Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax, PSV en Feyenoord moeten bijleggen om kunstgras te verbieden

Laatste update:

Europees spelende Nederlandse clubs zijn bereid om de overgang van kunstgras naar natuurgras te helpen bekostigen, zo meldt de Eredivisie CV donderdag. De organisatie geeft aan dat er op de vergadering van vennoten constructief is gesproken over de natuurgras-verplichting en dat de Eredivisieclubs de sportieve maatregelen hebben ondersteund. De Eredivisie CV geeft ook aan verder te willen professionaliseren door onder meer een technisch directeur aan te stellen.

"Op de vergadering werd tevens constructief gesproken over (de verplichting tot) natuurgras in de Eredivisie vanaf 2025", valt er te lezen in een statement. "Alle clubs omarmen het spelen op echt gras. Nu wordt gezocht naar een passende oplossing om dit financieel mogelijk te maken. Daartoe zijn de Europese spelende clubs andermaal bereid een financiële bijdrage te leveren. Dat nu gaat verder worden uitgewerkt onder leiding van Eredivisie CV." De Eredivisie telt momenteel vier clubs die hun thuiswedstrijden op kunstgras spelen: SC Cambuur, FC Emmen, FC Volendam en Excelsior.

In Nederland was Heracles Almelo de eerste profclub die over ging op kunstgras, in 2003. Het is geen toeval dat er na de degradatie van die club naar de Keuken Kampioen Divisie stappen worden gezet om het kunstgras uit te bannen, aangezien Heracles de afgelopen jaren vaak een veto uitsprak. Na de club uit Almelo volgden veel andere clubs, meestal om kosten te besparen, maar daar komt dus een einde aan. In oktober werd al bekend dat het spelen op natuurgras in de Eredivisie vanaf het seizoen 2025/26 verplicht wordt.

De aanstelling van een technisch directeur is wel nieuw. "De Eredivisie heeft de uitgesproken ambitie om de zesde competitie van Europa te worden en te blijven", zo wordt er gesteld. "Hiertoe is de Eredivisie voortdurend op zoek naar beleid en maatregelen, sportief en economisch, die aan dit doel kunnen bijdragen. In het verlengde van voorgaande wil de Eredivisie CV de organisatie zelf ook verder professionaliseren. Een volgende, logische stap, in de verdere professionalisering van de Eredivisie is het aanstellen van een persoon met een sportief technische achtergrond, die sportief-technische dossiers kan oppakken." De Eredivisie CV doelt daarbij op zaken als de competitieopzet, competitiekalender, ondergrond, sportieve data, jeugdopleidingen en de transferwindow.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Interessant dat er drie van de vier Europees spelende clubs worden genoemd in de titel, zou niet zo moeilijk zijn om er één komma en 2 letters aan toe te voegen toch? Lijkt me ook niet dat dat minder clicks oid oplevert.

Dat gezegd hebbende: goede zaak natuurlijk, die clubs hebben ook het meest baat bij een zo goed mogelijke grasmat en hebben er ook het meest om gevraagd. Dan kan er best wat van het budget af om de wat kleinere clubs te helpen met de overstap.

Waarom moeten wij meebetalen aan clubs als Emmen en Cambuur? Ik vind het nergens op slaan. Kleine clubs met kleine begrotingen als RKC en NEC kunnen toch ook gewoon zelf echt gras betalen? Nu worden de clubs met kunstgras beloond voor wanbeleid. Emmen kan geen grasmat neerleggen maar wel 4 ton per jaar betalen aan vage Peruvianen.

1 december 2022 om 20:24

Exact. Ze hebben toch jarenlang kunnen besparen en toch wel iets van een voorziening/winstpotje opgenomen na al die jaren? Per slot van rekening zijn ze ook ooit overgestapt van gras naar kunstgras… dan kun je eventueel nog kijken naar de boekwaarde, maar marktwaarde is gewoon nul want het mag niet meer.

1 december 2022 om 20:28

Precies wat je zegt Alckmariaaz. Het lijkt mij dat wanneer je de begroting niet rond kunt krijgen als je verplicht wordt om op natuurgras te spelen, je gewoon niet levensvatbaar bent als bvo.

Wil je jezelf als Nederland voetballand serieus nemen, dan moet je gewoon op echt gras spelen. We zijn hier geen Noorwegen waar de velden de helft van het jaar bevroren zijn.

1 december 2022 om 20:48

Er is een spreekwoord, je moet verder kijken dan je neus lang is. In dit geval willen de “Europees” spelende ploegen van kunstgras af. De troef ligt dus in handen bij de clubs op kunstgras, door dit voor hun te betalen heeft iedereen voordeel. Doe je dit gebaar niet, dan blijf je 4 wedstrijden per jaar of meer op kunstgras spelen, verder kun je door dit nu te doen Heracles voor altijd buitenspel zetten en hebben de “Europese” teams weer de troef met een veto in handen.

1 december 2022 om 22:52

Of misschien moet jij verder kijken, want elke club die op echt gras speelt wil dat nepgras niet. Niet alleen de Europees spelende clubs. Met het democratische principe 'meeste stemmen gelden' hebben de kunstgrasclubs weinig keus.

1 december 2022 om 23:38

Maar dat democratische principe gaat niet op want iedereen moet instemmen toch? Daarom heeft Heracles het jarenlang tegen kunnen houden. Dus dit is gewoon 'slim' van de kunstgrasclubs omdat ze weten dat er haast is, voordat Heracles terug komt.

1 december 2022 om 20:49

Omdat die clubs er misschien niet om staan te springen extra kosten te maken.
De clubs doen water bij de wijn om doelen te bereiken, Ajax loopt hierdoor weer zoveel minder kans op blessures waardoor het zichzelf waarschijnlijk terug verdiend in 2 maanden

1 december 2022 om 21:02

Heel simpel, deze clubs gaan alleen akkoord met een natuurgras verplichting wanneer ze worden gecompenseerd in de kosten. Zo niet, dan spreken ze hun veto uit zoals Heracles al jaren doet. Dus de rest van de clubs kan kiezen, of het laten zoals het is, of de portemonnee trekken. En aangezien dit mogelijk het enige jaar is waarin Heracles niet mee doet is het nu of nooit. Of je het nu leuk vind of niet

1 december 2022 om 21:16

Cambuur staat onterecht in je lijstje. Volgend jaar nieuw stadion en dan gaan we op gras spelen. Dat was al wat jaren bekend.

1 december 2022 om 22:23

Is ook belachelijk, maar als dat de manier is waarop het voor elkaar kan worden gekregen dan zij het zo.

2 december 2022 om 03:57

Vind dat ook apart.
In mijn ogen zou er gewoon een regel moeten komen.

Geen natuurgras? Dan lekker op het 3e/4e niveau gaan voetballen.

Cambuur in de loop van komend seizoen naar het nieuwe stadion. Dan geen kunstgras meer.

1 december 2022 om 20:25

Die spelen dan waarschijnlijk in de kkd met echt gras.

Hoort Twente daar dan ook bij aangezien zij voorronde speelden of hoeven die clubs dat niet te doen?

1 december 2022 om 20:52

Twente heeft een paar jaar geleden al genoeg andere clubs gesponsord .. we slaan deze even over. Waar ik overigens van mening ben dan het gek is dat clubs die jaren voordeel hebben gehad (lees: minder onkosten) nu gecompenseerd worden. Omgekeerde wereld, wat mij betreft.

Waarom meebetalen aan de Hongaren in de EU? Dus vanwege goedkoper laat je kunstgras leggen om vervolgens andere clubs mee te laten betalen aan het verwijderen van datzelfde kunstgras en het aanleggen van natuurgras. Iets dat bijna alle andere clubs direct hebben gedaan. Dus niet goed gedrag wordt beloond. De omgekeerde wereld. Als je als club geen geld hebt om natuurgras te laten leggen heb je niks te zoeken in het betaalde voetbal.

1 december 2022 om 21:46

Wat een gezeur. Nou dan hebben die clubs niks te zoeken in het betaald voetbal, laten we ze lekker opdoeken dan! Zal je een hoop clubs op het eerste en tweede niveau kostten, lijkt mij niet bevorderlijk.

PSV en Ajax krijgen genoeg ze hebben al een belofte team wat in feite voor heel veel clubs de competitie toch wel ernstig verziekt. Daarnaast krijgen ze het meeste tv geld, terecht ook hoor! Maar als er dan een mooie actie is om de competitie beter te maken dan vind ik best dat er wat opzij geschoven mag worden.

1 december 2022 om 22:56

Ajax noch PSV zijn schuldig aan het feit dat bepaalde clubs hun zaakjes niet goed voor elkaar hebben. Dus gewoon in de Eredivisie en KK divisie verplicht een natuurlijke grasmat.

Als je niet eens het geld hebt om een fatsoenlijk veld neer te leggen hoor je gewoon niet thuis in het betaalde voetbal.

Laat de knvb het lekker zelf betalen, zij hebben het tenslotte geaccepteerd om er op te mogen spelen in het betaalde voetbal. Even buiten het feit dat ik het zelf haat om er op te spelen, kan ik de overweging van een club nog wel enigzins begrijpen. De onkosten zijn aanzienlijk minder, maar om de grotere clubs er nu voor op te draaien is in mijn ogen niet correct

Wanneer Ajax, PSV of Feyenoord Europese wedstrijden hebben, worden wedstrijden tegen deze clubs vaak verplaatst, zonder dat de kleinere clubs een vinger in de pap hebben. Mede dankzij deze clubs draaien deze clubs dus beter in Europa, omdat ze beter uitgerust zijn voor de Europese wedstrijden, wat ook weer meer inkomsten genereert. Laat ze dus inderdaad maar lekker mee betalen aan natuurgras! Dit zijn namelijk ook de clubs die het hardst spuwen van het kunstgras bij clubs die het al absoluut niet breed hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren