Geen Feyenoord maar AZ: Sven Mijnans maakt miljoenentransfer

Dinsdag, 31 januari 2023 om 21:05Wessel Antes • Laatste update: 21:29

Sven Mijnans is officieel speler van AZ, zo laten de Alkmaarders dinsdag weten via de officiële kanalen. De 22-jarige linkspoot heeft een contract getekend dat hem tot medio 2028 in het AFAS stadion houdt. Mijnans onderging dinsdag zijn medische keuring en zal zaterdagavond direct inzetbaar zijn tijdens het uitduel met FC Volendam. De Alkmaarders betalen naar verluidt meerdere miljoenen voor zijn diensten aan Sparta Rotterdam, al wil directeur voetbalzaken Max Huiberts daar bij ESPN geen uitspraken over doen.

Mijnans is al langer onder de indruk van de filosofie van AZ. "Er wordt aanvallend voetbal gespeeld en er ligt altijd een plan klaar voor spelers om zich te ontwikkelen. Ik denk dat dat perfect bij mij past. Ik wil zo veel mogelijk prijzen winnen met AZ en natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken. Dit jaar al, maar zeker ook richting het nieuwe seizoen. Dat ik hier ben, maakt me trots", aldus de kersverse aanwinst op de website van zijn nieuwe werkgever.

Huiberts is vooral gelukkig met de veelzijdigheid die Mijnans met zich meebrengt naar Alkmaar. "Het is heel prettig dat Sven op verschillende posities kan spelen. Het is inzichtelijk een hele sterke speler en dat inzicht heb je nodig als je vaak in kleine ruimtes komt te spelen. De meeste wedstrijden spelen we op de helft van de tegenstander. Dan heb je spelers nodig met intelligentie, spelers die creatief zijn. Ik denk dat hij over al die kwaliteiten beschikt."

Afgelopen week werd bekend dat ook Feyenoord Mijnans volgde. De Rotterdammers werden echter nooit concreet, waardoor AZ vrij spel had. In Alkmaar gaat de tweevoudig jeugdinternational van Jong Oranje voor zijn favoriete positie concurreren met Dani de Wit en Djordje Mihailovic, die beiden eveneens het liefst op 10 spelen. Mijnans kan echter ook uit de voeten als vleugelspeler en op 8, waardoor de kans op speeltijd bij AZ ook aanzienlijk groter is dan wanneer hij naar Feyenoord was vertrokken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Mijnans is momenteel bezig aan zijn derde seizoen op het hoogste niveau in Nederland en werd opmerkelijk genoeg pas op achttienjarige leeftijd opgepikt door Sparta bij de amateurs van VV Spijkenisse. Daarvoor had hij een seizoen bij ADO Den Haag in de jeugdopleiding gespeeld. In totaal speelde Mijnans 86 keer voor Sparta, waarin hij 8 goals en 12 assists liet aantekenen. In Spangen lag Mijnans nog vast tot medio 2024, waardoor de Kasteelheren een mooi bedrag overhouden aan zijn vertrek.

AZ, dat momenteel tweede staat in de Eredivisie, kan terugkijken op een uitstekende transferperiode. Mihailovic arriveerde begin deze maand in Alkmaar nadat de club afgelopen zomer al zes miljoen euro betaalde aan het Canadese Montréal. Daarnaast werd doelman Mathew Ryan voor slechts 500.000 euro overgenomen van FC Kopenhagen. Mijnans maakt het inkomende trio compleet. Daartegenover staat het vertrek van een drietal: Hakon Evjen werd voor 1,6 miljoen euro verkocht aan Brøndby IF, terwijl Peter Vindahl Jensen (1. FC Nürnberg) en Peer Koopmeiners (Excelsior Rotterdam) de club op huurbasis hebben verlaten.


Poll

Kan Mijnans direct wat bijdragen aan AZ?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door alianate)

Netjes en snel gehandeld van AZ. Die begrijpen dat wintertransfers gevoeliger liggen en duurder zijn. Dan moet je bereid zijn om een niet te weigeren bod uit te brengen. Zo stel je alle partijen tevreden en is men bereid mee te werken. Voor Action prijzen haal je geen goede spelers. Zeker halverwege het seizoen niet.

AZ is sowieso goed bezig qua beleid. Kopen vaak jonge Nederlandse spelers en verkopen die later voor veel meer aan het buitenland.

31 januari 2023 om 21:20

Maar als Martin van Geel jonge nederlandse spelers haalt is het bord op schoot scouting?

31 januari 2023 om 21:24

Ik heb zelf Martin van Geel altijd een goede TD gevonden. Ik weet nog hoe hij met zijn beleid Feyenoord kampioen maakte. Van mijn kant geen slecht woord over hem. Elke TD heeft zijn goede en minder goede aankopen. Hoort erbij.

31 januari 2023 om 22:07

Nou, dan heb ik een medestander gevonden, helemaal mee eens

31 januari 2023 om 22:27

Mensen onthouden helaas alleen de minder goede dingen. De laatste tijd met die bende bij mijn club, ging mijn gedachte meerdere keren naar Martin van Geel. In alle opzichten vind ik hem beter dan wat er nu rondloopt.

Wij vinden hem beiden dus een goede TD

31 januari 2023 om 21:41

Dank voor het compliment Marc 433!
Een verstandige keuze van deze jonge speler die kiest voor de lange termijn.

31 januari 2023 om 21:43

Idd goed gehandeld voor de nummer 2 van de competitie. Maar veel geld betalen is geen garantie. Je kunt ook voor meer dan 100 miljoen kopen en jezelf op de 4e plek terugvinden

31 januari 2023 om 21:55

Dat is inderdaad de keerzijde van veel geld uitgeven. Het kan verkeerd uitpakken. Laten we hopen dat onder de nieuwe trainer deze spelers wel hun geld waard zijn.

Voor AZ is dit een meer dan prima 'gok'. Er zijn niet veel spelers die bij hen mislukken. In alle rust kunnen de spelers zich verder ontwikkelen.

31 januari 2023 om 22:10

Was ook voor Feyenoord geen versterking. Zou niet weten waar hij zou moeten spelen.

31 januari 2023 om 22:42

Voor AZ ook gewoon een ontwikkelingspeler voor op de bank voorlopig

Geen Feyenoord inderdaad dat ook nooit concreet is geworden, dan wordt het 'gewoon' AZ. Wel gaaf om weer een speler te zien die zo laat vanuit de amateurs zichzelf zo omhoog werkt. Hopelijk haakt 'ie aan. Ben zelf niet zo kapot van 'm, maar wellicht wel zo'n ideale wissel voor AZ.

31 januari 2023 om 21:15

Niet alleen wissel, denk ik. AZ haalt spelers om uiteindelijk door te breken in het eerste. Als aan het eind van het seizoen (bijvoorbeeld) de Wit vertrekt, dan is zijn vervanger binnen. En tijdens diens blessure heb je met deze speler ook nog een alternatief achter de (ook nieuwe) Mihailovic.

Natuurlijk afwachten of het een succes gaat worden, maar ik ben wel erg gecharmeerd van de speler.

31 januari 2023 om 21:26

Jaa logisch dat ze 'm ook met die insteek halen, zeker met die leeftijd Alleen zoals gezegd ben ik er persoonlijk niet zo kapot van en zou ik denken dat hij eerder zo'n ideale roulatiespeler kan zijn. Voor het verhaal zou het zeker mooi zijn als hij het verder schopt.

31 januari 2023 om 22:38

Wilde sowieso al liever naar AZ

31 januari 2023 om 22:52

kan me niet voorstellen dat als ie de keuze had gehad, hij echt voor az had gekozen ipv Feyenoord. Maar dat zullen we nooit weten

1 februari 2023 om 09:52

Want je kent hem persoonlijk? Hij heeft het nooit uitgesproken

Welkom Sven! Hoop dat je het naar je zin gaat hebben in Alkmaar en dat we genoeg van je kwaliteiten mogen genieten.

Welkom en hopelijk heb je een mooie en succesvolle tijd in Alkmaar.

31 januari 2023 om 21:54

Dat gaan we pas zien eind van het seizoen. Het is geen bepalende speler, maar je directe concurrent voor zijn om een speler is nooit leuk natuurlijk.

31 januari 2023 om 21:58

Je kunt het ook lezen als: helaas achter het net gevist.

vaak als je hier op in gaat is de reactie ''jaja je bent zuur dat hij niet naar jouw club is gegaan he'', maar ben hier oprecht niet rouwig om. ben niet echt onder de indruk van zijn kwaliteiten en hoop daarnaast dat Bullaude meer kansen gaat krijgen.

31 januari 2023 om 21:21

jaja je bent zuur dat hij niet naar jouw club is gegaan he

31 januari 2023 om 21:52

Ha Alianate, heb je Alianate toch mooi even te pakken he!

31 januari 2023 om 21:55

Ik ben er ook niet kapot van, bovendien denk ik dat Fey genoeg spelers heeft op het middenveld mits iedereen fit is.

31 januari 2023 om 22:41

Blij dat we die Bullaude niet hebben gekocht en jullie wel trouwens

31 januari 2023 om 22:57

zou niet te vroeg juichen als ik jouw was. is inmiddels veel te goed voor de O21 en is in 8 wedstrijden 7 keer betrokken geweest bij een goal 4g+3a. gaf ook 2 assists in 45' eredivisie en EL. maar moet toegeven dat ik meer van hem had verwacht, zelfs dit seizoen al.

1 februari 2023 om 00:46

Voor zo'n bedrag mag je ook wel veel te goed zijn voor de O21, al helemaal als je in een competitie speelt tegen andere O21 teams.

1 februari 2023 om 02:01

volgens 1908 is er rond de 2 miljoen voor hem betaald. (maar hebben maar 50% van zijn transfer rechten of iets dergelijks). best veel geld maar ik heb het idee dat jij een ander bedrag in gedachten heb.

Precies hierom hoop ik van harte dat AZ dit jaar kampioen word. Prima transfers, uitstekend beleid en een zeer professionele organisatie. Die verdienen het om weer kampioen te worden. Vooral in een zwak seizoen, waarin grotere clubs teleurstellen, mag dit beleid beloond worden. Mooi om te zien dat daar al jaren een prima selectie staat.

2,5 miljoen, heel knap van AZ. En het is de ideale club in NL om je te ontwikkelen om daarna een vervolg stap te maken.

Prima. Zolang van der belt maar naar ons komt. Die is 2 klasses beter.

31 januari 2023 om 21:50

2 klassen beter nog wel, dat is stellig. Van den Belt heeft in 2 seizoenen Eredivisie niet heel veel laten zien. Hij kan zich uiteraard ontwikkelen, maar KKD is toch heel andere koek dan Eredivisie.

Als Spartaan heb ik deze jongen vaak zien spelen en hij is dit seizoen simpelweg mijn favoriete speler. Hij is creatief en creëert altijd wel iets. Maar hij kan ook bikkelen, jagen en blijft lopen. Echt een prima speler. Hier heeft AZ een goede aan hoor. Wij gaan hem missen bij Sparta.

31 januari 2023 om 22:04

Om eerlijk te zijn is hij me nooit zo opgevallen. Maar ik hoor veel goeie dingen over hem. Ik ben benieuwd of hij dit seizoen al veel tot spelen toekomt, ik denk eigenlijk dat AZ hem met name voor volgend seizoen heeft gehaald en het komende half jaar zal laten “wennen”. Succes met Sparta zonder Mijnans, ontzettend knap wat er dit jaar wordt gepresteerd.

Betere keuze m.b.t. speeltijd.

Ik denk dat hij voornamelijk is gehaald als opvolger van De Wit die zal vertrekken in de zomer. Zonder zijn blessure komende weken/maanden was AZ denk ik pas in de zomer gekomen, maar nu was er toch meer noodzaak. Het is maar de vraag of Mihailovic de komende tijd levert en verder zat er niet veel achter. Qua speelstijl is Mijnans redelijk vergelijkbaar met De Wit: ook een 10 met eenzelfde werkethiek en manier van druk zetten, maar dan met een betere techniek en mindere fysiek. Ik moet wel nog maar zien of hij het niveau aankan, maar het is in ieder geval goed om breedte in de selectie te houden. Zal een leuke strijd worden tussen Mihailovic en hem komende tijd.

Leuke transfer voor die jongen. Was bij Feyenoord toch 3e keus geweest dus ik snap best dat hij de kleinere stap naar AZ maakt waar de concurrentie wat minder is.

31 januari 2023 om 22:40

LoL is bij AZ ook in principe derde keuze.

31 januari 2023 om 23:17

De Wit is toch geblesseerd geraakt? Die joegoslaaf lijkt me niet persé hoger in de rangorde te staan want die is ook net nieuw

1 februari 2023 om 10:00

Maar zoals te lezen is Feyenoord nooit concreet geworden. Voor op de vleugels zou Feyenoord wel wat versterking kunnen gebruiken maar Mijnans vond ik als buitenspeler nooit opvallen. Pas nu hij op 10 speelt valt hij meer op. Daar is bij Feyenoord de bezetting alleen al goed ingevuld. Ik verwacht hem bij AZ overigens ook niet zomaar in de basis

Goed gehandeld van AZ! Die begrijpen dat bij een blessure in de winterstop toch nog actie ondernomen moet worden. Helemaal voor Action prijzen! Louis Vuiton prijzen voor spelers betekent namelijk nog niet echt daadwerkelijk prijs in een competitie.

Er zijn namelijk ook clubs die ruim 10x meer betalen voor 1 speler. Die speler blijkt dan eigenlijk helemaal niet zo goed te zijn, waardoor supporters van die vereniging hem heel snel afvallen. Helemaal als je club dan 7x niet weet te winnen, dan zijn de rapen gaar. Zo zijn er clubs die voor 100 miljoen aan spelers kopen en vervolgens niet zo best presteren.

AZ heeft gelukkig wel moreel het besef dat een aanwinst helemaal niet zo duur hoeft te zijn en dat je daarmee prima voor een plek binnen de top 3 kan spelen. Wie weet maakt hij nog een goede ontwikkeling door en kan hij voor het meervoudige verkocht worden.

Gefeliciteerd AZ!

1 februari 2023 om 00:42

Heeft puur met scouting en tijdig handelen te maken.
Jij refereerde hier aan Ahax due zich sowieso stort op een andere vijver en men weet ook hoeveel geld er bij Ajax uit de portemonnee steekt.
Maar gelukkig gaat het hier over Az en die handelen weer precies op het moment dat erom gevraagd word.
Past uitstekend in het beleid die de club al enkele jaren hanteerd.

Eerst een nieuwe keeper die je niet nodig hebt ,Hobie deed het perfect ,dan deze nieuwe geld verspilling terwijl Bazour nooit een basis plaats heeft gekregen ,Az ben ik 4 life ,maar deze EGO Tripper Max Gluiperds denkt alleen maar aan zichzelf

Hadden ze beter centrale verdedigers moeten aantrekken

Gefeliciteerd AZ-ers! Jammer dat ie niet naar Feyenoord komt, maar AZ is gewoon doortastender geweest. Dit zijn relatief goedkope gokjes die je kunt wagen welke leuk uit kunnen pakken. Ben heel benieuwd hoe deze jongen aanhaakt bij AZ.

Het beleid van AZ is toch echt heel erg knap. Weten zich altijd te versterken en betalen nooit de hoofdprijs. Spelers krijgen de kans daar en ook de jeugd doet het daar gewoon heel erg goed. Veel clubs zouden een voorbeeld moeten nemen aan het beleid van AZ. Lijkt een van de meest stabiele clubs uit de top 5 van de eredivisie. Daarbij wel gezegd dat de druk daar altijd minder groot is dan bij de traditionele top 3 en spelers en beleidsmakers dus ook minder onder druk staan. Maar alsnog erg knap hoe AZ de laatste jaren gewoon een hele stabiele club is en altijd een team heeft dat bovenin mee doet. Verkopen ook altijd voor goed geld spelers en hebben dan altijd alweer opvolging klaar staan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.PSV5638
3.Ajax5544
4.AZ5422
5.FC Twente4822
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. HatzidiakosVerdediger270
T. ReijndersMiddenvelder273
J. OdgaardAanvaller248
J. KarlssonAanvaller206
M. LahdoAanvaller191
V. PavlidisAanvaller1911
M. van BrederodeAanvaller192
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren