Valentijn Driessen krijgt gelijk: ‘Bij Bergwijn is niet handig ingegrepen’

Zaterdag, 26 november 2022 om 20:45Kevin van Buuren • Laatste update: 19:35

Nederland speelde maandag met 1-1 gelijk tegen Ecuador. Voor het programma Leeuwen bekijkt en bespreekt Voetbalzone samen met twee oud-voetballers de WK-wedstrijden van de Oranje Leeuwen en de Marokkaanse Leeuwen van de Atlas. Voor Nederland - Ecuador namen Jos Hooiveld en Khalid Sinouh plaats in de analistenstoel. Na de wedstrijd tafelden zij met gastheer Justus Dingemanse nog eens na over alle zaken rond de tweede wedstrijd van het Nederlands efltal.

Vandaag viel het onmiddellijke slachtofferen van Matthijs de Ligt op. Na een matig optreden tegen Senegal werd de verdediger vervangen door Jurriën Timber in de basisopstelling. “Ik vond het heel mooi dat De Ligt zichzelf wegcijferde. In de wereld van grote ego’s zegt hij dat een ander het beter kan doen”, doelt Hooiveld op de uitspraak van De Ligt dat hij waarschijnlijk niet de beste man was voor de rol die Louis van Gaal voor ogen had. Hooiveld zag Timber vervolgens goed starten. “De eerste helft begon hij sterk. De tweede helft was hij er op cruciale momenten niet.”

Verder beoordeelt de oud-verdediger van onder meer Southampton en Celtic het optreden van Oranje ‘best oké’. Ook Sinouh ontbeert enthousiasme. “Het was een beetje los zand. Dat baart me toch zorgen.” Tijdens de wedstrijd liet de gepensioneerde doelman zich al kritisch uit over het systeem 5-3-2. “Die jongens zijn helemaal niet gewend om in dat systeem te spelen, maar in 4-3-3. Ik denk dat Van Gaal een systeem speelt dat uitstekend rendeert tegen grote ploegen als Brazilië en Frankrijk, maar als je kwalitatief beter bent, zie je dat er niet gevoetbald wordt. En dat kan ook niet.”

Toch willen de analisten niet uitsluitend negatief zijn. “Resultaat-technisch is het goed”, vindt Sinouh. “Als je wint tegen Qatar ben je gewoon door met zeven punten. Dat is de minste ploeg van allemaal op dit WK.” Hooiveld sluit zich daarbij aan. “Vergeet niet dat Ecuador zeven wedstrijden op rij geen doelpunt tegen heeft gekregen. Nu hebben we nog wat om voor te spelen. Dus, beste team erin.” De logische vraag volgt: wat is het beste team?

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

“Ik zou Malacia erin zetten (voor Blind). Daar verwacht ik meer energie van”, zegt Hooiveld. “Op het middenveld Berghuis er weer in voor Koopmeiners.” Overigens had Sinouh ook met een goed resultaat geen roulatie willen zien. “Je wil lekker in het ritme blijven. Alleen wat me zorgen baart, is het spel.” Het duo zag dat Nederland amper kansen creëerde, ondanks dat Cody Gakpo al heel vroeg het doel trof met een vlammend schot. De verder vrijwel onzichtbare aanvaller wordt voorzichtig genoemd als lichtpuntje.

“Of John de Jong een standbeeld verdient? Ik denk het wel hè?” zegt Sinouh, die tevens zaakwaarnemer is, over de voormalig technisch directeur van PSV. “Die marktwaarde van Gakpo is met zijn doelpunt weer tien, vijftien miljoen omhoog gegaan. John heeft uitstekend werk geleverd door die jongen bij PSV te houden.” De belangenbehartiger van beroep voorziet echter geen winterse transfer voor Gakpo. “PSV doet mee om het kampioenschap. Waarom zouden ze? Als ze kampioen worden, na een goed WK, dan is hij nóg meer waard.”

Gakpo’s aanvalspartner van vandaag kan op minder bijval rekenen. Steven Bergwijn gaf recent aan zijn eigen vorm niet als probleem te zien en baarde bij een persconferentie opzien door zeer kortaf te antwoorden. Valentijn Driessen omschreef het als een ‘minachtig voor het publiek’. Hooiveld stelt een oplossing voor. “Geef die jongens een papier; schrijf daarop: Wil jij graag naar de pers, ja of nee?” Sinouh vindt het een goed idee. “Wie heeft verzonnen om Bergwijn naar voren te schuiven, de perschef? Dat is niet handig ingegrepen.”

Hooiveld denkt tot slot dat de media zich ontevreden zullen uitlaten over het gelijke spel tegen Ecuador. Hij houdt echter vertrouwen in de bondscoach. “Omdat wij nog steeds de denkwijze hebben dat we de bovenliggende partij moeten zijn. Van Gaal zegt denk ik dit keer: 'Wij zijn de bovenliggende partij niet meer. Wij zijn op veel vlakken ingehaald. En op deze wijze kunnen wij het verste komen.' En ik denk dat wij daar met zijn allen in mee moeten gaan.”


Poll

Wat is Cody Gakpo nu waard?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door snoek1974)

Opportunisme troef. Prima goal... verder uitstekend bijgedragen aan het slaapverwekkende spel ...

26 november 2022 om 00:08

Toch twee goals in twee wedstrijden op een WK. Als hij dit doorzet gaat er wel een grote club komen want die kijken vaak naar je rendement

26 november 2022 om 00:16

Vrij kortzichtig. Vooropgesteld, ik vind Gakpo een prima speler, maar ze zouden beter naar zijn presteren in ED en Cl/el kunnen kijken, dat geeft een beter beeld dan een incidentele prestatie op een WK.

26 november 2022 om 00:25

Hoezo hij presteert prima op Europees niveau en in de eredivisie erg goed. Zo’n goal van vandaag is gewoon klasse. Het probleem is dat er van de wingbacks geen enkel gevaar komt en ook Bergwijn is gewoon slecht. Depay bakt er overigens ook helemaal niets van. Timber trekt zijn vorm van Ajax ook mooi door... Al met al komt het hele team gewoon zwaar tekort.

26 november 2022 om 00:27

Jij reageert kortzichtig, wat verwacht je van Gakpo als het hele elftal met zogenaamde sterren als Depay, de Jong en van Dijk niet thuisgeven. Die jongen heeft alles in zich om mee te komen in de top, dat hij af en toe wisselvallig speelt is niet gek gezien de ploegen waarin hij speelt. En nu maakt hij 2 goede goals op het hoogste niveau, waar de meeste hier zoveel kritiek op hebben dat ie dat niet kan en we willen weer andere statistieken. Een Antony gaf ook regelmatig niet thuis en zit bij Brazilië op de bank en die kostte belachelijk veel geld.

26 november 2022 om 07:56

Dan ben ik benieuwd of jullie dan ook vinden dat Valencia spits van Ecuador nu ook 80 miljoen waard is? Die heeft namelijk 6 goals in 5 WK wedstrijden.. Of Doan, gescoord tegen Duitsland, is die nu ook 45 miljoen waard?

26 november 2022 om 08:05

Kom op njfromvol, je kan beter.
Kijk die statistieken maar eens, die zijn gewoon goed/ top.
Hij is de enige van NL die nog iets goed heeft gedaan, is ook knap.
Verder is geen enkele speler ter wereld de vele miljoenen waard die nu betaald worden. Belachelijk

26 november 2022 om 08:33

Beetje bijdehand weer Kokkie. Zijn deze spelers buiten het WK ook betrokken bij ongeveer 30 goals dit seizoen?

26 november 2022 om 08:37

Toss (en anderen), Ik zeg dat het een prima speler is, maar ik verwerp het opportunisme dat hij door een (twee) doelpunt(en) 10-15 mln meer waard zou zijn.

26 november 2022 om 08:49

NJ, hoewel ik je mening deel dat dit niet zo zou moeten zijn, als er iets is dat een EK of WK bewijst dat clubs grote bedragen neertellen gebaseerd op enkel doelpunten op een eindronde en daar in vrij kortzichtig zijn.

26 november 2022 om 08:55

Ik snap niet waarom er vanuit bepaalde supporters groepen zoveel waarde wordt gehecht aan die 6 wedstrijden op CL niveau en niet aan deze 2 wedstrijden op het wk. Als je het aan mij vraagt is de druk op spelers bij een WK veel groter dan in de CL, je hebt maar 3 wedstrijden waar je moet presteren anders lig je eruit (waarvan Gakpo er al twee van gepresteerd) en elke speler op deze aardkloot gaat waarschijnlijk zeggen dat ze liever een WK winnen dan een CL. Gakpo is dit halve seizoen betrokken bij bijna 30 goals, dat halen de meeste buitenspelers in de eredivisie niet eens in een heel seizoen. Hij is duidelijk de man in vorm en die goal van gisteren laat weer zijn uitmuntende klasse zien. Gakpo is de hype van de Europese velden op dit moment, kijk alle voetbal sociale media er maar op na. Hier moet psv gewoon heel hoog voor in de boom gaan zitten.

26 november 2022 om 10:24

@NJ: zo werkt het toch in de voetbalwereld? Presteer je op dit niveau goed, dan sta je in de schijnwerpers en stijgt je waarde als speler.

Kan zijn dat Gakpo mee deelt in de malaise van Oranje ( wat logisch zou zijn want zelfs Messi kan het niet op zijn eentje) maar hij heeft gewoon 2x gescoord in 2 wedstrijden. Plus hij doet het meer dan prima bij PSV.

26 november 2022 om 10:40

Gakpo speelt zich nu bij meer clubs in de kijker. Misschien worden nu ook clubs concreet. Maar het werkt niet zo dat je door twee goals in de voorronde 15-20 m meer waard wordt. 1 goal tegen Senegal is ook nog een blunder van de keeper. Ben je verder in het toernooi beslissend, kom je bij meer clubs op de radar en word je meer waard. Klaassen is ook echt geen stuiver meer waard geworden door zijn goal tegen Senegal

26 november 2022 om 11:05

Je kunt een doelpunt toch niet minder waard maken door deze blunder van de keeper. Gakpo doet alles goed. Loopt fantantisch in en knikt hem super binnen. Daar moet je op oordelen. Niet op wat de keeper verkeerd doet.

26 november 2022 om 11:51

Dat is hoe de markt nu eenmaal werkt. Op deze site zijn we allemaal meesters in het bepalen van marktwaard maar contractduur, presteren, momentum en wat de gek er voor geeft is bepalend.

26 november 2022 om 17:12

Gakpo wordt hier dezelfde discussie als Robben destijds. Vooral ajacieden die zeiden dat Robben overhyped werd en dat ie niet zo goed was. Ik zie nu hier op deze site weer zoiets gebeuren met Gakpo. Lachwekkend!

26 november 2022 om 17:44

Pot verwijt de ketel Biggles, zie jou en jouw PSV collega's dat altijd bij Ajax spelers doen, evengoed lachwekkend

26 november 2022 om 18:23

Summerof69. Over wie heb ik dat dan gezegd? Denk dat je dit nu verzint.

26 november 2022 om 08:35

Dit is toch gewoon hoe het werkt? 15M voor 1 doelpuntje zal het niet zijn maar of je straks 1 of 4 keer scoort op het WK doet weldegelijk wat met je transfersom.

26 november 2022 om 13:32

@njfromvol, je hebt gelijk maar je weet denk ik ook wel hoe het werkt. Als je als aanvaller scoort op een wk , dan sta je vol op in de spotslights en gaat je transferwaarde omhoog.

28 november 2022 om 08:34

Tja, de laatste jaren betreft het opportunisme voor veel Eredivisiespelers (of spelers uit een vergelijkbare competitie). Met name aanvallers hebben het erg moeilijk in grote competities en ik denk dat Gakpo geen uitzondering gaat zijn. Ik verwacht wel dat hij het beter gaat doen dan Malen en Bergwijn, maar in de Premier League zie ik ook Gakpo over een langere periode verzuipen.

Psv moet gewoon hoog inzetten voor Gakpo. Voor minder dan 80 miljoen niet wegdoen. Als ie bij Ajax had gespeeld, hadden ze dat bedrag er ook minimaal voor gekregen. Psv vraagt altijd te weinig en relatief vergeleken met Ajax al helemaal te weinig.

Overigens inderdaad een goede zet van John de Jong om hem bij PSV te houden! Behalve zijn meerwaarde bij het huidige team, gaat hij sowieso ook meer opleveren dan wanneer hij afgelopen zomer was gegaan. De vraag is alleen hoeveel meer...

26 november 2022 om 00:12

Hoog inzetten op 80miljoen! Da's potverdikkie lekker bier hé, Bavaria! Zo!

26 november 2022 om 00:13

Er is geen club die 80mio gaat neerleggen voor gakpo. De 2 goals zijn leuk, maar scouts kijken ook verder dan dat

26 november 2022 om 00:36

Dat zijn gemiddelde bij zijn club ook bij de top van Europa hoort speelt ook vast een beetje mee.

26 november 2022 om 12:32

Man utd legt dr ook 100 weg voor n fidget spinner dus zie t best wel gebeuren

26 november 2022 om 00:59

De hele grap is dat Ajax er minimaal 120 miljoen voor zou krijgen en er een boel mensen het niet over hun hart kunnen verkrijgen om Gakpo de credits te geven die hij verdient. Die jongen speelt de hele eredivisie aan gort en laat het ook op het WK zien. Toch blijven er types die de wedstrijden tegen Rangers blijven aanhalen terwijl hij daar gewoon 1 assist had. Het is lachwekkend, triest en kenmerkend hoe vol afgunst bepaalde types zitten.

26 november 2022 om 03:31

Dat downgraden van Gakpo is gewoon triest en het komt vooral van een bepaalde hoek die elkaar allemaal na praat. Statistieken zijn feiten en al helemaal als niemand in de Eredivisie eraan kan tippen. Weetje wat het is met Gakpo, hij is te bescheiden. “Hij is te vaak geblesseerd” (momenteel alles gespeeld), “hij staat er niet in toppers” (Ajax/Fey beslissend geweest), “is geen vaste waarde in Oranje” (basisspeler en 1 op 1 WK), “hij speelt geen CL” (Ajax is CL deelnemer/Fey ECL finalist). Dit is Gakpo, continu zichzelf verbeteren en meer eisen van zichzelf. Nooit zal hij zeggen dat het “wel lekker gaat” terwijl hij in een vormcrisis verkeerd. Spelers als dit zijn tegenwoordig zeldzaam en moet je koesteren. Het is gewoon gênant aan het worden dat mensen steeds maar weer nieuwe redenen aan het zoeken zijn om hem te bekritiseren.

26 november 2022 om 06:50

Bij Ajax had hij CL voetbal gespeeld. Ik snap niet dat mensen niet in willen zien dat CL voetbal een groot iets is als het om de transfersom gaat. Ajax had anders nooit zoveel voor Antony en co kunnen krijgen. Ik denk als je er tussen de 50 en 60 miljoen uit weet te persen je goede zaken doet. 2 doelpunten op het wk staat ook lekker.

26 november 2022 om 10:50

Niet alleen recent gespeelde CL wedstrijden maar ook (een succesvol) transfergeschiedenis helpt daarin mee. Feit is dat Ajax veel meer spelers heeft geleverd van hoge kwaliteit. Dus voelt het risico minder groot aan. Vind persoonlijk gakpo een leuke voetballer, maar hij is ook al 23 jaar en ik vind het moeilijk te peilen wat zijn potentie is. Was hij 2 jaar jonger geweest had ik er rustig 80m waarde aan gehangen. Denk dat je 50-60m dan ook realistischer is. Maar laten we hopen dat hij 80m of meer oplevert. Onze competitie heeft het nodig.

26 november 2022 om 23:38

Psv is niet Ajax hé. Die moeten nog een hele weg bewandelen voor ze op niveau van Ajax belanden.

Blijft zielig hoe dit soort non-figuren een podium krijgen. John de Jong een standbeeld? Pleur op zeg, die man heeft PSV’s scouting verloederd en alleen door verkoop zelf opgeleide of ontwikkelde spelers nog enigszins zijn miskopen en verliezen weten te maskeren! Waar slaat dit op?

Weet je wat het is. Alle Ajacieden waaronder ik weet dat Amsterdammers meer opleveren. Maar g
Deze gast doet het gewoon goed en ik hoop voor psv dat er een Engelse club komt met een bizar bedrag van 80 milj. Dat is goed voor psv, goed voor de eredivisie en uiteindelijk ook voor Ajax. Want psv kan zich versterken. Ajax krijgt meer weerstand en daar worden ze ook weer sterker van. En ja hij heb niet in de cl gespeeld bla bla. Hij speelt nu hoogste niveau en scoort elke Wedstrijd. Is gewoon een dagkoers en die is nu uitzonderlijk hoog voor hem.

Raakt 1 bal goed. Doelpunt. Voor de rest niet gezien, sorry hoor. Enige die nog slechter was is Depay. Die heeft nul ballen goed geraakt.

26 november 2022 om 21:26

Iedereen was slechter..

Best wel ironisch hoe mensen bepaalde dingen klakkeloos overnemen. Gakpo is gebleven, omdat Gakpo dat wou. Niet door John de Jong. Gakpo wou niet bij Leeds voetballen hij wou naar Manchester. En de Jong is niet ontslagen vanwege het behouden van Gakpo, maar vanwege zijn onkunde in de afgelopen jaren. Als je een beetje onderzoek had gedaan of op zijn minst meer dan alleen de titels van artikelen had gelezen, zou je het geweten hebben.

Volgend mij had PSV Gakpo al verkocht deze zomer voor 40 miljoen aan Leeds, maar heeft Gakpo ervoor gekozen om dat niet te doen. En PSV was ook al min of meer rond met United. Er is geen sprake van visie om Gakpo langer te behouden zodat hij meer waard wordt.

Die jongen heeft één goede bal geraakt verder hebt hem niet gezien. Overdrijft allemaal niet zo. Als hij Nederland over het dooie punt had heen geholpen. Of Nederland bij de hand genomen hij speelde werkelijk als een drol. Maar hij was de enige niet hoor het was een drama gisterenavond.

Dat is het mooie aan een EK of WK, er wordt alleen naar het scorebord gekeken en daarmee wordt psv spekkoper. Dat hij buiten de goal om net als iedereen niet overtuigd boeit daarin totaal niet. De kassa gaat rinkelen

Ze zullen eerder een standbeeld neerzetten bij de clubs die Baumgartl en Bruma aan PSV verkochten. Respectievelijk voor 10 en 14 miljoen. Wie was toen ook weer de technisch directeur van PSV?

Er moet nu gewoon gif in, dus Malacia, Simons, Lang, Luuk de Jong, Berghuis, voor mijn part zet je ze op goal, maar ik wil gvd inzet zien.

26 november 2022 om 11:03

Precies, maak me niet wat het resultaat is als er maar wat beleving in zit.

Schreuder toch zo slecht nog niet. Gisteren was het niveau van Nederlands elftal, dat van Ajax de laatste maanden. Wie beslist dat Bergwijn in de spits moet lopen. Ik denk dezelfde persoon die beslist heeft dat hij ruim 4 miljoen per jaar bij Ajax verdiient.
Toegegeven het aantal Alacieden dat meedoet weten hun stempel op dit hele elftal te drukken. En laat Malacia aar lekker op de bank. Die zit niet op de bergen stront te wachten.Hooivelt wilt een 4-4-3 opstelling. Ik ook. Maar dan komt hij met Malacia voor Blind. Heb je nog steeds een 5 mans achterhoede. Blind er af , Ake op links. Verander je verdedigend weinig. Blind is toch van weinig waarde. Als opkomende back veel te traag en verdedigend erg matig. Houd je 4 verdedigers over. Kan je het middenveld versterken. Dan ook plek voor Xavi wat mij betreft.

Wat heeft Gakpo gebracht na zijn goal?

Nederland speelde maandag met 1-1 gelijk tegen Ecuador.

Dan is het vandaag dus dinsdag. Daar ging mn weekend.

De vrij, De roon, simons, luuk de jong, malacia en wellicht noa lang er in, waar ik geen fan van ben voor bergwijn.
Dit voor het shock-effect en het niet leveren door zo'n beetje alle spelers.
Zou het kunnen dat het ned elftal zo slecht speelt doordat louis zegt dat we een kans maken?
Wat is er met louis aan de hand?

Tuurlijk heeft Nederland de laatste jaren goede resultaten tegen gerenomeerde landen gehaald, dus ze kunnen echt wel beter, maar op dit moment is dit het maximale wat ze kunnen brengen.

Het gaat niet alleen om voetbalkwaliteiten, het is lastig pieken op dit moment terwijl al onze aanvallers op Gakpo na tot nu toe amper gepresteerd hebben, in de grote wedstrijden bedoel ik.

Denk gewoon dat het verwachtingspatroon te hoog ligt, mede door van Gaal al omdat hij het woord wereldkampioen wel heel erg vaak in de mond neemt.
We staan nog steeds bovenaan in de poule, met Qatar als laatste 'horde', en theoretisch kan het nog steeds, maar dan moet het echt veel beter, het zgn kleine Saudi-Arabië en Canada blazen ons alleen al qua intensiteit van het veld, om over Spanje, Portugal, Frankrijk en toch Argentinië maar te zwijgen.

Normaal zeg je de grote jongens moeten opstaan, maar denk eerder aan de jonkies zoals Malacia en Lang, zoals Gakpo dat al aan het doen is.

Falentijn heeft en krijgt nooit gelijk, misschien een x per ongeluk....

Weet ook niet hoe dit bepaald wordt , maar zou persconferentie alleen spelers uitkiezen die makkelijk praten en tekst hebben zoals Oa Dumfries, Depay , de Jong .

Zou voor 4–3-3 gaan , want als de tegenstander speelt met een nr 10 weten ze niet wie m op moet pakken in een 5-3-2 systeem , Dumfries is beter als die er kan komen en als die nog een speler op de flank voor zich heeft . Malacia of Ake linksback

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2232 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder51
M. de RoonMiddenvelder50
T. KoopmeinersMiddenvelder50
A. NoppertKeeper50
M. DepayAanvaller51
C. GakpoAanvaller53
N. AkéVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

23 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Liverpool 3 0 0 0
2022/2023 PSV 14 9 0 0
2021/2022 PSV 27 12 1 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
Laatste voetbalnieuws

Brands: ‘Zijn salaris is zo hoog, een langer verblijf gaat lastig worden’

Marcel Brands heeft dinsdagavond laat tekst en uitleg gegeven bij de huidige financiële situatie van PSV. De technisch en algemeen directeur van de Eindhovenaren verkocht deze winter Cody Gakpo aan Liverpool...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 februari
Callum Hudson-Odoi is een potentieel transferdoelwit voor Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren