Kieft lovend over ‘grote meerwaarde’ bij Feyenoord: ‘Dan kan hij exploderen’

Vrijdag, 3 februari 2023 om 20:34Jordi Tomasowa • Laatste update: 20:41

Wim Kieft begrijpt niet waarom er 'een soort van tevredenheid’ overheerst bij Feyenoord. De Rotterdammers staan na negentien speelrondes twee punten boven AZ en hebben respectievelijk vier en vijf punten meer dan PSV en Ajax. Kieft haalt echter het recente puntverlies tegen Ajax en FC Twente aan. In beide wedstrijden was Feyenoord de bovenliggende partij.

“Arne Slot had al een straatlengte voor kunnen staan in de Eredivisie. Dat zou pas echt geruststellend zijn geweest in de race om het kampioenschap”, schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. De top vijf van de Eredivisie staat op slechts zes punten van elkaar, hetgeen zorgt voor een spannende titelrace. Het voetbal dat Feyenoord onder Slot speelt, biedt de Stadionclub volgens Kieft houvast. “In Enschede bleven ze vrij simpel overeind en werden ze genaaid omdat Allard Lindhout een glaszuivere strafschop wegwuift. En Ajax ontsnapte in De Kuip.”

Feyenoord hoefde dit seizoen in competitieverband pas zestien tegentreffers te incasseren. Kieft ziet dat Slot het in defensief opzicht goed voor elkaar heeft. “De backs zijn prima en Mats Wieffer doet het prima op het middenveld. Tegelijk is het niet voor niets dat Feyenoord op de laatste transferdag Ramiz Zerrouki nog wilde strikken. Voorin is Feyenoord kwetsbaar en dat deed ze de das om tegen FC Twente, Ajax en eerder dit jaar FC Utrecht.”

In de voorhoede is tot nog toe geen van de aanvallers onomstreden. "Hij (Slot, red.) twijfelt”, stelt Kieft. “Van Alireza Jahanbakhsh weet je nooit of hij levert, Javairo Dilrosun laat te weinig zien en Igor Paixao doet het aardig, maar is weinig constant.” Ook in de spitspositie genieten Santiago Giménez en Danilo niet het volledige vertrouwen. Volgens Kieft heeft eerstgenoemde de meeste potentie. “Er gaat veel dreiging van hem uit in het strafschopgebied, maar hij moet meer scoren. Hij is sterk met zijn kop en weet goed wanneer hij eerste of tweede paal moet gaan. Als de goals gaan vallen, dan kan hij zomaar exploderen. In tegenstelling tot Danilo kan Gimenez van grote meerwaarde worden voor Feyenoord.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Gimenez heeft alles van een topspits maar wil nog niet echt loskomen. Misschien een reeks wedstrijden echt de kans geven.

3 februari 2023 om 20:51

Topspits? Nou ben ik ook een Feyenoord maar ik zie nog niet alles wat een topspits moet hebben in hem. In de kleine ruimtes zeer beperkt. Bij het aannemen van de bal vliegt deze meestal alle kanten op. Tegen Nec (als ikme niet vergis) zie je ook weer dat ie de bal te hard voor zich uit speelt alleen haalt ie het net. Dat soort dingen zie je vaak bij hem. En stijf links. Een topspits moet ook met z'n rechter wat kunnen vind ik. Heb vaak genoeg gezien dat ie er goed voor stond met z'n rechter, maar hij toch weer z'n linker op zoekt en daar door balverlies lijdt omdat hij dan bv daardoor de drukt in gaat.Ik denk wel dat ie er komt. Een stap hoger na 2/3 seizoenen. Maar een top spits, denk het niet.

3 februari 2023 om 21:00

Sorry hoor, maar stijf links is echt overdreven. Neem alleen al de actie tegen Zerrouki. Schaar, Zerrouki weg en uithalen met rechts. Dat was geen trap van een stijf linkspoot.

4 februari 2023 om 00:02

Dat hij het een keer probeert, prima. Echter heb ik toch te vaak gezien dat ie liever voor zn linker gaat terwijl de bal perfect met zn rechter genomen kan worden

3 februari 2023 om 21:13

Wat vind jij een topspits? Ooit in de Eredivisie spelende types als Suarez, Zlatan en van Nistelrooij? Dat niveau is hij nog mijlenver vandaan. Hij maakt het vele verdedigers erg lastig in de Eredivisie, maar dat zegt vooral dit seizoen ook heel erg weinig.

Tevredenheid op basis van de stand op de ranglijst. Zo vaak gebeurd het niet meer dat ze al een tijdje dit seizoen de ranglijst aanvoeren. Maar ik begrijp Wim volkomen. Zeker na de Klassieker heerstte er nog steeds een gematigde tevredenheid, wat mij verbaasd. Je had Ajax zo genadeloos hard kunnen afstraffen, maar liet dat na. Daar hoor je niet tevreden over te zijn.

3 februari 2023 om 20:47

Dat hadden ze helemaal niet. Sterker nog als je de kansen optelt heeft Ajax meer gevaarlijke kansen gehad dan Feyenoord. Het is dat Bijlow die bal geweldig pakt anders verlies je gewoon.

3 februari 2023 om 21:08

Mwah, die kun je wegstrepen tegen die enorme kans van Gimenez op 't eind. Maar qua kansen was het inderdaad aardig gelijkwaardig, wat voor Feyenoord teleurstellend was gezien het spelbeeld. Overigens merk ik dat Feyenoorders licht balen van het dubbele gelijke spel, maar wel weer inzien dat de concurrentie 2x niet is ingelopen. Je kunt 't van twee kanten bekijken

3 februari 2023 om 23:17

Haha, denk het niet, Stijlvol.
Ajax had ook nog makkelijk kunnen winnen in de tweede helft. We reëel blijven en je roze brilletje afdoen. 😅

4 februari 2023 om 10:23

Makkelijk kunnen winnen, als je dat vaak genoeg zegt dan ga je het misschien nog geloven ook. En dan iemand anders verwijten een brilletje op te hebben…

Ik denk dat Feyenoord qua defensie echt geweldig in elkaar steekt dit seizoen. Wellicht de best presterende achterhoede van de Eredivisie.
Natuurlijk kun je dan ook een keer gelijkspelen tegen een Ajax en Twente (al dan niet onterecht).
Ben benieuwd waar het eindigt, ook al ben ik een man van AZ, ik gun het Slot op een of andere manier wel hoor. Echter duurt het seizoen nog lang en is nog niets zeker.
In ieder geval succes zondag tegen PSV @Feyenoord liefhebbers!

Nee, Kieft kijkt hier niet objectief. Feyenoord is dit seizoen met n compleet nieuw elftal. Dan is t logisch dat je de juiste afstemming nog zoekt. Daarom wisselt hij regelmatig. Sommige jongens spreken de taal nog niet en de gemiddelde leeftijd is heel jong. Ik vind dat Slot het goed doet. Als hij zo doorgaat worden ze wel kampioen.

3 februari 2023 om 21:04

Slot heeft net als vorig seizoen eerst gewerkt aan de organisatie, toen aan het drukzetten en nu gaat de aandacht naar de aanval. Heeft wat langer geduurd dan vorig seizoen, maar kwam door 15 nieuwe spelers en de zeer korte zomerstop.We gaan nu zien hoe goed de aanval echt is, begon vorig jaar ook pas beter te lopen aan het einde van het seizoen

Kleine nuance: Ajax kreeg in De Kuip de betere kansen. Feijenoord was wel grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Zonder tot veel grote kansen te komen.

3 februari 2023 om 20:56

En in Enschede waren de spelers van Feyenoord na de wedstrijd zeer tevreden met een punt. Maar ja, een columnist moet natuurlijk iets schrijven wat reuring veroorzaakt.

3 februari 2023 om 21:03

Feijenoord had in die wedstrijd terecht te klagen over een scheidsrechterlijke dwaling. Maar over de arbitrale dwalingen in eigen voordeel hoor ik niemand klagen. Uiteindelijk komt elke club op de plaats terecht waar deze recht op heeft. En in de tussenstand staat Feijenoord terecht bovenaan. En is wel de grote titelfavoriet.

3 februari 2023 om 21:05

Noem even de goals die Feyenoord kado heeft gekregen dit seizoen? Laatste die ik mij kan herinneren was de penalty tegen PSV vorig seizoen. En die heeft PSV dit seizoen met de 4-3 terug gekregen

3 februari 2023 om 21:08

Tevreden na een gelijkspel in Enschede....haha

3 februari 2023 om 21:11

Kijk even de interviews van Slot en Kokcu terug. Dat waren ze zeker. En hoezo weer zo arrogant met dat haha? Je kunt toch ook normaal reageren?

3 februari 2023 om 21:15

Dat waren ze wel degelijk, want Twente had ook nog gewoon een 100% kans met Cerny op het laatst. Dat "haha" is ook heel erg zielig, neigt naar een enorme zelfoverschatting

3 februari 2023 om 21:15

Ze konden er meeleven maar zeer tevreden waren ze niet.

3 februari 2023 om 21:16

Ze konden leven met een gelijkspel. Dat is iets heel anders dan tevreden zijn.

3 februari 2023 om 22:04

Ik had juist de indruk dat de spelers van Twente met een glimlach het veld afstapten, terwijl de Feyenoorders ontevreden leken. Maar goed, lekker belangrijk ook. Blijkbaar krijgt niemand het helemaal lekker uit zijn strot dat de tegenstander sterker was.

3 februari 2023 om 22:30

Zo maar even een moment: rode kaart NEC.

3 februari 2023 om 22:34

Kwam die kans van Cerny niet na de niet gegeven penalty voor Feyenoord? Anders zeker grootste kans 2e helft gehad

4 februari 2023 om 01:00

@pinko

Rode kaart was idd twijfelachtig, maar niet beslissend.
2-0 thuis tegen Nec met de rust is redelijk veilig.

3 februari 2023 om 21:03

Hoezo nuance - Kieft zegt het toch goed? Feyenoord was de bovenliggende partij maar de aanvallers laten het afweten. En natuurlijk krijgt de tegenstander ook kansen, Twente had ook kunnen winnen als Bijlow Czerny niet had afgestopt. Feyenoord heeft de meeste kansen / goals van buiten de 16. Dat is best zorgelijk, gelukkig staat de defensie goed en wordt het niet afgestraft.

3 februari 2023 om 22:07

Totaal overbodige nuance, maar het is lastig accepteren dat Ajax nauwelijks een poot aan de grond kreeg. Daar doet een kans meer uit de omschakeling niet zoveel aan af.

Duidelijke en terechte conclusie van Kieft.

Feyenoord doet het uitstekend ondanks een wat gemankeerde voorhoede. Met -pak hem beet- een Sinistera in de gelederen, zou het lang niet meer zo spannend zijn in de ED.

Als je na de wedstrijden tegen psv en az nog steeds 1e of dicht op de 1e plek staat dan zie ik een kampioenschap wel rooskleurig in. Je hebt dan nog 1x Ajax uit en voor de rest de grote clubs al gehad.

3 februari 2023 om 22:41

Dat vergeten de analisten vooral, dat de rest allemaal nog tegen elkaar moeten en Feyenoord het linker rijtje al bijna allemaal gehad heeft.

Het is gewoon super knap wat Slot heeft neergezet met een nagenoeg nieuwe selectie. Had Feyenoord het geld van Ajax of zelfs PSV gehad, dan stonden ze inderdaad die straatlengte voor. Want dan hadden ze 1 a 2 spelers gehad die wedstrijden kunnen beslissen. Nu doen ze het als team en doen ze het goed. Gimenez kan zo'n ruwe diamant zijn die nog tot ontplooiing moet komen, net als een Timber en Wieffer en Hartman. Paixao kan ook beslissend gaan worden, laten we het hopen. Als Feyenoord kampioen wordt, zou het een wereld prestatie zijn!

Ik heb een ietwat gek gevoel. Voor mn gevoel heeft Feyenoord het hele jaar elke wedstrijd beter gespeeld dan de tegenstander (op PSV na), en verdiende het om te winnen. Toch staat het zo dicht bij elkaar. Als Feyenoorder voel ik me tot nu toe vooral een aantal keer genaaid door de scheids, en maken we het niet goed af. Voor ik alleen maar calimero opmerkingen over me heenkrijg. Mijn vraag is: andere topclubs, welke wedstrijden zat het bij jullie belachelijk tegen? Misschien kan ik dan oa NEC en Twente eindelijk een plekje geven.

Ik vraag dit niet omdat ik denk dat die momenten er niet zijn, juist omdat ik denk dat ze er ook zijn.

4 februari 2023 om 08:04

Denk tegen NEC zat het Ajax ontzettend tegen, bij Feyenoord in de uitwedstrijd lang niet zo erg. Bovendien in de thuiswedstrijd werden we tegen NEC wel weer heel erg geholpen door de Var op 2 momenten… dat was de eerste 44 minuten tot de hele flauwe rode kaart echt niet zo’n makkelijke wedstrijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.PSV5638
3.Ajax5544
4.AZ5422
5.FC Twente4822
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
DaniloAanvaller268
P. WålemarkAanvaller152
J. BijlowKeeper190
O. MarcianoKeeper00
T. TroostKeeper00
L. GeertruidaVerdediger233
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

50 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 1 april
Ajax ziet in Ernest Nuamah de eventuele opvolger van Mohammed Kudus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren