Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Kroatië
Kroatië
vs
België
België
Canada
Canada
vs
Marokko
Marokko

Barcelona begeeft zich in spagaat en struggelt met dossier Memphis

Donderdag, 24 november 2022 om 09:10Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:17

Barcelona is de opties aan het afwegen wat betreft een eventueel vertrek van Memphis Depay. De aanvaller loopt over een halfjaar uit zijn contract, maar zou niet onwelwillend tegenover een vroegtijdig vertrek staan. De Catalaanse grootmacht hoopt dan echter wel een transfersom te ontvangen voor de Oranje-international. Depay zinspeelt op een transfervrij vertrek. De eerste geïnteresseerde clubs hebben zich inmiddels gemeld.

Barcelona bevindt zich in een lastig parket, daar de club Depay niet transfervrij wil laten gaan deze winter. Anderzijds kan wel de nodige financiële ruimte worden gemaakt indien de aanvaller van de loonlijst kan worden geschrapt. Depay lijkt zelf het meest te voelen voor een transfervrij vertrek deze winter, maar dan dient hij wel groen licht te krijgen van de clubleiding. De komende weken moet duidelijk worden of Barcelona bereid is om water bij de wijn te doen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De situatie wordt door andere clubs inmiddels met bovengemiddelde interesse gevolgd. Zo wist Sport vorige week te melden dat Sevilla de Nederlander graag ziet komen. Monchi, die bij Sevilla de technische leiding heeft, zou al contact hebben opgenomen met de entourage van Memphis om te informeren naar zijn contractsituatie. Bij een positieve eerste indruk moeten de gesprekken na het WK worden hervat, wanneer de winterse transfermarkt wordt geopend. Sevilla heeft er alle vertrouwen in de Oranje-smaakmaker te kunnen overtuigen voor een overstap.

Het salaris van Memphis kan een belangrijk struikelblok vormen in de onderhandelingen met andere clubs. Juventus kreeg afgelopen zomer een netto jaarsalaris te horen van zeven miljoen euro en zag de deal uiteindelijk afketsen. Het management van Memphis zou er bij de clubleiding van Barcelona op hebben aangedrongen om het gesprek te voeren met Sevilla. Memphis was dit seizoen slechts één keer trefzeker in LaLiga. Mede door blessureleed kwam hij pas twee keer in actie.


Poll

Moet Barcelona Memphis Depay transfervrij laten gaan deze winter?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door the-jump)

Ze zijn wel optimistisch bij Barcelona - deze zomer kregen ze Memphis gratis niet weg, en nu proberen ze het nog eens, maar nu met transfersom?

24 november 2022 om 09:31

Tja, een duidelijk en helder beleid kun je Barcelona niet van betichten de laatste jaren.

Mocht Depay er de ene na de andere inleggen dit WK zie ik nog wel een bod komen.

24 november 2022 om 09:37

Ik neem het ze niet kwalijk dat ze het proberen, niet geschoten is altijd mis en idd een goed WK kan alles veranderen.

Maar normaal gesproken zie ik niet helemaal hoe clubs die Memphis in zomer 2021 en zomer 2022 gratis konden oppikken, nu ineens in winter 2022 een dikke transfersom zouden neerleggen. Tis nou ook weer geen onbekend jong talent ofzo.

24 november 2022 om 11:50

Hij verdient het tweede jaar van zijn contract heel veel omdat hij het eerste jaar met veel minder genoegen nam om de club te helpen. Dus ik snap dat hij nergens heen gaat voor minder, een half jaartje met af en toe invalbeurten is ook niet erg.

Ben benieuwd waar hij heengaat. Sevilla lijkt me een goede stap voor hem. Spelen altijd wel Europees, staan nu te laag voor hun kwaliteiten en kan de weg omhoog inzetten en kan zich bewijzen in Spanje. Galatasaray zou ik niet doen, Juventus zou nog kunnen, al wordt daar meer verwacht dan bij Sevilla.

24 november 2022 om 09:21

Memphis zal een keuze moeten maken: eerste spits bij een kleinere club, of opnieuw reserve bij een topclub.

24 november 2022 om 09:23

Precies! Lijkt me ook een prachtige club voor hem. En anders een Portugese topclub

24 november 2022 om 10:56

Een atalanta of ac milan zou ook leuk zijn. Sevilla inderdaad.

24 november 2022 om 14:47

Sevilla zou inderdaad top zijn, leuke club, mooie stad (wel beetje warm) en niveau waar hij goed in mee zou moeten kunnen cq leidend kan zijn. Maar die 7 miljoen netto zal hij sowieso wel moeten laten varen. Is nu niet echt een succes geworden bij Barca en zijn salaris daar kwam echt nog uit het ‘smijten met geld’ tijdperk en dat krijg je nergens meer. Behalve de zandbank dan misschien.

24 november 2022 om 14:54

Nee eens, maar ik hoop ook dat hij voor het sportieve gaat. Paar jaar nog even knallen bij de Europese subtop, daarna kun je altijd nog naar bijv. de VS om nog wat vette dollars te verdienen.

In mijn ogen is Inter Milan (2e keuze de grote concurrent) de perfecte plek/ club voor Memphis.

Ik ben geen groot van fan Memphis, in die zin dat hij in uitstraling zich profileert als wereldster en dat niet echt is, maar ik hoop oprecht voor hem dat hij ergens een keer laat zien wat hij echt kan!

Eigenlijk is zijn clubcarriere verre van geweldig. Lyon was goed, maar die club is dan weer wat minder.

Manchester geflopt, Lyon is een net niet club, en Koeman heeft een overgehaald een stap te maken die hij nooit had moeten nemen, omdat hij niet het niveau is dat Barca na streeft.

24 november 2022 om 09:29

Ik hoop toch niet dat Inter depay gaat halen. Een soort Lautaro 0,5.

24 november 2022 om 09:42

''ik ben geen groot van fan Memphis, in die zin dat hij in uitstraling zich profileert als wereldster en dat niet echt is''

Ik denk eerder dat zijn uitstraling jouw zelfvertrouwen een deuk geeft.

24 november 2022 om 09:47

Branquinho, ja dat zal zo zijn. De meest maffe redeneringen kom ik hier steeds vaker tegen. Ik ben iemand die niet bekend staat om zijn gebrek aan zelfvertrouwen, maar ik heb het ook niet zo op Depay zijn uitstraling. En nu dan?

24 november 2022 om 09:52

En nu niks, waarom zou je uberhaupt zo erg op anderen letten. Beoordeel zijn veldspel, niet zijn uitstraling buiten het veld.

24 november 2022 om 10:04

Ja dat is echt onzin inderdaad. Omdat hij zelfverzekerd is denken mensen dat hij zich als wereldster profileert?

24 november 2022 om 10:17

Mag ik misschien zelf bepalen waar ik wel of niet op let? Dat is niet aan jou om voor mij te bepalen. Voetballers zijn publieke figuren, dat is een van de redenen dat ze rijkelijk worden vergoed. En daar doen ze zelf aan mee door op social media voornamelijk een inkijk te geven in hun leven buiten het voetbal. Het aantal voetbal gerelateerde posts op hun socials staat in geen enkele verhouding tot het aantal postst over hun leven. Niet gek dat mensen dat er dan bij betrekken. Maar omdat het jou schijnbaar niet goed uitkomt mogen mensen daar niets van vinden. Gekker moet het niet worden.

@benzema dat geldt ook voor jou, shenkie mag dat gewoon vinden, dat jij dat onzin vindt zegt meer over jouw beperking dan over de oprechte eigen en vrije mening van shenkie.

24 november 2022 om 10:29

Ja en wat voor last bezorgd Memphis aan de maatschappij met zijn gedrag buiten het veld? Helemaal niets. Je mag zeker zelf bepalen waar je op let, maar om Memphis als persoon zo af te schrijven om hoe hij zich buiten het veld profileert vind ik onzin. Je kent hem niet eens, hij is niemand niets verschuldigd en kan zelf bepalen hoe hij zijn leven leeft.

Het moet wel heel triest worden, mag je jezelf niet zijn doordat een aantal grijze muizen daar weer iets van moeten vinden. We leven in 2022, tijd om jezelf te zijn.

24 november 2022 om 10:38

Rochus en shenkie hore wss bij de mensen die een hetze tegen Memphis begonnen toen hij een hoed droeg

24 november 2022 om 10:39

Dat weet ik wel zeker @lewizkid. Commotie maken om een hoed... hoe belachelijk.

24 november 2022 om 11:35

Haha.. ik wist dat ik er een opmerking op zou krijgen... maar het slaat werkelijk helemaal nergens op.

Dat een type Memphis mij een deuk in mijn zelfvertrouwen bezorgt is wel het domste wat ik gehoord heb vandaag. En dat over die hoed slaat ook werkelijk nergens op. Qua kleding vind ik alles best. Je zal mij ook nooit een mening horen hebben over de kleding van Lewis Hamilton bijvoorbeeld. Als hij daar gelukkig van wordt... mooi toch!

Zelfvertrouwen is niets mis mee, maar als jij samen voetbalt met Frenkie De Jong, Virgil en zelfs Mathijs de Ligt, Nathan Ake, Denzel Dumfries en Steven de Vrij... dan ben je niet de ster van het elftal zo lang je op de bank zit in het slechtste Barca in 20 jaar tijd of speelt bij Lyon.

Neemt niet weg dat ik het wel zie in Memphis, alleen zijn absolute potentie komt er tot nu toe nergens uit...

24 november 2022 om 11:56

Hoe kom je erbij dan dat hij zich als ster profileert? Waar is dat op gebaseerd? En Depay is voor Oranje absoluut een van de sterspelers samen met de Jong en van Dijk.

24 november 2022 om 12:09

"hoe kom je erbij dan dat hij zich als ster profileert?" Dat hete nou een mening. Misschien lastig te begrijpen Benzema, maar sommige mensen hebben dat gewoon. En het mooie is dat dat gewoon mag in Nederland. Dat jij die mening, gezien jouw reactie, niet accepteert zegt heel erg veel over jou.

"ja en wat voor last bezorgd Memphis aan de maatschappij met zijn gedrag buiten het veld?" Wie heeft het daar dan over. Volkomen irrelevant.

"maar om Memphis als persoon zo af te schrijven om hoe hij zich buiten het veld profileert vind ik onzin" En dat mag je vinden, mooi he die vrije mening. Ik lees ook nergens dat iemand jou daarop aanvalt. Accepteer dan ook dat een ander een andere mening heeft.

Het moet wel heel triest worden, mag je jezelf niet zijn doordat een aantal grijze muizen daar weer iets van moeten vinden. " Waar schrijft iemand dat dat niet mag? Natuurlijk mag dat, maar daar mag elke grijze muis weer iets van vinden. Maar ik vrees dat deze grijze muis dat niet uitgelegd krijgt aan jou gezien je kromme reacties.

24 november 2022 om 10:01

Sterspeler bij PSV, mislukt bij United, sterspeler bij Lyon, prima roulatiespeler bij Barca, sterspeler bij Oranje. Dat is toch gewoon een hele mooie carrière tot dusver? Ben het wel met je eens dat Inter een mooie stap is.

Wordt in februari 29, dan kan hij nog een mooie sportieve stap zetten. Maar waar zou je hem nou het liefste willen zien? Bij een Monchengladbach, Monaco of een Juventus? Of zou hij nog een stap hoger kunnen?

24 november 2022 om 09:25

Nou ja, er zit nogal een verschil tussen Monaco en Juventus natuurlijk

24 november 2022 om 09:26

Tja, dan zou hij achter Vlahovic en moeten concurreren met Kean voor een plek. Of terwijl de grote man net zoals bij Lyon bij een subtopper of weer tussen basis en invalbeurten schommelen bij een club a la Juventus.

Wel jammer dat Barcelona een speler die transfervrij is gekomen, naar behoren heeft gepresteerd (naar zijn kunnen) en verder niet klaagt, wil uitmelken om nog een paar miljoen aan te verdienen. Als ik Memphis was, dan had ik mooi van het zomer transfervrij een overstap gemaakt en zelf nog wat extra tekengeld in ontvangst genomen.

24 november 2022 om 09:40

Maar dat is precies wat ze met Aubameyang hebben gedaan: transfervrij opgepikt en snel weer verkocht met winst.

24 november 2022 om 10:14

Mooi hoe selectief men kan zijn. Doet een Dortmund of Red Bull concern dit noemt men het slim handelen. Doet een bankroet Barcelona dit, is het uitmelken..

24 november 2022 om 10:23

@isco24

Appels met peren vergelijken. Dortmund en in mindere mate Red Bull hebben natuurlijk absoluut niet de status van Barcelona. Bovendien zetten zij, al jaren, een héél ander, (veel) slimmer beleid uit. Er is een reden dat Barcelona bankroet is. Om dan over de rug van een speler die in de slechtste tijd bereid was om zich transfervrij te committeren aan een project zonder zekerheden en desondanks nooit met een woord over het zwalkende beleid heeft gerept, nu nog een fooi te willen verdienen vind ik getuigen van weinig klasse. Jij niet?

Sevilla is zijn niveau. Daar kan hij de man zijn en vanaf volgend seizoen mee spelen om de Top 4 in een prachtige competitie als de LA Liga. AC Milan zou ik ook een mooie club voor hem vinden meer een club met de allure van een topclub en in een modestad als Milaan. Ik verwacht hem nog 3/4 jaar in Europa waarna hij naar de MLS zal gaan en zijn carriere afsluiten als topscoorder aller tijden van Oranje.

24 november 2022 om 09:32

Sevilla is wel interessant voor hem denk ik. De aanvallers draaien niet best, en als je het rijtje aanvallers daar ziet van En-Nesyri, Suso, Januzaj, Jesus Corona en Rafa Mir, daar kan Memphis prima mee strijden voor een basisplaats. Dolberg is gehuurd en vertrekt weer, en Papu Gomez wordt binnenkort 35, dat is ook aflopende zaak. Bovendien, Memphis lijkt het leven in Spanje wel prima te vinden.

Hopelijk blijft Depay gewoon bij Barcelona en wordt hij na het WK verlengd en vaste basisspeler in de tweede helft van het seizoen.

Clubs moeten toch iets terughoudend zijn met spelers nu van de hand te doen. Voor je het weet komen er een paar blessuregevallen bij in Qatar en kom je straks spelers tekort eind december.

24 november 2022 om 11:15

Ik zie Memphis niet blijven, ik denk ook dat ze niet blij zijn met het feit dat hij terug van een blessures niet kon/wilde spelen en nu op het WK wel in het veld staat. Dat werkt toch tegen je.

De interesse van Sevilla is hergebruikt nieuws. De zaakwaarnemers van Memphis hebben hun al afgewimpeld.

Teams als Sevilla, Dortmund, AC Milan en dergelijke. Dat is denk ik de max van Memphis om een basisspeler te zijn (structureel).

De absolute top als Bayern, Barca, Real en de top in Engeland zie ik hem niet spelen.

24 november 2022 om 11:01

Ik denk dat de kans erg klein is dat Memphis vaste basisspeler bij het huidige AC Milan wordt, of er moet wel een flinke blessuregolf komen.

24 november 2022 om 12:29

Als een Leao de stap gaat maken naar de absolute top, zie ik hem nog wel basisspeler worden op linksbuiten.

Of wanneer Giroud niet presteert, ook wel als spits ipv Giroud. Al presteert die nu al tijden prima!

Denk niet dat Depay naar Sevilla wil gaan. Zeker niet Sevilla op dit moment presteert. Ben benieuwd wat hij gaat doen. Een beetje zonde om de bank warm te houden, terwijl je nog lekker kan ballen bij iets mindere teams. subtop van alle Europese top competities kan hij makkelijk aan of een Topclub bij een Portugese club. Desnoods komt hij gewoon terug naar PSV .

Ruilen tegen Gakpo +50 mil ..?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3728
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
O. DembéléAanvaller144
Ansu FatiAanvaller143
R. LewandowskiAanvaller1413
Ferran TorresAanvaller132
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper140
Jordi AlbaVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

818 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 2 1 0 0
2021/2022 Barcelona 28 12 3 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 14 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Cruijff gaat in op toekomst Frenkie de Jong en Memphis Depay bij Barcelona

Jordi Cruijff is op de Catalaanse tv-zender TV3 ingegaan op de toekomst van Frenkie de Jong en Memphis Depay bij Barcelona. Volgens de sportief directeur van de Spaanse grootmacht liggen er...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren