Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Kroatië
Kroatië
vs
België
België
Canada
Canada
vs
Marokko
Marokko

Beckham wil meeliften om een rol te gaan spelen in ‘nieuw’ Manchester United

Donderdag, 24 november 2022 om 09:51Wessel Antes • Laatste update: 14:28

Een eventuele overname van Manchester United is al dagen onderwerp van gesprek in Engeland. Nu de familie Glazer bereid is om de club te verkopen zijn verschillende partijen zeer geïnteresseerd om in te stappen. David Beckham, clubicoon van the Red Devils, zou zijn kans schoon zien om een rol te gaan spelen bij een kandidaat-koper, zo meldt The Financial Times. Dinsdag kwam naar buiten dat de directie van United werkt aan een proces om ‘strategische alternatieven’ te vinden voor de club.

In een statement lieten Avram en Joel Glazer vervolgens weten dat de verkoop van de Engelse grootmacht ook een optie is. “De kracht van Manchester United is gebaseerd op de passie en loyaliteit van onze 1.1 miljard aanhangers. We willen de historie en successen van de club uitbreiden en dus heeft het bestuur een grondige evaluatie van de strategische alternatieven goedgekeurd. We zullen alle opties evalueren om er zeker van te zijn dat onze fans en Manchester United maximaal profiteren van de groeimogelijkheden van de club, nu en in de toekomst.”

Door de bereidheid van de Glazers voor een verkoop van United zou Sir Jim Ratcliffe opnieuw geïnteresseerd zijn in de club, zo meldt de Daily Telegraph donderdag. De steenrijke lokale zakenman, die op vijftien kilometer van Old Trafford af werd geboren, heeft volgens Forbes een vermogen van zo’n dertien miljard euro. Daarmee lijkt hij een zeer realistische kandidaat, aangezien de club voor een slordige zeven miljard euro op de markt zou komen. Ratcliffe is momenteel ook al eigenaar van het Franse OGC Nice. Hij deed eerder dit jaar een bod op Chelsea, maar uiteindelijk ging Amerikaan Todd Boehly aan de haal met de Londense club.

Hoewel het vermogen van Beckham niet voldoende is om United te kopen, zou de 47-jarige Engelsman wel willen meeliften met een (niet genoemde) kandidaat-koper. Beckham zou volgens The Financial Times een belangrijke troef kunnen zijn voor potentiële kopers gezien het sentiment rondom zijn persoon en de club. Beckham brak als profvoetballer door in Manchester en speelde tussen 1991 en 2003 voor the Mancunians. Zelf zou hij op den duur, buiten het financiële profijt, ook ambitie hebben om een grote rol te spelen binnen United.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door marcel0306)

Kost Man Utd. 7 miljard? Dat lijkt mij wel heel erg overdreven, weet niet waar dat bedrag vandaan komt?
Dat is ruim 10x de omzet van Man Utd en ruim het dubbele van wat Chelsea kostte (ca. 3 miljard).

24 november 2022 om 10:14

Manchester United is in slechte tijden nog steeds immens populair in de gehele wereld. Ik weet niet of dat genoeg reden is voor dat verschil, maar het zou niet raar zijn dat United meer waard is dan een 'nieuwe' club als Chelsea.

24 november 2022 om 11:23

Dat is niet helemaal waar , Chelsea moest verkocht worden en dat wisten potentiële eigenaars, het bedrag ging sowieso lager zijn. Forbes schat Man u op 4,6 miljard en Chelsea op 3,2 miljard. Ook denigrerend met dat nieuw club terwijl het al over 100 jaar bestaat is ook maar raar vind ik

24 november 2022 om 10:29

Chelsea moest ook hals over kop verkocht worden door de sancties op Russische oliegarchen wat de prijs drukt. Daarnaast heeft United een grote commerciële waarde omdat het wereldwijd zo'n grote fanbase heeft. Ik denk trouwens niet dat het zomaar 7 miljard gaat opleveren. Er stast namelijk nog zo'n 500miljoen schuld op de balans dankzij de Glazers. En er moeten grote investeringen worden gedaan m.b.t het stadion, trainingscomplex, faciliteiten en spelersgroep. 5 miljard zou volgens schattingen een eerlijke prijs zijn. Maar uiteindelijk is het 'wat een gek ervoor geeft.'

24 november 2022 om 10:41

Lijkt mij ook sterk. Onlangs nog op 4,4 miljard geschat door Forbes. Lijkt me niet dat iemand gek genoeg is om 160 vd waarde af te tikken.

24 november 2022 om 12:13

Klopt, dat is wat United ongeveer waard is! Merchandise, sponsoren, noem maar op, wat je je maar kunt bedenken wat de club geld oplevert, telt allemaal mee..United staat samen met Real & Barca altijd in de top 3.Real is de laatste jaren wel de nummer 1. In de jaren circa 2006/13 draaide de rollen daar heel vaak in met Real. Maar sinds United geen successen meer boekt tikken ze de 1 niet meer aan..

24 november 2022 om 12:38

@takemehome - Manchester United is al met al zo'n 4,5 miljard waard. Die 7 miljard is gewoon wat de eigenaren voor de club vragen. Dus nee, dat is niet ongeveer wat United waard is. Geen club ter wereld is 7 miljard waard.

24 november 2022 om 12:37

De club is een ware marketingmachine. Daarnaast zijn de omstandigheden bij Chelsea nou niet bepaald ideaal geweest om eens flink te cashen. Maar goed, geen enkele club ter wereld is 7 miljard waard. Ik denk dat die Glazers ook heel goed weten dat geen miljardair ter wereld dat ervoor gaat neertellen.

Als je vermogen 'maar' 13 miljard is ga je toch niet meer dan de helft (7 miljard) uitgeven aan een club?

24 november 2022 om 10:13

En waarom niet?
Die andere 6 miljard krijg je nog steeds nooit op en mam utd kan waarde verliezen maar blijft altijd extreem veel waard, verkopen zal nooit een probleem zijn.

24 november 2022 om 12:39

Omdat Manchester United maar zo'n 60 tot 65 procent daarvan waard is (zo rond de 4,5 miljard). Dan ga je natuurlijk geen 7 miljard betalen.

24 november 2022 om 10:36

Waarom niet?

24 november 2022 om 10:42

Als jij een ton op de bank hebt geef je toch ook niet de helft (50k) uit aan een dure hobby?

24 november 2022 om 10:45

Dit is geen hobby, dit is business.

24 november 2022 om 10:52

daarbij is er nog wel een verschil of je 7 miljard of 50 k over houd. Als je dat niet af en toe besteed aan een hobby krijg je het nooit op

24 november 2022 om 11:14

Ja ik denk dat je met 6 miljard wel redelijk op de kleintjes moet gaan letten

24 november 2022 om 11:21

@bundy serieus... als je denkt dat dat het zelfde is, snap je t echt niet.

En daarnaast zijn er genoeg mensen met een ton op de bank die rustig de helft uitgeven aan een externe vakantie, of een mooie camper of iets anders wat ze niet echt nodig hebben.
Ze hebben tenslotte een goede baan en willen ook wat leuks doen in t leven

24 november 2022 om 11:22

Extern=extreem bijvoorbeeld mount everest beklimmen. Kost wat, maar dat voegt veel meer toe aan je leven dan een paar stuivers op de bank

24 november 2022 om 12:07

er is een groot verschil tussen een Miljard en een ton. Dat hoeven we je hopelijk niet uit te leggen, dus met alle respect is je vergelijking dramatisch. 6 Miljard is absurd veel geld om op te maken dus die 7 zal hij zeker niet missen

24 november 2022 om 11:00

Wanneer je zo rijk bent, hoef je je eigen geld amper aan te raken. Dit soort mensen leent tegen zulk extreem gunstige voorwaarden, dat hun eigen vermogen veel harder rendeert dan dat beetje rente dat ze betalen op leningen.
Verder is united natuurlijk ook gewoon een asset he. Een plaats waar geld eventueel op een waardevaste (of zelfs zwaar renderende) plek geparkeerd kan worden.

24 november 2022 om 11:00

Als United in deze fase, nadat ze al zoveel jaren niet gepresteerd hebben, nog altijd 7 miljard waard is, zou ik mijn geld er ook wil in durven te steken. Klinkt als een waardevaste investering waarbij er ruimte voldoende is voor stijgingen

24 november 2022 om 12:28

Als ik het geld zou hebben zou ik Manchester United sowieso wel aandurven.

De Woodwards van de club hebben United sportief naar de rand van de afgrond gebracht, maar ze hebben United gigantisch vercommercialiseerd, het best van alle Engelse clubs en op een vergelijkbaar level met Barcelona en Real Madrid. Dat hebben ze gelukkig al onder Ferguson gedaan toen de club dat met sportieve successen kon steunen, maar daar hebben ze nog steeds profijt van en blijven ze nog wel even profijt van hebben. Daarnaast heb ik de hoopvolle gedachte (maar dat is louter gevoel met waarschijnlijk een beetje fan bias) dat we het ergste wel gehad hebben en dat we langzaam weer op de weg naar boven aan het klimmen zijn. Arsenal heeft ook jaren geduurd, maar zij kunnen dit jaar zomaar eens weer kampioen worden en dat zie ik bij United ook wel gebeuren over een paar seizoenen.

24 november 2022 om 12:41

United is zo'n 4,5 miljard waard. Da's nog steeds erg veel en zeker gezien het feit dat ze nauwelijks iets hebben klaargespeeld in de afgelopen pakweg 9 jaar.

24 november 2022 om 11:14

Zo werkt het niet met overnames. Met zijn vermogen als onderpand kan hij heel veel geld lenen tegen een relatief laag tarief. Als hij dan eigenaar is van Manchester United, kan hij de schuld in United zetten en daarmee de lening afbetalen. Eigenlijk bijna gratis lenen mits ManU geld blijft verdienen.

24 november 2022 om 11:33

Hoezo niet? Heb je enig idee hoeveel de club de voorbije 10-15 jaar in waarde gestegen is? In 2012 waren ze nog 2,24 miljard dollar waard. Dit jaar was dat al 4,6 miljard dollar. Dat is een verdubbeling op 10 jaar tijd terwijl ze in die periode geen deuk in een pakje boter geschopt hebben en de Glazers geld uit de club hebben getrokken. De waarde van een club als Madrid/barca/liverpool/united stijgt de voorbije pakweg 15 jaar gemiddeld met 10 procent... Weinig investeringen met zo'n ridicuul rendement hoor. Gigantisch rendement, nauwelijks risico en abnormaal hoge bedragen. Een betere investering kan je je haast niet wensen.

Bovendien moet hij enkel garant staan voor het bedrag. Welke malloot koopt er assets met eigen liquide middelen? Mooi lening voor aangaan en die betaalt zichzelf af, net zoals men met huurpanden doet. Die is zo pakweg 400-600 miljoen kwijt, koopt daarmee een asset van bijna 5 miljard dollar die haar eigen lening afbetaalt en over 10 jaar is die weer verdubbeld in waarde.

Dat zou die overigens ook niet kunnen. Hij is dan wel 7 miljard waard maar het zou me verbazen als hij meer dan 100 miljoen zo snel even voor handen heeft. Deze lui worden niet rijk door zo simpel met geld om te gaan en het op de bank aan waarde te laten verliezen.

24 november 2022 om 17:19

Ach er blijft nog steeds 6 miljard over. Als ik het geld zou hebben en daarmee een club als United zou kunnen kopen. Dan had ik het wel geweten, direct doen.

Het is niet dat je uit eigenzak nog heel veel moet bijleggen om te kunnen investeren in de club. Man United maakt zelf genoeg geld, je moet het alleen slim investeren/ goed beleid voeren.

Waarom ook niet! Becks is altijd een favoriet onder veel van de supporters geweest en net als vele anderen ex spelers een legende van de club. Ik zou niets liever zien dan iemand wat de normen en waardes van de club kent en begrijpt aan her roer. Ik denk dat vele andere supporters er hetzelfde over denken, en het kan op dit moment niet snel genoeg gaan. De Glazers mogen er voor mijn part nog voor het seizoen vertrekken, hoewel we sportief gezien wel progressie zien en de spelers toch knokken op het veld voor een resultaat. Als er dan ook eindelijk eens ruggesteun vanuit het (nieuwe) management komt, dan komt het misschien toch nog goed...

Hij heeft inmiddels al de nodige ervaring bij de derde club uit Manchester, Salford City FC - samen met de andere helden van United uit de jaren 90. Uiteraard telt de MLS ervaring ook mee en het lijkt me een geschikte kandidaat dit project op zich te nemen.

Dit zou geweldig nieuws zijn voor united. Zowel een overname, als zo'n uithangbord voor je club.

24 november 2022 om 12:31

Becks erbij zou heel mooi zijn aangezien Beckham zowel in commercieel opzicht als supportersopzicht een geweldige uithangbord is, maar laat vooral Ratcliffe alsjeblieft instappen. Shitload aan geld, Engelsman, Mancunian, en lijkt prima beleid te voeren met de clubs die hij heeft als ik met een schuin oog naar OGC Nice kijk.

24 november 2022 om 14:44

Ja ik las pas hier wel dat hij aangegeven zou hebben geen interesse te hebben een engelse club te kopen. Maar geen idee of dat echt zo is.

Jim Ratcliffe Zou voor de club de mooiste optie zijn. Die is van jongs af aan al een fan van de club. Geen gast die puur geld wil verdienen aan de club maar ook gewoon het beste wil voor Man Utd. Iets wat de Glazers nooit iets kon schelen.

Becks zou een geweldig uithangbord voor onze club zijn, heeft verstand van zaken doen en heeft zelf op het hoogste niveau gespeeld. Hij zal duidelijk de belangen van de club voorop zetten, dat is iets dat wij al jaren missen. Daarnaast heeft hij ook al ervaring met het besturen van een club.

Zou het mooi vinden om oud spelers zoals hem te kunnen aantrekken voor de club, mits ze iets toevoegen. Past heel goed bij de cultuur van de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Arsenal3722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. RashfordAanvaller144
J. SanchoAanvaller102
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper140
M. DúbravkaKeeper00
T. HeatonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Engeland
198 fans
Middenvelder, 47 jaar
SeizoenClubW
2012/2013 Paris Saint-Germain 10 0 0 1
2012 Los Angeles Galaxy 30 7 8 0
2011 Los Angeles Galaxy 30 2 11 0
2010 Los Angeles Galaxy 10 2 4 0
2009/2010 AC Milan 11 0 2 0

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren