Lionel Messi staat op als Argentinië hem het hardst nodig heeft

Zaterdag, 26 november 2022 om 21:56Rian Rosendaal • Laatste update: 22:24

Argentinië houdt de WK-droom levend. Lionel Messi en consorten hadden het zaterdagavond in het Lusail Iconic Stadium lastig tegen Mexico, maar desondanks werd een 2-0 overwinning geboekt. Messi was met een raak schot van ongeveer 25 meter opnieuw de grote held aan de kant van de Argentijnen en kort voor tijd maakte invaller Enzo Fernández aan alle spanning een einde. Het was de tweede treffer van Messi op dit WK en zijn achtste doelpunt in totaal op de vijf WK's die hij tot nu toe meemaakte als speler.

Bondscoach Lionel Scaloni had zijn elftal op vijf plaatsen gewijzigd ten opzichte van de smadelijke 1-2 nederlaag tegen Saudi-Arabië van dinsdag. Zo waren er op het middenveld ditmaal basisplaatsen voor Guido Rodríguez en Alexis Mac Allister. Nicolás Otamendi was de enige speler die zijn basisplek behield in de achterste linie, terwijl ook Lisandro Martínez aan de aftrap stond. De aanvallende impulsen kwamen van Ángel Di María, Messi en Lautaro Martínez. De Argentijnen slaagden er ondanks alle intenties niet in om het Mexico echt lastig te maken in de beginfase. Het waren juist de Mexicanen die voor het eerste gevaar zorgden in de elfde minuut. Een voorzet vanaf links kwam terecht bij Héctor Herrera, die de bal van dichtbij maar net naast schoot. Een vroege waarschuwing dus voor het soms onzeker ogende Argentinië.

Mexico, met Edson Álvarez, Jorge Sánchez en Érick Gutiérrez als bankzitters, hield redelijk makkelijk stand in de eerste helft. Argentinië had het meeste balbezit, maar dat betekende niet dat doelman Guillermo Ochoa vaak werd getest. Het was veelzeggend dat de tweevoudig wereldkampioen pas na ruim een halfuur spelen voor het eerst een hoekschop kreeg. De beste kans kwam vijf minuten voor rust, toen Di María de bal de zestien inslingerde. Martínez zag zijn inzet echter over het doel vliegen. Mexico moest kort voor het rustsignaal noodgedwongen wisselen. Voormalig PSV'er Andrés Guardado moest namelijk naar de kant, met Gutiérrez als diens vervanger. In de slotminuut hield Emiliano Martínez de Argentijnen op de been toen hij een vrije trap van Alexis Vega onschadelijk maakte.

Argentinië oogde ook na rust stroef, ondanks de verwoede pogingen van Messi om zijn ploeg op sleeptouw te nemen. De spelmaker had het sowieso lastig met Gutiérrez als zijn bewaker. De invaller kreeg zelfs geel toen hij Messi onderuithaalde met een tackle. De daaropvolgende vrije trap werd door de Argentijnse sterspeler over het doel geschoten. Scaloni greep na ruim een uur spelen in: Julián Álvarez loste de wat ongelukkige Martínez af voorin. Slechts een minuut na de wissel konden de fans van Argentinië eindelijk juichen. Messi drukte af vanaf ongeveer 25 meter en zag tot zijn vreugde de bal in de rechterbenedenhoek verdwijnen: 1-0. De opluchting was bijzonder groot in het Argentijnse kamp.

Scaloni bouwde enkele minuten na de 1-0 van Messi wat defensieve zekerheid in: de moegestreden Di María werd vervangen door verdediger Cristian Romero. Voor de Argentijnen, tien duels op rij ongeslagen tegen Mexico, was het in de slotfase zaak om de minieme voorsprong over de streep te trekken. De Mexicaanse ploeg wilde nog wel jagen op de gelijkmaker, maar grote mogelijkheden leverde dat niet op. Drie minuten voor het einde trok Argentinië de wedstrijd definitief naar zich toe. Messi leverde de bal in bij de ingevallen Fernández, die Gutiérrez de baas was en de bal vervolgens hard in de verre hoek knalde: 2-0. De titelfavoriet, woensdag tegenstander van Polen, stijgt naar de tweede plaats, met drie punten uit twee duels. Mexico, dat het opneemt tegen Saudi-Arabië, is hekkensluiter met slechts een punt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)Gerelateerd

Meer sportnieuws

233 reacties (laatste reactie door ak1905)

Messi speelde vandaag een hele slechte wedstrijd maar scoort wel en daarom is hij de grote man vandaag. Scoren op eem cruciaal moment. Daarom zijn doelpunten het belangrijkste in voetbal en daardoor is Cristiano Ronaldo de absolute GOAT. Omdat hij heel zijn carrière altijd heeft gescoord op cruciale momenten.

26 november 2022 om 21:59

Dit gaat vuur worden tussen de messi ronaldo fans hieronder

26 november 2022 om 22:02

Ach neejoh, gewoon niet serieus nemen: opgelost! El Dios, de GOAT heeft weer toegeslagen, maar de ratten blijven maar komen. Hoe durf je nog als eindstation-fanboy nog te reageren op zo’n schitterende prestatie, zeker nadat die man tegen Ghana walgelijk spel heeft vertoond.

Btw, Migi gefeliciteerd met je bet trouwens! Doelpunt en assist van Messi, waarschijnlijk waren de odds wel laag, maar proficiat.

26 november 2022 om 22:11

Hahahah schitterende prestatie? Als tegen ghana walgelijk was hoe noem je messis spel tegen saudi dan?

26 november 2022 om 22:15

Ook een walgelijke goal, enigste verschil is dat Ronaldo niet hoeft op te staan als ze gelijk of achter komen terwijl iedereen bij Argentinië naar Messi kijkt.

26 november 2022 om 22:21

Naam zegt alles. Mag best wel kritiek geven op het spel wat Messi heeft laten zien vandaag. Maar belangrijkste is dat hij belangrijk is voor het team, dus goed gedaan.

26 november 2022 om 22:42

Mwah goed schot! Is natuurlijk geen 25 meter. Eerder 20. Helpt Argentinië over het dode punt heen

26 november 2022 om 22:48

Hahaha besef dat Slimmeshady dit stukje getypt heeft in zijn notities om dit vervolgens te kopiëren en te refreshen op VZ om dit snel te plaatsen. Je bent veel met de GOAT bezig hahahaha. Ga van je weekend genieten stiekeme Messi fan.

27 november 2022 om 00:42

Oh ja klapstoel88. Zo heerlijk voorspelbaar he

26 november 2022 om 21:59

Ik moet wel zeggen dat Messi zeker weten de BESTE voetballer is, maar in mijn optiek is Ronaldo de GROOTSTE voetballer ooit!!

26 november 2022 om 22:02

Niet mee eens, Noppert is zelfs al een heel stuk groter!

26 november 2022 om 22:05

@ Kelbergen: Ronaldo moest anders aardig graaien toen ie een snoepje uit z'n broek haalde. (Als je de beelden hebt gezien....)Wellicht bungelt ie wel tussen z'n knieschijven in!

26 november 2022 om 22:06

Grootste ego is meer van toepassing.

26 november 2022 om 22:19

De grootste is cruijff, omdat hij meer voor de sport heeft betekend dan elke andere voetballer. En omdat hij het mooiste van het spel vertegenwoordigde.

Messi of Maradona zijn de beste. Wellicht Pele ook. Wie dat dan echt is is lastig te zeggen. Ronaldo is een indrukwekkend goede voetballer, maar niet beter dan deze spelers. Daarvoor was hij een te groot deel van zijn carriere aan de bal niet goed genoeg. En hij is nooit een echte teamspeler geweest.

26 november 2022 om 22:24

R9 bedoel je dan hoop ik..!!

26 november 2022 om 22:34

@Feye: Ik vind r9, de Braziliaanse variant, eigenlijk ook gewoon beter dan CR7. CR7 is goed hoor, maar er zijn er gewoon best wel wat die ik beter vind. Een Messi. Een Ronaldo (R9). Dat zijn de spelers van wie ik de laatste 25/30 jaar het meest heb genoten.

27 november 2022 om 00:53

Pelé is de grootste. Cruyff komt niet eens in de top10 allertijd. Pelé is zelfs de allereerste sporter (wereld)superstar. Zo groot was hij.
Maradona blinkt ietsje 4jaar. Opvallend dat niemand dit zegt.

27 november 2022 om 01:52

Niemand zegt dit omdat het niemand wat zegt. 90% hier heeft Pele nooit zien spelen. Dus roepen ze maar wat ze binnen hun referentiekader weten.

27 november 2022 om 06:41

1988m10

Cruyff niet? Is dat wat jij vindt of wordt dat algemeen zo beschouwd?

27 november 2022 om 09:18

@1988m10: Koekoek. Pele de grootste, never nooit niet. Heel goede voetballer, dat absoluut. Maar dat was Cruijff ook. Daarnaast heeft Cruijff het voetbal daadwerkelijk veranderd. Niet alleen qua spelopvatting en tactiek, maar ook qua commerciële waarde van spelers. Ook heeft hij zijn waarde als trainer meer dan bewezen. Bovendien heeft hij de Cruijff Foundation opgezet en daar ontzettend veel goed werk in verricht. En Pele? Die heeft vooral de bijzonder zelfingenomen bobo gespeeld na zijn carrière. Pele vond zichzelf vooral de allerbeste ooit (waarschijnlijk nog steeds). Iets wat Cruijff bijvoorbeeld nooit over zichzelf heeft gezegd. Over Maradona hoeven we het wat dat betreft verder niet eens te hebben. Goede voetballer, maar dat waren Romario, Ronaldo 9 en Ronaldinho ook.
Dus ja, Pele is misschien wel de allerbeste voetballer ooit geweest, maar er is maar 1 de grootste ooit: Cruijff.

27 november 2022 om 11:02

Zo kan een Braziliaan vanuit zijn perspectief ook allerlei argumenten aanhalen waarom Pele groter is dan Cruijff. Belangrijk is de bril waar je doorheen kijkt. Jij door een Nederlandse bril, een Braziliaan weer andersom. De Cruijff filosofie komt zeker te pas in het hedendaagse voetbal, maar dat is nooit te wijten aan 1 persoon alleen. Ze zeggen wel eens over Guardiola dat hij het heeft geperfectioneert. Het voetbal blijft evolueren op verschillende manieren. Wie de betere voetballer van de 2 was laat ik graag in het midden. Beiden legendes.

27 november 2022 om 12:14

Pele, Maradona, Messi, R9, Zidane, Cruijff, Zidane, Beckenbauer en Cristiano (random volgorde gepakt) staan in 90% van de lijstjes zon beetje in de top-10. De laatste plek is meer discussie over. Denk dat Puskas of Di Stefano er nog bijhoort. Maar met Eusebio, Best, Maldini, VBasten, Ronaldinho, Platini, G.Muller, Zico en Garrincha heb je in ieder gebal een mooie top-20.

26 november 2022 om 21:59

Messi....zoals wel vaker bij het nationale elftal veelal onzichtbaar. De jaren en de vele trappen hebben net als bij zijn evenknie CR7 hun tol geeist en hebben de snelheid, versnelling en lenigheid verminderd. Toch zullen deze grootheden eenzaam aan de top van de geschiedenisboeken heersen. Waarom? Ook al hebben Maradonna en Pele het WK wel gewonnen, al zouden alle grootheden tegelijkertijd hebben gespeeld dan zou de discussie om wie de beste is slechts enkele jaren hebben geduurd waarna het antwoord helder zou zijn. Waar andere grootheden hun piek slechts enkele jaren konden behouden, en wellicht tijdelijk grotere hoogtes hebben bereikt, konden messi en CR7 dit meer dan een decennia bestendigen. Zelfs op hun oude dag, op het moment dat de benen zijn versleten, behoren zij tot de beste spelverdelers (messi) en pure spitsen (ronaldo) van de wereld. Het tijdperk van haaland en mbappe staat voor de deur, maar geniet nog maar even van het laatste WK van deze grootheden. Geniet van elk lichtpuntje dat hun voeten voortbrengen. Geniet van de sensatie die het met zich meebrengt, want een tijdperk als deze zal er heel lang niet meer komen

26 november 2022 om 23:50

Deze reactie bracht mij een glimlach en een kleine traan tegelijk. Heel sterk omschreven.

27 november 2022 om 00:44

Geweldig bruh. Perfect omschreven zonder haat richting één van beiden

27 november 2022 om 01:56

Geweldig netjes omschreven bruh, alleen is er in het land van Messi zelf geen discussie over wie de beste is. En het is niet Messi wat de Argentijnen betreft.

27 november 2022 om 02:41

Man je realiseert je nu echt met dit wk dat het einde nadert van deze grote spelers...

27 november 2022 om 02:57

Ik wil niet lullig doen, maar Pelé was net zo lang top als deze twee heren. Heeft niet een wk gewonnen. Hij heeft drie keer het wk gewonnen in twaalf jaar tijd. De beste man heeft ruim 1300 goals gemaakt in een tijd dat er lang niet zoveel wedstrijden gespeeld werden als nu. Dat we nu, vijftig jaar na dato al met fans te maken hebben die helemaal geen idee hebben wat Pelé eigenlijk betekende wil al genoeg zeggen.

27 november 2022 om 06:55

Ja man want tegen sneeuwitje, de zeven dwergen en pinokio is scoren ook heeeeeeeeeel lastig.

27 november 2022 om 08:41

Wat heeft Pele dan betekend?

Hij heeft veel doelpunten gemaakt en idd werden er in die minder wedstrijden gespeeld. Daar tegenover is het natuurlijk wel zo dat er in die wedstrijden veel en veel meer gescoord werd. Uitslagen als 6 - 3 waren toen heel normaal. Als spits kreeg je alle ruimte en was er nauwelijks dekking. Vergelijk dat eens met de dekking die Messi en Ronaldo nu krijgen.
En vergeet ook niet dat Brazilië in die tijd een geweldig elftal had die ook zonder Pele kampioen kon worden.
Daarnaast heeft Pele nooit in een top competitie gespeeld.
Pele heeft misschien een grote naam, maar heeft echt niet zo veel betekend.

27 november 2022 om 09:36

@Dr Duck: Pele was een fantastische voetballer, zonder twijfel! Een legende in de orde van Mohamed Ali en zal daarom altijd tot de beste spelers ter wereld worden gerekend. Net zoals Maradona, Messi, Ronaldo, Ronaldo 9, Zidane en anderen.
Als we het hebben over de grootste ooit in de voetballerij dan staat maar 1 speler op serieus eenzame hoogte: Cruijff. Want als je eigenhandig, zowel als speler als trainer, de ideeën over voetbal, spelopvatting, tactiek EN commercie voor altijd verandert en in je vrije tijd ook nog even de levens verandert van kansarme en/of gehandicapte jongeren dan komt de titel grootste ooit hem met alle recht toe.
Dus eerst Cruijff en dan lange tijd niets.

27 november 2022 om 13:56

Nog zo eentje die niks weet. In die tijd werd er veel vriendschappelijk gespeeld door Zd Amerikaanse clubs tegen de top van Europa, op het scherpst van de snede ging dat. En toen liet hij met Santos ook de top van Europa alle hoeken en gaten van het veld zien. Maar ja, als je dat niet weet, dan schreeuw je maar wat.

27 november 2022 om 21:38

Wat heeft Pelé dan betekend? Dat dit ooit nog een serieuze vraag is geworden.

Pelé kon daadwerkelijk alles. Het is niet zijn schuld dat hij in de jaren vijftig groot is geworden. Die man had in ieder tijdperk de beste voetballer geweest. Geen enkele twijfel.

26 november 2022 om 21:59

MESSIIII, MESSIIIII, MESSIIIIII

26 november 2022 om 22:01

Op zicht niet gek, ieder keer wanneer hij de bal had werd hij omsingelt door 3 a 4 Mexicanen. Daarnaast spelen tegen z'n defensief en fysiek spelende Mexico.. doet dat maar even na!

26 november 2022 om 22:02

Dit = Khabib fans die de sport niet volgen maar bij elke artikel/comment over Mcgregor “Khabib goat, 29-0, smash this chicken” schrijven = Lebron fans die bij elke lay-up “LeGoat” roepen.

26 november 2022 om 22:20

Het is inderdaad irritant en je gaat er bijna een afkeer voor de speler van krijgen. Maar ondanks de fans voor mij nog steeds de nummer 2 achter Ronaldo.

26 november 2022 om 22:26

Nu klink ik misschien als een fanboy maar ik denk echt oprecht dat Messi gewoon nummer 1 is, zelfs niet als een mening maar puur als feit (wat dom klinkt maar het is om mijn punt te versterken). Mensen die Ronaldo zeggen, hebben hem meestal gewoon liever als mens, op en af het veld en dat vind ik absoluut prima. Maar hoe hard ik het ook zou proberen is er gewoon geen scenario waar Ronaldo de betere voetballer is. Hou je van Ronaldo en is hij jou favoriet? Top! Ik ga er mee akkoord ook! Maar puur ‘objectief’ gezien is Messi gewoon de betere.

26 november 2022 om 22:28

Hij heeft het over ronaldo fans

26 november 2022 om 22:31

29-0 is juist.And he did smash the chicken.Lekker man die ga ik vandaag opnieuw kijken.

27 november 2022 om 00:34

Ik volg de sport en moet je zeggen dat hij in zijn gewichtsklasse ook overduidelijk de GOAT is. Wat een onzin verkondig jij zeg. Niemand die ooit zo heeft gedomineerd in een volgepakte gewichtsklasse. En of hij de GOAT is in alle gewichtsklassen valt over te discussiëren denk dat er 3 gasten zijn GSP, Jon Jones, Khabib.

27 november 2022 om 01:03

Ronaldo vs Messi is door de Europese media gecreëerd. Zo goed kan de media iedereen controleren. Ronaldo, zelfs in zijn hoogstepunt, is nooit een betere voetballer geweest dan Modric of Iniesta. De techniek, balbeheersing en voetbal intelligentie van deze twee daar kan Ronaldo alleen van dromen....mja de media zowat iedereen overtuigd dat goal maken (hoe dan ook) gelijk staat aan goed spelen.

27 november 2022 om 01:18

Gsp mag genoemd worden maar voor Jon Jones heb ik geen respect

27 november 2022 om 01:26

@Balwiri | Khabib is imo ook de beste van lightweight maar no way is hij de goat. Jon Jones heeft zijn titel 4 keer meer verdedigd dan Khabib. Khabib heeft totaal 13 gevechten in de UFC, evenveel title defences (!) als Jon Jones. Khabib is jammer genoeg te vroeg gestopt om de goat te zijn, hij zit zelfs niet in de top 3 imo en dit zeg ik als een fan van zijn skills en karakter. Zijn enige troef is zijn ‘0’ maar dat zegt niet veel als alleen zo een 7 wins tegen de elite was, de rest zijn gewoon fillers. GSP, Jones, DJ, Aldo, Anderson Silva hebben veel meer bereikt in de sport. Zelfs een Volkanovski gaat Khabib binnenkort inhalen imo. Khabib zijn populariteit is vooral gecreëerd door zijn gevecht met McGregor, als dat niet gebeurt was en hij had geëindigd met 28-0 zou niemand hem nu de goat noemen.

27 november 2022 om 01:57

Vergeet CM Punk niet, de echte GOAT

27 november 2022 om 02:47

Hoe plaats je een eind station op de eerste plek en de ene die magiwche dingen laat zien op de 2de plek? Komt zeker door het uiterlijk.

27 november 2022 om 03:10

Vind het prima dat je over MMA lult op een voetbalforum maar waar is Anderson Silva? Je verkiest Jon Jones die zich schuldig heeft gemaakt aan doping om Daniel Cormier te verslaan? The Eagle die aleen McGregor, Poirier & Gaetjhe heeft verslagen qua top 10? Raar. Als je ergens anders over praat doe dan teminste alsof je er verstand van heb want wat je nu zegt is gewoon onzin.

27 november 2022 om 03:25

BJ Penn, Mighty Mouse

26 november 2022 om 22:02

Denkt Ronaldo denk ik wel anders over... tegen man utd finale 2009 en halve finale tegen Ronnie in 2011 CL. Maar voor de rest heeft Messi nooit gescoord op belangrijke momenten....

26 november 2022 om 22:17

Klopt Messi heeft inderdaad niet meer goals en assists gegeven in finales. Ronaldo fans zijn gewoon walgelijk, hun brein gaat uit zodra het over Ronaldo gaat. Ik weet zeker dat elke Ronaldo fan hoopte dat Mexico zou winnen, maar Mexico is een klein land, stellen niks voor, is normaal dat Argentinië wint blablabla

26 november 2022 om 23:39

EricvanlooBullshit. Ik heb veel meer met Ronaldo, maar hoopte dat Argentinië ging winnen puur voor Messi, het zou te triest zijn voor een voetballer als Messi op zijn laatste wk er meteen uit vliegt in de groepsfases dat verdient hij niet.

27 november 2022 om 01:06

Het feit dat zo een bericht van Sociomasia 30 likes krijgt zegt al genoeg over hoe lachwekkend ronaldofans zijn.
"Messi heeft nooit gescoord op belangrijke momenten"...bruh. Waar was je laatste 15 jaren?

26 november 2022 om 22:03

Messi leeft rent free in jouw hoofd. Messi is beslissend en je moet gelijk Ronaldo erbij halen. De onzekerheid spat ervan af. Ik raad je aan om professionele hulp te zoeken.

26 november 2022 om 22:03

Ontzettende kinderachtig hoe je hier weer een messi-ronaldo discussie van wilt maken. Dit was ooit een forum waar nog enigszins op niveau over voetbal werd gesproken

26 november 2022 om 22:07

Als het om Messi/Ronaldo gaat is dit forum altijd al kinderachtig geweest, en dat zal helaas ook niet veranderen vrees ik.

26 november 2022 om 23:04

Dan heb ik het verleden per ongeluk misschien iets geromantiseerd

27 november 2022 om 01:36

Kan ik me goed voorstellen, betrap me zelf daar ook iets te vaak op.

26 november 2022 om 22:08

De shine van Messi vandaag proberen weg te halen door Cristiano Ronaldo te noemen, het houdt niet op hè. Niet vanzelf.

26 november 2022 om 22:10

Haha Voetbalzone wat een titel, het is avatar Aang niet. Mooie goal van Messi, 1 moment van ruimte is dodelijk. Benieuwd of Ronaldo er nu dan ook weer 1 in schiet.

26 november 2022 om 22:12

Cristiano Ronaldo zei juist tijdens een interview met Piers Morgan op 18 september 2019.
Dat de beste voetballer de meeste Gouden Ballen heeft, en dat hij meer Gouden Ballen wil winnen dan Lionel Messi.
Volgens Ronaldo's argument is Messi nu dus beter dan Ronaldo omdat Messi twee Gouden Ballen meer heeft dan Ronaldo.

27 november 2022 om 01:09

Toen Ronaldo meer gouden schoenen had zei hij ook dat gouden schoenen geloofwaardiger (ofzoiets) waren dan goudenballen...omdat hij toen meer gs had

27 november 2022 om 02:42

Hou op man. Ronaldo is zo vreselijk out of date. Schwalbekoning en verder weinig meer. Erik is blij dat ie de bejaarde narcist kwijt is.
Niet dat Messi of n Lewa zo fantasties waren, maar ze scoorden wel n echte goal

26 november 2022 om 22:14

Slimmeshady

Ga nooit in discussie met Ronaldo fans, hun brein gaat uit zodra hun beginnen over Ronaldo en dat hij zo beslissend is.

26 november 2022 om 22:17

Vandaag werd toch duidelijk dat key passjes aantal dribbles expected goals etc etc niet belangrijk is. Je moet scoren daar gaat het om. En daar is ronaldo de beste in. Dus tja...

26 november 2022 om 22:18

Uit de cijfers blijkt dit helemaal niet zo te zijn, Messi heeft meer gescoord in finales, ook heeft hij betere goal ratio dan Ronaldo

26 november 2022 om 22:25

Hij wordt niet voor niets eibarman genoemd...

26 november 2022 om 22:30

Door ronaldo fans ja, dat kan je echt serieus nemen

26 november 2022 om 22:35

Geen Messi fan hier maar jouw stelling klopt niet slimme shady.Hij scoort het meest tegen Sevilla, Atletico, Valencia en Bilbao.Daarnaast heeft hij meer goals tegen toplanden als Brazilië, Uruguay dan Ronaldo waar hij vooral zijn goals maakt tegen Estland en Faeröer Eilanden. Dit is allemaal te googelen. Beetje onderzoek doen voordat je mensen wil gaan onderwijzen.

26 november 2022 om 23:47

@Shady
Hahah, met je Crotoneman😭😭😭

27 november 2022 om 13:32

Oh dus alleen finales zijn cruciale momenten? Haal copa del rey finales weg wat gebeurt er dan? Ronaldo heeft meer doelpunten in alle cl knock out rondes. Meer doelpunten op wks. Meer doelpunten internationaal zelfs zonder vriendschappelijk en penalties. Ronaldo heeft meer winnende doelpunten gemaakt en meer doelpunten wnnr zijn team achter stond. Dus ja ronaldo is zeer zeker beter in het scoren wanneer het echt moet.

26 november 2022 om 22:17

Al wint hij dit WK en nog drie keer CL, dan is hij nog steeds niet beter. Stop met die onzin en geniet van die twee zolang ze nog spelen.

26 november 2022 om 22:19

Leuk voor Cristiano 😁😁😁

26 november 2022 om 22:40

Trieste reactie. Aandachttekort?

27 november 2022 om 02:46

Jongens...Ronaldo, Messi zijn al lang voorbij grstreefd door Mbappe en Haaland

Wat een ontzettende bagger wedstrijd, niet om aan te gluren. Messi scoort dan wel dat doelpunt, maar Messi is duidelijk vergane glorie. Begon gewoon een beetje medelijden met hem te krijgen, het was echt triest wat hij liet zien. Ochoa mocht die bal trouwens ook wel hebben, matig gekeept. Helaas is Mexico voorin gewoon te zwak met weinig stootkracht anders had ik het nog wel willen zien. Tweede goal van de Argentijnen was natuurlijk wel van grote schoonheid.

Wat is dit Argentinië trouwens verschrikkelijk overschat, die gaan niet ver komen. Tegen de eerste de beste tegenstander van niveau vliegen ze eruit.

26 november 2022 om 22:01

Mexico heeft ook geen Noppert op doel he😂 Zonder grappen, als Ochoa de lengte had van Noppert, hadden denk ik beide goals niet gevallen... Verder verdiende Mexico eigenlijk geen enkel moment de winst in deze pot hoor, want die hebben geen enkele speler om een beetje een kans te creëren. Wellicht had het met Noppert op doel dus een 0-0 geworden.

26 november 2022 om 22:02

Mexico is zo’n belabberd elftal ik hoop dat Saudi hiervan wint en doorgaat naar de 8e finale. Dit Mexico hoort gewoon thuis op de bank.

26 november 2022 om 22:01

Had graag gezien dat dit stukje 'vergaande glorie' gisteren bij ons het veld stond. Bij ons staat er ook genoeg vergaande glorie in het veld, enige probleem is dat het ook nooit glorie is geweest.

26 november 2022 om 22:02

Arie_AFCA heeft medelijden met Leo Messi die de winnende maakt.

Jouw hersencellen zijn me toch een uniek catastrofaal hoopje.

26 november 2022 om 22:52

Winnende? Volgens mij ken jij de definitie van een winnend doelpunt niet, over hersencellen gesproken...

26 november 2022 om 23:53

De 1-0 was toch de winnende aangezien Mexico niet tot scoren kwam?

Hahah, ik proef het zout van je tranen gewoon door mijn beeldscherm heen😂😂😂

26 november 2022 om 22:04

U bent niet meer serieus te nemen.
Zeggen dat Messi gewisseld moet worden, vlak voor hij scoort.

26 november 2022 om 22:08Speelde ook gewoon heel erg slecht buiten z'n goal om, dat jij dat niet wilt zien zegt een hoop over je subjectiviteit.

26 november 2022 om 22:15

Daar gaat het niet om.
Door te zeggen dat iemand moet worden gewisseld die vervolgens scoort, bent u niet serieus te nemen.
Dat moet u zelf ook toegeven.
Als ik een uitspraak doe die zorgt voor de deksel op mijn neus, zal ik vervolgens meteen toegeven dat ik er volledig naast zit.

26 november 2022 om 22:18

Zo lust ik er ook nog wel een paar, wie weetals je hem gewisseld had scoorde z'n vervanger 2 keer. Helemaal niks wees erop dat hij nog tot scoren zou komen en met een betere keeper was dat ook niet gebeurd.

26 november 2022 om 22:21

Als als als.
Ik ben blij zelfreflectie te hebben.
Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd.

26 november 2022 om 22:29

Met een betere keeper, jij bent niet serieus te nemen....

27 november 2022 om 11:28

Hoe zeg je dat je niks over voetbal weet, zonder te zeggen dat je niks over voetbal weet. Messi kan de hele wedstrijd slecht spelen en met 1 momentje van individuele klasse diezelfde wedstrijd beslissen. Dat heeft ie al zo vaak in de 80-90e minuut gedaan in wedstrijden. Alleen daarom moet je hem nooit wisselen.

26 november 2022 om 22:15

Vond het wel meevallen met Messi. Er gaat toch altijd wel een dreiging van hem uit als hij de bal krijgt en de eerste keer dat hij serieus vrij wordt gespeeld in de buurt van het doel is het raak. Het is ook lastig als er steeds 4 verdedigers in je nek hangen. Zijn statistieken en dan met name zijn assists liegen er ook gewoon niet om, is nog steeds gewoon absolute wereldtop.

26 november 2022 om 22:19

Het feit dat jij het triest vindt hoe Messi heeft gespeeld zegt alles over zijn niveau. Speelde zeker niet geweldig maar was nog steeds een van de betere in een matige wedstrijd. Voetbalverstand ver te zoeken in deze reactie

26 november 2022 om 22:35

Messi is duidelijk vergane glorie? Ga maar weer je bedje in jongen, tis veel te laat voor jou.

26 november 2022 om 22:44

Heel Argentinië was slecht. Die verdedigers speelden enkel de bal 817 keer breed naar elkaar. En de middenvelders konden geen 3 ballen overspelen zonder balverlies.

En dan verwacht je dat Messi dat hele zooitje fantastisch laat spelen? Messi was de beste bij Argentinië, en speelde zo goed als je van hem kon verwachten. Hij was de enige die het spel maakte, en scoorde nog de winnende ook.

Wat loop je nou te zaniken?

27 november 2022 om 02:03

Maradona deed dat wel, dat zooitje goed laten spelen. Maar die heb je nooit zien spelen dus je weet daar niets van.

27 november 2022 om 07:09

Rm1335, laat me raden, Real Madrid 1335??? Messi is de beste speler ooit, doet pijn he om hem bij je eeuwige rivaal te zien. 😂😂

27 november 2022 om 09:48

Ik weet niet waar jij last van hebt, maar als je denkt dat een speler bij een rivaal mij pijn doet s er echt wat mis. Maradona speelde voor dezelfde eeuwige rivaal en ik zit er niet mee dat hij gewoon de betere is van Messi. Net zoals alle Argentijnen zelf. Maar jij bent wellicht 18 en dan weet je niet wie Maradona is en Pele al helemaal niet. Dus veel plezier in je wolk van onwetendheid kerel.

26 november 2022 om 23:44

Was toch te verwachten tegen Mexico?Statistisch gezien is Mexico ook het slechts presterende land op het WK in de historie. Argentinie had dit echt moeten winnen. Saudi Arabie was al heftig, maar die hebben ze op basis van arrogantie echt onderschat. Mexico zijn ze gewend en spelen ze vaker tegen. Mexico heeft helaas niet veel te zoeken maar kwalificeren zich altijd.

27 november 2022 om 00:27

Wanneer spelen ze tegen Mexico dan? Echt weer een persoon die helemaal niks van voetbal weet en hier de allesweter uit komt hangen. ‘Statistisch slechtst presterende land in de WK-historie’. Bijna altijd in de 8e finales uitgeschakeld, maar zeker niet het slechtst presterende land. Je Porto profielfoto zegt al genoeg over je Portugal voorliefde. Dat is al een hint. Mexico speelde voor het laatst in 2019 vriendschappelijk tegen Argentinië met je ‘zijn ze gewend en spelen ze vaker tegen’. Ik lees dus eigenlijk alleen maar onzin in je comment.

27 november 2022 om 09:00

Shiraz. Ik bewerk mijn reactie. Je hebt gelijk. Ik weet werkelijk niets van voetbal. Ik wilde oprecht niet de allesweter uithangen. Ik kwam een artikeltje tegen over dat Mexico de meeste wedstrijden heeft verloren in de WK historie. Dit nam ik over zonder erbij na te denken. Excuus en wist niet dat je je zo snel aangevallen zou voelen.
Dat ik een liefde heb voor Portugal vind ik raar dat je me dat kwalijk neemt. Ik ben Portugees en dat is dan het land dat ik ook support. Dat is een hint naar wat? Ik heb een voorkeur voor Messi en zie Ronaldo liever op de bank zitten. Maar ik vind Argentinië geen leuke ploeg.
Nogmaals. Ik zal iets beter checken alvorens ik iets plaats.

Lisandro Martinez dames en heren. Die kan je bij elk team in de basis zetten en je hebt gegarandeerd rust en orde. Hoort zeker bij de beste 5 CV’s van het moment.

26 november 2022 om 22:01

Als ten hag nog 2 goede transferperiodes kan hebben waarbij de spelers die hij wilt voor de club kiezen dan doen ze volgend seizoen al mee voor de titel. Mark my words.

26 november 2022 om 22:04

Zou mooi zijn

27 november 2022 om 09:23

Denk je? Spelers halen als Antony en Malacia, daar wordt je echt nooit kampioen mee in de PL.

26 november 2022 om 22:10

The Butcher is echt een baas dit seizoen

26 november 2022 om 22:20

Slagerij Martinez is al 3 jaar een baas. Ik vind het zo raar dat we hem na een paar wedstrijden PL ineens wereldtop gaan vinden.

26 november 2022 om 22:18

Goh. Het kan verkeren he. Zei dit een half jaartje geleden al.

26 november 2022 om 22:24

Myvision. Het kan inderdaad verkeren. Je hebt ook genoeg dingen gezegd die totaal niet tot wasdom zijn gekomen. Zelfs een kapotte klok heeft 2x per dag gelijk zullen wij maar zeggen😉

26 november 2022 om 22:27

Ligt aan het toneel waar hij het nu laat zien. Er zijn tal van voetballers die top waren in de eredivisie en flop waren in het buitenland/internationaal.

26 november 2022 om 22:22

Hij is het verschil tussen een zooitje achterin en als n huis staan achterin. ( quote van een andere vz'er, maar vond em heel passend)

27 november 2022 om 01:11

En dan staat ie eerste wedstrijd wissel… hoe is t mogelijk?

27 november 2022 om 02:18

Ik weet nu al dat ik een heleboel duimpjes omlaag ga krijgen. Heb de wedstrijd van vandaag niet gezien, dus baseer me op de Martinez van afgelopen seizoen. Vind het een fantastische verdediger, maar hij had vorig jaar 3/4x rood moeten hebben uit mn hoofd. Enige reden dat die het niet kreeg is omdat die bij een topclub / Ajax speelt. Dat laatste mag je invullen hoe je wil, of er een verschil tussen zit of niet.

26 november 2022 om 21:59

Assist? Je doet de 2e goal hiermee echt tekort 🥲

26 november 2022 om 22:01

Goal was zeker heel mooi. Alleen was deze wel te redden voor Ochoa imo.

26 november 2022 om 22:05

Hoe dan precies?

26 november 2022 om 22:20

@Realjuve-7 Dus? Het blijft een assist

26 november 2022 om 22:27

Was juist niet te redden, want 2-0.

Aqua1, waar ben je nou jochie?

De GOAT staat op wanneer het nodig is.
Wat een prestatie.

26 november 2022 om 22:02

Yupp hahhahaha al speelde hij een slechte wedstrijd was hij daar wel dus ja

26 november 2022 om 22:04

Ik vond 'm niet bepaald slecht spelen, zeker in de 1e helft niet. Z'n medespelers begrijpen. 'm gewoon niet.
Continu had ie 3 man in z'n nek.

26 november 2022 om 22:08

Zou lekker niet meegaan FFanatic7 in die gevechten om Ronaldo of Messi joh. Lekker bij jezelf blijven. Overall was hij onzichtbaar, maar hij heeft gedaan wat hij moest doen voor zijn land! Mooie goal, super knap.

26 november 2022 om 22:13

Ik ga er niet in mee ik benoem slechts de feiten.

Zoals Zlatan al zei: Messi is natural, Ronaldo is a trained product.

Het zijn ook 2 totaal verschillende voetballers.

26 november 2022 om 22:20

Oke, bijzondere manier van je reactie starten. Een mening is niet direct een feit. Dus we kunnen concluderen dat messi de GOAT van de naturals is en ronaldo van de trained products? Period, case closed.

26 november 2022 om 22:21

@FFantic7

Lo Celso wordt zo gemist he, nu moet Messi veelste diep inzakken om de bal voorwaarts te krijgen tussen de linies, dit gaat ze opbreken als ze doorgaan

26 november 2022 om 22:04

Wat hebben ze gewonnen dan???

26 november 2022 om 22:12

De wedstrijd

26 november 2022 om 22:12

Deze wedstrijd, duh wel het artikel lezen he!

26 november 2022 om 22:34

Messi hoeft niks te winnen om de beste te zijn, dat is het verschil.

26 november 2022 om 23:01

Toch wel knap, onder een Argentinië wedstrijd beginnen over Ronaldo en Aqua. Aqua is een klein kind dat onder een Ronaldo dekbed slaapt met zijn Ronaldo tijger string aan, maar je hoeft hem niet overal bij te betrekken. Leuk voor hem dat hij Ronaldo-blind is, maar laten wij gewoon genieten van de prestaties van beide spelers, waarvan Messi vanavond.

27 november 2022 om 01:39

Genieten van de prestaties van Ronaldo? Dat mensen van een "tikje breed, terugkaatsen en rennen naar de 16" kunnen Genieten is echt een mysterie.

Ik kijk altijd uit naar dit soort wedstrijden, maar de ergernis neemt altijd over door al het theater.

26 november 2022 om 22:38

Naast het overdreven tijd bijtellen, is toch wel de meest opvallende trend van dit WK dat er bijzonder weinig kaarten worden gegeven. Elke match worden loepzuivere donkergele kaarten met de mantel der liefde bedekt. Dat komt het niveau op dit WK niet ten goede. Het is ook gewoon tegen de regels ingaan. Onbegrijpelijk.

27 november 2022 om 00:34

Eindelijk iemand die hetzelfde opmerkt. Ik zie per wedstrijd 2/3 keer een speler die een andere speler vasthoudt, waarmee een potentieel gevaarlijke counter eruitgehaald wordt, die vervolgens niet bestraft wordt met geel. Lachwekkend. Daarnaast nog slidings/tackles die gewoon veel te laat zijn en geel verdienen, die dus ook niet met geel bestraft worden.

The undisputed GOAT.

YES, EN WAT EEN PRACHTIG DOELPUNT!!! Man wat ben ik blij met deze, er viel zo’n last van zijn schouders af. Schitterend en zo ontzettend gegund!!!

Goede goal Messi. Maar hoe kan je nou als Mexico zijnde nou teveel ruimte aan hem weggeven? Echt bizar..

26 november 2022 om 22:05

Hij had bijna geen ruimte, zeker bij die doelpunt niet. Het is zijn aanname die hem een kort moment geeft.

26 november 2022 om 22:19

Er staat niemand bij hem als ie de bal krijgt, heeft heel veel ruimte juist.

26 november 2022 om 22:31

Na 63 minuten kort op zn huid gezeten te hebben, zijn ze hem 10 seconden kwijt en scoort ie meteen de goal. Heb je de wedstrijd wel gekeken?

27 november 2022 om 08:46

Exact, ontzettend knap om dat ene moment dat ze je even kwijt zijn direct benut. De goal was mooi, maar de aanname was briljant.

26 november 2022 om 22:06

deden ze maar 1 keer en dat was gelijk dodelijk

Wat een slechte troep bagger wedstrijd was dit

26 november 2022 om 23:14

Ik vond het wel vermakelijk. Strijd, passie, goals, kaarten en een fatsoenlijke scheidsrechter.

I’m not crying, you’re crying🥹. My GOAT😍

Ik kan het niet laten. Aqua1 waar was je nou na die goal jongen.

26 november 2022 om 23:05

Hij leest de reacties, maar hij zal niet reageren. Het is geen echte man. Dit is een tienermeisje in de puberteit dat verliefd is op Ronaldo

26 november 2022 om 23:15

Je noemt hem een man door 'hij' te zeggen, maar vervolgens zeg je 'geen echte man' en noem je hem een 'tienermeisje'. Make up your mind man.

The GOAT! Een doelpunt en het is een heerlijke open wedstrijd geworden! Tegen een Mexicaanse muur vol Pinata's, die elke klap met gemak incasseerde, behalve na die goal. Altijd vertrouwen in gehad, want als je zag hoeveel kansen Argentinie had tegen S.A. zou het wel goed komen. Verdiend gewonnen!

Goal en assist voor de goat. 2 wedstrijden, 2 goals en een assist. Hij doet het gewoon weer!

Wat een zwak Mexico, dit Argentinië wordt echt nooooit wereldkampioen, komt veeel tekort

26 november 2022 om 22:02

Snap de opstelling ook vaak niet. Middenveld van enzo fernandez, paredes en palacios/di maria brengt denk ik veel meer.

26 november 2022 om 22:05

Het is schaamtelijk dat de trainer Enzo op de bank houdt. Zoals je zegt een middenveld met Enzo-Paredes-Palacios met ervoor Messi en in de punt Julian-Lautaro ziet er op papier gewoon fantastisch uit maar toch kiest hij telkens voor andere opties.

26 november 2022 om 22:10

Is toch hetzelfde met Engeland. Zet een goede coach neer en ze winnen het WK met die selectie. Snap ook niet dat bijvoorbeeld tomori niet mee is. Kan je veel hoger mee spelen dankzij zijn snelheid.

26 november 2022 om 22:23

De Paul speelt belabberd maar het werk dat hij verzet is enorm belangrijk, en een leider, moet gewoon weer zichzelf gaan zijn en beter gaan spelen, was toch een van de betere tijdens de copa en kwalificaties

26 november 2022 om 23:16

De Paul speelde idd niet goed, al zat hij er op het laatst wel echt helemaal doorheen. Maar man, wat een leider, wat een passie, inzet en doorzettingsvermogen. Genieten.

27 november 2022 om 00:29

De Paul speelde een hele slechte eerste helft. Tweede helft met Enzo in plaats van Guido begon ook de Paul veel beter te spelen. Enzo brengt extra snelheid op het middenveld die Paredes en Guido niet genoeg hebben. Daarnaast was MacAllister erg sterk vandaag. Achterin stond het als een huis met Licha naast Ota, wonnen beide alles door de lucht en in de duels. De sfeer in het stadion was geweldig met zoveel Argentijnen. Op naar woensdag

Wat een titanenstrijd, zoveel grinta overal. Typisch 0-0 wedstrijdje totdat de grote baas opstond met een goal en assist, draait het in z’n eentje om.
Enzo Fernandez hoorde al te starten, nu heeft ie dat hopelijk afgedwongen. MacAllister speelde ook sterk, net als Lisandro. Scaloni mag de volgende keer z’n wissels wel wat rustiger brengen, hij nam veel risico. Nu pakt het goed uit.
Winst tegen Polen en je ontloopt Frankrijk. Het kan nog steeds. Vamos Albiceleste.

26 november 2022 om 22:06

Maar ff he, ik zei het al voor de gein voor de wedstrijd begon, dit zal wel weer veel grinta worden. Dat Mexico schopt, rolt en jankt 90 minuten en kan nauwelijks 3x overspelen. Ja ze werken heel hard, maar is dat zo mooi? Echt niet om aan te zien deze wedstrijd.

26 november 2022 om 22:13

Ik vind puur grinta verschrikkelijk. In combinatie met voetballend vermogen vind ik het geweldig. Mexico mist dat laatste, kwamen puur voor een 0-0. Hopelijk vliegen ze er definitief uit, weer een zorg minder.

27 november 2022 om 02:34

Mee eens. Wmb vliegen ze er beide uit, de grinta teams. Belachelijk dat dit toegestaan wordt.

27 november 2022 om 00:32

Het was een logische keuze om met Guido als extra slot op de deur te spelen, daardoor konden Acuña en Montiel een stuk hoger spelen tegen de 532 van Mexico. Het probleem is dat Argentinië met Paredes of Guido te traag is aan de bal (zonder Lo Celso) hierdoor komt De Paul te vaak te vroeg en lang aan de bal. Toen Enzo erin kwam versnelde het speel en kwam De Paul ook in zn kracht te spelen. Prima tweede helft met volledige controle en een Mexico dat totaal niet gevaarlijk werd

27 november 2022 om 00:39

Ja ik vind die Guido dus geen basisspeler eerlijk gezegd, typisch een speler die je 20 min voor tijd in laat vallen tegen een opportunistische tegenstander. Ik miste Paredes ook al was ie niet helemaal fit. Enzo uiteraard ook.

Ja Enzo was echt een game-changer, die is eigenlijk al klaar voor de wereldtop en die moet starten. RDP speelt nu twee slechte interlands op rij, de vorige 30-35 was ie altijd op niveau. Hopelijk herpakt ie zich, hij is nog meer nodig nu Lo Celso out is.

Montiel heeft Vinicius ooit in z'n broekzak gestopt, vandaag vond ik hem echt heel matig. Molina is de betere speler, daar zou ik verder mee gaan. Verschil is overigens wel vrij klein. Centrum stond geweldig, hopelijk kan Cuti ondertussen aansterken want Licha deed het voortreffelijk.

27 november 2022 om 01:13

Paredes was fit genoeg om te spelen vandaag en Cuti ook, maar beiden gepasseerd voor Guido en Licha. Zelfde gold voor Papu die werd gepasseerd voor MacAllister. Montiel speelde een degelijke wedstrijd maar kwam te veel aan de bal in de eerste helft, zelfde met RDP. Toen Enzo erin kwam was RDP weer de speler van de afgelopen 35 interlands. Een andere zorg is dat Messi beter speelt zonder Di Maria omdat hij dan van rechts kan komen. Di Maria valt echter moeilijk te passeren waardoor Messi vanaf 10 moet spelen en de linkerkant niet bezet genoeg is. Hierdoor wordt het veld erg klein en makkelijker te controleren voor de tegenstander

27 november 2022 om 02:06

Ja, dat laatste is wel een probleem. Ik vond Di Maria op links nog wel wat dreigends hebben. Loopacties zonder bal heeft dit elftal eigenlijk niet zonder Lo Celso. Daarnaast iemand die het veld breed houdt. Een Nico Gonzalez dus.

Hopelijk kan Scaloni hier wat op bedenken, want vind hem geen ijzersterke indruk maken dit WK voorlopig. Gelukkig was Mexico tandeloos na de 1-0, de enige reden waarom ik rekening hou met Oranje is die dekselse van Gaal.

27 november 2022 om 04:51

MacAllister en Enzo brengen al wat extras op het middenveld en hoewel ik een groot Paredes fan ben, denk ik dat het middenveld zonder hem momenteel beter werkt. Een optie zou kunnen zijn om Di Maria toch op de bank te zetten en Julian of Angel te laten spelen, dan heb je wat meer diepgang rond Lautaro. Want nu is Lautaro continu in zn eentje aan het sleuren voorin. Tegen Polen verwacht ik Dibu, Montiel, Ota, Licha, Acuña, Enzo, RDP, MacAllister, Di Maria, Messi, Lautaro. Als zou een systeem met 3 centrale ook niet slecht zijn tegen Lewandowski en Milik. Dan kan Licha in balbezit een linie opschuiven

Wat is Argentinië slecht zeg. Is gewoon overhyped zit totaal geen idee achter. Mensen zeggen dan wel dat Messi slecht speelt maar die teamgenoten bakken er niks van. De mensen die zeiden dat Argentinië het wk gaat winnen denken jullie er nogsteeds zo over?

26 november 2022 om 23:19

Argentinië was voor het WK gigantisch lang ongeslagen en kwam als een van de favorieten richting het toernooi. Op een toernooi wordt ander voetbal gespeeld. Alles is nog mogelijk, een wereldkampioenschap ook. Ze laten alleen nog niet zien waarom ze tot de favorieten behoren.

Oh mijn god. Messi staat op pfff. Wat een titel weer. Speelt een klote wedstrijd maar Messi is de man. Kan zo 3 spelers opnoemen die beter als Messi waren. Maar ach laten we de rest vergeten want Messi wint altijd in zijn eentje een wedstrijd.

26 november 2022 om 22:03

Het is weer tijd om te janken. 2 goals en een assist dit toernooi. Opstaan wanneer zijn team hem het meest nodig heeft. Dit tekent de allergrootste spelers

26 november 2022 om 22:23

Heeft niks met Messi te maken. Maar met de media. Je kan toch gewoon een normale titel plaatsen. Als Messi een wereld partij had gespeeld dan maakt het me niks uit. Maar nu word er altijd gedaan alsof Messi alles in zijn eentje heeft gedaan. Terwijl de rest van het team 98% van het werk heeft gedaan.

26 november 2022 om 23:21

Kijk nog een keer zou ik zeggen. Messi speelde vooral de eerste helft niet zo bijzonder, wat ook best logisch is als je 11 Mexicaanse hijgende wolven in je nek hebt. Maar Messi scoort en breekt de ban, en geeft de assist bij de 2-0. Dan staat hij toch op?

26 november 2022 om 23:49

Dat hij scoort is prima. Die 2e goal heeft hij een assist maar die goal is toch alleen maar toe te schrijven aan Fernandes. Buiten die goal om heeft Messi een slechte wedstrijd gespeeld. Waarom die dan zo opgehemeld word is mij een raadsel. En dat mag gezegd worden.

Zeer zwakke eerste helft, 2de helft wss Argentinie wel beter.
Ze moeten meer Messi zoeken bij Argentinie, vooral rond het 16m van de tegenstander.
Vaak slagen ze Messi over, of spelen ze hem niet aan wanneer het moet.

Tja Mexico wilde van alles maar kon het gewoon niet. Als Ochoa dan een zwakke pot keept dan vliegen de 2 halve kansjes die Argentinië creëerde er gelijk in, beide houdbaar. Een Courtois of Alisson hadden beide gepakt.

Ik was super kritisch op Messi in de eerste wedstrijd, maar ik slik mijn woorden in. Wat heeft hij het goed gedaan. Opstaan wanneer het moet, wanneer de druk het hoogst is, in de meest cruciale wedstrijd. Dit is karakter tonen. Wat een tovenaar aan de bal. De man van het toernooi tot nu toe! De beste aller tijden!

Argentinië is een slow starter, net als Nederland. Uiteindelijk beide landen tegen elkaar ik de finale. Uitspraak Fikret.

26 november 2022 om 22:03

Beide landen maken 0% kans om in de finale te staan

26 november 2022 om 22:39

Mo waar is Turkije??

27 november 2022 om 01:15

Kan je vinden op het Internet

Jeetje eerder vandaag stond Mbappe ook al op volgens VZ.

26 november 2022 om 23:22

Veel herezen personen vandaag. Ik pleit voor een nieuwe feestdag.

Vandaag zijn de grote jongens opgestaan voor hun land. Geen goed spel, maar wel beslissend. Messi, Mbappe, Lewa en natuurlijk Mister Duke..

26 november 2022 om 22:08

Bryce Duke of Cameron Duke?

Knap dit hoor! Mensen vergeten denk ik wel hoe groot de druk is op dit Argentinië en bovenal op Messi

Dat Mexico moet zich hard schamen. Hoe kan je zo voor de dag komen? Anti voetbal pur sang. Volgens mijn geen 1 kans gehad. Echt nooit het gevoel gehad, dat Argentinie uitgeschakeld zal worden na 2 wedstrijden. Beter ook voor het toernooi. Maar dit Argentinie titelfavoriet? Nee.

Nog een finale op woensdag. Arg - Polen. Polen gaat met hun verdedigende speelstijl Arg echt lastig maken. Die hebben genoeg aan een punt. Ik zie SA sws nog van Mexico winnen. Mexico is dramatisch en kunnen echt niet voetballen.

26 november 2022 om 22:08

Ik vind Polen echt verdedigend 3x niets hoor. Ik vond zelf Mexico de grootste tegenstander die ze in de groep hadden, maar in tegendeel tot Mexico en Saudi heeft Polen wel Lewandolski die met lange ballen raad weet. Echter hoop ik echt dat medespelers van Messi weer opstaan, want als Polen zoals Mexico Messi weinig ruimte geeft dan krijgt Argentinie het zwaar.

26 november 2022 om 22:12

Ik denk niet dat de polen zo geniepig smerig kunnen spelen als de Mexicanen. Want omdat de scheidsrechter het geniepige smerige spel van Mexico toeliet konden ze het in de eerste helft volhouden.

26 november 2022 om 22:09

Ik zie Mexico wel winnen van die arabieren. Ook Mexico kan nog door in deze poule, maar wat was het lelijk wat Mexico liet zien.

Oranje kan wel wat grinta van die Zuid-Amerikanen gebruiken als ik die wedstrijd zo zie!

26 november 2022 om 22:25

Echt hè wat een slappe schooljongetjes hebben wij zeg! Nul winnaarsmentaliteit

26 november 2022 om 22:56

Precies, ik denk dat wij ook wel gemotiveerd zijn maar niet ‘als de wereld vergaat rennen we naar Mars’ gemotiveerd.

Wat was dit een lastige wedstrijd voor Argentinië. Mexico dat aan busje parkeren doet. En wat was Mexico heel slecht, letterlijk niets gecreeerd. Maar dan staat Messi, zoals zo vaak weer op. Diepe buiging voor hem, oud, versleten, maar nog steeds zo beslissend.

Jammer dat dybala nog niet fit is, als hij erbij komt zal het spel ook beter draaien. Nu wordt LO Celso zo gemist bij Argentinië. En laat die enzo ook maar starten samen met Alvarez, Lautaro is echt uit vorm deze wk. Argentinië zal echt op een paar pekelen moeten wijzigen om de machine te laten draaien!

Messi redt ze uiteindelijk, maar het was wederom heel matig. Wordt gewoon weer heel erg lastig tegen Polen. De rest van Argentinie valt wel heel erg tegen zeg hoe kunnen die 35 wedstrijden ongeslagen zijn.

Genant trouwens al die Ronaldo-fanboys die hopen dat Argentinie er zo snel mogelijk uitligt en hopen dat Portugal wint zodat Ronaldo zogenaamd boven Messi staat. De onzekerheid spat er vanaf. Ik kan je alvast vertellen dat als Ronaldo het WK wint en nog drie keer de CL dan is hij nog steeds niet beter.

27 november 2022 om 02:30

Nu al heeft bijv n Mbappe op zn 22e net ziveel WK goals als 37 jarige Ronaldo; overhyped

Mexico maakte er een vechtwedstrijd van en het vechtvoetbal werd toegestaan door deze blinde europese scheidsrechter die zware mexicaanse overtredingen niet naar behoren bestrafte en gefakte overtredingen op mexicanen bestrafte. Mexico en de scheidsrechter zorgden ervoor dat Argentinie niet mooi kon voetballen.

Dat meisje bij NOS die een "afkeer tegen Messi" heeft. Lachwekkend.

26 november 2022 om 22:23

Die is dit ontzettend gegund. Schandalig tv-optreden

26 november 2022 om 22:39

Ja, echt bizar. Om vervolgens te roepen dat je Benzema het toch van harte gunt om dit soort wedstrijden te spelen.

27 november 2022 om 02:29

Schandalig wijf. Ik ben gn Messi fan maar 100% anti deze Woke. Belachelijk haar uit te nodigen

Nu de laatste wedstrijd verliezen van Polen en Mexico winnen van Saudi Arabië dan ligt Argentinië er toch nog uit. Denk dat de gedroomde WK finale toch wel Brazilië - Frankrijk is die zijn echt goed waar de rest niet aan kan komen.

Opstaan is een groot woord vind ik, beetje overdreven van VZ een goede schot op het doel waardoor de eerste goed.is gemaakt maar voor de rest viel wel mee hoor!

Mensen zien liever Messi de WK winnen dan Nederland hier..
Mexico verder erg slecht, Argentinië had veel moeite met erdoorheen komen.
Zie ze verder ook winnen van Polen, Argentinië 1e in de poule.

26 november 2022 om 22:40

Als Nederland eruit gaat dan inderdaad maar tegen Argentinië en een beslissende Messi.

26 november 2022 om 23:12

Als Nederland eruit gaat heb ik liever dat een underdog of een totaal onverwachtse land hem wint, Japan of Kroatië bijvoorbeeld.

26 november 2022 om 23:21

Nee joh, dan moet Messi hem pakken. Hij was al de GOAT, maar dan zal er helemaal niemand meer omheen kunnen dat hij inderdaad de GOAT is

27 november 2022 om 00:30

Tja, waar jij je voldoening uit krijgt zal ik maar zeggen..

Waar te beginnen? Dit Argentinië kan toch nooit wereldkampioen worden, maar ze gaven ook amper iets weg vandaag, strijden als leeuwen en Messi die op staat in een verder vrij onzichtbare wedstrijd, veel overtredingen, veel tijdrekken en weinig goed voetbal. Wat mis ik Lo Celso, Messi moet de hele opbouw verzorgen want die drama spelers kunnen dat niet. Zorgwekkend maar wel een heerlijke overwinning, echt een wereldgoal en een assists (van lage kwaliteit, balletje breed)

26 november 2022 om 22:25

Het zal lastig worden, maar normaal gesproken geven ze weinig weg en zijn ze moeilijk te verslaan. Als Messi tegen betere tegenstanders meer ruimte krijgt en Enzo en Martinez in de basis staan, heb ik er nog steeds vertrouwen in.

Ben ik de enige die denkt dat Ochoa die bal had kunnen hebben van Messi, maar dat ie hem gewoon te laat ziet? Doet verder niks af aan de schoonheid van het doelpunt. Messi stond eindelijk op wanneer het nodig was.

27 november 2022 om 02:27

Ochoa staat op t moment van schieten niet goed op te letten en op t foute been. Duikt te laat en heeft weinig reach op de vrij trage bal. Noppert ea hadden m gehad

Een slechte, maar de tot nu toe meest intense wedstrijd.

Wat ik ben ik blij voor die kleine. Verdient echt gewoon alle eer. Wordt omringd door non-voetballers als De Paul en heeft dan met 2 seconden ruimte genoeg om het verschil te maken. Goal 25 in 26 matchen voor de nationale ploeg. Dat gezegd zijnde, hoe ze 30+ matchen niet wisten te verliezen is mij een raadsel.

The G.O.A.T. staat op! Een wannabe laat zich vallen!

Danielle Kliwon zal hier dagen van moeten herstellen😅

26 november 2022 om 23:13

Dat denk ik ook ja! Ik ben absoluut geen Messi fan,, maar om zo Messi af te branden is echt niet normaal in mijn optiek! Maar dat kan aan mij liggen 🤪

Reactie op 'scaloni greep na ruim een uur spelen in: Julián Álvarez loste de wat ongelukkige Martínez':

Naar mjin mening is ook de invalbeurt van Enzo Fernandez heel bepalend geweest voor de ommekeer in de wedstrijd, Samen met Messi (zijn held) domineerden ze het middenveld en wat maakte hij een juweeltje van een doelpunt,

Een waar voetbalgevecht deze wedstrijd. Zoveel intensiteit hebben we dit WK nog niet gezien. Op het veld en op de tribunes voelde je de passie, ik vond het prachtig om te zien! Het enige nadeel daarvaan is dat we wel weinig voetballende hoogtepunten zagen. Tot aan de geniale ingeving van Messi had Mexico een goed antwoord om Argentinie tegen te houden. Daarna zag je het nadeel van de tactiek van Mexico, want zelf goede kansen creeeren lukten ze niet. Uiteindelijk zorgt een tweede goal van wereldklasse voor het slot van de wedstrijd.

Ik had meer verwacht van Argentinië. Je zag wel dat ze zich bevrijd voelden na die 1-0 van Messi. Maar met dit spel win je nooit het WK. Dit moet echt beter.

Ik ben normaal een Ronaldo fan maar dit was een puike goal met een klasse gevoels-schot zonder aanloop of vrije tijd. Er zijn maar weinigen geweest die hem zo kunnen maken. Het lijkt vanuit de verte op een simpele en lelijke goal, maar als je tijd neemt en het beeld rustig afspeelt dan zie je hoe elke seconde vanaf zijn aanname tot en met de bal het net raakt van schone klasse is.

De goals van Messi en Cristiano hebben beiden een aparte schoonheid.

27 november 2022 om 01:20

Mwah hij krijgt veel tijd daar om hem gewoon lekker klaar te leggen en te schieten. Schiet hem wel goed in de hoek, maar hij leek echt houdbaar.

De fanboys kunnen Messi wel de hemel in prijzen, maar vond hem los van die goal echt dramatisch. Heel Argentinië eigenlijk. Die worden zoek gespeeld door een Brazil of Spanje

27 november 2022 om 01:06

Ik ben daar 1 van (fanboy). En ik ben het wel met je eens: Hij viel niet op. Wel vraag ik me af welke grote speler wel goed presteert dit tournooi. Mbappe heeft weliswaar zijn statistieken mee, maar laat niet overtuigend zien dat hij een spelmaker is. De Bruyne wint met minimale overtuiging en viel amper op. Ronaldo hangt maar voorin en Lewandoski heeft maar 1 goaltje meegepikt...

Kortom: dit is nog niet het tournooi voor de grote namen.

Argentinë heeft echt een grote fout gemaakt door Icardi niet mee te nemen. Lautaro en Icardi voorin met Messi erachter. Dat krijg je de wereldbeker zo in je schoot geworpen.

Toch knap dat de naam Ronaldo (op het moment van schrijven) 48x genoemd is in een artikel dat niet over hem gaat. Typische messi goal weer vandaag. Heerlijk om te zien.

27 november 2022 om 02:24

Mee eens. Itt Ronaldo was dit n keurige echte goal. Wellicht houdbaar maar ieg niet via n schwalbe

Nee Arg zal geen WK worden
Te fysiek, te weinig voetballend vermogen, te oud.
Tot de - houdbare- goal ging Messi ook ten onder in het geweld.
Eerste uür: waardeloze non- voetbal match geleid door een idioot die 12 geel en 5 rood had moeten geven
Tweede goal n beauty maar Arg is er nog niet.

Zeer spannende poule! Verwacht nog steeds dat Argentinië op de eerste plek eindigt, moeten winnen van Polen. Mexico vs KSA wordt enerverend, wie had dat gedacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 2
123 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4535
3.Uruguay280
4.Ecuador268
5.Peru24-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
R. De PaulMiddenvelder70
E. FernándezMiddenvelder71
E. MartínezKeeper70
J. ÁlvarezAanvaller74
L. MessiAanvaller77
R. AyalaVerdediger
A. Mac AllisterMiddenvelder61
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3804 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Paris Saint-Germain 18 10 0 0
2021/2022 Paris Saint-Germain 26 6 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
Laatste voetbalnieuws

Messi en Hakimi poetsen openingsgoal Van den Boomen met fraaie treffers weg

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een nipte zege geboekt in de Ligue 1. De ploeg van trainer Christophe Galtier won met 2-1 van Toulouse dankzij treffers van Achraf Hakimi en Lionel Messi....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 februari
Callum Hudson-Odoi is een potentieel transferdoelwit voor Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren