Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Japan
Japan
vs
Kroatië
Kroatië

Valentijn ongenadig hard over Bergwijn: ‘Dit is pure minachting van het volk’

Woensdag, 23 november 2022 om 22:41Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:55

Valentijn Driessen haalt vernietigend uit naar de houding waarmee Steven Bergwijn de pers woensdag te woord stond in Qatar. De journalist vindt dat de aanvaller van Oranje het journaille én daarmee het Nederlandse volk minacht door nauwelijks antwoord te geven op de gestelde vragen. "Een regelrechte aanfluiting, ook voor de KNVB", zegt Driessen in een video-item voor De Telegraaf.

Bergwijn zei op de persconferentie nauwelijks iets en verwees telkens naar zijn ploeggenoot Davy Klaassen, die ook aanwezig was. "Ik sluit me aan bij Davy", sprak Bergwijn voortdurend, of woorden van gelijke strekking. Op de vraag of Bergwijn zijn topvorm zelf ook mist reageerde de buitenspeler van Ajax vrij laconiek. "Ik weet het niet, ik zit lekker in mijn vel. Het gaat wel lekker eigenlijk."

Driessen haalt na afloop hard uit. "Ik weet wel dat er vaak niet veel uit zijn mond komt. Het zijn vaak algemeenheden die deze spelers roepen", weet de journalist. "Maar de vragen zijn vaak prima. Daar kun je prima antwoord op geven. Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om een beetje een normale Nederlandse zin te kunnen formuleren. Dat kunnen alle spelers. Maar Steven Bergwijn... Werkelijk waar, godgeklaagd was dit. Die minacht iedereen die daar zit voor hém. Eerst kom je helemaal vanuit Nederland naar Qatar. Dan draaf je daar om half zes op om een paar vragen te stellen, en er komt geen zinnig woord uit..."

Perschef Bas Ticheler weigerde in te grijpen, zoals de voormalig journalist dat ook nooit doet bij een uitval van Louis van Gaal. "De mensen aan tafel zitten schaapachtig te lachen: perschef Bas Ticheler, Davy Klaassen: 'Oh, wat grappig'", aldus Driessen. "Het is gewoon pure minachting van de journalistiek én de Nederlandse volger. Dat vergeet iedereen: wij zitten daar niet namens onszelf. We zitten daar namens het Nederlandse volk om dat op de hoogte te brengen van het voetbal. Dan verwacht je gewoon een volwassen antwoord. En niet dat schaapachtige gedoe wat we nu hebben gezien. Ook voor de KNVB is dit een regelrechte aanfluiting."Gerelateerd

Meer sportnieuws

124 reacties (laatste reactie door redondono5)

Valentijn mag eens gaan accepteren dat hij zowat 2 generaties onder hem aan het interviewen is. Denk dat de gemiddelde tiktokker normalere vragen stelt en normalere antwoorden krijgt.

23 november 2022 om 22:49

Dit slaat nergens op in deze context.

23 november 2022 om 23:03

Gemiddelde tiktokker zou halverwege zijn eigen vraag de concentratie al verliezen. Max concentratie van vijf seconden. Merk je als docent ook enorm.

Daarnaast; paar vragen waren gewoon prima hoor.

24 november 2022 om 05:10

Interessant om te lezen zo. Merk je als docent dan dat de concentratie echt zo erg achteruit gaat?

Vond de vraagstelling zeer matig van Valentijn, maar daar kun je over discussiëren.

23 november 2022 om 23:03

Respect is niet iets generationeel. Of dat mag alleszins geen excuus zijn.

24 november 2022 om 00:54

Maakt geen donder uit wat voor generatie je zit. Je kan verdomme gewoon wel normaal vragen beantwoorden. Voor geen meter spelen al maanden lang, en dan zo arrogant de pers te woord staan. Wat een verschrikkelijk mannetje.

24 november 2022 om 12:26

Even voor mijn duidelijkheid, gaat het nou om het stukje uit de video die hierboven in het artikel is geplaatst? Want daar vind ik Bergwijn, zeker voor zijn doen, best uitgebreid antwoorden?

26 november 2022 om 23:17

Helemaal eens direct in het vliegtuig en terug sturen.

24 november 2022 om 06:37

Als jij dit een normale reactie vind dan maak ik mij ernstig zorgen om je.

24 november 2022 om 07:06

Als ik zo ongeïnteresseerd op m'n werk zit krijg ik er ook van langs van m'n werkgever, en geheel terecht. Wat een aanfluiting.

Ik mag Valentijn echt niet en ben het vrijwel nooit met hem eens. Maar ik heb het net even teruggekeken en met pijn in mijn hart geef ik hem gelijk.... Was echt genant om te zien. Met als toppunt zeggen dat het met de vorm wel goed is lol

23 november 2022 om 23:12

Bergwijn maakt geen goede beurt hier, maar niet zozeer tegenover de media, maar zet zichzelf gewoon voor lul. Valentijn en de media in het algemeen moeten niet zeuren als ze dit soort antwoorden krijgen. Ze lopen de hele tijd te zuigen en te zeuren, schrijven alleen negatieve dingen op (want goed nieuws verkoopt niet) en dan zijn ze nu opeens zielig omdat ze geen antwoorden krijgen? Wees blij dat je je geld kan verdienen met het verkondigen van onzin, daar heb je geen antwoorden van spelers voor nodig...

24 november 2022 om 01:52

Valentijn heeft helemaal geen gelijk. Valentijn zou moeten weten dat deze spelers gewoon mediatraining krijgen, maar hun eigen wetten en regeltjes bepalen. Ze hebben letterlijk schijt aan wat er van ze gevraagd wordt op zo’n persconferentie. Daar doet zo’n perschef ook niets aan en dat weet Valentijn heel goed. Bij hun club doen deze spelers dat namelijk ook niet. Pure stemmingmakerij van Valentijn weer.

24 november 2022 om 04:17

Ja het kwam heel gênant over. Toch wil ik hem nog wel een beetje het voordeel van de twijfel geven. Ik heb in zijn psv tijd via mijn werk drie keer met hem te maken gehad. Toen lukte het hem ook nauwelijks om normale zinnen te gebruiken in de communicatie.

Zijn cognitieve en sociale vaardigheden kwamen op mij toen ook over als bizar laag. Daarom denk ik niet dat dit echt minachtend is maar dat hij gewoon niet zo geschikt is om in een korte tijd een antwoord op een vraag te bedenken en die ook te uiten.

24 november 2022 om 07:24

Zo komt hij bij mij ook over Roy.
Het zal geen helder licht zijn, hij komt wat dommig over.
Wel pijnlijk dat hij niet kan reflecteren, zo lijkt het, mogelijk als gevolg van mediatraining.
Ik kan namelijk bijna niet geloven dat hij zelf niet door heeft dat het al maanden 3x niks is.
Anders wens ik ieder om hem heen, veel sterkte.

"Wij zitten daar namens het Nederlandse volk." Nee Valentijn, niemand neemt jou serieus en 99 procent van alle voetballiefhebbers heeft een hekel aan jouw ongeinformeerde azijnstukken. Je zit er niet voor het volk, je zit er om chaos te creeren, op alle slakken zout te leggen en sensatieberichten te plaatsen. Riooljournalist.

23 november 2022 om 22:49

We nemen hem idd niet serieus en hij is een azijnzeiker. Maar heb je het moment gezien? Het was wel genant wat Bergwijn aan het doen was.

23 november 2022 om 22:51

Ik zal wel enorm gekleurd zijn, maar is dit nieuwswaardig? Een gozer die wat uitgeblust op een persconferentie zit en er weinig zin in heeft? En dan nog suggestieve vragen ook krijgt.

23 november 2022 om 22:55

Haha ja maar hij zij gewoon meerdere keren als "same". Nadat klaassen iets had gezegd. Zag er heel genant uit.

23 november 2022 om 23:00

Daar gaat t niet om Suarez 7. Hij is daar gewoon zijn werk aan t uitvoeren en dit hoort daar gewoon bij, beetje normaal antwoorden zou je wel mogen verwachten.

23 november 2022 om 23:40

Dit was niet uitgeblust....die was een misselijkmakende arrogantie

24 november 2022 om 10:19

Dit is toch gewoon hoe Bergwijn reageert? Eerste 2 vragen geeft ie redelijk normaal antwoord. Vragen over zijn vorm wil jij daar niet bespreken want dan geef je je eigen basisplaats weg. De vragen die daarna volgde waren van jeugdjournaal niveau en reageerde Bergwijn zoals hij dat al jaren doet. Daarnaast ziet iedereen de clashes van Valentijn en daar hebben de spelers geen zin in. Alleen heeft Valentijn maar weinig zelfreflectie en denkt ie dat hij namens ons allen spreekt.

24 november 2022 om 11:22

Wat uitgeblust? Dit was echt wel heel erg genant en imo gewoon onbeschoft.

23 november 2022 om 22:51

Zo is het en dan heeft die Driessen nog niet door dat een Bergwijn zo min mogelijk zegt zodat hij ook zo min mogelijk fout kan zeggen. Dat is niet dom, dat is superslim. Maar Driessen is een simpele ziel.

23 november 2022 om 23:03

Ik denk niet dat Bergwijn daarover nadenkt als ik heel eerlijk ben. De beste jongen heeft in nagenoeg geen enkel interview veel bijzondere dingen gezegd.

23 november 2022 om 23:08

Valentijn is een simpele ziel, maar Bergwijn heeft hier de uitstraling van een lege accu. Ik vond dit ook geen beste vertoning. Dat deed Klaassen stukken beter en ook een Berghuis verwoord zich meestal een stuk beter ook als het niet goed was. Moet Bergwijn veder natuurlijk helemaal zelf weten hoe hij daar gaat zitten, maar een leuk interview werd het nooit door zijn houding,

23 november 2022 om 23:24

Valentijn is een eikel hoor, maar een simpele ziel? Absoluut niet, is gewoon een slimme vent die precies weet wat ie doet. Bergwijn, das nou een simpele ziel. Wel een die lekker tegen een bal kan trappen, maar goed.

23 november 2022 om 23:25

Ik vind Valentijn geen simpele ziel. Dat je het niet eens bent met iemand maakt hem niet per direct simpel.

23 november 2022 om 23:43

Nee Bergwijn is hoogleraar zeg…

24 november 2022 om 07:14Ik citeerde met simpele ziel slechts myvision. Inderdaad geen idee of hij dat echt is. Of het een eikel is dat weet ik ook niet. Zijn verkondigde meningen staan me niet altijd aan. Maar deze over de houding van Bergwijn wel.

24 november 2022 om 07:26

Tja, al is het superslim bedoeld. Het komt sterk achterlijk over. Dus ja slim is het sowieso al niet.
Volgens mij kan Bergwijn niet anders en is hij sociaal cognitief geen helder licht.

23 november 2022 om 22:59

Suarez

Je zeurt op Valentijn omdat het Valentijn is, alleen heeft de beste man nu gewoon gelijk en ben jij juist de gene die goedkoop wilt scoren. Vrij hypocriet, je zou het haast een Valentijntje kunnen noemen.

23 november 2022 om 23:04

Ik reageer letterlijk op zijn tekst. Het is zijn tekst waarop ik reageer.

23 november 2022 om 23:06

Maar ze zitten er ook namens het Nederlandse volk om vragen te stellen. Dat jij toevallig niet zo fan bent van één van die mensen bon, maar inhoudelijk heeft Valentijn gewoon een punt. Bergwijn is daar om het land te vertegenwoordigen, dan mag je ook wel fatsoenlijk antwoord geven op vragen die de mensen thuis lezen.

23 november 2022 om 23:11

Zitten ze daar voor het Nederlandse volk? Zijn ze van de publieke omroep dan? Die zitten er om hun zakken te vullen hoor met sensatie berichten voor hun oninhoudelijke flutkrant. Niet erg, totaal niet zelfs. Maar dat morele argument... Zo hypocriet.

23 november 2022 om 23:24

Het is letterlijk z'n werk om dat te doen hè (van Bergwijn). Is gewoon onderdeel van de vergoeding van de Knvb, om maar even buiten de moraliteit te blijven.

23 november 2022 om 23:41

Zijn werk is om te voetballen en niet om domme vragen te beantwoorden. Daarnaast is het niet voor iedereen weggelegd om voor een volle zaal te praten… valentijn is gewoon weer sensatie aan het zoeken.

24 november 2022 om 00:47

Domme vragen beantwoorden valt net zo goed onder zijn functie als voetballen. Daarom zijn de persconferenties ook verplicht. Hij voert zijn werk dus zowel op als naast het veld waardeloos uit.

24 november 2022 om 01:20

Wat een onzin. Elke vraag waarmee je niet in de hol van een speler of trainer kruipt tegenwoordig is opeens een domme of vervelende vraag. Dit interview van Bergwijn is gewoon misplaatste arrogantie van een middelmatige speler

24 november 2022 om 05:01

Arrogantie of pure domheid? Zn woordenschat is niet al te breed ook. Tenenkrommend was t iig wel

24 november 2022 om 05:44

@suarez niet alleen de mensen van de publieke omroep informeren de mensen thuis. Wees blij dat we in nederland een palet aan verschillende media hebben, waardoor onderwerpen van meerdere kanten belicht worden.

Valentijn vind ik een l*l van een vent, maar wat hij hier zegt is natuurlijk wel waar. Wat een genante persco van Bergwijn. Als ie hier met een andere instelling gaat zitten, zou hij het voor iedereen leuk kunnen maken. Dan doe je ook een stukje aan PR.

Afgelopen week zat Berghuis daar, die zat er heel open en vrolijk. Dié lijkt pas goed in zn vel te zitten. Kom op hé. Je bent op het WK, een hoger podium kan (bijna) niet. Je staat in de basis. Je mag je hobby uitoefenen. Wees vrolijk.

23 november 2022 om 23:06

Het probleem is vooral dat hij een bepaald punt zo extreem moet overdrijven, dat het schrijnend wordt. Bergwijn valt gewoon tegen en als hij dat gewoon had gesteld met de bijbehorende cijfers en informatie, was er weinig aan de hand. Echter denkt Driessen in negatieve superlatieven, waardoor de lading altijd zo heftig wordt. Alsof de vorm van Bergwijn en z'n gebrek aan zelfreflectie een minachting richting het Nederlandse volk is...

23 november 2022 om 23:11

Dat had Bergwijn ook kunnen doen. Ja, ik heb wel eens beter gespeeld, maar ik heb er vertrouwen in dat ik waarde kan toevoegen en de bondscoach heeft dat blijkbaar ook, want die stelt me op. Of hij het nou meende of niet maakt toch ook niet uit. Ik denk ook niet dat gebrek aan zelfreflectie en vorm een minachting is, maar hoe hij daar zit en zijn antwoorden (of gebrek daar aan) vorm geeft.

23 november 2022 om 23:21

Ook daar kan ik me wel in vinden, maar Driessen heeft ook ogen. Dan weet je ook dat Bergwijn nooit zoveel beter heeft gepresteerd als 'incidenteel' niet de standaard is. Bergwijn gaat nooit een bepalende speler zijn op een hoger niveau naar mijn mening. Dan snap ik vooral niet waarom dat zo overdreven moet worden met termen als 'minachting voor het Nederlandse volk'. Uiteindelijk doet die jongen ook ongetwijfeld z'n best en ik kan prima geloven dat hij z'n ziel en zaligheid in deze wedstrijden stopt.

24 november 2022 om 07:19

Ik denk ook dat Bergwijn zijn best doet, althans op het veld. En nee, hij is geen wereldtopper, maar toch wel voor Nederlandse begrippen bovengemiddeld, vind je niet?

Valentijn stelt nooit vragen voor de gezelligheid en dat weten we allemaal. Van Gaal reageert daar ook behoorlijk allergisch op en dat vinden we nu mooi (omdat hij succes heeft), maar zoals Bergwijn er mee om ging dat wordt minder prettig gevonden. Maar ik denk niet dat Bergwijn dat erg vind.

23 november 2022 om 23:12

@suarez7: bijzondere reactie van je vind ik. Allereerst: klopt heel veel mensen moeten valentijntje nier, maar er zitten nog tal van andere verslaggevers die ons supporters in NL iets willen laten zien. Het is hun taak als je daar zit, om vragen een beetje fatsoenlijk te beantwoorden. Maar deze Bergwijn is volgens mij ook geen hoogvlieger, dus de vraag is hoe ver hij kijkt en wat er in zijn mogelijkheden zit. De knvb is verplicht om er voor te zorgen dat dit niet nog een keer voor komt

24 november 2022 om 00:21

De artikelen van Valentijn worden gewoon goed gelezen, ook hier op Voetbalzone. Dat zijn mening anders is dan die van u doet daar niets aan af. Bergwijn komt enorm ongeïnteresseerd en zelfs bijna achterlijk over en zit daar wel als vertegenwoordiger van Nederland. Goed dus dat Valentijn dit duid en dat u hier nog wat extra aandacht aan geeft.

24 november 2022 om 05:03

Achterlijk idd. Was vroeger een medische term. Zn iq is 65. Kan hij niks aan doen.

24 november 2022 om 00:46

Ik vind het ook geen prettige gedachte om te horen dat Valentijn daar namens mij zit.....hij zit daar absoluut niet namens mij en anders bepaal ik dat zelf wel ! De enige reden waarom ik Valentijn bij een persconferentie wil zien, is om hem gedist te zien worden door Van Gaal.....heerlijke TV !

24 november 2022 om 09:11

Haha Suarez, je verwoordt het perfect. Deze man doet alleen een moreel appèl als het hem uitkomt. En dan hoort hij ineens tot het journaille. Dat hij zelf alle ongeschreven wetten van de journalistiek met voeten treedt, dat mag natuurlijk wel. Wat een hypocrisie. Dat is hetzelfde als ik hier weer eens wat over Feyenoorders roep, maar dan zelf niet aangepakt zou mogen worden. Wat een slappe lul die Valentijn. Bergwijn is geen helder licht en voelt zich zichtbaar ongemakkelijk voor de camera (net als mensen die een presentatie moeten geven o.i.d.). Hij zit daar alleen maar te hopen dat de kwelling snel voorbij is, ik reken hem dat niet aan.

Het was inderdaad tenenkrommend die reacties van Bergwijn. Waardeloos om zo te reageren en dan ook nog beweren dat het lekker gaat met hem. Hij raakt al maanden geen pepernoot.

Sportjournalistiek is nooit hoogdravend geweest, maar ik geef Valentijn gelijk dat je niet jaloers hoeft te zijn op Valentijn die de moderne voetballer moet interviewen. Maar Valentijn kan ook iets anders gaan doen als hij het niet leuk vindt

Op zich heeft hij wel een punt. Maar ben bang dat t gewoon niet in de persoonlijkheid van Bergwijn zit. Dan is t een fout van de knvb om juist hem te sturen.. stuur gewoon iemand die makkelijk weg praat een Berghuis of gapko die zit er lekker in . Snap wel dat t frustreert als pers zijnde dat er zo iemand tegenover je zit..

23 november 2022 om 23:02

Het zit niet in je persoonlijkheid om meer dan één volzin uit te spreken?

24 november 2022 om 05:05

Ik denk echt dat hij denkniveau van n kind van 7 heeft ofzo.

23 november 2022 om 23:09

Precies sommige spelers kunnen dat gewoon niet goed en vinden het gewoon ook niet leuk. Helemaal niet erg hoor, want er zitten er gewoon genoeg die het wel kunnen. Ergens begrijp ik hem ook wel, het gaat niet lekker bij Ajax en bij het wk wil je dat natuurlijk van je afzetten. Na 1 wedstrijd tegen een redelijke tegenstander wordt het Nederlands elftal al snel afgekraakt als hij een keer scoort tegen Ecaudor is hij weer de man.

23 november 2022 om 23:14

Noppert zag ik zijn interview geven en ook dat was niet helemaal vlekkeloos, of volgens de verwachting, maar geen enkel geen probleem want niet iedereen is even goed in het zichzelf presenteren. Hoeft ook niet. Maar daar zat gewoon iemand die antwoord gaf op de vragen.

Valentijn Driessen is totale minachting voor het volk. Bergwijn heeft in zijn tenminste helft zo korte leven veel meer betekent voor ons land dan Valentijn Driessen. De volgende stap is die vent totaal doodzwijgen, Bergwijn is op de goede weg en maakt me trots.

23 november 2022 om 22:52

Had allang moeten gebeuren na de tenenkrommende hetze tegen Ten Hag, waar het persoonlijk gemaakt werd en op de man gespeeld werd. Was ook trots dat Ten Hag toen niet naar het Voetballer van het Jaar-gala ging. En dan zo een lange tijd geen woord over Alfred "het lek" Schreuder.

23 november 2022 om 22:53

Bergwijn heeft helemaal niets betekend voor ons land, haha wat een idiote uitspraak echt compleet van de pot gerukt

23 november 2022 om 22:54

Gozer heeft ons naar het WK geschoten en richting de finaleronde van de Nations League.

23 november 2022 om 23:07

Bergwijn was Valentijn niet aan het doodzwijgen, maar het gehele journaille en zij zitten er om "het volk te informeren". Als hij niets te melden heeft, ga daar dan niet zitten.

24 november 2022 om 00:38

Het is niet alsof hij zijn hand op heeft gestoken om daar te gaan zitten, hij is aangewezen. Dus waarschijnlijk had hij gewoon niets te melden. Gelukkig kun je ook zonder antwoorden de persconferentie uitschrijven, want al die vragen zijn zo tenenkrommend slecht iedere keer en herhalen zich iedere dag weer.

23 november 2022 om 23:10

Tja, weer subjectiviteit ten top dit. Los van Driessen die weer eens in negatieve superlatieven schrijft, is Bergwijn in Europees opzicht een middelmatige aanvaller die eerder in verval is dan 'op de goede weg'. Bergwijn speelt maar zeer incidenteel echt een goede wedstrijd en is ook voor Ajax vooralsnog de grote tegenvaller van de afgelopen jaren. Ruim 32,5 miljoen(!) en hij ontstijgt de Eredivisie niet eens zozeer.

Ik snap uberhaupt niet waarom ze Bergwijn ooit interviewen. Die gozer kan nauwelijks een zin uitbrengen. Zet Berghuis lekker neer of Dumfries ofzo.

Doen ze toch echt zelf door Klaassen een vraag te stellen en vervolgens te vragen wat Bergwijn er van vindt.

23 november 2022 om 23:01

Ook op andere vragen reageerde Bergwijn als iemand met de capaciteiten van een kind van zes. Hij werd bijvoorbeeld gevraagd naar zijn vorm nu en bij Ajax in het begin. Iedereen ziet het verschil en ook daar reageert hij ronduit arrogant en simpel op.

23 november 2022 om 23:36

Maar goed dat hij voetballer is dan en geen mediaster. Dit is echt weer problemen om niks maken.

Ik heb volgens mij nog nooit een interview met een spraakzame cq enthousiaste Berwijn gezien. Echt als een verrassing kan dit toch ook niet komen voor Valentijn? Buiten dat vind ik de vragen van sommige sportjournalisten net zo tenenkrommend als deze antwoorden van Bergwijn.

Wat is het toch steeds met je eigen spelers afkraken joh.. kunnen ze niet eens blij zijn en het elftal steunen ipv zo mega kritisch te zijn en overal negativiteit achter zoeken. Het is echt bizar hoe erg we soms onze eigen spelers omlaag willen halen

Bergwijn laat vandaag gewoon zien dat zijn hersencapaciteit gewoon niet heel best zijn. Ook al ben je het eens met Davy kan je nog wel meer zeggen dan vijf woordjes. De vragen over zijn vorm waren bijvoorbeeld terecht maar daar reageerde hij ook al zo idioot op.

24 november 2022 om 05:08

Dat dus. Hij s gewoon zwaar achterlijk. Heeft echt niet met minachting te maken. Hij kan amper tot 10 tellen. Komt tot 5 ofzo.

Tja, je hoeft ook niet over intellect te beschikken om te kunnen voetballen…. Zet die man aub nooit weer voor een camera….

Die jongen zit daar duidelijk tegen zijn zin. Begrijp dan vooral niet waarom Louis niet gewoon iemand anders stuurt.

De zeikerds winnen altijd.
Degenen die de mediatrainingen links laten liggen (veerman b.v.) en gewoon zeggen wat ze vinden zijn vervelend en wijsneuzerig.
Degenen die zich wel aan de mediatraining houden zijn saai en nietszeggend zoals in dit voorbeeld Bergwijn die wat mij betreft niets verkeerds zegt.
De zeikers winnen altijd.

23 november 2022 om 23:04

Klaassen was het voorbeeld van mediatraining. Correct antwoorden. Bergwijn zag er juist uit alsof hij geen training heeft gehad.

23 november 2022 om 23:18

Bergwijn ziet er eerder uit alsof hij de training heeft geweigerd.

23 november 2022 om 23:14

Nou ja, je kunt toch moeilijk ontkennen als speler dat het allemaal niet goed is als er in de zomer 32,5 miljoen euro voor je is betaald. Daar kan hij natuurlijk niets aan doen, maar supporters en voetballiefhebbers hebben ook ogen. Ik mag toch niet hopen dat hij serieus denkt dat dit acceptabel is. Bergwijn is gewoon niet zo goed, dus in dat opzicht zit er ook niet zoveel meer in. Die kan op een hoog niveau alleen incidenteel iets laten zien onder ideale omstandigheden; een kwetsbare verdediging die te hoog staat.

23 november 2022 om 23:23

Ik ben vanaf het begin geen voorstander geweest van zijn komst en vind 30 miljoen veel te veel geld voor een club als Ajax. Maar ben het niet helemaal met je eens. In de eerste weken liep het lekker en brak Bergwijn keer op keer defensies open. Met een eroverheen klappende back, Brobbey in de spits en in een goedlopend team komt Bergwijn gewoon uit op 20-25 G/A. In de laatste week voor de WK-stop mocht hij vanaf links starten tegen Vitesse en Emmen en levert hij direct 2 G/A, hetgeen 6 konden zijn. Hij is niet puur een counterspeler.

Bergwijn heeft het zelfde iq dan Memphis, Noa Lang en Brobbey. Ze zijn allemaal gruwelijk dom en hebben totaal geen besef van de normale maatschappij. Vergeleken bij deze gasten is Ihattaren een slimme jongen.

23 november 2022 om 23:04

Ik vind dat bij Brobbey wel meevallen, die is gewoon nog wat jong. Dan is je besef sowieso nog wat minder. Depay, Lang en Bergwijn zijn inderdaad niet heel sterk op intellectueel gebied.

23 november 2022 om 23:10

Brobbey heeft volgens mij zelf aangegeven dat hij niet een hele slimme gozer is, vind ik oprecht knap. Getuigd van veel zelfkennis.

23 november 2022 om 23:15

Brobbey is lekker simpel en direct in zijn antwoorden (geeft tenminste antwoorden) en komt daarom gewoon leuk en ontwapenend over. Van een voetballer verwacht ik niet dat hij de relativiteitstheorie uitlegt, maar wel (een reële) poging doet om antwoorden te geven en niet quasi nonchalant, demonstratief niets te zeggen.

23 november 2022 om 23:23

Precies Pedri

Depay vindt zichzelf volgens mij vrij geniaal, dat is pijnlijk. Brobbey is beduidend slimmer dan dat.

24 november 2022 om 05:11

Brobbey is stiekem gewoon een slimme jongen. Speelt een rolletje soms.

23 november 2022 om 23:16

Dat is wel heel erg overdreven. Los van het feit dat Memphis de aanvalsleider van Oranje is (en min of meer onmisbaar), doet Ihattaren het in elk opzicht vele malen slechter dan de andere heren. Overigens vind ik Brobbey als een aandoenlijke gast overkomen die wel duidelijk z'n zwakheden kent, al is hij veel te ongeduldig (zowel binnen als buiten de lijnen).

24 november 2022 om 00:50

Lekker makkelijk zo achter je scherm praten over een mensen die je persoonlijk niet kent.

Dat die jongens zich gedragen op een manier die jij niet gewent bent om je heen of niet in je straatje past maakt toch niet dat ze een laag iq hebben of dat je ze belachelijk moet maken. Dat is pas dom.

24 november 2022 om 05:10

Ik denk dat Brobbey veel slimmer is dan ie zich voordoet. Memphis Lang Bergwijn zijn echt dom gewoon.

Falentijn, ik weet niet welk volk jij denkt te vertegenwoordigen? Maar mij niet iig!
Iemand die zelf geen fatsoenlijke vragen weet te stellen, verwijt iemand anders geen farsoenlijke antwoorden te kunnen geven?! Zoiets als pot verwijt de ketel....

Dit klopt als een bus. Bergwijn is sowieso een beetje een droge hork, dus dan liggen de verwachtingen al laag. Maar zelfs dan was het stuitend. Niet best.

Ook wel een beetje ironisch dat dit van meneer Valentijn komt, een clown die een droogkloot aanpakt, wel grappig op zich.

23 november 2022 om 23:18

Nou ja, droger dan Driessen heb je ze sowieso niet. Een monotone hork die enkel provoceert en wat octaven omhoog schiet als 'ie lacht, al lijkt het dan alsof z'n ademhaling stokt.

Over 'minachting van het volk' gesproken, het is niet voor niets dat ik me een tijd geleden heb voorgenomen om niet langer te klikken of reageren op artikelen over Valentijn Driessen of een andere 'journalist' van De Telegraaf. Het is een regelrechte schande dat deze mensen betaald krijgen voor de manier waarop ze hun functie uitvoeren, alsof ze denken dat hun lezers de intelligentie van een natte tosti hebben. Alhoewel... Misschien is dat ook wel zo.

Heb het al meerdere keren aangegeven, maar het is niet de verantwoordelijkheid van een journalist om hun mening te geven over een bepaalde situatie. Het gaat om waarheidsvinding en het presenteren van gebeurtenissen richting hun publiek, niet om met voorbedachte redenen vragen gaan stellen. Heb het interview met Bergwijn zelf ook gezien en deel de conclusie met Valentijn Driessen, maar om hem nou te zien spreken over 'minachting van het volk' schiet bij mij in het verkeerde keelgat. Alsof zijn afgeleverde werk de laatste jaren niet van een dusdanig betreurenswaardig niveau is dat we het zouden kunnen opvatten als een minachtig van zijn lezer...

23 november 2022 om 23:18

Amen. Bestaan groene randjes nog?

Ik weet niet of het om het interview gaat onderaan het artikel. Maar daar zie ik niks geks. Hij geeft antwoord en verduidelijkt het een en ander nog. Misschien een idee om minder gesloten vragen te stellen?

Vond die Stekelenburg van NOS wel zinnige dingen zeggen (mag ook wel een keer). Dat Bergwijn moet beseffen dat hij daar niet zit voor die horde journalisten, maar voor het simpele volk. Al die voetballiefhebbers die stad en land, weer en wind door reizen om naar oa hem te kijken, met hun vlaggetje ‘Stadskanaal’ onder de arm. Beetje respect, joh. Gekkie.

Ik zou best wel betaald op vakantie naar Qatar willen gaan wekenlang om 1 of 2 x per dag een paar vragen te stellen aan spelers. Dus om nou zielig te doen dat je zulke antwoorden krijgt is ook niet nodig. Maar ja, Bergwijn zit een beetje in de Memphis van een paar jaar geleden periode. Groot ego en daar mag geen deuk in komen natuurlijk.

Nou laat 1 ding dodelijk zijn, Valentijn zit daar absoluut voor hemzelf en niet voor t volk.

Verder was t idd beschamend, maar bergwijn is ook wel echt extreem dom. Dat laatste antwoord in t Engels was nog t ergste, en dat voor iemand die er 2 jaar gespeeld heeft

Driessen zit daar voor zichzelf. De grootste riooljournalist van Nederland. Misselijk mannetje is altijd op zoek naar iets om onrust te stoken. Zelfs als er niks te klagen is helpt hij verhalen de wereld in. Bergwijn was zoals hij altijd is en dat kan Driessen natuurlijk niet hebben. Ik hoop dat alle spelers zich voortaan zo uiten tegen Driessen of de man gewoon boycotten. Ik walg van de manier waarop hij werkt.

23 november 2022 om 23:40

Redondo, je wijkt af van het onderwerp en die Driessen heeft hier gewoon een punt. Bergwijn gedraagt zich als een klein kind dat niet het fatsoen heeft om een vraag te beantwoorden. Ik leef mee met de journalisten die vragen voor hem hadden voorbereid. Ongeacht of ik de journalist in kwestie een sensatiezoeker vind.

25 november 2022 om 09:39

Bergwijn had er gewoon geen zin in. Nou. Spannend zeg.

Vreemd dat dit ‘hard’ en dan nog wel van ‘ongenadig’ niveau wordt gevonden door VZ, dat dus duidelijk op de hand van Bergwijn is in deze. Ik vind dat Driessen hier voor de verandering niets vreemds zegt. Hier zit een ongeïnteresseerde, zelfingenomen egoïst die geen enkele blijk van goede wil denkt te hoeven geven. Onvolwassen en totaal niet representatief.

Vind de reacties waarmee Driessen hier zonder meer over de hekel worden gejaagd ook niet erg volwassen trouwens. Het is natuurlijk een waardeloze journalist, maar een klok die stilstaat heeft ook wel eens gelijk en dat mag je dan ook best toegeven. De man slaat hier de spijker op z’n kop.

Wel ironisch verder dat juist hij Bergwijn hier aan de schandpaal nagelt. Driessen heeft zes transferwindows op rij betuigt dat Ajax hem wil of wijde halen en voor zijn komst naar Amsterdam gelobbyd alsof hij er aandelen in had. Nu is ie er en valt ie zwaar - no pun intended - tegen, zowel als speler als persoon. 😂

De heer Driessen moet even benadrukken dat ze helemaal uit Nederland zijn gevlogen en om half 6 komen opdraven. Het is nu ook niet dat hij daar helemaal voor niks naar toegekomen is, er zijn nog veel andere dingen waar hij het volk kan over informeren.

Poeh poeh Valentijn, jullie journalisten hebben het maar zwaar. Helemaal van NL naar Qatar gekomen en dan ook nog om half 6 die vragen moeten stellen.. zwaar leven! Mij kunnen die persconferenties gestolen worden. Al zou Bergwijn er hele verhalen uit gooien, dan nog gaat het vaak nergens over. En ik snap hem wel, al dat gezeur over vorm. Volgens vGaal staat hij er prima op, anders had hij geen basisplek.

Die gasten denken ook van heb je hem weer, die denken van tevoren we maken er een gekkigheid van want daar kunnen mensen ook omlachen, je ziet aan alles dat die gasten het naar hun zin hebben met z’n alle. En als team kan je ver komen dus maak je niet zo druk.

Het is maar goed dat Bergwijn goed kan voetballen. Heb die jongen nog nooit iets zinnigs horen zeggen. Denk dat hij niet zo heel slim is. Niet weet hoe een houding te geven als hij kritiek krijgt. Heeft een prijskaartje van 30 mil. En maakt het gewoon niet waar. Heeft het bij de Spurs niet gered. Die jongen kan met vlagen aardig voetballen. Maar is gewoon niet constant genoeg voor de top. Je ziet dat een van Dijk, De Ligt en Frenkie gewoon veel slimmer zijn. Zijn houding in de interview is gewoon een kwestie van onkunde.

Heb het vermoeden dat het eerder met het ontbreken van respect voor Valentijn te maken heeft.
Wat een zielig karikatuur van een sportjournalist is dat zeg...

Zo he, waar je je druk om kan maken.. Meer dan 100 mensen die hier een plasje over moeten doen Bergwijn had er geen zin in, zat er duidelijk met tegenzin, Valentijn is natuurlijk een matig journalist en klaar het was een vragenronde die je beter kon missen... Minachting van het Volk inderdaad

Vind het niet eens zo erg. De journalist wilt dat hij overal mee instemt en dat doet hij niet. Stel die vragen dan ook niet als hij niet het antwoord geeft wat je verwacht. Zijn ook geen bijzondere vragen ofzo. Beetje een storm in een glas water. Bergwijn lijkt me geen goede redenaar, maar dat is ook niet erg.

We gaan hier ook een beetje voorbij aan het volgende.
Die jongens kunnen goed voetballen. Omgaan met media is iets dat erbij komt kijken maar niet wellicht iets waar die jongens sterk in zijn. Tel daarbij op dat zij dan mediatraining krijgen waarbij er waarschijnlijk wordt gezegd dat zij niet te veel mogen zeggen, dan begrijp ik erg goed dat zo'n jongen denkt:"ik zeg wel helemaal niks".

Ach, geef zo'n ventje wat nog niet eens droog is achter de oren en toevallig een beetje een balletje kan trappen het voordeel van een gratis bezoek aan een psychiater. Wellicht komt er dan na een lange behandeling een keer iets zinnigs uit. Ik heb meelij met zijn ouders. Je zal maar zo'n kind hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2230 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder41
M. de RoonMiddenvelder40
D. KlaassenMiddenvelder41
A. NoppertKeeper40
T. KoopmeinersMiddenvelder40
M. DepayAanvaller41
N. AkéVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 2 december
Feyenoord gaat zich mogelijk versterken met Patricio Pacifíco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren