Emotionele Zaniolo wil verbanning ongedaan maken: ‘Die goal in Tirana...’

Woensdag, 1 februari 2023 om 23:56Jonathan van Haaster • Laatste update: 02:20

Nicolò Zaniolo heeft middels een statement aan het Italiaanse persbureau ANSA aangegeven zich weer beschikbaar te stellen voor AS Roma. De aanvallende middenvelder annex aanvaller wilde afgelopen transferperiode koste wat kost weg en ontbrak om die reden al voor de duels met Spezia (0-2 winst), Napoli (1-0 nederlaag) en Cremonese (1-2 nederlaag). Met name het bestuur van Roma lijkt Zaniolo echter niet te vergeven voor diens werkweigering de afgelopen tijd.

Zaniolo stond in de nadrukkelijke belangstelling van Bournemouth, dat naar verluidt een bod van 35 miljoen euro deed. Het bestuur van de Romeinen was te spreken over het geboden bedrag, maar Zaniolo zelf zag het niet zitten om bij de nummer achttien van de Premier League tegen degradatie te voetballen. De elfvoudig international had zijn zinnen gezet op een overstap naar AC Milan, maar het aanbod van de Milanezen, huur met optie tot koop, kon de hoofdstedelingen niet bekoren. Op de slotdag leek een overstap naar Milaan even nog een mogelijkheid, maar daar kwam het niet meer van. Zaniolo koos ondertussen eieren voor zijn geld met een overstap naar Bournemouth, dat inmiddels was doorgeschakeld en geen interesse meer had.

Roma is ontsteld over de onprofessionele houding van Zaniolo en besloot hem daarom tot het einde van het seizoen te verbannen van de groepstraining. De 23-jarige technicus heeft middels een statement gereageerd op de ontstane situatie. "Er zijn veel dingen over mij gezegd en geschreven in recente weken en veel daarvan klopt niet", begint hij. "Ik kwam in Rome aan als een vreemdeling en Roma en zijn supporters hebben me verwelkomd als één van hen. Zij gaven me vertrouwen, moed en affectie in de donkere dagen van mijn blessures", doelt Zaniolo op de twee zware knieblessures waar hij in zijn tijd bij Roma mee te maken kreeg. Ondanks dat de spelmaker na die kwetsuren zijn oude niveau niet helemaal meer wist te halen, bleef hij het vertrouwen krijgen van trainer José Mourinho.

In de Conference League-finale van vorig seizoen tegen Feyenoord (1-0) was Zaniolo de matchwinner. "In Tirana, met die goal, voelde ik dat ik iedereen had terugbetaald, door i Romanisti onvergetelijke blijdschap te bezorgen. In de laatste maanden ben ik door een onzekere periode gegaan, waarin het moeilijk was om te bepalen hoe mijn professionele toekomst eruit zou zien. Desalniettemin heb ik me altijd met volledig professionalisme laten zien op het veld en tijdens de trainingen", stelt hij. Zaniolo kreeg vanwege de transfersoap rondom zijn persoon de nodige bedreigingen van hooligans. "Voor het eerst was ik bang voor mezelf en voor mijn familie. Ik voelde me verlaten. Dit was me nog nooit overkomen en ik was erg bang. De toekomst is in onze handen: Ik doe de mijne open en stel me volledig beschikbaar voor de Roma-familie."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door freshprince90)

Ziyech lees je mee? Dit moet Hakim ook doen vind ik. Juridisch Chelsea aanklagen voor sabotage. Net ook bij Montpellier - PSG ging het alleen maar over Ziyech. Misschien is de nieuwe manier om je club te verlaten wel de 'Romelu' manier door openlijk je huidige werkgever sneren en uit te delen + je huidige coach. Misschien hadden Ziyech en Zaniolo deze tactiek ook moeten toepassen.

2 februari 2023 om 07:16

Heb je het artikel wel gelezen!? Nergens hebben ze het over een rechtszaak. Ik begrijp ook de link met Ziyech niet. Hij is door het gepruts van Chelsea niet van club veranderd. Zaniolo is door eigen toedoen nog bij de club. AC Milan wilde niet voldoen aan de vraagprijs, Bournemouth wel maar daar had meneer geen zin in.

4 februari 2023 om 02:42

Jij wel dan
Nu moeten jullie niet doen alsof burnemouth 1 ste sta man kom zeg beetje overdreven voor bullshit voor een speler en een club die jou niet eens kent man en geen shit om je mening geeft.

2 februari 2023 om 07:23

Zullen de clubs die je later willen aantrekken helemaal geweldig vinden. Die zullen dan wel twee keer nadenken voor ze zo een speler een contract aanbieden. Het is niet zo dat deze spelers voor een zak aardappels spelen. Ze verdienen heel veel geld en de club (degene die betaalt) bepaalt uiteindelijk.

2 februari 2023 om 08:56

@LeFootball: Je hebt ook nog de Ronaldo tactiek: je club helemaal zwart maken en jezelf onmogelijk maken zodat contractontbinding de enige optie is. Vervolgens ergens anders een mega contract tekenen met gigantische tekenbonus.

2 februari 2023 om 13:10

Wat reageer jij vaak met niet gerelateerde reacties op een inhoudelijk stuk. Opzich natuurlijk geen probleem dat je graag marokaanse voetballers benoemd of in de spotlight wilt zetten, maar soms ontbreekt er gewoon iedere link of connectie met het artikel.

Sommige supporters nemen zichzelf en de club veel te serieus. Laat mensen zelf hun beslissingen maken en juich lekker voor je club en de spelers die je club vertegenwoordigen. Of het nou Zaniolo, Vermeer of Berghuis is.

2 februari 2023 om 00:33

Voetbal is emotie, dus jouw opmerking is veel te gemakkelijk. Ik snap wel waar je heen wil, maar emotie speelt bij voetbal een enorme rol.

2 februari 2023 om 00:42

Voetbal passie emotie zijn we lijkt het te nuchter voor in Nederland.. In Italie is club als Rome is hun leven waar ze ziel e zaligheid voor willen geven.

2 februari 2023 om 07:06

Blijf ik het als nog triest vinden. Je ziel en zaligheid zijn dus wat miljonairs die achter een bal aan rennen? Daarnaast vertrekken ze een transferwindow later weer naar de concurrent. Vroeger toen je nog clubmensen had kon ik er nog inkomen dat een voetbalclub je ziel en zaligheid is. Tegenwoordig weten die gasten amper in welke stad ze voetballen. Eenzijdige liefde heeft altijd wat triest in mijn ogen

2 februari 2023 om 07:26

Het is ook triest. Passie is geweldig, maar sommige supporters overdrijven. Spelers zijn werknemers, ze krijgen betaald om te voetballen en hebben op een enkeling na helemaal niks met de club-stad waar ze spelen.

2 februari 2023 om 07:56

Precies. Ik ben ook AZ-supporter. Maar het is absoluut niet mijn leven. Ik weet ook dat bij succes Pavlidis naar Frankfurt. Karlsson naar Napoli en Kerkez naar Fulham oid gaat. Dat is het moderne voetbal. Ik heb geen intentie om dan ‘s nachts bij het huis van Karlsson met een capuchon op te gaan staan. Dan heb je wel een heel sneu leven

2 februari 2023 om 07:57

Mag weg, kloteapp

2 februari 2023 om 09:29

@alckmaria:

Nee.. je ziel en zaligheid is niet wat miljonairs die achter een bal aan rennen. Had wel wat hoger niveau verwacht hier, zo makkelijk en simpel antwoord. Ik snap het deels wel wat je zegt, maar dit toont eerder aan geen kennis te hebben van culturen, emoties en passie.

Emoties en loyaliteit dat drijft veel fans, er zijn boeken en artikelen over geschreven. Als je het niet begrijpt raad ik je aan om er eens een te lezen.

Een club kan niet zonder zijn fans en om meerdere redenen is de liefde niet eenzijdig, nogmaals zijn mooie artikelen en boeken over te lezen, tip!

4 februari 2023 om 02:45

Emotie dan moet je wel tegen kritiek kunnen dan maar deze generatie is dat ver te zoeken.

4 februari 2023 om 02:48

Heey man stop met cocaïne te snuiven man wtf heb je over man emotie en loyaliteit bla bla bla clubs geven geen ene fuck meer om niks en niemand dan hun zaken te vullen man hou op met deze bullshit.

2 februari 2023 om 09:21

Serieus... volgens mij snap je niet goed hoe het werkt.

Supporters zijn onderdeel van de club. Betalen veel geld jaarlijks om hun club toe te juichen en te ondersteunen.

In mijn ogen hebben ze juist het recht om hun mening te delen. In voor en in tegenspoed.

Aan jou reactie te zien snap je de emotie en rol van supporters niet en ken je niet het volledige verhaal. Het hele verhaal van Zaniolo kent is dit niet in 1 maand ontstaan. Dit speelt al langer en het is met name de ondankbaarheid die pijn doet. Men mag zeker zelf beslissingen nemen, maar wel met respect, doe je dit niet dan krijg je consequenties. Dat is niet alleen in het voetbal zo maar zo werkt het in het leven wel vaker.

2 februari 2023 om 14:27

Sterker, de fans zijn de club!
De eigenaar gaat weg, bestuur gaat weg, spelers gaan weg.
Fans nooit!

4 februari 2023 om 02:50

De naam zegt het al supporters, maar iedere supporters wil nu beleid bepalers worden omdat ze vinden dat ze veel geld betalen, ja dan ga je niet meer is op tv prima te volgen

Interessante speler, ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken met Mourinho. Hopelijk krijgt hij een nieuwe kans.

Hij heeft toch eerst openlijk gezegd dat hij niet meer wou spelen voor Roma. Nu toont hij calimero gedrag, omdat hij geen ploeg heeft gevonden

2 februari 2023 om 10:03

Twee woorden die te vaak voorkomen op vz: calimero en grinta.

Het is ook niet gewoon zo een slimme jongen. Maar ik verwacht wel dat hij terug mag spelen. Dat is gewoon de beste optie voor alle partijen.

2 februari 2023 om 07:06

Ik snap zijn verbanning wel. Ik ben zelf ook geen fan van dat voetballers over gaan op werkweigering. Tuurlijk mag een speler aangeven ergens graag heen te willen etc. Maar omdat middels niet op komen dagen voor trainingen te doen vind ik niet chique.
Roma is standvastig en straft hem daarvoor. Ik vind dit een goede ontwikkeling misschien stoppen de spelers er mee wanneer dit vaker zou gebeuren.

2 februari 2023 om 08:02

Even op de blaren laten zitten inderdaad. Maar je bent er als club meer mee hem uiteindelijk terug te omarmen.

Ik snap dat Zaniolo de nodige blessures heeft gehad, maar hij staat toch ook compleet stil in zijn ontwikkeling? 13 wedstrijden 1 goal... en 0 assists voor een speler op zijn positie. Totaal geen creativiteit getoond. In de Serie A heeft hij echt geen goede statistieken.

Van een Roma ga je ook niet naar bournemouth toch? Kom op zeg

Zoals gisteren ook al gemeld...

Zo klaar met hem. Loopt al maanden te roepen dat hij weg wil en dat na alles wat Roma voor hem heeft gedaan. Hij heeft zelfs gezegd niet meer te willen spelen voor Roma.. Nu heeft hij er ineens spijt van...

Zoals de spandoeken al zichtbaar waren:
"traditore merda senza onore" makkelijk vertaald: schijt verrader zonder eer!

Dan ook nog eens een bod van Bourne weigeren omdat dit weer niet goed genoeg is.

Komend uit de jeugd van Fiorentina en vervolgens bij Inter door Roma weggehaald om hem de kans te geven en alle middelen en vertrouwen heeft gegeven. Na zijn zware blessure is er alles aan gedaan om hem weer fit te krijgen en vertrouwen te geven en dan ga je als speler zo om met alles wat de club voor je doet...

Ik snap dat hij de stap een keer wil maken, maar je hebt een contract en aan de club die in je investeerd heeft ook wel wat te danken. Ga dan op nette manier weg, maar werkweigering en je zo uitlaten en opstellen toont geen respect.

2 februari 2023 om 09:42

Ik ben benieuwd naar jouw mening eigenlijk, hoe vind jij zijn ontwikkeling momenteel? Statistisch gezien heeft hij de afgelopen jaren toch niet heel veel gedaan in de seizoenen dat hij veel speelde. Ook dit seizoen weer 13 wedstrijden in de Serie A , 1 goal en 0 assists. Dan is het toch niet gek dat Bournemouth zich meld denk ik dan. Op de positie waar hij speelt zoeken clubs naar iemand met creativiteit, daar beschikt Zaniolo niet veel over. Die moet het meer hebben van zijn aanvallende kwaliteiten, maar als ook dat er niet uit komt... tja.

2 februari 2023 om 10:11

Je hebt een Zaniolo voor en na zijn blessure.

In 2019 en 2020 (toen was hij 19 en 20) brak hij door. Met name door zijn goede acties en was werd hij al snel bestempeld als een van meest veelbelovende Italiaanse talenten. Hij speelde dat jaar ook veel meer vanaf de rechterkant. En ik herinner zijn acties vooral door sleepbewegingen en de ruimte achter zijn tegenstander goed benutten. De Italiaanse media is hard maar ook erg gefocust op talent. En als je daar eenmaal in de spotlight staat wordt je ook mega opgehemeld.

Zaniolo is voor zijn positie ook best groot, rond de 1.90 mtr. Dat zorgt er ook voor dat het een ander type speler is op de flanken dan gemiddeld.

Na zijn blessure heeft ie iets ingeleverd qua versnelling. Je ziet dat hij zoekende is en daarnaast wordt hij vaker als aanvallende middenvelder opgesteld. Een posities waar hij minder ruimte achter zijn tegenstander heeft, en je ziet dat hij daar soms moeite mee heeft.

Het is dit seizoen nog niet als vanouids, wel speelt ie sterk in de combinatie maar rendement ontbreekt nog. In de Europa League doet hij het dan wel weer goed. Hij heeft wel degelijk creativiteit, maar zoals gezegd met zijn lengte en na zijn blessure komt dit er moeilijker uit en is hij zoekende. Schaduwspits zal hem beter passen nu, maargoed daarvoor moet het rendement omhoog.

Omdat hij zo opgehemeld is in het verleden is hij ook (denk ik) een beetje naast zijn schoenen gaan lopen. Dit blijkt uit het feit dat hij Roma de rug toekeert en een transfer wilde forceren. Mensen om hem heen zullen ongetwijfeld een rol hierin spelen. Dat hij dan Bournemouth weigert snap ik enigzins wel, hij heeft het oog op AC Milan, maar die willen niet betalen. Nu heeft hij zich in een lastige situatie gemanufreerd met als resultaat geen support en respect meer van de fans en van gedeelte van het bestuur. Dit is zonde.

Zijn focus had moeten zijn, op niveau terugkomen na zijn blessure en daarna op een normale manier een stap maken, maar helaas wil hij nu te snel weer door en is hij simpelweg niet meer de Zaniolo van 2019 dus dan wordt het lastiger.

2 februari 2023 om 18:21

Ik denk dat zaniolo misschien gedacht heeft juve zal wel op de deur kloppen,, want daar is vaker sprake over geweest alleen toen begon alle ellende voor juve en hebben ze helemaal niks gedaan deze winterperiode

Je hebt een doorlopend contract en dan weet je niet hoe je professionele toekomst eruit ziet? Dan heb je eigenlijk andere hulp nodig om weer terug in de realiteit te komen.

Achja het zijn ingewikkelde situaties... Als ik professional was, dan zou ik ook ambities hebben om ergens te spelen en dan zou ik het altijd mooi vinden als mijn huidige club nog wat aan mij kan verdienen, probleem is dat je daarvoor nog een doorlopend contract moet hebben en dus kan de club weigeren je te verkopen en bij de algemene opinie ben je dan een rat als je mogelijkheden krijgt je ambities achteraan te gaan en dat wil forceren. Andersom overigens... als je als professionele speler een doorlopend contract hebt, maar een club biedt zoveel voor je dat de club niet wil weigeren... Hoe belangrijk is je contract op dat moment en als je dan uitspreekt niet weg te willen... tja.

De club blijft jaren en jaren doorgaan, je spelerscarriere is betrekkelijk niet zo lang. Maargoed, betere afspraken maken bij contractonderhandelingen I guess.

Snap niet waarom al die mensen hier zo op hun tenen getrapt zijn man en dat voor een Italiaanse speler bij een middelmatige topclub in verval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli7148
2.Lazio5223
5.AS Roma479
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
O. SolbakkenAanvaller61
B. TahirovićAanvaller50
P. BoerKeeper00
Rui PatrícioKeeper270
M. SvilarKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

2 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 maart
Newcastle United houdt de situatie van Edson Álvarez bij Ajax in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren