‘Technisch directeur meldt zich in De Kuip concreet voor Santiago Giménez’

Dinsdag, 6 december 2022 om 00:00Jeroen van Poppel • Laatste update: 08:05

Sevilla heeft serieuze belangstelling voor Santiago Giménez, zo meldde journaliste Claudia García en dit wordt bevestigd door zijn zaakwaarnemer Matias Bunge. De 21-jarige spits van Feyenoord heeft zich in een kort tijdbestek in het vizier gespeeld bij de Andalusiërs, die echter geen haast maken met een transfer.

De interesse is echter wel degelijk serieus, verzekert García. "Monchi (technisch directeur van Sevilla, red.) heeft zelfs al met Feyenoord gesproken en navraag gedaan naar een zomerse transfer", aldus de Mexicaanse journaliste. "Giménez springt bij Sevilla in het oog met zijn lage leeftijd, lichaamsbouw en hoge scoringspercentage per wedstrijd."

Mocht Sevilla daadwerkelijk overgaan tot actie, dan zal dat pas komende zomer gebeuren, zo vertelt zaakwaarnemer Bunge aan 1908.nl. "De Spanjaarden focussen zich nu op komende winterwindow, nog niet op de daarna volgende zomerse transferperiode. Dan wordt het mogelijk interessant voor Giménez." De negenvoudig Mexicaans international (twee goals) viel op het laatste moment af uit de WK-selectie en traint sindsdien weer op Varkenoord.

Feyenoord telde afgelopen zomer vier miljoen euro voor Giménez, die uit Mexico werd weggeplukt bij CD Cruz Azul. De aanvaller kent statistisch een uitstekend eerste seizoen in Rotterdam: na 23 officiële wedstrijden staat hij op 11 goals en 1 assist. Giménez maakt door de concurrentie van Danilo in de spitspositie zelden een wedstrijd vol: gemiddeld stond hij 44 minuten per gespeeld duel op het veld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door jjr12)

Aangezien ajacieden altijd hoog en onrealistisch beginnen, zeg ik: 100 miljoen .

6 december 2022 om 00:08

Het werkt wel, zo blijkt uit de afgelopen jaren

6 december 2022 om 08:01

Maakt niet uit dat 100 mio onrealistisch is voor Antony als je het maar krijgt

Overigens is Gimenez niet echt een gepolijste spits ballen aannemen en iemand voorbij spelen is niet zijn kracht maar ja ene Huntelaar had dat ook niet en was ook dodelijk. Denk niet dat hij dat niveau gaat halen en ben van mening dat Feyenoord beter hem kan verkopen met wat winst nu het nog kan voordat het een :"bozenikje" wordt.

6 december 2022 om 08:09

Als je denkt dat Santiago een nieuwe Bozenik wordt heb je er echt geen verstand van. Je ziet aan de looplijnen, het afmaken dat het een pure spits is. Dat wij in Nederland hele andere dingen vragen aan een spits waardoor die op de bank zit, doet niets af aan zijn kwaliteiten.

6 december 2022 om 10:29

XAJAcfa: Ja, en Haller is ook zo lekker gepolijst. Wel verrassend trouwens dat jij met jouw club voorkeur, een speler van 21, die uit een andere cultuur komt en dus tijd nodig heeft om te wennen aan de Nederlandse cultuur en manier van voetballen, al afschrijft na een half jaar. Daarnaast zijn zijn statistieken helemaal niet verkeerd, dus weet echt niet waar je het over hebt.

6 december 2022 om 00:29

Een van de redenen dat er wel geld is n Amsterdam en niet in Rotterdam. Dus ik zou als Feyenoord gewoon flink hoog in zetten.

6 december 2022 om 01:17

Als je er 20 miljoen voor kunt pakken? Voor je het weet is het een Jorgensen.

6 december 2022 om 05:59

Gimenez is nog jongen heeft zich tegen Lazio toch wel laten gelden. Nog een paar inprikken in de Europa League en je kunt 30 miljoen vangen. Sinisterra is nu het referentiepunt en Ajax zou voor een Sinisterra 125 miljoen hebben gekregen ipv 25 bij wijze van.

6 december 2022 om 08:03

Sinisterra zou bij Ajax niet eens in de basis hebben gestaan dus die 125 was het nniet geworden maar als reserve speler had hij ook nog wel 30 mio opgeleverd. Overigens is dat al zwaar overbetaald voor een snelle counter spits.

6 december 2022 om 08:20

Berghuis zou ook nooit goed genoeg voor Ajax zijn ...

6 december 2022 om 09:26

Sinisterra was echt vele malen beter dan Antony dus uiteraard had hij wel basis gestaan. Kon in tegenstelling tot Antony wel indrukwekkende statistieken overleggen bij een club die nog een stuk minder scoorde ook.

6 december 2022 om 10:32

XAJAcfa: Ja, dat zeiden jullie ook van Berghuis toen hij nog voor Feyenoord speelde, nu is hij ineens geweldig en de belangrijkste speler van Ajax. Lachwekkend toch altijd die opmerkingen, je maakt jezelf belachelijk.

6 december 2022 om 11:53

Ben benieuwd naar de volgende verkoop van beide naar een andere club

6 december 2022 om 22:08

@XAJAcfa
Bekijk de statistieken van afgelopen seizoen van Sinistera. Die waren beter dan wat bij jullie rond liep.
Ene Berghuis was jaren niks, niet eens goed genoeg voor het 2de elftal.

8 december 2022 om 07:11

Zeker wel want statistisch gezien was Sinistera de beste in de eredivisie vorig seizoen.

6 december 2022 om 00:45

Verschil is Ajax krijgt die bedragen ook daadwerkelijk

6 december 2022 om 11:54

Niet lang meer zie afgelopen week

6 december 2022 om 01:59

Keep on dreaming!
De hoge bedragen dat wordt neergeteld is toch voor een groot deel afhankelijk de prestaties in de CL en interland, en dan met name in toernooi verband, dus ek of wk.
De prestaties zijn niet alleen persoonlijke prestaties, maar hoe ver je komt met je club/land.
Prestaties in de Europa League of Conference League is niet te vergelijken met de CL.
Het verschil qua geld inkomsten en kijkcijfers is enorm. Dat is net zoals de eredivisie vs eerste divisie, F1 vs F2.
Het wachten of een speler 4 jaar constant presteert duurt natuurlijk veels te lang.
Aangezien Ajax de afgelopen jaren met twee vingers in de neus kampioen zijn geworden, en als enige Nederlandse club vertegenwoordigd in de CL, vaak ook nog met goed resultaat, is het nog altijd realistischer om hoge bedragen te vragen voor een club als Ajax dan een PSV of Feyenoord.
Alhoewel een speler als Gakpo furore maakt. Maar ik noemde net ook al het WK als voorbeeld. Het is het hoogste podium wat je kunt bereiken als voetballer. Veruit de meeste kijkcijfers.
Dus… dream on!

6 december 2022 om 02:12

Je hebt onrealistisch en onmogelijk.

6 december 2022 om 04:11

Dat gaat hem niet worden met een feyenoord en geen ajax op je cv!!

6 december 2022 om 07:02

Aangezien feyenoorders zelden veel opleveren zeg ik 3 miljoen

6 december 2022 om 11:13

Ondanks het WK loopt Ajax nog rentfree rond hier in de hoofdjes

6 december 2022 om 11:39

Ik weet alles, bij Ajacieden is het meestal nog echt nieuws ook en zijn clubs bereid om grote bedragen te betalen. Dit is weer een kul verhaal net als de vermeende interesse in Kokcu steeds.

Weet dat Sevilla wat is afgegleden dit seizoen, maar dit lijkt me toch echt een broodje aap. Van de bank in de Kuip naar basis in Ramon Sanchez Pizjuan.....

6 december 2022 om 00:21

Wie heeft het over een basisplek? Misschien zien ze wel de ideale stormram in hem.

6 december 2022 om 00:42

Zou kunnen natuurlijk. Maar mijn bericht over basis is met dezelfde korrel zout als het bericht van VZ. Dit is echt no way waar natuurlijk. Is niet echt een goede voetballer en er zijn veel betere pinchhitters.

6 december 2022 om 02:31

Nope, ze hebben En-Nessyri en Dolberg als spitsen. En Rafa Mir werd gebruikt als stormram. Alleen presteren ze alle 3 niet. Sevilla is de op 4- na minst scorende team. Ze zijn super wanhopig als ze bij Gimenez uitkomen.

6 december 2022 om 09:39

Een stormram die niet scoort?

6 december 2022 om 00:35

Monchi is bekroond om zijn scouting, welke hij voornamelijk op basis van statistieken doet. Dit verhaal kan heel goed waar zijn. Ik vind Gimenez qua voetballend vermogen te weinig brengen, maar qua drive, spirit en het neusje voor de goal is het een ideale spits voor een club als Sevilla.

6 december 2022 om 01:09

Die gloriedagen van hem liggen ook wel al lang achter ons. Dan spreken we eerder over de periode rond 2015. Daarna geflopt bij Roma en nu ook echt een draak van een selectie samengesteld.

6 december 2022 om 09:10

Dit is gewoon onzin verhaal. Waarschijnlijk vindt hij Giminez wel een interessante speler voor in de toekomst maar nu niet. Staat ook in verhaal. Snap niet gelijk hele verhaal aan gehangen wordt. Als Sevilla inderdaad geïnteresseerd was, dan waren ze in de zomer heus wel voor hem geweest.

20miljoen breng ik hem op de fiets

6 december 2022 om 00:26

Ik denk niet dat ze akkoord gaan met een levertijd van 3 jaar.

Dat zou wel een heel rare move zijn van alle betrokkenen. Tenzij Sevilla echt boven de 20 miljoen gaat zitten moet je als Feyenoord zijnde toch niet happen. Het lijkt me onzin, echter. Gimenez heeft laten zien effectief te *kunnen* zijn, maar hij is nou niet zo'n grote uitblinker dat je zegt: daar gaan we met Sevilla twintig miljoen tegen aan gooien.

6 december 2022 om 00:28

Gimenez is wel een speler die clubs kan verleiden tot overbieden, denk ik. Zijn status in Mexico, zijn uitstraling, de goals tegen Lazio. Als hij de tweede seizoenshelft in de Eredivisie wat beter presteert en wellicht per ongeluk scoort in de Europa League, sluit ik niet uit dat het over twintig miljoen zou gaan. En dat terwijl Gimenez vooralsnog best wel teleurstelt. Wat mij betreft althans

6 december 2022 om 01:24

Maar niet binnen een halfjaar Feyenoord met 11 goals en niet eens een onbetwiste basisplek. Dat lijkt me toch wel overdreven?

6 december 2022 om 03:05

Sterker nog, die elf goals kloppen niet eens. Hij heeft twee keer in de Eredivisie gescoord en vier keer in de Europa League. Bij die elf zijn denk ik zijn vijf goals in Mexico meegenomen. Dat terzijde, Feyenoord heeft vier miljoen betaald voor 50% van zijn transferrechten en kan voor nog eens vier miljoen volledig eigenaar worden. Kortom, zijn aankoopwaarde is acht miljoen. Denk dat het bieden dan nu pas begint bij twaalf miljoen. Als hij er nog een paar inlegt en weer opgeroepen wordt voor Mexico, zit je denk ik snel op twintig. Of hij dat dan ook echt waard is... tsja. Ik ben voorlopig alleen overtuigd van zijn passie en torinstinct

Indien feyenoord een goed bedrag kan krijgen moeten ze hem verkopen. Ik ben namelijk totaal niet overtuigd van deze jongen en arne ook niet, want het is geen echte basisspeler.

Santi is echt een prima spits met talent en hij heeft me heel vaal blij gemaakt met zijn goals. Maar als die in de basis speelt, is die toch vaak onzichtbaar en/of niet zuinig met zijn kansen. Verwacht dat alles boven de 12/13 mil wel geaccepteerd zou worden.

Hij koste 4 miljoen toch? Nou prima winst marge dan voor in een jaar tijd. Kan feyenoord lekker een goede spits weer terug kopen en nesto groen rustig laten inpassen.

6 december 2022 om 09:41

Feyenoord heeft maar de helft van de transferrechten.

6 december 2022 om 11:43

@muke10101

En gaat binnen afzienbare tijd een groot gedeelte van de rest van de transferrechten (ik meen nog 40%) overkopen, waardoor je 90% van de transferrechten in bezit hebt.

Als Feyenoord hem toch is meer speeltijd had gegeven i.p.v. klein dravertje Danilo.

6 december 2022 om 08:52

Jij begrijpt het, echt onbegrijpelijk dat de o zo bepekte Danilo de voorkeur krijgt, deze kerel gaat echt wel leveren en als hij dat niet doet is hij alsnog beter dan Danilo

Weet iemand hoe het zit met de transfer rechten van Gimenez? Kan mij iets herinneren dat ze hem voor 4 miljoen hebben gehaald wat 50% van de rechten zijn en dan aan het eind van dit seizoen weer 4 miljoen moeten betalen voor de overige 50%?!

6 december 2022 om 09:05

Klopt. Als je de media moet geloven kunnen ze echter nog 40% overnemen. Dus een deel van de transfersom zullen ze af moeten staan.

Eerst kampioen worden met Feijenoord. Daarna in de zomer de hoofdprijs pakken voor die jongen. Ik zie Feijenoord als een outsider voor de titel. Zeker met Slot als trainer. Ze hebben weinig spelers op het WK. Dat kan uiteindelijk aan het eind vanbhet seizoen het verschil gaan maken.

Laat maar gaan. Ik zie echt niks bijzonders in deze jongen. Danilo is ongeveer even goed, die kun je prima opstellen.

Kan nergens vinden op de sites van Sevilla dat zij interesse hebben, wel volgen zij de ontwikkelingen rond Moura. Dit lijkt me een broodje aap verhaal.

Ze mogen in de zomer terug komen. We willen nu kampioen worden, dus selectie zoveel mogelijk in tact houden graag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord4227
2.AZ4016
3.PSV3824
4.Ajax3730
5.FC Twente3619
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
DaniloAanvaller198
P. WålemarkAanvaller142
J. BijlowKeeper190
O. MarcianoKeeper00
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren