Driessen en Derksen pakken ‘mysterieuze, arrogante snuiter’ van PSV aan

Woensdag, 25 januari 2023 om 08:18Mart van Mourik • Laatste update: 08:45

Valentijn Driessen en Johan Derksen hebben Marcel Brands hard aangepakt. Het analistenduo houdt de algemeen directeur van PSV verantwoordelijk voor de, zoals trainer Ruud van Nistelrooij het noemt, crisis bij de Eindhovenaren. Aan tafel bij Vandaag Inside wordt Brands na de 1-0 nederlaag op bezoek bij FC Emmen onder meer ‘vreemde snuiter’ en ‘afhoudend en mysterieus’ genoemd.

“Of Ruud van Nistelrooij gezakt is voor zijn examen? Welnee! Zijn beste spelers zijn afgepakt”, reageert Derksen, die vindt dat algemeen directeur Marcel Brands de hoofdverantwoordelijke is voor de (tijdelijke) sportieve malaise bij PSV. “De arrogantie straalt van zijn kop. Hij is binnengekomen met een houding van: ik heb het uitgevonden en ik ga PSV eens even in de steigers zetten. Je kreeg ook nooit contact met die man. Altijd is hij afhoudend en mysterieus: ik vind het een vreemde snuiter.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Ik snap niet dat PSV de ideale algemeen directeur in hem ziet”, vervolgt Derksen. “Scouten, ijverig zijn en, als er geld is, een speler kopen kan iedereen. Nu moet hij voor het eerst in zijn leven leidinggeven aan personeel. Nou, daar weet hij ook niks van. Met die arrogante uitstraling sta je ook meteen met 1-0 achter. Als technisch directeur heeft hij het een en ander gepresteerd, maar waarom hij nu algemeen directeur is... Hij lijkt wel een politicus die in de gemeenteraad, in de provinciale staten en in de Tweede Kamer zit”, aldus de analist, die bijval krijgt van Driessen.

“Marcel Brands is wel gezakt voor zijn examen, ja. Hij is degene die overal verantwoordelijk voor is. Eerst slachtofferde hij voormalig technisch directeur John de Jong en nu laat hij zijn oren hangen: Madueke hoefde je niet te verkopen, maar hij verkocht hem toch. Nu kom je met een jongen van Anderlecht (Fábio Silva, red.), maar die gaat het natuurlijk ook niet redden. Eerst heeft hij Everton naar de gallemiezen geholpen, en PSV is de volgende club. Als je al niet geschikt bent als algemeen directeur, dan kan je al helemaal niet ook nog technisch directeur erbij zijn”, besluit Driessen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door mt87)

Ruud zal zich wel genaaid voelen met het winterse vertrek van je creativiteit zonder dat er iets bijgekomen is,

24 januari 2023 om 22:41

Vooral ook omdat hij zelf helemaal nog geen hoofdcoach wilde worden dit seizoen. Hij is overgehaald door de directie. Dezelfde directie die hem nu de nek omdraait door alle spelers te verkopen. Ruud werd voor de leeuwen geworpen en krijgt een messteek in de rug mee.

24 januari 2023 om 23:03

Psv presteerde ook al slecht toen gakpo en Madurle erbij waren hoor
Het is al maanden slecht wat psv laat zien. Ik vind dat RvN eveneel verantwoordelijk is voor dit ellende als Brands hoor.

Hij had nooit akkoord moeten gaan en gewoon bij jong psv moeten blijven. Het is gewoon een schande wat psv nu laat zien en zoals eerder gezegd psv moet van Emmen winnen met of zonder gakpo en of Madueke.

Onder RvN is niemand beter gaan voetballen en is niemand beter van geworden. Er is ook verder geen enkel tactiek te ontdekken bij psv momenteel.

25 januari 2023 om 06:02

Huh slechter dan bij Schmidt kon toch niet? Misschien heeft PSV wel echt een financieel probleem waardoor ze nu niet anders kunnen dan verkopen. Een andere verklaring zie ik niet om je beste spelers in de winter te verkopen wetende dat je nooit in de winter vergelijkbare kwaliteit terugkoopt

25 januari 2023 om 10:26

"misschien heeft PSV wel echt een financieel probleem waardoor ze nu niet anders kunnen dan verkopen".

Wat Derksen en Driessen hier doen, is een oordeel geven over zaken waarover ze niet kunnen oordelen omdat ze niet over de benodigde informatie beschikken omdat PSV die doorgaans niet deelt. PSV moet net als alle andere topclubs ieder jaar voor een bepaald bedrag aan uitgaande transfers realiseren om de begroting rond te kunnen krijgen. Heeft ook alles te maken met het jaar na jaar missen van CL plaatsing. Veel mensen zijn extreem kortzichtig bij het oordelen over dit soort kwesties en denken dat PSV de geldkraan wijd open kan zetten nu er flink wat geld is opgehaald met de verkoop van Gakpo en Madueke. Dat is een enorme misvatting omdat de transfersom meestal niet het grootste probleem is, maar dat wordt gevormd door de afschrijvingen op de transfersommen en de salarissen. Omdat die de komende jaren gewoon doorgaan, ook als er een keer geen CL wordt gehaald en er geen lucratieve uitgaande transfers gerealiseerd kunnen worden. En dan heb je het gewoon over enorme risico's als je niet de beschikking hebt over een flink eigen vermogen waarmee je eventuele verliezen kunt afdekken. Brands moet roeien met de riemen die hij heeft en als hij niet genoeg geld heeft om spelers te kopen omdat er of onvoldoende ruimte is op het salarisbudget of de afschrijvingspost te hoog dreigt te worden, is iedere kritiek aan zijn adres al bij voorbaat volstrekt kansloos. Maar het is al langer duidelijk dat je bij Derksen en Driessen niet hoeft aan te kloppen voor een genuanceerde mening, die varen blind op het kompas van hun onderbuik en dan krijg je vanzelf dit soort overbodige en nutteloze reacties.

25 januari 2023 om 10:47

Tegen feyenoord vond ik psv echt heel sterk. De enige club in tijden die zo makkelijk onder onze druk uit voetbalde en ons vleugellam maakte. Als dat 4-1 was geworden was het ook terecht geweest.

Gakpo was echt de sleutel tot succes. Maar omdat er geen CL gehaald is moest ie denk ik weg. Anders laat je hem niet zo gaan.

24 januari 2023 om 22:41

En terecht. El Ghazi, Bakayoko, Til, Saibari en Vertessen is pure middelmaat. Om nog maar niet over de gatenkaas en middelmaat achterin te beginnen.

25 januari 2023 om 10:24

Allemaal spelers die bij Utrecht niet zouden misstaan. Til kan wel nuttig zijn, maar dan moet je super aanvallend spelen, zodat hij veel in de zestien komt. Als je een beetje gaat counteren, zoals tegen Emmen heb je niets aan hem en speel je met een man minder.

24 januari 2023 om 23:07

Eens hoor, maar RVN mag onderhand ook weleens met een logische en vooral vaste opstelling komen. Brantwaite is een LCV ipv een RCB en hoe kom je erbij, zeker gezien je totaal geen goals/assists in het veld hebt staan, om Veerman te banken??? Hij creëert in die paar minuten alweer meer dan dat ze een uur lang gedaan hebben. Daarnaast als er een spits geblesseerd is, dan mag je toch ook gewoon jeugdspelers als Van Duiven/Fofana of Vertessen opstellen? Er zit gewoon totaal geen vastigheid in, het is continue schuiven met spelers, terwijl we Luuk en Madueke voor de winter ook lang kwijt waren. Je won notabene zonder die twee zelfs van Feyenoord, met Veerman op 10!!!

24 januari 2023 om 23:14

Aan de ene kant ben ik het met je eens over dat schuiven. Maar aan de andere kant vind ik van Duiven nog erg jong en ik denk dat hij ook nog niet goed genoeg is. Vertessen vind ik zelfs niet goed genoeg voor PSV en Fofana heeft de laatste wedstrijden gemist door blessures.

Veerman basis in plaats van Til, naar mijn mening. Dan had PSV naar mijn mening vnv wel met de best mogelijke opstelling gespeeld en dan kun je nog overwegen om Til ipv bakayoko op te stellen.

24 januari 2023 om 23:53

Of ze er klaar voor zijn kan je idd betwisten, maar soms moet je ze gewoon voor de leeuwen gooien en kijken hoe het uitpakt. Wanneer zouden we het anders nog kunnen doen als Silva komt en De Jong weer gaat spelen? Til zou ik nooit wisselen op dit moment, aangezien hij vandaag ook weer heeft gelopen voor 2 man. Hij zou prima in noodgevallen zoals dit in de spits kunnen spelen, als de jeugd er niet klaar voor is. Net zoals Veerman ook gewoon op 10 moet, Xavi prima aan de linkerkant uit de voeten kan en El Ghazi tot nu toe het meest heeft laten zien aan de rechterkant. Precies zoals ze voor de winter ook deden toen Luuk en Madueke (los van Gakpo) werden gemist. Waarom moet ineens alles anders?

25 januari 2023 om 14:48

Als Besiktas serieus is zou ik Verman direct verkopen. Slechte speler voor een team, vind alleen zichzelf belangrijk.

25 januari 2023 om 08:26

Word over een paar dagen een katje in het nauw.
Let maar op, die gaan nog voor veel geld iemand halen zo.

25 januari 2023 om 11:05

De "michael Ball" transfer komt er inderdaad met grote passen aan.

25 januari 2023 om 10:22

Hij krijgt een bankzitter van Anderlecht op een positie die geen prioriteit heeft...

eens dat Ruud geen blaam treft. Als beginnende trainer kun je wel eens een foutje maken en dat moet als club ingecalculeerd worden. Maar als je je belangrijkste aanvallers kwijt raakt en er komt niets fatsoenlijks terug kun je hem toch niets meer verwijten?

25 januari 2023 om 11:06

Eens, maar een 2e spits missen ze ook al het hele seizoen. Als Luuk straks terug is, moet je hem en die Braziliaan opstellen en 4-4-2 spelen, met Simons en Veerman op de buitenste posities en Sangare en Guti centraal. Zonder buitenspelers van niveau in je selectie, moet je je maar aanpassen aan het materiaal.

25 januari 2023 om 12:29

Veerman aan de flank, ga je lekker?

Het is pijnlijk om te zien dat er gewoon niet echt een plan lijkt te zijn voor na de verkoop van Gakpo en vooral Madueke. Natuurlijk was het geld nodig om gaten te dichten (dat dat zo normaal moet zijn is een andere kwestie), maar er moeten echt wel scenario's hebben klaar gelegen voor het geval dat deze verkopen doorgang zouden vinden. Als je geen plan hebt, dan moet je geen ja zeggen op zo'n transfer. Zelfs het halen van een goedkope vervanger die in de verste verte niet in de buurt komt van het niveau van Madueke, maar er wel kan staan, is een plan. Nu heb je niets...

Gelukkig zijn het maar Derksen en Valentijn die twee laat ik lekker lullen

24 januari 2023 om 22:49

Er zit geen kern van waarheid in dan?

24 januari 2023 om 22:56

Er zit meer waarheid in dan we denken….

24 januari 2023 om 22:56

Dat weet ik niet. Dat hij arrogant binnen kwam stampen alsof hij alles even op kon lossen in elk geval niet. Of het zijn schuld is? Wellicht, er is in elk geval een hoop vertrokken en weinig voor terug gekomen, dus in dat opzicht ja. Alleen waren er rondom het vertrek van John de Jong al geruchten dat verkopen noodzakelijk zouden zijn en dat 1 van de redenen van het conflict met hem waren. In die financiele redenen hebben wij geen inzicht, Derksen en Driessen ook niet. Dus dan is het heel moeilijk beoordelen of er een kern van waarheid in zit.

24 januari 2023 om 22:57

Nee niet echt naar mijn mening. Toen Brands vertrok stond PSV er in ieder geval stukken beter voor dan nu.

Hij is sowieso niet verantwoordelijk. De selectie van PSV is goed genoeg om 12 punten te pakken in de afgelopen 4 eredivisie wedstrijden, maar ze pakken er 5, wat gewoon lachwekkend slecht is.

Natuurlijk moeten ze nu eens door gaan pakken en het liefst vandaag nog een nieuwe aanvaller binnen halen. Ook dat het zo lang duurt met zo'n 2e spits is natuurlijk doodzonde.

Een TD stel je daarnaast ook niet zomaar aan dus logisch dat hij nu even 2 rollen heeft.

25 januari 2023 om 10:18

Ik denk dat het grootste probleem communicatie is, met de Kerst zat Brands nog uitgebreid aan tafel van alles en nog wat te vertellen en nu is het stil. Kom, vertel wat er aan de hand is, dat zou een hoop schelen. Ze denken toch niet dat we allemaal gek zijn en dit klakkeloos accepteren?

24 januari 2023 om 23:01

Als je niet lekt, krijg je de wind van voren. Laat Brands maar poetsen, er is al genoeg gelul.

25 januari 2023 om 01:04

Ben het ook niet altijd met ze eens, maar hier hebben ze wel een punt in mijn ogen. Je kunt v Nistelrooij niet alleen verantwoordelijk maken voor dit.

De heren hebben gelijk. Aan de functie van TD had Brands in het verleden zijn handen vol, en nu denkt hij het er even bij te kunnen doen naast zijn functie als AD. Pure zelfoverschatting. Wat ik Brands nog het meest kwalijk neem is dat hij Van Nistelrooij over heeft gehaald om trainer te worden van het eerste terwijl Ruud zichzelf daar eigenlijk nog niet klaar voor achtte. Had Ruud maar naar zijn eigen gevoel geluisterd, dan was hij niet het volgende clubicoon van wie de status afgebrokkeld wordt

25 januari 2023 om 13:30

Ruud zal wmb nooit zijn status verliezen, buiten dat hoop ik dat die aanblijft. De rvc etc verpesten de club, net als van bommel die is ook onterecht weg gestuurd.

Idd, want winnen van FC Emmen zonder Noni en Gakpo is niet te doen. Wat een grap weer.

Als je nu ook ziet wat voor puinhoop het is bij Everton, en nu bij PSV, zou er hier misschien waarheid in schuilen? Dat je je twee beste aanvallende spelers verkoopt halverwege het seizoen, er nog niks voor terughaalt, is simpelweg waardeloos.

24 januari 2023 om 22:53

Maar dan is het toch nog steeds geen excuus voor vertoonde en spel en het feit dat je de makkelijkste potjes op papier gaat verliezen?!

Belachelijk hoe bepaalde figuren van alles doen om te proberen om hoofd van hun vriendjes boven het water te worden. Je mag toch van een Ajax of PSV verwachten dat ze van Emmen kunnen winnen al missen ze helft van hun elftal bij wijze van spreke. Een ten Hag of Schmidt hadden ze wel genadeloos aangepakt.

Het is heel gemakkelijk praten voor mensen die er niet direct bij betrokken zijn. Iedereen weet het altijd beter en vooral de altijd emotioneel betrokken supporter of de zelfbenoemde kenners op tv.

Zowel Marcel Brands als ook vd Sar, Huntelaar en Hamstra willen alleen maar het allerbeste voor hun club. Op dit moment pakken niet alle keuzes evengoed uit en dat kan. Net alsof dat bij een ander bedrijf of huishouden wel altijd alles goed gaat.

25 januari 2023 om 01:07

Waar mensen werken worden gelukkig ook fouten gemaakt. Alleen moet je wel je verantwoordelijkheid pakken als bepaalde keuzes niet goed uitpakken. Je mag toch wel van PSV verwachten dat je van Emmen wint? Bij een PSV liggen de salarissen ver boven een gemiddeld huishouden en ziet de voetbalwereld er iets anders uit dan een gemiddeld bedrijf in NL.

25 januari 2023 om 11:58

Waarop baseer jij dat de betrokkenen geen verantwoordelijkheid pakken en hoe ziet dit er in jouw ogen uit? Je mag inderdaad op een heel aantal gronden verwachten dat PSV van Emmen zou winnen. Maar voetbal is en blijft een spelletje waarin bijvoorbeeld het ene team net een keertje iets beter presteert dan verwacht en waarbij het andere team wat meer tegenslag heeft, dit is inherent aan de sport. Je mag van een machine die een potje vult met kwark verwachten dat hij elke keer het potje met dezelfde hoeveelheid vult. Je kan van een sporter niet verwachten dat hij elke keer hetzelfde kan presteren, dit is afhankelijk van zoveel factoren waarbij hij zelf wel en ook geen invloed heeft. Het is daarom heel gemakkelijk om te roepen dat een bepaalde club wel eventjes van een andere club zou moeten winnen op basis van bijvoorbeeld kwaliteit of financiële mogelijkheden maar deze vlieger gaat niet altijd op. Daarom is sport en in dit geval voetbal ook zo leuk.

Brands is er net. Dat er nog geen nieuwe TD is raar. Dat er geen vervangers gehaald zijn voor Gakpo en Madueke ook. En bij de aanstelling van Ruud kun je achteraf ook zeker grote twijfels bij zetten. Maar het lijkt te vroeg om Brands nu al aan te pakken. Ik was in ieder geval blij met zijn komst afgelopen zomer. Ik ben wel erg benieuwd naar wat hij te vertellen heeft volgende week.

24 januari 2023 om 23:26

Blij dat er nog wat redelijkheid is. Ik word een beetje moe van al die supporters die maar moord en brand schreeuwen. Ruud rot op. Brands rot op. Ik vind het maar niks. Dan zie ik mensen Ruud met Schmidt vergelijken, maar wel even voor het gemak vergeten dat onze halve verdediging er al een half seizoen uitligt. En dat ook die A-verdediging vorig seizoen genoeg goals tegen kreeg, zelfs als je die ketsers van Drommel ervan aftrekt. We zijn gewoon niet zo goed. En als je dan, uit noodzaak, of door blessures, ook nog de krenten uit de pap mist, blijft er alleen een grijze brij over.

Ik vind het mooi wat er nu lijkt te gebeuren. Rigoureus puinruimen. Alles wat gammel of doorrot is moet afgebroken worden. En daarna bouwen we, als gezonde club, weer wat nieuws. We staan in de fik om uit de as te herrijzen. Dat denk ik tenminste. Daarom ben ik ook benieuwd naar Brands' verhaal.

Van Nistelrooy ga ik pas kritisch beoordelen als hij een PSV waardige selectie heeft. En Brands komende zomer, einde transferwindow.

24 januari 2023 om 23:40

Ruud verdient de kritiek imo wel. Natuurlijk is de selectie niet sterk, maar hij verliest gewoon van Cambuur, Groningen en Emmen, verspeelt punten tegen Sparta en Fortuna en wint ternauwernood van RKC. Dat kan gewoon echt niet hoor, ook niet met deze selectie.

25 januari 2023 om 00:02

Dat mag nooit gebeuren. Maar het kan wel.

Weet je, voor mij is de grote eye-opener het Benfica van Schmidt. Je ziet gewoon de visie van die man ineens op het veld. De spelpatronen, de looplijnen, de automatismen. Het is precies wat hij bij ons nooit kon implementeren. Schmidt's PSV was rommelig, ideeloos, en het leek of iedereen maar wat deed. 11 eilandjes op het veld.

Datzelfde zag je onder Van Bommel, toen Schmidt dus, en nu Van Nistelrooy. Wiens selectie ook nog eens ultiem afgeroomd is.

Dus, in alle eerlijkheid? We zijn zo slecht. Zo slecht dat we punten kunnen verspelen tegen Cambuur, Groningen, Emmen, Fortuna. Eigenlijk elk team dat een beetje georganiseerd staat. Op de één of andere manier hebben we teveel spelers die niet als één machine kunnen opereren. Individueel lijkt het nog wel wat, maar het geheel is meer dan de som der delen.

Misschien ben ik wat murw geslagen. Maar dit soort gesprekken voelen voor mij als een enorme deja vu. Sinds het eerste jaar van Cocu eigenlijk al. Die speelde toen met een veredeld jeugdteam. Mocht ook oprotten. Daar heb ik toen ook niet aan meegedaan.

Uiteindelijk is de conclusie na een halfjaar steevast: we zijn niet goed genoeg. En zolang ik De Graafschap materiaal op het veld zie, ga ik de trainer niet op PSV niveau beoordelen.

25 januari 2023 om 00:41

@mt87 - Ik denk eigenlijk dat je het wel goed samenvat. Kwalitatief is het al niet zo best, maar qua visie is er helemaal geen houvast. Het is een bij elkaar geraapt zooitje spelers en de trainer moet het er maar mee doen.

Ik denk overigens wel dat Van Nistelrooij niet klaar is voor PSV, maar dat was Cocu ook zeker niet. Het verschil is dat Cocu kwaliteit en balans in de selectie had en Van Nistelrooij juist datgene met dit PSV moet doen wat alleen zeer ervaren coaches kunnen.

En natuurlijk mag er kritiek zijn op Van Nistelrooij, maar ik heb ook het idee dat men weg wil kijken voor de daadwerkelijke problemen. Er is geen geld, de vraag is of PSV uberhaupt financieel gezond is en daarnaast is het elftal volledig tot op het bot gestript van kwaliteit. Tja, ga er als coach maar aan staan.

25 januari 2023 om 01:05

Kritiek mag altijd. Ik doel meer op dat rigoureuze 'rot op' meteen. Ik schrijf bijvoorbeeld elke keer als de basiself bekend wordt dat Teze een onzinrechtsback is. Want dat is hij ook. Ik erger me kapot dat hij daar blijft spelen. Maar voor mij is dat lang niet genoeg om een coach te ontslaan.

Bij Rondo was er dit weekend nog wel een interessant gesprek tussen Van Hanegem, Van Basten, en Jan en Youri Mulder. Van Hanegem was van mening dat een trainer totaal geen invloed op het voetbal had, omdat de spelers het zelf in het veld allemaal wel kunnen oplossen.

Nu zijn er zat voorbeelden van trainers die die mening loochenen, maar als je toch een kluitje voetballers wil zien die absoluut niets kunnen zonder sturing, en zich niet (kunnen) laten sturen, kijk naar PSV.

Ik denk dat individueel onze spelers best een bal kunnen raken. Maar qua teamgeest, spelintelligentie, coachend vermogen, en leiderschap, zijn er gewoon teveel (van nature) apathische volgers. Ruud kan ze moeilijk allemaal een oortje indoen om ze constant 'aan' te zetten, en bij te sturen. Dat moet echt in het veld opgelost worden.

25 januari 2023 om 13:33

@mt87, ik kan me grotendeels vinden in je verhaal hoor. Maar er is natuurlijk wel een constante in je betoog onder alle trainers (m.u.v. Schmidt, die moest het met JdJ doen) en dat is Brands. Brands krijgt het jaarlijks niet voor elkaar een gebalanceerde selectie op te leveren en dit werd zo nu en dan verbloemd door spelers die waanzinnig in vorm waren/ boven hun kunnen presteerden.

Dan weer een seizoen zonder linksback, dan weer een seizoen zonder fatsoenlijke doelman, dan weer zonder spits, nu weer zonder buitenspelers. Er is A-L-T-I-J-D wat aan de hand met de selectie terwijl menigeen dit al van mijlenver ziet aankomen. Ik zal een voorbeeld geven: Sangaré en Gutierrez gaan komende zomer mogelijk beide weg, wie gaat ze opvolgen? Waarom trek je Zerrouki niet aan? Nee hoor, komend seizoen starten we zonder fatsoenlijke CM en dan is het weer rinse and repeat. Er wordt gewoon niet vooruit geregeerd.

Ach, het zal allemaal wel aan het geld liggen. Maar dan kom ik op een andere boosdoener uit, de RvC. Mensen met geld die denken dat ze hun succes uit het bedrijfsleven 1 op 1 kunnen toepassen in de voetballerij en waar cijfers belangrijker zijn dan kwaliteit op het veld. Leningen die verschaft zijn uit het partnerfonds hebben de teugels van de RvC op de besluitvorming dusdanig aangetrokken dat ik het Brands misschien ook niet eens kwalijk kan nemen..

25 januari 2023 om 14:39

@ woenselaar , klopt dat ook Brands de selectie nooit echt op orde had, vooral verdedigend niet. Nu in zijn nieuwe rol als algemeen directeur zal hij andere verantwoordelijkheden hebben. Hopelijk vinden we een goede Technisch Manager, het is wel verschrikkelijk stil op dat vlak.

Sowieso vind ik dat Brands nu op de voorgrond moet treden om eens uit te leggen waar we nu precies staan als club, en waar we in godsnaam naartoe willen. Want je merkt aan alles dat PSV in de fik staat, maar waarom en hoe precies weten wij als supporters niet. Veel supporters roeren zich nu ook uit onvrede, en dat gaat geheid uit de klauwen lopen als Brands niet met een goed verhaal komt. Dat is hij m.i. aan Van Nistelrooy verplicht ook. Want die is de kop van jut.

Heeft iemand toevallig de daadwerkelijke cijfers bij PSV? Ze hebben daar in de bestuurskamers natuurlijk ook ogen en zien dat dit niet genoeg is. Het kan bijna niet anders dat PSV nauwelijks tot niets te investeren heeft. Anders is de situatie nog vele malen erger dan verwacht.

25 januari 2023 om 08:40

Dan heb je de begroting nodig. Op basis van de jaarcijfers zou je zeggen dat PSV nu voldoende geld heeft om te investeren. Als je de cijfers van de afgelopen jaren doortrekt dan zou PSV met de verkoop van Gakpo op een resultaat van rond de 0 uit komen. Dit is inclusief afschrijvingen (transfersommen en gebouwen) van tussen de 30 en 35 miljoen. Dit zijn kosten maar geen utgaven. Dat betekend dat het geld van Gakpo niet meer uitgegeven hoeft te worden. Dit blijft dus in de club kas.
Het zijn allemaal aannames (op basis van de cijfers van afgelopen jaren), maar er zou voldoende geld moeten zijn.

Echter als je spelers koopt stijgen je kosten ook weer. Niet alleen de salarissen maar ook de afschrijvingen.

Eerst ontslagen worden omdat je NIET verkoopt en nu voldoe je niet omdat je WEL verkoopt...niet zo piepen hoor..je heb toch het financiële gat met Ajax toch redelijk gedicht!

Wat een zegen zeg... eindelijk is een andere club aan de beurt.
Is geen gemekker over Ajax, zal morgen wel weer komen, maar vandaag
eindelijk een andere club aan de beurt.

Ze noemen brands arrogant maar laat derksen eens eerst naar zijn gedrag in het ziekenhuis kijken. Dat was arrogant en stront vervelend. Maar als derksen of simpele valentijn wat zegt dan loopt half Nederland achter die clowns aan.

Everton naar de gallemiezen helpen haha. Dat bedoel ik dus met het altijd maar dom en onvoorbereid roepen van deze clowns. Everton gaat gewoon zo slechtvomdat de eigenaar doet waar die zelf zin in heeft. Als die een speler wilt kopen, of een trainer wilt aanstellen dan doet die dat. Ook al zijn de mensen op de verantwoordelijke posten het er niet mee eens

Ik denk dat PSV nu juist de kans heeft om schoon schip te maken en financiële aansluiting te vinden.
Je ziet dat clubs als AZ, Feyenoord en Twente, met hun mogelijkheden makkelijk meedoen. Als PSV nu, met nog zomerse uitgaande transfers meer dan 100 miljoen binnenharkt, kunnen ze het komende half jaar bouwen aan een sterker, uitgebalanceerd team en ook hun financiële positie versterken.
Ik denk namelijk dat het financieel veel slechter gaat met PSV dan menigeen denkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord4227
2.AZ4016
3.PSV3824
4.Ajax3730
5.FC Twente3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
F. RuttenUnknown
A. ObispoVerdediger192
X. SimonsMiddenvelder199
W. BenítezKeeper190
J. VeermanMiddenvelder183
J. TezeVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Laatste voetbalnieuws

Thorgan Hazard maakt voorkeurstransfer kenbaar aan Everton en PSV

Thorgan Hazard heeft te kennen gegeven dat hij het liefst een transfer maakt naar PSV. Dat weet Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad te melden. De Brabantse club kreeg concurrentie van...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 februari
Callum Hudson-Odoi is een potentieel transferdoelwit voor Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren