zijn gegaan en zo fel uit te halen zoals jij doet... De man overlegt nog steeds belachelijke statistieken.

18 maart 2023 om 16:32
0

Suarez7

Laat lekker gaan, Derkaiser123 is altijd kritisch op Messi, en over Aqua1 wil ik het niet eens hebben, Messi is wereldkampioen, heeft 2x zwaar geloot in de achste finale van de CL door 2x 2e te worden in de poule, iets wat dit jaar een beetje ongelukkig was en ook wel bizar, maar tegen een Madrid volledig door eigen domme fouten, Messi mist penalty, maar de fouten van Marquinhos, Donna en Veratti, gewoon Madrid geholpen naar de volgende ronde, dan tegen Bayern waar de selectie duidelijk zichtbaar niet goed genoeg is, de eerste 11 is nog goed maar als je spelers als Etitike, Zaire (is goed maar kun je niks van verwachten), Bernat, Mukiele die weer uitvalt, en die andere verdediger waarvan ik de naam niet eens weet moet inbregen en bij Bayern even Sane, Mane, Gnabry en Cancelo erin komen is het toch gewoon vrij logisch dat PSG verliest over 2 wedstrijden?? Waarin basisspelers als Marquinhos, Hakimi en Neymar of niet fit zijn of problemen hebben buiten het veld.

Tja won het WK nog door arbitrale dwalingen, maar eigenlijk voetbalt Messi al 5 jaar niet meer. Wandelt maar een beetje in het rond, snap best dat PSG klaar is met hem en Neymar.

18 maart 2023 om 15:03
0

De woorden van Muller Als het om resultaten gaat, doen we het altijd goed tegen Lionel Messi - op alle niveaus. Op clubniveau was het altijd Cristiano Ronaldo bij Real Madrid die een probleem voor ons was."

18 maart 2023 om 15:44
0

En wat heeft Ronaldo precies te maken met heel dit artikel? Rent free..

18 maart 2023 om 16:12
0

Wat heeft Cristiano Ronaldo in hemelsnaam met dit artikel te maken?

18 maart 2023 om 16:35
0

Aqua1

Ronaldo is druk bezig om het record te verbreken voor slechtste aankoop uit de geschiedenis van El Nassr, wat een drama op het 10e niveau van de wereld.

18 maart 2023 om 16:41
0

CR7 heeft niks met dit artikel te maken. En als je toch de vergelijking wil maken is jouw grote held in geen van de CL finales opgestaan. Dat was keer op keer Bale.

18 maart 2023 om 17:00
0

CL finale tegen Juve vergeten? 2 goals

18 maart 2023 om 18:04
0

Van de 4 finales ja maar verder niks. Zelfde met Portugal. Het was Eder die de bal erin schoot en men deed alsof CR hem zo goed had gecoacht met zijn theater.

18 maart 2023 om 15:12
0

Heb je hem op het WK wel zien voetballen? Heb je de assist tegen Nederland en Kroatië gezien? En de goal tegen Mexico? Hoe kun je dan zeggen dat hij dan al 5 jaar lang meer loopt te voetballen?

18 maart 2023 om 15:18
0

Ik bedoelde dat het WK juist een uitzondering was ten opzichte van het clubvoetbal, waarin je eindelijk een getergde Messi zag. Maar zijn status is wel verdubbeld mede door arbitrale dwalingen. Daar blijf ik bij.

18 maart 2023 om 15:25
0

Hoe?
Nou, omdat hij seizoenen lang zit te kloten in de CL bijvoorbeeld. 1 keer excelleren op het WK en men moet de blamages in de CL vergeten? Zelfs kranten uit Catalonia die zeggen dat hij meer wandelt dan keepers? Komop zeg.
Verder heel mooi natuurlijk dat ie het WK wint met 10 soldaten om hem heen. Maar nogmaals, dat hij langer dan 5 jaar alleen maar heeft zitten kloten op EU niveau (ko fase dan) is gewoon een feit.

18 maart 2023 om 15:55
0

Waar heb je het over? Heb je uberhaupt mijn andere reacties wel gelezen? Messi speelde en goed WK ja, was de beste speler met Mbappe, maar de vele penalty's hebben het allemaal wel wat meer verbloemd. Qua clubvoetbal heeft die er in ieder geval al jarenlang geen zin meer in zo lijkt het.

Ik begrijp dat de fans niet blij zijn met (spelers als) Messi. Als fan houdt je van de club en dan is het moeilijk om spelers te tolereren die je club enkel als melkkoe zien en er verder geen zak om geven. Echter vind ik het nogal gek om hem persoonlijk verantwoordelijk te houden voor de uitschakeling tegen Bayern. Slechts 1 speler was 30 minuten echt goed en dat was Mbappe thuis, de rest van de kern was stuk voor stuk gewoon slecht, niet alleen Messi.

Ook gek dat ze nu plots bij Messi de streep trekken. Neymar zit er al 5 jaar. Beide zitten er om zoveel mogelijk poen te pakken voor zo min mogelijk doen maar Neymar zit er al een stuk langer (en heeft dus al meer uit de kas getrokken) en Messi is gewoon nog steeds beter.

Zoals ik zei snap ik het ergens wel maar dan moet je lekker het bestuur gaan uitfluiten joh. Zij zijn degene die de club behandelen als een prestige en een kijk-mijn-grote-pik-eens project. Met een beetje degelijk beleid zaten er meer voetballers die nog iets van hun carriere willen maken en tenminste een klein beetje passie voor / affiniteit met de club hebben. In plaats daarvan willen ze enkel de grote namen halen om te overcompenseren en aangezien die buiten poen geen enkele reden hebben om te komen krijg je dus inderdaad spelers die er louter voor de loonbrief zitten. Lijkt me logisch en kan je hen moeilijk kwalijk nemen. Zeker in het geval van Messi die alles al gewonnen heeft en in de herfst van zijn carriere zit.

Eigen spelers moet je niet uitfluiten, zo simpel is het wat mij betreft. Laat je ongenoegen maar op een andere manier blijken.

18 maart 2023 om 14:42
0

Dat vind ik hele grote onzin. Je moet je eigen spelers niet uitfluiten wanneer ze in een slechte vorm zitten maar wanneer ze er overduidelijk met de pet naar gooien en geen stap teveel zetten? Reken maar van yes. Als fan betaal je veel geld om je club te volgen, wedstrijden te kijken, shirtje te kopen of weet ik veel wat allemaal, dat allemaal zodat die spelers hun walgelijke salarissen betaald krijgen. Het minste dat je dan mag verwachten is dat ze er voor werken.

Rothen? Was dat niet die geblondeerde frikandel van Monaco die de PSV-supporters ophitste bij de cornervlag?
OT: ik zou die luiaard ook meer dan zat zijn, alleen is mijn bril al jaren niet van het merk Lionel, dus helemaal onpartijdig ben ik in deze niet

Tja, kan me de irritatie wel voorstellen. Die vedetten van PSG gingen zo passieloos ten onder in München. Ze vonden het allemaal wel best zo leek het. Dan voel je je als supporter wel een beetje genaaid. Messi is daar bij PSG wel het boegbeeld van. Desondanks zijn dit soort acties toch altijd wel triest.

Sneu, echt een sneue clubbie met zure fans. Echt als Messi daar nog blijft heeft ie echt geen eer. Dan is het enkel zogenaamd goed cashen.

Ga lekker terug naar barca dan maar of de serie A. Napoli of Inter zou wel tof zijn.

18 maart 2023 om 21:09
0

Even zonder Messi erbij. Ik vind het sws sneu om gelijk je topspelers uit te fluiten. Heb het vaker gezien bij sommige topclubs. Zelfs bij absolute legendes. Voor mij moeten ze wel een hele goede reden hebben dan.

18 maart 2023 om 23:16
0

Een speler dat zoveel geld verdiend, die er maar een beetje bij loopt en een paar maanden geleden op het wk er wel zin had, is reden genoeg toch?

Tijd voor Psg om een nieuwe selectie te vormen, niet al die zakken vullers meer, dus vd zomer afscheid nemen van Messi ,,neymar,,ramos, geef de eigen jeugd bv meer kans want daar zitten echt wel wat talenten tussen, waar je wat mee kunt, maar met dit play station beleid gaat het nooit wat worden

Tegen Bayern hadden ze nog kans als Veratti niet in eigen zestien zijn handelsmerk ging showen met vier man om zich heen, waaruit hij knullig balverlies lijdt. Normaliter kom hij er altijd uit. Nu zie je psg spelers kop omlaag en in achterhoofd drie keer scoren voor verleng tegen oppermachtig Bayern.

Die ultra's van Paris leven ook in een waanwereld. Hadden ze echt gedacht dat ze een kans maakten tegen Bayern Munchen? Zelfs al speelde Messi als in zijn beste dagen, dan had Bayern ze alsnog opgerold. Niet goed genoeg gewoon. Ze staan waar ze staan - 8e finale CL - en dat is gewoon waar ze thuishoren. Dus dat fluiten naar Messi heeft weinig zin, hij had er niks aan kunnen veranderen.

En terecht, ook hij moet leveren. Hij kan zich niet steeds verstoppen zoals tegen Bayern.

Ik ben absoluut geen fan van messi. Maar hij is natuurlijk groter dan heel die club en wellicht heel die competitie bij elkaar. Vreemd volk.

18 maart 2023 om 22:42
0

Eerste keer dat ik wat nuttigs van jou zie voorbij komen en indd ze zouden mbappe moeten uitfluiten hij is de reden dat psg 2e werd messi eigenlijk ook maar dan in positieve zin en mbappe in negatieve want als mbappe die bal op neymar had afgelegd tegen juve was psg 1e moesten ze tegen brugge en psg - benfica werd 1-1 wie deed er niet mee juist ja messi ze konden geen kans creeren zonder hem

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.RC Lens5726
4.AS Monaco5420
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
G. DonnarummaKeeper280
VitinhaMiddenvelder260
K. MbappéAanvaller2419
L. MessiAanvaller2313
A. LetellierKeeper00
Sergio RicoKeeper00
MarquinhosVerdediger242
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

3806 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Paris Saint-Germain 23 13 0 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 26 6 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0

In de wandelgangen

Zondag 19 maart
Feyenoord houdt de verrichtingen van ex-jeugdspeler Emil Hansson nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren