Tadic onthult vanaf parkeerdek ArenA de laatste woorden van Schreuder

Vrijdag, 27 januari 2023 om 14:30Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:31

Dusan Tadic heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag op het parkeerdek van de Johan Cruijff ArenA gemeld om de media te woord te staan na het ontslag van Alfred Schreuder. Laatstgenoemde werd door de clubleiding van Ajax op non-actief gesteld, nadat zijn positie onhoudbaar was geworden door het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. Tadic zei zich te schamen en onthulde onder meer de laatste woorden die Schreuder sprak in de kleedkamer na zijn congé te hebben gekregen.

De positie van Schreuder stond al geruime tijd onder druk. De vijftigjarige Barnevelder kreeg het tegen Volendam echter voor de zevende wedstrijd op rij niet voor elkaar om te winnen in de Eredivisie en dat werd hem fataal. "In allerlei formaties hebben we om de tafel gezeten. Korte gesprekken, lange gesprekken, noem maar op. Maar vervolgens gaat het erom dat we op het veld leveren", citeert Voetbal International uit de mond van Tadic. "En die vastberadenheid misten we in de ploeg. We zijn dertien spelers verloren, en niet alleen spelers op het veld, maar ook karakters. Spelers die opstaan, hun verantwoordelijkheid pakken."

Tadic voelt zich verantwoordelijk voor het ontslag van Schreuder. "Ik schaam me. Alle spelers moeten dat voelen, want wij hebben het laten afweten in het veld", gaat de captain verder. "Voor de zoveelste keer dit seizoen niet winnen, dat kan en mag niet bij Ajax gebeuren. Dan wordt er automatisch naar de trainer gekeken, zo werkt het in het voetbal, maar ik vind dat wij allemaal in de spiegel moeten kijken als spelers. Kom op zeg, weer niet winnen in de Eredivisie, thuis tegen FC Volendam. Wie de trainer ook is, al zouden we geen trainer hebben, dan nog moet je die wedstrijd gewoon winnen."

Dat Tadic zich zo laat bij de media meldde had te maken met het ontslag van Schreuder. De trainer van Ajax werd kort voor middernacht op straat gezet door de clubleiding. De Serviër meldde zich niet veel later op het parkeerdek, waar hij de laatste woorden onthulde die Schreuder sprak in de kleedkamer. "Hij sprak de groep toe en deed dat op een hele waardige manier. Hij bedankte ons voor de samenwerking, wenste ons veel succes en zei nog dat we er alles aan moeten doen om kampioen te worden. Wij waren als spelers stil, maar voelen ons natuurlijk schuldig. Dat zijn we ook, want wij hebben het te vaak laten afweten."

Opvolger
Ajax heeft John Heitinga voorlopig naar voren geschoven om de kar te trekken bij de hoofdmacht. De oud-verdediger wordt overgeheveld van de beloften en leidt vrijdag al de eerste training. Het is niet bekend hoe lang Heitinga de scepter mag zwaaien. Tadic hoopt dat er 'een sterke persoonlijkheid' voor de groep komt te staan. "Maar we houden dezelfde spelersgroep. We spelen shit. Ajax staat vijfde, dat mag nooit gebeuren. We moeten het als spelers eens gaan oppakken. Geen vingers wijzen naar elkaar, maar naar jezelf kijken en alles doen om de ommekeer bij Ajax teweeg te brengen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door tazmanic2)

Altijd van die onzin praatjes van spelers na zo'n ontslag, over paar weken zijn al die spelers het alweer vergeten en praat niemand er meer over.

27 januari 2023 om 07:29

Laten we het hopen. Zou betekenen dat we op een waardige plek staan op de ranglijst.

27 januari 2023 om 09:15

Of na het ontslag van Alfred sta je over 5 weken ineens 8e

27 januari 2023 om 15:47

Zolang ze aan het eind van de rit maar eerste staan.

27 januari 2023 om 20:49

Tja dan krijg je nu cultheld Heitinga die komende 3 potten ineens 9 punten pakt (tegen ploegen waar Ajax nog steeds van moet winnen) en het is hosanna in Amsterdam! Heitinga mag daarom het seizoen afmaken waarin PSV zal afhaken en Ajax nog steeds genoeg kwaliteit heeft kampioen te worden. Johnny de legend is geboren.

27 januari 2023 om 07:33

Ben het er niet mee eens dat dit een onzin praatje is. Als supporter van een andere club heb ik me soms ontzettend geïrriteerd aan Tadic.

Maar het is een absolute winnaar met enorm veel drive, en ik ben er van overtuigd dat hij dit echt meent. Wat dat betreft vind ik Tadic wel het type karakter die je niet meer veel ziet in het hedendaagse voetbal.

27 januari 2023 om 09:57

Noud, dit meent ie vast, maar in de spiegel kijken had ie de afgelopen maanden al heel goed kunnen doen en dan had ie heel goed kunnen aangeven dat dit niet werkte zo. En dat er iets moest gebeuren. Dat heeft ie in ieder geval naar buiten toe niet gedaan. En dan is dit een "media-getraind" interview.

27 januari 2023 om 10:48

Tadic heeft toch ook juist heel vaak aangegeven dat het team zelf gewoon te slecht speelde en dat het niet alleen aan de trainer lag? Noodzaak lijkt me om verder eerst altijd binnenshuis de boel te proberen te redden.

27 januari 2023 om 12:54

Dat heeft hij dus ook gedaan. Hij heeft vaak genoeg aangeven dat hij het beter moet doen en dat met name rechts op wing totaal niet zn positie is. Echter als de training hem daar opstelt probeert hij er het beste van te maken.

27 januari 2023 om 17:29

Zelf is hij oorzaak nummer 1. Levert helemaal niets meer. De aanval functioneert helemaal niet en hij is de enige die altijd bleef staan.

Je bent de zwakste schakel. Tot ziens

27 januari 2023 om 18:52

Begrijp je reactie hoor, best alwel een tijdje uit vorm. Maar als je in 18 duels 3 goals en 10 assist levert ben je naar mijn idee nog zeer belangerijk.

27 januari 2023 om 20:51

@Formus, hoe jij gewoon een zeer sterke reactie van zowel Noud als Tadic weet te verdraaien tot iets negatiefs is bijna kunst.

27 januari 2023 om 07:47

Alleen Schreuder weg is niet genoeg, je zal toch je verlies moeten pakken op Bassey want die is echt Ajax onwaardig.

En ik zou er absoluut nog een middenvelder bij gaan halen, en dan geen jeugdspeler maar een wat ervaren speler.

27 januari 2023 om 12:28

Ik zou eens beginnen met Bassey op LCV zetten. Dat kan hij prima, in tegenstelling tot linksback zijn.

27 januari 2023 om 07:49

Wat had hij dan moeten zeggen? “Lag allemaal aan hem, blij dat ie opgedonderd is en nu worden we fluitend kampioen”? Hij neemt het gewoon voor die man op en pakt zijn verantwoordelijkheid als een echte aanvoerder.

Het heeft toch geen zin om Schreuder nu nog verder af te zagen? Hij is weg, nu de blik vooruit.

27 januari 2023 om 08:54

Hij had eerder zijn verantwoordelijkheid moeten pakken, had men nu hoger gestaan !

27 januari 2023 om 08:58

En hoe had die dat dan moeten doen?

27 januari 2023 om 10:00

@Rochus: Nou, geen interview geven aan VI waarin hij zegt dat ze allemaal achter de trainer staan. Want hoe je het ook wendt of keert, het loopt voor geen meter, dus moest er iets veranderen. Recordverliezen tegen Napoli, 7 wedstrijden geen winst, totaal onsamenhangende opstellingen, geen autoriteit als trainer/persoon getuige ook de houding tijdens de affaire Blind.... Je mag dan echt wel naar voren stappen als (natuurlijk) leider en als aanvoerder

27 januari 2023 om 14:59

@formus

Wat is het probleem dan met zeggen dat hij achter de trainer staat? Spelers zitten daadwerkelijk in het process. Zij weten best wel if het alleen aan de trainer ligt.

Voor de buitenwereld ligt het altijd aan de trainer. Populisme voedt dat nog wat extra. Ook ik was geen fan van Schreuder, maar we vergeten dat de helft van het elftal verkocht is en de aankopen doordat Overmars weg is en dit niet goed opgevangen is vooralsnog slecht uitpakken.

Het ligt dus ook gewoon niet alleen aan Schreuder. We zien gewoon graag snel de koppen rollen van de mensen die op het veld staan.

27 januari 2023 om 08:26

Het klopt toch wat hij zegt. Zelfs zonder een coach zou je van Volendam moeten winnen. Daarvoor heb je geen coach nodig.

Daarnaast heeft het bestuur ook behoorlijk gefaald. De chemie tussen coach en spelers was er nooit en het kwam er ook niet uit. Na het WK moest Schreuder er ook uit. Ik snap ook niet dat je uit je zelf niet opstapt. Je krijgt het niet aan het werk waarom blijf je dan proberen.

27 januari 2023 om 09:32

Ik snap heel goed dat Schreuder niet zelf opstapt. Dan krijg je geen ontslag vergoeding mee.

27 januari 2023 om 10:04

Maar waarom zou ie opstappen? Er was toch een stijgende lijn? 🤦‍♂️

27 januari 2023 om 14:45

Ik denk, maar weet dit niet zeker, dat zijn salaris wordt doorbetaald.
Nu komt het, totdat hij een andere club heeft, want dan valt de salaris achteruitgang weg.
Hij kan dan kiezen, als een andere club komt.
Ja zeggen en voortaan daar op de loonlijst komen te staan
Nee zeggen en "lekker" zijn salaris opstrijken. Maar twee jaar niet voor een team staan kan clubs terughoudend maken.

Een goed begin begint bij jezelf.

Is dat wel verstandig om zo’n onervaren trainer voor zo’n verscheurde groep te zetten? Of denken ze bij Ajax slechter kan toch niet?

27 januari 2023 om 07:31

Inderdaad. Hoe help je een echte Ajax man en beginnende trainer om zeep? Lazer hem in een slangenkuil.

27 januari 2023 om 07:50

Interim....

27 januari 2023 om 07:56

Het is niet dat ze binnen 5 minuten na het ontslag gelijk een nieuwe trainer kunnen aannemen. Daar moeten ze voor zoeken en in de tussentijd moet er wel getraind worden.

27 januari 2023 om 08:40

daar moeten ze voor zoeken?
Wanneer de clubleiding dit niet zag aankomen en dus nog geen lijstje heeft met gegadigden die willen instappen, zijn ze nog incapabeler dan gedacht. Dit was de dag waarvan je wist dat het ging komen als je de afgelopen 7 maanden voetbal hebt gevolgd

27 januari 2023 om 09:32

Dan nog zou het al heel snel zijn als ze maandag een nieuwe trainer zouden presenteren. Dus is het voor nu helemaal niet gek.

27 januari 2023 om 10:44

29er, natuurlijk hebben ze wel een lijstje maar mocht je eruit komen met de onderhandelingen dan zal degene niet gelijk de volgende dag beginnen. Iemand die in de tussentijd op de winkel past is wat dat betreft prima. Gaat Ajax echter het seizoen met Heitinga afmaken dan heb ik wel wat vraagtekens.

27 januari 2023 om 12:31

29er

Ze hebben al eerder nagedacht natuurlijk, maar hoe snel je ook handelt, op vrijdag heb je nog geen nieuwe trainer. En er moet wel getraind worden. Misschien is Heitinga over een week wel weer weg.

27 januari 2023 om 14:48

Als ze NU gaan zoeken dan zijn ze geen bestuurder, maar interim bestuurder.
Besturen betekent ook dat je vooruit moet kijken en altijd vervangers klaar moet hebben staan.
Ik denk dat R. Eenhoren van Az een goede bestuurder is

27 januari 2023 om 14:51

Klopt tot zondagavond dan heeft hij zondagmiddag getekend
Ik mag aannemen dat het een hij is en geen zij
Zal me niet verbazen als ze met Wiegman komen aanzetten (daar zit ook het woord man in. Kunnen ze later zeggen, we dachten dat het een man was)

27 januari 2023 om 08:37

Gaat er vooral om dat hij de training leid, mag toch hopen dat Heitinga niet de opvolger wordt. Die heeft nog minder ervaring dan Schreuder

Dit zegt hij heel goed. Het ligt niet alleen aan Schreuder. Zeker niet zelfs. Ook aan de spelers. Aam het technische hart. Het gaat op zoveel facetten mis. Keurig dat hij de schuld (deels) bij de spelers legt, maar het gaat op meer niveaus mis

27 januari 2023 om 07:33

Het ligt natuurlijk zeker wel aan Schreuder, vanaf het begin heeft hij geen grip op de groep. Hij heeft het tot kunst verheven om onbegrijpelijke opstellingen te maken. Geen enkele zelfkritiek te hebben of een spiegel thuis. Vervolgens geeft hij zondag aan misschien zelf de trainingen te gaan geven, hmm. Dit alles reflecteer je op een groep , tja en dat heeft weerslag. Dit zijn de feiten.

27 januari 2023 om 08:56

Het ligt deels aan Schreuder, want een groot gedeelte van de selectie waar hij mee moet werken is ook gewoon middelmaat. Dus ook een groot gedeelte ligt aan Huntelaar en Hamstra en van de Sar. Als het allemaal niet lekker loopt, kan individuele kwaliteit ook de doorslag geven. Maar die kwaliteit is er niet. Met name achterin en op het middenveld is het gewoon middelmaat: Bassey, Rensch, Wijndal, Sanchez, Taylor, Klaassen, Grillitsch. Daardoor komt o.a. Alvarez veel aan de bal, maar die wil je juist niet veel aan de bal hebben. Als de spelers achterin niet goed genoeg zijn, kan je voorin ook niet leveren. Dat er andere keuzes gemaakt hadden kunnen worden in de opstelling ben ik mee eens, maar wel name voorin waar die kwaliteit wel aanwezig lijkt te zijn met Tadic, Bergwijn, Conceicao en Kudus.

27 januari 2023 om 09:13

Sorry hoor maar middenveld middelmaat? Een middenveld met alvarez berghuis kudus is gewoon top en veruit de beste van Nederland, en kan je ook prima mee vooruit ik de cl. Achterin ben ik het zeker met je eens, en voorin heb je ook genoeg kwaliteit met Conceicao Bergwijn Tadic Brobbey. Het probleem is alleen dat Tadic en Bergwijn beide niet renderen op rechts en je dus 1 van beide moet banken.

27 januari 2023 om 09:17

Ik vind dat middenveld zeker niet de sterkste van de Eredivisie hoor. Zeker niet. Voorin is wel prima

27 januari 2023 om 09:34

Ik vind Sangeré, Veerman/guti, Simons een sterker middenveld dan Alvarez, Berghuis, Kudus. Ook Kokcu, die Pool en Timber doet niks onder voor dat ajax middenveld.

27 januari 2023 om 10:49

Woutballoh, Schreuder heeft sowieso invloed gehad op de sportieve malaise. Maar vergeet niet wie Schreuder heeft aangesteld. Daarbij als je kritisch naar de selectie kijkt en de aankopen dan zal je constateren dat de balans daar ook weg is. Afgelopen zomer had Ajax met een paar sterke kwaliteitsaankopen moeten komen maar tot op heden lijken die er niet echt te zijn. Ondertussen ben je wel een aantal dragende krachten kwijt en heb je een aantal spelers die in kwaliteit onderdoen vergeleken met voorgaande jaren. Dat is iets waar een technisch manager op zou moeten anticiperen.

Ajax heeft nu een type van Gaal nodig willen ze dit seizoen nog redden, die kan het maximale uit de groep persen. Alleen een van Gaal is veel te lastig voor die zwakke broeders in de bestuurslaag dus ik zie dat niet zo snel gebeuren.

27 januari 2023 om 07:34

Het technische hart heeft kudus (potentieel je beste speler) niet keer op keer wissel gezet omdat hij zogenaamd niet mee verdedigd.

En erger nog… wat had t uitgemaakt als t wel zo was. Zonder kudus was t ook een gigantische gatenkaas!

Daar is maar 1 iemand verantwoordelijk voor. Tactisch goed staan.

Maar nu t kalf verdronken is, is t menselijk t ineens zielig te gaan vinden. Week in week uit hebben we geroepen dat er geen match is met schreuder. Helaas! En oprecht geloof ik wel dat t een goede trainer kan zijn. Maar niet voor Ajax!

27 januari 2023 om 07:43

Als trainer moet je de spelers gebruiken op hun positie en dat gebeurde bij Schreuder niet. Spelers falen ook zeker maar als je als trainer elke wedstrijd andere spelers opstelt helpt ook niet.

27 januari 2023 om 08:09

Dat zegt hij heel goed?....Nú zegt hij dat. Had hij moeten doen voor het ontslag, dan geef je ècht aan dat Schreuder niet .alleen verantwoordelijk is11 man op de juiste plek zetten waar ze het beste renderen, zeggen dat ze niet met 9 man rondom de 16 meter van de tegenstander hoeven te komen en bij omschakelen ook allemaal meedoen.

En Tadic durven passeren Ipv naar links, rechts, midden verplaatsen ten koste van anderen.

Dat zal Heitinga er toch wel in kunnen krijgen? Ongelofelijk dat dit Ajax in een half jaar nog niet is gelukt. Ik verwacht per direct al verbetering. Helaas.

Tsjah, de verantwoordelijken moeten zelf ook wegwezen, slecht aankoopbeid, veel te lang aanrommelen met Schreuder en nu weer een onervaren trainer voor de groep. Lazer toch op.

27 januari 2023 om 07:40

Sterker nog; Schreuder had meer signalen om een succes te worden dan Heitinga. Die heeft de -19 slecht laten voetballen, is bij Jong geen onverdeeld succes en lijkt ook niet echt een karakter als je zijn interviews of die Ajax-docu terugziet. Dit is echt zo’n makkelijke “oplossing”. Ik slik over enkele weken graag mijn woorden in, maar heb er echt geen enkel vertrouwen in.

27 januari 2023 om 15:24

Van de ene kant tref je nog nog een paar makkelijke tegenstanders. Echter wordt er nu wel van hem verwacht dat hij belangrijke spelers teleur gaat stellen. Dus geen Tadic of geen Bergwijn. Mag je dit van hem verwachten ? Als je snel resultaat gaat halen dan worden beslissingen wel gesteund. Blijft resultaat uit dat is het de vraag hoe standvastig een onervaren trainer is.

27 januari 2023 om 15:21

Ik snap niet dat ze hem na Feyenoord uit weggestuurd hebben. Ja op zich valt het resultaat nog mee. Maar er was binnen de club te weinig draagkracht voor deze trainer. Stel hij had de 4 relatief makkelijke wedstrijden die nu op het programma staan (incl Volendam) gewonnen, dan had hij gezien het moeilijke programma van de concurrenten (die ook tegen elkaar moeten) zomaar in de top 2 of 3 kunnen staan. Wat had je dan moeten doen ? Hem dan ontslaan was dan ook vreemd geweest. Ik vind dat Ajax daar te weinig over nagedacht heeft en de verkeerde beslissing genomen heeft.

Het bestuur denkt we schuiven iemand door die geliefd is bij de fans. Daar kunnen ze nog niet zoveel negatiefs over zeggen. En bij aanblijvende slechte resultaten kun je moeilijk om het vertrek van Heitinga gaan roepen. Ze kopen wat tijd hiermee. Maar ik weet niet of dit de man is die de boel even gaat omkeren.

Ben zeer benieuwd of het ontslag van Schreuder voor een ommekeer gaat zorgen. Deze selectie is matig en zodoende lijkt Ajax hetzelfde lot te ondergaan als in het seizoen 99/2000. Een paar seizoen daarvoor een geweldige prestatie in Europa afgeleverd, om daarna de verkeerde, buitenlandse spelers te halen.

Enige wat ik kan hopen is op een grote schoonmaak in de zomer, de bezem er doorheen in deze selectie en aan iets nieuws bouwen.

27 januari 2023 om 07:46

Wie gaat die absurde salarissen en transfersommen overnemen dan? Van de meeste ga je niet afkomen, want die krijgen dat geld nooit meer ergens anders. En dus blijven ze nog jaren drukken op de begroting. Grote kans dat ook geen CL miljoenen komen om dat te compenseren. Een grote schoonmaak klinkt leuk, maar ik betwijfel of dat kan.

27 januari 2023 om 08:26

Misschien nu je verlies op financieel gebied ook maar pakken dan. Beter alles in 1 keer dan. Ajax heeft toch wel een beetje buffer. Veel slechter dan dit kan ook haast niet.

27 januari 2023 om 08:48

Maar Ajax heeft ook salarishuis dat tegen de plinten klotst. Er staat veel op de bank, maar toch zal er eerst ruimte in salaris moeten komen. En wie gaat ze van die salarissen verlossen? Het is niet zo makkelijk.

27 januari 2023 om 09:05

Dat geloof ik direct, denk alleen wel dat dit het moment is om schoon schip te maken. Slechter dan dit zal het niet gaan worden. En problemen vooruit schuiven zal zo'n proces ook alleen maar in de weg staan denk ik.

27 januari 2023 om 12:40

Grote schoonmaak moet je echt niet doen. Je moet gewoon spelers een vaste plek geven die bij ze past, dan worden ze steeds weer beter. Bassey, Kudus, Bergwijn kunnen daar enorm van profiteren

Ze kunnen toch best Frank de Boer daar neerzetten en John Heitinga. Frank is geen people manager dus hij gaat meteen Tadic en Bassey de bank wijzen, maar dat is ook wat er moet gebeuren. En daarna denk ik dat hij de poppetjes wel goed kan neerzetten

27 januari 2023 om 10:03

En toch zou ik Bassey graag op cv willen zien ipv de bank. Die jongen moest de linkerflank bestrijken terwijl hij dat helemaal niet kan. Ja bij Rangers maar op cv speelt hij wel wat rustiger.

Meteen na de wedstrijd lekker impulsief iemand ontslaan die na zondag nog het vertrouwen kreeg. Klinkt niet als een afgewogen beslissing. Het bevestigd eens te meer dat Ajax geleidt wordt als een Turkse club. Je geld uitgeven al veel te dure semi grote namen, nu dit weer. Wederom niet sterk. Schreuder was niet houdbaar, dat snapt iedereen. Maar doe eens niet zo raar en doe dat gewoon netjes de volgende dag.

27 januari 2023 om 12:07

Impulsief? Schreuder zal vast wel te horen hebben gekregen dat als er de komende drie wedstrijden tegen de degradatiekandidaten geen 9 punten gepakt zouden worden hij gewoon uit zou liggen. Dat je dan direct tegen Volendam in eigen huis met hangen en wurgen nog bijna blij moet zijn met een punt is dan gewoon de volgende blamage en Schreuder wist dat ook dondersgoed want ik heb nog nooit een trainer zo snel de catacomben in zien lopen na een wedstrijd.

Het ligt zeker niet alleen aan Schreuder. Maar Alfred heeft dit in grote lijnen wel veroorzaakt spelers op de verkeerde posities en nooit dezelfde 11.

Het bestuur had al eerder gesproken met Schreuder
Zijn woorden afgelopen zondag: ik zie vooruitgang, al ben ik de enige die dat ziet waren veelzeggend.

Jaja en Tadic was natuurlijk de enige die afgelopen week zijn hand bij de spelersraad niet opstak en achter Schteuder bleef staan. Moest ook wel voetbalt al maanden als een natte krant en werd toch elke week opgesteld en niet gewisseld. Dat word dus het 1e klusje boor Heitinga Tadic met zijn grote ego voorlopig laten banken en Bergwijn op zijn plek en Conceiçao op rechts en jopelijk Ludus voorlopig op 10

27 januari 2023 om 10:51

Je zou ook gewoon Tadic spits kunnen zetten, Bergwijn links en Conceicao rechts. Kudus, Berghuis en Alvarez op middenveld.

Schreuder heeft zijn eigen graf gegraven door fout op fout te stapelen. Het begint al bij het ontslag van Bogarde om die rare Duitser binnen te krijgen, dan het aankopen van spelers door zijn eigen zaakwaarnemer. Het wegpesten van Daley Blind. De spelers zijn nooit fit geweest dit seizoen. Niet wisselen van Tadic omdat hij bang was dat Dusan weer vanaf de bank trainertje ging spelen. Dusan moet zich ook schamen, net als zijn teamgenoten want inderdaad zelfs zonder trainer moet je winnen van Volendam en Emmen maar met deze trainer was niets meer te beginnen.

Vind het vooral.een combinatie van allerlei factoren. Veel spelers verloren en daarvoor minder kwaliteit ingekocht. Spelers gehaald die ik niet ajax waardig vind. Spelers die te weinig leveren. Een TD waar je serieuze vraagtekens bij mag stellen. En zo kunnen we nog wel ff doorgaan. Ik hoop dat ajax er weer bovenop gaat komen en verwacht dat eerlijk gezegt ook wel. Maar dat er iets moet veranderen buiten de trainer om ontslaan lijkt me wel duidelijk.

Ik snap helemaal niets meer van hoe er door alles en iedereen gestemd is op de spelers van Ajax:
resultaat van dit alles is immers dat Schreuder is ontslagen... en dat is geweldig!
Waarom wordt Brobey - die wel heel erg slecht speelde en daarom een grote bijdrage leverde aan dit slechte resultaat dat Schreuder fataal is geworden - daar niet voor beloond?
Was hij eigenlijk niet de man van de wedstrijd?

Als je 100 miljoen spendeert en geen eentje presteert, hoe kan het dan aan Schreuder liggen?
Je sterkhouders zijn weg en wat je ervoor terug krijg raakt geen bal. Dat kan nooit alleen Schreuders verantwoordelijkheid zijn.

Moeten de fans niet ook in de spiegel kijken?
Er werd bijvoorbeeld massaal geschreeuwd om Brobbey en om de supporters te pleasen, werd die voor 20 miljoen gehaald. Weggegooid geld want vanaf dag 1 was het al drama.

Leuk dat gescheld op Schreuder maar doe dan ook Huntelaar en Hamstra eruit gooien.

En doe op je knieën naar Overmars kruipen en hem te smeken terug te komen.
Hij mag zoveel foto’s sturen als die wil als die maar terug komt.

27 januari 2023 om 09:23

Welke sterkhouders zijn precies weg? Mazraoui, Antony en Martinez. Je behoudt Blind, Timber, Tadic, Berghuis, Alvarez (en wellicht Klaassen).

Het zijn niet alleen de nieuwe spelers die geen bal raken. Geen enkele speler haalt zijn gebruikelijke niveau.

Ik snap niet eens dat ik op je reageer. Wat sluit je met een achterlijke zin af.

Dat het niet werkte is een feit, wellicht was de match niet goed. Maar laten we niet vergeten wat er is vertrokken aan spelers. Behoorlijk veel kwaliteit, gif en spelers die al wat jaren bij Ajax en dus gewend waren bij Ajax. Daar heeft hij niet heel veel voor terug gekregen, ligt dat aan Schreuder? Het is sws erg moeilijk om kwaliteit te halen voor een Nederlandse club, in dit geval moesten ze er meteen staan ook en het Ajax-spelletje kunnen. Allemaal ingredienten voor een waardeloos seizoen. En so it happened...

27 januari 2023 om 09:42

Hij heeft een selectie gekregen die nu ruim bovenaan had moeten staan, aankopen gedaan die allemaal troep waren (als een trainer een speler echt niet wilt, komt die niet), ik weet zeker dat hij de aankopen ook goedkeurde. Nu een elftal achter gelaten voor zijn opvolger die blij moet zijn als er weer een win reeks wordt ingezet.
Schreuder is een ramp voor elftallen die titelkandidaat zijn.

De wedstrijd was een wanvertoning, de reactie van het management net zo... Elke zichzelf respecterende trainer gaat wel 5x nadenken voordat hij Heitinga gaat vervangen...

27 januari 2023 om 09:39

Huh? Wat betekend 'elke zelfrespecterende trainer gaat wel 5x nadenken voordat hij Heitinga gaat vervangen'? Heitinga is nu toch trainer? Gaat hij zichzelf vervangen? Of gaan we de positie van Heitinga nu vervangen (aangezien er een vacature vrijkomt: voormalig positie Heitinga)?

Ik ben zo verward

Mmm opmerkelijk. Afgaand op wat commentaren hier en sommige spandoeken in de arena vermoedde ik dat Schreuders laatste woorden meer iets zou zijn in de trant van: "bliep bloep, dag aardlingen, ik ga mijn vliegende schotel maar eens opzoeken. Het gaat jullie goed". Een mens kan zich vergissen.

Kijk nu pakt ie z'n verantwoordelijkheid. Doe dat dan in het veld. Zelfs met mij aan de zijlijn hoort Ajax nog fluiten 6-0 van Volendam te winnen thuis.

27 januari 2023 om 09:37

Goossie, jij had sowieso Pasveer in de spits gezet

27 januari 2023 om 09:50

Dan nog denk ik dat Ajax hoort te winnen van Volendam

Wat een gelul v de man. Gisteren gaf hij weer niet thuis. Ik zeg nog en exit

Ze hebben bewust de trainer laten verzuipen en wedstrijden laten lopen !!! Mooi naar je supporters toe ...
Zal me niks verbazen als ze er ook nog op hebben gewed met het beïnvloeden van wedstrijden?

27 januari 2023 om 09:39

Terecht om die non trainer te laten verzuipen. Gewoon een bagger trainer. Denk dat de meeste supporters erg blij zijn.

Natuurlijk heeft Tadic geen slechte woorden voor Schreuder. Bij elke andere trainer was die allang zijn basisplaats kwijt, misschien zelfs verkocht.
Als Tadic dan echt zo een leider is, neemt die een stap achteruit en zorgt hij dat hij een verlengstuk is van de volgende trainer. Minder spelen, meer coachen. Laatste half uur erin achter brobbey als tweede spits.
Meer kan en moet die niet willen.

Na de zoveelste wanvertoning was het uitgerekend Tadic die, ondanks dat hij steeds een basisplaats kreeg van zijn vriend Schreuder, door zijn slechte spel spreekwoordelijk de fatale dolk in het lijf van Schreuder stak. "ook gij, Tadic", sprak Schreuder met zijn laatste ademteug. En hij verliet het stadion.

Tadic moet vooral zwijgen want raakt zelf al maanden geen knikker!

Als je ziet hoe de spelers kans na kans missen dan is het wrang dat het publiek meteen weer schreuder rot op zingt. Alsof hij zelf de kans heeft gemist.
Ik hoop dat Ajax de richting van het spel van ten hag op blijft gaan en niet te lang aan Heitinga vast houdt. Maar ja 3 keer winnen en hij krijgt een vaste baan als coach van Ajax 1. Daar zie ik vd sar en co wel weer voor aan.

27 januari 2023 om 10:51

Dat spelers grote kansen missen is natuurlijk gewoon kut en kan je niet helemaal aan de trainer wijten. Als je bij wijze van spreken 2x een strafschop mist kan je moeilijk de trainer de schuld geven omdat de keeper de bal pakt.

Maar; dat er geen teamgeest is, geen tactiek en geen goed gevoel, kan je wel op de trainer schuiven.

27 januari 2023 om 15:33

De teamgeest vind ik eigenlijk nog wel mee vallen. Ten minste ik heb het gevoel dat spelers er wel voor hebben willen werken. Het kwam er alleen totaal niet uit. Nu deed Volendam het goed, maar als je zoveel aan de bal bent als Ajax deze wedstrijd en de opbouw moet dan komen van Klaassen, Taylor, Bassey, Rensch en Alvarez dan heb je gewoon te veel spelers die het tempo niet hoog genoeg krijgen om een compacte groep uit elkaar te spelen. Als dan andere spelers zoals een Berghuis ook gewoon slecht presteert dan is het voor Volendam heel makkelijk om dubbele dekking te geven aan de wel gevaarlijke mensen. Ik ben geen liefhebber van Fitz-Jim, maar gisteren was wel echt een wedstrijd voor hem.

Ergens bekruipt mij het gevoel dat de spelers van Ajax bewust zo dramatisch gevoetbald hebben de afgelopen weken. Je zult als je af wil van een mens, in dit geval trainer Schreurder, je zo dusdanig misdragen of finaal door de ondergrens zakken...

Stel dat er in de ploeg zoveel onvrede heerst over de tactiek, opstelling, namen op de juiste plekken dan ben je als trainer altijd in de minderheid. Helemaal bij Ajax, waar een angstcultuur regeert en er andere facetten een rol spelen naast het voetbal. Want Bassey móet spelen. Rulli móet spelen. Hebben Ajax miljoenen gekost. Een goedkope Wijndal of een Pasveer moeten daarvoor wijken. Bizar, maar óók dat is Ajax (en meerdere topclubs hoor)....

Oh wat voelt het voor Ajax-supporters ineens zwaar he, om fan te zijn. Moet je nagaan hoe je je moet voelen als Nec'er, GAE-fan of Heerenveen-supporter. Dát noem ik supporters. Wie er gisteren zwaaiden met witte zakdoekjes noem ik geen supporters maar aanschouwers en gelukzoekers.

Dit zegt de man die niveau top Oss is op dit ogenblik.

Tadic moet eigenlijk gewoon niks zeggen en naar huis rijden, wat was die man slecht en wat is zijn constante basisplaats een nagel aan de kist van Schroder. Ik was gister een van de aanwezigen in het stadion en verbaasde mij over het totale spel waar geen lijn in zat. Wat ik mij ook afvroeg: hoe lang mag een keeper nou de bal in zijn handen houden? is dat 6 of 10 seconden? en waarom grijpt Higler niet in bij meer dan 15 seconden? En waarom moet zo'n Higler constant midden in het aanvalsspel staan waardoor hij passlijnen gewoon afsnijd? En de cijfers hier gegeven op voetbalzone zijn wel heel erg met een soort van glorieus David en Goliath gehalte want ik zie cijfers als 8,6 en veel keer de 7 vallen voor een ploeg die alleen maar loopt te verdedigen en werkelijk maar 2 momenten gevoetbald heeft en dan de keeper van Ajax een 4 geven waarvoor dan? dat doelpunt is zijn fout niet en verder voetbalt hij prima mee. Je mag van Ajax veel meer verwachten maar dit moet wel objectief blijven lijkt mij.

nu is gebleken dat er één criteria puntje bij moet komen , namelijk een sterke persoolijkheid die niets geeft om namen of leiders en durft de staushouders op hun kloten te geven en even op het bankje naast hem te zetten als je al maanden dramatisch speelt, of je nu tadic heet of niet , schreuder is al die tijd bezig geweest om de aanvoerder te pleasen ten kosten van anderen die misschien ook wel eens minder speelde maar de jongens die geen naam of leiderskwaliteiten hadden ,wel durfde te wisselen en dat is hem uiteindelijk funest geworden . Als assistent was hij goed omdat hij niet hoefde te beslissen maar eenmaal aan het roer moet blijken of je ballen toont als je leider(s) in het team slecht spelen en dacht dat ze zouden gaan muiten maar nu heeft ie daarmee in eigen voet geschoten ,kortom een goede assistent of ruiter is nog geen goed paard is ook nu weer gebleken, TIP, zoek persoonlijkheid ipv pleasers .
Nu 7 punten achter maar nog geen man over boord, wij hebben wel eens 11 punten achter gestaan en ook toen kwam het goed maar wel met de juiste man aan het roer AUB !

Het zat er dik aan te komen dat het een keer ging gebeuren. De vraag was wanneer. Nu is het zover. Alfred is volledig terecht de laan uit gestuurd. Fijn voor Ajax en haar achterban. Nu fingers crossed dat John direct het tij kan keren. En daarmee bedoel ik wedstrijden winnen. Het maakt niet uit hoe.

Tijd voor een schoonmaak in de selectie en in de basiself.

Rulli
Regeer
Timber
Bassey
Wijndal
Kudus
Alvarez
Klaassen
Berghuis
Brobbey
Bergwijn

Ligt ook aan wanbeleid na vertrek van pikkie Overmars. Sar was een wereldkeeper maar is een nietsnut in zijn functie. Huntelaar kan niet met geld omgaan en kocht maar raak met middelmaat. Net als John de Jong. Hopeloos

Pochetinno is vrij, Enrique ook , lijkt me beter dan heitinga voor de leeuwen te gooien

Misschien een idee Tadic ipv VD Sar de mediapraatjes te laten doen. Tenminste iemand die niet zenuwachtig wordt van de microfoon en in de spiegel durft te kijken. Hekel aan hem als speler, maar wel sterk in de interviews.

Dat doet hij goed. Tadic heeft altijd zijn verantwoordelijkheid genomen en loopt ook nu niet weg.
Hij geeft aan zelf ook niet goed te hebben gespeeld de afgelopen tijd. Klasse
De vraag is wie wel goed heeft gespeeld. en hoe komt het dit. Simpele vragen en iedereen kan deze dan ook beantwoorden.
Ik denk dat, hoewel ook ik vond dat hij af en toe mocht banken, zijn aanwezigheid op het veld heeft doen voorkomen dat Ajax niet nog veel lager stond dan vijfde.
Hij wist het losse zand nog enigszins bij elkaar te houden.

Altijd dat slappe gelul van de spelers dat zij ook schuldig zijn aan het ontslag van de trainer. En vooral die schijnheilige Tadic die de zefde zaakwaarnemer heeft als Schreuder. Hopelijk ook einde oefening voor Tadic bij Ajax. Het gros van de selectie was wel klaar met Alfred Schroothoop.

Met zo n stumperd van n Van der Sar ( die geen normale zin tot n eind kan maken) hoef je ook niet te verwachten dat n ondergeschikte- en da s de coach- wel functioneert
Vr een beursgenoteerd bedrijf is VD Sar echt n aanfluiting; goede keeper is nog gn goede manager he...

Tadic wat een Jankert en Slijmbal!!! Hij is Cker Debet aan het slechte spel dat Ajax levert!!!
Laat hem maar eens een keer op de Bank beginnen en kijken hoe de rest het doet!
Volgens mij beïnvloed hij de overige spelers ook Negatief!

Tadic wat een Jankert en Slijmbal!!! Hij is Cker Debet aan het slechte spel dat Ajax levert!!!
Laat hem maar eens een keer op de Bank beginnen en kijken hoe de rest het doet!
Volgens mij beïnvloed hij de overige spelers ook Negatief!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord6134
2.PSV5638
3.Ajax5544
4.AZ5422
5.FC Twente4822
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TimberVerdediger261
D. TadićAanvaller268
D. KlaassenMiddenvelder257
M. KudusMiddenvelder2511
B. BrobbeyAanvaller2511
E. ÁlvarezMiddenvelder243
K. TaylorMiddenvelder247
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

275 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 26 8 3 0
2021/2022 Ajax 34 13 2 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ga met Pasen met je gehele voetbalteam naar Ajax - Fortuna Sittard!

Op zondag 9 april staat de Eredivisiewedstrijd Ajax - Fortuna Sittard op het programma. In dit Paasweekend liggen de meeste amateurcompetities stil, en dus is dit het ideale weekeinde voor een...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 1 april
Ajax ziet in Ernest Nuamah de eventuele opvolger van Mohammed Kudus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren