Algemeen Dagblad noemt drie Ajacieden die nog deze week mogen vertrekken

Vrijdag, 27 januari 2023 om 13:15Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:15

Jay Gorter, Youri Regeer en Victor Jensen staan op de nominatie om de komende dagen te vertrekken bij Ajax. Het drietal komt amper aan spelen toe in de hoofdmacht en mag op huurbasis worden ondergebracht bij een andere club, weet het Algemeen Dagblad. Clubs die geïnteresseerd zijn dienen wel enige haast te maken, daar de transferwindow dinsdagavond om middernacht sluit.

Van Gorter is al langer bekend dat hij tijdelijk mag vertrekken bij Ajax. De reservedoelman werd met hoge verwachtingen binnengehaald na een uitstekend seizoen bij Go Ahead Eagles, maar heeft de clubleiding van de Amsterdammers nog niet weten te overtuigen. Door de komst van Gerónimo Rulli is Gorter verder weggezakt in de pikorde. Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg dienen respectievelijk als tweede en derde doelman, waardoor er voor de geboren Amsterdammer geen speelminuten in het verschiet liggen.

Waar Gorter dit seizoen alleen de Johan Cruijff Schaal keepte tegen PSV, stond Regeer deze jaargang nog geen minuut binnen de lijnen bij het eerste elftal. De middenvelder zat wel acht keer op de bank tijdens Eredivisie-wedstrijden, maar kreeg nog geen minuut gegund van de inmiddels ontslagen Alfred Schreuder. Regeer, wiens contract nog doorloopt tot medio 2025, kwam tot dusver vijf keer in actie namens Ajax in alle competities. Daarin wist hij één keer te scoren.

Jensen speelt sinds 2017 voor Ajax, dat hem destijds voor 3,5 miljoen euro overnam van FC Kopenhagen. De 22-jarige middenvelder wist echter nog niet door te breken en werd al tijdelijk gestald bij Nordsjaelland en Rosenborg BK. Panathinaikos zou interesse hebben in de diensten van de Deen, maar heel concreet werd die interesse nog niet. Het contract van Jensen, die tot dusver vier keer mocht opdraven in de hoofdmacht, loopt door tot volgend jaar zomer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door d-bergkamp)

Van Gorter en Jensen snap ik dat ze (tijdelijk) mogen vertrekken, maar Regeer mag wat mij betreft zondag gelijk in de basis starten. Geef hen maar de kans op rechtsback, want Sanchez en Rensch bakken er geen pepernoot van

27 januari 2023 om 08:28

Rensch wil ik onder een andere trainer nog wel eens zien. Begon toch hoopgevend toen hij doorbrak.

27 januari 2023 om 08:33

Ik ben sowieso benieuwd naar een Bassey, Conceicao en Bergwijn onder een andere trainer. Bassey moet in zijn kracht gezet (CV) worden en gewoon met een opdracht het veld ingestuurd worden, Bergwijn en Conceicao lekker laten zwerven en zorgen dat Brobbey gvd die ballen nou vasthoudt voor het doorspelen. Met alle respect voor Tadic en Klaassen, maar die zijn gewoon veels te statisch. Tijd voor Kudus op 10. Ik zie het al voor me, Brobbey die de ballen vasthoudt en Bergwijn, Conceicao en Kudus die overheen vliegen met frivool voetbal.

27 januari 2023 om 08:40

Nou nee hoor danku. We hebben Rensch gezien de afgelopen tijd op verschillende posities, en het viel allemaal tegen. Tegen NEC liet hij de man lopen, tegen Twente, en nu weer. Die heeft ons in de afgelopen 4 weken persoonlijk al 6 punten gekost

27 januari 2023 om 08:42

@kovikan. Ik heb Tadic 3 jaar lang de pannen van het dak zien spelen, en die viel ook tegen dit jaar. Timber net zo goed. Pasveer idem dito.
Zou het aan de trainer kunnen liggen dat Rensch tegenviel?

27 januari 2023 om 08:44

Ja, eens. Ik vind sowieso dat Bassey door velen al afgeschreven wordt, maar als CV denk ik nog steeds dat hij echt goed en waardevol kan zijn. Bergwijn heeft het al eerder laten zien, dus misschien dat er verbetering komt nu er een nieuwe trainer komt.
Ik ben voorlopig overigens allang tevreden als spelers weer gewoon op de goeie plaats gezet worden, best droevig om te zeggen eigenlijk. Maar daarmee denk ik dat er vanzelf wel weer vastigheid en resultaten komen.

27 januari 2023 om 08:47

Ik vind Rensch een van de meest matige spelers die Ajax heeft. Hij kan niet koppen ondanks zijn redelijke lengte. Hij is clueless aan de bal, hij is clueless zonder de bal dan rent hij maar gewoon naar voren, of dekt niemand.
Ik heb geen een wedstrijd gezien dit seizoen waarvan ik denk Rensch heeft het niveau waar Ajax naar streeft. Regeer Rensch of Sanchez is lood om oud ijzer, maar die laatste 2 hebben ten minste wel een kans gehad

27 januari 2023 om 08:47

Rensch vindt vooral zichzelf heel goed heb ik wel eens het idee. Hoe hij gisteren ook weer reageerde op zijn wissel, terwijl hij echt zwaar onder de maat presteerde…

27 januari 2023 om 08:56

Ik ben benieuwd of er uberhaupt spelers gaan vertrekken of nog belangrijker spelers worden aangetrokken. Ik lees hier stukjes over Bassey en Rensch. Ik mis hier stukken over Taylor en Berghuis. Wederom een dramatische pot van beiden en ik vraag me af of die in de toekomst beter gaan voetballen. Ik zal ze gisteren ook niet werken ervoor. Klaassen speelde ook niet goed, maar die zie je wel werken als het niet loopt. Ook Bergwijn mag wat mij betreft vertrekken als je er nog de helft voor zou kunnen krijgen. Wat een miskoop tot op heden. Geen enkele vorm van zelfreclectie dat als het niet loopt, je jezelf kapot moet werken in het veld. Daar wordt hij dik voor betaald. Brobbey is ook niet de spits die Ajax nodig blijkt te hebben. Het is een hele goede invaller, maar niet de targetman die dit elftal nodig heeft. Het is te hopen dat een nieuwe trainer de spelers op de juiste plek gaat neerzetten en er werkethiek in kan brengen.

27 januari 2023 om 13:19

Taylor was gister gewoon 1 van de betere vooral laatste paar minuten met aantal belangrijke veroveringen zoals tegen die rechtsback.
Berghuis speelt sinds het wel belabberd maar dat was de enigste optie om onder schreuder verzekerd te zijn van een basisplaats alleen de slecht spelende spelers bleven staan

27 januari 2023 om 13:41

Rensch heeft meer kansen gehad dan nodig. Dat is gewoon een boek wat je moet sluiten.

Als je na zoveel jaren en zoveel kansen nog steeds niet goed genoeg bent, moet je conclusies trekken. Ja, hij is nog jong en ja hij kan vast beter worden, maar dat doet hij dan maar elders. Ajax heeft genoeg geduld met hem gehad.

Daarnaast is het vaak niet eens zozeer zijn voetbal zelf, het is zijn instelling. Uit het niets een rare overtreding, niet dekken, niet opletten.

27 januari 2023 om 14:52

@rutgerr,

Zoveel jaren? Die jongen is 20 jaar oud en moet opeens samen met Timber de verdediging gaan leiden. Misschien is dat wel een beetje onterecht? In een systeem dat niet werkt, een verdediging die elke week anders is en een positie die elke week wijzigt voor hem. En dan gek vinden dat hij zichzelf niet ontwikkeld?

Dit is pas het eerste seizoen dat Rensch mogelijk een basis speler is, en dan heeft Ajax al zoveel jaren en zoveel kansen met hem gehad? Houd eens op joh...

27 januari 2023 om 08:30

Rensch speelt best aardig, maar als back up zie ik hem liever als Sanchez.

27 januari 2023 om 08:54

Heb je Rensch gisteren gezien bij de tegengoal ?

27 januari 2023 om 09:02

Of tegen Twente? Of tegen NEC?

27 januari 2023 om 08:43

Hoezo snap je dat Gorter (tijdelijk) mag vertrekken, we hebben het over een keeper die 1 wedstrijd, de johan cruijf schaal, de spek en bonen prijs, de kans heeft gekregen, daarin weliswaar faalde. Maar een Pasveer faalde meerdere weken, en mocht blijven staan. Werd zelfs opgeroepen. Ik vind Rulli ook heel twijfelachtig beginnen, dat niveau moet Gorter toch ook wel kunnen halen, daar hoef je geen 10 mil vooralsnog voor uit te geven

27 januari 2023 om 09:13

Hij snapt dat, net als bijna iedere helder denkende ziel, omdat Gorter gewoon minuten moet maken op het hoogste niveau. Dat gaat bij Ajax niet lukken, al helemaal niet nu ze een dure andere keeper hebben gehaald. Zo moeilijk te begrijpen is dat niet toch?

27 januari 2023 om 10:06

Ja inmiddels, maar het slaat natuurlijk nergens op dat Gorter geen kans heeft gekregen, omdat hij er 1x naast zat in de spek en bonen prijs.

27 januari 2023 om 10:13

tsjepiep

Snap ook werkelijk niet waarom Regeer geen kansen kreeg. Verlengde zijn contract met toezegging kansen te krijgen bij het eerste. En wordt gewoon compleet genegeerd. De slechtste trainer ooit gooide nog liever Bassey rechtsback.

Zou gewoon achterlinie Regeer Timber Bassey Wijndal willen zien
Daarvoor Alvarez Kudus en Berghuis
Concecao Brobbey Bergwijn

Lekker snelheid en diepgang voorin.

Helaas voor Taylor waar ik zeker fan van ben. En Tadic ondanks zijn prestaties.

27 januari 2023 om 13:30

Rensch heeft een type Martinez naast zich nodig, dan is het een topper. Sanchez lekker laten staan, Regeer heeft nog veel te leren bij jong of bij de selectie van het eerste. Laat die nog naar even wachten en ervaring opdoen.

Dit getuigd ook van mis management, hoe kunnen zij nou bepalen wie moet vertrekken terwijl er nog geen nieuw trainer voor de groep staat? Een Regeer ga je nog hard nodig hebben.

27 januari 2023 om 08:59

Mag toch hopen dat er daar ook voldoende voetbal verstand zit om te beoordelen of iemand echt niet goed genoeg is, daar heb je geen tijdelijke trainer voor nodig

27 januari 2023 om 09:53

Maar dit is een krant die het brengt hè. Dus we weten niet of dit de juiste stand van zaken is, of dit wellicht al een artikel was dat voor t ontslag van Schreuder al klaar was? Laten we t maar even aanzien wat er allemaal gaat gebeuren de komende tijd.

Je ziet t en ik hoopte te lezen Bassey, Grillitsch en Sanchez. Verlies nemen en door met echte voetballers….
Maar goed, dit is niks. Jammer van Regeer, had er best poosje in gekund l, had weinig uit gemaakt

27 januari 2023 om 08:35

Beetje rare opmerkingen om Bassey aan de kant te schuiven, is misschien wel de beste ''verdediger'' die je in je selectie hebt. Naar mijn mening is Bassey niet veel slechter dan een Sanchez, alleen moet je hem wel in zijn kracht laten spelen.

27 januari 2023 om 08:55

Wat is dan zijn kracht ? Volgens mij kan hij hard rennen en is hij goed in 1 tegen 1 deuls maar stopt het daar. Kan niet koppen en is aan de bal zwak.

27 januari 2023 om 09:18

Raar om te zien dat Bassey al wordt afgeschreven. Bij Rangers was hij geweldig op alle verdedigende vlakken. Dat zit er heus nog wel in. En wie zou je anders centraal willen zien? Zeker een gehyped talent uit Jong dat 3 wedstrijden goed heeft gespeeld?

27 januari 2023 om 09:50

Ook verdedigend koppen was hij bij Rangers slecht. Daarbij past niet elke verdediger bij elke club. Botman doet het heel erg goed en volgens mij doet Schuurs het ook goed in het buitenland. Zijn dit spelers voor Ajax. Nee. Zij passen niet echt bij Ajax. Hetzelfde geldt voor Bassey. Waarbij hij wel de pech heeft dat Timber ook niet kan koppen en er te weinig voetbal naast en voor hem staat.

27 januari 2023 om 14:35

Verdedigend koppen kun je trainen, want dat heeft onder andere met positionering te maken. Je zag het gisteren ook bij de tegengoal van Volendam, toen stonden Bassey en Rensch allebei niet goed gepositioneerd (of ze stonden elkaar in de weg, dat kan ook, en Mirani was de lachende derde).

Verder denk ik dat het voor Bassey van belang heeft dat hij zich niet "alleen" voelt achterin, uiteraard verdedigend maar ook in balbezit. Hij is weinig comfortabel aan de bal en dan moeten er dus twee andere spelers in zijn buurt komen als makkelijke afspeelmogelijkheid. Laten we zeggen Timber en Berghuis, die samen de opbouw kunnen verzorgen. Eigenlijk denk ik dat Bassey het nodig heeft om een solide speler als Alvarez naast zich te hebben. In ieder geval niet Timber met de manier waarop hij momenteel zijn rol invult, want ik vind dat hij teveel zwerft en weg is uit de verdediging. Misschien komt dat omdat hij eigenlijk nog beter zou zijn op 6 en daar steeds naartoe neigt, maar dan komt Bassey dus teveel los te staan.

Wellicht moet Alvarez verdedigend kort voor Timber en Bassey staan en bij balbezit in de opbouw zelfs naast Bassey zodat Timber kan inschuiven. Bij corners en vrije trappen zou ik Alvarez daarentegen juist gebruiken vanwege zijn kopkracht, maar dan moet Timber de strikte instructie krijgen niet over de eigen middenlijn te komen.

Ik had meer gehoopt dat Sanchez zou mogen vertrekken. Een goede rechtsback is meer dan wenselijk. Nu er een nwe trainer op komst is, zou ik Regeer absoluut houden. Dat Gorter en Jensen mogen vertrekken, is logisch!

27 januari 2023 om 10:16

Fcbogarde

Ik weet niet hoe de sfeer is onder de keepers, maar kan mij voorstellen dat bijv een Pasveer weg wil. Die is ook opeens gepasseerd en werd niet met hem gecommuniceerd.
Mocht hij weg willen, dan beter Gorter houden.

Ik verwachtte van der sar er bij te zien staan. Wat n droeftoeter is me dat

Groningen wakker worden, Gorter en Regeer halen ook al is het maar huur.

Het is 10 voor 12 in Groningen dus pak je kans, Regeer is 10x beter dan die back die ze nu hebben.

Een rechtsback is gewoon een must. Rensch is niet goed genoeg en laten we over Sanchez maar niet beginnen. Regeer kunnen we wel voor de leeuwen gooien, maar we zijn nu op een punt aangekomen dat we écht wedstrijden moeten gaan winnen. Een centrumverdediger naar Timber zou daarnaast ook geen overbodige luxe zijn. Eentje die niet allergisch is voor een bal het liefst. Oja, en nu ik toch lekker bezig ben. Taylor komt absoluut niet in aanmerking voor een basisplaats bij Ajax.

Rulli - ? - Timber - Wijndal - Alvarez- Berghuis - Kudus - Conceicao - Brobbey - Bergwijn/tadic

27 januari 2023 om 08:48

Ik weet niet wie ik matiger vind, Sanchez of Rensch. Rensch gaat de afgelopen 3 wedstrijden dat hij speelt 3x in de fout waar een doelpunt uitkomt

Jensen vlieguren gunnen bij bijvoorbeeld Volendam, Emmen etc. Regeer zelfde verhaal en Gorter verkopen richting het buitenland. Komt te kort en er is in het verleden al een beter talent weg gestuurd voor minder.

27 januari 2023 om 08:56

Gorter wil je verkopen maar Jensen niet ? Je mag hopen dat er een club komt die iets wil betalen wat in de buurt komt van zijn transfersom. Heeft het nergens laten zien.

Na het lezen van de titel hoop je op Sanchez, Bassey en Tadic.
Helaas gaat het over talentvolle jongens die je juist een kans wil geven

Tsja, logisch toch. Je hebt een miljoenenaankoop in de goal en je hebt twee oudjes als back-up, waarbij Pasveer een prima tweede keeper is...

Victor Jensen snap ik wel. Ik denk niet dat Jensen het niveau van Ajax uiteindelijk heeft, maar goed. Wie weet doet een verhuur binnen de Eredivisie of Belgische league wel wonderen...

Regeer vind ik jammer om te verhuren, maar als, dan moet het wel aan een club van niveau zijn.
Zou Regeer graag rechtsback zien. Hij wordt telkens gebruikt op andere plekken, hij moet geen Emmanuelson worden in mijn ogen. Concentreer je gewoon op 1 positie en geef dat duidelijk aan, klaar...

Sanchez vind ik als back maar matig bij Ajax 1. Rensch vind ik wel oké, maar heeft het dit jaar niet. Al denk ik dat Rensch ook centraal van waarde kan zijn....

Regeer of Rensch op de RB, Timber RCV, Bassey LCV en Wijndal LB. Dan hebj een degelijke verdediging.

27 januari 2023 om 09:47

Ik heb begrepen dat Regeer van origine een middenvelder is. Daar staat hij ook bij Jong Ajax. Als je van hem geen Urby moet maken moet je je afvragen of je wel een back van hem wil maken. Ik heb wel het gevoel dat hij als middenvelder het verschil niet gaat maken en dat de back positie voor hem wel een betere optie is. Het is alleen de vraag of hij dat zelf wil maar ook waarom hij daar ook bij Jong Ajax zelden tot nooit staat. Ziet Heitinga dan geen back in hem ?

27 januari 2023 om 10:07

Regeer is van origine een middenvelder, dat klopt. Denk dat hij als back wel kan doorgroeien binnen Ajax 1. Als middenvelder ben ik er niet zo zeker van...

Van de 16 potten bij Jong Ajax, heeft hij vanaf de basis er 4 gespeeld als rechtsback, 3 als aanvallende middenvelder, 4 als centrale middenvelder en 5 als defensieve middenvelder...

Hij heeft dus eigenlijk op verschillende posities (al kan je de Cm/dm positie relatief als hetzelfde zien) gespeeld onder Heitinga, vandaar dat ik ook zou zeggen: wees eens hard richting de staf en geef aan welke positie je 100% wilt focussen.... Dat telkens op een andere positie spelen, in jong Ajax als 19-jarige is niet ideaal.

Vind het toch bizar dat dit soort spelers ook pas aan het einde van het transferwindow er nog op huurbasis uitgebonjourd worden. Bij PSV zie ik hetzelfde met Oppegard, Ledezma en (in mindere mate) Vertessen. Je weet als club al veel langer dat die jongens geen tot weinig rol van betekenis gaan spelen voor je eerste elftal; waarom breng je ze dan niet gelijk onder bij een nieuwe club?

27 januari 2023 om 10:21

gomes1psv

Mogelijk rekening houden met..

Stel bij ons een Rensch en/of Sanchez vallen uit, dan zal je als club balen dat je Regeer zo vroeg uitgeleend hebt.

Kunnen er niet meer spelers op de lijst? Al die troep die te maken heeft met Schreuder moet ook zsm weg.

Kom op je gaat toch niet Vergeer verhuren, vindt persoonlijk Rensch en Sanchez 3x niets als rechtsback.
Ik zou juist Rensch verhuren en Vergeer de kans geven want als hij speelde deed hij het stukken beter dan deze andere 2.

Regeer was de beste rechtsback die Schreuder daar nooit liet spelen. Nu heb je twee jongens voor hem die je alle twee de laan moet uitsturen. Niet Regeer weg, maar Sanchez en Rensch. Maar het is binnen Ajax nog steeds een puinhoop. Dat lost zich alleen op door het vertrek van nog drie hoofdrolspelers. De lichtgewichten die voor Sinterklaas spelen op de transfermarkt. Met de grootste belhamel van der Sar voorop.

Belachelijk om Regeer te laten gaan, ik vind hem niet top dit seizoen bij Jong Ajax maar hij word ook door het hele elftal gezet. Rensch is schuldig aan 3 tegengoals in 3 potjes en Sanchez brengt aanvallend werkelijk niks. Ik zou Rensch serieus als eerste afschrijven echt een hele hele slechte back.

Als Groningen supporter zie ik Regeer liever vandaag dan morgen komen!

AD, een echte Amsterdamse kant! Die zullen het wel weten. Voor Feyenoord gaan we ook naar het Parool toe...

Moeten ze Bassey gewoon niet verkopen aan een Franse ligue 1 club?(met een goed door verkooppercentage) Die Fransen weten wel hoe ze een grote/snelle/ niet goed aan de bal CV moeten opleiden.
En het mooiste van allemaal is dat die Fransen dat soort spelers ook voor veel kunnen verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.PSV5638
3.Ajax5544
4.AZ5422
5.FC Twente4822
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TimberVerdediger261
D. TadićAanvaller268
D. KlaassenMiddenvelder257
M. KudusMiddenvelder2511
B. BrobbeyAanvaller2511
E. ÁlvarezMiddenvelder243
K. TaylorMiddenvelder247
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Keeper, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 1 april
Ajax ziet in Ernest Nuamah de eventuele opvolger van Mohammed Kudus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren