Mexico is heel, heel dichtbij maar komt toch tekort tegen Saudi-Arabië

Woensdag, 30 november 2022 om 22:00Sam Vreeswijk • Laatste update: 22:14

Mexico en Saudi-Arabië zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de achtste finales van het WK in Qatar. Mexico won weliswaar met 1-2 van Saudi-Arabië, maar dat was niet genoeg om tweede te worden in Groep C. Polen verloor namelijk met ‘slechts’ 0-2 van groepswinnaar Argentinië verloor, waardoor de Bialo-czerwoni op basis van doelsalso doorgaan als nummer twee.

Bij Mexico was er een basisplaats voor Ajacieden Edson Álvarez en Jorge Sánchez, terwijl ook voormalig Eredivisie-spelers Héctor Moreno en Hirving Lozano aan het duel begonnen. PSV’er Érick Gutiérrez begon op de bank, net als Andrés Guardado en Uriel Antuna, die in Nederland een verleden hebben bij respectievelijk PSV en FC Groningen. Aan de kant van Saudi-Arabië was er opnieuw een basisplaats voor Salem Al-Dawsari en Saleh Al-Shehri, die vorige week beiden trefzeker waren tegen Argentinië (1-2 zege).

Mexico domineerde in de eerste helft en was meerdere keren dicht bij de openingstreffer. Zo waren Alexis Vega en Henry Martín al vroeg in de wedstrijd gevaarlijk, maar doelman Mohammed Al-Owais wist beide spelers het scoren te beletten. Later in het eerste bedrijf hadden ook Orbelín Pineda (geblokte kopbal) en Álvarez (schot naast) het geluk niet aan hun zijde, terwijl Saudi-Arabië via Mohamed Kanno en Ali Al-Hassan nog gevaarlijk was. De vrije trap van Kanno ging echter over, terwijl Al-Hassan zijn kopbal vlak voor rust naast zag gaan.

Al vroeg in de tweede helft was het wél raak, en het was Mexico dat de voorsprong pakte. César Montes verlengde een hoekschop, waarna Martín klaarstond om de 0-1 binnen te tikken. Vijf minuten later werd het op prachtige wijze 0-2, toen Luis Chávez een vrije trap van ruim 25 meter in de bovenhoek wist te jagen. Mexico had de smaak te pakken en leek via Lozano zelfs op 0-3 te komen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ondertussen was Argentinië op een 0-2 voorsprong gekomen tegen Polen. Mexico stond daardoor virtueel zowel qua puntenaantal als qua doelsaldo gelijk met Polen, waardoor het aantal gele kaarten op dit WK de doorslag zou geven. Dat was in het nadeel van Mexico. Daarom ging de ploeg van Gerardo Martino op jacht naar de derde goal, in de hoop zich van een beter doelsaldo dan Polen te verzekeren. Nadat Lozano, Martín, Chávez en Pineda dicht bij die derde goal waren, leek Antuna hem alsnog te maken. De treffer werd echter opnieuw afgekeurd wegens buitenspel. Mexico bleef jagen op de 0-3, maar incasseerde in de blessuretijd juist de 1-2 door Al-Dawsari. Daardoor moest el Tricolor genoegen nemen met de derde plaats in Groep C.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door migi)

Wat een flets en een mak Polen & Mexico, op zulke momenten gun je een land als Saudi Arabie de volgende ronde..

30 november 2022 om 22:07

Heb jij dezelfde wedstrijd gezien als ik? Was maar 1 ploeg die voetbalde en dan ook nog eens met enorme passie en strijd. Hoe zie jij liever Saudi Arbie?

1 december 2022 om 06:58

In het doelpunt van Saudi Arabie zat meer voetbal dan Mexico heeft laten zien hoor. Passie en strijd oke, maar voetbal...

1 december 2022 om 22:05

Maar FRSDS heeft het over flets en mak. Dat was mexico alles behalve.

30 november 2022 om 22:07

Flets Mexico? Nou, die speelden met veel passie en verdiende ook wel plaatsing voor de volgende ronde. Spannende wedstrijd, maar helaas naar huis.

30 november 2022 om 22:10

@PanFC Heb het over hun gehele poulefase. Heb je hen gezien tegen Argentinie en Polen? Vandaag moesten ze wel aanvallen anders geen 2e ronde (wat nu een feit is). Dit hadden zij vanaf het begin moeten doen.

30 november 2022 om 22:21

@FRSDS: dit spel had de coach inderdaad ook de vorige 2 wedstrijden moeten spelen, i.p.v. die behoudende verdedigende spelopvatting. Dat past ook totaal niet bij Mexicanen. Het lijkt van Gaal wel ;

30 november 2022 om 22:27

@Inti,

Juistenem, dat ze vandaag met passie spelen (notabene tegen S.A.) is te laat. Kortom, zij kunnen het wel hebben het niet volbracht. Als zij met deze zelfde passie hadden gespeeld tegen Argentinie waren zij nu door. Zeker, omdat Argentinie moest aanvallen en winnen, dat had eventueel voor ruimtes en kansen gezorgd voor Mexico.

30 november 2022 om 22:20

Gozer, Mexico heeft 25x op geschoten of zo en hebben alles gegeven. Het zat niet mee. Mensen doen alsof SA zo geweldig hebben gespeeld. Met een wonder gewonnen van Argentinie, maar zeker heel knap, maar verder ook niet zo speciaal.

30 november 2022 om 22:49

Tegen Polen speelde KSA ook heel goed. Tegen Mexico niet.

Overall wel een goed WK gehad vind ik. Snap best dat mensen daar trots op zijn

30 november 2022 om 22:21

Flets en mak Mexico hahaha. Kerel ga heel snel deze reactie aanpassen en je schamen in een hoekje want je hebt overduidelijk niet gekeken.

30 november 2022 om 22:24

Lees mijn reactie eens opnieuw en kom dan trg als een volwassen persoon reageren. Ik leg zelfs uit waarom

30 november 2022 om 22:46

Sorry maar het is gewoon een beetje raar om net na juist deze wedstrijd te zeggen dat Mexico flets en mak speelde. Zelden een team zoveel energie en passie in een wedstrijd te zien leggen als de Mexicanen zojuist.

30 november 2022 om 22:51

Niets raar aan, zeker als de topic over Mexico gaat. Vond ze tegen Polen en Argentinie flets en mak, punt.

30 november 2022 om 23:25

Opmerking van de avond hoor. Als het gaat om reacties uitlokken dan. Mexico speelde gewoon goed en met passie. Daar was niks flets en mak aan. Waarschijnlijk heb je naar de verkeerde zender gekeken.

1 december 2022 om 10:58

Over opmerking van de avond gesproken, als je de moeite had genomen om mijn andere reacties te lezen had je deze opmerking niet geplaatst.. 🤣🤣

30 november 2022 om 22:45

Sowieso een heerlijke trap heeft die Chávez. Ook de corners sneed hij heerlijk aan en met een beetje mazzel had hij nog een schitterende vrije trap gescoord.

Dat was weer smullen. Had die mexicanen het zo gegunt.

Had liever een Mexico door zien gaan dan Polen…

30 november 2022 om 22:31

Liever niet, die trappen alles wat beweegt als ze niet favoriet zijn

1 december 2022 om 01:12

Same 4

Feest bij mijn buren, wodka vloeit rijkelijk.

Wat betreft Mexico: als ze doorgingen vlogen ze er volgende ronde alweer uit, zoals de afgelopen 7(?) WK's.

30 november 2022 om 22:09

Dan moet oranje dus maar stoppen meteen want stel je voor dat ze de finale halen?

30 november 2022 om 22:25

Polen vliegt er ook uit hoor, kansloos vandaag tegen Argentinië

30 november 2022 om 22:52

Zullen er wel uitvliegen ja.

30 november 2022 om 22:49

Zeven edities op rij door naar achtste finale en direct eruit inderdaad. Ze kwamen slechts twee keer in de historie verder (1970 en 1986), beide edities waren in eigen land, Mexico haalde toen twee keer de kwartfinale.

30 november 2022 om 22:49

1986 bedoel je

30 november 2022 om 23:00

Yes klopt, foutje. Had hem aangepast

30 november 2022 om 23:32

Scheelt wel dat Polen vanavond liet zien dat we ze zeker in de halve finale kunnen verwachten.. Fantastische toevoeging aan je post.

Polen mag szczesny ontzettend bedanken. Deze gozer heeft Polen van veel meer doelpunten gered in deze poule fase.

30 november 2022 om 22:57

Is ook niet voor niks een van de beste keepers ter wereld.

Ik heb deze wedstrijd niet gezien. Maar op basis van het spel van Polen had ik het ze gegund, want die lieten werkelijk waar niks zien. Geen passie, geen creativiteit... helemaal niks.

Blijft toch bizar dat Argentinië van Saudi Arabië heeft verloren. Die kunnen er echt geen reet van.

30 november 2022 om 22:05

Ze speelden anders vrij sterk tegen zowel Polen als Mexico

30 november 2022 om 22:08

Argentinie speelde gwn een goede wedstrijd, S.A. heeft gwn 2 kansen gekregen en die ook goed benut. Argentinie had 3 afgekeurde doelpunten, zegt wel dat ze kansen creeeren.

30 november 2022 om 22:45

Die wedstrijd win je 19/20 keer ook natuurlijk. Argentinië had super veel kansen en drie (nipt) afgekeurde goals, SA twee kansen twee goals. Was een mooi sprookje voor KSA maar was wel een unicum natuurlijk.

30 november 2022 om 22:53

Zo'n unicum als Japan tegen Duitsland zeker. Of Tunesië tegen Frankrijk

30 november 2022 om 23:04

Tunesië tegen Frankrijk niet echt, laatstgenoemde land was al geplaatst en speelde op het gemakkie met een volledige B-ploeg. Duitsland was tegen Japan over de gehele wedstrijd ook de betere inderdaad, dat was ook een unicum voor Japan (zie je ook wel aan de reactie van de spelers/staf als ze op voorsprong komen). Idem voor KSA tegen Argentinië. Dat zijn inderdaad mooie WK verrassingen - maar als je kansverhoudingen, xG's, etc. bekijkt dan kun je toch wel concluderen dat dit vaker niet lukt dan wel. Daarom zijn het ook zulke verrassingen!

1 december 2022 om 09:55

Japan tegen Duitsland was net zo knap. Tunesië tegen Frankrijk niet, dat neigt eerder naar Matchfixing van de Fransen zo weinig zin hadden die erin.

Geweldige slotfase. Kon echt alle kanten op. Jammer voor Saudi Arabie. En ook leuk voor Lewa. Argentinie sterk terug geknokt. Dit is het WK! 👏

Wat een zinderende minuten waren dit zeg! Al zou ik als Mexicaan gek genoeg blij zijn met die goal van Saudi, je zal maar uit een WK vliegen omdat je een gele kaart teveel hebt gepakt.

Wat een heerlijke en spannende slotfase dit brengt echt het WK gevoel

Wat een spannend slot zeg. Ik had persoonlijk gehoopt dat Saudi Arabie door zou gaan, maar die waren vandaag veel minder dan in de andere wedstrijden.

Heb de hele wedstrijd naar onze rechtsback sanchez gekeken. Die kan er echt niet veel van

Ik stel toch echt vragen bij de VAR momenten bij buitenspel. Die tweede was duidelijk, maar ook daar was het veel meer buitenspel dan ik zou denken op het veld. Maar vooral de eerste, die voet van die verdediger. En dan dat getekende beeld te zien. Zover was het volgens mij echt niet. En dat is niet de eerste keer dat ik dat denk. Anderen hier ook ideeën over?

Wat zuur voor Mexico dat met een mindere doelsaldo eruit ligt. Het is Lewandowski met Polen gegund maar ik denk dat Frankrijk toch een maatje te groot is voor Polen.

30 november 2022 om 23:36

Minder doelsaldo EN daarnaast ook in de fairplay ranglijst (wat na die schoppartij met Argentinië, volledig terecht is). Dat laatste was de reden dat ze uiteindelijk blind naar voren moesten en uiteindelijk nog een goal incasseren. Maar had persoonlijk ook wel liever gezien dat Mexico door was gegaan. Polen met het vertoonde spel van vandaag lijkt kanonnenvoer.

Mexico kan nooit zo slecht zijn als Polen vandaag. Man man man wat een wanvertoning was dat zeg

'Neeeeee we gaan Edje Alvarez niet verkopen voor 50 miljoen. We hebben hem nodig het komende half jaar en hij wordt na het WK nog meer waard'

Hahahahahaha

Beide teams verdienen helemaal niks. Jammer dat ze er niet allebei uit konden vliegen. Saudi-Arabië had ik het meer gegund. En uit een andere poule waarschijnlijk Japan ofzo. Zonde, dat wordt meteen exit tegen de Fransen.

Bijzonder dat zo'n zwak team als Polen gewoon de volgende ronde haalt. In de Nations League was het al niet veel soeps en nu ook op het WK mogen ze Szczesny op hun blote knieën bedanken

30 november 2022 om 22:49

Hoezo is dat bijzonder? Is toch gewoon prima mogelijk in zon poule? Dit is echt het zwakste mexico sinds ik leef en ook saudi is niet veel eigenlijk.

30 november 2022 om 23:23

Qua spel vind ik het bijzonder dat Polen Mexico en Saudi-Arabië achter zich heeft weten te laten. Mexico heeft een veel betere indruk op me achtergelaten dan dit Polen en ook Saudi-Arabië was in de onderlinge wedstrijd de bovenliggende partij

Ugh balen hoor . Uiteindelijk toch te voorzichtig geweest tegen Polen, die had je best kunnen pakken ls Mexico zijnde (a la Kroati"e in 2014). Het moet nu nodig verjongd worden, hopelijk aan de hand van een meer betrokken coach dan El Tata. Ben wel benieuwd hoe het dan zal gaan op het WK in eigenland in 2026 met vrij veel jonge spelers.

Ik vond dat Mexico de laatse minuten te veel met het hart speelde en te weinig met het hoofd. Saudi-Arabië had je veel meer moeten laten komen en dan op de counter moeten pakken. Ipv elke bal direct naar voren. Gemiste kans in mijn ogen, aangezien de Arabieren in principe al uitgchakeld waren en alles of niets speelde.

Aunque ochoa ni te pudo salvar🥲
Proxima vez mi México

Echt jammer, Mexico is altijd een van de landen waar ik graag naar kijk op een WK. Polen heb ik echt niks mee, Paar prachtige spelers, Maar worden gister echt scheel getikt door Argentinië

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Mexico

FIFA ranking: 15
26 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Canada2816
2.Mexico289
5.Panama21-2
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Midden-A...
SpelersPositieW
L. ChávezMiddenvelder31
J. GallardoMiddenvelder30
U. AntunaAanvaller30
G. OchoaKeeper30
R. JiménezAanvaller30
H. LozanoAanvaller30
A. VegaAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Mexico.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Mexico.

117 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 januari
Alireza Jahanbakhsh blijft Feyenoord trouw. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren