Boskamp lacht zich suf om Van der Meijde: ‘Op je pik getrapt en afgebluft'

Vrijdag, 3 februari 2023 om 21:09Rian Rosendaal • Laatste update: 21:19

Andy van der Meijde lijkt enigszins aangeslagen door de kritiek van Theo Janssen aan zijn adres. De assistent-trainer van Vitesse gaf deze week bij ESPN aan dat de analist vaak te nadrukkelijk aanwezig is bij Veronica Offside. Van der Meijde reageert vrijdag op de woorden van Janssen, terwijl Jan Boskamp vooral moet lachen om de houding van zijn collega-analist.

”Ik vind Andy een geweldige kerel, maar voor mij wordt het nu te veel”, zo zei Janssen in Fresia & Milan parkeren de bus. ”Dus als ik het kijk, ben ik er na een kwartier of twintig minuten klaar mee. Dan druk ik het weg. Het is leuk een grapje, maar het mag ook wel op de inhoud zitten. Want volgens mij zit hij bij een programma waar af en toe ook over voetbal moet worden gesproken. Want daarom zijn ze Offside gaan heten en niet Inside. Dat mis ik soms weleens”, aldus de rechterhand van Phillip Cocu.

”Ik denk dat ik ook maar bij Nederland 1 (Studio Voetbal, red.) moet gaan zitten. En dan slap ouwehoeren”, reageert Van der Meijde vanuit de studio met een kwinkslag. ”Gewoon over voetbal enzo. Dit is voetbalkantinepraat, ik zit hier goed. Het is leuk wat hij zegt en Theo doet het goed, maar ik denk dat hij hier wil zitten.” Die uitspraak leidt tot verbazing bij Wilfred Genee. ”Je denkt niet dat het opbouwend bedoeld is?”, vraagt de presentator. ”Ik ken Theo al heel lang en het is leuk wat hij zegt, maar ik denk dat de sfeer ook wel belangrijk is in het leven”, gaat Van der Meijde verder.

”Je bent op je pik getrapt, hè?”, vraagt Boskamp vervolgens al lachend aan Van der Meijde. ”Nee, helemaal niet. Hij mag dat zeggen”, antwoordt de voormalig buitenspeler direct. ”Ik zeg ook gewoon wat ik wil zeggen, daarom zit ik hier. Maar ik ben helemaal niet op mijn pik getrapt.” Wesley Sneijder vraagt of Van der Meijde dit had verwacht van Janssen. ”Nee, dat had ik niet verwacht. Maar hij mag zeggen wat hij wil. Ik vind Theo heel goed. Het is een goede trainer en hij doet het goed bij RTL. Hij zegt daar nuttige dingen.” Om met een kwinkslag af te sluiten: ”Ik ga hem blokkeren gelijk.” Boskamp kan zijn lach ondertussen niet meer inhouden. ”Zo heb ik je nog nooit gezien, je bent helemaal afgebluft. Klasse van Theo. Je bent net een dood vogeltje.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door binny)

Inhoudelijk over voetbal hoeft echt niet (vind ik), maar zijn geforceerde grappen zorgen bij mij alleen maar voor ergenis. Aan alles merk je dat hij een rol aanneemt en in de startblokken staat om een 'grap' te maken. Moet zeggen dat dit ook wel 1 van de redenen is dat ik het programma meer niet dan wel kijk. Laat de geforceerde middelbare school grappen lekker achterwegen. Wees gewoon jezelf en probeer geen nieuwe Van der Gijp te zijn.

3 februari 2023 om 21:16

Met of zonder vd Meijde ... ik kijk niet, hoewel Boskamp altijd lollig is.

daar zou ik eens graag een boom mee opzetten over zijn 2e hobby

3 februari 2023 om 22:01

Dit gevoel heb ik dus ook. Het lijkt echt alsof hij Gijp wil kopieren.

Theo Janssen zegt toch niets geks? Bij Andy lukt het nooit om 10 minuten lang serieus te blijven. Altijd moet er weer een dolletje in gegooid worden. Dat is soms irritant en ook om die reden kan je Andy soms niet kijken. Bij Andy in de auto, de kelderklasse en de Real life soap weet je dat het gaat komen maar bij serieuze voetbal praat kan het wel irritant zijn.

3 februari 2023 om 21:57

Waarschijnlijk een gebrek aan zelfvertrouwen ... Grapjes maken en de paljas uithangen om je eigen gebrek aan zelfvertrouwen te camoufleren.

3 februari 2023 om 22:09

Hij zegt niks geks nee maar denk dat Andy Theo als een vriend ziet en dus niet verwacht dat hij zoiets zou zeggen op en podcast haha. Al heb ik die podcast ook geluisterd ik vond Theo alleen beetje arrogant klinken maar dat kan aan mij liggen

Andy wilt altijd leuk gevonden worden. Als iemand serieus over voetbal praat altijd zo'n domme grap tussendoor. Onzekerheid op z'n top.

Ik vind Andy een geweldige kerel en kan om zowat iedere grap van hem lachen omdat het vaak vol met zelfspot is. Al kijk je eens naar Bij Andy in de Auto (dan alleen de afleveringen met voetballers) dan zie je dat die gasten een kant van zichzelf laten zien die je anders nooit ziet, gewoon echt zichzelf. Dat is echt wel een kwaliteit die niet veel mensen hebben. Vind het ook tof dat zijn inbreng en humor niet altijd over de lijken van anderen moet gaan. Het is blijkbaar wel iemand van je wie je moet houden of haten aan de reacties te zien. Ik hou iig wel van Andy!

3 februari 2023 om 22:38

Zelfspot bij Andy?! Als ik iets mis bij vd Meijde is het wel zelfspot. Altijd weer die flauwe kinderachtige en domme humor tussendoor is echt storend

Ik hou van voetbal praat programma’s, maar dit is het 1e programma waar ik toch eigenlijk elke x weg zap. Puur om die constant domme praat van Andy. Beetje de hele uitzending de lolbroek willen uithangen met zijn domme geforceerde onzin humor. Als je Sneijder al geregeld hoofdschuddend ziet kijken. Nee Andy moet het gewoon lekker bij zijn Youtube uitzendingen houden. Dat is zijn niveau. Tv is te hoog gegrepen voor hem.

Andy mooie gast en mede-Apeldoorner. Ik vind ook dat hij net even teveel de nadruk legt op het lollige, waarschijnlijk is dat ook zijn opdracht/rol. Maar ik denk ook dat hij echt wel wat te vertellen heeft inhoudelijk, dat mag wel wat meer naar voren komen. Balans dus.

Andy is een goede gozer en hij was een goede voetballer, maar inhoudelijk als analist komt hij veel tekort. Hij probeert wat toe te voegen aan het programma door ordinaire grappen te maken, maar als het echt inhoudelijk over voetbal gaat heeft hij nooit iets zinnigs te melden. Daarnaast heeft hij nooit kritiek op spelers en trainers die hij persoonlijk kent. Moet je maar eens opletten als hij echt kritiek heeft op een speler, dan is diegene niet in de auto bij hem geweest voor zijn programma. Luuk de Jong is daar een voorbeeld van, die is niet bij hem in de auto geweest en daar zegt hij vaak over dat hij niet kan meevoetballen etc. Terwijl hij nooit kritiek heeft op bijvoorbeeld Daley Blind en altijd voor hem opkomt, daar is Andy juist weer bevriend mee. Nee, Andy kan je als analist gewoon heel moeilijk serieus nemen.

Vervelende gozer is het geworden. Echt alleen maar om het lolletje, pakt waarschijnlijk 15 biertjes voor de uitzending om dan zo te zitten lollen en verder nauwelijks iets zinnigs te zeggen. Dat doet Gijp ook, maar die kan tenminste als hij wel even op het voetbal aan komt best hele goede dingen zeggen. Kon Andy vroeger erg waarderen, maar iemand die op tientallen pagina's in zijn biografie het heeft over de gok verslaving van z'n vader en hoe dat zijn familie heeft stuk gemaakt om dan als Koning Toto met z'n bolle toet te gaan staan gaat bij mij niet door de beugel. Dat vind ik te hypocriet, vooral ook omdat ik z'n boek heb opgevreten.
Bij Andy heb ik altijd het idee dat wanneer hij niet echt in de aandacht staat het het beste voor hem is. Hij is te veel bezig met het leuke ventje proberen te spelen. Jammer, kijk wel graag naar Boskamp bijvoorbeeld, dat is zo'n lieve grote teddy beer, die houdt echt van het spelletje en zijn club en heeft ook wel echte kennis.

Andy heeft een IQ van een visstick, wat verwacht Theo?

Heerlijk die Boskamp, nog even extra zout in de wond haha. Mooie kerel.

Theo durft het niet te zeggen maar Andy is gewoon niet zo grappig. Dat is meer het probleem dan de frequentie van z'n grappen. Een aanstekelijke lach verbloemt het een tijdje maar iedereen is het nu wel zat

Kantinepraat begint ook een lekker containerbegrip te worden in de TV wereld. Je kunt het gebruiken voor alles dat niet inhoudelijk is zo ongeveer. Het lijkt me trouwens wel pijnlijk als zelfs Theo Janssen zegt dat je niet inhoudelijk genoeg bent. Dan mag je misschien toch een keer in de spiegel kijken.

Helaas is dit typisch Talpa amusement, alleen maar mensen tegen de schenen schoppen en beledigen en domme grappen verkopen, ik ben een paar jaar geleden al begonnen met wegzappen als zulke trieste figuren in beeld komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2231 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
N. AkéVerdediger50
D. BlindVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

43 jaar
13 fans
Aanvaller
SeizoenClubW
2011/2012 WKE 6 0 0 0
2008/2009 Everton 2 0 0 0
2007/2008 Everton 0 0 0 0
2006/2007 Everton 8 0 1 0
2005/2006 Internazionale 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Meijde geëmotioneerd door overlijden Slegers: ‘Dit is wel een klap’

Andy van der Meijde is kapot van het overlijden van zijn goede vriend Thijs Slegers. De voormalig journalist en perschef van PSV overleed afgelopen maandag op 46-jarige leeftijd na een oneerlijke...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 1 april
Ajax ziet in Ernest Nuamah de eventuele opvolger van Mohammed Kudus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren