Derksen vernietigt ‘slapzak van PSV met mooie beentjes die niet presteert’

Woensdag, 25 januari 2023 om 06:50Mart van Mourik • Laatste update: 06:50

Johan Derksen heeft dinsdagavond hard uitgehaald naar Anwar El Ghazi. De aanvaller van PSV ging met zijn ploeg met 1-0 onderuit op bezoek bij FC Emmen en liet in het duel geen sterke indruk achter. De analyticus concludeert aan tafel bij Vandaag Inside dat El Ghazi ‘nog nooit ergens goed gepresteerd heeft’ en ‘rondloopt als een slapzak’.

PSV leed voorafgaand aan de uitzending met tien man een pijnlijke nederlaag, want het doelpunt van Lucas Bernadou kon niet meer onschadelijk gemaakt worden. Derksen schrikt vooral van het optreden van El Ghazi. “Het verschil tussen Gakpo en El Ghazi vind ik wel schrijnend hoor. El Ghazi heeft namelijk nog nooit ergens goed gepresteerd en hij flikt het bij PSV weer niet. Het is een slapzak, hij is nooit beslissend, hij loopt met mooie bruine beentjes loopt hij daar rond en hij heeft werkelijk niets in de melk te brokkelen”, aldus de analist.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Zelf erkent El Ghazi na afloop van het verloren duel voor de camera van ESPN dat PSV veel beter moet. "Ongelooflijk. Met alle respect voor FC Emmen, maar dit mag niet als PSV. Ik denk dat we gewoon collectief hebben gefaald. Ik denk dat iedereen in de spiegel moet kijken en iedereen moet dondersgoed weten wat hij goed en fout heeft gedaan. Dit moeten we zo snel mogelijk gaan rechttrekken, want dit is PSV onwaardig. Dit kan gewoon niet.”

"Ik kom in die scoringsposities, dat is op zich goed”, vervolgt El Ghazi, die in de spiegel kijkt. “Maar ik moet scoren en daar word ik op afgerekend. Dat heb ik niet gedaan. Ik heb veel kansen gemist de laatste tijd. Ik probeer mijn hoofd koel te houden, maar het moet snel beter. Ik moet gaan scoren en het team helpen, zeker. Ik denk dat ik gewoon rustig moet blijven. Maar als ik een honderd procent kans krijg, moet ik die gewoon scoren. Dat heb je alleen niet in de hand. Het is niet dat ik het expres doe. Ik doe gewoon keihard mijn best”, besluit de aanvaller.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door badhabbit)

Die jongen doet z’n best en kijkt tenminste in de spiegel. Sommige anderen doen dat niet. Dit Derksen gezeur heeft hij nou ook weer niet verdiend.

24 januari 2023 om 22:24
0

Wellicht de materiaalman opstellen dan.
Die gaat ook heel erg z'n best doen.

25 januari 2023 om 08:58
0

Vind ik ook, el Ghazi heeft wel de juiste mentaliteit alleen lukt het even niet. Best gek hoe opportunistisch de voetbalwereld is en dat blijkt maar telkens. Ek2021 riepen vele el Ghazi naar Oranje en hadden we onbegrip dat hij afviel na zijn prestaties bij Aston Villa en kijk de meningen nu.

25 januari 2023 om 12:25
0

Helemaal eens. El Ghazi is echt wel veel meer dan die jongen met die mooie beentjes. Gewoon een goede prof met de juiste instelling die hard werkt.

Dat El Ghazi nergens ooit gepresteerd heeft is natuurlijk onzin, maar dat hij er hier niet veel van bakt is overduidelijk

Maa goed wat verwachten we ook als we Gakpo en Madueke wegdoen voor 80 miljoen en vervolgens niemand besluiten terug te halen. Niet eens om de al zwakke verdediging te versterken.
...

24 januari 2023 om 22:26
0

Porbleem is dat ook met gakpo van dit teams werden verloren dit kan je ruud zwaar verwijten krijg dat er maar niet uit, en trekt er geen lering uit...

24 januari 2023 om 22:27
0

El Ghazi levert gewoon voor de transfersom die hij heeft gekost. Dat jullie Psv-fans hem nu gaan vergelijken met Gakpo is niet eerlijk. El Ghazi zou in een normaal Psv tegen de basis 11 moeten aanschuren en af en toe starten. Niet zoals nu dat hij gegarandeerd een basis plaats heeft want daar is hij te slecht voor.

24 januari 2023 om 22:33
0

El Ghazi heeft 2,5 miljoen en een fors PL-salaris gekost en is al 5 wedstrijden op rij de slechtste PSV'er op het veld. Het is maar wat je leveren noemt

24 januari 2023 om 22:41
0

Voor 2,5 mln krijg je tegenwoordig een talentje of een matige back up. Dus voor die prijs doet El Ghazi het uitstekend.

24 januari 2023 om 22:52
0

zoveel geld, die in het bestuur zijn echt van de pot gerukt heey.

25 januari 2023 om 07:15
0

Idd Timmio, denk 2 seizoenen geleden was Derksen nog wel aardig positief over hem en kans maakte om eens geselecteerd te worden voor Oranje.

25 januari 2023 om 09:36
0

Dat wijzen naar het missen van Madueke als excuus vind ik zo vreemd. Die jongen mis je al 2 seizoenen. Heeft nog nooit 4 wedstrijden op rij gespeeld./

25 januari 2023 om 15:57
0

Als je 30 miljoen uit hem haalt kan je er best wat voor terughalen. Dat is mijn punt

Tja moest je maar eerder andere aanvallers halen. El Ghazi hoort een speler te zijn voor erbij op de bank. Schade is al te groot voor dit seizoen, ik zou totaal niet blij zijn als PSV-supporter, gelukkig ben ik dat niet. Fijne avond!

El Ghazi is leuke opvulling van de selectie, geen basisspeler. Hij is nooit een speler geweest die betrouwbaar is qua niveau maar wel altijd redelijke statistieken haalt. El Ghazi zo afbranden is onnodig de schuld ligt bij PSV.

Psv wordt nooit kampioen. Van Gakpo naar El Ghazi is het zelfde als van een Porsche naar een Toyota

24 januari 2023 om 22:20
0

Nee natuurlijk worden ze nooit kampioen dit seizoen, de vraag is of je de top 4 gaat halen. Het lijkt echt helemaal nergens op.

24 januari 2023 om 22:43
0

Overdrijven is ook een kunst. Feyenoord staat een paar punten los, maar heeft mindere spelers. Nog zat puntverlies voor Feyenoord.

24 januari 2023 om 23:37
0

Dat is wel erg optimistisch. De selectie van PSV bulkt van spelers die in de subtop ook niet opvallen, het heeft een onervaren coach, er is schijnbaar geen geld en bovendien zit er 0 balans in de ploeg. Het heeft nota bene een centrale verdediger als rechtsback en dat terwijl hij de beste centrale verdediger is die PSV heeft. Dan heeft het een hopeloos centraal duo.

Waar je vooral aan voorbij gaat, want ja Feyenoord gaat absoluut nog punten verspelen, is dat PSV zeer waarschijnlijk meer punten gaat verspelen. Niet alleen dat, maar de vraag is ook of Ajax, AZ en FC Twente zoveel gaan verspelen. Het is natuurlijk makkelijk roepen dat dat het geval is, maar kijkend naar het seizoen en de situatie van PSV is dat absoluut geen zekerheid.

25 januari 2023 om 00:00
0

Wie zouden er, buiten Sangare en Simons, dan bij Feyenoord opgesteld worden?

25 januari 2023 om 00:39
0

Benitez is beter dan Bijlow

25 januari 2023 om 01:12
0

Feyenoord heeft mindere spelers? Naast Simons en Sangare zijn alle spelers van Feyenoord beter dan die van PSV. Wat een onzin kraam jij uit zeg!

25 januari 2023 om 08:51
0

@lampen,

Benitez is net als Bijlow absoluut geen puntenpakker.
Zit qua niveau ook geen verschil tussen die 2. Kunnen beiden een goede pot keepen, maar ook beiden door het ijs zakken.

25 januari 2023 om 01:03
0

"De snelste personenauto ter wereld is tegenwoordig een Toyota Supra. De bolide van E Kanoo Racing is goed voor een nieuw wereldrecord: van 0 naar 240 mph (dat is 387 km/u) in 6.05 seconden, over een afstand van 1.320 feet (400 meter)." Bericht uit 2016 van t AD. Dus die was op dat moment sneller dan welke Porsche dan ook 😉

El Ghazi is niet goed nee maar hij kan er ook niks aan doen dat we geen betere op zijn positie hebben.

24 januari 2023 om 22:29
0

Hij kan best eens een goal maken tegen een team als Emmen.

24 januari 2023 om 22:45
0

Nou dus niet anders zou hij dat wel gedaan hebben vanavond

24 januari 2023 om 22:45
0

Volgens mij stond hij voor hij van Ajax was gekocht eerste in de topscorer lijst. Schoot ze er in elk geval aan de lopende band in. Wordt hij verkeerd gebruikt door psv?

24 januari 2023 om 23:23
0

Zijn beste seizoen bij Ajax had hij 11 goals, dus dat hij boven aan stond lijkt me niet. Niet super slecht, maar ook niet super bijzonder. Heeft opzich wel een mooie trap van buiten de 16, maar niet voor niks dat hij de eerste speler was die Bosz eruit haalde destijds. Laat je hem een heel seizoen spelen scoort hij echt wel +- 10 goals, maar voor de rest geen super bijzondere speler.

24 januari 2023 om 23:43
0

Ik ben vooral nieuwsgierig wat men van El Ghazi verwacht. Hij moet het hebben van kracht en z'n schot. Wil je die dus laten renderen, moet je situaties creeeren waarbij hij a la Cristiano Ronaldo in de buurt van de 16 naar binnen kan komen om uit te halen. Die gaat echt de tegenstander niet kapotspelen met geweldige dribbels en constante dreiging. Dat is z'n speelstijl ook helemaal niet. In Europees verband heb je wat aan El Ghazi. Er is ruimte en dan kan hij z'n ding doen. In de Eredivisie is die ruimte er niet. Dan moet je of een manier vinden om die ruimte te creeeren, of je haalt 'm gewoon niet. Dat is tevens misschien wel het grootste probleem van PSV (buiten het feit dat het subtop-spelers blijft halen): Er zit geen plan achter de spelers die het contracteert.

Aan het begin van het seizoen begin je met de aanval Gakpo - De Jong - Madueke. Mijns inziens de beste aanval van de Eredivisie. Gakpo en Madueke zijn nu weg en de Jong is een tijd geblesseerd geweest en uit vorm dus daar is niks meer van over. De 2e keus is simpelweg niet goed genoeg.

24 januari 2023 om 22:45
0

Daar komt nog eens bij dat Luukinho zonder aanvoer vanaf de zijkanten best een beperkte voetballer is. Ik hoop dat er nog wat bij gaat komen want met Max, Teze, El Ghazi en Bakayoko zal die aanvoer behoorlijk tegenvallen vrees ik.

25 januari 2023 om 12:11
0

El Ghazi vanaf de linkerkant naar binnen laten trekken om af en toe te schieten (wat ook zijn beste kwaliteit is), Max over de buitenkant laten gaan en hoog laten staan omdat hij inmiddels zo ongeveer de enige in het elftal is met een voorzet in huis en Guti laten uitzakken naar de linkerkant om het gat van Max op te vangen.

Aan de andere kant weet ik het ook niet. Haal Van Ewijk maar op als rechtsback en betaal daar maar teveel voor, als Teze op rechtsback blijft staan doe ik het zelf nog liever denk ik.

24 januari 2023 om 22:47
0

Mwhah. Zeker een uitstekende aanval, maar de voorhoede tadic-Brobbey-antony is beter. Helaas Brobbey vaak geblesseerd, antony verkocht en tadic uit vorm.

Begint bij de coach, ook al had je goede spelers zonder idee en plan of idee en tactisch strijdplan dat eraan mist wordt het niks. en dezelfde fouten worden telkens gemaakt tegen.s de kleintjes in uitwedstrijden en teze op back positie in uitwedstrijd is garantie voor punt verlies. Ghazi die zou niet eens meekunnen bij Dordrecht.

Ik denk dat El Ghazi, hoewel ik denk dat tekort komt voor de basis, echt wel potentie heeft. Die jongen heeft even de tijd nodig om het juiste ritme te vinden maar na het vertrek van Gakpo en Madueke wordt er natuurlijk veel meer van hem verwacht en is de druk om te presteren verdubbeld, lastige situatie.

24 januari 2023 om 23:38
0

Daarbij moet hij door blessures en teamwisselingen steeds op andere posities spelen. Dat helpt ook niet mee. Hij heeft Aston Villa trouwens naar de PL geschoten, daar heeft hij zelfs de ramadan voor uitgesteld. Dus dat hij nooit ergens gepresteerd heeft is ook niet waar. De Championship is geen misselijke competitie. Daar hou ik me aan vast.

24 januari 2023 om 23:47
0

Hij wordt (El Ghazi) gewoon totaal verkeerd gebruikt. Allereerst gaat hij natuurlijk niet a la Ziyech de competitie aan flarden schieten. El Ghazi is vrij fysiek (geworden) en heeft een goed schot. Z'n techniek is redelijk, maar z'n handelingssnelheid is wel aardig. Waar je hem dus wilt hebben, is in gelegenheden waarin hij snel kan reageren en uit kan halen. Echter krijgt hij bij PSV ballen ver verwijderd van het vijandelijke doel. Dan heb je gewoon niet heel veel aan El Ghazi. Je ziet het ook bij Bergwijn die nu bij Ajax niets klaarspeelt. Ze hebben die ruimte nodig, maar de coach verwacht dat ze die ruimte zelf creeeren. Tja, die kwaliteiten hebben ze simpelweg niet.

25 januari 2023 om 08:35
0

Ik vind dat iemand die je uit de PL haalt, waar hij het toch een tijdje niet verkeerd heeft gedaan, nogal wat meer mag brengen in de Eredivisie dan dat hij nu doet. Want hij brengt nu eigenlijk precies niks…

Het hele team bakt er niks van maar Anwar krijgt weer de schuld. Heb de wedstrijd gekeken en ben van mening dat de trainer el Ghazi eruit had moeten halen ipv Bakayoko. Maar om hem als enige eruit te pikken is weer typisch Derksen!

El ghazi doet alles op hetzelfde tempo. Zit 0 versnelling in...
Verschrikkelijk om naar te kijken

Haha en dan nog te bedenken dat toen El Ghazi even een opleving in Engeland had hier al door velen geroepen werd dat hij mee moest met Nederland naar het WK. Nu zie je dus dat het allemaal niet zo bijzonder is. Blijkbaar heeft PSV gewoon de financiële middelen niet om aankopen te doen en moesten ze die twee toppers (in wording) wel laten gaan. Heel jammer maar een jaar waar je kampioen kon worden door het kwakkelende Ajax verspeel je nu zelf.

Ik irriteer me mateloos aan de mensen die constant roepen dat PSV een betere selectie heeft dan o.a. Feyenoord. Dat was absoluut niet waar in het begin van het seizoen, maar nu nog steeds niet. Daarnaast heeft Feyenoord ook gewoon een betere coach met meer ervaring en die tevens in staat is om een hechter collectief te smeden. Dit alles zeg ik helaas met mijn PSV hart, maar we mogen echt van geluk spreken als we 3de worden aan het einde van de rit, al acht ik zelfs de 4de of 5de plaats niet onrealistisch.

25 januari 2023 om 10:06
0

Qua aanval blijft PSV beter dan Feyenoord.
Het middenveld gelijkwaardig.
Verdedigend Feyenoord.
In de breedte enkel in de aanval beter.

Maar winnen van Emmen en Fortuna moet gewoon kunnen met deze selectie. Dat mag je Ruud best aanrekenen.

25 januari 2023 om 12:35
0

En ik irriteer me mateloos aan mensen die stellen dat dit aan het begin van het seizoen niet waar was. Jullie verloren al jullie sterkhouders en wij kregen er basisversterkingen bij terwijl jullie aankopen deden die nog niks bewezen hadden. Inmiddels is het natuurlijk overduidelijk dat Feyenoord beter is na het vertrek van Gakpo en Madueke.

"maar we mogen echt van geluk spreken als we 3de worden aan het einde van de rit, al acht ik zelfs de 4de of 5de plaats niet onrealistisch" helaas wel op dit moment ja. De horizon ligt nog ver weg.

"el Ghazi heeft namelijk nog nooit ergens goed gepresteerd en hij flikt het bij PSV weer niet. Het is een slapzak, hij is nooit beslissend, hij loopt met mooie bruine beentjes loopt hij daar rond en hij heeft werkelijk niets in de melk te brokkelen”,"

Aldus de Hoofd Negativiteit in journalistiek. Lekker makkelijk oordelen vanaf de zijkant, zoals hierboven ergens al gezegd is, El Ghazi kan tenminste in de spiegel kijken, wat Derksen absoluut niet kan. Dat deze seniele man nog een podium krijgt is me echt een raadsel, alhoewel, de kliks werken natuurlijk wel in zijn voordeel... man man man...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord4127
2.AZ3916
3.PSV3522
4.FC Twente3519
5.Ajax3427
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller80
F. RuttenUnknown
W. BenítezKeeper180
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

131 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 12 3 0 0
2022/2023 Aston Villa U21 1 1 0 0
2022/2023 Aston Villa 0 0 0 0
2021/2022 Everton 2 0 0 0
2021/2022 Aston Villa 9 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Komst Fábio Silva drijft overbodige aanvaller naar de uitgang bij PSV

Yorbe Vertessen staat op de nominatie om verhuurd te worden, zo heeft Ruud van Nistelrooij bevestigd tijdens de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De aanvaller hoeft...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 26 januari
Willem II wil Mohamed Taabouni huren van Feyenoord. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren