Feyenoord dreigde met Kökçü op de valreep belangrijke schakel kwijt te raken

Dinsdag, 31 januari 2023 om 18:43Rian Rosendaal • Laatste update: 18:45

Orkun Kökçü had Feyenoord in de slotfase van de winterse transferperiode kunnen verlaten. Benfica zag in de aanvoerder van de Rotterdammers de ideale opvolger van Enzo Fernández, die al enige tijd hoog op het lijstje staat van Chelsea. Voetbal International meldt op de slotdag van de transfermarkt dat Kökçü zo goed als zeker het seizoen afmaakt in De Kuip. Het is nog onduidelijk of Benfica in de zomer terugkeert voor de middenvelder.

Kökçü past in het profiel van Benfica en trainer Roger Schmidt is bijzonder gecharmeerd van de pas 22-jarige Feyenoorder. Volgens bronnen aan Voetbal International spraken bestuursleden van Benfica geregeld met beleidsbepalers van Feyenoord. Desondanks bleef een eerste bod op Kökçü vanuit Portugal uit, daar de grootmacht eerst Fernández voor een flinke transfersom wilde verkopen. De tijd begon te dringen en Feyenoord wilde de captain met het oog op de titelstrijd niet langer tussentijds verkopen.

Mocht Benfica Fernández reeds hebben verkocht, dan was de komst van Kökçü normaal gesproken zonder problemen verlopen. Volgens het Argentijnse medium TyC Sports is Chelsea bereid om de torenhoge transferclausule, ter waarde van 120 miljoen euro, te lichten. Benfica-voorzitter Rui Costa wil Fernández niet kwijt, maar het is de vraag of een vertrek van de Argentijn tegengehouden kan worden bij een aantrekkelijk bod. Bovengenoemd medium meldde eerder al dat Chelsea een aanbod heeft gedaan van honderd miljoen euro plus een speler naar keuze.

Fernández lijkt echter geen haast te hebben en de wereldkampioen wil Benfica ook alleen op een nette manier verlaten. Het is de vraag of Chelsea in de laatste uren van de transferperiode nog wil toeslaan. Tot maandagavond waren er ontwikkelingen, maar Benfica lijkt nogal problemen te hebben met de betalingstermijnen die de Londense club in gedachten heeft. Vanwege de stroeve onderhandelingen tussen beide clubs is er inmiddels geen tijd meer voor gesprekken met Kökçü en zijn entourage. Het lijkt erop dat de middenvelder het seizoen gewoon afmaakt in Rotterdam.

Kökçü lijkt zijn opties rustig af te wegen en te willen wachten op wat er na afloop van dit seizoen op zijn pad komt. "Vroeger had ik me druk gemaakt, nu al lang niet meer", zei hij onlangs in een interview met Voetbal International. De achttienvoudig international van Turkije werd eerder al genoemd bij onder meer RB Leipzig, AS Roma en Leicester City. Het huidige contract van Kökçü bij Feyenoord loopt af in de zomer van 2025.


Poll

Zie jij Orkun Kökçü volgend seizoen nog bij Feyenoord spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door branquinho)

Ja. Want iedereen weet dat als iemand wil kopen. De ander moet verkopen.

31 januari 2023 om 19:12

Een bod van 30-40 miljoen kan Feyenoord geen nee tegen zeggen

31 januari 2023 om 19:20

Tuurlijk wel. Op de laatste transferdag al helemaal. Kokcu nu verkopen is doei zeggen tegen een kampioenschap. Kokcu is de motor van Feyenoord.

31 januari 2023 om 19:38

Simpele logica. We spelen om de titel dus moeten we geen sterkhouder laten vertrekken. Bijna hetzelfde bij jouw club Twente. Waarom een topspeler van je team verkopen terwijl je stiekem kan dromen van de titel of 2e plek?

31 januari 2023 om 19:44

Dat zal er ook niet komen denk ik. Leuke en goede speler maar niet een die echt bovenuit springt en tevens nooit echt getest op hoog europees nivo.

31 januari 2023 om 20:02

Tuurlijk wel. Het is niet alsof hij deze zomer 0 oplevert. Dus het verschil tussen die 40mil van benfica en 25mil straks moet je evalueren of hij die het komend jaar oplevert. CL halen levert een hoop op.

31 januari 2023 om 20:05

@Chandler:Kan niet anders dan dat je die twee duimpjes aan jezelf gegeven hebt, groene balkje zal wel niet langer worden ook..

31 januari 2023 om 20:56

Fanaticus, waarom zou ik dat doen?? Jij hebt kennelijk een andere( gekleurde aan je logo te zien) mening ,dat mag. Maar het is niet dat hij wekelijks veruit de beste is op de velden. En Europees ook nog niet echt opvallend. Onderbouw jouw mening verder eens dan zo n zinloze reactie...

31 januari 2023 om 21:03

Niemand is wekelijks de beste,maar Kokcu zit er dicht bij. Verder qua statistieken gewoon 1 van de beste op zijn positie in Europa en Europees speelt ie juist altijd opvallend goed. Overigens is jou reactie ook niet onderbouwd,behalve met je eigen mening

31 januari 2023 om 21:11

Madmarcel, welke statistieken? Kun jij mij die geven? En welke Europese wedstrijden bedoel jij? Vorig seizoen bijvoorbeeld 1 aansprekende Europse (sub)topclub gehad, dat was in de finale van de conference(!) League en daar was hij onopvallend aanwezig.

31 januari 2023 om 21:18

Madmarcel, overigens onderbouw ik mijn mening toch door te stellen dat hij niet wekelijks uitblinkt en het in de Europese top het nog niet heeft laten zien?? En ja, dat is mijn mening. Net als jij een mening hebt. Als er dan een onzinnige reactie komt over duimpjes...maar goed, we zullen het zien.

31 januari 2023 om 21:22

Gakpo was wekelijkse de beste en ook nog eens international voor Nederland, dan kun je hogere bedragen verwachten

1 februari 2023 om 09:12

fanaticus

Als Feyenoorder ben ik ook niet zo warm van Kokcu hoor. Goede voetballer voor in de Eredivisie maar ik zie hem geen topvoetballer worden in Europa. In ieder geval denk ik niet dat hij hoger aan kan dan Benfica.

Zou bizar zijn om te aanvoerder te verkopen op de valreep als je zo'n grote kans hebt om kampioen te worden.

31 januari 2023 om 18:52

Bijna net zo bizar als dat ze überhaupt kans hebben om kampioen te worden.
Maar goed, als benfica echt 100+ krijgt van chelsea, kun je altijd kijken of ze veel te veel willen betalen, dan kan het best een optie zijn.

Als ajax en psv zo door gaan wordt feyenoord zelfs zonder hem nog wel kampioen

31 januari 2023 om 21:05

@nederland79: hoezo is dat bizar? Beste trainer en samen met Ajax de beste selectie.

31 januari 2023 om 18:58

Zeg dat maar in Eindhoven😉

Zo dan was Roger Schmidt toch wel erg onder de indruk van Feyenoord toen we met 4-0 verloren.

Ik denk niet dat Benfica dan direct 50 tot 60 miljoen wilt gaan investeren in de opvolger van Fernandez en dan ga je nog van het goedkoopste scenario uit.

31 januari 2023 om 18:51

Het goedkoopste scenario? Feyenoord had natuurlijk altijd een bod van 50 miljoen geaccepteerd.

31 januari 2023 om 18:55

Nou volgens de kenners is 10m nog teveel

31 januari 2023 om 19:00

Als CL haalt heb je zomaar 50 mln binnen en kan je Kocku alsnog voor min 30 mln verkopen. Dus zelfs voor 50 mln niet doen. Zonder Kokcu wordt je in ieder geval niet kampioen. Met Kokcu maak je nog kans CL poulefase te halen en nog een ronde EL te pakken.

31 januari 2023 om 18:59

Ha dit is wel echt extreem overdreven. Voor 30 waren ze akkoord gegaan

31 januari 2023 om 18:59

Tussen de 15 en 17 miljoen is meer realistisch en dan ga je nog uit van het duurste scenario

31 januari 2023 om 19:48

Dat is echt alles behalve realistisch. Iedereen weet dat Kokcu het huidige transferrecord gaat verbreken.

1 februari 2023 om 09:13

Ik denk echt niet dat er een club meer dan 25 miljoen voor Kokcu wilt betalen. Maar goed we zullen het zien.

31 januari 2023 om 19:02

50.of 60 Zoveel gaat het echt bij lange na niet worden

31 januari 2023 om 19:10

Haha, trol je jezelf nou?

31 januari 2023 om 19:23

Tuurlijk joh. 4 miljoen was al veel te veel voor Zerrouki maar 60 miljoen is het minimale voor Kokcu. Erg grappig.

31 januari 2023 om 19:34

Is toch heerlijk. Ik dacht dat hij de ultieme Twentetrol was, maar hij doet het ook bij zijn eigen clubje.

31 januari 2023 om 19:39

Er is geen serieuze Feyenoordvolger hier die El Fenomeno serieus neemt wat dat betreft dus laat hem ajb niet representatief zijn voor alle Feyenoorders.

Sinds vorig seizoen is hij zijn potentie wel echt aan het waarmaken. Mooie voetballer die ook het vuile werk niet schuwt. Weet nog wel dat ik in de zomer een live video aan het kijken was waar 2 gasten een discussie voerde wie er beter was, Kokcu of Veerman en de hele livechat los ging op degene die Kokcu noemde. Zo snel kan het gaan. Benfica zou overigens wel een mooie vervolgstap zijn, maar dit is natuurlijk wel het seizoen met de grootste kans om kampioen te worden met Feyenoord sinds tijden

Niet qua timing maar verder een uitstekende vervolgstap voor Kokcu. Mooi land, heerlijk weer, spelen om de prijzen, gegarandeerd CL en van daaruit maak je makkelijk weer een volgende stap. Voor na dit seizoen een hele goede vervolgstap. Mocht Benfica een miljoentje of 40 willen betalen natuurlijk.

Zou de uitstekende tussenstap zijn voor hem.
Is zich geweldig aan het ontwikkelen. Mooie club en vaak champions league. Zou zonde zijn om direct naar een topclub te gaan.
Van Feyenoord ook logisch om hem nu niet te laten gaan, onvervangbaar op het moment

Feyenoord moet voor kokcu toch ook minimaal 40 miljoen ontvangen komende zomer?! Helemaal als ze kampioen worden. Nog een 2 jarig contract, stabiele basiskracht, jong en heeft bewezen wat ie kan.

1 februari 2023 om 09:14

Een 2 jarig contract is helemaal niet zo veel in het buitenland. Stabiel is hij zeker ja in de Eredivisie, maar daarbuiten moet hij zich nog bewijzen. Heeft bijvoorbeeld nog geen CL wedstrijd in de benen als ik me niet vergis, dan betaal je daar toch geen blind 40 mil voor?

Deze man blijft tot zn 30e let maar op

Benfica lijkt mij een prachtige club voor Kökçü, maar als Feyenoord zijnde zou ik het niet doen. Ze kunnen nu met twee vingers in de neus kampioen worden en de Champions League miljoenen bijschrijven. Daarna kunnen ze Kökçü dan alsnog dik verkopen.

31 januari 2023 om 20:44

Met twee vingers in de neus? Ga eerst maar eens winnen van PSV dan kan je wat makkelijker praten anders wordt het wel heel erg spannend. Maar zonder financiële nood die jongen never nu verkopen. Kampioen worden (of 2de) levert zoveel op door CL en daar zou je voor moeten gaan. Kokcu verkoop je in de zomer wel en dan is hij niet goedkoper dan nu.

Ben blij dat hij blijft. Gelukkig is er niet een te weigeren bod gekomen. Had hem met het oog op het kampioenschap niet kwijt gewild.

Hij maakt zo’n bizar goede ontwikkeling door. In de zomer kunnen wij hem al helemaal niet behouden.

12.5 miljoen was heel schappelijk geweest zo op de slotdag! Heel vreemd dat ze met zo'n bod niet akkoord zouden gaan...
Ooh wacht, dat is alleen leuk als ze het zelf hij andere clubs doen!

31 januari 2023 om 19:45

Kunnen we niet een keer kappen met eindeloze kinderachtige gedoe? Feyenoord heeft het recht om te bieden wat zij willen, net als Twente het recht heeft om biedingen wel of niet te accepteren. ‘Schappelijk’ is geen objectief begrip. Waarom zowel Feyenoorders als Twente supporters zo in de wiek geschoten doen over een eventuele transfer, waarin volgens mij weinig raars is gebeurd tussen beide clubs, is me echt een raadsel.

31 januari 2023 om 19:54

Zou idd mooi zijn als het zou kappen Stefan. Spoor je je medesupporters ook even aan? Dank u!

31 januari 2023 om 20:02

Ik richtte me zeker niet enkel tot de Twente supporters, dacht ook dat duidelijk was in mijn bericht. Sportief gezien jammer voor Feyenoord, goed voor Twente. Klaar nou

31 januari 2023 om 20:15

Sorry, was verontwaardigd dat zoiets wel in een Feyenoord topic wordt opgeroepen, maar als 100 Feyenoorders het doen in een Twente topic wordt er de andere kant op gekeken en gezwegen. Het zal wel.. nog een paar uurtjes en de soap is weer klaar.

31 januari 2023 om 20:21

Wellicht doe ik het straks ook nog in het nieuwste topic over Streuer als je dat fijn vindt. Ik begon het gewoon echt zat te worden, zat verder geen selectiviteit achter.

31 januari 2023 om 20:41

Nog 3 uurtjes Stefan.. dan kunnen we het weer over voetbal hebben en hopelijk van mooie tweede seizoenshelft genieten.

31 januari 2023 om 21:08

Las vanmiddag een comment dat Twente met Zerrouki veel meer kans heeft om van Ajax, PSV en AZ te winnen. Wellicht dus voor iedereen een win-win 😉

Bij een goed bod van bijv. 25 a 30 miljoen zou Feyenoord het toch moeten doen. Kunnen ze nog een paar miljoen bij Zerouki leggen en houden ze nog veel over om door te groeien. Kampioen kunnen ze dan ook nog steeds worden. Voor hetzelfde geld komen andere clubs volgend jaar niet terug met een hoger bedrag en wordt het weer een gevalletje Jorgensen

31 januari 2023 om 21:37

Hoe lang nog wordt mislukte Jorgensen deal geprojecteerd op een eventuele Feyenoord transfer

Het is nooit tot een bod gekomen omdat Enzo Fernández nog steeds speler van Benfica is. Maar ongetwijfeld zal Kokcu voor behoorlijk wat geld gaan vertrekken. Benfica is dan wel een mooie club. Aursnes is ook een van de belangrijkste spelers bij Benfica.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.PSV5638
3.Ajax5544
4.AZ5422
5.FC Twente4822
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
DaniloAanvaller268
P. WålemarkAanvaller152
J. BijlowKeeper190
O. MarcianoKeeper00
T. TroostKeeper00
L. GeertruidaVerdediger233
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

10 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Feyenoord 24 8 6 0
2021/2022 Feyenoord 32 7 5 0
2020/2021 Feyenoord 24 3 2 1
2019/2020 Feyenoord 22 2 4 0
2018/2019 Feyenoord 11 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Kökçü gaat voor veel geld weg en ik denk dat hij droomt van de Turkse top'

Ronald de Boer was dinsdag erg te spreken over Orkun Kökçü. De Turkse middenvelder maakte tijdens de afgelopen EK-kwalificatiereeks veel indruk op de analyticus, die van mening is dat Kökçü ‘het...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 1 april
Ajax ziet in Ernest Nuamah de eventuele opvolger van Mohammed Kudus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren