Komst Fábio Silva drijft overbodige aanvaller naar de uitgang bij PSV

Vrijdag, 27 januari 2023 om 12:58Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:04

Yorbe Vertessen staat op de nominatie om verhuurd te worden, zo heeft Ruud van Nistelrooij bevestigd tijdens de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De aanvaller hoeft door de komst van Fábio Silva niet meer op speeltijd te rekenen en mag elders ervaring opdoen. Verschillende Belgische clubs zien de snelle aanvaller graag komen. PSV rekent op zijn beurt nog op een aanvallende versterking.

Vertessen kwam dit seizoen al niet heel vaak in actie - hij stond slechts één keer in de basis in de Eredivisie - maar komt door de komst van Silva helemaal niet meer voor in de plannen van Van Nistelrooij. "Na de komst van Fabio Silva is het van belang van Yorbe en ook van PSV, dat hij aan spelen toe gaat komen", aldus de PSV-coach. Van Nistelrooij benadrukte dat de club nog op zoek is naar een aanvallende versterking. De namen van Bryan Gil en Kamaldeen Sulemana gaan rond.

Voor Vertessen ligt mogelijk een dienstverband in zijn geboorteland in het verschiet. Het Eindhovens Dagblad wist eerder deze week te melden dat het Royal Antwerp van Marc Overmars en Mark van Bommel geïnteresseerd zou zijn. Laatstgenoemde haalde Vertessen in het najaar van 2019 bij de hoofdmacht, kort voordat hij werd ontslagen. Namens Jong PSV had de Belg toen al zijn debuut gemaakt in het betaalde voetbal. Mede vanwege diverse blessures is Vertessen in het Philips Stadion nog niet uitgegroeid tot een vaste waarde.

Vertessen kwam dit seizoen in de Eredivisie, Europa League en TOTO KNVB Beker pas tot 312 speelminuten. In elf optredens wist de Belgische aanvaller tweemaal het net te vinden. Van Nistelrooij kiest meestal voor Luuk de Jong als diepste spits en kan voor die positie eventueel ook voor Xavi Simons kiezen. Op de flank is Anwar El Ghazi verzekerd van zijn plek. Even leken er meer kansen te komen voor Vertessen met het vertrek van Noni Madueke naar Chelsea, maar de club voelt meer voor een verhuur.


Poll

Doet PSV er goed aan om Yorbe Vertessen te laten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door theoracle)

Liefst verhuren met optie tot koop. Blind paard dat echt zwaar tekort komt voor de top. #schoonschip

27 januari 2023 om 13:13

Heb liever dat je Ramalho, van Ginkel nog verkoopt. Vertessen komt zeker te kort, maar kan op de counter nog wel eens gevaarlijk zijn. Verwacht jij dat er nog iets bij gaat komen?

27 januari 2023 om 13:15

Sorry Rossum, maar er kan toch niet niks meer bij komen? Dat is serieus een belediging naar de supporters toe...

27 januari 2023 om 13:33

Ik ga ervan uit dat er niets bij gaat komen. PSV is geen club die kan smijten met het geld. Blijkbaar is de situatie erger dan we dachten en wat je dan zeker niet moet doen is kopen in de winterstop. Ja... we gooien het kampioenschap weg dan. Maar als we spelers aantrekken is dat ook zeker niet een gedane zaak. Zo krijgt Stewart een half jaar om zich met een flinke zak geld voor te bereiden op het volgend seizoen. En daar.. daar moeten ze 100% zeker bij de top2 komen. Dat is denk ik de strategie.

Ik ga komende halfjaar even wielrennen volgen iig hahahaahah

27 januari 2023 om 13:51

Engelz als we de huidige berichtgeving mogen geloven (VI, ED en PSV zelf) dan gaat er zeker nog één aanvallende versterking bij komen, en is het financieel niet zo slecht als iedereen hier doet voorkomen. De afgelopen jaren zijn er eigenlijk altijd wel zwarte cijfers geweest in het coronajaar na. Dat PSV een op lange termijn ongezonde uitgangssituatie heeft dat er elk jaar een tekort gedicht moet worden met een grote verkoop, betekent niet dat de situatie nijpend is en er geen ruimte is voor investeringen. Zowel Elfrink als Timmer zeggen dat Stewart met een goed gevulde portemonnee deze zomer aan de gang kan gaan.

27 januari 2023 om 13:52

Ik denk dat ze vooral bezig zijn met nog een aanvaller, ook al vrees ik dat het meer wensdenken en paniek zal zijn dat aan die beslissing ten grondslag ligt dan doordacht beleid en uitvoerige analyse.

Ramalho en Van Ginkel zou ik zeker van de hand doen als je daar de kans voor krijgt. Laatstgenoemde vervang je sportief wel met Veerman, Til en Ledezma achter de hand en voor Ramalho staan de clubs niet bepaald in de rij om erop te wachten tot er nog eentje langskomt. Strik erom en naar Besiktas, of er nou een vervanger is of niet.

27 januari 2023 om 14:18

Het zou mij niet verbazen als ze nog een week achter Sulemana aan vissen, uiteindelijk overboden worden door Southampton en dan op deadline day Bryan Gil huren van Tottenham.

Weet niet zo goed wat ik daar moet vinden. Aan de ene kant is een topversterking beter dan nog een seizoen huren, maar om nou tegen de 20 miljoen voor een bankzitter van Rennes te betalen waardoor het budget in de zomer in één klap vertrokken is, vind ik dat ook wel een enorm risico. Die Gil scoort niet, maar is puur voetballend wel goed in ieder geval en in de Eredivisie ligt het tempo stukken lager.

27 januari 2023 om 14:57

Ik kan geen touw vastknopen aan "het beleid" bij PSV. Duidelijk is dat er kwaliteit bij moet op zowat alle posities, maar alles maar in de uitverkoop doen is belachelijk. Vertessen is niet goed genoeg, maar kan dit seizoen nog genoeg betekenen, aangezien we op snelheid alleen Bakayoko en hem hebben. Mocht je ooit weer eens op voorsprong komen heeft ie toch 1 sterk punt wat niemand anders heeft, jammer genoeg rent ie ook ziochzelf nogal eens voorbij. Verder loopt dus werkelijk bijna iedereen op 1 te laag tempo, waardoor we o zo makkelijk te verdedigen zijn.
Iemand heeft "de bal het werk laten doen" verkeerd begrepen maar wel tot in de puntjes doorgevoerd. PSV kan inmiddels niet meer opbouwen, niet meer over de vleugels voorzetten en niet meer combineren, terwijl ze zonder bal niet kunnen verdedigen en zeker niet op snelheid counters opvangen.
Terug on topic; Vertessen seizoen af laten maken en dan verkopen, maar beter nog, kiijken of hij wellicht omgeturnd kan worden tot rechtsback, want wat we nu hebben/gebruikten kan hij minimaal ook net zo slecht.

27 januari 2023 om 15:12

Bram,

Helemaal mee eens. Maar PSV kennende heeft al meerdere transferzomers/winters gefaald spelers te halen. Ik hoop dat er gewoon een speler komt die er nu staat en die rendement toont. Als ik mag dromen dan hoop ik op:
Isaksen, Karlsson en van Ewijck

27 januari 2023 om 17:01

Het beleid is vooral jeugdspelers verlengen en binnenhalen, die opleiden en verder ontwikkelen tot potentiele basisspelers en na twee, drie, vier seizoenen cashen. Om vandaaruit weer directe versterkingen te halen voor het eerste elftal. Als die cyclus zich herhaalt groeien je financiele en ook sportieve mogelijkheden. Volstrekt logische gedachte, omdat vanwege het blijvende commerciele verschil tussen beide clubs dit de enige optie is om Ajax bij te benen. Los van het feit dat ze daar ook merken dat de Eredivisie altijd een doorstroomstation zal blijven en je niet structureel een hegemonie kunt neerzetten in Nederland.

Maar waar het misgaat is dat jonge spelers vooral in een duurbetaalde poel van middelmaat belanden. Met soms leeftijdsgenoten die niet rijp of gewoonweg niet goed genoeg zijn om op Nederlands niveau mee te kunnen. En in bijna alle gevallen routiniers die zelf barsten van de mankementen, laat staan dat het leiders zijn die een ploeg neer kunnen zetten of waar je je als jonge speler aan op kunt trekken. Vervolgens zijn het drie, vier vlaggen waar de rest van de modderschuit op moet hopen om niet volledig door de mand te vallen. Dat zijn onder Van Bommel al Bergwijn, Ihattaren en Dumfries geweest en dit seizoen zijn het De Jong, Simons, Sangaré en tot voorkort Gakpo. Dat is fnuikend voor het niveau van het collectief, het vasthouden van goede prestaties en - als alle verantwoordelijkheid op hen komt te liggen - de ontwikkeling van de jonge spelers. Die vormen de bovengrens, terwijl het de bedoeling is dat juist ervarener spelers ze naar een hoger niveau helpen groeien.

Wat verder een steeds herhalende fout is, is de neiging om voortdurend alleen maar in aanval en middenveld te investeren. Hoe belangrijk het is om van achteruit een organisatie neer te zetten en de nul te kunnen houden wordt totaal overschat bij PSV of daarentegen de overschatting van het niveau dat een speler moet hebben om daarin te slagen. Teze, Mwene, Obispo, Max... hoe durf je zulke namen in één adem met Champions League ambitie te noemen?

Hoewel ik geen enkel houvast heb, hoop ik dat Stewart een man is met een bredere en vernieuwende kijk op succes. Hij heeft mijn volle zegen als hij intern een sportief beleidsplan neerlegt, dat niet alleen duidelijk maakt op welke manier PSV eens aanvallend, initiatiefrijk en attractief voetbal op de mat gaat leggen maar ook welke spelers daarvoor nodig zijn en hoe je daar slim en met het minste risico op investeert.

27 januari 2023 om 17:16

Goed stuk Gomes, maar waar je overschat schrijft bedoel je denk ik onderschat.
Ik hoop met je mee dat Stewart gaat vernieuwen/veranderen met juiste resultaten.
Maar om positief te blijven, de verschillen tussen de clubs en ploegen onderling zijn niet zo groot, een goede trainer/coach maakt van een twijfelend/bang team een goed team en van een goed team een succesvol team. Beginnende coaches hebben vlieguren nodig, dus ik hoop dat RvN die uren goed aan het invullen is, van fouten leert, maar ik heb helaas mijn twijfels. Maar het zou hem wel helpen, als hij in het veld een paar slimme sneldenkers heeft met ervaring en voetbalgogme. Want die missen we nu echt sinds Guardado weg is.

27 januari 2023 om 21:26

Komt niks meer Bij!!! PSV is te Hebzuchtig om te Investeren in Goede Spelers, hoeven niet duur te zijn, kijk maar wat Feyenoord binnen haalt met het kleine budget 😤

27 januari 2023 om 13:17

Met zijn snelheid wel echt een wapen voor kleinere clubs. Die jongen is zo ontiegelijk snel, maar heeft door blessures lang stil gestaan in zijn ontwikkeling. Is belangrijk dat hij nu gewoon veel gaat spelen, bij Union SG of Anderlecht kan dat.

27 januari 2023 om 13:52

Anderlecht doet het niet goed op het moment (wel een gigantisch grote club natuurlijk), maar Union is gewoon een topteam in België. Die zitten echt niet op Vertessen te wachten. Union is gewoon een titelkandidaat en dat zouden ze in de ED ook zijn.

27 januari 2023 om 18:08

Helemaal mee eens PSV18. Mensen die Vertessen in de jeugd gevolgd hebben zullen hem nooit zo snel afschrijven als GomesPSV hier doet. Het is en blijft een groot talent met mogelijkheden: snelheid gecombineerd met een doelgerichtheid waar je u tegen zegt. Ja hij is wild in de afronding, maar dit had hij vroeger totaal niet en gaat er echt wel uit naarmate hij meer vertrouwen heeft

27 januari 2023 om 13:41

Waarom? Laat Vertessen maar zien dat hij het wel kan en daarna mooi terug naar PSV komen. Dan kun je hem net zo goed meteen verkopen

27 januari 2023 om 13:51

Precies, een win-win situatie voor hem, maar ook voor PSV aangezien hij dan z'n transferwaarde verhoogt.

27 januari 2023 om 13:56

Hoe schoon wil je je schip maken en hoe denk je aan (dure) nieuwe betere spelers te komen.
De miljoenen van nu zijn deels om gaten te vullen van de afgelopen jaren, dus veel om op te schonen is er volgens mij niet.

27 januari 2023 om 15:49

En toch niet minder dan Fabio Silva. Ik hoop dat jullie niet alle hoop op hem laten rusten want dit is een diva die zijn oren laat hangen en met zijn armen gaat lopen zwaaien als het even tegen zit.

27 januari 2023 om 16:07

Vind het toch fijn om iemand in de selectie te hebben die zo bizar snel is. Hij zit er niet lekker in maar onder Schmidt heeft hij toch aardig wat gescoord in de geringe speeltijd die hij kreeg

Oa Union wordt genoemd in Belgie, aangezien Dante Vanzeir daar gaat op punt staat te vertrekken. Al lijkt Anderlecht me ook wel een mooie bestemming voor Vertessen.

27 januari 2023 om 13:13

Je mag hem altijd voor een halfjaar verhuren aan KV Mechelen,
Maar dat is geen spek voor onze bek vrees ik.

27 januari 2023 om 13:54

Union? Die zijn van hetzelfde niveau, zo niet beter, dan dit PSV. Dus waarom zouden die hem willen als hij voor PSV al te kort komt?

27 januari 2023 om 14:17

@achterman: geen idee, is een van de ploegen die genoemd werd. Hoe concreet dat is weet ik niet. Maar Vertessen is toch wat eenzelfde type als Vanzeir? Dus in die zin zou ik de interesse wel snappen.

Dan neem ik aan dat er heel snel ander materiaal in de aanval bij gaat komen. Spits of niet, er moeten juist aanvallers bij... Nu is het vaak al loten wie er waar speelt als je het mij vraagt.

Heb je ook niet veel aan ,net zo als de rest van onze aanvallers ... mag nog wel wat bij mr Brands

27 januari 2023 om 21:31

Hoop dat ze Sambo terug halen na dit Seizoen bij Twente!!

Die kan alleen maar rennen. Als je goed naar zijn goals kijkt zie je dat die paar die hij maakt vaak ook nog verkeerd raakt waardoor deze er per ongeluk in gaan. Zo snel als hij kan lopen moet je hem laten gaan en een spits zoeken die wel kan ballen.

27 januari 2023 om 13:16

Hij kan wel zo hard rennen dat er toch wel potentie is naar mijn mening. Maar mist echt alle rust voor de goal en is sowieso niet echt een spits voor een 4-3-3 systeem vermoed ik. Denk dat 4-4-2 hem beter zou liggen. Onder Schmidt presteerde hij in ieder geval meer dan nu.

Daarom vraag ik me bijvoorbeeld toch wel af of hij niet meer zou kunnen brengen dan Saibari bijvoorbeeld. Maar goed even een tijdje hem verhuren lijkt mij geen slecht plan om de waarde wat omhoog te krikken en dan kan je altijd nog kijken of hij eventueel in aanmerking komt.

27 januari 2023 om 13:27

Hahahaha, dat is zo waar. Vertessen heeft echt een uniek slecht schot. Volgens mij maakt het bij hem ook geen donder uit als je hem vraagt op doel te schieten, of bewust te missen. Sterker, nog ik denk dat dat tweede bij hem effectiever is. Ogen dicht en zwaai dat been maar naar voren.

Missen we niets aan. Liever echte aanvallers, dan dat we straks de 2e seizoenshelft ook nog moeten vertrouwen op het niveau Vertessen. Middelmaat is er al genoeg.

27 januari 2023 om 13:43

En topspelers is geen geld voor. Liever dan spelers die al in PSV1 gespeeld hebben en nu op het punt staan te gaan leveren. Saibari schaar ik daar ook onder, al heeft Vertessen al meer ervaring..

Zou voor beide de beste oplossing zijn. Vertessen krijgt speeltijd en kan zich ontwikkelen.

Kom twente huur hem met optie tot koop. We missen aanvallend nog een speler.

27 januari 2023 om 14:21

Het is dat ex-PSV'ers goed presteren bij jullie, maar zo op het eerste gezicht denk ik niet dat je daar veel aan hebt. Vertessen is bizar snel op de eerste meters, maar als hij dat niet had hij het profvoetbal niet eens gehaald. Het ontbeert hem aan heel veel basistechniek en zijn schot zal ik maar niet eens over beginnen

Er zit wel muziek in Fabio Silva.
Oogde wel wat te dik de laatste maanden.
De vrees van Wolverhampton was dat het seizoen vroegtijdig zou eindigen voor Anderlecht, gezien hun huidige ranking
Alsook zou hij een aanvaring met coach Riemer gehad hebben.
Doch 11 doelpuntjes

Vertessen is zo'n gevalletje waar PSV binnen 2-3jaar spijt van gaat hebben.
Heeft nog een ontwikkeling nodig, maar die is beter dan sommige hen hier beschrijven.

27 januari 2023 om 13:44

Helemaal mee eens! Een huur met optie tot koop dus ook zeker niet doen

27 januari 2023 om 13:57

Ik denk dat PSV alleen spijt gaat krijgen als ze te veel in Vertessen investeren, want die gaat nooit een dragende speler bij PSV worden. Mist gewoon veels te veel basisvaardigheden die een aanvaller moet hebben. Echt een heel slecht schot. Slechte afmaker. Geen passeeractie. Balbehandeling is matig. Kan alleen hard rennen.

27 januari 2023 om 14:26

In de toekomst is het natuurlijk koffiedik kijken en Vertessen heeft nog een leeftijd dat hij nog een plotselinge ontwikkeling kan krijgen, maar ik durf je laatste alinea wel heel sterk te betwijfelen.

Achterman zegt het hierboven ook al, maar die jongen heeft qua bijna alle functionaliteiten voor een profvoetballer zo'n bizar lage ondergrens. Onder Schmidt leek het nog wel wat als hij in minuut zeventig kwam en hij weggestoken kon worden vanaf de zijkant, maar toen had je ook al niks aan hem als er geen dertig meter ruimte voor hem lag. Vind het ook wel een teken dat Schmidt volgens mij nooit met Vertessen gestart is, terwijl hij hem wel heel vaak inbracht. Had op een gegeven moment bijna geen vleugelaanvallers meer en speelde liever met Bruma en Doan en op een gegeven moment liever met Veerman hangend op links dan dat hij Vertessen liet starten. Dat zegt ook wel iets dat hij behalve snelheid ook bijna niets in Vertessen zag.

Kom maar naar Groningen. We kunnen je goed gebruiken. Beetje meer snelheid en creativiteit in de voorhoede kan niet kwaad. Neem wel alvast je antidepressiva mee. Voordeel is wel dat het hier wat minder vaak glad is.

27 januari 2023 om 13:57

Snelheid: ja. Creativiteit: Heb je Vertessen ooit zien voetballen? Komt nog geen lantaarnpaal voorbij.

27 januari 2023 om 14:42

De lat ligt bij Groningen wat lager, we hebben geem creatieve spelers

Bijzonder verhaal, de aanvaller mag vertrekken maar ze zoeken nog wel aanvallende versterking.

27 januari 2023 om 14:28

Tja, als ik onder contract stond bij PSV zouden ze me ook verhuren denk ik, al was Xavi Simons ook nog verkocht.

Vertessen is dit seizoen gewoon echt heel slecht en als je het niveau niet hebt kun je hem net zo goed lozen en wat anders zoeken

Nou Groningen. proberen zou ik zeggen

Ben niet zo'n fan van Vertessen maar hij heeft wel snelheid. El Ghazi is een slak en is slecht. Bakayoko is te jong en PSV moet echt iemand halen indien Vertessen verhuurd/verkocht wordt. Op zijn minst moet PSV al in onderhandeling zijn met een fatsoenlijke vervanger voor Madueke of Gakpo voordat ze het hebben over verhuren of verkopen van welke aanvaller dan ook in het eerste elftal. Zo niet, dan mag Brands eruit gegooid worden want het gaat allemaal van kwaad tot erger.

Hard lopen kon Vertessen wel maar om dan de bal onder controle te krijgen was moeilijker. Of hij de top ooit nog bereikt is te betwijfelen. Onder van Bommel lukt het misschien omdat hij er eerder onder gespeeld heeft . Succes bij de volgende club

Waar is in godsnaam de buitenspeler die PSV nodig heeft. Fabio Silva is concurrent voor de Jong en PSV speelt bijna standaard met 1 spits. Dit houdt in dat ze nu of Silva of de Jong voor de bank hebben, zelfs al wisselen ze elkaar af. PSV heeft dus een halve versterking gehaald als je er vanuit gaat dat ze niet met 2 spitsen tegelijkertijd gaan spelen. Doelpunten scoren is minder een probleem dan het creã«ren van kansen. Wat heb je aan een extra spits als er minder kansen zijn om af te maken? Je kan een Inzaghi level spits hebben, bij wijze van spreken, maar als men geen kansen creã«ert dan kan die spits ze ook niet af maken. Als men nou zegt: ''ja maar Simons gaat aan de buienkant spelen dus dat is 1 probleem minder aan de buitenkant.'' Dan nog heb je een probleem met de andere buitenspeler en als Simons van het middenveld verdwijnt en naar de buitenkant gaat dan heb je op het middenveld weer een creatief probleem, zeker nu Veerman enigszins persona non grata is. PSV moet nog sowieso 1 fatsoenlijke middenvelder en 1 fatsoenlijke buitenspeler halen, deze winter, buiten Fabio Silva om. Het enige wat ze met Silva gedaan hebben is dat ze de breedte van de selectie hebben vergroot, voor 1 positie terwijl ze er al een basisspeler (de Jong), hadden lopen.

27 januari 2023 om 16:15

Ze zeggen dat er nog een aanvaller komt. Maar dat is afwachtten de komende dagen. Een 2e spits is geen overbodige luxe want als Luuk de Jong uitvalt hebben ze gewoon een probleem. Zeker omdat ze ook al Gakpo missen natuurlijk, die had nog wel de kwaliteiten omdat op te vangen. Veerman zou ook nog op het middenveld kunnen heeft creativiteit genoeg.

Ik begrijp het niet zo. PSV verkoopt Gakpo en Madueke. Hun vervangers zijn dan El Ghazi, Bakayoko, Saibari en Vertessen? De jongen die ze nu gehaald hebben is een echte spits, waarmee PSV een backup heeft voor De Jong. Dat is top, want daarmee hoeven ze niet meer met Simons of Til in de spits te spelen. Maar het lijkt mij dus niet logisch om Vertessen nu te laten gaan. Behalve als er nog een echte goede winger komt. Ik ben heel benieuwd!

Snelle Jongen maar Qua Techniek bakt hij er niets van!!
Zullen hem niet missen, zal nooit een Goede speler worden!
Wel Jammer!

Snelle Jongen maar Qua Techniek bakt hij er niets van!!
Zullen hem niet missen, zal nooit een Goede speler worden!
Wel Jammer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.PSV5638
3.Ajax5544
4.AZ5422
5.FC Twente4822
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. RuttenUnknown
W. BenítezKeeper230
J. DrommelKeeper40
K. PeersmanKeeper00
N. SchiksKeeper00
B. WatermanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 1 april
Ajax ziet in Ernest Nuamah de eventuele opvolger van Mohammed Kudus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren