PSV houdt Bakayoko binnenboord: aanzienlijk bod van PSG bekend

Dinsdag, 31 januari 2023 om 19:23Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 19:28

PSV gaat Johan Bakayoko niet verkopen aan Paris Saint-Germain, zo heeft technisch en algemeen directeur Marcel Brands laten weten aan de Franse grootmacht. PSG had volgens het Eindhovens Dagblad vijftien miljoen euro inclusief bonussen over voor de buitenspeler. Het vertrek van Noni Madueke en Cody Gakpo eerder deze window heeft Brands er echter toe doen besluiten om niet mee te werken aan een vertrek.

Maandagmiddag werd enigszins verrassend bekend dat Bakayoko op de scoutingslijst van PSG terecht was gekomen. De talentvolle aanvaller zou voldoen aan de tactische eisen van de Parijzenaars, maar heeft van Brands te horen gekregen dat hij niet mag vertrekken. Dit tot teleurstelling bij zowel de hoofdrolspeler als zijn management. Bakayoko zag een stap naar PSG zelf wel zitten. Volgens Brands past een verkoop echter niet in de strategie van PSV.

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat PSG bereid was om ver te gaan voor Bakayoko, daar de Franse topclub een vaste som van acht miljoen euro over had voor de diensten van de buitenspeler. Daar bovenop zou PSV zeven miljoen euro aan bonussen kunnen incasseren. PSV zit echter niet meteen verlegen om geld. De nummer drie van de Eredivisie verkocht Gakpo voor 42 miljoen aan Liverpool en Madueke voor 35 miljoen aan Chelsea.

Eerder deze maand leek Bakayoko ook al af te stevenen op een vertrek bij PSV, zij het op huurbasis. NEC toonde interesse, maar kreeg nul op rekest van de Belg zelf. Dit seizoen kwam Bakayoko tot veertien wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij drie keer scoorde en een assist afleverde. Vorig jaar was hij nog actief voor Jong PSV, waar hij onder Ruud van Nistelrooij floreerde en betrokken was bij 29 competitiegoals van het beloftenelftal. Net als zijn trainer maakte Bakayoko deze zomer definitief de overstap naar het eerste.


Poll

Doet PSV er goed aan om een bod van 15 miljoen euro op Bakayoko af te slaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door dubbeleadelaar)

PSV is wel genoeg aanvallers kwijtgeraakt, daarnaast dit is wel een jongen met potentie en kan in de toekomst dus voor nog wel meer dan 15 miljoen worden verkocht als hij het goed gaat doen.

31 januari 2023 om 21:39

Nou als ze nu consequent zijn in Eindhoven sturen ze Brands de laan uit. De Jong moest al het veld ruimen bij een te laag bod van 30 Mio voor Gakpo die al veel meer had laten zien en international was. Als je dus De Jong beticht van wanbeleid dan doet Brands dat nu zeker met 15 Mio voor een speler die nog niets heeft laten zien behalve zijn oogkleppen

31 januari 2023 om 21:52

8 mln plus 7 aan bonussen waarvan aantal lastig te behalen. Denk als ze met 15 mln vast bedrag waren gekomen er anders tegenaan gekeken was. Maar nog meer nieuwe spelers mochten niet Europees worden ingeschreven. Maximaal 3 spelers. Dat is ook een afweging geweest het niet te doen.

1 februari 2023 om 00:08

@xajacfa: 15 miljoen als vast bedrag zou natuurlijk een ander verhaal zijn maar het is zoals al aangegeven, 8 miljoen vast + 7 bonussen waarvan we niet weten hoe makkelijk deze te halen zijn.

Daarnaast, ook bij 15 miljoen vast heb ik nog mijn bedenkingen, deze jongen presteerde goed in de KKD en is nog jong, zou eventueel nog 1 of 2 jaar een leuke speler voor PSV en de Eredivisie kunnen zijn en daarna voor veel meer verkoopbaar zijn dan de 15 miljoen.
Echter, moet hij dan wel slagen en dat is natuurlijk altijd de vraag.

Doen!!!! Niets meer dan een jeugdspelertje

31 januari 2023 om 19:29

Jeugdspelertje met heel veel potentie…. Lekker behouden. Die kan je later nog altijd verkopen voor een dergelijk bedrag

31 januari 2023 om 19:36

Ik zou ook nog geen ja hebben gezegd. Staat de boek als groot talent en speelde Sparta uit gewoon een goede wedstrijd laatst. Alleen z’n rendement moet nog aan gewerkt worden, maar dat kwam bij Bergwijn ook pas later.

31 januari 2023 om 19:46

Een jeugdspelertje wat op 18 jarige leeftijd vorig seizoen al 17 goals maakte en 12 assists gaf. Laat hem even wennen aan het Eredivisie niveau, ook op KKD niveau had hij die tijd namelijk nodig.

31 januari 2023 om 21:41

De beste Speler in de KKD van dat jaar (qua gemiddeld cijfer en de prijs gewonnen is Unuvar die voetbalt nu in Turkeije en is er ook nog lang niet.....dus de kans dat Bakayoko er wel komt is niet heel groot.

31 januari 2023 om 20:25

Je weet niet hoe hoog de bonussen zijn die voor een totaal van 15 miljoen zorgen. Zal wel te risicovol zijn geweest.

Behoorlijke som voor een speler die nog alles moet bewijzen. Maar opzich vind ik het mooi dat we Bakayoko houden, heeft zeker potentie alleen nu nog wat meer overzicht.

Snap ik wel, anders hou je helemaal niets meer over.

Alleen maar beter dat PSV hier niet aan heeft meegewerkt. Belachelijke eenzijdige constructie ook van PSG. 8 miljoen vast en 7 miljoen variabel bij sportief succes, zorgt ervoor dat het hele verdienmodel als Nederlandse club verdwijnt. Als je max 15 miljoen aan één talentvolle speler overhoudt in het gunstigste geval. Kun je de speler altijd beter zelf opleiden.

Voordat iedereen over 15 miljoen valt: het is 8 miljoen vast en 7 bonussen. We weten de bonus criteria niet. Kampioen en CL voetbal zou haalbaar zijn, maar 20 wedstrijden of 10 goals natuurlijk niet

Dit is zonde. Voor 15M zou ik hem verkopen en dan met Madueke erbij was Gakpo denk ik niet nodig. Bakayoko gaat in ieder geval tot de zomer niks toevoegen ben ik bang.

31 januari 2023 om 19:52

Idd. Deze jongen heeft nog niks bewezen.

15 miljoen voor een speler die nog niets heeft laten zien en waarbij het ook nog maar de vraag is of hij ooit gaat doorbreken zou normaal gesproken een niet te weigeren bod zijn. Maar PSV heeft natuurlijk Gakpo en Madueke al verkocht en kan niet nog meer vleugelaanvallers kwijt raken.

Nu zal de toekomst uitwijzen of er ooit nog 15 miljoen voor Bakayoko geboden gaat worden.

Kom komende zomer maar terug. Dan verkopen we de rest.

Het bedrag was 8 miljoen plus 7 miljoen aan bonussen. Je weet niet hoe haalbaar die bonussen waren maar dan liever in 1 keer 15 miljoen.

31 januari 2023 om 21:44

Psv had natuurlijk ook een tegenbod kunnen doen met een veel hoger vast bedrag, ze hebben geld zat daar in Parijs.

Voor €15 miljoen zou je een strik er omheen moeten doen, heeft werkelijk waar niks laten zien. Blinkt nergens in uit, kan nauwelijks zijn mannetje opzoeken en passeren. Van hem heb je er alleen al in de jeugd 10 stuks lopen. Gemiste kans.

31 januari 2023 om 21:28

Beter lezen, dat is inclusief 7 mil bonussen, waarvan niet bekend is wanneer die uitbetaald worden.

Nog bij psv blijven komt ook een tijd aan dat hij basisspeler gaat worden. Nu nog even te vroeg voor hem.

Behoorlijk bedrag voor een jeugdspeler maar PSV heeft wel genoeg geld ontvangen met de verkoop van Gakpo en Madueke. Hoorde dat deze jongen erg talentvol is dus die kan je beter zelf houden en ontwikkelen zodat je in de toekomst nog meer geld ervoor kan krijgen.

Een zeer matige speler, als je daar 15 miljoen voor kan krijgen hoef je toch niet na te denken maar stuur je hem toch direct die kant op?
Zo'n kans krijg je niet snel meer

Klinkt als een mooi bedrag, maar het ligt aan die bonussen of dat ook daadwerkelijk het geval is. Voor 12-15 miljoen gegarandeerd had ik hem verkocht.

Op basis van wat zag Bakayoko het zelf zitten om te vertrekken? Maakt bij PSV niet eens het verschil. Sterker nog: komt op dit moment gewoon te kort. Wat moet je dan bij een PSG. Dan wordt je verhuurt aan een andere club waar je geen tijd krijgt om je te intwikkelen want je bent maar een huurspeler. Die jongen heeft weinig verstand.

Als het een bod van 15 miljoen zonder bonussen zou zijn hadden ze hem wel verkocht. Maar ook nog eens moeilijk te behalen bonussen is niet interessant. Voor dat geld vind je echt wel een betere speler die er meteen staat.

Dat is toch een groot bedrag 8 miljoen en 7 miljoen aan bonussen voor iemand die nog niets heeft laten zien?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.PSV5638
3.Ajax5544
4.AZ5422
5.FC Twente4822
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. RuttenUnknown
W. BenítezKeeper230
J. DrommelKeeper40
K. PeersmanKeeper00
N. SchiksKeeper00
B. WatermanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

België
1 fan
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 1 april
Ajax ziet in Ernest Nuamah de eventuele opvolger van Mohammed Kudus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren