Dinsdag, 24 Januari 2023

Arsenal wil Chelsea dwarsbomen en aast op zelfde duo

Ben Rienstra is momenteel op proef bij SC Cambuur. De 32-jarige middenvelder zit al sinds zijn vertrek bij Fortuna Sittard in juli zonder club en hoopt in Leeuwarden een contract te verdienen. (Leeuwarder Courant)
Selim Amallah gaat de overstap maken van Standard Luik naar Real Valladolid. De Marokkaanse WK-ganger gaat zich nog deze week melden bij de Spaanse laagvlieger. (Fabrizio Romano)
/
Arsenal heeft met Amadou Onana en Moisés Caicedo dezelfde transfertargets als stadgenoot Chelsea. Eerstgenoemde controleur ligt bij Everton nog vast tot medio 2027, terwijl laatstgenoemde nog 2,5 jaar te gaan heeft bij Brighton & Hove Albion. (Evening Standard)
Manchester United werkt hard aan de komst van Malo Gusto. Olympique Lyon staat niet onwelwillend tegenover een transfer, daar het contract van de negentienjarige rechtsback volgende zomer afloopt. (RMC Sport)
Ook FC Twente-verdediger Joshua Brenet staat op het verlanglijstje van Fulham. De nummer zeven van de Premier League werd de afgelopen dagen hevig gelinkt aan Nederlanders Denzo Kasius en Milan van Ewijk. (The Express)
Leeds United hoopt met Juventus-middenvelder Weston McKennie een nieuwe Amerikaan aan de selectie toe te voegen. Met Tyler Adams en Brenden Aaronson heeft manager Jesse Marsch al twee landgenoten tot zijn beschikking. (Relevo)Poll

Wat is de beste optie voor Chelsea/Arsenal?


37 reacties (laatste reactie door lierse1997)

Doet Wan-Bissaka het momenteel bij ManU niet juist goed? En Dalot was het afgelopen half jaar gewoon een van de sterkhouders. Zie niet echt in waarom er alsnog een nieuwe rechtsback moet komen als je twee vrij jonge rechtsbacks van niveau hebt.

24 januari 2023 om 18:44
0

Wan Bissaka is voetballend gewoon niet goed genoeg. Vooral in de opbouw merk je dat met hem, is voor ETH geen lange termijn optie. Dalot daarentegen doet het inderdaad erg goed, maar er is niks mis met een jonge backup die ervaring op kan doen door middel van sporadische optredens.

24 januari 2023 om 19:56
0

Wan Bissaka kan aardig tackelen maar meer niet. Dalot doet het half jaar goed maar dat is ook nog geen zekerheid van lange termijn succes.

24 januari 2023 om 20:33
0

Dalot z'n contract willen ze in ieder geval openbreken. Wan Bissaka mag daarentegen vertrekken voor zover ik weet. Is inderdaad ook gewoon geen match met ten Hag, zag je van tevoren al aankomen.

Zouden goeie aanwinsten zijn voor Arsenal, beiden jonge, goede spelers. Denk dat Chelsea eerder een uitstekende passer nodig hebben die ze momenteel toch wel echt missen. Enzo zou ideaal zijn.

24 januari 2023 om 18:45
0

Toch mooi om te zien dat ze wederom jonge spelers willen contracteren, er zit een best duidelijke visie achter deze winter transfers. Dat was in de zomer wel anders.

24 januari 2023 om 18:54
0

Doel je op Chelsea met hun visie of op Arsenal? Indien Chelsea, dan kan je je vraagtekens zetten over hun beleid, namelijk 500 miljoen uitgeven. Omzeilen door een 'maas' in de regelgeving de Financial Fair Play. Ze smeren de spelers jarenlange contracten aan door de transfersommen over al die jaren uit te smeren. Slim? Misschien. Denk dat het risico later veel groter is dan ze nu voorzien.

24 januari 2023 om 18:54
0

Sstt niet te hard zeggen dat schrikt de overige vz gebruikers af. Chelsea koopt natuurlijk alleen maar zonder enig idee erachter, waardeloze talenten die het stuk voor stuk niet gaan redden. Zet er nog even bij dat ze 500m uitgegeven hebben en veel te lange contracten uitdelen dat weet namelijk nog niemand. Daar heb je de eerste al Tegenagrument was me net voorXD.

24 januari 2023 om 19:07
0

Sssttt voorlopig ziet het ernaar uit dat Champions League een utopie gaat worden. Zelfs Europa League moeten ze schieten. Zal ik nog iets schrikbarends noemen, ze gaan misschien Conference League niet halen. Zit je dan met talenten, van wie je niet weet of ze het niveau halen, met contracten van 7,5 jaar. Toppie! :-)

24 januari 2023 om 19:10
0

Ik bedoelde Chelsea inderdaad. Men doet alsof zij de enige club zijn die deze constructie toepassen, terwijl dit al jaren gedaan wordt. Bekendste voorbeeld is de transfer van felix naar atleti, waar hij een 7-jarig contract ondertekende.
Je kan zeggen wat je wil maar het is gewoon een slimme constructie.

Ik zeg niet dat ik het eens ben met het beleid en de bedragen, maar je kan niet ontkennen dat er geen visie achter zit toch, dat is namelijk weleens anders geweest. Het risico kan inderdaad wel groter zijn zoals je zegt, maar de tijd zal het leren.

24 januari 2023 om 19:12
0

Lekker boeien 1 seizoen geen Europees wat een ramp. Waar is Arsenal in de CL dit seizoen?

24 januari 2023 om 19:13
0

Nou wat een probleem zeg. Dat Chelsea een keer geen Europees voetbal haalt is echt niet het einde van de wereld. Zolang het volgende seizoen wel gebeurt is er niks aan de hand.

De vraag of talenten het niveau gaan halen. Tja dat is het risico van het kopen van jonge spelers. Daar kun je weinig aan doen. Korter contract aanbieden kan helpen maar dat is niet gebeurt. Dus je kan het wel aanhalen maar dat zegt vrij weinig.

24 januari 2023 om 19:34
0

Lekker boeien 1 seizoen geen Europees voetbal? Weet niet hoor, maar als je zo een uitgavenpatroon gaat hanteren dan is CL het minimale. Laten we nou in de PL meerdere clubs hebben die voor de eerste 4 plekken in aanmerking komen. Ik zou mij zorgen maken als Chelseafan als je de progressie van Arsenal ziet en Manchester United die aanhaakt. Zeg nooit nooit, maar daar in Newcastle zijn ze ook aan het broeden. Maar hey, wie ben ik...

24 januari 2023 om 19:38
0

FiveO, zolang het volgend seizoen wel gebeurt. Maar dat is met alles, toch? Het is allerminst zeker... Noemde het net ook al. Je hebt Man City als zekerheid voor CL plaatsen, normaliter Liverpool en Chelsea, de 4e plek om het even. Als Man U en Arsenal zo doorgaan, dan wordt het nog zware bak voor Chelsea om te kwalificeren. Naast deze clubs heb je ook nog een Tottenham en ik schaar Newcastle zeker niet tot die plekken, maar zou ze komende jaren niet onderschatten.

24 januari 2023 om 19:39
0

Tuurlijk is het de vraag. Zeker weten kan namelijk niet want niemand weet hoe het volgende seizoen gaat. Maar Chelsea plaats zich vaker wel dan niet voor Europees voetbal.

Leuk die progressie maar alsof Chelsea stil staat. Plus dat je als club zijnde je elk jaar gewoon opnieuw moet bewijzen. Niks is zeker binnen het voetbal.

Reactie is aangepast omdat ik in eerste instantie de reactie van jou op mij niet had gezien.24 januari 2023 om 19:43
0

Jij doet alsof het iets negatiefs is dat United en Arsenal ook aansluiten dat is toch juist het mooie van de PL? Lekker strijden om de top 4 ik heb er alle vertrouwen in laat Utd en Arsenal maar komen, komende seizoenen.

24 januari 2023 om 19:46
0

Ik maak mij absoluut niet druk om Chelsea. Het is mij om het even daar in de PL, maar ik vind het altijd mooi als je een half miljard uitgeeft en de resultaten zijn er niet naar. Is goed beleid met geld smijten? Dan komt de rest inderdaad vanzelf.
Feit is wel dat ze de Financial Fair Play omzeilen... is het slim door de regel te omzeilen? Misschien wel, maar gelukkig zal dat ook tegen gehouden worden. Geniet er nog maar van :-)

24 januari 2023 om 19:49
0

Hoe meer hoe beter, dat komt de PL en spanning ten goede. Alleen als Chelsea fan zou ik mij zorgen maken, dat is het enige. Gelukkig is het jouw geld niet en hoef je geen beleid te hanteren, maar geld moet ook ergensbterug verdient gaan worden. Je kan wel investeren, maar het risico dat Chelsea de komende jaren naast CL gaat grijpen is groot. Ach, wat boeit het mij eigenijk ook.

24 januari 2023 om 19:58
0

Tja of het goed beleid is, dat weet ik niet zeker. Wat ik met goed beleid bedoelde is dat Chelsea nogal is van de trainers ontslaan. Hierdoor krijg je eigenlijk constant een andere spelopvatting waardoor er constant van selectie gewisseld moet worden zodat die beter bij de spelopvatting past. Dus laat ze eerst maar eens vertrouwen krijgen in de trainer zodat Chelsea eindelijk een keer vastigheid krijgt en dus daar hun beleid op kunnen voeren. Dan zie ik de rest wel goedkomen.

Voor nu is het misschien handig. Of het in de toekomst zo is moet blijken. Chelsea zit wel langdurig vast aan spelers waarvan Chelsea nooit kan weten hoe goed die spelers worden. Maar dat wordt inderdaad tegengehouden. Maar beter ook.

24 januari 2023 om 20:31
0

Je bent ervan op de hoogte dat Boehly verplicht 2 miljard in Chelsea moest stoppen als onderdeel van het contract? Ik maak me helemaal nergens zorgen om financieel. En nu al zeggen dat de resultaten er niet naar zijn is natuurlijk de grootste onzin. Ale ze volgend seizoen nog zo presteren mag je er wat van vinden maar nu al van uitgaan dat het faalt slaat natuurlijk nergens op.

Onana is echt een ruwe diamant, de klasse druipt eraf. Ik denk dat hij het in zich heeft om 1 van de beste cm’s cvm’s in de premier League te worden.

24 januari 2023 om 18:49
0

Inderdaad, heeft soms echt wat Yaya Toure vibes. Al is hij voetballend nog een stuk minder.

Even off topic:
VZ, zijn er slechts een aantal aandachtsclubs bij jullie? Ik snap de extra aandacht voor alles met een Nederlands tintje prima, dat is geen probleem. Maar jullie missen van grote clubs gewoon officiële transfers.. In dit geval Arsenal, maar ook bij andere clubs heb ik dit gezien. Waar is een bericht over de nieuwe CV van Arsenal? Die is al geruime tijd officieel aangekondigd door Arsenal zelf... En bij mijn weten zijn er hier genoeg users voor Arsenal, die vaak reageren.

On topic:
Caicedo zou ik graag zien komen! Ligt er alleen aan voor welk bedrag. Brighton hebben wij eerder zaken mee gedaan natuurlijk, maar ze vragen wel elke keer fikse bedragen... (Hun goed recht overigens). Die Onana ken ik wat minder goed, dus dat kan ik moeilijk beoordelen. Ik hoop in ieder geval wel dat er een CM bij komt!

24 januari 2023 om 19:02
0

Dit viel me ook al op als je Romano volgt merk je gewoon hoeveel vz achterwegen laat echt bizar. Chelsea is gewoon hot topic nu (niet perse positief) net als Barca dat kort geleden was en ja alles voor de kliks natuurlijk.

24 januari 2023 om 21:58
0

Ja maar dat is dus het gekke LondonIsBlue, van Romano staat een halve scheet wel als volledig artikel hierop.. maar een officiële transfer dus niet. Dat Chelsea hot topic is snap ik, geen probleem. Ik vind het gewoon erg slordig dat ze officiële transfers missen, maar wel geruchten of een social media post van de zus van Ronaldo een artikel waardig vinden..

24 januari 2023 om 20:22
0

Heel slordig inderdaad dat ze de transfer van Kiwior niet een artikel waard vinden.

24 januari 2023 om 22:00
0

Ja precies AZE.. Het is ook gewoon onlogisch. Halve geruchten wat in de wandelgangen kan zijn soms hele artikelen, maar officiële transfers worden compleet genegeerd..

Kiwior is een wat onbekendere naam wellicht, was hij voor mij in ieder geval wel, maar hij komt wel gewoon voor 20 miljoen over. Het is niet een random kleine transfer tussendoor...

24 januari 2023 om 23:09
0

Het kwam nog wel langs in hun transfer blog, maar geen die hoe goed die bezocht wordt. Een transfer van Arsenal verdient wat mij betreft altijd wel een artikel, grote fanbase hier en is ook geen kleine club.

Wel eens met Jackieboy hierboven, VZ mist bizar veel deze transferwindow. Vooral de wandelgangen kan je ieder uur vullen met stukjes deze maand. Om ze alvast wat voor te kauwen: Dortmund gaat zeer waarschijnlijk de 16-jarige Julien Duranville van Anderlecht halen voor 10 mln daar hij niet wil verlengen. Daarnaast zijn ze, met Arsenal, druk bezig om de Spaanse rechtsback Ivan Fresneda los te weken. En nee, geen interesse in een baan bij VZ want ik heb het druk genoeg.

24 januari 2023 om 20:24
0

Pas maar op dat de censuur mods dit soort reacties niet weghaalt omdat ze het zien als kritiek. Komt hier wel vaker voor.

24 januari 2023 om 21:34
0

Ik had gelezen 20 miljoen (10 miljoen + 10 miljoen bonussen) voor Duranville. Een ontzettend groot talent is hij maar blijft een stevig prijskaartje voor een 16 jarige natuurlijk.

24 januari 2023 om 21:53
0

Volgens Nieuwsblad is het 10 mln met mini bonus. Omdat hij niet bij wil tekenen kunnen ze niet veel meer eisen.

24 januari 2023 om 22:03
0

Ja precies BaronVonBorsig! Echt slordig! En wel artikelen over de nieuwste mening van Driessen of ander Telegraaf gespuis.. Dat van Duranville wist ik bijvoorbeeld niet omdat ik Dortmund niet intensief volg, maar zoiets zou ik hier wel aanklikken uit interesse.

Zie je Fresneda eerder naar jullie vertrekken of naar ons? Ik zie persoonlijk de noodzaak voor hem bij ons niet zo, ondanks dat ik zijn profiel speler wel interessant vindt. Maar we hebben al White & Tomiyasu.. En omdat Kiwior dus is gehaald, is het wel duidelijk dat White echt rechtsback blijft (tenzij Holding eindelijk verkocht wordt).

24 januari 2023 om 22:24
0

Het staat allemaal in dat transferoverzicht volgens mij.

24 januari 2023 om 22:37
0

Waar kan je dat transferoverzicht vinden? Want ik kan hem nergens vinden in de app. Fresneda zou wel eens voor Arteta kunnen kiezen. Al zou hij bij ons direct kunnen spelen. En eens hoor, nutteloze meningen worden verheerlijkt in een nutteloos stukje en transfers/geruchten laten ze liggen. Het is meer RTL Voetbalboulevard soms.

24 januari 2023 om 23:43
0

Het is zo een topic dat regelmatig ververst en gepusht wordt. Echter eerder een overzicht dan een echt topic dat reacties uitlokt.

25 januari 2023 om 07:48
0

Zoiets werkt voor reacties inderdaad niet bepaald Lierse. Zeker omdat die elke keer geupdate wordt, waardoor je reacties van 25 dagen door elkaar hebt staan. Is niet prettig reageren. Maar het lijkt mij niet gek om de grote ploegen uit de Europese competities daar de transfers van artikelen te maken. Ze doen het namelijk voor geruchten wel. Moeilijk is het niet in ieder geval.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

In de wandelgangen

Donderdag 26 januari
Willem II wil Mohamed Taabouni huren van Feyenoord. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren