Sneijder weet na 12 duels al zeker: ‘Die zien we over paar maanden in Oranje’

Dinsdag, 24 januari 2023 om 07:07Tom Rofekamp • Laatste update: 10:22

Wesley Sneijder voorziet een grote toekomst voor Quilindschy Hartman. Volgens de Nederlands recordinternational was Hartman de absolute uitblinker in De Klassieker van afgelopen zondag en zelfs de gedroomde kandidaat om op termijn eerste linksback van Oranje te worden. "Schrijf dat maar op", aldus Sneijder bij Veronica Offside.

Hartman komt ter sprake wanneer de openingstreffer van Feyenoord wordt behandeld in het programma. Er wordt gediscussieerd over of Jorge Sánchez of Steven Berghuis daarbij blaam treft, maar Sneijder kiest een andere invalshoek. "Dit is wel een geweldige verdedigende actie van Hartman, hè. Die is geweldig. Die was voor mij man of the match. Continu zat hij er bovenop, hij speelt Tadic uit de wedstrijd, hij heeft die kleine Conçeição uit de wedstrijd gespeeld."

"Die zien we over een paar maanden terug in Oranje", voorspelt Sneijder tot slot. "Is dat de nieuwe linksback?", vraagt presentator Wilfred Genee. "Honderd procent. Schrijf dat maar op", krijgt hij terug. De wedstrijd van zondag was pas Hartmans twaalfde in Feyenoord 1. Aanvankelijk leek Marcos López dit seizoen eerste keus te worden onder Arne Slot, maar de 21-jarige Zwijndrechter speelde de Peruviaan al snel uit de basis. Hartman kan tot nog toe één treffer en twee assists overleggen.

Ook complimenten voor Wieffer
Een andere Feyenoorder over wie Sneijder te spreken is, is Mats Wieffer. De zomeraanwinst toonde zich volgens de oud-middenvelder een stuk gretiger dan de collega's van de aartsrivaal. "Die Wieffer eiste alles op, hè. Die wilde alles hebben. Het was zijn eerste Klassieker en hij wilde voetballen. Hij had er zin in."

{/embed)


Poll

Zie jij in Quilindschy Hartman een potentiële eerste linksback voor Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door pasevski)

In ieder geval geen Blind en Wijndal mag ik hopen. Malacia en Hartman (als hij zo doorgaat en niet ineens als een natte krant gaat spelen) zouden beiden in ieder geval de kans moeten krijgen om zich te laten zien. Speelde ijzersterk vond ik, net als Malacia altijd in de Klassiekers deed.

(In ieder geval de kans krijgen betekent nog niet dat ik zeg dat ze beiden zeker moeten zijn van een vaste plek. Als er maar een logische keuze komt. Blind is niet meer logisch.) Dus in ieder geval Ake, Malacia en Hartman aftesten.

24 januari 2023 om 07:19

Dan heb je ook nog Bakker (Leverkusen) en Meijer (Brugge). Hopelijk kan 1 van die 4 doorstoten naar vaste linksback van NL.

24 januari 2023 om 07:29

Speelt geen nu LB ipv LWB? Brugge heeft een tijdje met een 5mans verdediging gespeeld. Goed deed Meijer het wel iig, maar om te zeggen dat hij beter is dan een Hateboer?

24 januari 2023 om 07:40

Hateboer is geen concurrent van Meijer aangezien Hateboer rechts speelt, daarbij heeft Hateboer zich nooit laten zien in het NL elftal, die zou ik alleen met hoge nood nog oproepen

24 januari 2023 om 08:38

Hateboer is sowieso niet zo goed naar mijn mening (in relatieve zin). Die kan Oranje inmiddels wel schudden met Dumfries en Frimpong voor zich.

24 januari 2023 om 10:41

Koeman is terug dus Hateboer waarschijnlijk ook

24 januari 2023 om 19:39

Hateboer is voor rechts en daar is Dumfries sowieso de nr 1 en ook Frimpong is nu niet te negeren. Links zal Malacia de kans krijgen verwacht ik en dan heb je alleen nog Wijndal en hooguit een jaartje Blind. Dan kom je al snel uit bij Bakker en Meijer daarna, maar vlak ook Ian Maatsen niet uit! Hartman zit daar voor mij nog wel echt achter. Doet het nu 12 wedstrijden leuk in de ED, maar al zijn concurrenten laten het al langer op hoger niveau zien. Linksback is daarentegen wel de te grijpen positie daar er na Blind nog geen enkele back structureel zijn kans heeft gegrepen.

24 januari 2023 om 07:21

Laat hem zich idd eerst maar eens over langere tijd bewijzen. Er zal vast een keer een mindere periode komen, maar dat zijn juist de momenten om te kijken of hij uit het goede voetbalhout is gemaakt. Ik denk sowieso dat er een frissere wind door het NL elftal gaat waaien met Koeman.

24 januari 2023 om 11:38

Als we met een 4 mans verdediging gaan spelen en ake komt niet in het centrum terecht, dan moet hij naar de linksback. Ake moet je onder geen enkele reden op de bank hebben. Beste verdediger die we hebben.

Gaan we weer. Ja, hij speelde een goeie pot, maar laten we nou eens ophouden jongens binnen een half seizoen Oranje in te praten.

24 januari 2023 om 07:23

Gaan we weer? Dit is nog nooit zo snel gezegd bij een Feyenoorder. Laat ons ook een keer

24 januari 2023 om 07:27

Ik bedoel in het algemeen. Je ziet het vaker bij Ajacieden, maar dat Oranje inpraten na een handjevol goede wesdstrijden slaat nergens op. Laat ze eerst maar eens het grootste gedeelte van een seizoen spelen, de meeste jonkies krijgen dan ook eerst een terugval. Als ze daar uit komen, weet je dat ze goed zijn.Edit: Dit werd bij Bijlow ook heel snel geroepen toch?

24 januari 2023 om 07:32

Nee, Bijlow heeft zich echt lang moeten bewijzen voordat oranje in een zin met hem werd genoemd

24 januari 2023 om 09:08

En Geertruida hoeft voorlopig ook nog niet op een uitnodiging te rekenen ondanks dat hij al een aantal seizoen goed voetbalt.

24 januari 2023 om 09:40

opzich vrij logisch toch, nu staat feyenoord 1ste en ajax 5e ipv andersom! haha alleen feyenoord speelt geen cl meer anders zou die aankomende wedstrijd al.

24 januari 2023 om 07:23

Zoals taylor bedoel je na 3 potjes? Want als je zo gaat beredeneren moet je dat ook zo bij ajax spelers hanteren

24 januari 2023 om 07:28

Je schrijft Xavi Simons verkeerd 😉

24 januari 2023 om 07:29

Zoals iedereen. Laat ze een seizoen presteren voor ze opgeroepen worden.

24 januari 2023 om 07:40

Probleem is dat ik bij Xavi Simons heel goed kon begrijpen waarom hij mee was naar het WK.
Van Taylor niet zo goed, dat was zondag ook opnieuw pijnlijk duidelijk en de wedstrijden ervoor ook.
Terwijl PSV ook in een diep dal zit, neemt Simons z'n ploeg wel bij de hand.

24 januari 2023 om 07:42

Zelfs Taylor was ik als Ajacied erg verbaasd over. Wat heeft die gozer in Oranje te zoeken? Vond hem in de klassieker ook een dissonant en te kort komen voor Ajax, laat staan Oranje.

24 januari 2023 om 09:21

Nee hoor hij schrijft Taylor hartstikke goed. Oranje heeft geen echte ‘10’ in de selectie dus heel gek is het niet dat hij meeging. Op de positie van Taylor heb je ook gewoon Gravenberch en zelfs Veerman die beter zijn

24 januari 2023 om 09:42

wat doet taylor in de basis bij ajax kan je beter stellen. riep vorig jaar al dat het niks is en op basis van een enkele laatste pot vorig seizoen staat hij nu elke wedstrijd basis. hij vind zichzelf al zo goed dus dat irriteert me ook nog eens. verdedigend veel te kort voor op 6/8 en voetballen veel te kort voor op 10.

24 januari 2023 om 07:38

Tsja, we moeten ook reeel zijn, het niveau bij Oranje is niet zo heel hoog op veel posities.

Dus als je bij de betere lijkt te horen bij Ajax, Feyenoord of PSV dan maak je al vrij snel kans op Oranje.

Overigens wel opvallend dat je het leest over Hartman en Wieffer, maar dat Geertruida, die echt al bij de WK-selectie had moeten zitten in plaats van Rensch nog steeds nooit genoemd wordt.

24 januari 2023 om 07:41

Geertruida tikt ondertussen al bijna de 100 wedstrijden in de Eredivisie aan. Die acht ik er idd wel klaar voor.

24 januari 2023 om 08:16

Misschien is het omdat de verwachtingen rondom Wieffer ontzettend laag waren, maar momenteel wordt hij echt gehyped. Afgelopen weekend 8 overtredingen gemaakt (meeste dit seizoen in 1 wedstrijd) waarvan er minstens de helft geel waardig waren. Ook een aantal momenten heel raar balverlies, waar ajax vervolgens te weinig mee deed. Hartman bevalt me trouwens wel, net zoals die Meijer van Club Brugge. Enja, wat betreft Geertruida, die had allang geselecteerd moeten worden boven een Rensch.

24 januari 2023 om 08:28

Exact, Geertruida is echt een multifunctionele speler. Dat zocht van Gaal toch ook? Of was dat een alleen een eis voor Ajacied.

Geertruida vind ik echt een goede back. Als middenvelder vind ik hem minder en ook centraal doet hij het redelijk. Alleen als RB vind ik hem als beste uitkomen.

24 januari 2023 om 08:54

Geertruida had al lang bij Oranje moeten zitten inderdaad. Echter is de kans op daadwerkelijk veel speeltijd, niet heel groot. Op rechtsback is Dumfries de vaste keuze en zal dat voorlopig nog wel blijven. Centraal staan de komende 2 jaar denk ik De Ligt en Van Dijk, waarvan De Ligt ook nog lang meekan. Achter deze mannen komt dan een groep met De Vrij, Timber, Botman, Struijk, Geertruida en nog wel een paar mannen die zich misschien goed ontwikkelen (denk aan Hilgers van Twente).

24 januari 2023 om 08:06

Zo groot is de oranje vijver waaruit gevist moet worden niet. Het is dus logisch als er een jonge frisse linksback opstaat, hij met oranje backs wordt vergeleken. Zet zijn naam in de voorselectie, laat hem meetrainen met trainingskamp voor de Final4 komende zomer, daar krijgen dit soort jongens een boost van. Daar wordt niemand slechter van toch?

24 januari 2023 om 08:37

Rensch heeft er ook meermaals bijgezeten. Malacia zit op de bank, Blind is op z’n retour en Wijndal zou ik niet oproepen.. dan is het echt niet zo’n gek idee.

24 januari 2023 om 08:40

Dat gebeurt nou eenmaal als bepaalde posities slecht bezet zijn. De nieuwe Van Bronckhorst is er namelijk nog lang niet.

24 januari 2023 om 12:27

In dit geval wel logisch. Blind kan echt niet meer en we zitten niet ruim in de linksbacks. Meijer, Malacia, Bakker, Wijndal en Hartman zijn de enigen die ik zo kan opnoemen

24 januari 2023 om 15:09

Waarvan Malacia en Wijndal wisselspelers zijn. Dus eigenlijk heb je nog minder aantal backs.

Tja, inderdaad in de gaten houden maar ik denk dat Malacia, Bakker en vd Ven en evt. Struijk nog wel wat voor liggen.

Speelde een goeie pot, 100% eens.
Waar ik zelf het meeste van op heb gekeken was Geertruida, wat was dat een beest zeg zondag.

En nu nog Dilrosun een verkiezing sturen voor het Nederlands elftal als rechtsbuiten en Danjuma als linksbuiten.

24 januari 2023 om 09:03

Dilrosun? Je maakt een grapje toch wat heeft die nou laten zien is bijna elke week de slechtste aan Feyenoord kant.

24 januari 2023 om 16:13

Heeft Dilrosun überhaupt 3 goede wedstrijden gespeeld dit seizoen? Dat is 1 van de allerslechtsten dit jaar bij Feyenoord

Met Meijer, Bakker, Ake, Malacia en v.d.ven is er de komende jaren een hoop concurrentie voor de linksbackpositie. Hopelijk komt Hartman ook in dat rijtje terecht!

24 januari 2023 om 08:59

Vd Ven is een centrale verdediger daar speelt die altijd bij zijn club in ieder geval haha.

25 januari 2023 om 03:13

Kan op beide posities, is aanvallend alleen minder dan de andere opties. Een soort Ake, maar dan moet de potentie nog worden waargemaakt! haha

Net zoals ik het flauwekul vind als er bij een Ajax speler na een handvol potten over Oranje wordt gesproken, vind ik dat nu onzin. Laat spelers nou eerst eens een stabiel niveau halen bij hun club. Je ziet ook wat het doet bij sommige spelers om zo vroeg bij Oranje gehaald te worden. De meesten worden daar niet beter van. Als hij het hele seizoen dit niveau kan vasthouden wordt hij een kandidaat. Niet nu al.

24 januari 2023 om 08:55

Eens maar zoveel andere keus is er nu ook niet op de linksback positie. Buiten Malacia en Ake die ik persoonlijk beter vind in het centrum om. Bakker misschien maar die speelt als linkervleugelverdediger en is verdedigend ook niet top. Als een Meijer al genoemd wordt na een paar leuke potjes in een dramatisch Club Brugge. Dan mag Hartman ook zeker de kans krijgen.

24 januari 2023 om 14:10

Struijk en van Aanholt zijn er ook nog. Het is niet alsof er helemaal geen alternatieven zijn. Geen toppers, maar wel spelers die al langere tijd een goed niveau laten zien.

Haha bij AZ werd Wijndal nog bewierookt...die komt wel weer bovendrijven.

24 januari 2023 om 08:56

Mag die wel eerst wat fitter worden en leren verdedigen.

24 januari 2023 om 10:27

Bullshit, laat hem eerst gewoon de voorkeur krijgen boven Bassey. Lachwekkend dat Schreuder hem ernaast zet, echt schandalig.

24 januari 2023 om 10:34

Was tegen Rangers uitstekend, alleen gooide die rare greppel roet in het eten. Zoals Rutger zegt, heel raar dat hij ernaast staat. Hoort gewoon linksback, met Bassey in het centrum naast Timber. Brengt dynamiek, snelheid en een goede voorzet/pass.

24 januari 2023 om 12:38

Misschien word ik bijziend maar ik vond Bassey zondag één van de gevaarlijkste spelers van Ajax. Had tot dan toe alleen nog maar over hem gelezen dus dat viel me tegen 😉

24 januari 2023 om 13:41

Het is meer schandalig dat Wijndal gewoon te dik loopt. Terwijl hij een miljoenen salaris ervoor krijgt.

Prima speler, maar Malacia, Wijndal en Mitchell Bakker zijn verder in hun ontwikkeling.

24 januari 2023 om 10:08

Bakker verwacht ik er wel absoluut bij volgende keer. Wijndal daarentegen kan wel verder zijn, maar moet natuurlijk wel eerst gaan spelen. Er zijn op andere posities ook talenten opgeroepen die wel spelen tegenover betere spelers die niet spelen.

24 januari 2023 om 11:12

Wijndal? Hou op hoor. Vind ik wel een van de meeste overschatte ED spelers van de laatste jaren.

Er heeft weer iemand een leuke wedstrijd gespeeld begrijp ik. Heb het niet gezien, maar dit is natuurlijk weer veel te snel. Laat iemand eerst maar eens een half jaartje goed spelen voordat we diegene oranje in schrijven.

Botman is een gruwelijke speler!

24 januari 2023 om 14:25

Hele andere positie, maar eens!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord4127
2.AZ3916
3.PSV3522
4.FC Twente3519
5.Ajax3427
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
DaniloAanvaller188
P. WålemarkAanvaller142
J. BijlowKeeper180
O. MarcianoKeeper00
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
1 fan
21 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Feyenoord 9 1 2 0
2019/2020 Feyenoord U19 9 0 1 0
2018/2019 Feyenoord U19 11 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord gaat door Sneijder bewierookte Hartman symbolisch belonen

Quilindschy Hartman is zich razendsnel aan het ontwikkelen tot een gevestigde naam binnen de selectie van Feyenoord. Na zijn goede optreden tijdens de Klassieker (1-1) afgelopen zondag gaat de 21-jarige linksback...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 26 januari
Willem II wil Mohamed Taabouni huren van Feyenoord. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren