Derksen: ‘Hij is altijd boos, maar ik zou hem eerder inzetten dan Simons’

Zaterdag, 26 november 2022 om 23:11Rian Rosendaal • Laatste update: 23:27

Voor René van der Gijp is er geen twijfel: Kylian Mbappé is de beste speler van dit WK. De vaste tafelgast van De Oranjewinter heeft ook zaterdagavond weer genoten van de Franse aanvaller, die de gehele productie verzorgde in de met 2-1 gewonnen groepswedstrijd tegen Denemarken. Van der Gijp is vooral onder de indruk van de enorme snelheid die Mbappé soms weet te produceren.

"Hij is absoluut de beste speler van het toernooi. En echt snel, hè", deelt Van der Gijp enkele uren na de zege van Frankrijk in Qatar een compliment uit aan de uitblinkende Mbappé. "Wat een geweldenaar, man. Heeft hij niet in de laatste achttien interlands er twintig ingeschoten ofzo?" Mbappé staat dit WK op drie doelpunten in de poulefase. In totaal kwam de sterspeler van Frankrijk en Paris Saint-Germain tot 29 doelpunten in zestig interlands. Woensdag kan hij weer scoren, als de Fransen het opnemen tegen Tunesië.

Tafelgenoot Özcan Akyol vraagt vervolgens aan Van der Gijp wie voor Oranje de doelpunten moet maken in het restant van dit WK. "Normaal Bergwijn en Depay", luidt het antwoord. Akyol werpt op dat Depay nog niet helemaal fit is en dat Bergwijn nog weinig heeft laten zien. Presentator Wilfred Genee denkt aan een basisplaats voor Xavi Simons tegen Qatar. "Nee, dat zou ik niet doen." Johan Derksen vindt dat ook geen goed idee: "Nee, dat kan niet. Die loopt stage en moet leren. Die is meegenomen om ervaring op te doen. Die jongen met die grote mond van Brugge (Noa Lang, red.) vind ik dan nog beter."

"We hebben nu niet de gelegenheid om spelers rust te geven", haakt Van der Gijp in. "Want ze moeten nu nog gewoon een keer goed gaan voetballen. Als je goed had gespeeld in de eerste twee wedstrijden, dan had je kunnen zeggen: 'we geven er een stuk of vier rust'. Maar nu moet je proberen om eerst weer goed te gaan voetballen", aldus de analist en voormalig international van het Nederlands elftal. Derksen gaat tot slot dieper in op de speelkansen van Lang op het WK.

Noa Lang
"Het is een jongen die altijd boos is en tegendraads, maar in balbezit en in één-tegen-één gebeurt er altijd wel wat met die jongen. Ik kan me best voorstellen dat als een wedstrijd op slot zit, je hem erin zet. Dan zou ik hem er eerder inzetten dan Simons", zo geeft Derksen mee aan bondscoach Louis van Gaal.


Poll

Moet Louis van Gaal kiezen voor Noa Lang?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door lewizkid)

Volgen de heren nog wel voetbal?

26 november 2022 om 23:53

Sowieso verlies ik liever met Simons dan we winnen met Lang….

27 november 2022 om 02:06

@djdano

Waarom doen mensen toch altijd alsof Lang een soort duivel is?
Wat er is ooit rond die jongen gebeurd behalve 1 incidentje met Ten Hag?
Hij is geen meeloper of ja-knikker, prima eigenschap van een prima voetballer.

27 november 2022 om 08:22

Ik net andersom!

27 november 2022 om 09:07

Zegge dat je her niveau van brugge al bent ontgroeid het is in eng naar ventje

27 november 2022 om 10:07

Als een speler zich gedraagd als iemand die overal schijt aan heeft incl. het bijpassende straattaaltje moet je niet opkijken wanneer mensen zo'n speler niet sympathiek vinden.

27 november 2022 om 10:21

Triest. Wauw wat heeft hij jou aangedaan hahahaha? Als Lang van waarde kan zijn voor Oranje dan is dat toch alleen mooi. Ik vind Pasveer bv niks bijzonders als keeper maar als hij een penalty pakt dan juich ik wel gewoon

27 november 2022 om 11:01

@Nick_148
Ik ben zelf een groot liefhebber van Noa Lang als voetballer, geinig type waar je over of om kan lachen. Echter beweren dat hij geen meeloper is, terwijl ik in hem júíst een meeloper zie. Ja vermakelijk ventje.

27 november 2022 om 00:13

Nee. Daar hebben ze eigenlijk al jarenlang niet meer de tijd voor genomen, zeker als het gaat om buitenlands voetbal. Geen schande, dat hoeft ook niet op hun leeftijd. Maar het begint wel storend te worden op het moment dat ze wel pretenderen de wedstrijden te hebben gezien. Dat geldt overigens niet voor Wim Kieft, van hem krijg ik altijd wel het idee dat hij naar de wedstrijden kijkt en relevante opmerkingen maakt. René van der Gijp kijkt alleen de topwedstrijden, terwijl Johan Derksen alleen de Nederlandse topwedstrijden kijkt en de rest van zijn meningen baseert op wat hij in het verre verleden van clubs heeft gezien.

27 november 2022 om 00:50

Gisteren zat de man nog een mening te verkondigen over Götze die totaal niet klopte. Prima als je geen Bundesliga volgt, maar hou dan ook gewoon je mond.

27 november 2022 om 01:38

@joge, wil jij het nog voetbal noemen wat het NL 11-tal laat zien?

27 november 2022 om 10:27

Dit is tactiek. De kans is groot dat v Gaal nu juist wel Simons de kans geeft.

27 november 2022 om 15:19

Precies wat ik dacht. Derksen lult echt gewoon uit zn nek. Stagelopen? Denk Ximons op moment onze beste speler is in aanvallend opzicht!

Simons moet je juist voor de leeuwen gooien, ik heb echt het gevoel dat hij iedereen kan verrassen. Als je kijkt naar de wedstrijd tegen Ecuador, er was nul beweging, nul vechtlust. Er zijn weinig spelers die beweeglijker en fanatieker zijn dan Xavi Simons. Nu speel je niet elke wedstrijd tegen Ecuador, maar het is raar dat hij nog geen kans gekregen heeft. Dan zou ik als ik hem was lekker voor Spanje kiezen als dat een echte mogelijkheid is, al is hun middenveld misschien wel het beste van de wereld.

27 november 2022 om 00:23

Dat denk ik ook. Je mist flair en bravoure in de selectie. Simons heeft de techniek en snelheid om weg te draaien bij spelers. Daardoor schuif je als team ook veel makkelijker op.

27 november 2022 om 09:13

Simons heeft een leeuwenhart! Die brengt de energie die gebracht moet worden.
Snap helemaal niks van de opmerking van Derksen.

27 november 2022 om 09:21

Ook Simons kan het in z'n eentje niet veranderen hoor. Die jongen komt net kijken, het zegt heel veel over dit Oranje dat we afhankelijk zijn van zo'n jochie.

27 november 2022 om 09:36

Niet afhankelijk, maar hij heeft wel iets dat teveel spelers missen: gif in zijn spel. Met Frenkie, Gakpo, Koopmeiners en ga zo maar door zijn er teveel brave spelers in de basis. En de spelers van wie je dit verwacht (Bergwijn, Berghuis, Dumfries) geven niet thuis. Dan is het tijd om de boel op te schudden, zoals Louis van plan was.

27 november 2022 om 09:44

Vechtlucht. Die jongen gaat al liggen bij een schouderklopje. Het is nog maar een jochie met 0 interlands die niet bekend staat voor z'n vechtlust. Jullie overhypen hem enorm

27 november 2022 om 09:50

Liggen bij een schouderklopje? Nadat hij er al 2 gepasseerd is ja en een rotschop krijgt, Simons is Fysiek veel sterker dan hij eruit ziet.

27 november 2022 om 10:29

Jij volgt psv niet neem ik aan. Hij staat zeker wel bekend om zijn vechtlust. Het maakt daarbij niet uit dat hij klein is, hij doet er elke wedstrijd alles aan om elke bal te krijgen

27 november 2022 om 10:38

Wat een onzin. Je hoeft maar te blazen en hij ligt te rollenbollen. PSVers kunnen gewoon niet objectief naar eigen spelers kijken. Tegen een fysiek Ecuador had je helemaal niets aan Simons gehad omdat je hem makkelijk van de bal af zet. Dat ziet van Gaal ook. Alleen PSV-ers hebben hun gekleurde bril weer op. Luuk de Jong moet er zeker ook in?

27 november 2022 om 10:41

En dat verongelijkte gezicht er altijd bij alsof die elke moment kan gaan janken..

27 november 2022 om 11:13

Iemand beoordelen hoe dat ie kijkt?!?. Man man man.

27 november 2022 om 11:27

Ach hou toch op man Muke. Simons is fysiek best wel sterk, daar win je echt niet zomaar een duel van.

27 november 2022 om 13:08

Dat noemen ze nou uitstraling Biggles. Waar ze het hierboven ook over hadden.. iets wat gewoon in veel sporten meegenomen wordt kan je zo gepikeerd reageren, maar het slaat nergens op. Bij Neymar wordt dit toch ook altijd aangehaald, mag dat bij Simons niet omdat die van het heilige PSV is?

27 november 2022 om 18:43

Zie je het alleen bij PSVers en spelers van andere clubs of ook bij de spelers van jou clubje? Tadic met zijn dram hoofd en voorheen type Tagliafico, Anthony ga zo maar door.

Iedereen die er objectief naar kijkt weet dat Simons op dit moment beter is dan Lang.

27 november 2022 om 01:48

Dus wat jij vindt moeten anderen mensen ook maar gaan vinden.

27 november 2022 om 02:07

Iedereen die er objectief naar kijkt weet dat Simons een speler voor de as is terwijl Lang beter rendeert rond de zijlijn.

27 november 2022 om 08:22

Iedereen die er objectief naar kijkt weet dat Oranje na de 8e finale naar huis gaat…

En toch moet ik maar zien of Mbappe het ook kan in een minder team als de ruimtes klein worden. Hetgeen waar Messi al jaren tegenaan loopt met Argentinie bijvoorbeeld en wat Ronaldo ook vaak in zijn interlandloopbaan gehad heeft. Neemt niet weg dat hij de ster is van dit Frankrijk.

26 november 2022 om 23:48

Vindt dit zo’n onzin, alsof Mbappe net komt kijken de beste man voetbalt al 5 jaar op een hoog niveau. Als hij heel slecht was in de kleine ruimtes had elke tegenstander dit wel gedaan om hem af te stoppen denk je niet?

27 november 2022 om 00:33

Mbappé is een wereldwonder. Die kan alles en overal. 23 jaar en 60 interlands gespeeld? Niet te geloven. Zie hem het liefst in een topcompetitie spelen, dat wel.

27 november 2022 om 03:08

Is met Monaco op zijn 17e Frans kampioen geworden joh..ja en Monaco was net gepromoveerd uit de 2e divisie...ik heb n SC hier bij Monaco en vond m 5 jr trug al de beste die ik ooit zag. Miss op Messi na. Dechamps gebruikt m trouwens niet optimaal; beste is met n Kingsley Coman in n 442

27 november 2022 om 07:55

Wat maakt dat uit dan? Of hij het wel en niet kan. Hij wordt toch gebruikt op de manier waarop hij speelt en dat gaat goed. Hij kan waarschijnlijk ook niet geweldig keepen, maar dan moet je zorgen dat die niet op de goal komt te staan. Dat eeuwige vergelijken slaat nergens op. Zo kan je bezig blijven.

27 november 2022 om 10:48

Blijft toch een nieuw soort speler. Super gevaarlijk door zijn fysieke kwaliteiten. Denk dat dat soort spelers in de toekomst meer opgeleid gaan worden. Denk wel dat er spelers zijn die veel beter met een bal zijn.

Ben het wel met de heren eens. Begrijp me niet verkeerd Simons is een groot talent, maar nog te licht voor een WK imo. Noa Lang is een zelfde soort type speler alleen met meer bagage en ook nog iets meer lef zelfs. Hopelijk valt z'n blessure mee want ik zou hem laten starten tegen Qatar, Simons z'n tijd komt nog wel.

BGakpo Depay Berghuis
Simons
Frenkie De roon
Malacia Virgil timber dumpvries

27 november 2022 om 07:20

Aké i.p.v. Timber. Of De Vrij zelfs. Maar hij eruit en we zijn het compleet eens!

27 november 2022 om 08:34

De voorzitter van de vrij club

26 november 2022 om 23:39

Waarom spoil je het nou?

26 november 2022 om 23:49

Het computer uurtje is er weer in het Pieter baan Centrum zie ik?

27 november 2022 om 04:42

ja want dat was tegen Arg. in de EA simulatie.

Lachwekkend.. begrijp me niet verkeerd maar meneer Lang moest het voornamelijk met invalbeurten doen bij Club.

XAVI heeft PSV toch echt beter laten spelen en met name in de belangrijkste wedstrijden waaronder die tegen Arsenal laten zien dat hij een kans verdient.

27 november 2022 om 02:08

Vanwege blessures ja.

Lang liet Brugge vorig jaar ook beter spelen.

27 november 2022 om 07:25

Psv en beter laten spelen ? Heb ik iets gemist ?

27 november 2022 om 09:37

@Tribune-klant dat zou heel goed kunnen ja. Gezien jouw eerdere reacties gebeurt dat wel vaker

27 november 2022 om 09:45

Maar tegen de Rangers, toen het moest, was Xavi ook nergens. Net als tegen AZ en Cambuur. Dus die gaat niet de verlosser van Oranje zijn. Voor de duidelijkheid hij is zeker talentvol, maar dit WK komt te vroeg.

27 november 2022 om 10:12

Tegen de rangers stond hij geen basis.. In de 30 minuten dat hij speelde kwam al het gevaar wel van hem af.

27 november 2022 om 10:14

Verder heeft hij het tegen de 2 beste tegenstanders in NL laten zien EN 2-maal tegen Arsenal..

We spelen met een nummer 10 formatie. We hebben één echte nummer 10 in de selectie. Stel hem gewoon op. Qatar is een perfecte tegenstander.

Het valt mij op dat ze nog zo vriendelijk zijn voor louis. Een team dat zo opzichtig faalde tegen ecuador was toch voer om hem naar beneden te halen.
Ik zeg noa en xavi erin. En nog 3 nieuwe spelers.

Helemaal eens met unitedtoglory. Simons in de basis tegen Qatar! Hij kan het! En Bergwijn en Depay gebruiken als pinchitters. Die brengen niet wat ze moeten brengen. Maar Daley Blind ook op de bank beginnen, nou... dat zal wel niet gebeuren met de AJAX gekleurde Oranje staf.

Luuk de Jong in de spits en Gakpo e Depay daarachter.

27 november 2022 om 07:27

U maakt een grapje zeker ? Luuk de Jong kan alleen aardig koppen maar dat was het dan ook wel

27 november 2022 om 08:01

U kijkt niet zo veel voetbal of heeft er niet zo veel verstand van zeker? Luuk kan veel meer. Luuk ka ook een kapstok en inspeelpunt zijn, beter dan die dikke uit Mexico. Kijk maar eens hoe bij psv het hele elftal opbloeide toe n hij terugkwam van een blessure. En hij kan extreem goed koppen ja. Laat qatar nou net als zwakke punt hebben ----door de lucht. Heeee dat is handig!

Als je dit leest over Mbappe is het toch wel jammer dat een Haaland uit zo'n relatief klein voetballand komt. Stel dat ie bijv voor Duitsland had gespeeld, dan weet ik zeker dat hij ook op de eindtoernooien alles aan flarden schoot. Helaas is het een gevalletje Zlatan; de enige ster in een b-elftal. Dan maar verder genieten op club niveau.

27 november 2022 om 10:24

Ödegaard is ook een topspeler maar ik snap je punt

Er moet iets fundamenteels veranderen. In 2 wedstrijden misschien paar kansjes gehad. Tegen Ecuador 0 kansen afgedwongen. 2 afstandsschoten. Ga 433. Stel spelers op die wel in vorm zijn.

Voorhoede Gakpo Luuk Berghuis en Simons erachter worden we geen WM mee maar is momenteel beter dan Bergwijn Memphis Jansen Weghorst etc.
Luuk kan tegen ieder niveau scoren. Gakpo en Berghuis hebben beide een goede voorzet plus schot. Backs voor de overlap Aké en Dumfries(Frimpong)
Noppert
Dumfries Dijk Vrij Aké
Roon Frenkie
Berghuis Simons Gakpo
Luuk

27 november 2022 om 07:49

Sir Paul ik prima opstelling maar zou frimpong voor dumfries er in zetten

27 november 2022 om 08:52

Dumfries speelt ook zwakjes. Eens. Ik ken Frimpong niet zo goed. Hopelijk kan hij t beter doen dan Denzel.

27 november 2022 om 10:17

Dumfries moet opkomen en er niet al zijn, beperkte voetballer maar wel drive, snelheid en kracht...

Verder Simons ipv Koopmeines.

Evt eind vd wedstrijd Gapko wisselen en Lang er in voor wat passer en dribbelqerk en pass op de eveneens ingevallen de Jong (voor Memphis die start ipv invalt).

Verder Blind er uit, want ik zie geen wonderpasses van hem.... tegen Kuttar kun je wel met 1 minder achter en dan Berghuis op plek blind. En 3 voorhoedespelers.

Simons hoort te starten tegen Qatar maar dat zal LvG niet aandurven. Dat je 'm in een eerste wedstrijd tegen Senegal niet inzet snap ik. Dat je 'm tegen Ecuador gezien het spelbeeld niet inbrengt ook. Maar tegen Qatar moet je met Simons starten. Mocht het niet lopen kun je hem in de rust nog altijd naar de kant halen.

Ze lullen maar wat die 3.

Gewoon beide erin. Dit Oranje doet pijn aan je ogen. Het ligt aan het systeem en de spelers, maar LvG is toch wel de hoofdschuldige. Er zit totaal geen balans in het elftal. Je kan niet maar 1 middenvelder opstellen en denken dat het goed gaat. Berghuis en Gakpo zijn namelijk geen middenvelders, dus je hebt eigenlijk alleen Frenkie. Het middenveld wordt elke wedstrijd overlopen. Geen enkele tweede bal is voor Oranje. Er zit ook geen vastigheid in het elftal. Ik snap ook niet waarom er wordt vast gehouden aan 5-3-2. Blind en Dumfries staan veelste hoog. Je hebt geen middenveld op de manier hoe LvG het invult en de drie achterin zijn zo onwennig dat we constant onder druk staan en we er zelf niet uitkomen. Aanvallend werkt het ook voor geen meter omdat het totaal niet werkt icm het middenveld en verdediging. Dus zet Simons en Lang erin of laat ze invallen. Zet De Roon erin en ga verdomme voetballen op zijn Hollands! We vliegen er straks uit zonder een minuut goed gevoetbald te hebbe. Er valt weinig te JUICHEN, want het is om te JANKEN!!!

Ik zou ze er allebei inzetten die anderen leveren niet Malacia voor blind de Roon naast de Jong kan die zich meer met de opbouw bezig houden!

Vrijwel iedereen zegt het hier al, maar ik zou zoveel mogelijk spelers wisselen om een signaal af te geven. Lang, Simons, Malacia, De Roon, Luuk de Jong, De Vrij, Frimpong. Alleen de keeper zou ik niet wisselen eigenlijk. Naja en Gakpo, want die heeft er al 2 gemaakt.

Simons is al verder dan Lang ooit is geweest. Ook al denkt Lang waarschijnlijk anders daarover… Niet alleen voetballend, maar ook geestelijk. Laat die Simons er maar in, die gaat je niet teleurstellen. Lang op zeker wel.

Mbappe is echt niet de beste voetballer van het wk.

Simons heeft iets bijzonders. Zou het proberen. Maar oh wat mis je Danjuma nu. Onbegrijpelijk dat hij niet mee is en Noa Lang wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2232 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder51
M. de RoonMiddenvelder50
T. KoopmeinersMiddenvelder50
A. NoppertKeeper50
M. DepayAanvaller51
C. GakpoAanvaller53
N. AkéVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

112 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Paris Saint-Germain 19 13 3 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 35 28 10 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 31 27 5 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
Laatste voetbalnieuws

Messi en Hakimi poetsen openingsgoal Van den Boomen met fraaie treffers weg

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een nipte zege geboekt in de Ligue 1. De ploeg van trainer Christophe Galtier won met 2-1 van Toulouse dankzij treffers van Achraf Hakimi en Lionel Messi....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 februari
Callum Hudson-Odoi is een potentieel transferdoelwit voor Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren