Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ryan Donk zit midden in Turks rampgebied en krijgt schrik van zijn leven

Laatste update:

Ryan Donk is ongedeerd na de zware aardbeving in Turkije. De 36-jarige verdediger van Kasimpasa zit midden in het rampgebied, daar hij afgelopen weekend een uitwedstrijd speelde bij Hatayspor (1-0) en vanwege het slechte weer niet naar huis kon. Vader Henk Donk laat aan De Telegraaf weten dat zijn zoon inmiddels veilig in Istanbul is.

Donk, 22-voudig international van Jong Oranje en ex-speler van onder meer RKC Waalwijk en AZ, was zondag in Hatay. Die stad ligt vlakbij Gaziantep, het epicentrum van de beving. Nadat ze een minimale nederlaag hadden geleden, konden Donk en zijn ploeggenoten niet huiswaarts keren, vertelt zijn vader. "Normaal vliegen ze na de wedstrijd direct terug, maar door het slechte weer kon dat niet. Ze zijn ’s nachts in het hotel wakker geschrokken door de hevige aardschokken. Het gebouw heeft het gehouden. Ze hebben de nacht verder doorgebracht in de bus. Pas laat in de middag hebben ze terug kunnen vliegen naar Istanbul. Het is een verschrikkelijke ervaring geweest", aldus Henk Donk.

Die zegt dat zijn zoon 'erg opgelucht' is. Menig speler en bestuurder van Hatayspor kwam er minder goed vanaf. Onder meer voormalig Vitesse-aanvaller Christian Atsu belandde onder het puin, net als enkele van zijn ploeggenoten en technisch directeur Taner Savut. De spelers zijn inmiddels gered; het is alleen van Savut nog onbekend hoe het met hem gaat. Alle Süper Lig-wedstrijden van maandag werden al afgelast.

Het dodental in Turkije en Syrië is inmiddels opgelopen naar 4825. Veilig is het er nog allerminst, daar er tal van naschokken plaatsvinden. Wel heeft Wopke Hoekstra, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, aangekondigd reddingswerkers te zullen sturen. Het Nederlandse Rode Kruis haalde inmiddels éen miljoen euro voor slachtofferhulp op. Vooral de hulp aan Syrië verloopt moeizaam, daar er al jaren oorlog heerst in het getroffen gebied.

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken roept mensen in de regio op de instructies te volgen van de lokale autoriteiten. Laat uw familie of vrienden weten hoe het met u gaat. Heeft u hulp nodig? Neem contact op met de reisverzekeraar, of de Nederlandse ambassade via + 31 247 247 247.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

pfoe heftig.
deze ramp is natuurlijk verschrikkelijk en hoop dat er nog veel mensen levend onder het puin vandaan komen.

vindt het altijd wel fascinerend hoe er nog zoveel mensen "durven" te wonen op een breuklijn of uberhaupt in een gebied waar aardverschuivingen vaker kunnen plaatsvinden dan waar dan ook.
heeft ook te maken met hoeveel geluk wij hier in west europa hebben qua natuurrampen. geen breuklijnen in de buurt en geen tornado's, cyclonen of tsunamis.

hoop dat ze in de toekomst gebouwen kunnen neerzetten met een minimale kans van instorting, maar tegen de natuur valt bijna niet op te bouwen

7 februari 2023 om 10:52

Ik denk inderdaad niet dat 'durven' het goede woord is. Vaak heb je 'geen keuze' omdat er of geen woningen beschikbaar zijn of dat een andere woning of regio simpelweg niet te betalen is. Dat is in ons land ook het geval.

Ik las gisteren een stuk over Ihsan Engin Bal, ewen ingenieur die al jaren in onder andere Turkije adviseert / helpt om woningen neer te zetten die minder snel instorten bij bijv. een aardbeving. Hij gaf aan dat het -zoals altijd- vaak een kwestie van geld is en er vooral vroeger veel slechte woningen neergezet zijn, mede door de hoge kosten maar ook door illegale bouw / wegkijkende ogen bij de overheid / slechte controles. Woningen na 2018 zouden het best zijn, omdat er toen een nieuwe wet is ingegaan, maar nog steeds durft hij niet uit te vlakken dat er best een paar regeltjes geschonden kunnen worden, zeker wanneer er een flinke zak geld het kantoor binnen komt, wat overigens helaas overal het geval is.

Een beetje een ongelukkige woordkeuze, maar laat dit een 'wake-up call' zijn om ervoor te zorgen dat er voortaan meer fatsoenlijke huizen en gebouwen worden gebouwd. Hopelijk worden er nog veel mensen onder het puin vandaan gehaald, maar met de huidige weersomstandigheden vrees ik het ergste.

7 februari 2023 om 11:30

Dat laatste staat er een beetje cru 'hopelijk worden er nog veel mensen onder het puin vandaag gehaald'.. De boodschap is duidelijk, hopelijk worden er zoveel mogelijk mensen gered.

7 februari 2023 om 10:59

Snap wat je bedoelt, maar dan zou je op heel veel plekken niet kunnen wonen. Het is wel mogelijk. Kijk naar Japan. Op de plek van Japan komen, als ik het goed heb, 3 tektonische platen bij elkaar. Daardoor ruim 1500 aardbevingen (grote en veel kleine) per jaar. Uiteraard is dat niet zo veel als in Turkije. Japan staat bekend om zijn aardbevingsbestendige bouwkunde, waardoor er veel minder instort.

Hoop oprecht dat Turkije in de toekomst veel illegaal gebouwde gebouwen gaat vervangen door aardbevingsbestendige gebouwen. Maar ben er bang voor.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren