Derksen velt kort na uitschakeling hard oordeel over Frenkie en Memphis

Zaterdag, 10 december 2022 om 00:13Rian Rosendaal • Laatste update: 02:16

Johan Derksen richt zijn pijlen op Frenkie de Jong, kort na de uitschakeling van het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK. Volgens de vaste tafelgast van De Oranjewinter had de controlerende middenvelder veel meer kunnen laten zien op dit WK. De kritische Derksen zag De Jong ook tegen Argentinië weer niet uitblinken, terwijl hij ook ontevreden is over Memphis Depay. Nederland kwam na een 0-2 achterstand knap terug tot 2-2, maar in de strafschoppenserie ging het alsnog mis: 3-4.

Tafelgenoot René van der Gijp roemt halvefinalist Kroatië, waar volgens hem alleen maar goede spelers rondlopen. Derksen haakt daarop in door zijn beklag te doen over De Jong. "Als ik nou Frenkie de Jong zie spelen. Ik zie hem maar pirouettetjes maken in de middencirkel. Maar als Messi een pirouettetje maakt, dan is het op de rand van het strafschopgebied. En kijk, die Frenkie de Jong komt nooit dichterbij. En ik begrijp niet dat geen trainer die jongen gewoon niet dertig meter verder vooruit laat spelen." Dick Advocaat voegt toe dat de middenvelder bij Barcelona 'hoger' speelt, waar Van der Gijp echter zo zijn twijfels bij heeft. "Dat kan hij niet."

"Hij speelt op een veilig plekje waar je ook makkelijk iemand uit kunt spelen", neemt Derksen weer het gesprek over. "Ja, Dick, het is een verbindingsspeler. Daar kan hij niets aan doen", typeert Van der Gijp de speler van Oranje en Barcelona. "Busquets vinden wij een van de betere middenvelders van de wereld, maar die heeft er in 400 wedstrijden zes gemaakt." Presentator Wilfred Genee vraagt vervolgens of de analisten kunnen leven met de uitschakeling van Oranje in de kwartfinale.

"Er zat meer in, ja, ja, ja", concludeert Van der Gijp na de nederlaag van Oranje in Qatar. "En zeker na de 2-2, dan krijg je pas het gevoel", vult Advocaat aan. "Voor die tijd had je dat niet. De overtuiging was er niet, laat ik het zo zeggen. Ik vond dat ze weer erg inzakten." Derksen is vooral teleurgesteld over de aanval van Oranje met Memphis, Steven Bergwijn en Cody Gakpo: "Creatief heeft onze aanval niets laten zien vanavond. Memphis wilde graag zo spelen en kreeg zijn zin. Maar hij heeft niets laten zien."Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik heb Frenkie alleen maar balletjes terug zien kaatsen en als het af en toe naar voren ging kwamen ze niet aan. Sorry maar dikke onvoldoende. Had nog liever Klaassen op zijn plek gezien als het op die manier moet. Die jongen heeft tenminste een vechtersmentaliteit als Weghorst.
Memphis is gewoon niet in vorm. Ik snap ook niet waarom in de verlenging ze weer terugzakten in plaats van te gaan pushen zoals in de 2e helft. Toen heeft Argentinie alleen maar ballen weg geroeid.

10 december 2022 om 00:22

Ik zei al voor het WK dat Frenkie alleen uitblinkt in oefenpotjes van Oranje, maar toen had ik er weer nul verstand van natuurlijk

10 december 2022 om 00:26

Frenkie speelde gewoon een prima wedstrijd joh japie. Laat je niet zo kennen. Wat verwacht jij precies van een nummer 6? Hij was gewoon prima vast in zijn passing en deed de opbouw. Het is helaas geen robben nee die er even doorheen loopt als hij dat wil, maar het is wel gewoon een klasse middenvelder. Altijd dat gezeik op hem terwijl hij ook helemaal vast wordt gezet.

10 december 2022 om 00:31

Ik snap ook niet dat juist Frenkie wordt aangepakt; speelde prima. Probleem is meer dat de mensen voorin, en de rest van het middenveld niet van topniveau is

10 december 2022 om 04:11

Wat een onzin wat je over Frenkie zegt Krekel. Makkelijk praten achteraf.
Hij heeft vask zat goede potten tegen toplanden gespeeld, zoals tegen Duitsland of Frankrijk.
Dit systeem is misschien niet goed voor hem. En veel afspeelmogelijkheden had hij vaak ook niet. Koopmeinders deed alleen balletjes terug. En waar was Gakpo dan?

10 december 2022 om 07:03

Je hebt er inderdaad nul verstand van als je niet ziet dat Frenkie feitelijk wordt uitgeschakeld door Virgil van Dijk en Depay.

10 december 2022 om 09:40@krekel Die laatste zin klopt volkomen.

10 december 2022 om 09:42

@balugrana11 Bovendien kon hij de bal bij niemand kwijt in de voorhoede.

10 december 2022 om 12:17

@mvbfan Hiermee bevestig je dus mijn reactie. Duitsland en Frankrijk waren geen wedstrijden op een eindronde. Dat was de Nations League en de Nations League wedstrijden zijn veredelde oefenpotjes

10 december 2022 om 12:20

@leeuw58 Yup, ik heb er nul verstand van en daarom heb ik weer helemaal gelijk gekregen over spelers als Frenkie en Blind. Ik had al voorspeld dat Blind minimaal 1 goal zou weggeven zodra we een topland zouden treffen. Verder had ik ook al voorspeld dat Frenkie zou tegenvallen en dat andere spelers daarvan weer de schuld zouden krijgen, omdat het zogenaamd nooit aan Frenkie zelf ligt. Weer heb ik gelijk

10 december 2022 om 16:03

@japie en daarnaast was je altijd zo lyrisch over Depay, dat kan je na dit WK toch ook niet zijn. Depay voegde aanvallend net zo veel toe als die oude man Blind , dat zegt toch al voldoende aan de aanvallende kwaliteiten. Daarbij leed Mephis beduidend veel.meer balverlies dan Blind waardoor de tegenstander gevaarlijk kon uitkomen.

10 december 2022 om 20:15

Wanneer was ik lyrisch over Memphis? Nog nooit.Meestal haal ik Memphis erbij als Frenkie weer overhypt wordt. Dan heeft Frenkie net zo matig gespeeld als Memphis,maar dan was Memohis ruk en Frenkie zogenaamd werelds. Maar lyrisch geweest over Memphis dat verzin je echt

11 december 2022 om 09:37

Heyyy japie krekel klopt jij bent zowiezo geen fan van zijn speelstijl klopt. Maar vraag me af welke lompe spits hij voorin moet aanspelen aangezien ze allemaal stilstaan of geen bal fatsoenlijk kunnen aannemen

10 december 2022 om 00:27

Zeer zeker ook de verdiensten van RDP hoe kort hij elke keer op Frenkie zat, was fantastisch. Toen hij gewisseld werd ging het allemaal wat moeizamer. Daarnaast kwam Depay er gewoon niet uit tegen Romero, had weinig in te brengen in de duels, zowel over de grond als door de lucht

10 december 2022 om 07:36

Frenkie de Jong is ook gewoon niet zo goed als dat iedereen denkt. Iedereen dacht dat hij de nieuwe messias was voor het NL voetbal, omdat hij een paar leuke potjes speelde tegen Vitesse en Groningen.

Maar ook bij Barcelona valt hij door de mand, tenzij het tegen teams als Cadiz of Levante is.

Frenkie de Jong is niets meer dan een middelmatige middenvelder die een redelijke techniek heeft.

van Gaal had ook wel duidelijk ongelijk over Noppert. Penalty killer? Hij dook iedere penal de verkeerde kant op.

10 december 2022 om 08:20

En dat tegen een opa en zijn 10 spelers.....Hoogmoed, pure hoogmoed. Heeft NL de das om gedaan.

Het verbaast mij dat niemand het over Van Dijk heeft. Die jongen speelt al een jaar alsof ie het voetballen is verleerd en ook vandaag bij de gemiste strafschop verliest een Berghuis zijn vertrouwen daardoor. Snap niet waarom men niet de aanvoerder eens harder aanpakt.

10 december 2022 om 00:22

Lastig voetbal als frenkie voor je neus staat. Maar als leider mag hij daar wel iets van vinden

10 december 2022 om 01:07

Ja want zonder Frenkie zou Van Dijk niet als een halfzacht ei rondlopen.

10 december 2022 om 14:49

Wat een onzin. Gaan we nou andere spelers de schuld geven voor het falen van een ander? Misschien moeten we naar de tactiek kijken als maar 2 van de 10 veldspelers renderen, want buiten Gakpo en Ake heeft iedereen onderaan de streep geen goed WK gespeeld. Overigens was er duidelijk sprake van een verval. In plaats van een collectief met automatismen te smeden is het spel onder Van Gaal met de interlandperiode slechter geworden. Bovendien werd het aantal tegendoelpunten er niet bepaald minder op met 5 verdedigers, 1 verdedigende middenvelder en een controleur.

10 december 2022 om 00:27

Nou zeg dat wel. Altijd dat halve instappen met zijn handjes op de rug. Ik vind ake op dit moment gewoon beter. Wat heeft die gozer zich ontwikkeld zeg de afgelopen seizoenen. Echt een uitstekend WK gespeeld.

10 december 2022 om 02:28

Van Dijk speelde een prima pot.
Een slechte penalty dat wel, maar om hem daarvoor de schuld te geven voor de misser van Berghuis slaat nergens op. Zo kan je iedereen overal de schuld voor geven.
Toen Berghuis mocht nemen zei ik al tegen mn vriend, Berghuis is een goeie penalty nemer, maar hij heeft nooit deze druk ervaren, hij gaat missen.

10 december 2022 om 08:24

Helemaal met je eens. Ik zie die vent zoveel schreeuwen en wijzen etc en als hij een bal weg kopt bij een gevaarlijke situatie, kijkt hij iedereen aan alsof hij de beste redding ooit heeft verricht. Nee, van Dijk zag ik weinig werk verrichten maar vooral schreeuwen

Kritiek op Memphis mag niet dan ben je een hater. Zonde dat van Gaal zoveel tijd en energie heeft gestoken in een speler die alleen maar voor zichzelf speelt. Dat record kan hij later ook nog pakken tegen Gibraltar ofzo.

10 december 2022 om 00:59

Laten we niet doen alsof Memphis niets kan, hij wordt niet voor niets topscorer van Nederland aller tijden. Door de Nations League is het aantal zwakke tegenstanders juist alleen maar afgelopen. Ik denk nog steeds dat Memphis de beste spits is voor Nederland en dat gaat hij ook laten zien onder Koeman, maar vandaag was hij Waardeloos, een beoordeling van een één zou nog te hoog zijn. Niet dat Gakpo of Bergwijn veel beter waren overigens.

10 december 2022 om 01:09

Ja maar dat record is toch een farce. Of wil.je nu gaan stellen dat Depay een beter speler was dan RvP, Kluivert, Basten, Bergkamp etc. Record van niks

10 december 2022 om 01:14

Staat nog wel 8 (?) doelpunten achter. Vraag is wel of Koeman op hem door gaat bouwen met het oog op de toekomst. Ik denk dat gakpo hem snel inhaalt (vind hem nu beter). Daarnaast zie ik Brobbey ofzo ook wel vaste spits worden als die zo door gaat. Als memphis op de bank blijft verpieteren in Barcelona dan zou het niet onlogisch zijn om langzaam afscheid te gaan nemen als je aan een team wil bouwen voor het volgende EK/WK, want tegen die tijd is hij ook 30+ en het beste is er wel vanaf vind ik. Idem voor Blind bijvoorbeeld.

10 december 2022 om 01:49

@Dn vetkei
Zeg ik dat Memphis beter is dan die spelers? Nope. Natuurlijk is Depay niet beter dan die grootheden, er zijn nog legio aanvallers te noemen die minder goals hebben en beter waren dan Depay. Het enige wat ik zeg is dat hij gewoon een prima speler is en de beste spits die we hebben.

@zytto
Ik verwacht dat Koeman beide gaat gebruiken, Koeman is volgens mij ook groot fan van Memphis worden. Brobbey zie ik over een jaar of twee, drie wel spits zijn van Nederland, maar hij zou dan eerst maar eens basisplaats bij Ajax zien te krijgen.

10 december 2022 om 04:14

Yamiown, wanneee heeft Depay het ooit laten zien dan in een toernooi?
Wanneer heeft hij ooit een goede pot gespeeld in topwerstrijden bij Nederland of in Clubverband tegen topclubs?

10 december 2022 om 09:42

Topscorer aller tijden niet alleen door zwakke tegenstanders, maar er zaten ook veel penalty’s in zijn lijst. Depay heeft alleen bij PSV laten zien dat hij kan voetballen.

10 december 2022 om 16:05

Memphis voegde aanvallend net zoveel toe als die oude langzame man Blind , dat zegt toch genoeg hoe hij dit WK presteerde.

Frenkie is de perfecte 6 voor Nederland en speelde een prima pot. Deed overigens ook ontzettend veel verdedigend werk.

Frenkie als middenvelder gaan spelen of anders op de plek van virgel. Hij komt veel te diep bal ophalen en mis je volgende station waar hij juist bal moet krijgen. Jaartje onder pep zou hem goed doen vind ik.

10 december 2022 om 00:27

mag zich eens gedrag als een middenvelder laat Roon alleen op middenveld die verzuipt dan staat hele tijd aks centrale verdediger als je dat vergelijkt met Modri is Frenkie ene grote grap

10 december 2022 om 00:51

Qua talent is frenkie buitencategorie maar tactisch is hij echt beroerd. Vertraagd de spel, haalt de bal bij de verdedigers. Zonde van zo’n talent

10 december 2022 om 14:47

Ik denk dat je het hier wel goed samenvat. De Jong is intrinsiek zeer getalenteerd, buitencategorie zelfs. Echter speelt hij te plichtmatig. Dat komt deels door het vreselijke systeem, maar ook iets in hem is sinds z'n vertrek bij Ajax veranderd. Dat risicovolle is eruit en dat moet weer terugkomen.

Eindelijk mensen die objectief zijn. En niet gedacht dat het ooit Johan zou zijn.

Maar in iedergeval wordt er verder gekeken dan naar de scheids of het spel/gedrag van Argentinië.

De zogenaamde sterspelers hebben dit toernooi niks gebracht. Dit was een andere Frenkie dan bij Barça. En Depay is gewoon Europese middenmoot. Tel daarbij eens op dat de modale spelers als blind, de Roon, Koopmeiners, Berghuis en Bergwijn ook geen knikker raakten. Dan kom je gewoon niet zo ver.

10 december 2022 om 10:10

Berghuis gaf de assist op de 2-1. Berghuis viel juist heel degelijk in net als Koopmeiners die de assist geeft op de 2-2. Ik weet niet waarom jij juist die spelers benoemd... Vreemd.

Geen een aanvaller of middenvelder heeft dit toernooi goed kunnen spelen door dit domme systeem van Van Gaal.

Onze 3 belangrijkste spelers, van Dijk, de Jong en Memphis, leverden weer nie in de wedstrijden waar het om ging.

Depay mist gewoon die wedstrijd ritme en Frenkie mag wel wat meer brengen, kiest wederom vaak voor save en veilig.

Hoevaak verloor Kroatië de bal? Die bleven maar passen zonder inceptie.NL kan de bal amper 3 keer naar eigen kleur spelen voorbij de middellijn.Alleen Frenkie lukt dat enigzins, maar die moet inderdaad veeel meer voorin benut worden

Frenkie heeft dan ook een ontzettend beroerd WK gespeeld. Haalt al jaren zijn niveau bij zijn club niet en dit WK nergens te bekennen geweest.

Frenkie heeft een type Amrabat naast zich nodig zodat hij zich meer met het spelverdelen kan bemoeien. Nu was hij de 6 die de bal afpakt en vervolgens het spel moest opzetten. Daarbij moet ik wel vermelden dat hij totaal geen durf meer had sinds de wedstrijd tegen Ecuador waarbij hij een paar keer werd ingesloten tijdens zijn dribbel. Daarna was het alleen maar balletjes breed en terug.

Hij moet echt leren om het tempo onhoog te gooien in zijn passing en stations over te slaan. Het is en blijft veels te kort allemaal. Nogmaals hoort er wel een breker naast hem te staan zodat hij vrij kan spelen

10 december 2022 om 00:58

Waarom kan Modric het wel. De bal en ophalen achterin om het vervolgens te verleggen naar de voorste linie toe. Door hem zo te beschermen neem je hem juist niet in bescherming. Zo denkt die jongen dat die alles al goed doet, terwijl het tegenovergestelde waar is. Als die een leider is laat hem dan opstaan en de ploeg op sleeptouw nemen.

10 december 2022 om 14:46

We hebben het hier over Modric. De Jong is een uitstekende speler, maar geen Modric.

Kritiek op Frenkie de Jong wordt natuurlijk niet geaccepteerd hier in Nederland. Dit “eeuwige” talent kan en mag gewoon blijven teren op het ene leuke seizoen in de CL van 18/19. Blinkt nooit uit in wedstrijden die er echt toe doen en is vooral heel erg goed in het constant zeuren bij de scheidsrechter.

10 december 2022 om 00:59

Waar hij echt goed in is dat is alles met een brede glimlach doen. Trainen? Glimlach. Wedstrijd? Glimlach. Interview? Glimlach. Wat heeft hij daar een gunfactor mee verdiend zeg.

10 december 2022 om 01:20

"Dat ene leuke seizoen"Tuurlijk jongen, als je het zelf maar gelooft.

Ben benieuwd of koeman t ned elftal weer aan t echt voetballen krijgt.

Frenkie heeft dan ook 0 afspeelmogelijkheden vooruit.

Daarbij is Frenkie wereldklasse in met een schijnbeweging/draai of met een rush een linie oversteken, maar omdat ons spel als een trechter door hetmidden ging kreeg hij daar de ruimte niet voor.


De bal kon hij ook opzij niet kwijt voorin want daar stond niemand. Ook werd Vdijk gedegradeerd tot een eenvoudige ballenwegpoetser in dit systeem. Spelers worden gewoon echt niet in hun kracht gebruikt. Niemand is gewend om met 5 achterop te spelen behalve De Vrij, maar die heeft niet gespeeld dit WK.

Ik ben absoluut geen fan van Koeman maar ik hoop echt dat we 433 gaan spelen met Danjuma en Weghorst/de Jong en dat Depay voorlopig even mag banken met al zijn gepingel en balverlies. Dan komen Frenkie en onze CV's (waarvan De Ligt momenteel het beste seizoen draait) ook meer in hun kracht.

Overigens zou ik ook Frimpong eens een kans geven want Dumfries was vandaag zo'n beetje de slechtste op het veld.

Volledig mee eens. Maar zo zijn er wel meer. Kijk over een Bergwijn hoeven we weinig te zeggen. Dat is pure middelmaat. Maar de leiders hadden best wat meer mogen laten zien. Op belangrijke momenten moesten Van Dijk, Frenkie de Jong en Depay er staan. Maar die speelden een WK alsof ze op trainingskamp zijn.

10 december 2022 om 01:11

Ik vond dat Frenkie er met zijn voorzet tegen Senegal best wel stond toen het moest.

10 december 2022 om 02:00

Dit was de vierde westrijd na Senegal.

10 december 2022 om 14:44

Mua, wat kun je van een opbouwer verwachten als je een speelstijl implementeert waarbij je enkel reageert en niet ageert? Wat is de kans dat buiten een uitzondering daargelaten elke speler niet thuis gaf dit WK? Daar geloof ik niet in. We hebben allang kunnen zien dat dit Oranje zich niet comfortabel voelt in dat vreselijke systeem. Spelers hebben dat meermaals geprobeerd aan te geven. Die merken ook wel dat die tactiek voor geen meter werkt. Achterin oogde het verwarrend, het middenveld stond vast en de aanval oogde onmachtig.

Ook de argumenten jegens Van Gaal: "gouden pik", "2014", "die weet wel wat hij doet", schrijnend gewoon. We wonnen wedstrijden ondanks de tactiek, omdat we nog best aardige spelers hebben. Geen moment heeft die tactiek bijgedragen aan het niveau van Oranje. Dan zwijgen we nog maar even over de selectiekeuzes en het feit dat de man van kritiek niets wil weten.

Mensen die klagen over Frenkie zijn simpelweg niet zo slim. Beetje het samenvattingen-volk. Frenkie speelde, met name voor de rust, uitstekend. Maar deze 'opbouwer' moet blijkbaar een 6, 8 en 10 tegelijkertijd zijn van types als Derksen.

10 december 2022 om 10:13

Uitstekend? Frenkie is een simpele postbode die het merendeel terug speelt of naast zicht. Hij geeft geen enkele keer een steekpass zoals Sneijder, Van der Vaart wel deden, of Modric nog altijd doet. Ik begrijp dat het wellicht met durf te maken heeft, hij acht de kans groot dat de spelers voren de bal toch kwijtraken, maar die raken de bal ook kwijt met een simpele 1-2 of een kaats. Dus leg er dan in godsnaam meer risico in om nog iets te forceren. Hij is een tussenstation die door het gebrek aan beter de opbouwer moet zijn. Een echte opbouwer is hij niet.

10 december 2022 om 14:35

Mua, uitstekend kun je het niet noemen, maar De Jong is zoals je zegt een opbouwer. Die rendeert niet in een 5-3-2 systeem waarbij je de tegenstander laat komen.

Hoe moet Frenkie zich onderscheiden in dit systeem dan? Memphis en Bergwijn stonden alleen maar in de dekking bij de 3 Argentijnse verdedigers en zijn beide hopeloos uit vorm. Gakpo is op links echt een genot om naar te kijken, maar op 10 in dit systeem ook teveel zoekende. Op naar het EK met hopelijk een paar jongens die een mooie transfer hebben gemaakt (oa Gakpo, Timber, Noppert, Simons), afscheid nemen van de middelmaat (Blind, Klaassen, De Roon, Pasveer, Koopmeiners, De Jong, Taylor) en de wat onterechte thuisblijvers selecteren (Danjuma, Gravenbergh, Flekken). Vertrouwen in Koeman!

10 december 2022 om 04:09

Eens.
Zonder een echte 10 blijft het aanmodderen.
Gakpo is geen 10.
Kan wel op 10 functioneren als je 2 wingbacks met klasse hebt 1 op 1.
Dat zijn Blind en Dumfries niet.

Het hele systeem rendeert niet ondat je geen type Snijder/Zyech op 10 hebt.
Daarom verzuipt Frenkie nu.

Hou toch op man Frenkie is de enige speler bij ons op het middenveld die kan voetballen, dat hij allemaal houten klaassen om zich heen heeft staan kan hij ook weinig aan veranderen. Frenkie pakte ballen af, maakte dribbels, ging fel in duels en loste het altijd voetballend op voor zijn ploeggenoten. Niets voor niets dat ze hem steeds opzochten. Het probleem is dat zodra Frenkie de bal inlevert bij een ploeggenoot, deze veranderd in een kubus. Hadden we maar 11 Frenkies. Derksen toont weer eens geen verstand te hebben. waarom zijn mening nog word gevraagd is mij een raadsel aangezien die niet eens meer voetbal kijkt en zich meer bezig houd met zijn elitaire muzieksmaak. Seniele ouwe bok.

En ja Depay was verschrikkelijk en zit al maanden in deze vorm, maar hij heeft tenminste wat krediet opgebouwd bij Oranje. Bergwijn staat om de een of andere reden altijd basis terwijl die nooit wat gepresteerd heeft.

10 december 2022 om 14:33

Mua, De Jong was nog steeds de beste middenvelder van Oranje, maar dat zegt misschien wel meer over de rest. Wel ben ik het eens dat het systeem een rol speelt in het presteren van De Jong. Die speelt z'n slechtste wedstrijden in het 5-3-2 systeem, maar een kritische blik op De Jong is zo slecht niet. Niet alles wat hij doet, is goed. Dat mag aangekaart worden.

Memphis had gewoon geen wedstrijdritme. Hij speelde weinig, raakte geblesseerd en was net op tijd hersteld. Ik snap dat je hem erbij moet nemen en op moet stellen, maar het komt niet uit de lucht vallen dat hij weinig klaargespeeld heeft dit WK. Zure timing helaas.

Ik hoop dat Koeman door gaat selecteren, net als in z'n eerste periode. Kappen met Blind, kappen met de keepersroulatie, kappen met die rare keuzes betreft selecties en natuurlijk kappen met dat afgrijselijke 5-3-2 systeem. Als je dan talenten de kans geeft, geef dan spelers als Simons kansen. Hij is nog jong en hij moet vast nog het 1 en ander leren, maar hij is een rasvoetballer en die missen we. Malacia is sowieso de betere keuze voor 4-3-3 en Frimpong laat in Duitsland zien een kans te verdienen (al mag hij wel Nederlands gaan leren).

Valt beiden niets te verwijten.
Frenkie wordt in dit systeem misbruikt en heeft veel te weinig afspeelmogelijkheden vooruit.

Memphis heeft amper gespeeld en kwam geblesseerd aan op het wk.
Dat Louis em opstelt en niet of te laat wisselt is de fout van de trainer.

Blind, bergwijn en Memphis hadden er voor rust al af gemoeten.

V Gaal heeft gegokt en verloren.
Bij rust had hij al all in moeten gaan.
En begin verlenging vol gas door moeten klappen.

Timber met geel op zak eraf voor de Ligt en die er bij voorin.
Zijkanten aanspelen, voorzet en het was nooit penalties geworden.

Blind had na 20 min moeten wisselen.
Malacia en 4-3-3.

Dit is echt onzin, ik vond Frenkie juist de enige die de ballen wilden hebben en er ook wat mee deed op het midddnveld!!! Was echt de enige die steeds aanspeelbaar was en het spel probeerde te verdelen vanuit een nummer 6 positie, dus dit is echt onzin! Over Depay, mag alles gezegd worden, want die was echt bagger, constant balverlies en kon totaal niet meevoetballen.

10 december 2022 om 10:15

Wat deed hij dan? Een balletje terug en een balletje breed. Er lag 0 risico in zijn spel.

10 december 2022 om 14:26

Het probleem met De Jong is dat hij zo goed is als de ploeg waarin hij speelt. Dit Oranje is stroperig en statisch en dan zie je De Jong hetzelfde doen. Soms kan hij zich aan de malaise onttrekken, maar dit WK was ook De Jong niet goed genoeg voor zijn doen. Ik hoop dat Koeman dat plichtmatige er weer uitkrijgt in Oranje, want wat was het spel vreselijk het afgelopen jaar. Zelfs het geimproviseerde 5-3-2 systeem van De Boer was leuker om naar te kijken.

Blind, Depay, Bergwijn en de scheids. Slechtste van het veld. Wat waren de slecht gisteren. Bahbah

Frenkie is een trage postbode. Niets meer, niet minder. Een ronduit zwak WK van hem. Zijn acties zijn altijd terug of breed of het is lopen met de bal. Als je 6 of 7 jaar bent, mag dat nog. Daarna leert iedere voetballer dat je de bal het werk moet laten doen. Het is een vertrager die bij veel mensen de gunfactor heeft. Alleen verstopt hij zich altijd in topwedstrijden. Ook weer geen penalty genomen. Kenmerkend.

Tja, je kunt wel kritiek hebben op Memphis, maar die had nauwelijks wedstrijdritme. Er zijn dus wel verzachtende omstandigheden, want Memphis staat in Oranje vaak genoeg wel op als het erom gaat. Dat hij geen absolute topspeler is, dat wisten we wel. Echter is hij mits fit wel gewoon een uitstekende speler.

De Jong speelde inderdaad een slecht WK. Ik denk overigens ook dat het systeem daarmee te maken heeft, want de slechtste wedstrijden in Oranje en bij Barcelona speelde hij in dat 5-3-2 systeem. Echter moet De Jong ook meer kunnen leveren als je naar z'n kwaliteiten kijkt. Geen idee waar dat dan aan ligt, maar iets in hem zorgt er toch voor dat hij wisselvallig blijft. Dat moet beter.

Alles heeft zijn reden...
1. Bijbelstudie was belangrijker dan concentreren op de volgende wedstrijd.
2. de tegenstander motiveren door op te scheppen
3. zowel de spelers als de coach hebben niet gefaald; ze zijn gewoon niet beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2232 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder51
M. de RoonMiddenvelder50
T. KoopmeinersMiddenvelder50
A. NoppertKeeper50
M. DepayAanvaller51
C. GakpoAanvaller53
N. AkéVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

277 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 16 2 0 0
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Pedri viert mooie mijlpaal met winnende goal voor weinig overtuigend Barça

Barcelona heeft zaterdag een moeizame overwinning geboekt op bezoek bij Girona. De ploeg van trainer Xavi had aan een doelpunt van Pedri genoeg: 0-1. De twintigjarige middenvelder bekroonde zijn honderdste wedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 januari
Voormalig Feyenoord-target Matías Viña maakt het seizoen af in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren