Schreuder mag voorlopig aanblijven na crisisberaad; wel wijziging op komst

Dinsdag, 24 januari 2023 om 07:36Tom Rofekamp

Alfred Schreuder mag voorlopig aanblijven bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. Na het gelijkspel in De Klassieker (1-1) vond er crisisoverleg plaats in Amsterdam, waarin naar voren kwam dat er genoeg veerkracht werd gezien de laatste weken. Wel komt er mogelijk op termijn een assistent-trainer bij.

Eerder werd al bekend dat de spelersraad van Ajax – bestaande uit Dusan Tadic, Steven Berghuis, Jurriën Timber, Edson Álvarez en Davy Klaassen – de selectie vrijdag bij elkaar had geroepen voor een stemming over de staf. Ook mental coach Joost Leenders was daarbij aanwezig. Toen deze vroeg wie er allemaal geen vertrouwen had in de staf, stak vrijwel iedereen zijn hand op. De spelers besloten de kwestie uit te stellen tot na De Klassieker en er de week daarop over verder te praten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Maandag vond er al crisisberaad plaats, waarin onder meer de toekomst van Schreuder werd besproken. De geplaagde oefenmeester krijgt voorlopig het voordeel van de twijfel, mede omdat er de laatste weken veerkracht wordt gespot door de clubleiding. Bovendien heeft deze het vertrouwen dat er de komende vier wedstrijden (FC Volendam, thuis; Excelsior, uit; SC Cambuur, uit en RKC Waalwijk, thuis) twaalf punten gepakt gaan worden. Wel vinden er mogelijk wijzigingen plaats in Schreuders staf.

De Telegraaf schrijft dat er wordt nagedacht over een nieuwe assistent-trainer, die op korte termijn moet aansluiten. Schreuder wordt momenteel geassisteerd door de door hemzelf aangestelde Matthias Kaltenbach en oudgediende Michael Reiziger. Met name Kaltenbach lijkt op de schopstoel te zitten, liet Mike Verweij maandag al weten in de podcast Kick-off. "Sommige spelers weten niet eens of hij kan praten. Die loopt daar een beetje rond."Gerelateerd

Meer sportnieuws

190 reacties (laatste reactie door schwarz)

Lekker nieuws om op te staan

24 januari 2023 om 07:43

Voor iedereen behalve idd voor Ajacieden. Zou Schreuder iets hebben om Van der Sar & co. mee te chanteren? Want 6 wedstrijden, 5 punten is dramatisch en rampzalig voor Ajax. Plus geen enkele topper gewonnen. En dan ook nog zulk slecht voetbal, wat eigenlijk nog erger is imo.

24 januari 2023 om 08:16

Formus. Zoals verwacht is zo'n Van der Sar gewoon een lichtgewicht. Heeft in de goeie tijd goed mee kunnen liften, maar nu het allemaal wat moeilijker gaat valt die gewoon door de mand. Met zijn ervaring binnen de club had die al lang ervoor moeten zorgen dat er was ingegrepen.

24 januari 2023 om 08:34

Wel aardig van Schreuder dat hij zijn assistent laat stikken.

24 januari 2023 om 08:53

@formus: dat Ajax in een enorme dip zit is duidelijk en de serie is inderdaad ook 'gewoon' slecht. Maar de achterstand is eigenlijk wel te overzien. Feyenoord krijgt een pittige serie met NEC, Twente, Heerenveen, PSV en AZ. Ajax krijgt, Volendam, Excelsior, Cambuur, RKC en Sparta. Lijkt me dat Ajax in die serie minimaal 13 maar nog liever maximaal 15 punten moet halen wil Schreuder kunnen blijven zitten. Zou me ook niet verbazen als Ajax na deze serie Feyenoord heeft ingehaald. (even los van de clubs die er tussen staan, want AZ heeft ook niet het zwaarste programma). Maar ik denk dus dat deze serie doorslaggevend gaat zijn.
Aan de andere kant was het lekker geweest voor een nieuwe trainer om met deze serie in te stromen.

24 januari 2023 om 09:01@paauwer: Want? Je hebt Schreuder z'n reactie over deze kwestie al gehoord? En de assistent is al ontslagen?

24 januari 2023 om 09:04

Ijsmuts, we zijn halverwege. Iedereen krijgt nog dezelfde wedstrijden dus die serie is niet zo relevant. Bovendien werd er ook niet bij Emmen en NEC gewonnen dus 12 uit 4 lijkt me alles behalve een zekerheidje

24 januari 2023 om 09:08

Helemaal eens met Ijsmuts. Schreuder en staf nu vervangen zou waarschijnlijk voor nog meer onrust zorgen. Ajax heeft er in het verleden wel slechter voorgestaan halverwege de competitie op een toen veel sterker PSV of Fc Twente. Pas als de achterstand nog verder is opgelopen en kampioenschap/cl definitief uit zicht zijn kun je Schreuder en muppet Kaltenbach wel eruit schoppen. Of anders gewoon aan het eind van het seizoen, kampioen of niet......

24 januari 2023 om 09:16

Je moet geen maatregelen nemen als het te laat is maar proactief: dus Schreuder eruit.

24 januari 2023 om 09:23

@Ijsmuts: Blijkbaar heb je niet verder gekeken vwb het programma van Feyenoord, na AZ, want dan ziet de wereld er alweer heel anders uit en krijgen de andere ploegen de “ lastigere” wedstrijden. Voorlopig moet Ajax 5 punten inlopen op Feyenoord, laat ze dat in deze vorm eerst maar eens voor elkaar krijgen, dus reken jezelf vooral niet al te rijk. Daarnaast speelt Feyenoord pas in de 8e finale weer Europees voetbal en PSV en Ajax al een ronde eerder.

24 januari 2023 om 09:26

De achterstand is helemaal niet te overzien Ijsmuts. Jij staart je blind op de ranglijst, maar het voetbal is dramatisch, er zijn geen automatismen, spelers worden verkeerd gebruikt, negatieve records sneuvelen als sneeuw voor de zon en in de CL zijn we roemloos uitgeschakeld als lachertje van Europa. Dan krijg je nu inderdaad een serie wedstrijden waarin je weer wat punten gaat pakken (we zijn nog net beter dan Volendam en Excelsior), voordat aan het eind van het seizoen we een enorm zware serie krijgen. En dan krijg je de rekening voor het wanbeleid van nu. Ze hadden Schreuder voor de winterstop al moeten ontslaan of nu na Feyenoord zodat de nieuwe trainer er een beetje in kon komen met of een winterstop of met dit makkelijke programma. Dit is het probleem voor je uitschuiven, een extra assistent erbij gaat het niet oplossen, typische halve maatregelen van non-personalities om toch te kunnen zeggen dat ze iets gedaan hebben. Een directie zonder ballen die met de toekomst van Ajax speelt en dat gaat verliezen. Maar de club en wij als fans zijn er de dupe van want we worden lichtjaren teruggeworpen naar een tijd waarvan we dachten eindelijk verlost te zijn. Maar hey, we staan maar 5 punten achter op een van de andere clubs in NL die matig presteert, waar maken we ons druk om?!

24 januari 2023 om 09:36

Hopelijk Bogarde weer terug om de verdediging even een en ander bij te leren.

24 januari 2023 om 09:38

Was bij FC Barcelona ook het geval toen Schreuder daar zat met Koeman. Geen visie, constant puntverlies, wanneer dat niet kon en nooit de toppers gewonnen. Nu zie je hetzelfde met dit Ajax, wat een afgang.

24 januari 2023 om 09:41

@eigenlijk iedereen die begint over de rest van het programma: Mijn punt is dat ik denk dat de Ajax-leiding hoopt op een ommezwaai door in de winning mood te komen door een makkelijke serie. Die kan het team het nodige vertrouwen geven. Ik zeg nergens dat ik denk dat Ajax ze allemaal gaat winnen of dat de problemen dan opgelost zijn. Ik wil alleen benadrukken dat ik denk dat dit de redenatie is om Schreuder te laten zitten.

24 januari 2023 om 09:45

Ja die gaat zich even lekker laten misbruiken. De neger die voor niemand buigt, gaat de personen die hem afgewezen hebben assisteren in de chaos die ze gecreëerd hebben, droom lekker verder.

24 januari 2023 om 09:51

Misschien wil je dan ook even aangeven wat je vindt van die redenatie van Ajax? Want wat de redenatie is, kunnen we allemaal uit het artikel halen, daar heeft niemand jouw post voor nodig.

24 januari 2023 om 09:51

Was het nodig om hem neger te noemen in plaats van bogarde? Jeetje wat word het niveau hier laag zeg

24 januari 2023 om 10:06

@jizzy: Lijkt mij dat Ajax niet voldoende vertrouwen heeft in Bosz, anders had je die logischerwijs voor de groep gezet, of die wil niet (halverwege instromen). Lijkt me dat ze ook niet voldoende vertrouwen hebben in de interne alternatieven. Ik vind het ook onverstandig je oude sokken weg te gooien voordat je een nieuw paar klaar hebt liggen. Iedereen is het er over eens dat het de verkeerde kant op gaat (behalve Schreuder).

24 januari 2023 om 10:10

fc ramires zo heet zijn boek; Deze neger buigt voor niemand. Vraag me niet waarom maar ik heb dat boek jaren geleden gelezen en by far het meest waardeloze boek dat ik ooit las. Vol slachtoffer gelul en alles was racisme. Enorm jankverhaal. Desalniettemin lijkt het me geen slechte vent, en straalt ook wat uit wat velen missen.

24 januari 2023 om 10:26

Nu was nog het laatste moment om in te grijpen. Je zit voor een serie op papier makkelijke wedstrijden - al strookt dat niet met de werkelijkheid - en kunt met rigoureus ingrijpen nog iets van het seizoen redden. Voor mijn part zet je Frank de Boer er direct voor. Het kan nooit erger dan nu, en hij is beschikbaar. Dan kun je ook ondertussen gaan focussen op komend seizoen. Directie vervangen, daar heb je een halfjaar de tijd voor, TD aanstellen en nieuwe technische staf samenstellen. In een goed geleide organisatie moet dat te doen zijn. Nu ik dit opschrijf weet ik ook direct dat al deze ingrepen niet gaan plaatsvinden. Want ik vond een goed geleide organisatie een eerste vereiste. En dat is Ajax omgekeerd. Overmars is hoe lang weg? En zit er al een nieuwe TD? Dit is dus een voorbeeld hoe Ajax tegenwoordig geleid wordt. Het wordt met de dag gekker……

24 januari 2023 om 10:29

@FcRamires, wel graag kennis hebben voordat je oordeelt. Zo noemde Bogarde zichzelf en zo betitelde hij zelfs zijn eigen boek. Het had misschien tussen aanhalingstekens gekund, maar in het geval van Bogarde is het niet zo gek. Net zoals de naam van de dj van de jeugd van tegenwoordig. Ik zal het voor jou gemoedsrust niet neerpennen, maar Google maar. We zijn niet in de VS he, je kan ook uit het bericht van Piranha halen dat hij groot fan van Bogarde is. Overigens zelf natuurlijk ook geen voorstander van dit woord gebruiken, maar context is wel belangrijk.

24 januari 2023 om 10:37

@ducktaildo,

Ben het helemaal met je eens. Iedere keer als het moeilijk wordt schittert hij in afwezigheid. En als hij dan uiteindelijk wel naar voren stapt praat hij als een nerveus kind dat bang is straf te krijgen van zijn ouders. Nu blijkt wel dat het succes van Ajax niet door Van der Sar kwam maar door Overmars. Van de Sar voegt niets toe en durft opnieuw geen harde beslissingen te nemen. Als ik supporter van Ajax was wilde ik niet alleen een andere trainer maar zeker ook een andere directeur. Het is te hopen dat de RvB durft in te grijpen bij Ajax.

24 januari 2023 om 12:50

Ik vind het alleen maar goed dat ze niet over een nacht ijs gaan en paniekerige beslissingen nemen op basis van emotie en supporters die klagen. Buiten het feit dat Schreuder hier en daar persoonlijk kan verbeteren (en waarschijnlijk ook nog lerende is, net zoals Ten Hag in zijn beginfase) zitten er ook gewoon een aantal zaken niet mee zoals blessures etc. Das niet allemaal Schreuder aan te rekenen. Er is nu 1 slechte reeks neergezet in de competitie, deze zal tegen Volendam doorbroken moeten worden.

24 januari 2023 om 07:47

Daarom wel lekker toch ,gaat prima met het elftal toch niet verloren en de komende wedstrijden worden gewonnen

24 januari 2023 om 10:44

Ik denk dat jij het sarcastisch bedoeld, maar gezien het programma zou het zomaar kunnen dat je er in de ED over een aantal weken heel anders voor staat. Je zou zomaar 1ste of 2de kunnen staan, maar daarbij ook uitgeschakeld kunnen zijn in de KNVB beker en in de EL. Want en zowel Twente uit en Union Berlin zijn op dit moment niet de tegenstanders waar ze echt op zitten te wachten.

24 januari 2023 om 07:50

Beetje wel. Vind het eerlijk gezegd heel niet erg als Ajax 1 keer Europa League voetbal haalt en een ander kampioen wordt. Het enige is dat we wel voldoende punten moeten halen voor de CL tickets in Europa en met Schreuder bij Ajax weet ik niet of die nog wat wedstrijdjes kunnen winnen.

24 januari 2023 om 08:04

Oftewel: wel de lusten en niet de lasten. Ajax moet in het belang van Nederland gewoon CL spelen en dus moet Schreuder er uit. Dit is dramatisch nieuws.

24 januari 2023 om 08:12

In het belang van Nederland nog wel...

24 januari 2023 om 08:12

De CL gaat PSV toch niet meer winnen. Voor alle andere Nederlandse clubs zou het, zoals Pieter hierboven al zegt, gewoon een zegen zijn om Ajax eenmalig EL te laten spelen. De financiële verschillen zijn in de top (ook zonder CL) gewoon te groot als je niet voor Ajax bent.

24 januari 2023 om 08:13

Dan hebben we gezien dit seizoen Myvision. 6-1 tegen napoli. Ik zeg niet dat anderen het beter gaan doen. Maar die Ajax is net zo dramatisch als de rest van de ploegen in Europa.

24 januari 2023 om 08:14

@Pieterpost…..Wij moeten gewoon CL halen. Die instelling die jij nu hebt is dezelfde als schreuder. Middenmoter instelling. Dat iemand anders kampioen wordt, tja dat kan gebeuren maar wij moeten die 2e plek binnenhalen en dat gaat op deze manier niet gebeuren.

24 januari 2023 om 08:15

Nou ik zou het wel leuk vinden om mijn cluppie ook weer een keer in de CL te zien net als Feyenoord. Hoop dat we met AZ in de conference League voldoende punten halen en dat we dan de 3 cl tickets krijgen. Dan mag Ajax van mij ook weer CL spelen 😉 Dit jaar gaat hem denk ik niet meer worden of je moet Zidane voor de groep zetten.

24 januari 2023 om 08:30

Het zou voor Nederland juist goed zijn als PSV en Feyenoord ook wat vaker CL inkomsten binnen harken in plaats van Ajax. Dan komen de ploegen budgettair dichterbij elkaar te liggen en krijgen we een spannender en meer competitive competitie op de lange termijn.

24 januari 2023 om 08:32

Niet meer worden voor Ajax? Of begrijp ik je verkeerd?

24 januari 2023 om 08:35

Het is Myvision hé, hij leeft in een totaal andere wereld en heeft niet door dat dit geen Ajax forum is.

24 januari 2023 om 08:47

CL is dan Conference League toch?

24 januari 2023 om 08:47

Ajax moet UCL halen ook omdat de selectie en salarissen gebaseerd zijn op die kosten. Als je EL haalt dan kan je amper wat halen omdat de salarissen zoals Tadic en Klaassen enorm zijn. Daar kan je niet met EL geld aankomen of zelfs Conference League. Vooral voor de ambitie is het belangrijk voor Ajax dat het UCL haalt.

24 januari 2023 om 09:20

Daar ging psv een aantal jaar geleden ook de mist mee in ja, begroten op CL inkomsten. Juist daarom is het goed als ajax erbuiten valt.

24 januari 2023 om 09:28

Die 1-6 Arsenal890, was dé reden om binnen 24 uur Schreuder eruit te trappen. Weet je nog dat we met z'n allen naar ongeluk in slowmotion zaten te kijken en Schreuder niet ingreep? Lachwekkend dat er hier door kornuiten wordt verkondigd dat Schreuder de kans moet krijgen, vooral door Feyenoorders, om vervolgens de totale schande in Europa aan te grijpen waarom Ajax geen CL mag spelen. Ieder fatsoenlijke trainer had misschien een kleine nederlaag geleden tegen dit Napoli.

24 januari 2023 om 09:28

@myvision: De arrogantie druip er weer vanaf. Moet jij jezelf even horen zeg; “ In het belang van Nederland moet Ajax gewoon CL spelen”. Jeetje wat eng. Gelukkig is het “ Yourvision”!

24 januari 2023 om 09:32

Ik ben geen ajacied, maar vind wel dat wij als NL de sterkste team in CL moeten spelen. Hopelijk kan dat ook via voorronde. We moeten ook gewoon Europese punten binnenhalen

Alleen vraag ik mij af, heeft Schreuder een foto van de beleidsmaker ofzo? Die man verprutst het van een normale rollende auto een step te maken. Iedereen ligt onder het vuur behalve hij? haha geweldig!

24 januari 2023 om 09:40

Het is idd best zwak dat Ajax het kennelijk niet aandurft om Schreuder er uit te gooien.
Mogelijk is de rede dat ze op dit moment ook geen adequate vervanger kunnen strikken en wachten tot einde seizoen om vervolgens Arne Slot weg te halen bij Feijenoord.

24 januari 2023 om 09:45

In het belang van het Nederlands voetbal zou het juist beter zijn dat meer teams af en toe eens dat CL geld krijgen dan alleen Ajax. Daar wordt de competitie in de breedte sterker van ipv alleen Ajax dat nog meer afstand neemt. Op de lange termijn moeten we dus eigenlijk hopen dat er regelatig een andere club kampioen wordt ipv elk jaar dezelfde.

24 januari 2023 om 09:50

Niemand gaat de CL winnen van onze Nederlandse clubs. In het 'belang van Nederland' kunnen Feyenoord en AZ beter lekker 1e en 2e worden, gaan zij naar de CL en krijgen zij een financiã«le boost.. PSV en Ajax overwinteren wel in de Europa league, FC Twente lukt dat ook wel in Conference league, en Feyenoord en AZ kunnen wel 3e worden in de CL. Heb je 5 Nederlandse clubs in Europa.

24 januari 2023 om 10:46

@myvision, Hoezo in het belang van Nederland ? Het is voor de punten juist beter dat we veel ploegen in de EL en conference L. hebben. Gezien de tegenstand vallen daar veel meer punten te halen.

Het is veel meer in het belang van Ajax dat ze CL halen. Dit ivm de hoge kosten (hoofdzakelijk salarissen) die zij hebben.

24 januari 2023 om 07:59

Ten Hag stond in zijn eerste jaar ook voortdurend onder druk. Had toen het geluk wat minder concurrentie uit de eredivisie te hebben gekregen en moest niet een half basiselftal vervangen. Trainer vervangen is altijd de makkelijkste keuze, maar ook wel respect voor Ajax dat ze dat nu niet gelijk doen.

24 januari 2023 om 08:09

Niet te vergelijken. Waar overmars en ten Hag een idee hadden waar ze met Ajax naartoe wilden heeft Schreuder geen idee waar hij met Ajax naartoe wil. Dat vind ik nog het meest trieste. Daar komt dan ook nog het ontbreken van fatsoen en leiderschap bij. Het vervangen is helemaal geen makkelijke keuze, iemand laten zitten terwijl hij niet functioneert is makkelijk

24 januari 2023 om 08:18

Ten hag heeft een winnaarsmentaliteit. Het moet altijd beter. Schreuder heeft nog steeds een middenmoter mentaliteit. Hij vind het al snel prima. Dat hebben wij niet nodig. Ja schreuder heeft ook tijd nodig maar hij blijft dezelfde fouten maken. En al snel roepen wat hij goed vond. Het is niet goed.

24 januari 2023 om 08:07

Precies. Zolang Ajax 3e wordt en een keer geen cl haalt is het beter voor iedereen. Met die dure salarissen een niveau lager spelen zou fijn zijn een keer

24 januari 2023 om 10:28

Ss
Voor Ajax is de CL een must en voor het Nederlandse voetbal ook. Ajax heeft de laatste jaren qua punten Nederland enorm omhoog getild. Ajax loot in pot 2 dus ook meer kans weer op punten dan de overige clubs die pot 4 loten. Daarbij zullen de achtervolgers van Ajax zich ook moeten versterken om bij te blijven. Win win situatie dus voor iedereen

24 januari 2023 om 10:49

Hoezo voor het Nederlans voetbal ook. Volgens mij is het juist goed voor het Nederlands voetbal dat ook andere clubs (feyenoord, Psv en AZ) de miljoenen van de CL krijgen zodat zij ook stappen kunnen maken.

24 januari 2023 om 12:03

Dan zitten we binnen no-time weer op max 1 deelnemer in de CL en daarna twee voorronde plekken. Daar gaan we allemaal achteruit en daalt het Nederlands voetbal naar niveau hopeloos.

Voor de nivellering van het NL voetbal heb je wel gelijk

24 januari 2023 om 09:18

Wat een stelletje jankerds zeg. Niks gewend in Amsterdam haha. Doen alsof ze 10 punten achter staan en kansloos zijn. Krijgen nu Volendam Excelsior Cambuur en rkc

24 januari 2023 om 09:31

Heeft niks met janken te maken snikkel.. We willen graag leuk voetbal zien met resultaten, dat is er beide niet en er zit ook geen verbetering in, logisch dus dat er geklaagd wordt.. Beter dan vinden dat je club afgelopen zondag goed heeft gespeeld terwijl dat reuze mee viel

24 januari 2023 om 10:22

snellesnickel enerzijds ben ik het met je eens dat ze in Amsterdam verwend zijn de laatste jaren (en dat hebben ze zelf afgedwongen door goeie prestaties) , maar ik snap boze Ajacieden ook aangezien we in Twente ervaringsdeskundige zijn met die kippenboer. Bij ons was het voetbal onder Schreuder ook erbarmelijk slecht met een prima selectie met spelers als Ziyech, Mokotjo, Corona en Gutierrez. 10e werden we met verdedigend afbraakvoetbal. Als ik terugdenk aan die tijd dan krijg ik de kriebels alweer.

24 januari 2023 om 10:23

En tussen de bedrijven door vliegen ze uit de beker en EL.

24 januari 2023 om 09:41

Uitstel van executie natuurlijk. Als het aan rotten, dan is het aan het rotten.

24 januari 2023 om 11:07

Hehe ik ga niet mee in die Schreuder hetze. Maar hier maakt de directie wederom een flinke fout. Als je dat soort lapmiddelen moet gaan inzetten is t gewoon klaar. Een assistent gaat toch niets oplossen als hij de kleedkamer min of meer kwijt is. Weer gebrek aan leiderschap bij vd Sar, zouden hem wel eens mogen vervangen met een capabele directeur.

24 januari 2023 om 11:12

Toch apart dat zulk specifiek nieuws "uit de kleedkamer" gelekt is. Zo'n spelersbijeenkomst waar dan niemand de hand op steekt, dat soort dingen hoor je normaliter niet. Naast Schreuder toch wat meer lekken in de organisatie?

24 januari 2023 om 13:51

Als het zo slecht gaat zijn er altijd lekken

24 januari 2023 om 19:09

Mja misschien heb je gelijk.

Beste nieuws van vandaag, onze topper mag blijven.. Wat een feest

24 januari 2023 om 09:09

Kokkie

Ben gelijk chagerijnig...of moet ik happy zijn dat wij genie hebben die iets ziet wat niemand ziet.

Maar even iets anders, haten zij bij de telegraaf Duitsers?
Sinds de komst van Kaltenbach wordt hij al door televaag afgekraakt. Exact zelfde wat er gebeurde bij Schmidt.

24 januari 2023 om 09:29

@Krilin, kan er niet eens meer chagrijnig om worden, ben vanaf het begin al fel tegen en heb me maanden druk gemaakt, het heeft toch geen zin.. Ze hadden hem voor het WK al weg moeten doen, eigelijk na die 1-6 tegen Napoli al.. Ik zie het dit seizoen niet meer gebeuren tenzij Volendam niet gewonnen wordt..

24 januari 2023 om 11:17

Als je je hier druk om kan maken zou ik toch echt een andere hobby zoeken. Ga je club supporten ipv afbreken. Ga aanmoedigen ipv een extra zeur zijn. De spelers kunnen alle steun gebruiken en juist door de hele tendens en gemiep, dat komt uit verwend zijn, raakt zo'n groep nog onzekerder. Komt er nog meer druk. En spelen ze nog slechter. Het is best simpel, en niks om druk over te maken.

Of je maakt schreuder weer assistent en je stelt een nieuwe trainer aan.. zo komt iedereen weer in zijn rol.

En die innovatieve Oostenrijker met zijn iPad er uit aub

24 januari 2023 om 07:42

Tja en dan? Je gezag is dan helemaal kwijt. Kan je beter weg gaan.

24 januari 2023 om 07:45

Op AS lees ik dat de spelers moeite hebben met zijn assistent, die gaat waarschijnlijk vervangen worden.. Voor iedereen die niet voor Ajax is, alvast gefeliciteerd met dit nieuws

24 januari 2023 om 08:19

Bogarde moet gewoon weer terug

24 januari 2023 om 09:27

Als die assistent niet geschikt is en uitgekotst wordt is dat de zoveelste misser van Schreuder zelf. Deze man moest en zou met hem meekomen, werd direct zijn belangrijkste assistent. Met Bogarde een topassistent voor de aan de kant gezet. En bakt er dus helemaal niks van. Bassey moest en zou komen, 23 miljoen aan uitgegeven. Er moest en zou een rechtsbuiten komen terwijl je gewoon Berghuis, Kudus en Conceicao al in de selectie had. Stelt alsnog Tadic een half seizoen rechtsbuiten op zonder hem maar een keer te wisselen. Slechte communicatie richting de spelers. Slechte communicatie naar de media. Waardeloze tactiek. 0 groei. En het ligt allemaal aan de assistent? Pffff.

Laat deze 2 nou aub gewoon weggestuurd worden.

Slechte start van mijn dag. Gadverdamme, wat had ik gehoopt dat het eindelijk klaar zou zijn na alle positieve signalen van gisteren.

24 januari 2023 om 12:48

Ik heb die Van der Sar altijd verdedigd, maar wat een slappe zak is dat ook. Je ziet hem niet, je hoort hem niet en hij durft geen knopen door te hakken. Dan maar een assistent eruit....
Op die iPad zal toch niet aangegeven worden dat Tadic op rechts moet en Sanchez in de basis???

Zo, dit is heerlijk opstaan met dit nieuws!

24 januari 2023 om 07:58

Gefeliciteerd met de titel!

24 januari 2023 om 08:37

Hoezo ? AZ, PSV en Twente gaan hier niet minder van spelen hoor; dat blijven geduchte concurrenten.

24 januari 2023 om 13:54

Je gaat mij niet vertellen dat je PSV geweldig vindt presteren

Alles wat Overmars en Ten Hag hebben opgebouwd, gaat in 1 seizoen helemaal naar de pestpleuris.

24 januari 2023 om 07:53

Ligt wel iets genuanceerder. Vorig jaar ging het al minder en werd Ajax net aan kampioen. Denk dat als Ten Hag gebleven was je ook een Jürgen Klopp scenario had gehad. Neemt niet weg dat ze inderdaad een verkeerde opvolger hebben gekozen.

24 januari 2023 om 08:29

Bij net aan kampioen denk ik aan het feit dat je op de laatste speeldag met wat geluk nog kampioen wordt (zie PSV 2007 en 2016 en Ajax 2011). Maar Ajax werd een speelronde voor het einde al kampioen. Sure, het spel was niet even overtuigend, maar je won tien duels op een rij, en op een halfuurtje in de Klassieker na (bij een 2-1 achterstand) is PSV nooit langs Ajax gekomen in het slot. Sterker nog, Ajax had al langer een gaatje van vier geslagen.

24 januari 2023 om 10:27

Feyenoord kreeg wel een heel makkelijk gegeven penalty tegen PSV van jullie vriend Gözübüyük, waardoor de voorsprong van Ajax comfortabel bleef.

24 januari 2023 om 10:50

Met 2 punten voorsprong is toch niet echt overtuigend.

24 januari 2023 om 08:10

En heb je typische Ajax spelers verkocht voor middelmaat.

Slappe hap, volgende wedstrijden zijn tegen de zwakkere broeders. Ach ajax gaat dit jaar geen kampioen worden.

Zo zie je dat het bestuur dus ook incapabel is. Schreuder is niet de enige die zou moeten vertrekken

24 januari 2023 om 08:18

Ben ik het niet mee eens. Snap de negativiteit ook niet. Dit is al meer dan ik op gerekend had. Mijn verwachting was geen wijzigingen voordat de RvC op orde was en de TD aangesteld. Nu krijgt Schreuder de grootste middelvinger ooit. Hij krijgt een assistent aangewezen, door de club, na geklaag van de spelersgroep over het niveau van de huidige. Hoeveel gezag denk je dat die assistent gaat hebben, helemaal als de spelersgroep ook nog een duit mag doen bij de selectie. Echt flink meer dan Schreuder. Bosz vertrok doordat hij net een aangestelde assistent zat opgescheept, terwijl die niet als gevolg van de spelersgroep is aangesteld.... Zie dit als een goed openingsbod om alsnog iets van het seizoen te maken zonder gelijk de hele club in de fik te steken. Een zeer sterke assistent kan zich richten op het eerste elftal, terwijl de rest van de organisatie zich richt op de overige zaken op orde krijgen. En Schreuder die ziet elke dag zijn tussentijds vervanger staan als waarschuwing.

24 januari 2023 om 08:52

Schreuder die ergens een waarschuwing in ziet? Ik geloof er niets van. Dit is de absolute net-niet oplossing. Schreuder mag doorkloten, de nieuwe assistent ligt onder een vergrootglas (en moet maar net goed uit de verf komen, dat is ook nog niet gezegd), en de kans om het gat naar boven te dichten is bij deze dus vergooid. Hartstikke leuk als de komende wedstrijden gewonnen worden. Maar dat zegt dan helemaal niets. Want zodra de tegenstanders weer uit de top 5/6 komen, worden de punten weer weggegeven.

‘Er wordt veerkracht gezien…’ Wow! In een wedstrijd tegen de aartsrivaal gaan ze niet met de pootjes omhoog liggen. Knap hoor. En die andere wedstrijden dan?

24 januari 2023 om 09:31

Waarom zou je in hemelsnaam een assistent aanstellen en denken dat die de belangrijkste man gaat worden? Alles mag beslissen? Terwijl de hoofdtrainer blijft zitten? Laten we gewoon de hoofdverantwoordelijke voor de bende die we elke week op het veld zien ontslaan.

24 januari 2023 om 18:39

@ninjakai, bullshit. Het is exact hoe Strandbal het zegt. De absolute net-niet oplossing. Hiermee los je echt niks op. Dit toont dat de directie ook incapabel is en vervangen moet worden. Blijkbaar accepteren ze deze resultaten, de kapitaalvernietiging, het dramatische spel en de onrust die Schreuder creëert.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
Schreuder en die Duitse zombie horen allang op straat te zijn gegooid. Dit seizoen wordt niks meer.

Oh neeeeeee niet weer. Slechter kan mijn dag niet beginnen. Hoe lang gaat dit nog duren 🥺

Wat een bestuur hebben wij zeg pff

Dit is toch werkelijk ongelofelijkZ hoeveel trainers zijn er voor mijder ontslagen terwijl deze koekenbakker statistisch gewoon een bizar slechte trainer is, en dat is nog eens los gezien van zijn people management. De logica is gewoon ver te zoeken maar ondertussen wordt de club wel naar de t*** geholpen

Wat begint de dag goed zeg!!

Goed nieuws op de dinsdagochtend!

Even serieus: ik lees dit echt met stijgende verbazing. Schreuder is al een dead man walking, hoe eerder de knoop wordt doorgehakt om hem te ontslaan, hoe eerder je kan gaan werken aan herstel. Een ontslag is hoe dan ook onvermijdelijk. Is het niet nu, dan wel later in het seizoen.

Een kat heeft 9 levens, maar Schreuder lijkt er wel 100 te hebben. Krijgt de clubleiding van Ajax een flinke zak met geld van ESPN om de competitie een beetje spannend te laten?

Wauw dat is een gedurfde uitspraak van de Nederlandse "Hollywood Club" 12 punten uit de komende 4 wedstrijden. Dat zijn wel doelstellingen!
Maarja als je de BESTE bent moet je de lat wel hoog zetten.

24 januari 2023 om 07:56

Verrassing: Gaan de niet halen.

Duidelijk. Binnenkort gaat er dus een grote groep weg bij Ajax. En niet alleen Schreuder. Het bestuur en de mensen die beleid uit horen te voeren zullen dit niet in dank afgenomen worden.

24 januari 2023 om 08:30

Niemand gaat weg. Denk dat Ajax geen 12 punten gaat halen, de komende vier wedstrijden. Enige wat dan weg is, is de kans op een prijs.
Schreuder daarentegen lacht zich dood als die dan weer/nog mag blijven zitten.

24 januari 2023 om 09:34

Maar dat bedoel ik. Dit gaat geheid fout en Schreuder gaat echt wel weg moeten. Maar diegene die hem nu laten zitten, mogen dan ook per direct weg. Die hebben nu duidelijk laten zien geen ballen en geen visie te hebben. Grote schoonmaak daar bij Ajax

24 januari 2023 om 10:53

Ik zie ze wel de 12 punten pakken, maar de kans dat ze uit de beker en EL liggen schat ik wel groot in.

Heel innovatief...de assistent is belangrijker en invloedrijker dan de Hoofd trainer. Hmmm zal dat de nieuwe trend worden?

24 januari 2023 om 09:33

Whaha 😅 Gefeliciteerd alvast

Heerlijk! Nu eerst Volendam, Excelsior, Cambuur en RKC, dat moet zelfs met Schreuder wel lukken. (Al zou je dat van de rest ook gedacht hebben...)

En dan óf iedereen is weer even vergeten hoe kut het ging. Óf het gaat weer wat beter lopen.
Daarna maar weer lekker punten verspelen tegen Sparta en Vitesse

Bijna raak eeeeeeeeen toch weer niet. Ajax is totaal niet slagvaardig. ‘Voorlopig aanblijven’, wat is dit voor slappe hap. Functioneer je niet dan moet je de laan uit. Zeer slecht gehandeld van Ajax. Alfred’s bizar slechte prestaties worden gewoon door de vingers gezien.

Dus hoeveel punten moeten er nog worden verspeeld voordat er wordt ingegrepen.
op deze manier mag je nog blij zijn als je de play offs van de Europa League haal.
Totaal Ajax onwaardig op deze manier...
heel veel miljoenen weg gegooid afgelopen zomer. Zondag starten met 60 miljoen+ op de bank en na de rust pas inzien dat je totaal weg wordt gespeeld in de Kuip.
Tijd voor een grondige schoonmaak in de Arena..

Welke veerkracht heb ik gemist dan, kan het nog meer belabberd worden?Die Duitser eruit en dan vervolgens Seedorf en Ten Halst als assistenten. Seedorf als people manager en die dan later de rol van Schreuder kan overnemen en Ten Halst als analist om te bekijken welke spelers op welke positie moeten. En toen werd ik helaas wakker.

Ik zie toch liever Peter Bosz terug in Amsterdam. Als Van der Sar daarvoor wil gaan liggen kan hij ook gelijk weg en Maurits Hendriks meenemen die ook helemaal niets gaat toevoegen aan Ajax.

Wat een slappe hap van het bestuur van Ajax. Gooien ze die Duitser eruit om het publiek een beetje tevreden te houden. Als iets niet werkt, dan werkt iets niet. Dan moet je gewoon durven ingrijpen. De titelkansen voor AZ worden groter en groter

24 januari 2023 om 08:12

Zolang PSV geen fatsoenlijke buitenspeler haalt zal het op de lange termijn denk ik tussen jullie en Feyenoord gaan. Twente mist een klinische afmaker, PSV heeft vrijwel geen scorend vermogen meer, en bij Ajax zit er een sloopkogel op de bank.

24 januari 2023 om 09:25

Denk dat PSV deze 2 weken nog 2 buitenspelers haalt anders kun je hun alvast afschrijven voor de titel. Lange termijn zie ik Twente nog stunten (ik hoop het) Feyenoord gaat nog punten verspelen. Ik zie PSV hem wel halen dit seizoen, mits die 2 buitenspelers komen.

24 januari 2023 om 10:03

Ik zou het heel knap vinden daar naast het gebrek aan buitenspelers ook de verdediging behoorlijk piept en kraakt.

24 januari 2023 om 10:31

Feyenoord gaat 100% nog punten verspelen. Net als Ajax, PSV, Twente, AZ en de overige 13 Bvo's in de eredivisie.

Ben geen fan van Schreuder maar 12 punten moet lukken, al krijg je wel fc Twente tussendoor in de beker. Maar goed, 12 punten en spelverbetering is zeker haalbaar.

Als je dan het programma van psv, feyenoord, twente en az ziet, dan is de kans dat die in de aankomende 4 wedstrijdrn punten gaan verliezen aanzienlijk. Het zijn maar 5 puntjes he

24 januari 2023 om 08:11

Zie Ajax zomaar gelijk spelen tegen Excelsior en NEC.

24 januari 2023 om 11:02

Ik zie ajax hooguit 4 punten pakken in die 4 potjes

24 januari 2023 om 08:36

En dan? Heb je het programma van Ajax gezien tegen het einde van de competitie?

24 januari 2023 om 10:32

Maar tegen die tijd zijn ze misschien in vorm en zijn ze allang uit de beker en EL geflikkerd.

24 januari 2023 om 10:55

Precies. Met wat geluk gaat het meer lopen en kom je idd de laatste wedstrijden ook goed door. Echter de garantie heb je niet.
Daarbij was dit misschien ook wel het moment geweest om een andere trainer aan te stellen. Als je met een andere trainer nu deze relatief makkelijke wedstrijden wint krijg je misschien toch eerder een andere beleving.

24 januari 2023 om 08:59

Eh op basis waarvan kan je er zomaar van uit gaan dat 12 punten wel moeten lukken? Ajax is al 1x heel goed weggekomen tegen Volendam (de late gelijkmaker was buitenspel), heeft gemorst tegen Emmen, Vitesse en NEC. Er is geen enkele reden om er even makkelijk over te denken, dit Ajax kan tegen elke tegenstander worstelen.

24 januari 2023 om 10:42

Vergeet niet he, we hebben de weg omhoog gevonden. Punt gepakt met 10 man, punt gepakt tegen de koploper. City en Real hebben mazzel dat Ajax niet meer in de CL zit.

24 januari 2023 om 11:23

Vergeet de legendarische 1e helft tegen NEC niet!

24 januari 2023 om 11:46

De 0 gehouden tegen het grote FC Den Bosch, ook absoluut niet vergeten.

Doodlopende weg slecht besluit peter bosz is vrij wat een beleid dit

Wat een verschrikkelijk nieuws! Stuur die clown eens weg en neem verantwoordelijkheid!

En dit is precies waarom er bij mij inmiddels al een tijdje berusting overheerst. Deze club kiest duidelijk de kant van deze waardeloze trainer en geeft hem de volle gelegenheid de club in rap tempo het ravijn in te rijden. Schijt aan de supporters, schijt aan de geluiden vanuit de spelersgroep en schijt aan alle ambities die deze club de afgelopen jaren heeft uitgesproken. Ik ben zelf overigens wel benieuwd of er nog meer banen in Nederland zijn waar je vorstelijk betaald wordt en waar je ondanks aantoonbaar falen onschendbaar bent. Ik voorspel een paar moeizame overwinningen in de komende wedstrijden, Schreuder die nog steviger het zadel in komt om het uiteindelijk bij het lastige eindschema volledig te verkloten en wellicht een Conference League ticket bemachtigen. Ik als supporter kan het enkel lijdzaam toezien en daarom heeft frustratie nu al een tijdje plaats gemaakt voor berusting. Deze club is ziek, en herstel lijkt voorlopig ver weg.

Misschien hebben ze wel afgesproken dat ze alleen de assistent ontslaan, zodat Schreuder de eer aan zichzelf kan houden door zich solidair te verklaren aan z'n maatje. Dat zou de meest chique oplossing zijn.

Het is toch niet te filmen. Met een misselijk gevoel naar bed gegaan en het word er zo niet beter op.

Elk klein sprietje wordt nu aangegrepen door de clubleiding om hem te laten zitten hè. Haal in ieder geval bogarde terug

Gooi die Edwin van de sar er ook maar uit. Geen leider en heeft geen ballen

Waar ging het mis?

Ik zeg, bij het ontslag van een kritische assistent trainer. Winston Bogarde! Het aanstellen van zijn eigen staf.

De rol die de directie aan neemt. Een mooi weer directie is het!!

Het scoutingsapparaat is kapot. Hoe dan?

Johan Cruijff draait zich om in zijn graf.

Schaam je kapot!

P.s. misschien word het tijd voor grootschalige acties

Tijd voor een actie vanuit de supportersgroep, wedstrijden boycotten, spelersbus opwachten, jezelf laten horen tegen het bestuur !!

Belachelijk dat een trainer die al 6 wedstrijden op rij niet weet te winnen, met de beste selectie van de competitie, en waar je niet eens een bepaald idee in ziet, toch mag blijven.

Niet gedacht dat ik het ooit ging zeggen, maar bij deze hoop ik dat het dit seizoen goed fout gaat.
Met zo'n beleid verdien je niets anders dan een keer flink op je bek te gaan.

Ze zouden een film moeten maken, hoe een incapabele man zich naar de top werkte, door allerlei spelletjes achter de schermen te spelen en iedereen gewoon toekeek en het liet gebeuren. Het einde van de film is alleen nog een raadsel.

Die assistent is natuurlijk waardeloos, maar die wordt gewoon geslachtofferd zodat de schijn ontstaat dat er toch wordt gehandeld. En het is zo doorzichtig als de pest. Maar goed, we zijn nog niet van hem af helaas.

Het besef lijkt te ontbreken dat als er géen Champions League wordt gehaald, dat het echt heel snel bergafwaarts zal gaan. Je loopt miljoenen mis, je begroting keldert, spelers zullen vertrekken en er zal alleen maar middelmaat voor terug komen. En dat is een neerwaartse spiraal waar je lastig uit kan komen.

De komende vier wedstrijden MOET je 12 punten halen, anders is het gewoon einde oefening. Die vijf punten is op papier te overbruggen, hebben we vaker gedaan, maar met zo'n nietsnut aan het roer zie ik dat helaas niet gebeuren.

24 januari 2023 om 08:32

Het vooruitzicht is inderdaad niet best, maar het is helaas wel een realistisch scenario. Deze club weigert helaas die echte stap naar de subtop van Europa te willen zetten. Dat gebeurde in 2014 toen ze na 4 kampioenschappen zo verzadigd waren dat ze dachten spelers als Eriksen en Alderweireld te vervangen voor middelmaat uit de Eredivisie, in 2017 door Bosz te vervangen door Marcel Keizer (zonder enige ervaring) en nu weer door succescoach Ten Hag te vervangen door een man die nog nooit aangetoond heeft capabel te zijn als hoofdcoach.

Tuurlijk...we gaan lekker polderen...

Had dan toch maar verloren zondag, dan was hij in ieder geval weg geweest. Kom op man je staat 5e, Ajax onwaardig. Alles wat opgebouwd is wordt afgebroken tot een puinhoop.

24 januari 2023 om 11:19

Bij verlies was hij nog gebleven. De directie had tijdens het WK in de winterstop al moeten ingrijpen, waarna een nieuwe trainer tijd had gehad om op te bouwen. Directie zonder ruggengraat!

Hij mag dus blijven zitten totdat de titel echt definitief uit zicht is. Pff.

Misschien Fred Rutten ernaast zetten. Werkt enorm goed als je technisch kader je hoofdcoach niet de kwaliteit geeft die hij nodig heeft om je ambities te verwezenlijken.

Wat mij opvalt is dat Marcel Keizer het ook niet goed deed maar het was niet slechter dan dit toch? Hij werd er wel redelijk snel uit geknikkerd terwijl hij wel wist te winnen van psv en feyenoord. Hoe dan ook. Een blunder tegen de komende clubs en het moet wel klaar zijn. Het doet me denken aan koeman die verloor van Raup vallecano en ook weg moest.

24 januari 2023 om 10:08

Keizer pakte zelfs meer punten maar had de pech dat de concurrentie (toen enkel PSV) erg stabiel was en hij in een vroeg stadium in de beker naar Twente moest en ongelukkig eruit vloog. Toch had Keizer een mindere selectie die ook nog eens mentaal was geknakt door het gebeuren rondom Nouri. Verder een erg correct ogende man die helaas niet zoveel macht en touwtjes in handen had als deze griezel. Kortom, een veel makkelijker slachtoffer om te ontslaan.

24 januari 2023 om 20:19

Ik wil niet te snel spreken over vriendjespolitiek maar ik vind het wel vreemd dat geen 1 journalist dit punt aanhaalt. Zijn Ajax won overtuigend van Psv en Ajax. Hij werd ontslagen toen het begon te draaien. Elke wedstrijd is nu een do or die voor scheurder. Hij gaat nooit alle 4 (makkelijke) wedstrijden winnen.

24 januari 2023 om 11:20

Keizer deed het redelijk goed en werd veel te snel ontslagen inderdaad.

Spelers zijn ontevreden over de technische staf maar Ajax laat hem lekker zitten.

Maar waar is men dan mee bezig? Willen ze het allemaal netjes doen en geen trainer ontslaan?

Ja er zijn spelers vertrokken maar dat is bij Feyenoord ook. Die Slot haalt het maximale uit een matig team en Schreuder lukt dat totaal niet met een redelijk team.

Ze laten hem nu zitten omdat er een makkelijk programma aan komt. Moet je eens kijken naar de laatste 8 wedstrijden ofzo 😆. Op deze manier ga je er daar weinig van winnen

24 januari 2023 om 10:47

Een matig team waarvan minimaal 5 spelers bij jullie in de basis zouden staan (bijlow, Geertruida (rb), Hancko (lcv), Hartman (LB) en Kokcu) en misschien zouden jullie Wieffer en Szymanski ook nog wel willen toevoegen, desnoods als breedteversterking,

Zou wel graag de onderbouwing willen zien als deze spelers matig zijn, welke redelijke spelers Ajax daar tegenover kan zetten.

Over de aanval hoeft je het niet te hebben, die is bij Feyenoord idd matig, al zie ik wel potentie in een aantal spelers op de lange termijn.

Het is echt ongelooflijk. In welke wereld is er in godsnaam veerkracht te zien? Is een gelijkspel tegen Feyenoord en Twente in deze fase nu ineens "veerkracht"? Geen speler wordt op de juiste plek gezet. De selectie leek al na 1 maand geen enkel idee te hebben wat Schreuder nu eigenlijk wil en maanden later lijkt het alleen nog maar onduidelijker.

Ik snap dat een nieuwe coach aanstellen ook gepaard gaat met nog wat meer chaos, maar met deze man aan het roer is zelfs de top 5 een utopie. Van halve finale Champions League naar Conference League (als het een beetje mee zit). Ongekend. Gefeliciteerd aan alle niet-Ajacieden, wij zijn per direct topclub af!

24 januari 2023 om 11:33Tegen Twente een uur lang met 10 man staan en er toch een gelijkspel aan overhouden. Bij Feyenoord uit terugkomen van een 1-0 achterstand. Dit geeft toch wel aan dat er nog iets van veerkracht in de selectie zit. In beide gevallen hadden ook de koppies kunnen gaan hangen. Dit is overigens niet ter verdediging van Schreuder. Ik zie hem ook liever vandaag dan morgen vertrekken.

Wat zullen ze blij zijn in Rotterdam, Eindhoven, Enschede en Alkmaar. Ajax is geen concurrent meer. Ajax is doodziek en nu proberen ze met pleisters de boel te genezen. Dat gaat natuurlijk niet lukken, Schreuder is een onbekwame, onbetrouwbare en inconsequente trainer. Van de Sar is een mietje die geen harde beslissingen durft te nemen. Ook vind ik het schandalig dat we vanuit de leiding niets horen, niemand treedt naar buiten, niemand geeft duidelijkheid. Het is echt een zooitje bij Ajax.

Wat een drama dit zeg. Het bestuur heeft gewoon geen ruggengraat om Schreuder te ontslaan. Nog steeds vertrouwen houden in een incapabele trainer die bij alle clubs behalve Brugge is ontslagen. Waarom zou je hem er nog bij willen houden. Maakt geen enkele speler beter en in het spel zit totaal geen duidelijke lijn en structuur in. Je speelt gewoon ondermaats als Ajax zijnde. Maar ja het bestuur met Van der Sar voorop weet dat ze zelf ook weg moeten als ze Schreuder ontslaan. Want die hebben er ook een puinhoop van gemaakt. Jammer dat ze niet aan de club denken maar aan zichzelf...

Gedurfd hoor om zomaar te veronderstellen dat er nu 12 punten gehaald gaan worden. Dat kan je gewoon nergens op baseren... veerkracht? Mazzelen zou het beter kunnen noemen.
Dit bestuur durft geen knopen door te hakken want ze weten het zelf ook niet meer. Totaal incapabel.

Klinkt misschien gek maar zou Frank de Boer geen goede assistent kunnen zijn?

24 januari 2023 om 09:46

Dat klinkt heel gek

24 januari 2023 om 10:13

Ze hadden Bogarde nooit moeten laten gaan, nooit. Zeker niet op aandringen van deze kutclown. Oh ik ben er zo klaar mee.

Ik stel voor om Telfort als nieuwe hoofdsponsor te nemen en dan het logo op Schreuder zijn voorhoofd te tatoeëren: Van top naar flop in 7 maanden!

En nog maar een assistent bij... Het kost ook bijna nop. Past ook wel weer bij Telfort.. lol

Sorry zeggen en Bogarde terug halen.

Sta je op lees je dit, ben gelijk een bonk sago zeg.
En maar aan modderen en maar zeggen zit een stijgende lijn in pfff

Spoedoverleg over wat ze gingen eten zeker. Van de rest hebben ze geen kaas gegeten

Nou.. de vlag kan uit in Rotterdam.

De titel niet pakken zou al schande zijn, maar zo ga je zelfs geen 2e worden waardoor je de cl misloopt. Dat zou echt drama zijn

Doe maar 2 trainers aanstellen waaronder Bogarde kan hij Bassey en Sanchez onder zijn hoede nemen.

24 januari 2023 om 10:48

Dat zou Reiziger toch ook moeten kunnen?

Je zou maar aan het begin van het seizoen een assistent hebben ontslagen die heel goed in de groep lag. En nu moet je er weer 1 bij halen. Om je kapot te schamen als Ajax zijnde lijkt mij.

24 januari 2023 om 10:40

Dat was ook nog door Schreuder he!. Als ik het me goed herinner wilde die een kleine staf. En nu komt er weer iemand bij. Schiet mij maar lek hoor.

Allemaal alleen maar bezig met hun eigen baan, niemand binnen Ajax die zich bekommert om de club. Misschien win je die 4 potjes maar resultaat alleen is niet genoeg dit tranentrekkende voetbal is onacceptabel.

Hoe kun Schreuder nu nog laten zitten? Als je dit over een bedrijf legt had de manager in kwestie al lang buiten gelegen. Je maakt verlies, je klanten zijn ontevreden en je personeel is ontevreden. Wat moet er nog meer gebeuren om ontslagen te worden? Ik hoop bijna dat dhr. Schreuder een schunnige opmerking maakt naar een vrouwelijke collega want dan kunnen we er direct vanaf.

Hij mag dus blijven aankloten totdat Twente over twee weken weer een te grote opgave is.

Supporters klagen wel (terecht) over Schreuder, maar het zal je baas maar zijn. Dat je als profvoetballer elke dag naar die kerel moet luisteren en met hem moet samenwerken. Dan begrijp ik wel dat vrijwel iedereen zijn hand op stak omdat ze geen vertrouwen meer hebben in de technische staf.

Dit is nog erger dan Schreuder laten zitten zonder wijzigingen: nu erken je het probleem en zeg je dat de trainer niet goed genoeg is, maar geef je hem meer steun ipv een andere trainer aan te stellen.

Ben er klaar mee. Heb Vd Sar lang verdedigd maar het is nu klaar. Zijn optredens in de media boeien mij niet, maar dit is onacceptabel. Niemand, maar dan ook werkelijk niemand (!) snapt dat Schreuder mag blijven zitten. Het is een schande.

24 januari 2023 om 10:41

Het wordt nog erger dat er een assistent eerder is weggestuurd omdat Schreuder zelf een kleinere staf wilde. Het is gewoon lachwekkend wat er gebeurt.

Mooizo, graag nog 2 jaar bijtekenen!

Dus dit is de oplossing van het bestuur om van Ajax weer een voetbalelftal te maken. Briljant! Hier was ik niet op gekomen. Ik denk dat straks iedere ploeg in moeilijkheden niet meer de trainer ontslaat, maar Ajax gaat kopiëren! Want daar zijn ze baanbrekend. Dus als die dat doen, moet het wel goed zijn. Terug in de realiteit: het wordt met de dag, nee, met het uur erger. En je ziet ze niet, en je hoort ze niet. Even een berichtje van een paar regels en dat is het. Crisismanagement 2023……

Je gaat bijna denken dat ze het bij Ajax wel lekker vinden met hoe het nu gaat. misschien willen ze een nieuwe weg ingaan als subtopper dan is Schreuder de man

24 januari 2023 om 11:26

Persoonlijk had ik zelf verwacht na al die belangrijke spelers die verkocht zijn, dat het een tussen jaar zou worden voor Ajax maar hoe het nou gaat pfff.
Nooit eens een vaste 11, altijd maar rouleren, geregeld spelers op de verkeerde plek zetten, dat kweekt ook geen goede sfeer en vertrouwen bij de spelers.

Juist met de makkelijke 4 wedstrijden in het vooruitzicht had je een andere trainer moeten hebben. Die maakt dan een mooi kick-start. Dat Schreuder ongeschikt is is al lang duidelijk!

Van den Sar moet op zn blote knietjes bij ome Louis langs voor zijn allerlaatste klusje. Als zijn ego gestreeld wordt is er wellicht een klein kansje.

Dus de spelers komen bij elkaar om te stemmen over de trainer. Dan weet je dat het over is aangezien hij dus al zijn autoriteit kwijt is.

Wat een kansloos gedoe dit zeg. Hak gewoon die knoop door en zet Schreuder op straat. Als je dan toch bezig bent kijk ook even naar H2. Dit eindeloze gebrei heb je werkelijk niks aan. Want hoelanger het duurt hoe verder je afzakt.

Kan vd Sar en consorten samen met Schreuder opstappen? Als zelfs je spelers geen enkele vertrouwen in je hebben hoe kan het dan dat je mag aanblijven?

Je zou haast denken dat er mensen zijn omgekocht, hoe is het mogelijk?
Edwin is gewoon niet geschikt in zijn functie. Ook tijdens Mark O zijn gedoe was die monddood onze Edwin.

Blijkbaar is het eigenbelang het enige wat nog telt voor die lui...

Leuk die 4 competitiewedstrijden tegen de laagvliegers, maar Ajax verliest gewoon in de beker en Europees. Voldoende reden om Schreuder te ontslaan

Benieuwd of er na een nederlaag donderdag nog steeds vertrouwen is……. Maar wat mij betreft krijgt Schreuder nog even de tijd

Het wordt tijd voor een gezamenlijke aangifte tegen dit bestuur!
Ze richten een gezond bedrijf, helemaal naar de afgrond. Wat moet Schreuder nog meer doen om weg getrapt te worden. Deze man kan echt helemaal niks. De slechtste trainer die ik ooit heb mee gemaakt op (Aard de Mos) na dan.
Wat een zooi is het daar. En dat allemaal voor een foto 😔

Hoe kunnen die amateurs nou denken dat deze pannenkoek even 12 punten gaat pakken als hij tot noch toe er geen kloot van kan. Directie mag samen met Schreuder oprotten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord4227
2.AZ4016
3.PSV3824
4.Ajax3730
5.FC Twente3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller194
R. PasveerKeeper150
G. RulliKeeper40
O. AertssenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

10 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2022-2023 Ajax
2022-2022 Club Brugge
2020-2021 Barcelona
2019-2020 TSG Hoffenheim
2018-2019 Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Tekortkoming’ Schreuder niet herkend: ‘Ik vond hem daar juist heel goed in’

Melayro Bogarde werkte bij TSG Hoffenheim samen met Alfred Schreuder. De bij Ajax ontslagen oefenmeester werd hevig bekritiseerd vanwege zijn manier van communiceren met spelers en stafleden. Bogarde zegt zich daar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 februari
Callum Hudson-Odoi is een potentieel transferdoelwit voor Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren